Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell egy fél éves (9 db)

Mennyit kell ennie egy fél éves babának?

Tápszeres és már gyümipépet, f?zeléket is eszik, de nem tudom mennyit kellene ennie bel?lük?

Legjobb válasz: Szia, igaz a fiam anyatejes, de sztem nincs különbség a mennyiségek közt. A kisfiam kb egy bébiétel üvegnyi pépesített gyümölcsöt eszik tízóraira, ugyanennyi fõzit délben, uzsira Sinlac-os gyümölcsöket. Na az utóbbiból néha több elfogy. De babája válogatja, van aki kétszer ennyit eszik. A fiam még szopik is utánuk, csak a déli után nem, mert az nagyon bõséges, akkor teácskát vagy vizet iszik hozzá. Szerintem nincs olyan hogy mennyit kell enniük, igényeiktõl függ.

Szia, igaz a fiam anyatejes, de sztem nincs különbség a mennyiségek közt. A kisfiam kb egy bébiétel üvegnyi pépesített gyümölcsöt eszik tízóraira, ugyanennyi fõzit délben, uzsira Sinlac-os gyümölcsöket. Na az utóbbiból néha több elfogy. De babája válogatja, van aki kétszer ennyit eszik. A fiam még szopik is utánuk, csak a déli után nem, mert az nagyon bõséges, akkor teácskát vagy vizet iszik hozzá. Szerintem nincs olyan hogy mennyit kell enniük, igényeiktõl függ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.

Mennyi folyadékot kell (ene) innia egy fél éves babának, aki egyszer kap mást anyatejen kívül egy nap?

Kisfiam sok mindent eszik,most szeretném nemsokára kiváltani az uzsit az ebéd mellé. Még nem mertem,mert alig iszik. Igaz,haladunk,már jóval többet kortyol,mint az elején. Most ott tartunk,hogy egy nap egy deci vizet iszik meg,ez mennyire elég neki? Rengetegszer kínálom neki,hogy szokja,hogy inni kell. 4x cicizik még.

Legjobb válasz: Szerintem elég neki. Az én fiam még 1 évesen is csak 1 deci vizet ivott napközben (reggel,este szopizott) Én is sokat próbáltam itatni, de beleönteni nem lehet. Ha szomjas inni fog, kínálgasd gyakran neki továbbra is.

Szerintem elég neki. Az én fiam még 1 évesen is csak 1 deci vizet ivott napközben (reggel, este szopizott) Én is sokat próbáltam itatni, de beleönteni nem lehet. Ha szomjas inni fog, kínálgasd gyakran neki továbbra is.
Ihgény szerint szoptatott babáknál elég. 9 hónapos a fiam, tízóraira és uzsonnára kap kanalast, majd most fogjuk az ebédet. Én minden kaja után megkínálom csõrös pohárból és ott van napközben körülötte, ha szomjas iszik, de õ is 1 dl, kb.

Mennyit "kell" egyen egy fél éves kisbaba egy nap összesen?

Fél éves, fiú, anyatejes, most kezdjük a hozzátáplálást, 200g gyümölcs és 80g krumpli a maximum + 4szopi. Légyszi ne azt írjátok, h nincs olyan h kell, egy nagyjábóli grammot szeretnék tudni, h mégis mennyi kéne tejb?l, egyébb?l? Most 8kg, 3.800g-vel született és kb. 15napja csináljuk a hozzátápit.

Legjobb válasz: Az én pici babám EDDIG reggel szopizott, tízóraira gyümölcs,(alma, banán, õszibarack,néha körte) délben fõzelék (sütõtök a kedvence abbol volt olyan hogy egy egész üveggel megevett, és az õszibarack- csirkehússal), délután vagy tejpép vagy valami más(nem szereti a tejpépet), este szopi, késõ este megint szopi és éjszaka még 2-3-or szopizik. Azért írtam az elején hogy "eddig" mert mostanában teljesen felborította ezt a rendszert hogy jön a 3-ik foga és alig akar enni , ha mégis akkor csak a cici kell neki.

