Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell egy 8 hetes (13 db)

Mennyit eszik egy 8 hetes baba (anyatejes) 1 evésre, és mennyit hizik hetente? Mekkora alvásigénye van egy ekkora babának és napközben az evésen kivül is ébre n kell lennie?

Legjobb válasz: Hogy mennyit eszik a testsúlytól függ. testkilogramm x 120 (ez a minimum heti átlag hízás) vagy 150 (ez az ideális heti átlag hízás) és ezt elosztod annyival ahányszor eszik a babád egy nap = így kapod meg, hogy mennyit kéne ennie egyszeri szopira. Az alvásigénye még olyan 15óra körül van de minden baba más és más! Az evésen kívül szinte a büfi ideig van ébren illetve azért nézegethet õ már sok mindent, felfedezheti a formákat, csíkokat - pöttyöket :) nem kell ébren lennie de nem baj ha fent van kicsit! Jó babázást!

Hogy mennyit eszik a testsúlytól függ. testkilogramm x 120 (ez a minimum heti átlag hízás) vagy 150 (ez az ideális heti átlag hízás) és ezt elosztod annyival ahányszor eszik a babád egy nap = így kapod meg, hogy mennyit kéne ennie egyszeri szopira. Az alvásigénye még olyan 15óra körül van de minden baba más és más! Az evésen kívül szinte a büfi ideig van ébren illetve azért nézegethet õ már sok mindent, felfedezheti a formákat, csíkokat - pöttyöket :) nem kell ébren lennie de nem baj ha fent van kicsit! Jó babázást!
Szia! Az én kislányom 8 hetes, és õvan hogy 90 grammot szopik, van hogy 170-et. Mikor mennyit. A mult héten 20 dkg-ot hízott, azelõtt héten 12-t. Õ két evés közt kb 1-2 órát van fent, utána nyûgös, el kell altatni, bár van hogy 30 percet alszik, van hogy 4-5 órát. Nem lehet elõre kiszámolni. Nálunk nagyon ritka, ha két evés közt nincs fent, hanem egybõl bealszik.

Mennyi idő kell egy 8 hetes kiskutyának, hogy megszokja az új helyét és ne nyüszítsen?

Legjobb válasz: Attól függ, hol a helye? Ha kint, egyedül, tovább tart, mint bent, gazda és család mellett.

Attól függ, hol a helye? Ha kint, egyedül, tovább tart, mint bent, gazda és család mellett.
2-3 nap
Az új helyét az úgy 4-5nap, a nyüszítés az több hétig is eltarthat ha nem bent van ha bent akkor 2-3nap.
A kérdező hozzászólása: kazánházban van, vagyis 1 szinttel alattunk. De este is sokszor lejártam hozzá.

Mennyit kell hogy fejlődjön egy 8 hetes baba?

súlyilag és "magasságslag"?

Legjobb válasz: Szia!Azt,h mennyit kell,h fejlödjön,nem tudom,de leirom az en 8 hetes babam mereteit es hogy mit tud.vasarnap lesz 9 hetes. Születesi meretei:3.904 gramm es 52 cm.1 hete volt 6.1 kg es 57 cm.6-8 orat alszik napközben,sajnos este müsör van,ugyanis nagyon hasfajos,tehat olyan 11 körül alszik el ejjel csak es 1-2x kel szopizni.Fejet nem emeli ha hason van,de szepen megtartja kezben.a targyakat követi ami mozog es szemkontaktust teremt velem es mosolyog ha talalkozik a tekintetünk.Nagyon sokat sir,azt lehet mondani,h mindig sir ha ebren van.:( Ezek az en babam tulajdonsagai,azt,h mennyit"kell"tudniuk,azt nem tudom.

