Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell a fogamzásgátló abbahagyása (8 db)

Mennyi időt kell várni a fogamzásgátló abbahagyása után, hogy gyerek biztonságosan megfoganjon?

Legjobb válasz: Szia! Május 10-én hagytam abba a Cypromixet, és most 6 hetes terhes vagyok! :) A baba jún.28-én fogant! Csak ugye utolsó mensitõl számolják a terhességet. Nekem a gyógyszer abbahagyása után kétszer jött meg 3-3 hétre, azért mertünk nekiállni a baba-projectnek, és lám, elsõre összejött :)! Hajrá Neked is! Bátran! Az elsõ igazi mensidet várjátok meg! Vagyis az elsõ az még gyógyszermegvonásos vérzés lesz, de a második már igazi! Minden jót Nektek! :) boldog 6 heteske

Szia! Május 10-én hagytam abba a Cypromixet, és most 6 hetes terhes vagyok! :) A baba jún.28-én fogant! Csak ugye utolsó mensitõl számolják a terhességet. Nekem a gyógyszer abbahagyása után kétszer jött meg 3-3 hétre, azért mertünk nekiállni a baba-projectnek, és lám, elsõre összejött :) ! Hajrá Neked is! Bátran! Az elsõ igazi mensidet várjátok meg! Vagyis az elsõ az még gyógyszermegvonásos vérzés lesz, de a második már igazi! Minden jót Nektek! :) boldog 6 heteske
A mai alacsony hormontartalmú tabletták mellett, nem kell semmit. De ha biztosra akarsz menni 1 hét sztem optimális :)
van, h nem is kell várni, mert pl. ha kihagysz 1-2 szemet, már attól is teherbeeshetsz..

Yasminelle-t szedek 2, 5 éve. Mennyi szünet kell a tabletta abbahagyása után, hogy kiürüljön a szervezetemből a fogamzásgátló? A korábbi válaszokban senki nem említi ezt a fajta tabit, ezért kérdezem, hogy van-e tapasztalatotok.3hónap, 6 hónap, 1 év?

Legjobb válasz: Kiurulesre szerintem sem kell sokat varni de viszont en varnek modnjuk minimum ket honapot, hogy a nyalkahartyad megvastagodjon rendesen. Sajnos sok fogamzasgatlo rendelkezik azzal a tulajdonsaggal, hogy elvekonyitja a meh nyalkahartyajat, hogy ha veletelnul a hormon mellett megis becsuszik a baba akkor ne tudjon beagyazodni. Ket ciklust eleg varni. Persze ez csak az en velemenyem, ismerek en is olyat aki rogton babas lett ahogy abbahagyta es semmi gond nem volt.

