Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell hetente (43 db)

Én 3 hetente fizetek a fogadott orvosnak 6000 ft-ot, akkor a szülés levezetéséért is kell fizetnem, ha igen akkor körülbelül mennyit kell adnom?

Legjobb válasz: 3 hetente 6 ezeret? téged jól lehúznak:-(( 2,5 éves szültem másodszor, 5x voltam terhesgonozáson (7E), az utolsó hónapban a kórházba jártam hetente(0ft), as szülés után 20 ezret kapott

3 hetente 6 ezeret? téged jól lehúznak:-(( 2, 5 éves szültem másodszor, 5x voltam terhesgonozáson (7E), az utolsó hónapban a kórházba jártam hetente(0ft), as szülés után 20 ezret kapott
Szia!Ez orvos függõ nálunk 50000-70000Ft körül van de nálunk elõre szokták közölni!
Bocsi lemaradt igen a szülésnél is kell fizetni!
Igen, a szülés általában az egyszeri terhesgondozásos díj 10-szerese. Tehát nálad 60.000 Ft. Én mondjuk nem adom meg a tízszeresét, mert nem tudunk 100.000 ft-ot erre szánni, de meg is beszéltem a dokival, hogy 60.000 Ft lesz. Szerintem Te is kérdezz rá elõtte, hogy nála ez hogy mûködik. Nem egyformák az orvosok. Akkor nem érhet sem téged, sem az orvost meglepetés.
Az egyszeri vizsgálati díj 10-szeresét szokták adni általában. De persze semmi sem kötelezõ :)
Én alkalmanként fizettem 5000-et, és szüléskor 40 -et adtunk még. Plusz az utolsó hónapban, amikor már hetente mentem, nem adtam hetente 5000-et, akkor is egyszer adtam.
Általában a vizsgálati díj 10- szeresét szokták! Tehát a Te esetedben olyan 60 000 Ft lenne a reális! De ha nagyon bizonytalan vagy kérdezd meg tõle nyugodtan! Én is biztos ami biztos alapon megkérdeztem! Valahogy így: milyen feltételei vannak a szülésnek anyagi és technikai vonatkozásban!

Az utolsó hónapban mennyire kell sűrűn menni a nődokihoz? És akkor is elkéri a teljes terhesrendelés árát (8000 Ft) minden alkalommal, ha mondjuk hetente megyek akkor is? Vagy lehet, hogy ilyenkor kevesebbet kér?

Õ nem rendel kórházban, csak bejár szülni és m?teni.

Legjobb válasz: Hetente 1x kell menni az utolsó hónapban és uúgy fizetni. Nálunk ez van.

Hetente 1x kell menni az utolsó hónapban és uúgy fizetni. Nálunk ez van.
Nálunk havonta 7000 (mindig van uh is), utolsó hónapban pedig hetente 2000 (uh és ctg/nst).
Én sajnos hallottam olyat is, hogy az utolsó hónapban sokszor behívta a kismamát a magánorvos mindenféle indokokkal és mindig ki kellett fizetni a terhesgondozás árát. Teljesen orvosfüggõ. Sajnos vannak pofátlanok is :S
Áprilisban szültem a 2. fiam és igen, hetente kellett menni az utolsó hónapban. Szintén 8.000 Ft-ot fizettünk/alk. Illetve egyszer kegyesen nem uh-ozott meg, akkor csak 5 ezret. De én választottam, a dokit is meg a magánrendelést is... :)
A kérdező hozzászólása: És ezt hogy kérdezitek meg tõle?

Mennyit eszik egy 8 hetes baba (anyatejes) 1 evésre, és mennyit hizik hetente? Mekkora alvásigénye van egy ekkora babának és napközben az evésen kivül is ébre n kell lennie?

Legjobb válasz: Hogy mennyit eszik a testsúlytól függ. testkilogramm x 120 (ez a minimum heti átlag hízás) vagy 150 (ez az ideális heti átlag hízás) és ezt elosztod annyival ahányszor eszik a babád egy nap = így kapod meg, hogy mennyit kéne ennie egyszeri szopira. Az alvásigénye még olyan 15óra körül van de minden baba más és más! Az evésen kívül szinte a büfi ideig van ébren illetve azért nézegethet õ már sok mindent, felfedezheti a formákat, csíkokat - pöttyöket :) nem kell ébren lennie de nem baj ha fent van kicsit! Jó babázást!