Szia!Azt, h mennyit kell, h fejlödjön, nem tudom, de leirom az en 8 hetes babam mereteit es hogy mit tud.vasarnap lesz 9 hetes. Születesi meretei:3.904 gramm es 52 cm.1 hete volt 6.1 kg es 57 cm.6-8 orat alszik napközben, sajnos este müsör van, ugyanis nagyon hasfajos, tehat olyan 11 körül alszik el ejjel csak es 1-2x kel szopizni.Fejet nem emeli ha hason van, de szepen megtartja kezben.a targyakat követi ami mozog es szemkontaktust teremt velem es mosolyog ha talalkozik a tekintetünk.Nagyon sokat sir, azt lehet mondani, h mindig sir ha ebren van.:( Ezek az en babam tulajdonsagai, azt, h mennyit"kell"tudniuk, azt nem tudom.
A kérdező hozzászólása: nekem sem hasfájós mégis alig várom h elaludjon mert mindig ha fent van akkor sir :(
Kedves utolsó válaszoló nekem is nagyon síros a lányom már megõrülünk , nem tudok nyugodtan csinálni semmit a lakásban mert félek hogy mikor kezd el üvölteni, remeg a gyomrom is!! Van egy 4 éves kisfiam is és elég nehéz 9 hetes lesz a lányzóm , de iszonyatosan sokat sír a fiam negyed ennyit nem sirt!! Nem hASFÁJÓS a babám!
3.as válaszoló vagyok, meddig tart ez a sírós korszak? Én most már nagyon figyelek, és arra jöttem rá, hogy nem tudja lekezelni a fáradtságot, azért sír. Le kell minden egyes alkalommal idõben fektetni, és akkor kevesebb a sírás
A kérdező hozzászólása: ma kb hajnali 4 óta fent van és 10 perceket alszik csak, tök jó -.-
A kérdező hozzászólása: na akkor leirom én is:) és köszi a válaszokat várom a továbbiakat is. Az én picim kedden lesz 8 hetes, fejét megtartja ha hason van, hasról hátra fordul ha nagyon pipa :) mosolyog ezerrel, de még nem jöttem rá mindenre hogy mire:) van hogy egy puki miatt vagy ha mondom neki hogy szeretlek :) de a többi mosoly meg csak ugy jön neki:) most 5400g körüli 3900el született. a feje feletti pörgõ morgót õ is figyeli, de nagyon sokat sir viszont ha ébren van, ugyhogy ritka hogy csendben van és kukucskál csak.
Sziasztok! A kisfiam 7 hetes 3150g 56 cm-el született, most 4900g 60 cm. Kezdetektõl hason alszik, lehet azért emeli a fejét hason, ha kézben van egy ideig megtartja.Mosolyog arcra és tárgyakra, teli szájjal hang nélkül nevet. Ágya fölötti forgó zenélõt képes 1 órán keresztül nézni.Próbál hangokat kiadni, formálja a száját. Éjjel 10-5 ig alszik, ekkor evés után visszaalszik kb 8 ig, napközben olyan 5-6 órát ébren van.
Az én kislányom ma 9 hetes, hát Õ is sokat sír. A fejét emeli hason is, igaz 3 hetes kora óta csak hasom alszik. 4 hetes kora óta mosolyog, a tárgyakat nézi, beszél hozzájuk. 3 kg volt mikor hazahoztuk, tegnap este 5520 gr volt.
Elözö vagyok.Leirod a te babad tulajdonsagait?:)
3. vagyok, én múlt héten már vettem egy kendõt, nem vagyok egy kendõs típus, de hamarabb megnyugszik és könnyebben elalszik benne. Ha az ágyban 15 perc után se sikerül az elalvás hátsimivel se, akkor berakom és két perc alatt alszik. Nem lehet mindig kézben, hogy nyugi legyen, mert van egy 2, 5 éves testvére is itthon.


Egy 8 hetes babának mennyit kell ébren lennie?

Vagy csak akkor kell fent lennie, amikor eszik, és amúgy eszik/alszik variáció az érvényes?

Legjobb válasz: Ez is alakati kérdés. Az én babám pl. 8 hetes korában nem is aludt csak este. Most négy és fél hónaposan meg kétszer alszik. délelõtt és délután.

Ez is alakati kérdés. Az én babám pl. 8 hetes korában nem is aludt csak este. Most négy és fél hónaposan meg kétszer alszik. délelõtt és délután.
Szia!Az én babám is 8 hetes.Nálunk változó.Van, hogy eszik, alszik egésznap, de van olyan is, hogy eszik felvan 1 órát és utána alszik meg már volt olyan is, hogy csak du. aludt el.:) :)
minimum 16 órát jó ha alszik, úgy lesz minél okosabb :) Mi akkor 3óránként ettünk már, és étkezések között kb:1, 5 órát bírt fent lenni. Most 13hetesen éjszaka alszunk, de és du 30perc, ebéd után 2, 5-3óra alvás van.

