Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell az orvosnak egy (14 db)

Endokrinológushoz kéne menned.
Tenyér és talp kivételével az egész testünk szõrös, a legtöbb szálnak lesz valamilyen színe, még ha nem is feltûnõ. Szõkés-barna hajhoz normálisak a kissé barnás szõrök, nekem sötétszõke a hajam, és vannak színes szõrszálak a karomon, kevés bajszom is van, köldököm alatt is van néhány igen sötét szõrszál, amit rendszeresen kiszedek. Ha csak akkor látszik a szõr, ha rásüt a nap vagy igen közelrõl nézzük, akkor az egészséges, normális. Vannak, akik genetikailag erõsebb/sötétebb szõrûek, de ez esztétikai probléma, nem egészségügyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Nem hiszem, hogy gond van, a gyermekorvosotokkal konzultáljatok elsõ körben. A fokozott szõrnövekedésnek meg vannak a tipusos helyei, ha kóros. De, amit leírtál szerintem alkati.
Csinálj képet. De én nem hiszem hogy probléma lenne. Ha egy lányon sûrû dús fekete szõr nõ, az magától is tudja hogy valami nincs rendben, és nem kérdezi meg itt. Az ha bizonytalan vagy, azt jelenti hogy nem olyan erõs. Lehet hogy teljesen természetes. Sok lányon vannak világos színû piheszõrszálak. De ha készítesz képet, megmondjuk a véleményünk!
A kérdező hozzászólása: A kérdéseket véletlenül másoltam be. Bocsánat!
A kérdező hozzászólása: Mennyire szõrös? Milyen a hajszíned? Mennyire feltünõ? A legtöbb lánynak vannak erõsebb szõrszálai az alhasán, gond akkor van, ha látszik tükõrbõl vagy ha máshol leginkább arcon erõsen szõrösödz. 1. válaszoló: Köszönöm! 2.válaszoló: Menstruáció kimaradása nem volt eddig, mindig pontosan jött meg. A bajuszka halványan látszik, és az is csak akkor, ha rásüt a nap vagy, hogyha közelrõl nézik. A mellek között elég szõrös, mert gyakorlatilag a hastól jön felfele. Gyengébb szõrszálak vannak ott jelen, de ha közelebbrõl figyeljük õket, apró pihécskék látszanak. Ezeknek a szõrszálaknak barna a színûk, de a nyáron szõkítette, hogy tudjon járni nagyobb kivágású blúzokban is. A lány apja egyáltalán nem hajlamos a szõrösödésre, annak ellenére, hogy férfi. A mellkasán is csak pár száll szõr van. A hajszíne pedig világos, szõkés-barna. Az anyjának viszont voltak hormonális problémái, menstruáció kimaradása, szõr intenzív növekedése és emiatt gyógyszert is szedett. Lehetséges lehet az is, hogy örökölhetõ és azért szõrösebb a lány is? 3.válaszoló: Hogy mennyire az, nem nagyon tudnám elmagyarázni. Esetleg képet készítek és elküldöm. A hajszín az, szõkés-barna, mint az apjának. Nem sötét színû. Van más lánynak is, csak õ úgy gondolja, hogy neki drasztikusabb... mert a szõrök egy csíkban nõnek felfele és emiatt a mellei közt is található néhány pihe. Tükörbõl nem látszik, csak ha közelebbrõl nézzük.
Mennyire szõrös? Milyen a hajszíned? Mennyire feltûnõ? A legtöbb lánynak vannak erõsebb szõrszálai az alhasán, gond akkor van, ha sok van, illetve a tükörbõl is egyértelmûen látszik, vagy ha máshol, leginkább arcon, erõsen szõrösödsz.
Más panasz? Menzesz rendszeres, nincs kimaradás? Egyéb helyeken: pajesz területe, bajuszka, mellek köze mennyire szõrös? Pattanások, túlsúly ? A család ilyen szempontból milyen típus?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak megrémisztett kissé, hogy más 16 éveseknek nem szõrös a hasuk.

Mennyit kell adni az orvosnak egy szimpla vizsgálatnál és mi a szülés ára a Váci kórházban, illetve dr. Bényi Bélánál?