Hogy mennyit eszik a testsúlytól függ. testkilogramm x 120 (ez a minimum heti átlag hízás) vagy 150 (ez az ideális heti átlag hízás) és ezt elosztod annyival ahányszor eszik a babád egy nap = így kapod meg, hogy mennyit kéne ennie egyszeri szopira. Az alvásigénye még olyan 15óra körül van de minden baba más és más! Az evésen kívül szinte a büfi ideig van ébren illetve azért nézegethet õ már sok mindent, felfedezheti a formákat, csíkokat - pöttyöket :) nem kell ébren lennie de nem baj ha fent van kicsit! Jó babázást!
Szia! Az én kislányom 8 hetes, és õvan hogy 90 grammot szopik, van hogy 170-et. Mikor mennyit. A mult héten 20 dkg-ot hízott, azelõtt héten 12-t. Õ két evés közt kb 1-2 órát van fent, utána nyûgös, el kell altatni, bár van hogy 30 percet alszik, van hogy 4-5 órát. Nem lehet elõre kiszámolni. Nálunk nagyon ritka, ha két evés közt nincs fent, hanem egybõl bealszik.


Mennyit kell hiznia egy 2 hetes babának hetente?

Legjobb válasz: 2 hetes korra ajánlott a születési súly visszanyerése! A babák hízása minimum heti 12 dkg, ez az alsó határ, de ennek a többszöröse is lehet hetente!

2 hetes korra ajánlott a születési súly visszanyerése! A babák hízása minimum heti 12 dkg, ez az alsó határ, de ennek a többszöröse is lehet hetente!
Olyan nincs, h kell. Az átlag a havi 40 dkg, ez afféle minimum. Arányosan elosztva, heti 10 dkg a minimum, 20 a maximum. Az én babám 30 dkg-ot fogyott a kórházban, és 32 naposan nyerte vissza a születési súlyát, de ezt úgy, h 3 etes koráig 5 dkg-ot hízott, utána a többi 25-öt 10 nap alatt. 1-2 hónapig nem kell levonni semmit!! pláne nem parázni. Még aluszékony némelyik, másik hasfájós, a te tejed sem állt még be, stb. Úgyh nektek ez nem követelményszám semmiképp...
A kérdező hozzászólása: A babam 2 hetesen s mar meg is haladta a szul.sulyat. 3500 szuletett , 3200 zal jottunk haza, most 3700 g.

Mennyit kell fejlődni 3.5hós babának hetente?

Legjobb válasz: a súlyára gondolsz akkor kb 15 dgk-ot hetente. az én fiam heti 20 dgk-ot pakol magára és így sem kövér. 4 hónapos baba anyukája

a súlyára gondolsz akkor kb 15 dgk-ot hetente. az én fiam heti 20 dgk-ot pakol magára és így sem kövér. 4 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Anyatejesek vagyunk egy hete voltunk tanácsadáson akkor 5500g volt most meg 6kiló :D Pedig csak 4szer eszik egy nap egy cicibõl egyszer egyszer.Hozzáteszem nagyon pici cicim van akkor ez így jóóó köszike a segítséget
A kérdező hozzászólása: bocsánat nem egy hete két hete

Kb mennyit kell gyarapodnia hetente az újszülöttnek? Most 9 napos a kisfiam, egy hét alatt meghaladta a születési súlyát, de nem tudom, innentől mi az irányadó.

Legjobb válasz: Az átlagos súlygyarapodás hetente 150-300 g között van. Ha ennyit gyarapodik, akkor tökéletesen fejlõdik :)

Az átlagos súlygyarapodás hetente 150-300 g között van. Ha ennyit gyarapodik, akkor tökéletesen fejlõdik :)
Kb 200 g-ot kéne gyarapodnia.+/- 50g nem baj.
Attól is függ, anyatejes-e vagy tápszeres, anyatejes babánál nincs felsõ határ, úgy tudom.
Szia!Nekem 15 napos a kisfiam, és 1 hét alatt 400 grammot hízott! Anyatejes baba, de a védõnõm szerint 150-180 heti súlygyarapodás az ideális.

Mennyit kell hiznia egy 7 hetes babanak hetente v. havonta?

