Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell egy babának a pocakban (2 db)

Mennyit kell mozogni egy babának a pocakban egy nap vagy X idő alatt? Az én kis babám nem túl mozgékony a pocimban, ez jelenthet valamit?

Legjobb válasz: szia!Hát ez elég bonyolult,nekem azt mondta a dokim,hogyha 10-nél kevesebb mozgás van,akkor az baj.Ezt úgy értsd,hogy minden mozzanat 1nek számít.Tehát,elméletileg bõven megvan a 10.Nem írtad hány hetes vagy.Az elején (18.héten mozdult meg elõször),nekem se volt túl aktív.Aztán változik.Volt olyan nap,hogy nagyon keveset mocorgott,de másnap már többet.Ne izgulj,csak figyelj a bébire.Szia

szia!Hát ez elég bonyolult, nekem azt mondta a dokim, hogyha 10-nél kevesebb mozgás van, akkor az baj.Ezt úgy értsd, hogy minden mozzanat 1nek számít.Tehát, elméletileg bõven megvan a 10.Nem írtad hány hetes vagy.Az elején (18.héten mozdult meg elõször), nekem se volt túl aktív.Aztán változik.Volt olyan nap, hogy nagyon keveset mocorgott, de másnap már többet.Ne izgulj, csak figyelj a bébire.Szia
Nem írtad, hogy mennyi idõs vagy. Így lehet én pl. még elõrébb vok és talán nem tudok olyan kerek választ adni. De az biztos, hogy nekik is minden napjuk más. Én próbálok összefüggést találni pl. a jó idõ és a mozgása között, de semmi logikus eredmény... :) Van úgy mint pl. ma egész délelõtt rugkapált (bár hozzáteszem feküdtem... lustiztam.. egy kicsit.) Van olyan is viszont, hogy egész nap semmi és csak este 5-6 körül kezdem érezni elsõnek. Van hogy naponta összeségében érzem vagy 15 percet, de nem ritka a 2 óra hossza sem. Mint a hullámzó tenger.. olyan a kedve.. :) De az is lehet, mint ahogy emberek között is van csendesebb és csacsogósabb lehet ez már náluk is jelenthet valamit, lehet nem lesz olyan virgoncka, de az is lehet, hogy csak még lustika, vagy épp még kényelmesen elfér, és nem mindig érzed. Én most 21 hetes vagyok bár két nap és 22. :) , 5 hete mozog a picurkám, és még most sem mondhatom el, hogy minden rezdülését érzem, legjobb bizonyíték erre amikor ultrahangon voltunk, fel alá járt a lába... és semmit nem éreztem belõle.. :) ) akkor mit csinálhat ha érzem?? :) ) Nyugi biztos nincs semmi baj! Boldog felfedezõutat a mozgásaiban! :)

Mennyit kell szopiznia egy 10 nappos babának hogy jóllakjon de ne fájjon a pocija? A Te babád mennyit evett ennyi idősen? 3 kg a kislányom!

Legjobb válasz: Nincs kell. Annyit adj neki enni, amennyit kér. Ha kevesebbet adsz éhes marad, nyugtalan, emellett fájhat a hasa is, fõképp mert levegõt nyel.

Nincs kell. Annyit adj neki enni, amennyit kér. Ha kevesebbet adsz éhes marad, nyugtalan, emellett fájhat a hasa is, fõképp mert levegõt nyel.
az enyém sokszor evett keveset. ha jol emlékszem 40-50 ml-t Ha hasfájós akkor mindegy hogy kevest eszik-e vagy sokat. mi is 3 hós koráig kinlódtunk vele
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem mindegy, mert az én kislányom bármennyit képes lenne megenni, nekem pedig rengeteg tejem van. Nyílván nem hagyhatom hogy óránként megegyen 100 g-ot! Különben folyamatos bukás és sírás a vége. Nálunk ez az igény szerinti dolog nem mûködik, mert nem alszik be a mellemen hiába hagyom bármeddig egy idõ után elkezd bukni aztán pedig sír mert fáj a pocija. Nem a levegõnyelédtõl hanem a túl sok tejtõl, hiszen van egy ûrtartalma a gyomrának gondolom ha azt túllépi akkor fáj a hasa.
"Nálunk ez az igény szerinti dolog nem mûködik, mert nem alszik be a mellemen hiába hagyom bármeddig" az igényszerinti szoptatásnak nem is az a lényege hogy bealudjon rajta! ha valóban ilyen sokat eszik akkor, nyilván nem kell rá rakni 1 óra múlva megint.
Én 2 óránként etettem. Ha mondjunk aludt akkor nem keltettem fel hanem vártam még egy órát és ha akkor is aludt akkor már felkeltettem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!