Mennyit van ébren egy 8 hetes babák étkezések között és hányszor kell ennie, mennyit naponta? Mikor fogja már érdekelni a csörgö vagy a játszoszönyeg és mikortol tud megfogni játékokat?

Legjobb válasz: szia!!!az én kislányom 9 hetes és van hogy ent van egész délután sõt 5-tõl este11-ig.de akkor délelõtt egyfolytába alszik.szerintem ez minden gyereknél váltoso. a csõrgõ most a játszoszõnyeg még nem érdekli...lesz majd még elég idõ hogy játszon...Sok boldogságot

szia!!!az én kislányom 9 hetes és van hogy ent van egész délután sõt 5-tõl este11-ig.de akkor délelõtt egyfolytába alszik.szerintem ez minden gyereknél váltoso. a csõrgõ most a játszoszõnyeg még nem érdekli...lesz majd még elég idõ hogy játszon...Sok boldogságot

Egy hónap múlva kapok egy 8 hetes keverék kiskutyát. Miket kell neki venni? Milyen oltások kellenek neki és kb mennyibe kerülnek az oltások?

Legjobb válasz: A pontos oltási programot az állatorvosodnak kell összeállítani,nekünk 20 ezer ft körül volt,mire mindent megkapott. Ajánlott a chip,a kutya esetleges eltûnésekor fontos és egyre több helyen lesz kötelezõ. Jobb minõségû kölyöktáp(vitamin,kálcium stb.nem kell mellé,persze nem a Pedigree és társai szintû "tápra"gondolok)a kiskutya felnõtt kori méretének megfelelõen,egy 15 kilós zsák 11 és 16 ezer ft körül van,napi 3x kell a kicsit etetni a zsákon lévõ táblázat alapján.Olcsóbban jössz ki,mintha fõznél neki+vitaminok,kiegészítõk stb. Puha kis nyakörv,olcsó,mert hamar kinövi,póráz(flexi nem praktikus),játékok.

A pontos oltási programot az állatorvosodnak kell összeállítani, nekünk 20 ezer ft körül volt, mire mindent megkapott. Ajánlott a chip, a kutya esetleges eltûnésekor fontos és egyre több helyen lesz kötelezõ. Jobb minõségû kölyöktáp(vitamin, kálcium stb.nem kell mellé, persze nem a Pedigree és társai szintû "tápra"gondolok)a kiskutya felnõtt kori méretének megfelelõen, egy 15 kilós zsák 11 és 16 ezer ft körül van, napi 3x kell a kicsit etetni a zsákon lévõ táblázat alapján.Olcsóbban jössz ki, mintha fõznél neki+vitaminok, kiegészítõk stb. Puha kis nyakörv, olcsó, mert hamar kinövi, póráz(flexi nem praktikus), játékok.
ha szuka, akkor mindenképpen ivartalaníttasd még az ivarérés elõtt lehetõleg. a mûtét A zöld zebra akció keretén belül 10e forint.
Az Acana táp nagyon jó és jó árban is van
ja mert olyan jót tesz akutyának, ha élete végig hormoninjekciókkal nyomják tele..egy idõ után el is rékosodik tõle.. az ivartalaníytásnak csak elõnye van!!rengeteg halálos betegséggel szemben megvédjük a kutyát és tovább is él.. kedves elõzõ ajánlom, hogy olvasd el a http://www.olcsokutya.uw.hu-t híres tenyésztõk, állatvédõk, fajatemtõsök csinálták.. egyébként az állatorvosi kamara is állást foglalt az ivartalanítás mellet már.. a mûtét hozzá tartozik a kultúr állatartáshoz, nyugaton ez már alap, sajnos itthon nem.. a kutya személyisége nem változik meg tõle, semmit sem érez a mûtét után..