Az én pici babám EDDIG reggel szopizott, tízóraira gyümölcs, (alma, banán, õszibarack, néha körte) délben fõzelék (sütõtök a kedvence abbol volt olyan hogy egy egész üveggel megevett, és az õszibarack- csirkehússal), délután vagy tejpép vagy valami más(nem szereti a tejpépet), este szopi, késõ este megint szopi és éjszaka még 2-3-or szopizik. Azért írtam az elején hogy "eddig" mert mostanában teljesen felborította ezt a rendszert hogy jön a 3-ik foga és alig akar enni , ha mégis akkor csak a cici kell neki.
az en bebim is fel eves lesz. reggel eszik 200ml tápszert tízoraira 160ml almás tököt uzsonnára 120 ml sinlac +100 ml desszert (almakörte) vacsora 200 ml tapszer ez az optimális, elõfordul, hogy tápszerbõl csak 100-130at eszik meg azt mondjak, hogy 4-500ml tej alapu etkezes "kell" én azt mondom annyit eszik a bebim amennyi jolesik neki, nem szabad tomni, amig atalussza az ejszakat, vidam, stb nincs gond 9 kiló, 74 centi, nagy baba szerintem.
Készíts neki 1dl-t egyelõre, kínáld meg, és addig rakd a szájába, amíg nyeli. Ha kiköpi, akkor ne adj többet. Kb. 3 óránként kínálj neki tejet(1, 5-2dl) vagy papit. Amennyit megeszik. Nagyon változó az igényük, és olyan is van , eki egyik nap "zabál" másnap meg semmit nem eszik. Lényeg, hogy Te rendszeresen kínáld, õ majd tudja. A lányom 7 hónaposan max 2 evõkanálnyi ételt ecvett egyszerre, de inkább azt se. A barátnõmé meg - csak néztem - megevett egy fél befõttesüveggel. A hétdecis uborkásüvegbe készítette neki. Nem is tudom, hova fért bele. Most mindketten egyforma, csinos, de nem sovány tizenévesek, jó étvággyal.
úgy értem, hogy nem túl sovány. 50-60 kg közt 170 cm felett.
Napi 2 tejes étkezés és 1 gyümölcs 1 fõzi kell minimum. 6 hós a lányom. Reggel szopi, délelõtt 200 gyümölcs kekszel, délben 120-150 fõzi, délután 150 tejpép, este szopi. Nekünk ez vált be, így jó neki, hízik szépen! 8, 5 kg, és 70 centi! :) Krumpli paradicsommal, krupmli cukkínivel, cukkíni paradicsommal, édes burgonya, répa cukkíni, répa burgonya zöldség, cékla cukkíni, cékla krumpli, ezek a variációk mennek nálunk, ezektõl nem fáj a poci, s 4 hós kortól lehe adni.
Az én kislányom fényevõ lett két hete :o( Alig eszik de azt mondja az orvos hogy semmi baja, teljesen egészséges. Eddig 200-250között szopizott egy alkalommal, gyümölcs is belefért ennyi és tejpép is, fõzelék egy kicsit kevesebb, de azt meg is értem.... Most csak max 100at szopizik reggel és este, délelõtt és délután is tejpépet kell adnom neki hogy nagyjából meglegyen a tejalapú kajamennyiség, azokból 100-120amit elfogyaszt, magában vagy gyümölcsel, ebédre max 80ml fõzelék kevés csirkehusival. Tápszert nem fogad el, és a nemszopizástól már alig van tejem :o(


Egy éves kisfiú kukacán a bõrnek mennyire kell mozogni? Teljesen fel lehet már tolni vagy sem? A dnõnk szerint fel kellene neki rántani, de én nagyon félek ettõl. Valami kenõccsel esetleg nemlehet megelõzni?

Legjobb válasz: Teljesen fel kellene hogy jöjjön, de attól függ, hány éves. Felrántani semmiképp ne engedd neki, vidd el gyereksebészhez 10 perc alatt megoldja amit kell és semmit nem érez belõle a gyerek. A felrántásnak súlyos következményei lehetnek.

