Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell ha (2329 db)

2-3 tasak por, meg 2 kis doboz oxi
semmiképp nem teheted el :( dobd ki, majd legközelebb tudod már, hogy mennyi kell :) ügyes vagy :) ugye, hogy elég volt a hatos?
A kérdező hozzászólása: Áhh köszönöm mindenkinek, szuperszexi hasam lett! :D Már csak annyit kérdeznék, hogy mit csináltok a megmaradt trutyival? el lehet tenni vagy dobjam ki?
A kérdező hozzászólása: okés köszönöm:D akkor legyen 6%-os :) (Még sajnos nem volt idõm megvenni, majd holnap reggel és akkor a hétvégén le is rendezem)
a hidrogénperoxid erõsebben hat a bõrön a test hõjétõl. ezért bõrön 12%osat soha nem használunk, mert bõrre kenve a hatóerõ meghaladja a 12%os oldatét. pont ezért nem szabad fejbõrre sem (tõre) kenni 12%-os h2o2-t, csak a hosszára, de azt is ritka esetben. egyébként így hófehérre szív, ami szerintem egy másik rossz véglet. de ti tudjátok, majd ha teljesen szétmaródik a bõrötök, lehet szidni a termékeket. szakszerûtlen felhasználás miatt. a háton pedig szuperérzékeny a bõr még mellé. ja, amúgy fodrász vagyok, azért ekkora a szám, és 2 kozmetikus is dolgozik az üzletben.
és ez mit bizonyít? :D hogy van másik nagyokos.
attol még, hogy te úgy csinálod, még nem kell másraerõltetni a butaságot. tudod te, hogy milyen erõs vegyszer a 12%os?! azt hivatalosan bõrre nem is szabad tenni.
az utolsó nagy butaságot mondott most.
1:1 arányban kell, én úgy csinálom de ez nem azt jelenti h 1 tasak porhoz 1 kis doboz oxi kell! nem arra vonatkozik az 1:1 arány h ebbõl 1 abból 1 mennyiségére (térfogatra) vonatkozik szóval pl 1 maroknyi por és 1 maroknyi oxi, azt szemmel látod ha kiborítod h mennyi és 12%ost vegyél, nekem is az van persze h megszívja 1 kicsit a bõröd színét, de 20 perc múlva már nem is látszik, visszabarnul, nyugi!!
Gondolom te is a szõrösebb típusba tartozol, szerintem inkább epiláld magad.Én is epilálom az egész hasam, a hátam is lehetne(még a nyakam, arcom is szõrös). 24/L
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm:) a tovább az mennyi? 15 percig hagyhatom?
elég. az a különbség, hogy a többi jobban megszívja, de a bõrödet is... inkább hagyd fent kicsit tovább a hatost(ami amugy naggyon jol sziv), minthogy agyonszivd a bõrödet.. higgy nekem..!
A kérdező hozzászólása: egyébként mi a különbség a 6-9-12%-os oxik között? biztosan elég a 6os a sötétbarna szõrhöz?
A kérdező hozzászólása: okés köszi. hát a gyanta meg nekem azért nem tetszik mert félek hogy fog kinézni amikor elkezd visszanõni, meg tuti nem lesz tökéletes:S tehát pl a combom tövénél is meg a fenekem is pihés kicsit, elég hülyén nézne ki szerintem h egy vonalig szõrös vagyok utána meg csupasz:D
oxi* de ez rajta is lesz a csomin, hogy a keverési arány 1:2, nem ugy ahogy az elsö mondja
:S nem kenném a testemre a szõkíõt, akkor már inkább a gyanta ! a bõröd színét is megszívja kicsit :S amugy ja, de nem kell 3 azért, elég 1-2 tasak, és 2x annyi oci kell hozzá, elég a hatos
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! Amúgy most jöttem rá hogy azt is odaírhattam volna hogy a szõrt szõkíteném ki, nem konkrétan a hasamat meg a hátamat. xD
A kérdező hozzászólása: igen elég volt, lehet kicsit túl világos is lett (20 percig hagytam), de elég fehérbõrû vagyok úgyhogy igazából pont jó:D Köszi még egyszer:)

Chilis babhoz miből mennyi kell, ha 14 főre csinálom?

Legjobb válasz: 14 fõre ( kõmûvesre) mehet egy 12-14 tasak és a hozzá való hús.

