Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell innia (203 db)

Mennyit kell innia egy 9, 5 - 10 hónapos babának - úgy hogy már sajnos nem szopizunk, ill. tápot se nagyon fogadja el napközben max reggel? 7 Mit lehet tenni ha keveset iszik egy baba?

6,5 hónapos korban utasította el a cicit ill tápot, igaz 5 hónapos korban kezdtük el a hozzátáplálást (pont amiatt mert nem volt neki elég a tejem és a táp sem volt neki elég pótlásnak) és akkoriban is már kínálgattam folyadékkal. Naponta többször is kínálgatom vízzel a kisfiamat, olykor teát ill baba gyümölcslevet is próbálok, de mind hiába folyton csak pocikol és max a játék mellett megy bele pár csepp - egyre jobban aggódok, hiszen máris itt a nyári klíma, ennek ellenére nem haladunk az ivással... Étkezéssel sosem volt baj, szépen eszik, de az ívás nehézkes. Próbálom a kajáját is vizezni, de ez akkor sem elegendő. Próbáltam már cumisüvegből, többféle csőrös pohárból, kiskanállal, fecskendővel, de legeredményesebbnek a sima pohár ill a jana 2,5dl vizes palackja bizonyult - utóbbi kettőből legalább nagy ritkán van kedve nagyokat kortyolni, valószínűleg azért mert mi is ilyenekből (pohár vagy palack) iszunk... A kevés folyadék miatt sajnos sokszor erőlködve kakil és bogyós a produktum, ill sokat erőlködik és semmi és akkor kicsit segítek neki lázmérővel. Egyébként még ha nehézkesen is, minden nap 1-3szor van széklete hisz az étlapja rostban gazdag. És a pelusok is nedvesek, de pl.: egy jana 2,5dl palack leghamarabb 3 nap alatt fogyna el... - ez semmiképp sem elegendő mennyiség szerintem. A minimum legalább napi ennyi lenne, sőt másoknál ilyen korban már napi 1 liter vizet is iszik a csemete. A fiam kb 8,5kg és 9,5 hónapos - ennek megfelelően mennyit kéne innia?

Legjobb válasz: Mi az, hogy pocikol? Az én babám is elég nehezen kezdett el inni folyadékot, szinte ugyanígy volt, mint a Tiéd. Aztán vettem Hipp üveges, fél literes, kész teát, a piros bogyós a kedvence, és elõször töményen adtam neki, aztán szép lassan elkezdtem hígítani vízzel, és így van, hogy megiszik 3-4-5 dl-t egy nap. A védõnõt én is kérdeztem, mennyi a kötelezõ, amit innia kell, de azt mondta, hogy nincs kötelezõ mennyiség. Így ezt a teás dolgot is, szép lassan egyre többször kezdtem el kínálni neki, nem ment máról holnapra, inkább hónapok alatt jutott el idáig. A cumisüveggel is meggyûlt a bajom. Vettem másikat, amikor nem ivós korszaka volt, MAM-ot, abból sem kellett neki akkor, MAM-os csõrös pohárból sem, már írtam a Milumilos szakértõnek, tápszert sem fogadta el. Szóval, türelmesen kezdtem el kínálni neki a cumisüveget, egyet, a régit, és minél többet kortyolt, annál jobban megtetszett neki, és azóta elég jól iszik. Tudom, hogy a legjobb a víz lenne, de néha már annyira sikerül felhígítani, hogy szinte csak színes a víz, nem is tea. Illetve, még a gyümölcsleveket is felhígítottam vízzel, eleinte kevéssel, majd egyre többel. Abból az õszibarackos volt elõször a befutó.

