Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell egy 9 (29 db)

Mennyibe kerülnek az oltások és mennyi kell egy 9 hetes kutyakölyöknek?

Elvileg féregtelenítve voltak már, legalábbis akit?l elhoztam, azt mondta... de ki tudja.

Legjobb válasz: Írásodból látom hogy még nem voltál vele dokinál... Ott minden kérdésedre választ kapsz, féreghajtás neked is csinálnod kell, pláne amíg kicsi.

Írásodból látom hogy még nem voltál vele dokinál... Ott minden kérdésedre választ kapsz, féreghajtás neked is csinálnod kell, pláne amíg kicsi.
"Sajnos menhelyeken csak 2-3 éveseket tudnék örökbe fogadni, de azok nem kellenek." Ezt sosem értettem :o((
"Menhelyes weboldalokra is csak 5-10 éves dögöket raktak fel" Ettõl a hozzáállástól kb rosszul vagyok...
A kérdező hozzászólása: Sajnos menhelyeken csak 2-3 éveseket tudnék örökbe fogadni, de azok nem kellenek.
1: Menhelyeken csak 2-3 éveseket tudnál örökbefogadni? Bullshit, tele van kölyökkel. 2: pont egy felnõtt kutya kéne, mert ott már megvannak a kialakult szokások, kialakult a jellem és szobatiszta...
Ja, amúgy a szükséges oltások és féreghajtás kb 20-30ezer forint, és még kell kullancs-bolha elleni védekezés is, ez széles árban mozoghat.
A kérdező hozzászólása: Mit nem érteni ezen? Egy pár hetes kutyát nevelni, amíg 2-3 nem lesz, sokkal másabb, mint örökbefogadni egy felnõttet... picit szenvedés lesz, de megéri. Amúgy ezt nem vágom, honnan vetted, hogy tele vannak kutyakölykökkel a menhelyek. :D Most voltam 2-nél is és nemhogy "tele", de még 1 sem volt náluk... Menhelyes weboldalokra is csak 5-10 éves dögöket raktak fel, újszülöttek meg pár hónaposok sehol. So whats new?
A kérdező hozzászólása: 15k + 13k... 20-30k minimum, ez reálisan hangzik. Az viszont meglep, hogy a chip 3.5k, szomszédunk chivavajanak doki 10k-ért rakta be. :D
Hát aki hagyja magát hülyének nézni, annak 10 :) de amiket én írtam az nem áll meg, az még csak 2 oltás a 4-5 bõl. Persze a féreghajtás csak 3x kell a fülcsepp meg remélem csak egyszer... Amúgy tv szerint a chip 3500. Más kérdés h van ahol megpróbálják drágábban beadni, érdemes több helyen érdeklõdni. Nekem az oltási program kb 40-ben fog megállni egyéb kezelésekkel együtt.

Mennyire kell egy 9 hónapos babának védeni a fülét a széltől?

Legjobb válasz: Szerintem ez a kis tavaszi szellõ nem árthat neki. Legalább is nálunk kicsit lengedezik és csak baseball sapit adok rá. De ha az a hideg szél fújna akkor biztos kapná a fülvédõset. 9,5 hónapos kisfiú anyukája

Szerintem ez a kis tavaszi szellõ nem árthat neki. Legalább is nálunk kicsit lengedezik és csak baseball sapit adok rá. De ha az a hideg szél fújna akkor biztos kapná a fülvédõset. 9, 5 hónapos kisfiú anyukája
Szió! Én nagyon féltem egy éves lányom fülét, mivel az apukája és a nagypapája is állandóan fül problémákkal küzdött. Nem akarom, hogy egy életen át kínlódjon, inkább húzok sapit a fejére (persze olyat, aminek van fülvédõ része). Lehet, hogy túl aggódom, de biztosra megyek.

Mennyi folyadék kell egy 9 hónaposnak?

Napirendünk:

Legjobb válasz: Én úgy szoktam csinálni, hogy csõrös pohárba teszek ki neki vizet. Odateszem a kis szekrényhez és ha szomjas elveszi és issza. Az elején mindig cipelte magával, aztán leszokott róla. Meg a játékozást azzal nem hinném ,hogy megzavarod.