A kérdező hozzászólása: Én úgy döntöttem, mint diplomás zseni, hogy nem fogok "mintaanyuka" lenni és mártírt játszani.Helyette kap a fiam egy kiegyensúlyozott anyát, aki inkább ápolja, ha beteg, nem pedig hiúsági kérdést csinál abból, hogy a kõmûvesek porból eszik a chilis babot, vagy sem!Õk úgyis [email protected]ák, hogy a beteg mellett azért güriztél, hogy nekik egészségesebb legyen a cucc, amit esznek...Ez a véleményem.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Ez így van.Ha fejre áll, akkor is porból csinálom:D
14 fõre ( kõmûvesre) mehet egy 12-14 tasak és a hozzá való hús.
Ebben is van némi igazság.:D
Porkaja. Brrrr undoritó, és tartósitó ize van. Én otthon mig a tésztaviz felforr, addig megcsinálom a chilis babot. Pont együtt lesznek kész, és még finom is. A porételektõl, és a porkajáktól a hideg is kiráz. Amúgy meg kedves kérdezó, a tasakos ételnél, ha jól gondolom, rá van irva, hogy hány személyre szól a dolog. Egyszerüen felszorzod. Az még megy igaz? Ha már fõzni nem tudsz.
Ez 1 nagyon szemét beszólás volt. Az h valaki szeretne idõt spórolni és porkaját csinál, nem azt jelenti, h nem tud fõzni. Nekem például annyi idõm van a meló mellett h élni alig tudok. Jó annak aki ráér mindig fõzõcskézéssel tökölni!!! De azért nem kéne azt csesztetni aki nem.
utolsó, én fõzök, max fél órás, de inkább 20 perces menüket és nem porból ;)
A kérdező hozzászólása: 10:21 -nek: Nem az volt a kérdés, hogy porból, vagy sem, hanem az, hogy ennyi emberre mibõl mennyit.Még nem csináltam porból, és mivel a férjemet küldtem el vásárolni, neki fel kellett írnom, hogy mibõl mennyit vegyen...A szorzás talán még megy, hisz tanár vagyok, de Te vehetnél illembõl órákat, vagy ha [email protected] napod van, mert senki sem szeret, akkor gondolkodj el magadon!Egyébként szerinted egy zacskós leves, amire rá van írva, hogy 4 személyre, az tényleg elég annyi embernek?Ráadásul fizikai munkát végzõ férfiakról van szó, akiknek gondolom, hogy nem elég az átlag mennyiség. Ezenkívül a beteg kisfiam mellett fõztem, és nem csak a poros chilis babot, hanem rétest, úgyhogy szerintem be lehet fogni. A többi válaszolónak köszönöm szépen, látod, másoknak nincs feltûnési viszketegségük, és csak arra válaszolnak, amiben SEGÍTENI tudnak.
Miért nem lehet csak a kérdésre válaszolni????? Nem érdekel senkit, ki mien ügyi. Ha õ porból akarja akkor porból fogja. Szálljatok már le a témáról.
Ha már a porra fujjogsz, legalább ne írj a receptbe konzervet. Magadnak mondassz ellent.
Ott van a recept, mire vársz kedves kérdezõ.Lehet cifrázni, de felesleges, ez így jó.
A kérdező hozzászólása: Hahó, még mindig a kérdésemre várnék választ. Azt elfelejtettem írni, hogy kõmûveseknek lesz.Így is elég a 20dkg husi?
Chili-ide, vagy oda, én megdobnám a fent leírt recepteket egy kis kalocsai csípõs paprikával.A kockára vágott hús, nekem is jobban bejön, viszont a kukorica nem.
Jól van no. Mondom h akkor csinálom ha nincs idõm. Sztem olyankor tökéletes. Am nem sok mû dolog van benne. Majd 1szer olvasd el. Még tartósítószer sem.
mûkaját nem eszünk, arról nem is beszélve, hogy finomabb, ha én csinálom és a fûszerek messze nem kerülnek 300 Ft-ba, mint a tasakos por
Nem tom mi a baj a tasakossal. Jó persze nem olyan mintha TE csinálnád végig, de 1szer próbáld ki. Az íze isteni, gyors, könnyû. Szinte elronthatatlan . Én ugyan nem sûrûn csinálom így, de ha nincs idõm, akkor jobbat nem is tudnék.
ne viccelj már a tasakos porral...fúj 20 dkg sovány darált húst vegyél személyenként (marhahús a legjobb) vagyis 2, 8 kg nálad ....bár én inkább kockára vágottat használnék a helyedben 7-8 konzerv vörösbab 2-3 konzerv kukorica 5 nagyobb fej hagyma 1, 5 l paradicsomlé 2 nagyobb sûrített paradicsom 80 dkg paradicsom 2 paprika 10-12 gerezd fokhagyma fûszerek: só, frissen õrölt bors, chili friss, kis kömény vagy : http://www.nosalty.hu/igazi_chili_con_carne_(chilis_bab_3_re.. ezt felszorzod, hogy 14 személyre megfelelõ legyen
A kérdező hozzászólása: Tasakos porból, darált húsból.
Attól függ, hogy tasakos porból készíted és hogy darált húsból vagy tarjából?


