Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell egy csak (133 db)

Vetem egy bio tech USA :ISO Whey zero féle izomnövelőt és tudom is h mennyit kell szedni csak azt nem hogy hetente hányszor és mikortaként kell. tudtok nekem ebben segíteni?

Legjobb válasz: b+ meg létezik olyan hogy izomnövelõ. amit vettél az fehérje ami egy táplálék kiegészítõ tehát kaja. a húsban is fehérje van. Edzés után szoktuk inni, illetve a napi fehérjebevitelt lehet vele ki kiegészíteni a táplálkozástól függõen. Nagyon sokat olvassál még a témában, ezt nem lehet úgy hogy csak veszel valamit amirõl azt sem tudod micsoda oszt majd izmos leszel.

b+ meg létezik olyan hogy izomnövelõ. amit vettél az fehérje ami egy táplálék kiegészítõ tehát kaja. a húsban is fehérje van. Edzés után szoktuk inni, illetve a napi fehérjebevitelt lehet vele ki kiegészíteni a táplálkozástól függõen. Nagyon sokat olvassál még a témában, ezt nem lehet úgy hogy csak veszel valamit amirõl azt sem tudod micsoda oszt majd izmos leszel.
a NEM kimaradt a legelejérõl :D mondjuk a b+ helyett. de azért b is + :D
Ahogy írták is, ez egy fehérje, mégpedig tejsavó. (Izomnövelõ??? Ezt ki mondta neked?) Edzés után kell inni, én diétában vagyok és nem akarok külön lassan felszívódó fehérjét is venni, így én vacsora helyett is ezt iszom. Mármint tejsavó fehérjét, nem pont ezt a márkát.

Egy 2 hetes babának egy evésre mennyit kell ennie? Ikreim vannak 2900g és 2700g. Sok a tejem, de mindig éhesek vagy csak gondolom?

Nem találok semmi támpontot.

Legjobb válasz: szia, Grtaula a babákhoz! Igény szerint szoptasd õket. Lehet ebben a melegben többször kérik, mert szomjasak is nem csak éhesek. Megmondom õszintén én csak az elsõ hónapban méricskéltem a csajszimat hogy mennyit eszik. Nekem is van tejem a mai napig, most 11 hónapos a kiscsaj...:D:D Ha van tej, akkor nincs miért aggódni. Ha megvan a heti súlygyarapodás akkor tuti esznek annyit amennyi kell nekik. Az a lényeg hogy akkor add a cicit, amikor csak kérik. Hülyeség a 3 óra. Én sohasem tartottam be, hanem a kicsi igényeire figyelten és figyelek még mindig. Sok boldogságot kívánok a bébikhez!

szia, Grtaula a babákhoz! Igény szerint szoptasd õket. Lehet ebben a melegben többször kérik, mert szomjasak is nem csak éhesek. Megmondom õszintén én csak az elsõ hónapban méricskéltem a csajszimat hogy mennyit eszik. Nekem is van tejem a mai napig, most 11 hónapos a kiscsaj...:D:D Ha van tej, akkor nincs miért aggódni. Ha megvan a heti súlygyarapodás akkor tuti esznek annyit amennyi kell nekik. Az a lényeg hogy akkor add a cicit, amikor csak kérik. Hülyeség a 3 óra. Én sohasem tartottam be, hanem a kicsi igényeire figyelten és figyelek még mindig. Sok boldogságot kívánok a bébikhez!
Szia! Nekem nincsenek ikreim, de megnéztem kiváncsiságból, hogy hogy lehet szoptatni õket. Elég érdekes történeteket, és cikkeket találtam a témában. Szerintem keress rá a neten Te is! Sok sikert kívánok:)

Tescoban dolgozók! Egy átlagos héten mennyit kell ott dolgozni? Napi 8 óra alap azt gondolom, de H-V-ig? És nem lehet hogy csak egy műszakot vállaljon valaki? Kb mennyit kerestek és milyen jutattások vannak? (étkezés? BKV? )

Legjobb válasz: Nem napi, hanem heti vagy havi munkaidõkeret van megadva-pl 40/hét, ami ugye napi 8 órának felelne meg, de lehet hogy épp 3 napra bosztanak 12 órázni, a negyediken 4 órás leszel és a héten a többi napod szabad. Bármelyik napon dolgoztathatnak, heti két szabadnappal, amibõl havi egy vasárnap kell hogy szabad legyen. Egy mûszakos munkarend nincs-max az állandó éjszakásoknak. A minimálbér a fizetés, étkezési jegy a próbaidõ után semmi más.