Legjobb válasz: Igaz nem váci vagyok,de nem lehetnek nagy külömbségek szerintem.Én a magánrendelésen 5000et adok,a kórházi rendelésen semmit,a szülésre kb 50-60000et.

Igaz nem váci vagyok, de nem lehetnek nagy külömbségek szerintem.Én a magánrendelésen 5000et adok, a kórházi rendelésen semmit, a szülésre kb 50-60000et.

Mennyibe kerul ma egy szules Budapesten? Mennyit kell vagy illik adni az orvosnak aki segit vilagra hozni a kisbabamat?

Elsosorban Budapest erdekel, ott mennyiert mennek a szulesek? Koszonom

Legjobb válasz: szia! hét ez sok mindentõl függ, ha van orvos akihez rendszeres jársz és nála is fogsz szûlni, akkor az alkalmankénti összeg 10x-ét szokás adni. Nekem van "fogadott" orvosom és szülésznõm is. A dokiak 5000Ft-ot szoktam adni alkalmanként így õ majd 50 000-et kap, a szülésznõnek pedig 30-at gondoltam. Volt már hogy lehurrogtak itt hogy én ennyit adok, de ez az én esetem-véleményem. Ha incs orvosod, akkor sztem nem kell adni (én nem adnék). Minden jót!

szia! hét ez sok mindentõl függ, ha van orvos akihez rendszeres jársz és nála is fogsz szûlni, akkor az alkalmankénti összeg 10x-ét szokás adni. Nekem van "fogadott" orvosom és szülésznõm is. A dokiak 5000Ft-ot szoktam adni alkalmanként így õ majd 50 000-et kap, a szülésznõnek pedig 30-at gondoltam. Volt már hogy lehurrogtak itt hogy én ennyit adok, de ez az én esetem-véleményem. Ha incs orvosod, akkor sztem nem kell adni (én nem adnék). Minden jót!
Szia! Nem kötelezõ fizetni, az állami ellátás ingyen van. Ekkor a terhesgondozóba jársz gondozásra, és az ügyeletesnél szülsz. Ha fogadsz orvost, akkor valószínû magánrendelésre fog hívni, ami alkalmanként kb. 5-6 ezer. Attól függõen, hogy a doki holvégzi, vagy végezteti a vizsgálatokat még lehetnek plussz költségek. Én magánba járok, a vizsgálatokat pedig tb-re a klinikán csináltatja a doki (tehát azárt nem kell fizetnem). A 9 hónap alatt kb. ötször voltam a magánrendelõjében vizsgálaton, ez 30000ft-ba került. Az utolsó négy hétben a klinikára hívott vizsgálatokra (mivel a végén már hetente, ill. 3 naponta kell menni), itt nem fizetek. Szülés után az egyszeri vizit díj tízszeresét szokás adni, tehát ha mindennel elégedett leszek 60000ft-ot adok neki.
Isszonyatosan el van túlozva ez az egész fizetés dolog! Én végig magánba jártam 8 ezerért, + az ultrahangok 12.000.Nekem azt mondta a dokim hogy nem kell külön fizetnem a szülésért ha a magánrendelésre járok hozzá.Nem is mentem volna többet ha bemondja hogy 80.000. Baromi sok pénz persze akinek van az nem sajnálja.Mondjuk igy is kapott 30.000et, a szülésznõ (nagyon nagyon meg voltunk vele elégedve, mind emberileg mind szakmailag) õ kapott 20.000et.De ki ahogy gondolja, mindenesetre pont az ilyen bõkezû nõk állitották be ezt a rendszert!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!

Mennyit kell "számolni" egy szülésre? Érdemes/kell szülésznőt is fogadni? Muszáj hogy legyen 'orvosom', vagy ha bemegyek mikor kell, akkor az ügyeletessel szülök?

még csak gondolkodunk a babán, de nem tudom, hogy mégis körülbelül mennyibe kerülne egy szülés...van különbség a császár és a rendes közt? A vizsgálatoknak meg van szabva az ára, vagy csak úgy adtok? Azt is lehet, hogy vizsgálatokon meg semmikor nem adok, csak szülés után egy nagyobb összeget (ha ugyan az lesz az orvos végig) A szülésznőnek mi a feladata? Mire jó? Érdemes fogadni? MIt csinál tulajdonképpen? Neki mennyi pénzt kell adni?? H pl. eljárok vizsgálatra egy dokihoz, de szülni csak bemegyek egy kórházba, akkor mondhatom, hogy nincs orvosom, és akkor jön az ügyeletes? Érdemes orvost fogadni?