Mik a Magyar Honvédség fizikai alkalmassági követelményei? Miből mennyit kell megcsinálni és mennyi idő van rá? Ha valaki kiválóan akar teljesíteni, mennyi pontot kell elérnie?

Legjobb válasz: http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=2.%20sz.%20mell%C3%A9k.. nyugi nem vírus, csak a hivatalos dokumentum, hogy mibõl mennyit kell csinálni és hogy mennyiért mennyi pontot kapsz

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=2.%20sz.%20mell%C3%A9k.. nyugi nem vírus, csak a hivatalos dokumentum, hogy mibõl mennyit kell csinálni és hogy mennyiért mennyi pontot kapsz
Kicsit késve de hozzászolnék. 10 évig voltam a seregben, soha nem a minimum pontra mentem... leszereltem... 2 év civil élet után vissza vágytam... ujra megcsináltam a felvételit..... heti 3X fél óra ráforditással max pont a fizikain.... akik jöttek fiatalok, 90 %-a megbukott a felmérésen.. a többi szimplán növény...1 jegyû IQ.... na ezek az emberek 2 hónap alatt nem tudtak fel készülni? vagy csak azt hiszik hogy a honvédséghez hülyéket és gyengéket vesznek fel?
1. 3200 m futás 2. karhajlítás (fekvõtámasz), vagy húzódzkodás (2 perc) 3. hanyatt fekvésbõl felülés hajlított térddel (2 perc) Követelmény: T4 edzettségi szint, a vizsgálaton legalább 260 pontot kell elérni
A pontok pedig függnek az életkortól és a nemtõl. Egy huszonévesnek például 13 perc alatt kell lefutni a 3, 2 kilométert, és 60-60 fekvõtámasz, illetve felülés kell. De a túltelítettség miatt így is beletelhet még egy évbe is, mire bejuthatsz, a hosszú várólisták és lassú leszerelés miatt.
na igen, de ha olyan helyre jelentkezel, ahol van üresedés, akkor nagy rá az esély, hogy jövõre már szerzõdéses állományba kerülj! (mint például én is... nyáron alkalmassági és ha minden rendben lesz, akkor szeptembertõl indul a kiképzés!)
sziasztok :D teljes mértékbe igazad van én most jelentkeztem katonának szegeden a mai nap amúgy már rendszeresen edzek vagy 2-3 éve küzdõspórtóltam is 5 évet meg a mai napig is edzek ithon napi 10-van amikór 15 kilómétert futok és mindenre edzek magamtól ithon szerintem semmi értelme felkészületlenül elmenni és ijenre válalkozni én is a maximális pontot akarom kihozzni az egészbõl mert úgy nagyobb esély van a bekerülésre és egy kérdésem lenne amit még nem tudok !!!! menyit kel húzóckodni a nyújtórúdon elõre is köszönöm :)

Ha 10 kg-ot akarok fogyni, ahhoz kalóriába mennyit kell elégetni?