Mit kell tudnia egy 8 hetes babának? Légyszi irjátok le hogy a ti babátok miket csinál, és mennyit alszik egy nap?

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom nagyon figyelmes, minden alvás után jókat "beszélgetünk", mosolyog, figyeli a színes tárgyakat, a beszédet, nézeget, kb. 1-2 óra hosszat. Aludni változó, mert van hogy 30 perc után felkel, de van, hogy 4-5 órát alszik egyhuzamban. Általában délelõtt alszik hosszut. Délután már felszínesebben, inkább szunyókál, aztán este 5-6 után már szinte semmit, igy fél 7-kor fürdik, majd pici szunya, és 8-9ig megint fentvan, majd 10-tõl általában hajnal 3-4-ig alszik, de este egybõl visszaalszik szopi után, és reggel 6-7 körül kel. De minden baba más, mert van olyan,aki szinte mindig alszik, és van aki szinte egész nap nem alszik semmit.

Szia! Az én kislányom nagyon figyelmes, minden alvás után jókat "beszélgetünk", mosolyog, figyeli a színes tárgyakat, a beszédet, nézeget, kb. 1-2 óra hosszat. Aludni változó, mert van hogy 30 perc után felkel, de van, hogy 4-5 órát alszik egyhuzamban. Általában délelõtt alszik hosszut. Délután már felszínesebben, inkább szunyókál, aztán este 5-6 után már szinte semmit, igy fél 7-kor fürdik, majd pici szunya, és 8-9ig megint fentvan, majd 10-tõl általában hajnal 3-4-ig alszik, de este egybõl visszaalszik szopi után, és reggel 6-7 körül kel. De minden baba más, mert van olyan, aki szinte mindig alszik, és van aki szinte egész nap nem alszik semmit.
Szia! Tegnap töltöttük a 8. hetet, hason fekve már szépen megtartja a fejét, figyelmes, a tárgyakat követi a szemével, a hang irányába fordítja a fejét, nevetgél, gagyog. Éjszaka ált. 2szer kel fel (de etetés után visszaalszik), nappal séta közben mindig alszik 2-3 órát, utána evések után is, az esti etetés elõtt már nem alszik, akkor általában játszunk vele. Az én kislányom ezeket csinálja, de minden baba más ütemben fejlõdik. Jó babázást!
Elfelelejtettem, hogy hason nem szeret lenni, de a fejét szépen emeli, igy mi kevest hasalunk.

Mennyit kell aludni egy 8 hetes babának?

A lányom szinte még mindíg eszik-alszik. Szépen fejl?dik és ha ébren van édesen gügyög meg nevet. Mikor fog már többet ébren lenni, és mikor lehet lekötni a figyelmét, hogy ne sírjon az álmosságtól?

Legjobb válasz: Ez még teljesen jól van így. Egy nap akár 20 óra alvás is normális. Fokozatosan fog csökkenni. 1 évesen 16 óra alvás/nap körül lesz, úgyhogy majd lassacskán elkezd nõni az az idõ, amíg ébren van.

Ez még teljesen jól van így. Egy nap akár 20 óra alvás is normális. Fokozatosan fog csökkenni. 1 évesen 16 óra alvás/nap körül lesz, úgyhogy majd lassacskán elkezd nõni az az idõ, amíg ébren van.
Szia. Azt írod szépen fejlõdik, így minden normális.Babád is nyugodt, kiegyensúlyozott, jól érzi magát családjával. Nyugi!!! Eljön az ideje annak is, hogy azt szeretnéd, bár csak aludna többet.Most élvezd a vele töthetö rövid idõket. Esetleg ébredés után beszélgess, játsz vele. Ha engedi, késleltesd egy kicsit az evést. Illetve kaja után töltsétek együtt az idõt.Ha elalszik, nézd milyen szép csöpséged van.Erzsók próbált segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen! Kicsit megnyugodtam, mert sokan azt mondják hogy ez vérszegénységre is utalhat!
Mi az hogy 1évesen 16órát fog aludni???? Honnan veszed ezt?
Az én kislányom két hónaposan olyan nagy lány volt már, hogy egész nap nem aludt. Így délután következett a sírás rívás, illetve az álmosságtól nem evett rendesen. Így hát örülj hogy a tiéd alszik egy kicsit. Egyébként annyit alszanak amennyit igényelnek.