Én úgy szoktam csinálni, hogy csõrös pohárba teszek ki neki vizet. Odateszem a kis szekrényhez és ha szomjas elveszi és issza. Az elején mindig cipelte magával, aztán leszokott róla. Meg a játékozást azzal nem hinném , hogy megzavarod.
az 50 az most 50gr gyümi pl??mert az kicsit kevés meg az ebéd is...sztm két étkezés között kínáld meg vízzel, max nem kér
Nem korra, hanem kg-ra kell számolni: Az elsõ 10 kg-ra kg-onként 100ml, a második 10-re kg-onként 50ml, a tovább kilókra kg-onként 20ml.
A kérdező hozzászólása: Nem, az 5o mg, az a gyümölcslé vagy tea mennyisége. ehhez jön még hozzá a gyümölcs.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, nem mg, hanem ml. A babám 9 kg körül van. Akkor neki 1 l-t kéne innia plusz kaja?
A kérdező hozzászólása: mármint közel 1 litert?
igen egy liter...de ne erõltesd amit kell megissza úgyis, de kaja egy harmad része is folyadék..annak ahsznosítja
Én írtam a ml-kalkulációt. Igen, közel 1 liter. De a kajában is van folyadék, mint már írták is, úh. nem kell aggódni, ha nincs meg pontosan a 900 ml.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Homeopátiás szerekkel kapcsolatosan mit jelent a tabletta neve után a C/9, C/30 stb jelölés? Kaptam egy útmutatót, de nincsenek benne a bogyók számai, mennyit kell bevenni?

Érdemes pár héttel szülés el?tt vagy tényleg elég csak a kórházban. És oda beengedik?

Legjobb válasz: Szia! Az 5 CH a leggyengébb,aztán 9,15,30...De sokszor nem lényeg az erõsség,mert szeren belül is eltérõ lehet a hatás a potenciáknál.Itt például arra gondolok,hogy egy Na Sulfur 9 CH terhességi vizesedésre jó,míg ugyanezen szer 15 CH-ja fejfájásra.Viszont az Arnica meg pont olyan,hogy szülés elõtt rendszeres szedését javasolják vérzéscsillapításra (felkészíti a szervezetet),viszont szülés után már a 30 CH-t lehet szedni az akkut vérzésre,mert az erõsebb. Remélem érted,s segítettem. További szép estét.

Szia! Az 5 CH a leggyengébb, aztán 9, 15, 30...De sokszor nem lényeg az erõsség, mert szeren belül is eltérõ lehet a hatás a potenciáknál.Itt például arra gondolok, hogy egy Na Sulfur 9 CH terhességi vizesedésre jó, míg ugyanezen szer 15 CH-ja fejfájásra.Viszont az Arnica meg pont olyan, hogy szülés elõtt rendszeres szedését javasolják vérzéscsillapításra (felkészíti a szervezetet), viszont szülés után már a 30 CH-t lehet szedni az akkut vérzésre, mert az erõsebb. Remélem érted, s segítettem. További szép estét.
Én allergia ellen szedem jelenleg a Euphrasia officinalis, és majd veszek egyet a Pollensbõl is. Ebbõl melyik lenne a legjobb? Jeleg még csak ismerkedem ezekkel a szerekkel.
A higítása, minél nagyobb a szám, annál gyengébb a bogyó.
Nem írtad miket kaptál, de végül is nem olyan fontos.Minél nagyon a potencia, annál erõsebbnek számít a szer. Én betöltött 37 vagyok, s a következõket szedem(persze sok utánajárással): Napi 5 golyócska CAULOPHYLLUM 5CH:Méhnyakizom tágító hatása van, ezt a szülés alatt is lehet szedni a fájások ritmusa szerint. Napi 5 golyócska ARNICA 9CH:Vérzésmegelõzõ, visszérjavító hatása miatt jó.Ezt szülés után érdemesebb nagyobb higitásban szedni a vérzés csillapítására, pl. 30 CH-t. Szüléskor a CAULO-t a CIMICIFUGA 5 CH-val lehet felváltva szedni, nagyjából ugyanaz a hatásuk. Állítólag lehet szedni a kórházban, csak kell szólni a szülést levezetõ dokinak. Könnyû szülést!!!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A mennyiségrõl nem írtatok. Mindig 5 bogyót kell szedni naponta?
Most akkor minél nagyobb a szám, annál gyengébb a szer, vagy annál erõsebb?