180cm magas és 90kg vagyok

Legjobb válasz:
Férfi vagy nõ??? Reálisan heti 1-1,5 max 2kg fogyással számolj, de csak úgy a 2-3. héten indul meg igazán! Viszont szerintem nem kalóriát akarsz égetni hanem zsírt... :-D SOHA NE A KALÓRIÁT SZÁMOLD? HANEM AZ ÖSSZETEVÕKET! Pár dolgot kell kiszámolnod. A napi tevékenységeddel és az edzéseddel mekkora a summa energia szükségleted? Elõször is a szervezeted energia deficitbe kell billenteni, de nem nagyon, mert akkor beindul a védelmi mechanizmus és nem fogsz fogyni semmit, úgyhogy NE KOPLALJ! Max. 15%-al vidd az energia bevitelt a tényleges energiaszükségleted szintje alá. Ezt az energiát pedig nagyon nem mindegy,h mivel viszed be. Csak jó minõségû tápanyaggal tedd. Naponta 2g / testsúlykilógram (tskg) fehérjét kell enned. Ez a te esetedben 18 deka. Optimális esetben ennek minimum a fele szilárd tápanyag legyen. Fehérje tartalom pl. csirkemell 50% csirkecomb 35% stb. Ez alapján egyél naponta kb. 15-18 deka csirkemellet, natúr grillezve vagy sütve. minimum 2 (vagy 3) étkezésre elosztva. A maradék legyen protein shake napi 2x (reggel és edzés után) így már van napi 4 étkezésed. Ügyelj rá,h 3-4 óránként vigyél be tápanyagot (de csak egy maréknyit) hogy soha ne éhezzen a szervezeted, mert akkor nem raktároz és engedi elégetni a zsírt. Aztán jöhet a szénhidrát, erre nagyon figyelj oda! Fehér kenyér, csoki, kóla és társait felejtsd el! Lehetõség szerint minden kenyeret felejts el. 4 féle szénhidrát forrásod lehet. Zab, barna rizs, dextróz (szõlõcukor) és egyéb. A napi szénhidrát beviteled lehetõleg ne haladja meg a 3g / tskg-ot. Persze ez egyénenként változó, van aki 5g mellett is fogy, nekem 3 a plafon. Ha hízásra hajlamos vagy, akkor csak inkább max 2-3g. Számold ki,h miben mennyi a fehérje, szénhidrát és a zsír. Állíts össze egy étrendet és tartsd be! pl. 6:00 kávé-cukor-tej Fehérje 3,5g, szénhidrát 25g, zsír 1,5g reggeli turmix protein-zab-banán-víz 38g-34g-3,5g uzsonna rizs-csirke-zöldség 28g-65g-3,25g és így tovább a nap elsõ harmadában fehérje+szénhidrát+zsír mehet. 2.harmad fehérje+zsír 3.harmad fehérje ez alól csak az edzés utáni turmix a kivétel, mindegy,h milyen késõn edzel, utána kell bevinned cukrot, különben nem regenerálódnak az izmok. edzés után menjen minimum 40g protein és 30-40g dextróz. este még egyél kb 10 deka sovány túrót, esetleg turmixold össze egy kis joghurttal úgy könnyebben lemegy. Pihenj rendesen, mert a kialvatlanság hízlal! (közvetetten) tartózkodj az almától, mazsolától, mert amellett,h magas az energia tartalmuk, serkentik a növekedési hormonokat, úgy nehezebb fogyni is. Végül az edzés. legalább 3x hetente (több is lehet, bár ez függ az edzés formájától) a test formálására legjobb a súlyzós edzés,(3x/hét) de ha nem szereted, akkor jó az aerob is. (az lehet 5x is) (elipszis, futópad, bicaj, taposó...) 