Nem napi, hanem heti vagy havi munkaidõkeret van megadva-pl 40/hét, ami ugye napi 8 órának felelne meg, de lehet hogy épp 3 napra bosztanak 12 órázni, a negyediken 4 órás leszel és a héten a többi napod szabad. Bármelyik napon dolgoztathatnak, heti két szabadnappal, amibõl havi egy vasárnap kell hogy szabad legyen. Egy mûszakos munkarend nincs-max az állandó éjszakásoknak. A minimálbér a fizetés, étkezési jegy a próbaidõ után semmi más.
A kérdező hozzászólása: hát elég siralmas hogy mindent megcsináltatnak és alig fizetnek. de már lassan jobb megoldást nem látok... a bankokban nincs felvétel...vagy gyakorlatom nincs...
Mit csináltál eddig, milyen végzettséged van?
A kérdező hozzászólása: banki ügyintézõit végeztem, de a banknak vagy nem vesznek fel nyelvvizsga nélkül, vagy pedig mert pályakezdõ vagyok és nincs tapasztalatom...


Mennyit kell ennie egy 10 kilos mopsznak, ? most került hozzám sajnos nagyon le van harcolva az előző tulaj csak fialni tartotta

4 éves félénk .most kezdem helyre hozni vittem orvoshoz szegénykét vitaminhiányos állapotban van.. már kap vitaminokat..nállam..mennyit lehet neki adni hogy elég legyen de nem adjak neki tul sokat sem ..mert tuletettem a mult héten roszul lett..ezért kellett orvoshoz vinnem.

Legjobb válasz: ha veszel tápot rajta van, hogy mennyit kell adni egy 10 kilós felnõtt súlyú kutyának. De általában a minõségi tápoknál 150 grammot írnak / nap. Mérleggel is kitudod mérni, vagy lehet ingyen elhozni kimérõ poharat kutya boltokból. ÉS ha tudod akkor elõször napi 3szor etesd ,neh megterhelje a pociját a kaja, aztán ha már ok minden akkor rgegel meg este, a végén meg lehet napi 1szer is etetni :)

