Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell egy 8 hetes babának (8 db)

Mennyit eszik egy 8 hetes baba (anyatejes) 1 evésre, és mennyit hizik hetente? Mekkora alvásigénye van egy ekkora babának és napközben az evésen kivül is ébre n kell lennie?

Legjobb válasz: Hogy mennyit eszik a testsúlytól függ. testkilogramm x 120 (ez a minimum heti átlag hízás) vagy 150 (ez az ideális heti átlag hízás) és ezt elosztod annyival ahányszor eszik a babád egy nap = így kapod meg, hogy mennyit kéne ennie egyszeri szopira. Az alvásigénye még olyan 15óra körül van de minden baba más és más! Az evésen kívül szinte a büfi ideig van ébren illetve azért nézegethet õ már sok mindent, felfedezheti a formákat, csíkokat - pöttyöket :) nem kell ébren lennie de nem baj ha fent van kicsit! Jó babázást!

Hogy mennyit eszik a testsúlytól függ. testkilogramm x 120 (ez a minimum heti átlag hízás) vagy 150 (ez az ideális heti átlag hízás) és ezt elosztod annyival ahányszor eszik a babád egy nap = így kapod meg, hogy mennyit kéne ennie egyszeri szopira. Az alvásigénye még olyan 15óra körül van de minden baba más és más! Az evésen kívül szinte a büfi ideig van ébren illetve azért nézegethet õ már sok mindent, felfedezheti a formákat, csíkokat - pöttyöket :) nem kell ébren lennie de nem baj ha fent van kicsit! Jó babázást!
Szia! Az én kislányom 8 hetes, és õvan hogy 90 grammot szopik, van hogy 170-et. Mikor mennyit. A mult héten 20 dkg-ot hízott, azelõtt héten 12-t. Õ két evés közt kb 1-2 órát van fent, utána nyûgös, el kell altatni, bár van hogy 30 percet alszik, van hogy 4-5 órát. Nem lehet elõre kiszámolni. Nálunk nagyon ritka, ha két evés közt nincs fent, hanem egybõl bealszik.

Egy 8 hetes babának mennyit kell ébren lennie?

Vagy csak akkor kell fent lennie, amikor eszik, és amúgy eszik/alszik variáció az érvényes?

Legjobb válasz: Ez is alakati kérdés. Az én babám pl. 8 hetes korában nem is aludt csak este. Most négy és fél hónaposan meg kétszer alszik. délelõtt és délután.

Ez is alakati kérdés. Az én babám pl. 8 hetes korában nem is aludt csak este. Most négy és fél hónaposan meg kétszer alszik. délelõtt és délután.
Szia!Az én babám is 8 hetes.Nálunk változó.Van, hogy eszik, alszik egésznap, de van olyan is, hogy eszik felvan 1 órát és utána alszik meg már volt olyan is, hogy csak du. aludt el.:) :)
minimum 16 órát jó ha alszik, úgy lesz minél okosabb :) Mi akkor 3óránként ettünk már, és étkezések között kb:1, 5 órát bírt fent lenni. Most 13hetesen éjszaka alszunk, de és du 30perc, ebéd után 2, 5-3óra alvás van.

Mennyit van ébren egy 8 hetes babák étkezések között és hányszor kell ennie, mennyit naponta? Mikor fogja már érdekelni a csörgö vagy a játszoszönyeg és mikortol tud megfogni játékokat?

Legjobb válasz: szia!!!az én kislányom 9 hetes és van hogy ent van egész délután sõt 5-tõl este11-ig.de akkor délelõtt egyfolytába alszik.szerintem ez minden gyereknél váltoso. a csõrgõ most a játszoszõnyeg még nem érdekli...lesz majd még elég idõ hogy játszon...Sok boldogságot

szia!!!az én kislányom 9 hetes és van hogy ent van egész délután sõt 5-tõl este11-ig.de akkor délelõtt egyfolytába alszik.szerintem ez minden gyereknél váltoso. a csõrgõ most a játszoszõnyeg még nem érdekli...lesz majd még elég idõ hogy játszon...Sok boldogságot


Mit kell tudnia egy 8 hetes babának? Légyszi irjátok le hogy a ti babátok miket csinál, és mennyit alszik egy nap?