Mi az, hogy pocikol? Az én babám is elég nehezen kezdett el inni folyadékot, szinte ugyanígy volt, mint a Tiéd. Aztán vettem Hipp üveges, fél literes, kész teát, a piros bogyós a kedvence, és elõször töményen adtam neki, aztán szép lassan elkezdtem hígítani vízzel, és így van, hogy megiszik 3-4-5 dl-t egy nap. A védõnõt én is kérdeztem, mennyi a kötelezõ, amit innia kell, de azt mondta, hogy nincs kötelezõ mennyiség. Így ezt a teás dolgot is, szép lassan egyre többször kezdtem el kínálni neki, nem ment máról holnapra, inkább hónapok alatt jutott el idáig. A cumisüveggel is meggyûlt a bajom. Vettem másikat, amikor nem ivós korszaka volt, MAM-ot, abból sem kellett neki akkor, MAM-os csõrös pohárból sem, már írtam a Milumilos szakértõnek, tápszert sem fogadta el. Szóval, türelmesen kezdtem el kínálni neki a cumisüveget, egyet, a régit, és minél többet kortyolt, annál jobban megtetszett neki, és azóta elég jól iszik. Tudom, hogy a legjobb a víz lenne, de néha már annyira sikerül felhígítani, hogy szinte csak színes a víz, nem is tea. Illetve, még a gyümölcsleveket is felhígítottam vízzel, eleinte kevéssel, majd egyre többel. Abból az õszibarackos volt elõször a befutó.
A kérdező hozzászólása: A pocikolás alatt azt értem, hogy gurgulázik vele és hol mint a szökõkút felköpi, hol kifújja - kibugyborékolja, hol meg óvatosan kilöki a nyelvével ilyenkor lesz a háta közepéig olyan ; és ez megy már hónapok óta. Köszönöm, lehet hogy én is kipróbálom a hipp teát - idáig csak a HIPP filteres ill.granulátumos teát próbáltuk ki gyógynövény ill. alma-fahéj ízben, lehet hogy az erdei lenne nálunk is a nyerõ... Hát a tápot NUKos cumisüvegbõl fogadta el, elõször én is azzal próbálkoztam kitartóan, aztán vettem többféle csõröset is de nem voltak nyerõk, a pohár (poharas csõrös poharakból kiszedtem a szelepet, mert rászívva abból sem volt hajlandó inni) és a palack legalább olykor felkeltette az érdeklõdését és olykor kortyol belõle. Én is éreztem hogy nem jó ötlet sokfélével kísérletezni így már jó ideje a janás palackból kínálom - ami majdhogynem olyan mint egy cumisüveg, és a spec. nyílása révén mégsem ömlik belõle olyan sok, mint egy palackból. Neked most mennyi idõs a babád - mennyi idõ alatt jutottatok el idáig? Mert mi 5hós kortól próbáljuk az ivást és lassan 10 hónaposak leszünk...

Leírnátpk nekem a tea fajtákat és hogy melyiket mikor és mennyit kell inni? Szeretném a menzimet rendezettebbé tenni ês babát szeretnénk. Kinek mennyi idö után hatott?

Legjobb válasz: Palástfû cickafark 1-1 arányban. Ha barnázol is barátcserje kapszula amíg be nem áll a vérzés. Nekem 2 hó volt. Ha már rendben van, középidõig 200 g cickafark, 50g komló, 50 g édeskömény. peteérés után 50g apróbojtorján, 150 g palástfû, 100g rozmaringlevél. Én napi 1 csészével ittam, de van akinek kell a 2. Attol függ mennyire vagy érzékeny a gyógynövényekre. Ha még mindig barnázol a barátcserjét is szedd, de csak a + tesztig! A 2. keveréket lehet inni a 12. hétig, csökkenti a vetélés kockázatát. Mi akkor kezdtünk próbálkozni amikor már beált a vérzésem. Az 1. hónapban sikerült. Sok sikert! 25 hkm