Mennyit kell innia egy 9, 5 - 10 hónapos babának - úgy hogy már sajnos nem szopizunk, ill. tápot se nagyon fogadja el napközben max reggel? 7 Mit lehet tenni ha keveset iszik egy baba?

6,5 hónapos korban utasította el a cicit ill tápot, igaz 5 hónapos korban kezdtük el a hozzátáplálást (pont amiatt mert nem volt neki elég a tejem és a táp sem volt neki elég pótlásnak) és akkoriban is már kínálgattam folyadékkal. Naponta többször is kínálgatom vízzel a kisfiamat, olykor teát ill baba gyümölcslevet is próbálok, de mind hiába folyton csak pocikol és max a játék mellett megy bele pár csepp - egyre jobban aggódok, hiszen máris itt a nyári klíma, ennek ellenére nem haladunk az ivással... Étkezéssel sosem volt baj, szépen eszik, de az ívás nehézkes. Próbálom a kajáját is vizezni, de ez akkor sem elegendő. Próbáltam már cumisüvegből, többféle csőrös pohárból, kiskanállal, fecskendővel, de legeredményesebbnek a sima pohár ill a jana 2,5dl vizes palackja bizonyult - utóbbi kettőből legalább nagy ritkán van kedve nagyokat kortyolni, valószínűleg azért mert mi is ilyenekből (pohár vagy palack) iszunk... A kevés folyadék miatt sajnos sokszor erőlködve kakil és bogyós a produktum, ill sokat erőlködik és semmi és akkor kicsit segítek neki lázmérővel. Egyébként még ha nehézkesen is, minden nap 1-3szor van széklete hisz az étlapja rostban gazdag. És a pelusok is nedvesek, de pl.: egy jana 2,5dl palack leghamarabb 3 nap alatt fogyna el... - ez semmiképp sem elegendő mennyiség szerintem. A minimum legalább napi ennyi lenne, sőt másoknál ilyen korban már napi 1 liter vizet is iszik a csemete. A fiam kb 8,5kg és 9,5 hónapos - ennek megfelelően mennyit kéne innia?

Legjobb válasz: Mi az, hogy pocikol? Az én babám is elég nehezen kezdett el inni folyadékot, szinte ugyanígy volt, mint a Tiéd. Aztán vettem Hipp üveges, fél literes, kész teát, a piros bogyós a kedvence, és elõször töményen adtam neki, aztán szép lassan elkezdtem hígítani vízzel, és így van, hogy megiszik 3-4-5 dl-t egy nap. A védõnõt én is kérdeztem, mennyi a kötelezõ, amit innia kell, de azt mondta, hogy nincs kötelezõ mennyiség. Így ezt a teás dolgot is, szép lassan egyre többször kezdtem el kínálni neki, nem ment máról holnapra, inkább hónapok alatt jutott el idáig. A cumisüveggel is meggyûlt a bajom. Vettem másikat, amikor nem ivós korszaka volt, MAM-ot, abból sem kellett neki akkor, MAM-os csõrös pohárból sem, már írtam a Milumilos szakértõnek, tápszert sem fogadta el. Szóval, türelmesen kezdtem el kínálni neki a cumisüveget, egyet, a régit, és minél többet kortyolt, annál jobban megtetszett neki, és azóta elég jól iszik. Tudom, hogy a legjobb a víz lenne, de néha már annyira sikerül felhígítani, hogy szinte csak színes a víz, nem is tea. Illetve, még a gyümölcsleveket is felhígítottam vízzel, eleinte kevéssel, majd egyre többel. Abból az õszibarackos volt elõször a befutó.