Teljesen fel kellene hogy jöjjön, de attól függ, hány éves. Felrántani semmiképp ne engedd neki, vidd el gyereksebészhez 10 perc alatt megoldja amit kell és semmit nem érez belõle a gyerek. A felrántásnak súlyos következményei lehetnek.
1 éves a kisfiam és teljesen le tudom húzni a bõrt a fütyijén. Nekünk anno azt mondták hogy huzogassuk, a védõnõ is mindig azt mondta hogy csak annyit mozgassuk amennyit enged, ennek elvileg az is a lényege hogy a kisfiú megszokja hogy a szülõ néha megfogja a fütyijét. Ha késõbb orvoshoz kell menni, vagy itthon kell problémát elhárítani akkor ne az legyen hogy nem is engedi hogy hozzá nyúljunk.
2. vagyok Lemaradt, hogy én sem engedném felrántani. Szerintem kezd el mozgatni neki a bõrt minden fürdéskor és lehet hogy 1-2 hét múlva már szépen letudod húzni.
Amíg ki tud rajta pisilni, nem kell és nem is szabad erõszakoskodni! Ha húzogatod, mikrorepedések keletkeznek, amik (a pelenka miatt folyamatosan pisivel érintkezve) begyulladhatnak. Na ettõl fog ám jól letapadni! Felrántani semmiképp ne engedd, van rá szteroidos krém, ami feloldja, de NAGYON ráértek még ezzel foglalkozni! Egyébként a klasszikus gátmasszázsolaj gyönyörûen oldja, és semmi vegyszer nincs benne (búzacsíraolaj, muskotályzsálya-olaj, rózsaolaj, ligetszépeolaj, orbáncfûolaj keverék)
Minek egy gyereknek kukac?
Szia! Pont most voltunk gyermeksebésznél a kisfiammal pont emiatt. A doki azt mondta, hogy nehogy húzogassuk neki és a gyerekorvosnak se hagyjuk, hogy felhúzza a bõrt mert pont attól fog úgy letapadni, hogy aztán mûteni kell. 3 éves korig spontán megoldódik a dolog addig csak akkor kell visszamennünk ha nem tud sugárban pisilni vagy lerakódást vennénk észre rajta. Ha 3 évesen még mindig nem megy akkor a sebészeten megoldják krémmel fájdalommentesen. Szóval ne engedd felrántani mert csak fájdalmat okoz szegénynek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a picurka 13 hónapos.Közben megtudtam, hogy egy ismerõsöm kisfianak/õ is ennyi idõs/, a doki gondolkodás nélkül felhúzta neki.vérzett neki.ezt semmiképp nem fogom engedni.az olajat kipróbálom.köszönöm

Egy 5 és fél éves gyerekkel, aki még csak most megy nagycsoportba mennyire kell vele gyakoroltatni az írást?

Legjobb válasz: Elõvehettek egy papírt meg egy ceruzát, de erõltetni nem szabad, nehogy idõ elõtt elmenjen a kedve az egésztõl.Mindent a maga idejében!