Mennyibe kerul most, ha egy 6-8 hetes kicsi kutyat ki akarok vinni nemetorszagba vegleg? Mi kell hozza es mennyi ido az egesz elintezese?

utlevel, chip gondolom kell. oltas vagy oltasok?

Legjobb válasz: 6 hetes kiskutyát nem viszel sehova, mert annak még az anyja mellett a helye! Útlevél,Chip, és tudtommal a kölyökkori oltássorozat kell hozzá. (Ha tévedek, javítsatok ki!)

6 hetes kiskutyát nem viszel sehova, mert annak még az anyja mellett a helye! Útlevél, Chip, és tudtommal a kölyökkori oltássorozat kell hozzá. (Ha tévedek, javítsatok ki!)
repülõvel vinnéd vagy kocsival? ha repülõvel mentek akkor kell útlevél chip oltási könyv ha autóval akkor is tedd oda az útlevelet de azt nem kérik.
A kérdező hozzászólása: kedves elso valaszolo: jelenleg 6 hetes. azért irtam a 6-8 hetet, hogy meg most szeretnem ekezdeni a papirokat es igy idoebb lesz az utazasig. meg nem tudom mivel megyunk.

Mennyit kell foglalkozni egy 8 és fél hetes babával?

Úgy értem,amikor ébren van és nem alszik mindig foglalkozni kell vele?Akkor a házimunkát,f?zést,mosást,takarítást mikor csinálja meg az ember?

Legjobb válasz: Én úgy vagyok vele, hogy nem áll meg az élet, bizony el kell látni háztartást is. Olyankor kezdek bele hosszabb dolgokba, amikor alszik a picur, de ha felébred, akkor azért befejezem amit elkezdtem. De persze foglalkozom vele, "beszélgetünk", énekelek neki, mondókákat mondok. Sokszor viszem magammal a konyhába, ül a hordozóban és nézi amit csinálok, közben énekelek neki meg mondom, hogy éppen mit csinálok.

Én úgy vagyok vele, hogy nem áll meg az élet, bizony el kell látni háztartást is. Olyankor kezdek bele hosszabb dolgokba, amikor alszik a picur, de ha felébred, akkor azért befejezem amit elkezdtem. De persze foglalkozom vele, "beszélgetünk", énekelek neki, mondókákat mondok. Sokszor viszem magammal a konyhába, ül a hordozóban és nézi amit csinálok, közben énekelek neki meg mondom, hogy éppen mit csinálok.
Csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz, sajnos az élet nem áll meg, vidd magaddal abba a lakásrészbe ahol épp vagy, a hordozó tökéletes erre, és mindig beszélj hozzá, e ttõl a kezed járhat, és nem kell feltétlenül felvenni, mert az sem jó ha megszokja, hogy ahogy felébred karba van.Többször oda szoktam menni, megsimogatom a kis buksiját, és puszilgatom, de próbálom elvégezni a dolgom. Boldog babázós napokat!
Az a jó, ha megtanul egy ideig magában is ellenni, persze ilyen pici korban ez még nem várható el, de ha kezdettõl mindig "szórakoztatod", amikor csak ébren van, nem is fog kialakulni ez benne. Így szerintem is jól teszed, ha nem dobsz el mindent, csak mert felébredt... nyilván ha nagyon sír, akkor bizony fel kell venni, még kics ahhoz, hogy elfoglalja amgát.
Szia! nekem is ez volt a gondom, nem tudtam, hogy eleget foglakozok-e vele. De én a hordozót választottam és ha nem tudok mellette lenni, kitaláltam egy egész jó dolgot. Elõre hajtottam a hordozó fogóját és befõttes gumival rátettem egy babakocsra való hosszú játékot. Remélem tudodmire gondolok, másképp nem tudtam megfogalamzni, nem tudom a nevét. A 7 hetes kisfianm nagyon örült neki, elõtte meséltem neki és mutogattam a figurákat, mikor otthagytam még 20 perc múlva is azokra mosolygott. Közben pedig tudsz hozzá beszélni is, biztos nem fog unatkozni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!