ha veszel tápot rajta van, hogy mennyit kell adni egy 10 kilós felnõtt súlyú kutyának. De általában a minõségi tápoknál 150 grammot írnak / nap. Mérleggel is kitudod mérni, vagy lehet ingyen elhozni kimérõ poharat kutya boltokból. ÉS ha tudod akkor elõször napi 3szor etesd , neh megterhelje a pociját a kaja, aztán ha már ok minden akkor rgegel meg este, a végén meg lehet napi 1szer is etetni :)
A kérdező hozzászólása: igen én is gondoltam..de nem szobatiszta hogy taníthatom meg hogy az legyen?? lehet már ilyan idõs korban nevelni??meg tanítható a szobatisztaságra?
nyáron persze tarhatod kint, de õsszel, meg télen inkább ne. Persze ha hozzá van szokva lehet h kibírja, de mivel nyomott az orra, nagyon hamar megtudnak fázni és akkor meg lehet dokihoz vinni, meg a sok gyógyszert adni neki :( ha teheted télre engedd be, és csak nyáron hagyd kint.Szerintem. :)
Jó lenne ha megtudnád mondani a táp nevét. Konzervet lehetõleg ne adj neki, a nagy része víz, szinte semmi tápérték. Egy jó minõségû tápból nem kell sok. Én boxert etetek brittel napi adagja kb 30 dkg, és 27 kg-os a kutya. Gondold végig hogy az a mennyiség amit te adsz a kutyának az vajon ehhez képest mennyi. Rengeteg!
A kérdező hozzászólása: rendben köszi ...:-) egyébbként lehet a mopszokat kint tartani..persze rendezett házikóban neki elkerített helyen.
nem biztos h túl sulyos, lehet izomzat miatt is nagyobb súlyú. A mi bulldogunk is 14, 5 kilo de olyan izmos h egy gramm felesleg sincs rajta. PEdig elvileg ez már túl sulynak számit. SZerintem az a 15 deka kicsit sok. Azért ne etesd túl h gyorsan "meghizzon". Igen minden kutya imád enni, és kipukkadásig enne. Ne hagyd magad. Nézd meg h mit ír a táp v konzerv hátulja. Most 10 kilo kb, szóval azt nézd meg h egy 10 kilos kutyának hány grammot kell adni 1 NAP! és azt szerintem tarsd be, és azzal heteken, hónapokon belül elfogod érni a kívánt kinézetet a kutyidnál :)
A kérdező hozzászólása: nem nevezném tulsulyosnak nagyon vékony...a hátán kint álla a csont.. ezért adok neki többet enni..
Szia! 10 kilósan egy kicsit túlsúlyos. A mopsz ideális súlya : 6, 3 - 8, 1 kg. Vigyázz, nehogy elhízzon! Szeretnek enni, így könnyen elhíznak!
A kérdező hozzászólása: akkor sokat adok neki?? de kéri még akkor mit csináljak???meg nagyon kis sovány ...
egy alalommal 15 dekát? a mi kutyánk (francia bulldog) 14 és fél kilo és egy nap eszik 20 dekát. Az nem túl sok egy kicsit? A száraz táp amugy jobb, abban van vitamin meg tápanyag is, a konzerves kajába nem sok tápláló van. :(
A kérdező hozzászólása: van ilyen granulátumos táp is.. meg ilyen aszpikos konzerv ezt szereti jobban az utóbbit, , , de napi 3 szor etetem .. egy alkalommal..kb 15 dkg ot kap.. de még éhes..kéri..ugat..vagy mi a baja??
Mivel eteted? A tápok zacskóján rajta van az etetési útmutató.
A napi 3x150gr sok.Mivel durván sovány a kutyád, ok, hogy többet kapjon, de ne ilyen sokat.Jó minõségû eledel kell! Mopszom 9, 5 kg és napi 140 gr az adagja 2 részre osztva. Mivel a te kutyádnak híznia kell szerintem napi 200gr elég neki elosztva. Persze, hogy éhes :D A mopszok annyit ennének amennyi beléjük fér.Szemléltetésként a kutyám volt, hogy ellopta a tápot és simán beevett 2kgot..
A kérdező hozzászólása: Még az szertném kérdezni, hogy lehet valamivel ízesíteni?
Szia! Én egy evõkanállal teszek, bele, hiszen úgyis jóformán csak leforrázom. Igaz, kicsit több vízzel. Nekem a szülésznõ azt is mondta, hogy nem egyértelmû a hatása, de ártani biztos nem árt. Így gondolom, ha esetleg kicsit erõsebb is, semmi nem történik. Én nem ízesítem, mert nekem akkor ihatalan, így csak gyógynövény íze van. De én semmilyen gyógyteát nem bírok ízesítve inni, mert úgy nekem szörnyû az íze.
Én azt olvastam, hogy mézzel lehet ízesíteni, ha úgy jobban ízlik.
1csészéhez 1evõkanál a jó adag!
teáskanál nádcukorral, fél facsart citrommal

Mennyit kell ennie egy 3 hetes babának? Sajnos tápszeres. Innia kell mellette? Kamillateát szabad adni neki? (nagyon hasfájós). Vagy csak forralt vizet?