220-ból vond ki a korod és x0,65 pl 220 - 33év x0,65 = 121 Efölött már kardió szinten vagy és nem zsírt éget a szervezet hanem cukrot és neked nem az a célod. Úgyh a pulzusod mindig maradjon alatt, de a környékén. Szóval a példánál maradva nekem a 110-120 pulzus a hatékony zsírégetõ tartomány. Na és ezt legalább 1 órán át tartsd / alkalom! Ha utána akarsz olvasni, akkor töltsd le ezt az ingyenes e-könyvet, minden benne van! [link]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Férfi vagy nõ??? Reálisan heti 1-1, 5 max 2kg fogyással számolj, de csak úgy a 2-3. héten indul meg igazán! Viszont szerintem nem kalóriát akarsz égetni hanem zsírt... :-D SOHA NE A KALÓRIÁT SZÁMOLD? HANEM AZ ÖSSZETEVÕKET! Pár dolgot kell kiszámolnod. A napi tevékenységeddel és az edzéseddel mekkora a summa energia szükségleted? Elõször is a szervezeted energia deficitbe kell billenteni, de nem nagyon, mert akkor beindul a védelmi mechanizmus és nem fogsz fogyni semmit, úgyhogy NE KOPLALJ! Max. 15%-al vidd az energia bevitelt a tényleges energiaszükségleted szintje alá. Ezt az energiát pedig nagyon nem mindegy, h mivel viszed be. Csak jó minõségû tápanyaggal tedd. Naponta 2g / testsúlykilógram (tskg) fehérjét kell enned. Ez a te esetedben 18 deka. Optimális esetben ennek minimum a fele szilárd tápanyag legyen. Fehérje tartalom pl. csirkemell 50% csirkecomb 35% stb. Ez alapján egyél naponta kb. 15-18 deka csirkemellet, natúr grillezve vagy sütve. minimum 2 (vagy 3) étkezésre elosztva. A maradék legyen protein shake napi 2x (reggel és edzés után) így már van napi 4 étkezésed. Ügyelj rá, h 3-4 óránként vigyél be tápanyagot (de csak egy maréknyit) hogy soha ne éhezzen a szervezeted, mert akkor nem raktároz és engedi elégetni a zsírt. Aztán jöhet a szénhidrát, erre nagyon figyelj oda! Fehér kenyér, csoki, kóla és társait felejtsd el! Lehetõség szerint minden kenyeret felejts el. 4 féle szénhidrát forrásod lehet. Zab, barna rizs, dextróz (szõlõcukor) és egyéb. A napi szénhidrát beviteled lehetõleg ne haladja meg a 3g / tskg-ot. Persze ez egyénenként változó, van aki 5g mellett is fogy, nekem 3 a plafon. Ha hízásra hajlamos vagy, akkor csak inkább max 2-3g. Számold ki, h miben mennyi a fehérje, szénhidrát és a zsír. Állíts össze egy étrendet és tartsd be! pl. 6:00 kávé-cukor-tej Fehérje 3, 5g, szénhidrát 25g, zsír 1, 5g reggeli turmix protein-zab-banán-víz 38g-34g-3, 5g uzsonna rizs-csirke-zöldség 28g-65g-3, 25g és így tovább a nap elsõ harmadában fehérje+szénhidrát+zsír mehet. 2.harmad fehérje+zsír 3.harmad fehérje ez alól csak az edzés utáni turmix a kivétel, mindegy, h milyen késõn edzel, utána kell bevinned cukrot, különben nem regenerálódnak az izmok. edzés után menjen minimum 40g protein és 30-40g dextróz. este még egyél kb 10 deka sovány túrót, esetleg turmixold össze egy kis joghurttal úgy könnyebben lemegy. Pihenj rendesen, mert a kialvatlanság hízlal! (közvetetten) tartózkodj az almától, mazsolától, mert amellett, h magas az energia tartalmuk, serkentik a növekedési hormonokat, úgy nehezebb fogyni is. Végül az edzés. legalább 3x hetente (több is lehet, bár ez függ az edzés formájától) a test formálására legjobb a súlyzós edzés, (3x/hét) de ha nem szereted, akkor jó az aerob is. (az lehet 5x is) (elipszis, futópad, bicaj, taposó...) 220-ból vond ki a korod és x0, 65 pl 220 - 33év x0, 65 = 121 Efölött már kardió szinten vagy és nem zsírt éget a szervezet hanem cukrot és neked nem az a célod. Úgyh a pulzusod mindig maradjon alatt, de a környékén. Szóval a példánál maradva nekem a 110-120 pulzus a hatékony zsírégetõ tartomány. Na és ezt legalább 1 órán át tartsd / alkalom! Ha utána akarsz olvasni, akkor töltsd le ezt az ingyenes e-könyvet, minden benne van! [link]
1 kg leadásához kb 7700 kalóriát kell elégetni. Ez alapján számolj.