Legjobb válasz: Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm

Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm
Az én dokim 7 ezret kért alkalmanként, szülésért 80-at kapott!
Ez nagyban szül attól, hogy hol szülsz. Pesten sokkal drágább minden. Én fõorvosnál szülök, aki alkalmanként 6000-et kér (ha kenetet, rákszûrést vesz, akkor 7000-et), nem mondja meg mennyit kér a szülésért, annyit adsz amennyit bírsz. Fogadtam szülésznõt, ami nagyon hasznos, hiszen a 36. héttõl minden intéz. Sehol nem kell várakoznom, NST, vérvétel , UH-k gyorsan mennek. Neki 20000-et adunk, mert annyit szokás. Az biztos, hogy szülésznõ segít a legtöbbet a szülésnél. 38hkm
Ja, azt nem írtam, hogy vidéki kórházban szülök.
Szia! Az teljesen egyénfüggõ dolog. Én csak a magam "helyzetét+ írom le. Én direkt nem akartam magándokit, sztk-bamnetem. Úgy voltam vele, a vizsgálatokat neki is kötelezõ elvégeznie. jó, volt hogy 1, 5 órát is ott vártam, meg elküldött máshova uh-ra, de kibírható. Ez a doki (mint egyébként sokan) máshol is "rendel" (kórház), hát oda mentem szülni. Ügyeletesnél mindkétszer. Hozzáteszem -szerintem- nagyon nagy szerencsém volt, mert az elsõ babával jó dokit fogtam ki, a 2-nál meg szuper szülésznõt. Sokan nagyon "megbíznak" az orvosukban, és magánrendelésre járnak, ezzel sincsen semmi gond, de én szerintem szülésznõt még mindig érdemesebb fogadni (ha lehet), mert a "munka" nagy része a kismamán kívül az övé.Akinek meg elég pénze van, fogadhat dokit is meg szülésznõt is. Árakról nem tudok írni, mert nem értek egyet azzal, hogy a dokik -bár jobb körülmények vannak egy magánrendelésen, az tény- de havonta 6-10.000 forintot kérnek el a kismamáktól. (De hangsúlyozom mégegyszer, semmi bajom azokkal, akik magánrendelésre járnak!!)
Az orvosom alkalmanként a vizsgálatoknál 5000Ft-ot kért, a szülésért azt mondta, amennyit gondolunk. Végül csak akkorra ért be, amikor már a gyerkõc kibújt. A kedvességéért a 6 hetes kontrollon kapott 15 ezret. A szülésznõ nagyon kedves volt, a doki ajánlotta, hogy õt válasszuk, 32 hetesen "fogadtuk" fel. Õ is azt mondta, annyit adjunk, amennyit gondolunk. Nem tudom, mi lett volna velem a segítsége nélkül. A kórházban, ahol szültünk, hallottuk, hogy 20-30 ezret szoktak adni a szülésznõknek, õ 40-et kapott.
Én vidéken szültem, a dokinál egy magánrendelés 10.000.- Ft a szülésre 80.000.-et adtunk neki. Volt szülésznõm is, akit már régóta ismerek, neki 20e ft-ot adtunk. Nekem elég komplikált volt a terhességem és a szülésnél is voltak komoly komplikációk, de hála a dokinak végül minden ok lett. Így nekem megérte bõven azt a 80e-et. Nem vagyok benne biztos, hogy ha ügyeletes orvosnál kell sürgõsen császározni, akkor megmaradt volna a méhem.

Most voltunk a 4 hónapos babánkal koponya röggenen és találtak neki a csonton egy úgynevezett defectus-t amit az orvos szerint ki kell venni és szövettanra elküldeni mennyire lehet komoly?

mi az a granuloma?