Mi az, hogy pocikol? Az én babám is elég nehezen kezdett el inni folyadékot, szinte ugyanígy volt, mint a Tiéd. Aztán vettem Hipp üveges, fél literes, kész teát, a piros bogyós a kedvence, és elõször töményen adtam neki, aztán szép lassan elkezdtem hígítani vízzel, és így van, hogy megiszik 3-4-5 dl-t egy nap. A védõnõt én is kérdeztem, mennyi a kötelezõ, amit innia kell, de azt mondta, hogy nincs kötelezõ mennyiség. Így ezt a teás dolgot is, szép lassan egyre többször kezdtem el kínálni neki, nem ment máról holnapra, inkább hónapok alatt jutott el idáig. A cumisüveggel is meggyûlt a bajom. Vettem másikat, amikor nem ivós korszaka volt, MAM-ot, abból sem kellett neki akkor, MAM-os csõrös pohárból sem, már írtam a Milumilos szakértõnek, tápszert sem fogadta el. Szóval, türelmesen kezdtem el kínálni neki a cumisüveget, egyet, a régit, és minél többet kortyolt, annál jobban megtetszett neki, és azóta elég jól iszik. Tudom, hogy a legjobb a víz lenne, de néha már annyira sikerül felhígítani, hogy szinte csak színes a víz, nem is tea. Illetve, még a gyümölcsleveket is felhígítottam vízzel, eleinte kevéssel, majd egyre többel. Abból az õszibarackos volt elõször a befutó.
A kérdező hozzászólása: A pocikolás alatt azt értem, hogy gurgulázik vele és hol mint a szökõkút felköpi, hol kifújja - kibugyborékolja, hol meg óvatosan kilöki a nyelvével ilyenkor lesz a háta közepéig olyan ; és ez megy már hónapok óta. Köszönöm, lehet hogy én is kipróbálom a hipp teát - idáig csak a HIPP filteres ill.granulátumos teát próbáltuk ki gyógynövény ill. alma-fahéj ízben, lehet hogy az erdei lenne nálunk is a nyerõ... Hát a tápot NUKos cumisüvegbõl fogadta el, elõször én is azzal próbálkoztam kitartóan, aztán vettem többféle csõröset is de nem voltak nyerõk, a pohár (poharas csõrös poharakból kiszedtem a szelepet, mert rászívva abból sem volt hajlandó inni) és a palack legalább olykor felkeltette az érdeklõdését és olykor kortyol belõle. Én is éreztem hogy nem jó ötlet sokfélével kísérletezni így már jó ideje a janás palackból kínálom - ami majdhogynem olyan mint egy cumisüveg, és a spec. nyílása révén mégsem ömlik belõle olyan sok, mint egy palackból. Neked most mennyi idõs a babád - mennyi idõ alatt jutottatok el idáig? Mert mi 5hós kortól próbáljuk az ivást és lassan 10 hónaposak leszünk...

Mennyit kell foglalkozni egy 9 hós babával?

És mennyit kell hagyni egyedül hogy érvényesüljön?Reggel mikor megetettem visszarakom az ágyába mi meg pihizünk tovább akkor még elég jól elvan!!

Legjobb válasz: Nem egészen értem, hogy hogy kint lenni?? Te azt várod el tõle hogy a kiságyban egyedül el játszón akár 1 órát is. Szerintem ez lehetetlen. Inkább tedd le a földre és hadd hogy menjen utánad ha már tud mászni. Úgyis mindig ott akar lenni a közeledben. Hogy mennyit kell vele foglalkozni, hát amennyit õ igényel. Nem zárhatod be valahová mert neked épp nincs rá idõd vagy kedved. Bocs nem megbántani akarlak, tudom hogy néha nagyon nehéz tud lenni, de sajnos ez van és most õ a legfontosabb. Ha tudsz kérj egy kis segítséget, mamától vagy barátnõtõl hogy egy egy órára elvigye sétálni és kicsit magaddal is tudj foglalkozni, biztosan szükséged lenne rá. Kitartás, hamarosan könnyebb lesz.