Legjobb válasz: 150 ml tápszer * ahány kiló. ezt el kell osztani az étkezések számával. pl. 3,5 kg-os a baba: 150*3,5= 525 525/6 (ha 6-szor eszik): 87,5. Vagyis olyan 80-90 ml közt ebben a példában. Vegyél neki mecsek baby teát, azt tuti adhatod. Van 'sima' babamosoly tea is, ez csak édeskömény, kimondottan hasfájásra. Vagy az Infacol, Espumisan szokott segíteni, illetve 4 hetes koról a Gripe Water. Hogy kell-e plusz folyadék azt nem tudom. :(

150 ml tápszer * ahány kiló. ezt el kell osztani az étkezések számával. pl. 3, 5 kg-os a baba: 150*3, 5= 525 525/6 (ha 6-szor eszik): 87, 5. Vagyis olyan 80-90 ml közt ebben a példában. Vegyél neki mecsek baby teát, azt tuti adhatod. Van 'sima' babamosoly tea is, ez csak édeskömény, kimondottan hasfájásra. Vagy az Infacol, Espumisan szokott segíteni, illetve 4 hetes koról a Gripe Water. Hogy kell-e plusz folyadék azt nem tudom. :(
Akár tápszert, akár anyatejet kap a baba, nem kell mellé egyéb folyadék, kivéve nyáron nagy melegben, de akkor is inkább csak forralt víz - orvos mondta.

Mennyit kell híznia egy csak anyatejes babának 1 hónap alatt miután megduplázta a súlyát?

Fiam 3700 gr-mal született, 4 hónaposan 7200 dr volt, a héten lesz 5hós a súlya 8000 gr.Azt nem tudom,hogy elég-e a tejem neki.

Legjobb válasz: Szia! Erre nincs pontos adat, hogy mennyit kell híznia, de nyugodj meg a tejed tuti elég. Amíg a babád hízik és nem fogy, kiegyensúlyozott addig biztos nincs baj. üdv. Csilla

Szia! Erre nincs pontos adat, hogy mennyit kell híznia, de nyugodj meg a tejed tuti elég. Amíg a babád hízik és nem fogy, kiegyensúlyozott addig biztos nincs baj. üdv. Csilla
Szia! Én csak annyit fûznék hozzá, hogy nem törvényszerû, hogy egy baba megduplázza fél éves korára a születési súlyát, ez csak általánosságba véve igaz, vannak kivételek. üdv. Csilla
Az nagyon jó!!!5 hónapos korára kell megduplázodnia a testsúlyának.Azaz 7400g kell lennie.de neked több ez nagyon jó.Nyugodj meg.Jó lenne nekem is így hízna.
Minden baba súlygyarapodása meglassul azután hogy megduplázta a születési súlyát. A te babád tökéletes súlyban van, a tejed is biztosan bõven elég neki. Az én fiam 3750 gr-al született, 3 hónaposan duplázta meg a súlyát 7500 gr-al, 4 hónaposan 8000 gr volt, 5 hónaposan 8500 gr és csak anyatejet kap. Boldog babázást kívánok!!!

Ha nekem van most egy előfizetéses kártyám abban az szerepel, hogy havi 3300Ft a havi díj . És mondjuk én 3600-at beszélek egy hónapban akkor mennyit kell fizetnem? 3300+ 3600-at vagy csak amennyivel meghaladom a 3300-at? Az az 300 Ft-ot?

Vodafone

Legjobb válasz: Attól függ milyen elõfizetés és milyen irányba beszélsz. Van olyan elõfizetés, ahol csak hálózaton belül lehet lebeszélni az alapdíjat. Mondjuk 3300 Ft-os T-Mobile elõfizetéssel beszélsz 3600 Ft-ot, de ebbõl 1500 Ft Vodafonra megy, 2100 Ft meg T-Mobilra és vezetékesre, akkor a 3300 Ft-ba belefér a 2100, de ki kell fizetned a 3300-at, plusz 1500-at, azaz összesen 4800-at. Viszont beszélhettél volna még hálózaton belül 1200 Ft-ot...

