Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell egy babának (268 db)

Mennyi egy 2 hónapos babának a normális testsúlya? Nekünk most 4223 Gr és azt mondta a doki néni lehetne jobb is! Miért kell egy babának daginak lenni a vékonyabb babák miért nem elfogadottak!

vannak akik gyorsabban és vannak akik lassabban híznak!

Legjobb válasz: Mi 3150 gr mal születtünk és 2880 nal jöttünk ki a kórházból!! de volt egy igen komoly mûtétünk ,4 hetesen sipoly volt a keresztcsontjánál a kicsi fiamnak!! Meg 37 hétre születtünk szerintem ezek mind bejátszanak!! Köszike szépen a válaszokat % Egyébként a dokinéni megnézte a kutacsát az a feje tetején van?? És nem mondott semmit rá!! Akkor az jó ??

A kérdező hozzászólása: Mi 3150 gr mal születtünk és 2880 nal jöttünk ki a kórházból!! de volt egy igen komoly mûtétünk , 4 hetesen sipoly volt a keresztcsontjánál a kicsi fiamnak!! Meg 37 hétre születtünk szerintem ezek mind bejátszanak!! Köszike szépen a válaszokat % Egyébként a dokinéni megnézte a kutacsát az a feje tetején van?? És nem mondott semmit rá!! Akkor az jó ??
Szerintem teljesen jók vagytok, mert tényleg a születési súlyt, na meg a kórházból hazajövetelit kell nézni. Mi 4455 gr-al/60cm, születtünk és most 6570 gr a babuka.4090-el jöttünk haza, ehhez képest nem vagytok lemaradva. Amúgy ki tudod számolni, hogy eleget eszik-e, egyik nap méregesd evés elõtt-után. Testsúly grammba szrozva 120=ez a minimum egy nap és utána szorozva 150-el=ez a maximum mennyiség
nekem is kéthónapos a fiam a súlya:4580 g és 50 cm. Azt mondják a méréseknél bõven jó a súlya. Igaz Õ koraszülött volt. Heti 20 dkg az átlagos gyarapodás. szerintem ha jól érzi magát a babád nem sír, és a feje búbján sem süpped be a kutacs akkor eleget eszik. ne aggódj!
Az én babám is 2 hónapos es most 4900 gramm.Nekunk meg a doki azt mondta viccesen hogy :hova sietunk? Szerintem a babádnak normális a testsulya ne aggodj.Kulonben is minden doki mast mond.Nyugi!
Ez attól is függ, hogy mennyivel született. Az én kisfiam 3400g-mal született és 3240g-mal jöttünk haza a kórházból. Ma vagyunk 2 hónaposak és 5400g.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszodat

Mennyi idős korukig kell egy babának szopnia, v tápszert enni?

pl ha 10 hósan elmegy a tejem akkor kell neki tápszer? v már nem? eszik mindent rendesen.v ha korábban? v mikortól nem kellenek enki ezek?

Legjobb válasz: Egy babának minimum 1 éves koráig tejalapúnak kell lennie a táplálkozásásnak,ami napi minumum fél litert jelent!

Egy babának minimum 1 éves koráig tejalapúnak kell lennie a táplálkozásásnak, ami napi minumum fél litert jelent!
Így van, legalább 1 éves koráig kell neki. Ha nincs tej, akkor tápszer mindenféleképpen.
az én kisfiam kb 9honapos koráig szopizott és bármilyen tejalapút akartam neki adni nem fogadta el ekkorára már ö is evett szinte mindent amit mi és elmentem a védõnõhöz azt mondta nem baj ha nem akar enni kár lenne erõltetni és ehet amit mi azt mondta.
Én úgy tudom, legalább 2 éves korig ajánlott szoptatni, 1 éves korig tápszer, utána lehet junior italokkal helyettesiteni. De 2 éves korig a reggel-este szopi v babatej ajánlott.
A kérdező hozzászólása: 7 hósak vagyunk, és szopizunk még, csak kíváncsi voltam... szeretnék is minél tovább szoptatni.

Mennyi idős koráig kell egy babának sapkát viselnie otthon?

Legjobb válasz: Otthon ne adj rá sapit! Max, ha szellõztetsz és úgy érzed huzat van. De amúgy minek?! A sógornõm is mindig bebugyolálta sapkába, plédbe szegény babát és folyton tiszta víz volt a kicsi buksija. Nem szabad túlöltöztetni egy babát, mert veszélyes is lehet! Csak a szabadban adj rá sapit.