Nem egészen értem, hogy hogy kint lenni?? Te azt várod el tõle hogy a kiságyban egyedül el játszón akár 1 órát is. Szerintem ez lehetetlen. Inkább tedd le a földre és hadd hogy menjen utánad ha már tud mászni. Úgyis mindig ott akar lenni a közeledben. Hogy mennyit kell vele foglalkozni, hát amennyit õ igényel. Nem zárhatod be valahová mert neked épp nincs rá idõd vagy kedved. Bocs nem megbántani akarlak, tudom hogy néha nagyon nehéz tud lenni, de sajnos ez van és most õ a legfontosabb. Ha tudsz kérj egy kis segítséget, mamától vagy barátnõtõl hogy egy egy órára elvigye sétálni és kicsit magaddal is tudj foglalkozni, biztosan szükséged lenne rá. Kitartás, hamarosan könnyebb lesz.
Altasd máshol . A kiságyában a lányom sincs el, a járókában alszik. Amíg nem forgott, a franciaágyon aludt napközben, azóta pedig a járókában. Oda berakom, ha még nem álmos, játszik kicsit, majd elalszik. A kiságyban mindjárt üvölt. Éjjel viszont szépen alszik az ágyában is, bár már alvó állapotban tudom akkor is csak betenni. Mi reggel 8-kor kelünk, cici, kis összebújás a nagyágyban, átöltözés, majd 9-kor át mamához. 10-kor gyümi, utána séta babkocsival fél 1-ig. Akkor ebéd, majd játék a szõnyegen, és ha látom, hogy álmos, kb fél 2-kor be a járókába, és elalszik. Általában másfél-két órát Aztán ki az udvarra, bébikomp, babakocsi, pléd a földön, járkál körbe a székek körül, mászik a kutya után... 15-kor cici, 18-kor fõzelék, utána játék bent a szõnyegen a szobában. 9-kor fücsi, cici, fél 10-kor alvás.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj hogy már ott tartunk hogy egyáltalán nem marad el a kiságyban!!! Köszönöm kipbóbálom ezt az idõbeosztást!!
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm de a járókában is üvölt!! De azóta , mióta tud mászni!!!
Persze hogy nem szeret már "bezárva" lenni, kíváncsi a világra, és igényli a társaságot is! Nyugodtan másszon a lakásban, persze felügyelettel, legyen veletek, stb. Pl. pihizzetek együtt az ágyban. Nagyon rossz neki elszeparálva a családi történésektõl. Hamarosan úgyis járni fog, akkor pedig végleg elfelejthetitek hogy egy helyben tartsátok.

Mennyi folyadékot kell innia egy 9 hónapos babának? Már eszik főzeléket és még szopizik is.

Legjobb válasz: nem tudom mennyit kell innia de én kaja után mindig megkinálom innivel is örülök ha egy nap megiszik kb.1.5dl teát vagy vizet

nem tudom mennyit kell innia de én kaja után mindig megkinálom innivel is örülök ha egy nap megiszik kb.1.5dl teát vagy vizet
Olyan 500 ml körül jó, de sajnos nem minden baba iszik ennyit, ebben benne van az anyatej is, tápszeres manóknál meg a tápszer is. Kislányom tápszeres, õ abból egy nap eszik kb. 400 ml-t, és külön folyadékot 150 -200 ml-t, ha ez tea, ha csak víz, akkor van hogy 100 ml-t.
Az én kisfiam 9 hónaposan minden fõzelék, illetve szilárd étkezés után szívesen ivott kb. 120-150 milit (teából). Emellett még 4-szer szopizott is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mennyi folyadékot kell inni egy 9-10hós gyereknek, utánna lehet nézni valahol?

Legjobb válasz: Háát ez engem is érdekelne, mert az én kislányom (szerintem) nagyon sokat iszik. Õ 25-én lesz 9 hónapos és simán megiszik 300 ml-t egy nap, pedig este meg hajnalban még szopizik is...

Háát ez engem is érdekelne, mert az én kislányom (szerintem) nagyon sokat iszik. Õ 25-én lesz 9 hónapos és simán megiszik 300 ml-t egy nap, pedig este meg hajnalban még szopizik is...
lányom is 25én lesz 9 hónapos.:) ezt találtam: http://családinet.hu/hirek/csaladtervezes/babas_korszak/1039..
A kérdező hozzászólása: köszi az infót!!!
A kérdező hozzászólása: Mit igyon a csecsemõ vital.hu

Mennyit kell eljárni otthonról egy 9-10 hónapos babával?

Nem a napi sétára gondolok, hanem hogy azon kívül, kirándulni, állatkert, játszótér, játszóház vagy bármi egyéb látványos, izgalmas progi. Szükséges egyáltalán egy ekkora babával? A szocializáció miatt? Hogy esetleg találkozzon kortársakkal? Még akkor is ha csak babakocsiba fekv? baba? Ti hova és mennyit viszitek ennyi id?s babátokat?