Kiurulesre szerintem sem kell sokat varni de viszont en varnek modnjuk minimum ket honapot, hogy a nyalkahartyad megvastagodjon rendesen. Sajnos sok fogamzasgatlo rendelkezik azzal a tulajdonsaggal, hogy elvekonyitja a meh nyalkahartyajat, hogy ha veletelnul a hormon mellett megis becsuszik a baba akkor ne tudjon beagyazodni. Ket ciklust eleg varni. Persze ez csak az en velemenyem, ismerek en is olyat aki rogton babas lett ahogy abbahagyta es semmi gond nem volt.
Én is ezt szedtem vagy 3-4 évig. Nekem a doki azt mondta hogy ez a fajta bogyó már nem tartalmaz akkor hormonadagot, így egy hónap elég a kiürülésre. Egy hónap letelte után már terhes is voltam, és egészséges babám született.
Amint nem szeded a gyógyszert, nincs benned plusz hormon. Ez nem D vitamin, hogy elraktározódjon a szöveteidben. Nincs minek kiürülnie, ez valami téveszme. Amihez idõ kell: hpogy a szervezeted visszaálljon a régi kerékvágásba. lehet, hogy a peteérésed be sem indul azonnal, csak pár hónap múlva. Az elsõ egy-két ciklusban lehet, hogy nem épül fel teljesen a méhnyálkahártya, és nehezebben ágyazódik be a babó. De hogy a gyógyszer kiürüljön... Volt már itt egészségügyis, aki magából kikelve tiltakozott, hogy nem kell kiürülésre hónapokat várni, mert az megtörténik pár napon, maximum egy héten belül.
Én annak idején vártam 3 hónapot, hogy "kiürüljön" a gyószer a szervezetembõl! Nagy hülyeség volt, mostmár tudom! A leganagyobb esélyed a teherbeesésre, a gyógyszer utáni elsõ hónap, amikor átveszik a szervezeted az irányítást! A környezetmbe sok baba született így, és már több helyen olvsatam is ezt, Sõt van akinél terápiaként használják, hogy 3 hónapig gyógyszert szedetnek vele! Én azt javaslom neked, hogy vágjatok bele a próbálkozásba rögtön, ne várjatok semmire! ( mi azóta másfél éve próbálkozunk, mert teljesen összekavarodott a hormonrendszerem, most kezd helyreállni)
Szia.Nem kell szünetet tartani, a következõ gyógyszermentes hónapban már lehet próbálkozni:D, ezek a gyógyszerek már modernek, ha terhes lennél, sem lenne baja a babának tõle.Sok sikert. 10.5hós manó anyuja
Én is Yasminell-t szedtem három évig. Májusban abba hagytam, akkor megjött a megvonásos, aztán utána 37 napra a következõ, most meg van egy nagyon halvány pozi tesztem, még egy két napot várnok aztán tesztelek újra. Szerintem sem kell várni, mivel ezek már tényleg nagyon alacsony hormontartalmúak a dokim szerint is, úgyhogy mindent bele!
Én is csak megerõsíteni tudom az elõttem válaszolókat!1 hónap a kiürülési idõ, de szerintem várj 3hónapot!

Mennyit kell várni a fogamzásgátló abbahagyása után?

Több helyr?l több információt kaptam... volt ahol azt olvastam, a mai fogamzásgátlókkal semennyit, van ahol 1 hónapot írtak, a doki 3at mondott, de én nem várnék annyit ha nem muszáj ténylegesen. Hja és az is érdekelne hogy hogyan számoljam ki, melyik a legalkalmasabb nap a teherbeesésre?

Legjobb válasz: szerintem nem kell várnod.ha kiürült ugyis teherbe fogsz esni.sok szerencsét!

szerintem nem kell várnod.ha kiürült ugyis teherbe fogsz esni.sok szerencsét!
No. Azt mondják, hogy azért ajánlatos várni 1 hónapot, hogy a méhnyálkahártya teljesen regenerálódni tudjon, hiszen a fogamzásgátlók elvékonyítják meg meggátolják, meg mittudom én mit csinálnak vele. A tabletta hormontartalma nem befolyásolja a gyerek egészségét, hiszen azonnal kiürül amint abbahagytad. Orvostól függ, a neten azt olvasom, hogy azonnal lehet, az én nõgyógyászom, aki mellesleg nagyon nagy koponya és nagyon megbízható azt mondta 1 hónap. Nem a fogantatásnak van jelentõsége hanem nagyobb az esélye egy vetélésnek ha nem ok a méhnyálkahártya. Jobb várni egy keveset mint egy olyan szörnyûséget végigélni. Remélem hasznos volt a megjegyzésem!
Én Diane-t szedtem és azt mondta a nõgyógyászom, hogy 3-6 hónapot minimum várjunk, mert nagyon sok hormont tartalmaz ez a fajta, szemben a többi fogamzásgátlóval. Fejlõdési rendellenességet okozhat. Te mit szedtél?
Az utolso valasz tartalmazzsa teljesen a valosagot :)
A kérdező hozzászólása: A honlap aminek a címét megkaptam (ciklus.hu), szuperjó! Nagyon szépen köszönöm, pont valami ilyesmit kerestem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon hasznos válaszokat kaptam :) Végre nincsenek ellentmondások... :)
Már 2 nap alatt kiürül a szervezetedbõl a tabi, iszen ezért is van a megvonásos vérzés, amikor 21 nap után abbahagyod, és a 2.-3. nap (vkinek késõbb)-on már jelentkezik is a megvonásos vérzés! Én januárban hagytam abba, azóta nem védekezünk. Fejl. rendellenesség nem lehet, épp az alacsony hormontartalom miatt. Az orvosok azért szoktak 2-3 hónapot javasolni védekezéssel, hogy beálljon a ciklus, és könnyebben ki lehessen számolni a baba korát, hogy mikor, hány hetes. Sok sikert!
Azért mondják, hogy 1 vagy 3 hónapot kell várni, mert addig ürül ki teljesen a szervezetbõl a fogamzásgátló hatóanyaga. De ha ebben az idõben fogan meg a baba, akkor sem lesz semmi baja, ahogy azt elõttem is írták. A legalkalmasabb idõ a ciklusod felénél van. Hasznos a ciklus-hu, csak regisztrálnod kell, az kiszámolja, hogy mikor van peteérésed és akkor a legbiztosabb, hogy a baba megfogan.
nem, mert a mai gyogyszerekben nagyon kevés a hormon, ezt nekem orvos mondta.ha ugy érzi a baby biztonságban van, jönni fog!
A kérdező hozzászólása: De nem lehet úgy baja egy esetleg megfoganó babának? Gondolok itt fejlõdési rendellenességre és hasonlókra.
A kérdező hozzászólása: Én Belara-t szedtem. Köszi a választ, az egy hónapot mindenképpen kivárjuk. Csakhát, hogy õszinte legyek, amióta megtudtam, hogy a párom is szeretné, és akkor vágjunk bele, hihetetlenül boldog vagyok, és szívem szerint már ma próbálkoznék :) (Igen... mondhatjuk úgy is hogy türelmetlen lettem:) )