Otthon ne adj rá sapit! Max, ha szellõztetsz és úgy érzed huzat van. De amúgy minek?! A sógornõm is mindig bebugyolálta sapkába, plédbe szegény babát és folyton tiszta víz volt a kicsi buksija. Nem szabad túlöltöztetni egy babát, mert veszélyes is lehet! Csak a szabadban adj rá sapit.
Otthonra, ha 21-25 fok körüli (tehát normális, vagy efölötti) hõmérséklet van, egyáltalán nem kell sapka!!!! A gyerekek a fejbõrükön keresztül tudnak "lehûlni", ha nagyon felmelegszenek, azaz melegük van! A korai hirtelen csecsemõhalál miatt sem ajánlatos a sapka, éjjelre meg pláne nem. Tudod mikor adtak sapit a picikre? Régen, amikor a faluban lehûlt a ház éjszakára, ott ugye nem volt egyenletes hõmérséklet, akkor kellett.. És égetõ napsütés ellen is kell!
Bentre egyáltalán nem kell sapka. Gondolom, megfelelõ a lakásban a hõmérséklet, akkor minek. 4 gyerekem van, egyiken se volt 1 percig se sapka. A babák a fejükön tudják a legtöbb meleget leadni, ha melegük van. A sapka ezt csak gátolná, túlmelegszik és jön a baj...A hirtelen bölcsõhalál egyik fõ oka a túlmelegedés..nem ijesztgetni akarlak, félre ne érts!...csak elgondolkodtató .
Eleinte én is adtam rá sapit, aztán azt olvastam, hogy a babák a feje szabad KELL hogy legyen, mert ott távozik a hõingadozás (mármint ha melege van, vagy ha fázik.....)nem tudom érthetõ-e, de jobb ha nincs rajta otthon.
Otthon sapka? Egyik csemetémre se adtam sapit itthonra, max. akkor ha szellõztettem.
Én nem adtam rá sapit csak ha mentünk valahova.
Szerintem nincs olyan, hogy kell, én sem adtam rá sapit sose itthon. De ha nálatok nagyon hideg van fürdés után ráadhatod.
mikor kicsi volt a fiam, csak fürdés után adtam sapkát rá, mert vizes volt a haja, de csak arra az idõre.
otthon minek sapi arra a szegény gyerekre? ilyen hideg van ? 20 fok felett még egy újszülöttre sem kell, szerintem


Tapasztalt anyukák! Felsorolnátok nekem nagyjából, hogy mi mennyibe kerül és kell egy babának egy hónapban? "Mennyibe kerül egy kisbaba? "

Legjobb válasz: Pelusból mindig változó hogy melyiket veszem de kb. 200 db kell az olyan 10.000 ft. Törlõkendõ: 4 cs. az olyan 2000 ft. Ruhát mindig akciósan veszek, mert én a másét nem adnám rá. Pedig mi sem állunk anyagilag olyan jól. Játékot is csak akkor veszek ha szükséges. Bébi kaját nem veszek neki csak ha megyünk valahova. Édességet plusz extrákat nem kap. 9 hónapos

