Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell egy 8 és (20 db)

Mennyit eszik egy 8 hetes baba (anyatejes) 1 evésre, és mennyit hizik hetente? Mekkora alvásigénye van egy ekkora babának és napközben az evésen kivül is ébre n kell lennie?

Legjobb válasz: Hogy mennyit eszik a testsúlytól függ. testkilogramm x 120 (ez a minimum heti átlag hízás) vagy 150 (ez az ideális heti átlag hízás) és ezt elosztod annyival ahányszor eszik a babád egy nap = így kapod meg, hogy mennyit kéne ennie egyszeri szopira. Az alvásigénye még olyan 15óra körül van de minden baba más és más! Az evésen kívül szinte a büfi ideig van ébren illetve azért nézegethet õ már sok mindent, felfedezheti a formákat, csíkokat - pöttyöket :) nem kell ébren lennie de nem baj ha fent van kicsit! Jó babázást!

Hogy mennyit eszik a testsúlytól függ. testkilogramm x 120 (ez a minimum heti átlag hízás) vagy 150 (ez az ideális heti átlag hízás) és ezt elosztod annyival ahányszor eszik a babád egy nap = így kapod meg, hogy mennyit kéne ennie egyszeri szopira. Az alvásigénye még olyan 15óra körül van de minden baba más és más! Az evésen kívül szinte a büfi ideig van ébren illetve azért nézegethet õ már sok mindent, felfedezheti a formákat, csíkokat - pöttyöket :) nem kell ébren lennie de nem baj ha fent van kicsit! Jó babázást!
Szia! Az én kislányom 8 hetes, és õvan hogy 90 grammot szopik, van hogy 170-et. Mikor mennyit. A mult héten 20 dkg-ot hízott, azelõtt héten 12-t. Õ két evés közt kb 1-2 órát van fent, utána nyûgös, el kell altatni, bár van hogy 30 percet alszik, van hogy 4-5 órát. Nem lehet elõre kiszámolni. Nálunk nagyon ritka, ha két evés közt nincs fent, hanem egybõl bealszik.

Egy héten hányszor kell húst adni egy 8 és fél hós babának? Mennyi a min. és mennyi a max?

Legjobb válasz: Nem tudom hányszor kell,én 4x adok,változatosan a csirkét és a sertést,aztán egy nap májat,egy nap halat,és van amikor sajtot kap a fõzibe.

Nem tudom hányszor kell, én 4x adok, változatosan a csirkét és a sertést, aztán egy nap májat, egy nap halat, és van amikor sajtot kap a fõzibe.
Kislányom 15 hónapos, sosem eszik húst, makk egészséges. Tele vannak antibiotikummal, méreggel. Ráadásul halott energia, nagyon durva a rezgéssel.
Nekünk azt mondja agyerekorvos, hogy minden nap kell adni húst a fõzelékbe. Minimum 15 gramm, maximum 25 gramm közt. Ha túl sokat kap, kicsipheti a fenekét a hús. Az én kislányom kb 20 grammot szokott kapni, s mellé sajtot esetleg. Májat kizárólag csak 1x szabad adni hetente, halat ehet bármikor, ami fehér húsú. Zsiros húsokat még kerülni kell. a legjobb a csirke-pulykamell, mert azok könnyen emészthetõek. De itt egy táblázat, ebben minden részletesen le van irva. Jahttp://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

Egy 8 hónapos baba mennyit kell megegyen tizóraira és uzsonnára?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél változó! Nem lehet általánosítani még két egymás utáni napon sem egyforma hogy mennyit esznek.

Ez mindenkinél változó! Nem lehet általánosítani még két egymás utáni napon sem egyforma hogy mennyit esznek.


Mennyit kell foglalkozni egy 8 és fél hetes babával?

Úgy értem,amikor ébren van és nem alszik mindig foglalkozni kell vele?Akkor a házimunkát,f?zést,mosást,takarítást mikor csinálja meg az ember?

Legjobb válasz: Én úgy vagyok vele, hogy nem áll meg az élet, bizony el kell látni háztartást is. Olyankor kezdek bele hosszabb dolgokba, amikor alszik a picur, de ha felébred, akkor azért befejezem amit elkezdtem. De persze foglalkozom vele, "beszélgetünk", énekelek neki, mondókákat mondok. Sokszor viszem magammal a konyhába, ül a hordozóban és nézi amit csinálok, közben énekelek neki meg mondom, hogy éppen mit csinálok.