A fogamzásgátló abbahagyása után mennyi időnek kell eltelnie, hogy újra szedni lehessen?

Legjobb válasz: Beteg tájékoztatón minden rajta van.. Vagy ott a nõgyógyász.

Beteg tájékoztatón minden rajta van.. Vagy ott a nõgyógyász.
Ez attól függ, milyen típusú fogamzásgátlót szedsz! Írd meg a nevét és küldöm a választ! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Gestomixet szedek.
Általában az elsõ normális menstruáció után

A fogamzasgatlo abbahagyasa utan mennyi ido mulva ajanlatos teherbe esni? Hany honapig kell szunetet tartani, hogy a bogyoktol kiuruljon a szervezetem?

Mar 5 eve szedem a tablettakat(Logest) szeretnenk babat csak azt nem tudom, hogy mennyi ido szunetet kel tartani.mar egy honapja abba hagytam, de meg vigyazunk es mar 5 napja kesik

Legjobb válasz: Szia! Én Yadine szedése után,melyet 6 éve szedtem és szüneteltettem,lettem terhes.Az orvosok és a védõnõ is megnyugtatott,hogy semmi gond nem lehet.Most a 9.hétben vagyok.

Szia! Én Yadine szedése után, melyet 6 éve szedtem és szüneteltettem, lettem terhes.Az orvosok és a védõnõ is megnyugtatott, hogy semmi gond nem lehet.Most a 9.hétben vagyok.
Szia! Én januárban voltam dokinál, azt mondta elavult a bogyóm, ír másikat. Kaptam tõle egy próbacsomagot, egy havi adag volt benne. Azt mondta, hogy gyengébb gyógyszer, úgyhogy ha nem akarunk babát, akkor védekezzünk mellette az elsõ hónapban.Akkor megkérdeztem tõle, hogy mi lesz ha mellette mégis teherbe esek, lehet a baja a kicsinek. Azt mondta, hogy ezekbe már annyira kevés hormon van, hogy nem árthat. Nem védekeztünk de nem lett baba. Aztán úgy döntöttünk, hogy szeretnénk a kicsit, úgyhogy nem is váltottam ki a felírt 3 havi adagot, és rögtön terhes lettem. Most 23 hetesek vagyunk, eddig minden vizsgálat szerint rendben fejlõdünk. Szerintem nem lehet baj, ha nem hagysz ki hónapokat! Sok boldogságot!
Nyugodtan próbálkozhattok már az elsõ hónapban is a babával. Amúgy az orvosok azt javasolják, hogy a tabi abbahagyása után 3 hónapig várjunk. De semmi baja nem lesz a kicsinek, ha már akkor teherbe esel. Most valószínûleg azért késik, mert most hagytad abba a tabit és vissza kell állnia a szervezetednek arra, hogy nincs tabi.
Helló! Általában 3 hónapot szoktak javasolni és szerintem a biztonság kedvéért tartsd is be!
Szia! Én harmonetet szedtem majd 2évvig. Abbahagyás után 2héttel lettem kismama!!!
én a helyedben kivárnám a három menszit biztos ami biztos, aztán ha baj van soha nem bocsájtod meg magadnak hogy nem vártál
szia. 10 évig szedtem szünet nélkül a bogyót. doki decemberben javasolta a szüneteltetést, mert úgy látta nagyon elvékonyodott a méh falam. januárban nem lettem terhes, februárban nem volt itthon a párom és márciusban már meg is fogant a kis drága.most a 21.hétben vagyok
Szia! Én 11 éven keresztül szedtem a fogamzásgátlót szünet nélkül. Kb 4-5 évig Triregolt, utána Femodent. 3 hónapot kivártunk, ami alatt össze-vissza menstruáltam, aztán kapásból sikerült a baba. A dokim szerint elég a 3 hónap, azt is azért mondják, hogy beálljon a vérzés. Mert ugye az alapján számolják ki, mennyi idõs terhes vagy. Nálam az utolsó menstruáció helyén mindenhol kérdõjel szerepel, a baba korát az uh adatai alapján számolta ki.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyit kell várni a teherbeeséssel?