Pelusból mindig változó hogy melyiket veszem de kb. 200 db kell az olyan 10.000 ft. Törlõkendõ: 4 cs. az olyan 2000 ft. Ruhát mindig akciósan veszek, mert én a másét nem adnám rá. Pedig mi sem állunk anyagilag olyan jól. Játékot is csak akkor veszek ha szükséges. Bébi kaját nem veszek neki csak ha megyünk valahova. Édességet plusz extrákat nem kap. 9 hónapos
1 éves a babám. nálunk ez változó pl a pelenkát pelenkadiszkontból veszem 100db-os csomag 3400 ft az elég egy hónapban. ruhát minden hónapban kap de általában teszveszrõl vagy vateráról veszem van amikor tök ingyen tehát ez is elenyészõ. törlõkendõ kb havi 3 csomag ez 1200 ft körül van õ már azt eszi mint mi de azért szoktam venni üvegeset is kb 10 db-ot ez olyan 2500 ft, gyümölcs mindennap van havi szinten kb 2000ft, desszertet egy netes oldalról veszek, 32db-ot ehy hónapban ez 2300 ft, Humanna márka. játékot is kap általában mindig szintén teszvesz, ezek is elenyészõ összeg pár száz ft. nálunk a családipótlék õ rá megy el, persze vannak váratlan kiadások pl ha beteg vagy ilyesmi, ha metetszik valami a boltban de igazából egész jól kijövünk.
3 hónapos, pelus 8000, popsitörlõ 2000, tápszer 4000, babavíz 4500, ruhát a tescoban veszek, egy hónapban kb 3000-ért.Meg néha apróságok, pl popsikenõcs, fürdetõ, infacol is kellett eddig.ha nem tudsz szoptatni, akkor havi 30000 Ft-ot számolhatsz egész nyugodtan.
Szia! 6 hós babánk van. 6000 ft pelenka, ami 150 db. 4-5 csomag pops törlõ kb: 1500-2000 ft. Popsi kenõcs ami az orvos ír fel 400-500 körül van. Tápszer, 4-5 csomag ami 5000ft. A vízhez vettünk vízforralót, max 1 üveg baba vizet szoktam venni, ha éppen megyünk v.hova. Tejpép 1 csomag kb:600 ft, baba étel 10 db 2000 kb. A gyümölcs levet én csinálom neki, akciósan vettünk almát így ez olcsóbb, mint a bolti. Ruhát kaptunk az unoka tesóktól, barátoktól.
Elõre meg kell venned a kelengyét, ami iszonyú sok pénz is lehet, meg viszonylag alacsony költségvetésbõl is ki lehet hozni. Az lesz a nagyja, és utána szerintem évente még egyszer annyit el kell költeni. 4 hónapos kisfiunk van, mi nem spórolunk semmin, de ahol van lehetõség, az olcsóbbat vesszük. Kb. ennyi a havi "rezsi": - Libero pelus átlag két jumbó zsák/hó, kb. 3400 Ft/zsák. - Nivea popsitörlõ 2 dupla csomag/hó, kb. 1000 Ft/dupla. Ezeket a DM-ben vesszük. - A rugikból/body-kból mindig kell újakat venni, mert kinövi gyorsan, kb. 5000/hó, de nagyon sokat megvettünk elõre, és csak szinesítjük a választékot. - Fürdetõ, babakenõcs patikából, kb. 1000/hó - Neogranormon 1 tubus/hó, kb. 2000 - nagyon kevés tápszer is kell nekünk, kb. 2000/hó Még pár tétel van, ami rendszeres költség lehet: - babasampon, eddig csak egyet vettünk, még sok van benne, kb. 800 Ft. - arcpirosságra Lenola Fett krém, 1500 Ft, sose fogy el - mi sok játékot, könyvet veszünk, fejlesztõ játékokat, kb. 2000/hó - Avent, vagy Medela bimbóvédõ lanolin krém, 2000/tubus, egy hónapnál tovább is elég
Még hozzáteszem, hogy mi a téli idõszakban a harmadik anorákot használjuk el, mert kinõtte az elõzõket baba. Kettõt kaptunk, és csak a mostanit vettük mi magunk. Ezzel már kihúzzuk az idei anorákos szezont, de õsszel megint venni kell majd. Egy jó minõségû, kesztyûvel, csizmával egybe varrt, bélelt, vízálló anorákért 8-10 ezret is elkérnek. Ilyen szempontból a tavaszi-nyári babák olcsóbbak, mert mire eljön a tél, már annyira rohamosan nem nõnek, és elég egy az egész télre :)
Elsõ vagyok... miért szúrja a szemed kedves második válaszoló, hogy én vásárolok a babámnak a teszveszrõl? ne hogy már azt hidd hogy minden szart rá adok! Kap azért újat is, Örülök, hogy Te megteheted hogy nem vagy rászorulva az olcsóbb dolgokért...
10 hósnál így néz ki pelus tescós lila, másfél csomag/hó max 5000Ft ( bár mikor akciós akkor tankolunk be nagyon 2000 -2200 szokott lenni olyankor, múltkor 4 zsákkal vettünk) popótörlõ 2 csomi, 1000 1 hónapban 5 üveg bébikaja van itthon olyan estre , amikor hirtelen nem tudok mit fõzni, azt eszi, amit mi, szval az nem plussz kiadás, sampon, fürdetõ hónapokig elég, popókrém havonta 1 sudokream, babaoltban 1000 Ft ruhát akciósan vesszük a tescoban ez is max 2-3000 egy hónapban persze vannak olyan költségek, amiket bele kell kalkuláni, de ezek is egyszeri dolgok, pl kinõtte a gyerekülést 20 000 Ft egy újat venni ...