Mert eddig hizott hetente 20-25-30dk is most pedig az utolso 2 hetben 10-10dk hizott,es az etvagya sem olyan mint azelott!normalis ez?A vedono azt mondta ne agodjak,de azert engem aggaszt.

Legjobb válasz: Velünk is ez történt, bár kb. 10 hetesen és engem is ugyanúgy aggaszt(ott) a kevés hízás. Szakkönyvben olvastam, hogy heti 15 dkg hízás teljesen jó, de ugye a 30-40 dkg-os hízások után már én sem voltam ezzel elégedett. Mérd meg, hogy a babád eleget eszik-e? (Testsúly kg-onként 150 grammot kell ennie egy nap, persze ennek nem kell egyformának lennie étkezésenként, csak napi összesenben. Pl. egy 5 kg-os babának 750 grammot kell ennie egy nap. Persze, ha nincs meg a könyv szerinti mennyiség, de a környéken van, akkor nincs ok aggodalomra.) Ha nem eszik eleget, újra kérdezd meg a védõnõt és a gyerekorvost, hogy mit szólnak hozzá?

Velünk is ez történt, bár kb. 10 hetesen és engem is ugyanúgy aggaszt(ott) a kevés hízás. Szakkönyvben olvastam, hogy heti 15 dkg hízás teljesen jó, de ugye a 30-40 dkg-os hízások után már én sem voltam ezzel elégedett. Mérd meg, hogy a babád eleget eszik-e? (Testsúly kg-onként 150 grammot kell ennie egy nap, persze ennek nem kell egyformának lennie étkezésenként, csak napi összesenben. Pl. egy 5 kg-os babának 750 grammot kell ennie egy nap. Persze, ha nincs meg a könyv szerinti mennyiség, de a környéken van, akkor nincs ok aggodalomra.) Ha nem eszik eleget, újra kérdezd meg a védõnõt és a gyerekorvost, hogy mit szólnak hozzá?
A kérdező hozzászólása: Most 4.60 kg-7 hetesen es 3kg szuetett.
A baba mindig annyit eszik amennyire szüksége van. Mivel az anyatej fedezi a táplálék és folyadék igényét is, így könnyen elõfordulhat, hogy a meleg idõjárás elmúltával nem szomjazik annyira ezért kevesebb az anyatej igénye, aminek minõsége szintén ezen oknál fogva megváltozhatott, hisz az anya teje pont olyan minõségû amire a babának éppen akkor szüksége van. Mérni azért nem érdemes, mert csak félelemmel töltheti el az anyát, hogy miért nem eszik többet a baba, és ez az idegesség kihatással lehet a tejtermelésre is, így szerintem nyugtasd magad azzal, hogy kináld fel neki többször a szopizás lehetõségét, és ha van rá igénye akkor el fogja fogadni!
A kérdező hozzászólása: igazabol nemtudom menyit eszik, mert szopizik, csak abbol kovetkeztetek, mert azelott nagyon mohon evett sokaig most pedig csak nyamnyog rajta keves ideig.
Szia! Azt nem írtad, hogy most hány kiló? Egyébként a bébik szopási technikája is változik, ahogyan a tej folyása is. Lehet, hogy "ömlik" a tejed, ezért tûnik úgy, hogy csak nyammog rajta, mert nem kell szívnia. Nálunk is volt olyan, hogy 2-3 hétig csak 10 dkg-ot hízott a bébi, utána majd bepótolja. Mondjuk akkor volt a nyammogás, amikor nagylány lettem újra: egyszerûen kevés lett a tejem és az sem ízlett neki, ahogy elmúltak a nehéz napok, minden visszaállt a rendes kerékvágásba.
Ha a napi kajád egy fél disznóból , mákosbejglibõl és csokiból áll akkor kevés. Attól függ mit és mennyit eszel.
hmmm....akkor nem igazán jó. Ilyen kaja mellett komolyan kellene edzened , nem tudom pontosan megadni mert te sem adtál pontos adatokat de kb heti 5x 60pert kardio + 2x súlyzós edzés. De inkább én a kajálást is változtatnám. Mert ha semmennyire nem figyelsz oda, akkor nem fogsz fogyni.
A kérdező hozzászólása: Reggelire eszem pl. müzlit v szendvicset, délben amit fözött édesanyám(pl lecsó, tökfözelék, chilis bab) utána este pl ami van(melegszendvics, bundás kenyér) egy tök átlagos kaja rend.
Akkor átlagosad reformáld is meg gyorsan, mert este benyomni a zsírban/olajban sült kenyeret például minden csak nem diétás. Estére egyél zöldséget, húst.
A kérdező hozzászólása: Mennyi kalóriát vigyek be a szervezetembe a sportolás mellett, hogytényleg tudjak fogyni? kinyomtattam egy kalória táblázatot, igy könyebb lesz arra is oda figyelnem.
" Mennyi kalóriát vigyek be a szervezetembe " Minél kevesebbet, ha tényleg le akarsz fogyni, akár 1500 is lehet.
A kérdező hozzászólása: Ohh, köszi!!! Nagyon jó kifejtettél mindent, ez tetszik! :)
Fölösleges kalóriákat számolgatni. A legtökéletesebb aranyszabály: Egyél kevesebbet. A nagytányér fõzelék helyett kistányér, a három szelet kenyér helyett egy, egyszerûen edd a felét annak, amit eddig. Vagy a harmadát. Ugyanis Alapvetõen sokkal többet eszünk, mint amennyire szükségünk van (általában). Finomított szénhidrátból meg pláne, úgyhogy hagyd el a cukrot, ahol muszály, egykis méz segít, és a lisztet is csökkentsd. És ennyi. Fogyni fogsz, ha hozzászoksz, és nem rontod az átlagodat nasikkal...:)

