Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell az orvosnak (95 db)

Székesfehérváron a Szent György kórházban ha fogadunk szülésznõt, kell-e fogadni orvost is mellé, továbbá mennyit illik adni a szülésznõnek, s ha orvos is kell, az orvosnak. Melyik szülésznõt ajánlanátok Székesfehérváron?

Legjobb válasz: Nem, nem muszáj dokit fogadni mellé,lehet csak szülésznõt. Én másfél éve szültem ott, és mindkettõt fogadtam, bár a szülésznõnek több hasznát vettem mint a dokinak. Mi 30000-t adtunk neki, maximálisan elégedett voltam vele. Szívbõl tudom ajánlani,Bognár Beának hívják.

Nem, nem muszáj dokit fogadni mellé, lehet csak szülésznõt. Én másfél éve szültem ott, és mindkettõt fogadtam, bár a szülésznõnek több hasznát vettem mint a dokinak. Mi 30000-t adtunk neki, maximálisan elégedett voltam vele. Szívbõl tudom ajánlani, Bognár Beának hívják.

A jelentkezésre már kell az orvosi alkalmassági vagy majd csak a KRESZ előtt? Mennyi most az alkalmassági ára? Mi alapján kapja meg vki? Milyen vizsgálatot végez el az orvos?

Szeretném letenni a jogsit de nem tudom hogy ezt el?ször be kell szereznem vagy csak akkor ha már az utakra kell kimenni a tanfolyam során?

Legjobb válasz: nekem a kresz vizsga elõtt kellett beszereznem, kb 6 ezerbe került, szemvizsgálat volt csak ha jól emlékszem

nekem a kresz vizsga elõtt kellett beszereznem, kb 6 ezerbe került, szemvizsgálat volt csak ha jól emlékszem
a Kresz vizsga elõtt már kell.nekem 6800ft volt. vérnyomásmérés, látás vizsgálat volt.mutatott képeket, hogy felismerem e a számokat.azt hiszem ennyi.ha reggel mész talán csinálnak vércukor mérést is.esetleg elküldhet vérvételre.


Én 2-3 havonta járok és 2 ezer 1 alkalom. De ez nem magán klinika.

Mennyibe kerul ma egy szules Budapesten? Mennyit kell vagy illik adni az orvosnak aki segit vilagra hozni a kisbabamat?

Elsosorban Budapest erdekel, ott mennyiert mennek a szulesek? Koszonom

Legjobb válasz: szia! hét ez sok mindentõl függ, ha van orvos akihez rendszeres jársz és nála is fogsz szûlni, akkor az alkalmankénti összeg 10x-ét szokás adni. Nekem van "fogadott" orvosom és szülésznõm is. A dokiak 5000Ft-ot szoktam adni alkalmanként így õ majd 50 000-et kap, a szülésznõnek pedig 30-at gondoltam. Volt már hogy lehurrogtak itt hogy én ennyit adok, de ez az én esetem-véleményem. Ha incs orvosod, akkor sztem nem kell adni (én nem adnék). Minden jót!