Egy 23 napos babának kb. mennyit kell egy nap enni? Hány grammot?

Tudom,hogy nem mindíg esznek ugyanannyit,de mégis mihez lehet viszonyítani??

Legjobb válasz: A "nagykönyv szerint" 120g/testtömeg kg/nap a minimun. Tehát pl. ha a babád 4 kg, akkor 120x4=480g naponta. De szerintem nem érdemes számolgatni, csak idegesíted magad vele, én már azt is megbántam, hogy vettünk mérleget :)

A "nagykönyv szerint" 120g/testtömeg kg/nap a minimun. Tehát pl. ha a babád 4 kg, akkor 120x4=480g naponta. De szerintem nem érdemes számolgatni, csak idegesíted magad vele, én már azt is megbántam, hogy vettünk mérleget :)
Én is az elsõ hozzászólóval értek egyet. Ne idegesítsd magad ilyesmikkel. Az én lányom az átlag alatt teljesített, 4 óránként evett, egyszer kelt fel éjjel, holott mondták ébresztgessem. Na hogyne!! Aztán kialakította magának a kis életritmusát. És ugyanúgy fejlõdik, ahogy kell. Õ tudja mi a jó neki. MInden gyerek más és nem mindegyik úgy viselkedik, ahogy az orvos vagy a védõnõ akarja. Az én lányomnak 12-szer kellett volna ennie a norma szerint és õ 7szer evett. Aztán 8szor kellett volna és õ 6szor evett, vagy 5ször. Mikor mennyit igényelt. Az orvos persze elõször ki volt akadva és adta az okos tanácsokat. És aztán úgy döntöttem sok gyötrés után, hogy elég volt, a lányom tudja mi kell neki és ne általánosítsák, ha õ nem általános baba. Mikor orvoshoz mentünk mindig azt mondtam, amit hallani akart. Ennek ellenére szépen fejlõdik és semmi baja. A babához igazodj, ne az elõírásokhoz! Sok sikert Erika

Mennyire kell egy közel 5 hónapos babát "óvni a széltől "?

Általában kenguruban viszem ki,mennyire zavarja a szél?Ha annyira nagy a szél,hogy én se megyek ki szívesen akkor logikus,hogy nem megyünk ki,de van hogy muszáj egy kicsit szelesebb id?ben is kimenni....ilyenkor hogy oldhatnám meg;el kell takarni az arcát?Vagy ne óvjam már ennyire?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyire mondok okosat, csak gondolom,n hogy mivel alapból ehhez van szoktatva, szerintem ellenállóbb a gyerkõcöd. Minden gyerek annyira fázós amihez szoktatva van. Én anno agyon voltam öltöztetve 3 réteg felsõ, kabát, sál, sapi. Sokat voltam beteg, és állíndóan megfagynék. a 25 fok számomra a kellemes. az öcsém ugyanez ha már a sapit leveszi azonnal beteg... Míg a fiam 9 hós, nem szoktattam a negatív tapasztalaim miatt meleghez, tehát, 20 fokhoz van szokva, fürcsinél se gyújtok be plusszba, nincs rajta harizsnya sem, csak egy naci, meg body, meg egy vékony hosszúujjú felsõ, és mászik a szõnyegen, a kövön, és nem beteg, pedig nem padlófûtés van. Tehát amihez szokik annyira is lesz ellenálló. Azért vigyázz, rá, de sztem kiviheted. Remélem nem mondtam nagy badarságot, csak tapasztalat...