Most végzem az óvonőképző főiskolát. Van 2 középfokú nyelvvizsgám, 2 közgász diplomám és 7 éve dolgozom egy cégnél. Mennyi lesz a fizetésem ha elvégzem a főiskolát és óvonuőként dolgozom? Mennyit kell dolgoznom hetente? Nyáron hogyan dolgozunk?

Legjobb válasz: Nekem sántít ez a kérdés..két közgáz diploma? Le sem tudod írni..egy közgazdásznak tisztában kéne lennie azzal, hogy óvónõként keveset keresne, és ez alól te sem lennél kivétel..lehet, hogy el sem tudnál helyezkedni, mert túlképzett vagy...de szerintem itt valamit ferdítesz.

Nekem sántít ez a kérdés..két közgáz diploma? Le sem tudod írni..egy közgazdásznak tisztában kéne lennie azzal, hogy óvónõként keveset keresne, és ez alól te sem lennél kivétel..lehet, hogy el sem tudnál helyezkedni, mert túlképzett vagy...de szerintem itt valamit ferdítesz.
Közalkalmazotti bértábla szerint. De abban igaza van az elõzõnek, hogy ha a több diplomád miatt magasabb betûjelû kategóriába kerülnél, akkor esélytelen, hogy valahova is felvegyenek. Költségminimalizálás van.
ez érdekes. kinek jut eszébe két közgáz diploma után elmenni ovónõnek tanulni? fizetésed attól függ, hol fogsz dolgozni...lehet, hogy vannak magánóvodák, és ott többet is lehet keresni...?

Lány vok, konditerembe járok, mennyit kardiózzak és mennyit kell súlyzózni, hogy csinosabb legyek? És hetente hányszor? Kicsit hájas vagyok. Diétázzak is? 20éves/165cm/64kg

Nem érdekel igazából,hogy hány kg vagyok,csak szeretnék karcsúbb lenni.Próbálok a kajára is figyelni és ellenállni a finomságoknak.Hány kilóval súlyzózzak a különböz? testrészekre?Most combra(távolítóval/közelít?vel)25kg szoktam,vállra 10kg,bicepsz meg 3-4 kg-os kézisúlyzóval....Mib?l mennyit csináljak?

Legjobb válasz: A konditermekben kiváló edzõk vannak, akiket meg tudsz kérdezni, akik látják is azt amit mi nem.

A konditermekben kiváló edzõk vannak, akiket meg tudsz kérdezni, akik látják is azt amit mi nem.
30-40 perc aerob edzéstõl lehet fogyni (ez lehet futás, taposógép, eliptikus, stb) Ezt kb. 2x 3x csinálhatod egy héten, azomban fontos, hogy kb. az elsõ hónapban csak annyit és annyiszor csinálj amennyi jólesik, azután majd fokozatosan növeld 40 percre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!