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom nagyon figyelmes, minden alvás után jókat "beszélgetünk", mosolyog, figyeli a színes tárgyakat, a beszédet, nézeget, kb. 1-2 óra hosszat. Aludni változó, mert van hogy 30 perc után felkel, de van, hogy 4-5 órát alszik egyhuzamban. Általában délelõtt alszik hosszut. Délután már felszínesebben, inkább szunyókál, aztán este 5-6 után már szinte semmit, igy fél 7-kor fürdik, majd pici szunya, és 8-9ig megint fentvan, majd 10-tõl általában hajnal 3-4-ig alszik, de este egybõl visszaalszik szopi után, és reggel 6-7 körül kel. De minden baba más, mert van olyan,aki szinte mindig alszik, és van aki szinte egész nap nem alszik semmit.

Szia! Az én kislányom nagyon figyelmes, minden alvás után jókat "beszélgetünk", mosolyog, figyeli a színes tárgyakat, a beszédet, nézeget, kb. 1-2 óra hosszat. Aludni változó, mert van hogy 30 perc után felkel, de van, hogy 4-5 órát alszik egyhuzamban. Általában délelõtt alszik hosszut. Délután már felszínesebben, inkább szunyókál, aztán este 5-6 után már szinte semmit, igy fél 7-kor fürdik, majd pici szunya, és 8-9ig megint fentvan, majd 10-tõl általában hajnal 3-4-ig alszik, de este egybõl visszaalszik szopi után, és reggel 6-7 körül kel. De minden baba más, mert van olyan, aki szinte mindig alszik, és van aki szinte egész nap nem alszik semmit.
Szia! Tegnap töltöttük a 8. hetet, hason fekve már szépen megtartja a fejét, figyelmes, a tárgyakat követi a szemével, a hang irányába fordítja a fejét, nevetgél, gagyog. Éjszaka ált. 2szer kel fel (de etetés után visszaalszik), nappal séta közben mindig alszik 2-3 órát, utána evések után is, az esti etetés elõtt már nem alszik, akkor általában játszunk vele. Az én kislányom ezeket csinálja, de minden baba más ütemben fejlõdik. Jó babázást!
Elfelelejtettem, hogy hason nem szeret lenni, de a fejét szépen emeli, igy mi kevest hasalunk.

Mennyit kell aludni egy 8 hetes babának?

A lányom szinte még mindíg eszik-alszik. Szépen fejl?dik és ha ébren van édesen gügyög meg nevet. Mikor fog már többet ébren lenni, és mikor lehet lekötni a figyelmét, hogy ne sírjon az álmosságtól?

Legjobb válasz: Ez még teljesen jól van így. Egy nap akár 20 óra alvás is normális. Fokozatosan fog csökkenni. 1 évesen 16 óra alvás/nap körül lesz, úgyhogy majd lassacskán elkezd nõni az az idõ, amíg ébren van.

Ez még teljesen jól van így. Egy nap akár 20 óra alvás is normális. Fokozatosan fog csökkenni. 1 évesen 16 óra alvás/nap körül lesz, úgyhogy majd lassacskán elkezd nõni az az idõ, amíg ébren van.
Szia. Azt írod szépen fejlõdik, így minden normális.Babád is nyugodt, kiegyensúlyozott, jól érzi magát családjával. Nyugi!!! Eljön az ideje annak is, hogy azt szeretnéd, bár csak aludna többet.Most élvezd a vele töthetö rövid idõket. Esetleg ébredés után beszélgess, játsz vele. Ha engedi, késleltesd egy kicsit az evést. Illetve kaja után töltsétek együtt az idõt.Ha elalszik, nézd milyen szép csöpséged van.Erzsók próbált segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! Kicsit megnyugodtam, mert sokan azt mondják hogy ez vérszegénységre is utalhat!
Mi az hogy 1évesen 16órát fog aludni???? Honnan veszed ezt?
Az én kislányom két hónaposan olyan nagy lány volt már, hogy egész nap nem aludt. Így délután következett a sírás rívás, illetve az álmosságtól nem evett rendesen. Így hát örülj hogy a tiéd alszik egy kicsit. Egyébként annyit alszanak amennyit igényelnek.

1 mg kb hány ml anyatejnek felel meg? Egy 7-8 hetes babának mennyit kell ennie egy nap?