Nem tudom mennyire mondok okosat, csak gondolom, n hogy mivel alapból ehhez van szoktatva, szerintem ellenállóbb a gyerkõcöd. Minden gyerek annyira fázós amihez szoktatva van. Én anno agyon voltam öltöztetve 3 réteg felsõ, kabát, sál, sapi. Sokat voltam beteg, és állíndóan megfagynék. a 25 fok számomra a kellemes. az öcsém ugyanez ha már a sapit leveszi azonnal beteg... Míg a fiam 9 hós, nem szoktattam a negatív tapasztalaim miatt meleghez, tehát, 20 fokhoz van szokva, fürcsinél se gyújtok be plusszba, nincs rajta harizsnya sem, csak egy naci, meg body, meg egy vékony hosszúujjú felsõ, és mászik a szõnyegen, a kövön, és nem beteg, pedig nem padlófûtés van. Tehát amihez szokik annyira is lesz ellenálló. Azért vigyázz, rá, de sztem kiviheted. Remélem nem mondtam nagy badarságot, csak tapasztalat...
Mi tegnap sétáltunk, de amíg beleraktam a babakocsiba, meg a vállamra vettem, és belefújt a szél az arcába, ordításban tört ki. Az esõvédõt rátettem a kocsira, és utána béke volt. Valamelyik babát zavarja, valamelyiket nem annyira. Mi se vagyunk egyformák. Õ pl. ki nem állhatja, ha melege van.
Ha mindenképpen kenguruban viszed ki, akkor szerintem vegyél fel olyan kabátot, aminek olyan merevebb a "gallérja", tehát amit ki tudsz hajtani, hogy védje a kis arcát. Ha nincs olyan hatalmas szél, akkor a sapi, a kapucni meg a kabátod szerintem eléggé védi
Szia! Nagy szélben, ha megyünk valahova és a hordozóban viszem, akkor a kocsiig betakarom az arcát egy pelussal, vagy csak a szeme látszik ki, vagy az se. Szerintem, ha kenguruban viszed ki tegyél az orra-szája elé egy pelust, az nem szöszöl, viszont szellõzik annyira, hogy a légvételben ne zavarja. Én így csinálnám. Minden jót!
igazuk lehet a válaszolóknak, mert ha esetleg szelesebbre fordul az idõ, és kint vagyunk, utána a kislányomnak kamilláznom kell a szemét, nem bírja, biztos hogy ki mihez szokott, én ezért óvatosabb vagyok vele.
A kérdező hozzászólása: A szövetkabim elég jól védi, át is éri és el is tudom takarni az arcát-bár nem szereti.Viszont a meleget sem bírja... csak lassan sok lesz nekem a szövetkabát, azért érdeklõdtem.Köszönöm :-)
Az én kisfiam 4, 5hós kora óta kint alszik napközben a levegõn, szélben-esõben-hóban, annak megfelelõ módja szerint öltöztetve, betakarva, letakarva. Õt nem zavarja még az sem ha a fél babakocsi hó alatt van :) Ám a tegnapi nagy szél neki sem tetszett már, hiába volt letakarva még esõvédõvel is a kocsi, nem bírt jól aludni. De ma már újra béke van :) Óvni kell, de fõleg a fülét, mellkasát, hátát!!! Én az arcát nem takarom le. Õ most 8, 5 hós és egészséges, vidám baba :) Jó szellõzéseket :)

Miből mennyi kell egy újszülött babának?

Kaptunk is, vettünk is rugdalózókat, bodykat (hosszú meg rövid ujjút is), újszülött nacikat, sapkákat, plédet stb.. De fogalmunk sincs, miből mennyi kell egyből a születés után, azaz 56os méretből. Gyakorlott kismamik, tudnátok segíteni?? Miből hány darabra lesz szükségünk??

Legjobb válasz: Az lemaradt, hogy szeptember közepére várjuk a babát :)