Szeretnék tudni mindent arról h ha gyógytornász fősulin akarok tanulni, , , Mi kell oda, mit tanulnak, mennyit kell fizetni, mennyi ideig tart, milyen nehéz elvégezni stb? Mindent tudni szeretnék róla. (Többi lent)

De ha valakinek van ismer?se aki gyógytornász vagy tanuló akkor az is jó ha privátban leírja az elérhet?séget. Nagyon örülnék ha valaki felvilágosítana err?l.Jelenleg 11.-es vagyok szóval van majdnem 2 évem,de már most kell eldöntenem mit csinálok gimi után,jobb el?bb mint kés?bb ezen gondolkodni.

Legjobb válasz: Én az SZTE-n tanulok diplomás ápolónak, de elsõ 2 évben a gyógytornászokkal gyakorlatilag ugyanazt tanuljuk, így tudok segíteni. Felvételi tárgyakat felvi.hu-n meg tudod nézni. A ponthatárok változóak, idén eléggé alacsony volt itt az elõzõ évekhez képest, de inkább tanuljál. Azt, h mennyibe kerül, hááát ha államilag támogatottra bekerülsz, akkor max a könyvek lesznek drágák, legalábbis itt SZTE-n eléggé sokat támogatnak (pl. a köpenyért se kell fizetni). Egyébként 8 féléves, azaz 4 éves a képzés. A tárgyakról annyit, h sok van, némelyik nehezebb, de igazából teljesíthetõ, annyira nem vészesek, bár ez eléggé relatív. 1-2 ízelítõ: anatómia, élettan, funkcionális anatómia, biokémia, biofizika, ápolás/gondozás alapjai, orvosi latin, sejt- és örökléstan.

Én az SZTE-n tanulok diplomás ápolónak, de elsõ 2 évben a gyógytornászokkal gyakorlatilag ugyanazt tanuljuk, így tudok segíteni. Felvételi tárgyakat felvi.hu-n meg tudod nézni. A ponthatárok változóak, idén eléggé alacsony volt itt az elõzõ évekhez képest, de inkább tanuljál. Azt, h mennyibe kerül, hááát ha államilag támogatottra bekerülsz, akkor max a könyvek lesznek drágák, legalábbis itt SZTE-n eléggé sokat támogatnak (pl. a köpenyért se kell fizetni). Egyébként 8 féléves, azaz 4 éves a képzés. A tárgyakról annyit, h sok van, némelyik nehezebb, de igazából teljesíthetõ, annyira nem vészesek, bár ez eléggé relatív. 1-2 ízelítõ: anatómia, élettan, funkcionális anatómia, biokémia, biofizika, ápolás/gondozás alapjai, orvosi latin, sejt- és örökléstan.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)
Nincs mit, ha felmerülne kérdés, írj nyugodtan :)

Diákhitel törlesztés? Kinek mennyi van és mennyit törleszt? Ha valaki például 90 ezer Ft-ot keres, és és 500 ezret vett fel, az mire számítson, mennyit kell majd törleszteni várhatóan?

Legjobb válasz: Elõször a minimálbér 6%-a, ez kb. 4 ezer Ft. Utána az elõzõ évi bruttó bér 6%-a. 90 nettónál a bruttó kb. 130 ezer, tehát a törlesztõ kb. 8 ezer lesz havonta. Fontos, hogy minden adózott jövedelmet számolnak, tehát ha kaptál év végi jutalmat vagy 13. havi bért, vagy bármi egyebet, az mind növelni fogja az átlagkereseted, tehát a törlesztõd is. Innen informálódhatsz: http://diakhitel.hu/mennyit-kell-torleszteni.php

Elõször a minimálbér 6%-a, ez kb. 4 ezer Ft. Utána az elõzõ évi bruttó bér 6%-a. 90 nettónál a bruttó kb. 130 ezer, tehát a törlesztõ kb. 8 ezer lesz havonta. Fontos, hogy minden adózott jövedelmet számolnak, tehát ha kaptál év végi jutalmat vagy 13. havi bért, vagy bármi egyebet, az mind növelni fogja az átlagkereseted, tehát a törlesztõd is. Innen informálódhatsz: http://diakhitel.hu/mennyit-kell-torleszteni.php
Visszafizettem egyben az egeszet...nem birtam idegileg, hogy havi 25-30eFt-ot kidobok az ablakon, es meg csak igyis nö a hitelem. :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Ha még nem jött meg akkor honnan tudom hogy mikor van pém? Szoptatok és nem volt mensim. A hőt hogyan és mikor kell mérni? Mennyinek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...

Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...
Szia! ha szoptatsz és nincs mensid, akkor nem is eshetsz teherbe.. Vagy arra gondolsz, hogy most nem jött meg véletlen? és hátha terhes lehetsz????