Legjobb válasz: Szerintem kezdettõl szükséges, hogy emberek, érdekes események, helyszínek táruljanak a szeme elé. Sokat lát, hall - gyorsabban fejlõdik az értelme, mozgása is ezáltal. Ha nagyvárosban laksz, könnyû akár naponta, kétnaponta beiktatni egy új programot. Mi kisvárosban élünk, de úgy kéthetente mindig mentünk, megyünk vidéki programokra, fõleg így jó idõben. És hetente egy-két helyi program is akad: játszótértõl, játszóháztól a bábszínházig, kirakodóvásárig, buszozásig sokminden. Bár a bábszínházat inkább úgy kétéves kor felett érdemes felkeresni.

Szerintem kezdettõl szükséges, hogy emberek, érdekes események, helyszínek táruljanak a szeme elé. Sokat lát, hall - gyorsabban fejlõdik az értelme, mozgása is ezáltal. Ha nagyvárosban laksz, könnyû akár naponta, kétnaponta beiktatni egy új programot. Mi kisvárosban élünk, de úgy kéthetente mindig mentünk, megyünk vidéki programokra, fõleg így jó idõben. És hetente egy-két helyi program is akad: játszótértõl, játszóháztól a bábszínházig, kirakodóvásárig, buszozásig sokminden. Bár a bábszínházat inkább úgy kétéves kor felett érdemes felkeresni.
Mi ugyanígy vagyunk bár 1x volt játszóházban is. :) Nekünk van kert és van homokozója is így még játszótérre se viszem de itt nincs is. Csak a szomszéd babával szoktunk játszani. És igen, megeszi a homokot ha nem figyelek. 13 hónapos
Ja, és mi is megyünk hétvégén az állatkertbe. 3 hónaposan még átaludta.
Holnap lesz a fiam 6 hónapos, vasárnap megyünk az állatkertbe. Kell neki is hogy emberek között legyen, mert különben félõs lesz. Nem lehet bezárva állandóan...
Szia, én próbálom vinni õt mert szerintem igenis szoknia kell, nem lehet 1 éves koráig burokban tartani, mert utána nehezebb lesz, és a lányom is nagyon szereti, igényli, amint nyílik az ajtó, már nagyon boldog, hogy megyünk. Ugyan állatkertben még nem voltunk, de szerintem 9-10 hónaposan már el lehet vinni, abból gondolom, hogy a lányom például nagyon meg szokta nézni ha lovakat, kutyákat, tyúkokat látunk séta közben, szóval jobban megnézi mint az embereket. És a többi gyerek társaságáz is jó ha szokják mert ha esetleg bölcsiba megy, késõbb pedig oviba, nem mindegy, hogy mennyire találja majd fel magát.
13 honapos a lanyom, sehol nem voltunk, csak a napi séta. Ebben a korban böven elég a bokrokkal, fàkkal, jàrmüvekkel stb ismerkedni.Szerintem egy cirkuszt, szinhazat nem is élvezne, söt... Àllatkertbe szerintem szintén akkor érdemes ha màr legalabb 1-2 éves.S akkor is csak egy alkalmi élményként. It a nyàr, a jàtszotör, a homokozo a legfontosabb most, ott is van böven gyermek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) :) Fiam 10 hónapos, de eddig nem nagyon mentünk vele. Ugyan 4 hónaposan volt velünk állatkertben... :) Meg persze néha eljön velünk nagy bevásárlásra meg hasonlók. amikor levisztek egy ennyi idõs babát játszótérre, mit csinál, vagy hogy csináljátok. Ha pl. már tud ülni. Beültetitek a homokozóba? Nem eszi meg a homokot? :) Vagy csak nézelõdik a babakocsiból?
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy ha lesz végre tényleg jó idõ, akkor kimennénk ligetbe, ott is sok színes dolog van vagy Margit sziget... megint állatkert :)

Mennyit kell híznia, gyarapodnia egy 9-10 napos babának?

Nagyon keveset eszik a kisfiam. Tejem még csak-csak lenne, de alig hajlandó szopizni, jó esetben is csak 10-15 perceket, sokszor csak több részletben. 10-30 g-at eszik. alig tartja a kórházi súlyát, de nem hízik. :(Aggódom nagyon. Tápszerrel cumiból egészítsem ki?