A kérdező hozzászólása: Az lemaradt, hogy szeptember közepére várjuk a babát :)
Nem lehet megmondani, ha kóraszülött lesz ( Isten mencs ) akkor 44-es mérettel kezdtek és az 56 os elég sokáig jó lesz ha normál baba lesz akkor 1 hónapos koráig (kb) tudja hordani ha nagy baba lesz lehet nem is lesz rá jó az 56-os :) Egy jó 5-10 db szerintem minimum kell. De nagyon sok nem mert nem koszolja magát meg stb.
Szia! Az 56-ból és 62-bõl is legyen 3-4 db, mert nem lehet tudni, hogy mekkora lesz a babád. De legyen azért 50-es is, ha nem lesz 50 cm a baba, akkor hatalmas lesz rá az 56-os ruci, kislányom 52 cm-rel született, de így is lógott szegénykémen a 56-os! Azt hittük jó lesz, de nem. Több legyen a hosszú ujjú body, mint a rövid, mert szeptember születik a babád.
body, rugi 10-10. póló, nadrág elég pár darab. esetleg zokni, sapka max 2 db. 56 os és 62es méretbõl is legyen. kardigán 1-2 db.
Én angol ruhákat vettem. Az újszülött méretbõl volt 5 body-5 rugi, 3 hét alatt nõtte ki õket.Volt ami csak 1szer volt rajta. 0-3 hónapos több volt, abból már hosszú ujjú body volt 4, rövid 5, rugi vagy 8. Meg volt 2 nadrág meg pár pulcsi is, de 3 hónapos koráig nem nagyon adtam rájuk ezeket, mert nem voltak annyira kényelmesek neki szerintem. Most 5 hónapos és már a 6-9 hónapos ruhákat hordja. 3600g és 50 cm volt amikor született.
4-essel egyetértek, számolj az elején minimum napi 2-3 öltözéssel, nincs az a pelenka ami hermetikusan zár...És tényleg lesz elég dolgod, ne kelljen még naponta mosni-teregetni is. Én kaptam ismerõsöktõl is ruhákat, nagyon örültem neki, ezeket úgysem tudják elhordani a babák, pár hét alatt kinövik.
Én 4-5 darabot készítettem be a bodykból és a rugdalózókból is. Az elsõ babámnak 10 db-ot készítettem mindenbõl, volt sok olyan, ami csak 1x volt rajta. Ezen kívül vettem 2 pamut sapit, pici kesztyûket (ne karmolja össze magát a baba), és 3 pár zoknit. Textil pelenkából is készítettem be pár darabot, nekem nagyon hasznos volt fej alá, büfiztetésnél, etetésnél. Nagyon jó nedvszívó, és ritkán lett piszkos a ruhácska. 4-5 darabot elég bekészíteni (ebben benne lehet 2 db szép állapotban lévõ kapott darab), aztán majd tapasztalatból rájössz, hogy mire van még szükséged, amit az apuka vagy a nagyi is be tud szerezni utólag ;) Nem igazán divat már, de nagyon tudom ajánlani, hogy szerezz be 2 pólyát, vagy bugyolát. Nagyon egészséges a baba gerincének, ha elsõ hetekben abban van mozgatva, hordozva.

Mennyit kell egy evésre megennie egy 2 hetes babának?

Úgy értem ha 40-50 ml-t szopizik az elég?

Legjobb válasz: Annyit szopizik, amennyi kell neki. Nem kell méregetni minden szoptatásnál mert nem egyformán esznek. Bõven elég naponta este megmérni, látni fogod, hogy szépen gyarapszik:-))

Annyit szopizik, amennyi kell neki. Nem kell méregetni minden szoptatásnál mert nem egyformán esznek. Bõven elég naponta este megmérni, látni fogod, hogy szépen gyarapszik:-))
Testsúlyx150 osztva az étkezések számával
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdeztem mert 4 nap alatt 4 dkg-t hízott. És kevésnek találtam, ill. 2 hetes és a születési súlyától még messzi vagyunk.
Szia mi is 2hetesek vagyunk.Mi nagy súlyal (3910gal)születtünk, és 90ml-t eszik egy alkalommal.De amugy annyit adj neki amennyit kér, nekünk a 60 már 1 hetesen kevés volt.
A kérdező hozzászólása: Az Én babám 3150 grammal született. Most 2920 gramm.
utsó válaszoló vagyok. mi 3910 születtünk 3750el jöttünk haza, és most két hetesen 3950gramm.Szerintem ha nem nyûgös és nem igényel több hamit akkor hagyd majd ugyis észreveszed ha több kell neki.

Mennyit kell egy hetes babának szopnia alkalmanként, hogy szépen gyarapodjon?

Legjobb válasz: Mi eleinte gondosan mértünk minden etetés után, aztán rájöttem, nem ez számit. Ha éhes, eszik, ha nem, alszik, hagyni kell, hogy a saját ütemében és igényeinek megfelelõen éljen,nem kell erõltetni az etetést, bár biztos sokan másként gondolják.