Palástfû cickafark 1-1 arányban. Ha barnázol is barátcserje kapszula amíg be nem áll a vérzés. Nekem 2 hó volt. Ha már rendben van, középidõig 200 g cickafark, 50g komló, 50 g édeskömény. peteérés után 50g apróbojtorján, 150 g palástfû, 100g rozmaringlevél. Én napi 1 csészével ittam, de van akinek kell a 2. Attol függ mennyire vagy érzékeny a gyógynövényekre. Ha még mindig barnázol a barátcserjét is szedd, de csak a + tesztig! A 2. keveréket lehet inni a 12. hétig, csökkenti a vetélés kockázatát. Mi akkor kezdtünk próbálkozni amikor már beált a vérzésem. Az 1. hónapban sikerült. Sok sikert! 25 hkm
Szia! Én cickafarkfû és palástfû teát ittam!Én erre esküszöm, de van aki a málnalevélteára van aki a barátcserjére! Mindegyiknek megtalálod a funkcióját neten! pl itt a cickafark http://www.viragcenter.hu/index.php?Itemid=12&catid=9:gyogyn.. Nekem kb másfél havonta jött meg mikor elkezdtem inni, de már a második hónapban hatott! A kúra:cickafark-mensi végétõl peteérésig, majd peteéréstõl mensiig palástfû

Mennyit kell innia egy nap egy 15 hósnak?

Legjobb válasz: Lányom nem egy nagy ivó, napi 3-6 deci között iszik meg vizet vagy gyümölcslevet (16 hónapos, és ezidáig ennél kevesebbet ivott, 1 éves koráig meg jóformán semmit...). Viszont nagyon jó az étvágya, így abból is elegendõ folyadékhoz juthat. Igazából nincs elõírt mennyiség, hogy mennyit kell innia egy babának/kisgyereknek. Általában szülõk által számolt mennyiségnél a gyerekek több folyadékhoz jutnak, mivel a zöldségekbõl, gyümölcsökbõl, mindenbõl amit megesznek kinyerik a folyadékot, és ez általában elegendõ nekik. Mennyit iszik a gyerkõcöd? Úgy érzed keveset vagy épp sokat?