Attól függ milyen elõfizetés és milyen irányba beszélsz. Van olyan elõfizetés, ahol csak hálózaton belül lehet lebeszélni az alapdíjat. Mondjuk 3300 Ft-os T-Mobile elõfizetéssel beszélsz 3600 Ft-ot, de ebbõl 1500 Ft Vodafonra megy, 2100 Ft meg T-Mobilra és vezetékesre, akkor a 3300 Ft-ba belefér a 2100, de ki kell fizetned a 3300-at, plusz 1500-at, azaz összesen 4800-at. Viszont beszélhettél volna még hálózaton belül 1200 Ft-ot...
A kérdező hozzászólása: Plussz 300-at így értem bocsánat ?
az alapdíjat és amennyivel túllépted. Pontosan 3600-at.
A kérdező hozzászólása: Értem . Akkor végül az alapdíjat fizetem majd és amit még pluszba beszéltem .Köszönöm a segítséget !

Van egy 63 cm-es neon csö lámpa . Fel szeretném rakni a konyhába. Csak most sajna kék szinü neon van bene. Csak nem értek ehez hogy hogy vannak a neon csönél hosszt kell nézni vagy tipusát? Kb mennyibe kerülne egy uj cső?

Legjobb válasz: Szia! Abba az armaturába 59-cm hosszú fénycsõ kell + nézd meg hány w-os a régi benne és olyat vegyél. Az árát nem tudom de szerintem pár száz forint lehet.

Szia! Abba az armaturába 59-cm hosszú fénycsõ kell + nézd meg hány w-os a régi benne és olyat vegyél. Az árát nem tudom de szerintem pár száz forint lehet.
A kérdező hozzászólása: igen lehet 59 ...mer csak emlékezetböl irtam a 63 at :$
nem árt ha a gyújtót is kicseréled benne a csõvel együtt. (az egy kb 2cm átmérõjü és 3, 5cm hosszü kis henger. ) a gyujtók sokszor nem szolgálnak ki két csõ élettartamot.
A hossza alapján 18 ill.20 wattos fénycsõrõl van szó. Ha vékony a csõ akkor 18, ha vastag, akkor 20 wattos.
Én még annyit hozzátennék a fentiekhez, hogy van hideg és meleg fényû csõ. A hideg kékesfehér meleg sárgásfehér
A kérdező hozzászólása: és a "gyujtó " mennyibe kerül kb ?..és ha már ennyi fajta csõ létezik " meleg hideg " konyhába szeretném ezt a lámpát ..akkor milyet vegyek ?:D
Létezik a hagyományos gyújtó..ez egy hengeres(kb Baby góliát elem méretû) alkatrész 2 érintkezõvel ami bajonett záras-- negyed fordulattal együtt jön ki a foglalatából. Jellemzõi: lassan-- és villogva való begyújtás, 50HZ-en villog..(szem zavaró), gyújtópatron szükséges, begyújtáskor a neon 2 széle narancsosan világit...olcsó a gyújtópatron. Az új neon rendszerekben már 1 teljesen elektronikus gyújtó szerkezet van(elektronikus elõtét a neve), ...ez egy kis mûanyag dobozka, amibõl a vezetékek a neoncsõhöz direktbe vannak kötve. Jellemzõi: Azonnali begyújtás(0.1 sec alatt), villódzás mentes fény, egyszerû bekötés, a neoncsõ tovább tart ki, viszont drága maga az elektronikus elõtét gyújtó, (nem igényel patront csak 220V-ot kell neki).
Hagyományos gyújtópatron(elsõ 2) : http://bolthely.hu/tungsram/lista/47f900aea8344_Gyujtok Elektronikus elõtét: http://bolthely.hu/tungsram/lista/49281f5d5b6a6_Elektronikus.. Fénycsöveket is találsz itt, legjobb ha megméred a hosszát is, és felírod a típusát is és úgy kéred a villanyos boltban.

Egy 4 hetes terhesnek mennyi kell hogy legyen a testhője? Vagy csak a megtermékenyítéskor kell figyelni? Egyáltalán hogyan függ össze a kettő?