Mi eleinte gondosan mértünk minden etetés után, aztán rájöttem, nem ez számit. Ha éhes, eszik, ha nem, alszik, hagyni kell, hogy a saját ütemében és igényeinek megfelelõen éljen, nem kell erõltetni az etetést, bár biztos sokan másként gondolják.
Én fél évig mértem.Volt h többet evett, volt h kevesebbet.Hagyd addig a cicin amig el nem engedi.Akkor bizts jól fog lakni:) (most fél éves és 1hetes) Ma csak este mérjük már.
babája válogatja, az én kisfiam 1 hetesen 100-110 ml-t evett, aztán ez így is maradt 10 hetes koráig. utána 150et evett 5 hónapos koráig, aztán hozzátáplálás. nekem 15 perc alatt megszopizta a magáét, utána elengedte. de a mai napig hagyom rajta addig amíg jólesik neki(7 hónapos)
Tényleg babája válogatja. Az enyém 30-60 között szopott az elsõ három hétben, mégis olyan gyönyörûen hízott és nyúlt... Most, 7 hónaposan sem egy evõbajnok, és mégis akkora, mint más gyerek egy évesen. A lényeg, hogy legyen elég pisis és kakis pelusa, és ne legyen kórosa aluszékony. Újszülöttnél még vigyázni kell, ha 4-5-6 óránál többet akarna aludni egyszerre, akkor fel kell ébreszteni, hogy szopizzon, nehogy kiszáradjon. A kiszáradt baba ugyanis aluszékony, azért nem ébred fel szopni.
Hát pont annyit, amennyitõl szépen gyarapodik. 1 hetesen ez lehet napi 8-10 szopi esetén, akár 30-40 gramm, de lehet 100 is, teljesen változó. Egyen annyiszor és annyit, amennyit és ahányszor õ akar, fölösleges méregetni, mert csak tévútra vezet...
Hasznos válaszokat kaptál, igazuk van, de mérni ne mérd, én csak akkor tudom hogy mennyit hizott ha a dokinál vagyunk. Az csak az ördögi kör lesz ha méred és nem hizik majd minden nap, stresszelni fogsz hogy miért, és még a tejed kárára is fog válni. Tudja õ hogy mennyit kell! :-) 3 gyerekes anyuka
Hazaértünk a kórházból és az elsõ pár napon én is ezen gondolkoztam. Azt hittem nem eszik eleget...De amint az elõzõek is írták, tényleg az a lényeg, hogy legyen pisis, kakis a pelus. Én igény szerint etetem, illetve felkeltem, ha sokat akarna aludni. S nagyon szépen növekszik. Hetente egyszer megmérjük, abból pedig kiderül, hogy mennyire növekszik.
nagyon sok mindentõl függ, hogy hogyan gyarapszik a baba, nem szabad kétségbe esni, és méregetni sem tanácsos állandóan: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Anyasze..

Mennyi idős kortól és hogyan kell egy babát szobatisztaságra nevelni?

Legjobb válasz: Én most kezdtem neki. 19,5 hónapos. 15 hós korától van bilije, de csak játszott vele. Most már ráül pelus nélkül is. Minden pelus cserénél ráül, de még nem produkált bele. Igazából még nem is jelzi, hogy pisilni vagy kakilni kell neki.