szia! hét ez sok mindentõl függ, ha van orvos akihez rendszeres jársz és nála is fogsz szûlni, akkor az alkalmankénti összeg 10x-ét szokás adni. Nekem van "fogadott" orvosom és szülésznõm is. A dokiak 5000Ft-ot szoktam adni alkalmanként így õ majd 50 000-et kap, a szülésznõnek pedig 30-at gondoltam. Volt már hogy lehurrogtak itt hogy én ennyit adok, de ez az én esetem-véleményem. Ha incs orvosod, akkor sztem nem kell adni (én nem adnék). Minden jót!
Szia! Nem kötelezõ fizetni, az állami ellátás ingyen van. Ekkor a terhesgondozóba jársz gondozásra, és az ügyeletesnél szülsz. Ha fogadsz orvost, akkor valószínû magánrendelésre fog hívni, ami alkalmanként kb. 5-6 ezer. Attól függõen, hogy a doki holvégzi, vagy végezteti a vizsgálatokat még lehetnek plussz költségek. Én magánba járok, a vizsgálatokat pedig tb-re a klinikán csináltatja a doki (tehát azárt nem kell fizetnem). A 9 hónap alatt kb. ötször voltam a magánrendelõjében vizsgálaton, ez 30000ft-ba került. Az utolsó négy hétben a klinikára hívott vizsgálatokra (mivel a végén már hetente, ill. 3 naponta kell menni), itt nem fizetek. Szülés után az egyszeri vizit díj tízszeresét szokás adni, tehát ha mindennel elégedett leszek 60000ft-ot adok neki.
Isszonyatosan el van túlozva ez az egész fizetés dolog! Én végig magánba jártam 8 ezerért, + az ultrahangok 12.000.Nekem azt mondta a dokim hogy nem kell külön fizetnem a szülésért ha a magánrendelésre járok hozzá.Nem is mentem volna többet ha bemondja hogy 80.000. Baromi sok pénz persze akinek van az nem sajnálja.Mondjuk igy is kapott 30.000et, a szülésznõ (nagyon nagyon meg voltunk vele elégedve, mind emberileg mind szakmailag) õ kapott 20.000et.De ki ahogy gondolja, mindenesetre pont az ilyen bõkezû nõk állitották be ezt a rendszert!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!

Mennyit kell "számolni" egy szülésre? Érdemes/kell szülésznőt is fogadni? Muszáj hogy legyen 'orvosom', vagy ha bemegyek mikor kell, akkor az ügyeletessel szülök?

még csak gondolkodunk a babán, de nem tudom, hogy mégis körülbelül mennyibe kerülne egy szülés...van különbség a császár és a rendes közt? A vizsgálatoknak meg van szabva az ára, vagy csak úgy adtok? Azt is lehet, hogy vizsgálatokon meg semmikor nem adok, csak szülés után egy nagyobb összeget (ha ugyan az lesz az orvos végig) A szülésznőnek mi a feladata? Mire jó? Érdemes fogadni? MIt csinál tulajdonképpen? Neki mennyi pénzt kell adni?? H pl. eljárok vizsgálatra egy dokihoz, de szülni csak bemegyek egy kórházba, akkor mondhatom, hogy nincs orvosom, és akkor jön az ügyeletes? Érdemes orvost fogadni?