Elõvehettek egy papírt meg egy ceruzát, de erõltetni nem szabad, nehogy idõ elõtt elmenjen a kedve az egésztõl.Mindent a maga idejében!
Gyakoroltatni NEM KELL, CSAK ha a gyerek feltétlen SAJÁT MAGA akarja, akkor SZABAD.
Nem vagyok szülõ, de ötéves voltam. Ma már nem a suliban tanulnak a kicsik írni?
Szia, tanító vagyok és az én véleményem az, hogy egyáltalán nem kell vele gyakorolni az írást. A mi dolgunk az, hogy megtanítsuk neki :-) Ti pedig csak játszatok, élvezzétek a nyarat, pihenjetek :-) Ha a kisgyereked kérdezi, hogy ez vagy az milyen betû, akkor persze mondd meg neki, ha szeretné, akkor tanítsd meg neki hogyan kell lerajzolni. De csak akkor ha õ kéri. Sok szülõnek megnyugtató a tudat, ha a gyerekük tud írni, olvasni, számolni mire iskolába jön. Az én véleményem az, hogy ez nem verseny, a lényeg, hogy a gyerekek boldogan, örömmel, stresszmentesen jöjjenek iskolába :-) Az anyukám is tanító, mi hárman vagyunk tesók, mindannyian úgy mentünk suliba, hogy a nevünket tudtuk leírni nagy nyomtatott betûkkel, de azt is csak azért, mert arra kíváncsiak voltunk :-) Ennyi :-) Nekem ugyan még nincs saját gyerekem, de úgy gondolom, hogy azzal teszek majd érte a legtöbbet, ha keresek neki egy kedves, nyugodt tanítónénit, aki nem stresszeli õket feleslegesen és nem elsõsorban teljesítményorientáltan tanít. Én 10 éve tanítok, de mindig csak annyit mondok a leendõ elsõs szülõknek, hogy játszanak sokat és ne görcsöljenek rá az iskolára. Anya 33 éve tanít, ugyanezt szokta mondani :-)
Az oviban játszani kell hagyni a gyereket! Ennyi. Nem kell idejekorán iskolást faragni belõle!
nagycsoportban mi már tanultuk a vonalvezetés, kis köröket rajzolgattunk. a saját nevünket is letudtuk írni nagy nyomtatott betûkkel.
Abszolút nem kell!!! Majd az iskolában megtanulja! Ha most megtanítod ahhoz fog hozzászokni, hogy nem kell tanulni az iskolában, mert õ már tudja, utána meg tele lesz kudarcélménnyel. Ez nem az én gondolatom, Ranschburg doktortól hallottam egy mûsorban mikor még élt!
Nem szabad otthon írni tanítani az óvodás gyereket. Az iskolában teljesen másképp csinálják majd. Az, hogy köröket és vonalakat rajzoltok, nincs baj. De a betûk írását jobb, ha az iskolában tanulja meg, mert összezavarodik. egy tanárnéni
Én 4 évesen tanultam meg írni-olvasni. Nyomtatott betûkkel írtam, az írottat az iskolában tanultam meg hamarabb, mint a többiek.
Esetleg ha írás helyett másodfokú egyenleteket próbálnál megoldatni vele? Mert pont annyi értelme van...
Fûzzetek gyöngyöt, tépkedjetek papírt, , gyurmázzatok, stb. Ezek nagyon jók és hasznosak. Ami az iskoláskor elõtti írást, olvasást illeti, több, mint 30 év tapasztalata alapján az én volt tanítványaim 1 kivételével (évente osztályonként 5-6 gyerek tudott olvasni, írni) mind fõiskolát-egyetemet végzett. Saját gyerekeim szintén egyetemet végeztek. Soha nem láttam ennek hátrányát. Az már nagy szegénységi bizonyítvány a tanítónak, ha egy gyerek unatkozik. Alap, hogy differenciálunk az órán, az írni-olvasni tudó gyerekek más feladatot kapnak, (szövegértés, másolás, szavak kiegészítése, mondatok alkotása, stb.) Kétségtelen, hogy végig elõnyben lesznek. Visszahúzni nem szabad õket, minden gyerek haladjon a saját tempójában A legtöbb tanító épp ezért nem szereti, mert kicsit több munkával, elõkészítéssel jár egy jól differenciált óra megtartása, nem lehet 20 évre megírni az óravázlatot, csak rutinból tanítani, hanem óráról órára készülni kell. Egy lelkiismeretes, a munkáját és a gyerekeket szeretõ pedagógusnek ez nem okoz gondot.
Minket anno kifejezetten kértek, hogy a gyereket ne tanítgassuk otthon fusiban, mert csak ártunk vele. Van olyan betû, amit õk másképp tanultak, mint mi. A gyerekek többsége csak unatkozni és ebbõl adódóan rosszalkodni fog, ha azt már tudja, amit tanítanak. Most lesz másodikos, és az év végére minden gyerek jól írt és olvasott. A kicsit gyengébb tanulók is majdnem teljesen folyékonyan olvasnak.
Nem lehet hogy laptop helyet kivetítõt vagy projektort mondtak. Vagyis tanító néninek van laptopja és kivetít képeket, ábrákat, mint nekünk régen csak akkor írásvetítõvel operáltak a tanárok :) Nem hiszem, hogy egy elsõs CSAK laptopon tanul majd, de lehet az is hogy az informatika teremben vannak laptopok asztali gép helyet. A kérdésre válaszolva, én nem tudtam se olvasni, se írni, se szorozni mikor suliba mentem de az osztály legjobbjai között voltam 8 éven át. Szóval mindegy hogy tud-e elõtte írni a gyerek vagy sem. Férjem tudott írni és olvasni is mikor suliba került és végig közepes tanuló volt.
Ne gyakoroltasd vele az írást. Egy ilyen idõs gyereknek még a kézcsontjai nincsenek kellõen kifejlõdve és a motorikus mozgása sem elég precíz. Nézz utána a neten. Pl: http://www.logopedia11.hu/index.php?option=com_content&view=.. http://www.azirastukreben.hu/blog
tanítónénik! ismerõsöm gyermeke most megy majd elsõ osztályba és mikor mondta hogy laptopon fognak tanulni ezt hittem fejre állok. mi ez az új hülyeség? vagy csak ez nálunk lesz majd divat, igaz itt is csak az egyik iskolában.
A kézcsontjai nincsenek még rendesen kifejlõdve, ne erõltesd, csak kárt okozol vele. Egyébként meg azért van az iskola, hogy ott megtanulja.

Mennyi folyadékot kell fogyasztani egy két és fél éves gyermeknek naponta?

Legjobb válasz: Egy liter körül. Talán 2-3 decivel többet.