Gyorsan kellene a válasz hogy a paprikás krumplihoz körülbelül mennyi pénz kell ha az egész családnak akarunk főzni olyan 6 személyre nem tudom körülbelül mennyi pénz kell hozzá? Olaj van itthon és kolbász is

Olaj van itthon és kolbász is

Legjobb válasz: Krumpli (felénk) 145 ft/kg Ebbõl 6 fõre kell vagy 4-5 kg. Hagyma 2-3 nagy fej, ez sztem nem több 100-200 forintnál. Ha galuskát is akarsz bele tenni (ami nélkül semmi baja nincs), akkor kell tojás. Ezt ha jól kifogod 300 ft-ból megveszed ha nem akkor 500 egy doboz.

Krumpli (felénk) 145 ft/kg Ebbõl 6 fõre kell vagy 4-5 kg. Hagyma 2-3 nagy fej, ez sztem nem több 100-200 forintnál. Ha galuskát is akarsz bele tenni (ami nélkül semmi baja nincs), akkor kell tojás. Ezt ha jól kifogod 300 ft-ból megveszed ha nem akkor 500 egy doboz.
2 kisebb fej, vagy egy nagyobb fej vöröshagyma is kell, ha nincs otthon, akkor bocsi, annak az árát nem tudom. Krumpliból a 2, 5 kg, akkor ott már elvileg vagy marad belõle, vagy biztonsággal lehet akár 2-3 fõnek is repetázni. Nálunk, a mi kisvárosunkban most vettem a zöldségesnél krumplit, kilóját adta 180-ért. A 2, 5 kg cca 500 Ft. Hozzá a vöröshagyma, de én szoktam 1-2 zöldpaprikát is belekarikázni, szóval a krumpli ára 500.- hagyma + zöldpaprika cca 300.- = kb. 800.- Ft, ha a kolbi már otthon van. Ez így bõven futja a 6 fõre, biztosan elég!
2-es vagyok! Persze én fejenként cca 30 dkg/fõs adaggal számoltam a krumplit, így a 6 fõ x 30 dkg = 1, 8-2, 0 kg, a 2, 5 kg akkor bõven elég. Nálunk akárhogyan is számolom, 1 kg krumpli 3 fõnek, vagy 1 fõnek, 3 evésre elég szokott lenni. Persze, ha nagyevõk, és az elsõ válaszoló szerint fejenként a közel 1 egész kiló krumplit megeszik, akkor valóban kell a 4-5 kg krumpli.

Ha nappali tagozatos diákként szeretnék saját vállalkozást, kb mennyit kell havonta befizetnem?

Még egy kérdés: könyvel?t muszáj fogadnom?

Legjobb válasz: Nem, nem kell könyvelõt fogadnod, ha meg tudod csinálni a könyvelést, de ha azt kérdezed mennyit kell fizetned,a kkor gondolom nem nagyon vagy tisztában az adózással. A lényeg, hogy ha nappalis vagy akkor csak a tényleges bevételed után kell (vállalkozói kivét) adózni és járulékot is kevesebbet kell fizetned.

Nem, nem kell könyvelõt fogadnod, ha meg tudod csinálni a könyvelést, de ha azt kérdezed mennyit kell fizetned, a kkor gondolom nem nagyon vagy tisztában az adózással. A lényeg, hogy ha nappalis vagy akkor csak a tényleges bevételed után kell (vállalkozói kivét) adózni és járulékot is kevesebbet kell fizetned.
Igen, ilyen hozzáértéssel muszály könyvelõt fogadnod. És a bevételeidbõl levonod a költségeidet, és a maradék után adózol.
Szerintem egyértelmû volt! Én nem járok ebben a cipõben, de barátom igen. Õ EV-ként havonta kb. 2 ezer forintot fizet. Asszem EHO-t. Amugy a vállalkozóit kiváltani nem sok, 10 ezer forint. Egyébként jó könyvelõvel nem sokat kell adóznod. Szinte semmit. EV-ként könnyen mennek ezek a dolgok. Azt javaslom, hogy csináld! Nappalis diákként nagyon olcsó dolog, nem vesztesz semmit és jó, ha most megtanulod. Jó játék! Nem nagy dolog! Csináld csak! Sok szerencsét. :-D
A kérdező hozzászólása: Bocsi, lehet rosszul tettem fel a kérdést. Tudom, hogy a "haszon" után kell adóznom, de havonta mennyit kell fizetnem ami fix, ha van bevételem, ha nincs? Ezt nem tudom pontosan!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!