Én most kezdtem neki. 19, 5 hónapos. 15 hós korától van bilije, de csak játszott vele. Most már ráül pelus nélkül is. Minden pelus cserénél ráül, de még nem produkált bele. Igazából még nem is jelzi, hogy pisilni vagy kakilni kell neki.
azt mondják, pont annyira nem kell erre "nevelni", mint a beszédre vagy a járásra. Kb. 3 éves korra teszik azt az idõt, amikor a gyerek stabilan tudja szabályozni azokat az izmokat, melyek szükségesek a széklet- és vizeletvisszatartáshoz. nyilván van ebben valami fokozatosság, de kb. 2-2, 5 éves korban lehet elkezdeni konkrétan bilizni, vagyis akkor érdemes. elkezdeni lehet 8 hónaposan is, ahogy régen csinálták. de akkor kifigyleték, mikor kakál, és odavittk, hogy oda csinája a dolgát. ez még nem szobatisztaság, bár amai nagyik azt gondolják, az..... mindegy. nálunk nincs nevelés e téren, mindössze annyi van, hogy a kislányom mióta mászni tud, követ engem a vécére, látja hogy mi történik, mindig mondom, hogy anya pisil, vagy egyéb. :) most már tudja hogy anya és apa odapisil és kakil, õ meg a pelenkába, és vannak babák, akik már bilibe végzik a dolgukat, és majd ha õ is szeretné, akkor õ is végezheti oda, vagy akár a vécébe is. egyelõre a babáját ülteti a bilire, ill. õ maga ruhástul ráül. és szól ha bekakilt, de még csak utána, de már zavarja, mert egybõl kéri hogy cseréljük ki. szóval majd szép lassan gondolom eljön az a nap is, amikor a bilibe akar majd vécézni. legalábbis a környezetemben így volt a legtöbb kisgyereknél. 21 hónapos a kislányom.
Nekem is az a véleményem, hogy jön ez magától is. A nagyszülõk, ismerõsök rágták a fülem, amikor a kisfiam másfél éves volt, hogy miért nem ültetem bilire már, hadd tanulja. Aztán két éves lett, akkor már napi szinten volt az okosítás. Egyszer aztán (26 hónaposan) megszólalt a gyerek, hogy pisilni kell. Idõben szólt, ráült a bilire, és azóta éjjel-nappal szobatiszta. Persze elõtte azt többször mondtuk, hogy a bili, wc mire való, ez nem volt újdonság, meg nézte többször az Elmo, Felejtsd el a pelust meséjét. Egyedül az volt neki fura, hogy a kaka hogy néz ki, attól megijedt egy kicsit, de ezt is megoldottuk, megnéztük pár alkalommal, hogy milyen színû, hány darab, kicsi vagy nagy... Kicsit vulgárisnak tûnhet, de ez segített, azóta természetes neki.
Én 2 évesen vettem le a fiamról a pelust igaz nyár volt.Vittem csere kisgatyákat ha bepisilt cseréltem.De mindig oda vittem ahol a "nagyfiúk" félre álltak pisilni és mutattam vagy csináltuk.Nálunk jól bevált.Le is szokott a pelusról ügyesen és ahogy nagyobb gyerekeket látott nálunk W.C.-be pisilni nem is bilizett hanem W.C.-zett Õ is mert azt gondolta az vagány.De állítólag a lányok ügyesebbek ezen a téren
Mi most kezdtük 23 hós ikerfiukkal (kicsit nehezebb, mert 2-re kell figyelni) 2 könyvet ajánlok (könyvtári)Alison Mackonochie: Szobatisztaságra nevelés és Dr. Szabó László: Miért pisil be a gyermek? Amúgy nekem 8 hónapos koruk óta rágta anyós (1gyerekes)a fülemet, miért nem rakom bilire õket, elengedtem a fülem mellett. Most rákérdeztem hogy is volt: 8 hónaposan kezdte 2, 5 éves volt a fia mire szobatiszta lett. Anyukámat is megkérdeztem (3 gyerekes): 2 éves kort megvárta , bátyám 2, 5 évesen én 1 hónap alatt, öcsém 3 hónap alatt lett szobatiszta. Minden gyerek más, minden anyuka más, nem mindegy téli vagy nyári a baba(nyári 2 éveseknél könnyebb)
Kicsit azért megnyugtattak engem a válaszok. Mi is nyári kétévesek vagyunk, és nálunk sem komoly téma még sajnos a szobatisztaság. Ismeri a bilit, wc-t, tudja, mire való, zavarja is, ha kaki van a pelusban. De ennél tovább mi sem jutottunk még. Emiatt sokszor van lelkiismeret furdalásom, mert biztos én nem foglalkozok ezzel eléggé. De arra is szoktam gondolni(bár eddig a magam mentegetésének éreztem), h ez is olyan lehet, mint a járás, beszéd. Jönni fog, ha jönnie kell. Körülöttünk úgy látom, sokan szobatiszták ennyi idõsen. Ez is bánt kicsit. Viszont a java pont úgy lett szobatiszta, h magától szólt, mikor készen állt rá. remélem, h mi is hasonlóképp leszünk, de erõltetni nem szeretném, mert sírna is miatta. Bár ez ügyben én is tettem fel kérdést, ahol vki azt mondta, mégis csak kéne erõltetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ezeket olvasván, azt hiszem igazán ráérünk még a szobatisztaságra:) ! Egy éves a lányom, azt hittem már el kellene kezdeni a dolgot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!