Legjobb válasz: Brencsán orvosi szótára szerint a granulóma jelentése: vadhús, sarjdaganat. Azt, hogy mennyire komoly, majd csak a szövettan fogja eldönteni. De ne aggódj, biztos nem komoly. Tünetet okoz? Mért mentetek röntgenre?

Brencsán orvosi szótára szerint a granulóma jelentése: vadhús, sarjdaganat. Azt, hogy mennyire komoly, majd csak a szövettan fogja eldönteni. De ne aggódj, biztos nem komoly. Tünetet okoz? Mért mentetek röntgenre?
A kérdező hozzászólása: Azért mentünk mert legurult az ágyról és megnézettük nem e lett komoly baja?Tünetei nincsenek!
Bocsi h nem a kérdésedre válaszolok, de írnál bõvebben? az én kisfiamnak túl nagynak találjuk a hátsó koponyacsontját, eléggé kidudorodik, lehet h kinövés? a gyerekorvos szerint semmi, de azért aggódunk.
A kérdező hozzászólása: mi is úgy születtünk hogy két kinövés volt neki a fején az orvos azt mondta hogy felszívódik majd az egyik fele fel is szívódótt de a msik nem és még jó hogy megnézte sebész! a mi gyerek orvosunk is azt mondta nincs semmi baja szerintem menyetek el egy rutin vizsgálatra sebészhez és nézze meg én már nem hiszek a gyerek orvosnak!
Háromgyerekes anyuka vagyok, van bõven tapasztalatom az efféle aggodalmakbõl. Szerintem nincs nagy baja a babátoknak. MInt írtad, legurult az ágyról. Nos, ennyi pont elég, hogy bármelyik csontocskája, amit ütés ért, megduzzadjon, kinõvés legyen rajta. Sajnos az ilyen csontduzzanataok teljesen soha el nem tünnek, vaéamennyire mindig látszani fognak. A 15 éves nagyfiamnak és a 2 hónapos babámnak is van a fején ilyen. Ez van. Nem kell magatokat halálra aggódni. Majd ha járni kezd a baba, akkor még mi lesz majd a lábszárán! Nyugodjatok meg! Egyébként az orvosok MINDOG de MINDIG szeretik a pácienseket ijesztgetni!! De ez más téma.

Megtudnátok nekem mondani, hogy mennyibe kerület egy lézeres hegkorrekció az egész arcon és homlokon? Az orvosnak mennyit kell adni mikor még csak megnéz? És az eredmény megéri? 23l

Aknékból visszamaradt hegek tömkelege van az arcomon,szeretném helyrehozatni őket...Érdekelne hogy kompletten mennyibe fájna ez nekem.Ha tudtok orvost-klinikát is ajánlhatnátok:)

Hogy zajlik most egy középiskolában az orvosi vizsgálat lányoknál? Mennyire kell levetkőzni, és egyszerre hányan kell bemenni? Mit vizsgálnak?

Legjobb válasz: Na de nyilván nem tapogatta a melleidet, hanem esetleg a hallgatóval ott hallgatózott...

Na de nyilván nem tapogatta a melleidet, hanem esetleg a hallgatóval ott hallgatózott...
Ha nem akarsz levetkõzni, senki nem kényszeríthet rá!!! Ha nem akarod a vizsgálatot, visszautasíthatod. SENKI NEM KÉNYSZERÍTHET!!!
Már hallottam olyat, hogy a nemi szerveket is nézték, de természetesen visszautasíthatod. Viszont ha nézik is a nemi szerveket, akkor sem kell teljesen meztelenre vetkõzni, hanem amíg a melled nézi alul van rajtad ruha, amíg a puncidat nézi, akkor éppen csak a bugyit és a nadrágot kell lehúzni. Viszont hüvelybe nem nyúlhat iskolaorvos, csak nõgyógyász!!! De még egyszer hangsúlyozom. Jogod van megtagadni a mell és nemi szerv vizsgálatot!!!
Kérdezd meg, mire irányul a vizsgálat. Ha pl általános vizsgálatról van szó: meghallgatják a szívet, megmérik a vérnyomást, a testmagasságot, a súlyt, akkor is bugyinak és melltartónak kell lenni rajtad! Ennél jobban nem kell levetkõzni! Téves info, hogy nemi szerveket néznek ilyenkor!!!Akinek problémája van, az egyénileg elmegy nõgyógyászhoz.
Nekünk vizsgáltak látás, hallás, gerinc, súly, magasság, vérnyomás, Megnézték a végtagjainkat, pl van e lúdtalpunk vagy ilyesmi.Vizsgáltak cicit.Én nagyon szégyenlõs vagyok, ezért nem voltam hajlandó levenni a melltartót.Úgy oldotta meg hogy benyúlt a melltartómba.Nem kényszeríthet semmire.Egyedül ment be mindenki.Ne aggódj, nem vészes :)
Hányszor teszed még fel ezt a kérdést?? Pár hónapja kitárgyaltuk, kaptál vagy 60 választ, mit akarsz még?