Én úgy vagyok vele, hogy nem áll meg az élet, bizony el kell látni háztartást is. Olyankor kezdek bele hosszabb dolgokba, amikor alszik a picur, de ha felébred, akkor azért befejezem amit elkezdtem. De persze foglalkozom vele, "beszélgetünk", énekelek neki, mondókákat mondok. Sokszor viszem magammal a konyhába, ül a hordozóban és nézi amit csinálok, közben énekelek neki meg mondom, hogy éppen mit csinálok.
Csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz, sajnos az élet nem áll meg, vidd magaddal abba a lakásrészbe ahol épp vagy, a hordozó tökéletes erre, és mindig beszélj hozzá, e ttõl a kezed járhat, és nem kell feltétlenül felvenni, mert az sem jó ha megszokja, hogy ahogy felébred karba van.Többször oda szoktam menni, megsimogatom a kis buksiját, és puszilgatom, de próbálom elvégezni a dolgom. Boldog babázós napokat!
Az a jó, ha megtanul egy ideig magában is ellenni, persze ilyen pici korban ez még nem várható el, de ha kezdettõl mindig "szórakoztatod", amikor csak ébren van, nem is fog kialakulni ez benne. Így szerintem is jól teszed, ha nem dobsz el mindent, csak mert felébredt... nyilván ha nagyon sír, akkor bizony fel kell venni, még kics ahhoz, hogy elfoglalja amgát.
Szia! nekem is ez volt a gondom, nem tudtam, hogy eleget foglakozok-e vele. De én a hordozót választottam és ha nem tudok mellette lenni, kitaláltam egy egész jó dolgot. Elõre hajtottam a hordozó fogóját és befõttes gumival rátettem egy babakocsra való hosszú játékot. Remélem tudodmire gondolok, másképp nem tudtam megfogalamzni, nem tudom a nevét. A 7 hetes kisfianm nagyon örült neki, elõtte meséltem neki és mutogattam a figurákat, mikor otthagytam még 20 perc múlva is azokra mosolygott. Közben pedig tudsz hozzá beszélni is, biztos nem fog unatkozni

Mennyi idő kell egy 8 hetes kiskutyának, hogy megszokja az új helyét és ne nyüszítsen?

Legjobb válasz: Attól függ, hol a helye? Ha kint, egyedül, tovább tart, mint bent, gazda és család mellett.

Attól függ, hol a helye? Ha kint, egyedül, tovább tart, mint bent, gazda és család mellett.
2-3 nap
Az új helyét az úgy 4-5nap, a nyüszítés az több hétig is eltarthat ha nem bent van ha bent akkor 2-3nap.
A kérdező hozzászólása: kazánházban van, vagyis 1 szinttel alattunk. De este is sokszor lejártam hozzá.
Elég a személyi igazolvány mindenkinek, mivel Uniós országba mentek...

Tescoban dolgozók! Egy átlagos héten mennyit kell ott dolgozni? Napi 8 óra alap azt gondolom, de H-V-ig? És nem lehet hogy csak egy műszakot vállaljon valaki? Kb mennyit kerestek és milyen jutattások vannak? (étkezés? BKV? )

Legjobb válasz: Nem napi, hanem heti vagy havi munkaidõkeret van megadva-pl 40/hét, ami ugye napi 8 órának felelne meg, de lehet hogy épp 3 napra bosztanak 12 órázni, a negyediken 4 órás leszel és a héten a többi napod szabad. Bármelyik napon dolgoztathatnak, heti két szabadnappal, amibõl havi egy vasárnap kell hogy szabad legyen. Egy mûszakos munkarend nincs-max az állandó éjszakásoknak. A minimálbér a fizetés, étkezési jegy a próbaidõ után semmi más.

Nem napi, hanem heti vagy havi munkaidõkeret van megadva-pl 40/hét, ami ugye napi 8 órának felelne meg, de lehet hogy épp 3 napra bosztanak 12 órázni, a negyediken 4 órás leszel és a héten a többi napod szabad. Bármelyik napon dolgoztathatnak, heti két szabadnappal, amibõl havi egy vasárnap kell hogy szabad legyen. Egy mûszakos munkarend nincs-max az állandó éjszakásoknak. A minimálbér a fizetés, étkezési jegy a próbaidõ után semmi más.
A kérdező hozzászólása: hát elég siralmas hogy mindent megcsináltatnak és alig fizetnek. de már lassan jobb megoldást nem látok... a bankokban nincs felvétel...vagy gyakorlatom nincs...
Mit csináltál eddig, milyen végzettséged van?
A kérdező hozzászólása: banki ügyintézõit végeztem, de a banknak vagy nem vesznek fel nyelvvizsga nélkül, vagy pedig mert pályakezdõ vagyok és nincs tapasztalatom...