Legjobb válasz: no akkor te jobb ha nem is foglalkozol a hõmérõvel. A peteéréskor felmegy a hõ és a mensiig fentmarad, de ha baba van tovább fent marad, de ha 38 feletti akkor irány az orvos, mert az már láz. Terhesség esetén már csak azzal kell foglalkozni, hogy láz ne legyen. Ha most 4 hetes vagy akkor most kellene megjönnie, úgyhogy lassan a teszt is kimutatja, vagy már mutatta? Mikor volt az utsó mensid?-Ha 4 hetes vagy elméletileg május 13.-a körül volt. vagy nem?,mert akkor nem 4 hetes vagy.

no akkor te jobb ha nem is foglalkozol a hõmérõvel. A peteéréskor felmegy a hõ és a mensiig fentmarad, de ha baba van tovább fent marad, de ha 38 feletti akkor irány az orvos, mert az már láz. Terhesség esetén már csak azzal kell foglalkozni, hogy láz ne legyen. Ha most 4 hetes vagy akkor most kellene megjönnie, úgyhogy lassan a teszt is kimutatja, vagy már mutatta? Mikor volt az utsó mensid?-Ha 4 hetes vagy elméletileg május 13.-a körül volt. vagy nem?, mert akkor nem 4 hetes vagy.
A kérdező hozzászólása: Ápr. 28-án volt az utolsó mensim, a termékeny napom máj. 12. körül volt. Meg kellett volna jönnie máj. 26-án. 2 napja teszteltem, pozitív lett. A "baba" 4 hete fogant, az ut. mensim volt 6 hete. (28 napos ciklus) Ja, köszi az infot!
már normálisra vissza kell hogy álljon. a peteéréskor emelkedik meg (36, 8-37)és ha nincs baba vissza esik a menzeszkor 36, 5 körülire. ha terhes vagy még marad kb egy hétig aztán akkor esik vissza normálisra. amúgy kb 3 3, 5 hetes vagy, mert a peteérés után 1 héttel ágyazódik be a sejt, és onnantol számítják a terheséget.
En a 6. hetemet taposom, es nem allt vissza a hom. Folyamatosan magasabb, es estenkent fagyosszent vagyok. A parom meg egesz egyszeruen hosugarzonak hiv... Az, hogy mennyinek kell lenni a testhonek, ez attol is fugg, hogy alap allapotban mennyi. En soha nem homeroztem, de alap allapotban olyan 36, 2 szokott lenni, tehat a 36.8 mar magasnak szamit nalam.
A terhesseget nem a beagyazodastol szamitjak, hanem az utolso mensi elso napjatol, mert a biztos. Az ovulacio napja csak akkor hatarozhato meg, ha azt ultrahanggal kovetik, igy nem azt szoktak alapul venni. Ami meg a beagyazodast illeti, az nem egy napos folyamat...
elsõ válaszolo vagyok : az orvosok a terhességi kort az utolsó mensitõl számolják , így mindenki aki itt van így számol egyértelmûen.. ezért kérdeztem, mert akkor te 6 hetes terhes vagy már, a baba igaz csak 4 hetes, de nem azt kell számolni. Akkor szerintem tesztelj és ha baba van akkor erõsebben kell látszódnia.
megin elsõ vagyok, kicsit félrelátok. Látom pozitív a teszt.. tehát szerintem nem kell foglalkozni a hõvel, nem értem mi függne tõle. Tényleg csak láz esetén fontos, mert nem szabad túlmelegedni, az vetélést okozhat. Örülj a babának, a hõmérõt meg legközelebb a következõ babagyártáshoz vedd elõ. Gratulálok.. ja és bejelentkezhetsz a dokihoz 6 hetesen már van szívhang is.
A második válaszolónak üzenem a terhességgel kapcsolatban : a terhesség az utolsó mensi elsõ napjától számolandó...kicsit hülyén hangzik, de olvass utána (gondolom még nem voltál terhes) tehát amikor megtörténik a megtermékenyítés vagyis a peteéréskor akkor már orvosilag 2 hetes terhes vagy. mensi aztán két hét múlva peteérés, aztán 8 nap múlva beágyazódás aztán egy hét múlva jönne meg a következõ mensi...de ha nem jön akkor a terhesség már eleve 4 hetes. A kérdezõnek pedig 6 hete volt az utsó mensije. A hõmérõs dolgot én nem tudom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!