Legjobb válasz: 1mg=1 ml. 100g=100ml. Az anyatejes babáknál nincs ilyen szabály. Annyit eszik, amennyi neki jólesik. Az a fontos, hogy fejlõdjön, nõjön a súlya. Ha hetente 120-250g között gyarapodik, legalább 1 cm-t nõ, akkor nincs vele semmi gond :

1mg=1 ml. 100g=100ml. Az anyatejes babáknál nincs ilyen szabály. Annyit eszik, amennyi neki jólesik. Az a fontos, hogy fejlõdjön, nõjön a súlya. Ha hetente 120-250g között gyarapodik, legalább 1 cm-t nõ, akkor nincs vele semmi gond :
1 mg kb. 1 ml. Asszem olyan 70-80 ml (mg) körül, de ez nem biztos.
Testsúly kilogrammonként 150ml-t, tehát ha a picid 4kg akkor 4*150ml-t-->600ml-t/nap. És 1mg=1ml kb , igaz.
2. válasz igaz a tápszeres babákra, de az anyatejeseknél nem.. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/keves-a-tej
1. vagyok. Nem egy egész napra gondoltam, hanem per etetés, tehát kb. 70-80 ml 1 szopi. Ugyanakkor tökéletesen igaza van a 3-nak, hogy ezt anyatejes babáknál nem igen kell nézni, csak egy nagy átlagot írtam.

Mennyit kell foglalkozni egy 8 és fél hetes babával?

Úgy értem,amikor ébren van és nem alszik mindig foglalkozni kell vele?Akkor a házimunkát,f?zést,mosást,takarítást mikor csinálja meg az ember?

Legjobb válasz: Én úgy vagyok vele, hogy nem áll meg az élet, bizony el kell látni háztartást is. Olyankor kezdek bele hosszabb dolgokba, amikor alszik a picur, de ha felébred, akkor azért befejezem amit elkezdtem. De persze foglalkozom vele, "beszélgetünk", énekelek neki, mondókákat mondok. Sokszor viszem magammal a konyhába, ül a hordozóban és nézi amit csinálok, közben énekelek neki meg mondom, hogy éppen mit csinálok.

Én úgy vagyok vele, hogy nem áll meg az élet, bizony el kell látni háztartást is. Olyankor kezdek bele hosszabb dolgokba, amikor alszik a picur, de ha felébred, akkor azért befejezem amit elkezdtem. De persze foglalkozom vele, "beszélgetünk", énekelek neki, mondókákat mondok. Sokszor viszem magammal a konyhába, ül a hordozóban és nézi amit csinálok, közben énekelek neki meg mondom, hogy éppen mit csinálok.
Csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz, sajnos az élet nem áll meg, vidd magaddal abba a lakásrészbe ahol épp vagy, a hordozó tökéletes erre, és mindig beszélj hozzá, e ttõl a kezed járhat, és nem kell feltétlenül felvenni, mert az sem jó ha megszokja, hogy ahogy felébred karba van.Többször oda szoktam menni, megsimogatom a kis buksiját, és puszilgatom, de próbálom elvégezni a dolgom. Boldog babázós napokat!
Az a jó, ha megtanul egy ideig magában is ellenni, persze ilyen pici korban ez még nem várható el, de ha kezdettõl mindig "szórakoztatod", amikor csak ébren van, nem is fog kialakulni ez benne. Így szerintem is jól teszed, ha nem dobsz el mindent, csak mert felébredt... nyilván ha nagyon sír, akkor bizony fel kell venni, még kics ahhoz, hogy elfoglalja amgát.
Szia! nekem is ez volt a gondom, nem tudtam, hogy eleget foglakozok-e vele. De én a hordozót választottam és ha nem tudok mellette lenni, kitaláltam egy egész jó dolgot. Elõre hajtottam a hordozó fogóját és befõttes gumival rátettem egy babakocsra való hosszú játékot. Remélem tudodmire gondolok, másképp nem tudtam megfogalamzni, nem tudom a nevét. A 7 hetes kisfianm nagyon örült neki, elõtte meséltem neki és mutogattam a figurákat, mikor otthagytam még 20 perc múlva is azokra mosolygott. Közben pedig tudsz hozzá beszélni is, biztos nem fog unatkozni

Meddig használhatok egy cumit? Babám 8 hetes NUK latex cumit használunk. Mikor kell újat vennem, mennyi idő alatt használódik el?

Csak elalváshoz használja, egyébként nem.

Legjobb válasz: Szia! Elhasználódott ha úgymond ragacsos lesz a tapintása vagy megrepedezik, vagy ha összenyomod és látod hogy nem olyan mint sima állapotában,2-3 havonta érdemes cserélni szerintem, ha nõ akkor meg a méret változik majd.

Szia! Elhasználódott ha úgymond ragacsos lesz a tapintása vagy megrepedezik, vagy ha összenyomod és látod hogy nem olyan mint sima állapotában, 2-3 havonta érdemes cserélni szerintem, ha nõ akkor meg a méret változik majd.
A kérdező hozzászólása: köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!