AM könyvvel alkalmaznék egy udvarost, napi 8 órában (fűnyirás, locsolás, faág metszés, stb). Mennyi közteherjegyet kell neki beragasszak, és utána kell-e még valamit fizetnem, bevallást kell-e késziteni?

400 ft-ot adnék neki óránként nettóban, találtam egy táblázatot, amiben le van irva, hogy ha 8 órában foglalkoztatom ennyi órabérért, akkor naponta 700,-ft közteherjegyet kell vásároljak. Mit jelent az ellátási alap ekkor 3600 ft?

Legjobb válasz: Az AM könyv elején találsz egy táblázatot, abba benne van, hogy napi munkabér mellett mennyi a közteherjegy összege. Tehát nem órabért számolunk. Ha 2400 Ft-ot fizetsz, 700 ft-ért ragassz közteherjegyet. Az ellátási alappal neked nem kell foglalkoznod, az más lapra tartozik. Egyébként ha 5 napig folyamatosan dolgoztatod, akkor elég csak az utolsó nap beragasztani a közteherjegyet, csak minden nap legyen beírva!

Az AM könyv elején találsz egy táblázatot, abba benne van, hogy napi munkabér mellett mennyi a közteherjegy összege. Tehát nem órabért számolunk. Ha 2400 Ft-ot fizetsz, 700 ft-ért ragassz közteherjegyet. Az ellátási alappal neked nem kell foglalkoznod, az más lapra tartozik. Egyébként ha 5 napig folyamatosan dolgoztatod, akkor elég csak az utolsó nap beragasztani a közteherjegyet, csak minden nap legyen beírva!

Egy hónap múlva kapok egy 8 hetes keverék kiskutyát. Miket kell neki venni? Milyen oltások kellenek neki és kb mennyibe kerülnek az oltások?

Legjobb válasz: A pontos oltási programot az állatorvosodnak kell összeállítani,nekünk 20 ezer ft körül volt,mire mindent megkapott. Ajánlott a chip,a kutya esetleges eltûnésekor fontos és egyre több helyen lesz kötelezõ. Jobb minõségû kölyöktáp(vitamin,kálcium stb.nem kell mellé,persze nem a Pedigree és társai szintû "tápra"gondolok)a kiskutya felnõtt kori méretének megfelelõen,egy 15 kilós zsák 11 és 16 ezer ft körül van,napi 3x kell a kicsit etetni a zsákon lévõ táblázat alapján.Olcsóbban jössz ki,mintha fõznél neki+vitaminok,kiegészítõk stb. Puha kis nyakörv,olcsó,mert hamar kinövi,póráz(flexi nem praktikus),játékok.

A pontos oltási programot az állatorvosodnak kell összeállítani, nekünk 20 ezer ft körül volt, mire mindent megkapott. Ajánlott a chip, a kutya esetleges eltûnésekor fontos és egyre több helyen lesz kötelezõ. Jobb minõségû kölyöktáp(vitamin, kálcium stb.nem kell mellé, persze nem a Pedigree és társai szintû "tápra"gondolok)a kiskutya felnõtt kori méretének megfelelõen, egy 15 kilós zsák 11 és 16 ezer ft körül van, napi 3x kell a kicsit etetni a zsákon lévõ táblázat alapján.Olcsóbban jössz ki, mintha fõznél neki+vitaminok, kiegészítõk stb. Puha kis nyakörv, olcsó, mert hamar kinövi, póráz(flexi nem praktikus), játékok.
ha szuka, akkor mindenképpen ivartalaníttasd még az ivarérés elõtt lehetõleg. a mûtét A zöld zebra akció keretén belül 10e forint.
Az Acana táp nagyon jó és jó árban is van
ja mert olyan jót tesz akutyának, ha élete végig hormoninjekciókkal nyomják tele..egy idõ után el is rékosodik tõle.. az ivartalaníytásnak csak elõnye van!!rengeteg halálos betegséggel szemben megvédjük a kutyát és tovább is él.. kedves elõzõ ajánlom, hogy olvasd el a http://www.olcsokutya.uw.hu-t híres tenyésztõk, állatvédõk, fajatemtõsök csinálták.. egyébként az állatorvosi kamara is állást foglalt az ivartalanítás mellet már.. a mûtét hozzá tartozik a kultúr állatartáshoz, nyugaton ez már alap, sajnos itthon nem.. a kutya személyisége nem változik meg tõle, semmit sem érez a mûtét után..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!