Lányom nem egy nagy ivó, napi 3-6 deci között iszik meg vizet vagy gyümölcslevet (16 hónapos, és ezidáig ennél kevesebbet ivott, 1 éves koráig meg jóformán semmit...). Viszont nagyon jó az étvágya, így abból is elegendõ folyadékhoz juthat. Igazából nincs elõírt mennyiség, hogy mennyit kell innia egy babának/kisgyereknek. Általában szülõk által számolt mennyiségnél a gyerekek több folyadékhoz jutnak, mivel a zöldségekbõl, gyümölcsökbõl, mindenbõl amit megesznek kinyerik a folyadékot, és ez általában elegendõ nekik. Mennyit iszik a gyerkõcöd? Úgy érzed keveset vagy épp sokat?
A kérdező hozzászólása: Hát szerintem keveset.Teát iszik 2, 5dl meg cicizik még napi 1szer meg éjszaka.almát adok neki lereszelve mindennap szinte, meg más gyümit is. Azért aggódom, mert vesemedence tágulata van és be szokott duzzadni a szeme, ami nagyon idegesít és elvileg sok folyadékot kell innia.
Hivatalosan a szükséges folyadékmennyiség (ami kajával együtt van): az elsõ 10 kg-ig kilónként 1dl a második 10 kg-nál kilónként 0, 5dl. Nemtom mennyire érthetõ, pl egy 14 kilós gyereknek 1, 2 liter... De azt ne kérdezd hogy kell rávenni egy gyereket az ivásra, én is ezzel küzdök. A 16 hónapos lányom eddig reggel-este ivott 2 dl tejet, és napközben 1-2dl teát. Most már szabotálja a tejet (fél-1 dl iszik egy alkalommal), helyette teát/vizet/gyümilevet kicsit többet iszik, de nem viszi túlzásba, max 2-3dl-t... Hiába kínálom gyakran, elfordul.
Hát, nem tudom, ha nem akar inni, akkor nem fog, de próbálkozhatsz: Pl.: többször adhatsz neki lédúsabb leveseket, lédús gyümölcsökkel kínáld meg, adj neki joghurtokat, mivel ezek is elegendõ folyadékot tartalmaznak, csempéssz vizet a fõzelékekhez vagy készítsd õket tápszerrel/tejjel, készíts ki neki a szobába többféle helyre vizet, gyümölcslevet, hátha fogja magát és magától is bele-belekortyol. S az is jó ötlet, ha vele iszol. Egy korty anyának, egy korty a babának és egy korty valamelyik plüss játéknak. Ezt is szokták szeretni. Hátha.
Szintén 15 hós a gyerkõc. A tápszert issza meg egyedül, mostanra értem el azt, hogy naponta kb fél deci vizet megiszik mellé. Minden nap fõzök neki levest, eszik gyümölcsöt, fõzeléket, tejpépet, ezekbõl is jut folyadékhoz, és napközben is adok neki tápszert, nem csak reggel és este. Vizelete normális mennyiségben van, ezért gondolom, hogy nem szomjazik. Este szokott a fürdõkádban pohárból inni, azt nagyon élvezi, de akkor sem nagyobb mennyiséget, inkább csak a móka kedvéért. A nyarat várom, hogy meleg legyen, akkor hátha elkezd inni. A nagyobbik gyerkõc is ilyen volt, a mai napig keveset iszik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat. Hát megpróbálok mindent bevetni, mert azt szeretném, ha minél hamarabb eltûnjön ez a tágulat.:( Igaz nem a kérdésemhez tartozik, de érdekelne, hogy milyen tejpépet adsz a 15 hósodnak kedves 14.03as válaszoló?Elég táplálóak még azok, amiket kisebb korában evett?
Igazából minden étel tartalmaz folyadékot, ezt ugye nem lehet számon tartani. De az jó, ha eszik gyümölcsöt. Egy eves a lanyom, õ nem eszik meg semmi gyümölcsöt. De iszik rendesen. Naponta kb. 6-8 deci vizet, vagy néha teát, reggel 1, 5 deci, este 2, 5 deci tejet. De õ mar születésétõl kezdve igényelte a plusz folyadékot. Szerintem erõltetni nem lehet. Én magam sem iszom meg szerintem napi fel liternél többet. Tudom, hogy ez nem jó, de nem tudom rávenni magam.
Milupát adok neki estére(abból bármelyiket megeszi), nem marad éhes utána, éjszaka sem kel fel enni-inni, ebbõl gondolom, hogy jóllakik napközben és kap elég folyadékot. A súlya is jól gyarapszik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Én úgy tudom, hogy 3 nappal elõtte azt kell inni sokat. És cigizni nem szabad, meg egészségesen kell étkezni.
Amúgy ha nem eszik húst, az is édesíti a spermát, meg persze nem cigizik, és nem iszik. :)
Egyetértek a második válaszolóval, köszönöm, hogy kiegészítette amit én írtam :) Egyébként a 3 napot úgy értettem, hogy folyamatosan kell inni 3 napig, tehát nem csak egy alkalommal. De azt is hallottam már, hogy pár órával az akció elõtt kell meginni és úgy is ok. De szerintem többet ér ha valaki egészségesen él és mondjuk minden nap megiszik pár deci ananászlevet ha szereti.
a nagyon sos, es erosen fuszerezett etelekkel is vigyazni kell, ha edesiteni akarod a dolgokat... bar en abbahagytam a dohanyzast, de a baratnom meg azota nemmondta, hogy valtozott volna barmit is az ize:)
a körte is jó, legalábbis a 100%-os vilmoskörte mert bár nem trópusi nagy (de legalábbis a többi nem trópus gyümölcshöz képest nagyobb) % ban tartalmaz gyümölcscukrot, szóval ha nem szereted az ananász még mindig ott a körte.
A kérdező hozzászólása: na hát ez egy igazán jó hír, kedves 5. válaszoló, ha valaki meg tud erõsíteni akkor tiéd minden elismerésem! :)
A kérdező hozzászólása: na hát igen ez az hogy pont az ananász, az avokádó meg a papaya amit kimondottan utálok ilyen mediterrán gyümölcs, a többit mind megeszem :-|