Egy liter körül. Talán 2-3 decivel többet.
szia, a kisfiam napi 3-3, 5 l folyadékot fogyaszt naponta, ebben a tej adag is benne van. nem tudom mennyi az átlag, de ez is olyan a kicsiknél, mint minden más: teljesen különbözõ :) Ági
kiskönyvben benne van, ahol az étkezéses táblázat van

Ha egy 14 éves deszkás ra kihivják a randőröket mert a biciklis uton deszkázok, és pl csendháboritásért megbirságolnak mennyi kell fizetni igy kb? meg ha közterület attól még fel lehet jelenteni?

l

Legjobb válasz: A bicikliút nem arra való. Elzavarnak, nem vacakolnak papírral ilyen miatt. Ha netán mégis a szüleiddel beszélnek errõl.

A bicikliút nem arra való. Elzavarnak, nem vacakolnak papírral ilyen miatt. Ha netán mégis a szüleiddel beszélnek errõl.
A kérdező hozzászólása: De ez a bickli út 2 m széles és nem zavarok senkit :D töbször látták hogy ott deszkázok eljöttek melettem de nem szoltak csak hogy hangos de senki nem szolt emiatt csak a 3. szomszédom
A kérdező hozzászólása: de a 3. szomszédom meg azzar csinál hangzavart hogy állandóan frészel mert asztalos és az tényleg hangos

Mennyit lehet evés nélkül egy 2 hónapos baba? Fel kell kelteni éjjel?

10 körül alszik el, 6ig nem kel. Eddig egyszer-kétszer felkelt, evett, aludt tovább. De most ezt csinálja. Egyrészt örülök hogy így van, de picit félek is. Normális ez? Első baba. Anyukám azt mondja keltsem, anyósom azt, hogy ne. Más babás ismerősöm nem nagyon van akinek ezt csinálta a kisbabája.

Legjobb válasz: Ne keltsd fel, tök jó ha ilyen korán beáll éjszaka alvósra.Ha a napközbeni szopiktól gyarapodik rendesen, akkor hagyd aludni,ha éhes, úgyis szólni fog.

Ne keltsd fel, tök jó ha ilyen korán beáll éjszaka alvósra.Ha a napközbeni szopiktól gyarapodik rendesen, akkor hagyd aludni, ha éhes, úgyis szólni fog.
A kérdező hozzászólása: Napközben eszik sokat, sokszor. Ezért sem értem. De én sem akarom túlkomplikálni, örülök hogy alszik :) csak kicsit parásabb anya vagyok mint gondoltam :D
Jól fejlõdõ kisbabát nem keltenék fel. Lányom 8 hetes korától aludt úgy, hogy este 10 reggel 5 között nem kelt, és nem keltettem. Ha szépen hízik, nem sárga stb. akkor nem kel kelteni.
Nem kell felkeltened!Örülj neki, hogy így alszik éjjel! Ha, éhes lenne, akkor úgyis felébredne enni.Ha szépen gyarapszik, akkor elég neki csak a nappali szopi. :)
Kisfiam 8 hetes kora óta átalussza az éjszakákat. Aminek Mi nagyon örülünk. Sõt azóta csak naponta négyszer eszik, de ettõl függetlenül nagyon szépen fejlõdik most 9 hónapos vidám nyugodt kisbaba. :) Ne keltsd fel enni, örülj, hogy ilyen hamar laszik már egész éjjel.
Szerintem se ébreszd fel. Az én kislányom 4, 5 hós koráig ugyanezt csinálta. Mi nagyon örültünk neki, hogy magától beállt. Azóta viszont havi 1-2 éjszakát alszik végig :( Kelhetsz még hozzá épp eleget. Nekem a gyerekdokim is azt tanácsolta hogy hagyjam aludni (nappal is) , majd felébred ha éhes. Az én babóm is úgy gyarapodott ahogy kell.
Nehogy felkeltsd, örülj, hogy ilyen szépen átalussza az éjjelt. A fiam is 8 hetes kora óta nem kell éjjel, eszembe nem jutott felkelteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Teljesen meg vagyok gyõzve, hogy aludhatok nyugodtan:)
Élvezzétek a pihenést. Jól fejlõdõ babát nincs értelme felkelteni. Az én gyerekem is ilyen volt, hálaazégnek :)
ezt cáfolom a legtöbb férfi szereti a szép kerek melleket legyen az plasztikázott vagy sem
egyáltalán nem jelent akadályt szoptatás szempontjából azoban azt szokták tanácsolni h inkább szülés és szoptatás után csináltassák meg
4-5 évenként kell a csere. De a legtöbb férfi nem szereti a mûmelleket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!