Legjobb válasz: Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm

Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm
Az én dokim 7 ezret kért alkalmanként, szülésért 80-at kapott!
Ez nagyban szül attól, hogy hol szülsz. Pesten sokkal drágább minden. Én fõorvosnál szülök, aki alkalmanként 6000-et kér (ha kenetet, rákszûrést vesz, akkor 7000-et), nem mondja meg mennyit kér a szülésért, annyit adsz amennyit bírsz. Fogadtam szülésznõt, ami nagyon hasznos, hiszen a 36. héttõl minden intéz. Sehol nem kell várakoznom, NST, vérvétel , UH-k gyorsan mennek. Neki 20000-et adunk, mert annyit szokás. Az biztos, hogy szülésznõ segít a legtöbbet a szülésnél. 38hkm
Ja, azt nem írtam, hogy vidéki kórházban szülök.
Szia! Az teljesen egyénfüggõ dolog. Én csak a magam "helyzetét+ írom le. Én direkt nem akartam magándokit, sztk-bamnetem. Úgy voltam vele, a vizsgálatokat neki is kötelezõ elvégeznie. jó, volt hogy 1, 5 órát is ott vártam, meg elküldött máshova uh-ra, de kibírható. Ez a doki (mint egyébként sokan) máshol is "rendel" (kórház), hát oda mentem szülni. Ügyeletesnél mindkétszer. Hozzáteszem -szerintem- nagyon nagy szerencsém volt, mert az elsõ babával jó dokit fogtam ki, a 2-nál meg szuper szülésznõt. Sokan nagyon "megbíznak" az orvosukban, és magánrendelésre járnak, ezzel sincsen semmi gond, de én szerintem szülésznõt még mindig érdemesebb fogadni (ha lehet), mert a "munka" nagy része a kismamán kívül az övé.Akinek meg elég pénze van, fogadhat dokit is meg szülésznõt is. Árakról nem tudok írni, mert nem értek egyet azzal, hogy a dokik -bár jobb körülmények vannak egy magánrendelésen, az tény- de havonta 6-10.000 forintot kérnek el a kismamáktól. (De hangsúlyozom mégegyszer, semmi bajom azokkal, akik magánrendelésre járnak!!)
Az orvosom alkalmanként a vizsgálatoknál 5000Ft-ot kért, a szülésért azt mondta, amennyit gondolunk. Végül csak akkorra ért be, amikor már a gyerkõc kibújt. A kedvességéért a 6 hetes kontrollon kapott 15 ezret. A szülésznõ nagyon kedves volt, a doki ajánlotta, hogy õt válasszuk, 32 hetesen "fogadtuk" fel. Õ is azt mondta, annyit adjunk, amennyit gondolunk. Nem tudom, mi lett volna velem a segítsége nélkül. A kórházban, ahol szültünk, hallottuk, hogy 20-30 ezret szoktak adni a szülésznõknek, õ 40-et kapott.
Én vidéken szültem, a dokinál egy magánrendelés 10.000.- Ft a szülésre 80.000.-et adtunk neki. Volt szülésznõm is, akit már régóta ismerek, neki 20e ft-ot adtunk. Nekem elég komplikált volt a terhességem és a szülésnél is voltak komoly komplikációk, de hála a dokinak végül minden ok lett. Így nekem megérte bõven azt a 80e-et. Nem vagyok benne biztos, hogy ha ügyeletes orvosnál kell sürgõsen császározni, akkor megmaradt volna a méhem.

Mennyibe kerül megcsináltatni az orvosi papírt? Pultosnak megyek és mondták h kell orvosi papír az ugyanaz mint az egészségügyi nyilatkozat (kiskönyv)? Kell mennem tüdőszűrőre is?

Legjobb válasz: Pultos vagyok! Nyomtatvány boltba megvettem a kiskönyvet,majd elmentem tüdõszûrõre az orvosnak fizettem 2000 ft-ot és kész is lett.

Pultos vagyok! Nyomtatvány boltba megvettem a kiskönyvet, majd elmentem tüdõszûrõre az orvosnak fizettem 2000 ft-ot és kész is lett.
Szia! Én szakácsnak tanulok, a eü.kiskönyvet a tanfolyamot szervezõ cég adja, beutalót a tüdõszûrõre a háziorvos adja(akkor ingyenes csak)a többit még én se tudom...de többektõl azt hallottam hogy orvos függõ hogy ki mennyit kér....bár amennyibe kerül a tanfolyam lehetne ingyenes is...

Most voltunk a 4 hónapos babánkal koponya röggenen és találtak neki a csonton egy úgynevezett defectus-t amit az orvos szerint ki kell venni és szövettanra elküldeni mennyire lehet komoly?

mi az a granuloma?

Legjobb válasz: Brencsán orvosi szótára szerint a granulóma jelentése: vadhús, sarjdaganat. Azt, hogy mennyire komoly, majd csak a szövettan fogja eldönteni. De ne aggódj, biztos nem komoly. Tünetet okoz? Mért mentetek röntgenre?