Nagy bajt csináltam azzal, hogy az itt olvasottak alapján elkezdtem inni a cickafark teát, de pont elv. akkor volt peteérésem? Ráadásul már 9 napja pozitiv az lh teszt. A palástfű teábol naponta mennyit kell inni és mikor?

Legjobb válasz: A kérdés elejét nem értem. Palástfû teát a ciklus második felében kell inni. 2x 2,5 dl a napi adag. Nekem az Lh teszt mindig csak 1 napig mutat pozitivat. Hanyadik napon tartasz most?

A kérdés elejét nem értem. Palástfû teát a ciklus második felében kell inni. 2x 2, 5 dl a napi adag. Nekem az Lh teszt mindig csak 1 napig mutat pozitivat. Hanyadik napon tartasz most?
Nem nem csináltál nagy bajt, ennyi teától még nem zakkan meg a szervezeted. A kérdés az volt, hogy a ciklusod hanyadik napján vagy? Amúgy a ciklusod elsõ felében, peteérésedig a cickafarkat idd, napi 1-2 alkalommal, sokan isszák napi 2-vel, én egyet ittam csak. Aztán a peteérés után palástfüvet, napi 1 elég. A napszak mindegy! Kinek mikor van ideje megcsinálni, és megiszogatni. mert a gyógynövényeket nem hirtelen felhörpinteni kell, hanem az a legjobb, ha kortyolgatod.
A kérdező hozzászólása: Tegnapelött ittam cickafark teát reggel, de akkor még nem tudtam, hogy ártalmas ha már esetleg terhes v.ki.Csak egyszer ittam 2 dlt.Miben hol járok?
A kérdező hozzászólása: Aug.30 .án jött meg, s 3 napig volt meg, a 4.nap már csak épp hogy ...Szept 5.e ota pozitiv a teszt. Köszönöm a segitséget!!!
Ha pozitív a teszted, szerintem inkább ne teázz már, vagy beszéld meg az orvosoddal, mit iszol. Az alábbi linken sok érdekeset olvashatsz, van benne szó róla a cickafark és palástfûteáról is: http://www.mamanet.hu/modules.php?file=print&name=News&sid=68 A cickáról sokat ír, és eltérnek a vélemények, beszéld meg orvosoddal, vagy ha van gyógynövényes bolt a közeledben, és megbízhatónak tünik az eladó vele. Én egyiket sem iszom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segitséget!

36 hetes terhes vagyok, és most már lehet inni málnalevél teát? Hogyan kell adagolni, és mennyit kell inni belőle?

Még mindig teljesen zárt vagyok,és nem szeretném túl hordani a picit.Az orvos azt mondta,hogy nagyon er?sen zár még a méhszájam.Ez ugye segít tágulni?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy eleinte napi max. 2-3 csésze tea, utolsó idõben lehet inni sokat is (40. hét).

én úgy tudom, hogy eleinte napi max. 2-3 csésze tea, utolsó idõben lehet inni sokat is (40. hét).

Mennyit kell innia 22 hónapos gyereknek télen?

Elrontottam kislányomat azzal,hogy cumisüvegb?l engedtem inni,mert abból napi 1.5 litert is megivott(gondoltam jót etsz a sok folyadék).Ha pohárból kínálom elfogadja de 3-4 decinél többet nem iszik.Lehet hogy csak a cumizás miatt ivott ennyit?Egyébként sima cumi sose kellett neki.Lehet megnyugtató a cumival ivás?Vagy ennyi folyadékra lenne szüksége?Félek hogy kárt okozok ha egyik napról a másikra így lecsökknetem a folyadékot nála.Viszont nem sír a cumisüvege után.