Legjobb válasz: " Ha a baba jól gyarapodik, az elsõ hónapban napi 3-4 kakis pelusa és 6-7 pisis pelusa van, biztosan elég neki a tej. A szopott mennyiséget nem érdemes mérni, mert ennek alapján nem ítélhetõ meg, elég-e a tej. A gyarapodás nyomonkövetése azonban hasznos lehet! Azt várjuk, hogy az egészséges újszülött súlyesése ne haladja meg a hét-tíz százalékot, s a negyedik nap tájékán álljon meg. Ettõl kezdve legalább heti 12 dekagramm gyarapodást tekintünk megfelelõnek, de ennek a háromszorosa is normálisnak számít. Féléves korára kell megdupláznia a babának a születési súlyát, de az is elõfordul, hogy már két hónaposan dupláz. Az egyéni eltérések nagyok! Azután, hogy a baba megkétszerezte születési súlyát, a korábbi gyarapodási üteme csökken. Ez nem a tej elégtelenségére utal. A fejlõdés megítélése sosem csak a súly, hanem a baba állapota, hangulata, érzelmi, szellemi, mozgásfejlõdésbeli elõrelépései alapján történik."

" Ha a baba jól gyarapodik, az elsõ hónapban napi 3-4 kakis pelusa és 6-7 pisis pelusa van, biztosan elég neki a tej. A szopott mennyiséget nem érdemes mérni, mert ennek alapján nem ítélhetõ meg, elég-e a tej. A gyarapodás nyomonkövetése azonban hasznos lehet! Azt várjuk, hogy az egészséges újszülött súlyesése ne haladja meg a hét-tíz százalékot, s a negyedik nap tájékán álljon meg. Ettõl kezdve legalább heti 12 dekagramm gyarapodást tekintünk megfelelõnek, de ennek a háromszorosa is normálisnak számít. Féléves korára kell megdupláznia a babának a születési súlyát, de az is elõfordul, hogy már két hónaposan dupláz. Az egyéni eltérések nagyok! Azután, hogy a baba megkétszerezte születési súlyát, a korábbi gyarapodási üteme csökken. Ez nem a tej elégtelenségére utal. A fejlõdés megítélése sosem csak a súly, hanem a baba állapota, hangulata, érzelmi, szellemi, mozgásfejlõdésbeli elõrelépései alapján történik."
Ne izgulj! Egy ilyen pici baba még sokszor eszik keveset. Ne mérd mennyit eszik mert az nagyon félrevezetõ és csak stresszelsz rajta. Amúgy a nagykönyv heti 10-20deka vagy havi 45dkg gyarapodást ír elõ.Ezt nem minden baba tartja be.Valaki többet, valaki kevesebbet hízik.Az elsõ válaszoló jól írta a pisis-kakis pelust.A pisis a lényeg mert van olyan baba aki nem kakil egy hétig....
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ lányok! Kakis, pisis pelussal szerencsére nincs gond, akad bõven. :) Csak azért aggódtam, mert mondom, van hogy 5-10 percet cumzik, máskor 20-at vagy több részletben, néha mintha folyton éhes lenne...egyszerûen nem tudok kiigazodni rajta, teljesen rendszertelen. :(
(második vagyok) Az hogy mennyi idõt szopizik, az attól függ hogy mennyi idõ alatt jut annyi tejhez amennyi éppen elég neki.Ha gyorsabban szopizik, vagy rendesen jön a tejed, akkor elég neki kevés idõ.Valamikor lassabb, vagy esetleg szeretné veled hosszabban eltölteni az idõt... akkor több idõbe telik, fõleg ha szunyókál is egy kicsit közben. Neki még nincs rendszeressége, majd kialakítja idõvel.Ha nagyobb lesz a gyomra, többet fog enni és ritkábban.Most még nem szabas tõle elvárni hogy többet egyen, ugyanis nem fér el a pocakjában.Másfél-két óránként ha eszik az is normális, ugyanis kb ennyi idõ alatt megemészti.Ha sír nem biztos hogy azért teszi mert éhes.Lehet hogy peluscsere kell vagy a pocak fáj.Nálunk pl nehezen aludt el és akkor is sírt. Ha van tejed ne adj neki tápszert.Ha van idõd olvasgass ezeken az oldalakon:szoptassugyesen.hu lll.hu Biztos hogy találsz válaszokat bármi is legyen a gond a szoptatás során. Ha gondolod írhatsz privátba is, és ha tudok segítek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!