Brencsán orvosi szótára szerint a granulóma jelentése: vadhús, sarjdaganat. Azt, hogy mennyire komoly, majd csak a szövettan fogja eldönteni. De ne aggódj, biztos nem komoly. Tünetet okoz? Mért mentetek röntgenre?
A kérdező hozzászólása: Azért mentünk mert legurult az ágyról és megnézettük nem e lett komoly baja?Tünetei nincsenek!
Bocsi h nem a kérdésedre válaszolok, de írnál bõvebben? az én kisfiamnak túl nagynak találjuk a hátsó koponyacsontját, eléggé kidudorodik, lehet h kinövés? a gyerekorvos szerint semmi, de azért aggódunk.
A kérdező hozzászólása: mi is úgy születtünk hogy két kinövés volt neki a fején az orvos azt mondta hogy felszívódik majd az egyik fele fel is szívódótt de a msik nem és még jó hogy megnézte sebész! a mi gyerek orvosunk is azt mondta nincs semmi baja szerintem menyetek el egy rutin vizsgálatra sebészhez és nézze meg én már nem hiszek a gyerek orvosnak!
Háromgyerekes anyuka vagyok, van bõven tapasztalatom az efféle aggodalmakbõl. Szerintem nincs nagy baja a babátoknak. MInt írtad, legurult az ágyról. Nos, ennyi pont elég, hogy bármelyik csontocskája, amit ütés ért, megduzzadjon, kinõvés legyen rajta. Sajnos az ilyen csontduzzanataok teljesen soha el nem tünnek, vaéamennyire mindig látszani fognak. A 15 éves nagyfiamnak és a 2 hónapos babámnak is van a fején ilyen. Ez van. Nem kell magatokat halálra aggódni. Majd ha járni kezd a baba, akkor még mi lesz majd a lábszárán! Nyugodjatok meg! Egyébként az orvosok MINDOG de MINDIG szeretik a pácienseket ijesztgetni!! De ez más téma.

A toxoplazmózis vizsgálatához az orvos ad beutalót? Kell érte fizetni? Mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Szia! Nem kell érte fizetni. És az orvos ad beutalót. Én is voltam ilyen vérvételen és nekem így volt. Csak szólnod kell mert ez nem kötelezõ nézniük. Boldog babavárást kívánok! :-) 15 hetes kismama

Szia! Nem kell érte fizetni. És az orvos ad beutalót. Én is voltam ilyen vérvételen és nekem így volt. Csak szólnod kell mert ez nem kötelezõ nézniük. Boldog babavárást kívánok! :-) 15 hetes kismama
Nálunk a vérvételre való beutalókat a védõnõ írja meg. Nem írt toxoplazmára valót, hiába kértem és mondtam, hogy két macskám van, úgyhogy elmentem a nõgyógyászomhoz, és õ írt nekem beutalót. Az összes papírral együtt mentem vérvételre, hogy ne kelljen kétszer szúrni:) Nem kellett fizetni.
Nekem is volt nõgyógyász javaslatára toxoplazma vizsgálatom, pedig kutyusom van. Csak orvosi javaslatra csinálják meg, mert elég drága vizsgálat, de neked ingyenes, a TB fizeti. Boldog babavárást!

A győri kórházban mennyit kell, vagy illik adni a szülésznőnek? Az orvosnak Ti adtatok/adtok pénzt, ha nem fogadott orvosnál szültetek/szültök?

Legjobb válasz: Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom,én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána,akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.

Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom, én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána, akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.
En ott szultem a dokim fogadott volt ugyhogy neki adtam, ha nincs fogadottad akkor sztem nem muszaj adni de nagyon dicserik a mostani fiatal dokikat aki ugye gyakran ugyelnek. A szuleszno nem volt fogadott szantam neki egy 5 ezrest meg egy doboz csokit de nem volt bent utolso nap igy a zsebembe maradt. Ha esetleg nehezen birod a korhazakat en azt ajanlom inkabb a vip szobara kolts ha van mibol mert az egy megvaltas volt nekem. Sajat wc sajat zuhany! Egy ejszaka 10e de barmikor atmehetsz sima szobaba
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!