Már próbálkozunk egy ideje a babával és egyenlőre semmi. A beültetéshez mikor "folyamodnak" az orvosok? Mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy valakin végrehajtsák?

Legjobb válasz: Min. egy év sikertelen próbálkozás után kezdõdnek a kivizsgálások.A beültetés az utolsó lépés,elõtte sok minden segithet-pl.gyógyszerek,stb.Sok sikert!

Min. egy év sikertelen próbálkozás után kezdõdnek a kivizsgálások.A beültetés az utolsó lépés, elõtte sok minden segithet-pl.gyógyszerek, stb.Sok sikert!

Ha az orvos három szem tablettát ír fel, melyből fél óránként kell egyet beszedni, mennyi ideig tart a gyógyszer?

Legjobb válasz: Látom figyeltél.:)Sokam kapásból másfél órát mondanak.(3X fél óra)

A kérdező hozzászólása: Látom figyeltél.:) Sokam kapásból másfél órát mondanak.(3X fél óra)
1 óráig. Felírja, beszeded maradt 2, eltelik 30 perc beszeded a másodikat - maradt 1-, 30 perc mulva beszeded az utolsót. Szerintem legalábbis.
A kérdező hozzászólása: "Sokan" akart lenni

Középiskolába megyek jövőre és lesz most egy előzetes mindent átfogó orvosi vizsgálat. Ez miből fog állni? Mit néznek, mennyire kell levetkőzni? és van különbség az általános sulis és a középsulis vizsgálatok között?

Ugyanúgy többen kell egyszerre bemenni? Nálatok hogy volt ez? 14L

Legjobb válasz: Azt senki nem kérheti, hogy vetkõzz meztelenre, de viszont már írták itt többen is, hogy volt olyan, hogy a lányoknak megnézték a punciját, hogy a koruknak megfelelõen fejlõdik-e. Viszont ha meg akarják nézni a puncidat, a hüvelyedbe nem nyúlhatnak, és Neked jogod van sz egészet megtagadni!!!!

Azt senki nem kérheti, hogy vetkõzz meztelenre, de viszont már írták itt többen is, hogy volt olyan, hogy a lányoknak megnézték a punciját, hogy a koruknak megfelelõen fejlõdik-e. Viszont ha meg akarják nézni a puncidat, a hüvelyedbe nem nyúlhatnak, és Neked jogod van sz egészet megtagadni!!!!
Mi sulinkban úgy volt h egy szál bugyiban zajlott a vizsgálat, de egyesével vizsgáltak meg mindenkit
Nekünk vizsgáltak látás, hallás, gerinc, súly, magasság, vérnyomás, Megnézték a végtagjainkat, pl van e lúdtalpunk vagy ilyesmi.Vizsgáltak cicit.Én nagyon szégyenlõs vagyok, ezért nem voltam hajlandó levenni a melltartót.Úgy oldotta meg hogy benyúlt a melltartómba.Nem kényszeríthet semmire.Egyedül ment be mindenki.Ne aggódj, nem vészes :)
Semmiképpen sem kötelezhetnek, hogy levesd a bugyid és/vagy melltartód. De valószínûleg nem is kellene...
Nálunk a fiúk hármasával bementek és gatyára vetköztek. Megcsinaltak a szokasos magasság, latas és sulymeresttt. Majd mindenki levette a boxerét és a doktornõ megvizsgáa a faszunkat. Nem volt veszes, pedig szegyellõs vagyok. 17/f

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!