Legjobb válasz: 3-4 deci az kevés. cumisüvegbõl hatékonyan tud inni. csináld fokozatosan, hogy pl. délelõtt van üveg, délután pohár. de más megoldásokat is találhatsz, pl. csõrös pohár, szívószál, stb. enyém 3 éves, most már tényleg meg tud inni 2 decit is pohárból egy húzásra, 2 évesen nem tudott. szépen belejön majd a tied is, meglátod :) levessel és hígabb fõzelékkel is tudod pótolni a folyadékot :)

3-4 deci az kevés. cumisüvegbõl hatékonyan tud inni. csináld fokozatosan, hogy pl. délelõtt van üveg, délután pohár. de más megoldásokat is találhatsz, pl. csõrös pohár, szívószál, stb. enyém 3 éves, most már tényleg meg tud inni 2 decit is pohárból egy húzásra, 2 évesen nem tudott. szépen belejön majd a tied is, meglátod :) levessel és hígabb fõzelékkel is tudod pótolni a folyadékot :)
Kislányomnak nyáron volt hasnmenése, akkor múlt 2 éves. Amikor megkérdeztem, hogy mennyit kéne innia, mert csak 4 dl-t ivott napközben, plusz reggel-este 2-2 dl tejitalt, azt mondta, az bõven elég, mivel az ételben is van folyadék. Ha reggel és este iszik tejet vagy kakaót, elég a 3-4 dl. Kislányom most reggel iszik már csak 2 dl tejitalt, és napközben ha megiszik 3 dl vizet, már örülök.
A kérdező hozzászólása: Én a 3-4 decit csak vízre vagy teára értettem.Ezen felül reggel 1.5 deci tej, este 1.5 eci tej, +napközben kis gyümi+leves minden nap, heti 2x legalább fõzelék.

Malnalevel teat mikortol kell kezdeni inni, hogy kell elkesziteni es mennyit kell inni belole?

Legjobb válasz: Szia! Én a 36.héttõl ittam napi 1bögrével, a 38.héttõl napi 2-vel. Simán felforralt vízbe teszel egy kis teatojásba málnalevél füvet és megiszod kb 10perc állás után. Én nem ízesítettem.

Szia! Én a 36.héttõl ittam napi 1bögrével, a 38.héttõl napi 2-vel. Simán felforralt vízbe teszel egy kis teatojásba málnalevél füvet és megiszod kb 10perc állás után. Én nem ízesítettem.

Egy 13 éves fiú embernek egy nap mennyit egészséges innia? Kb. mennyit kell innia?

Legjobb válasz: nyáron 3 l :) de télen 2l is elég :)

nyáron 3 l :) de télen 2l is elég :)
elsõ válaszoló...L/13
2 liter folyadékot mondanak, de eröltetni nem kell, amennyi jól esik.Mikor több, mikor kevesebb.
ez amúgy baromság h mennyit kell....a szervezeted jelzi, ha nem elég, és aztis jelzi ha túlsok. és ez egyénfüggõ h kinek mennyi a napi szükséglete

Mikor kell elkezdeni inni a cickafark teát? Mensi első napján? Babát szeretnék és most eléggé össze vissza jön meg, gondoltam talán ez segíthet. Ja, és hogyan kell elkészíteni, valamint mennyit kell inni belőle naponta?

Legjobb válasz: Igen az elsõ naptól kezdve 14 napon át kb 2 bögrényit. Én is igy csináltam,majd a 14.-dik naptól palástfû teát addig mig nemjön meg remélhetõleg már nem jön meg akkor! Üdv:5hós kislány anyukája

Igen az elsõ naptól kezdve 14 napon át kb 2 bögrényit. Én is igy csináltam, majd a 14.-dik naptól palástfû teát addig mig nemjön meg remélhetõleg már nem jön meg akkor! Üdv:5hós kislány anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!