Legjobb válasz: Kb 3 hónap a teljes tisztulási idõ,azaz amennyi idõ alatt teljesen távozik a fogamzásgátlók hatása a szervezetedbõl.

Kb 3 hónap a teljes tisztulási idõ, azaz amennyi idõ alatt teljesen távozik a fogamzásgátlók hatása a szervezetedbõl.
Azonnal teherbe lehet esni, és semmi baja nem lesz a babának. (A fogamzásgátló mellett fogant gyerekeknek sincs.) De érdemes egy-két ciklust kivárni, hogy lásd, rendben megy-e a szervezeted, ezalatt pedig már elkezdheted szedni a folsavat.
Én másfél éve várok rá.
Mindenképp érdemes várni minimum 3 hónapot, de jobb ha fél évet! Mert a fogamzásgátló mellett fogant babáknak igenis lehet bajuk! Nem minden esetben, de nagyon nagy arányban. Lehet, hogy egészségesen születik, semmi elváltozás, negatív dolog nem látszik rajta...de késõbb elõjöhetnek ám a problémák. Megmutatkozhat szomatikus, azaz szervi elváltozások formájában, de mentális retardáció, értelmi sérülés formájában is. Úgyhogy szerintem nagyon nem éri meg kockáztatni.

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idő kell míg helyreáll a "rendszer"?

Legjobb válasz: Változó, de tudom hogy ez elég idegesítõ válasz. Egy-két hét max. amíg tûrhetõek a tünetek, de pl. babához ennél jóval többet érdemes várni.

Változó, de tudom hogy ez elég idegesítõ válasz. Egy-két hét max. amíg tûrhetõek a tünetek, de pl. babához ennél jóval többet érdemes várni.
Ez teljesen egyéni. Vkinek azonnal rendezõdik a ciklusa, vkinek pár hónap, de olyan is van, akinek magától nem is rendezõdik. Ha 3 hónap alatt nem jelentkezik menzesz, mindenképp fordulj orvoshoz.

Fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után kinek mennyi idő után sikerült a baba? Tartottatok szünetet, kell, mennyit?

Legjobb válasz: Nekem ez az 5.hónap és sajnos még nem jött össze,de a dokim csak múlt hónapban mondta,hogy kezd helyreállni a hormonháztartásom. 6,5 évig szedtem gyógyszert,de 2 évente tartottam fél éves szüneteket,akkor minden rendben volt. Erre most,hogy babát akarunk mégis összekavart a gyógyszer mindent.:( Remélem ebben a hónapban már sikerül a pici:) Én azt mondom neked(így utólag),hogy nem árt 3 hónapig vigyázni és hagyni egy kis idõt,hogy odabent visszaálljon minden a normális kerékvágásba. Ha viszont mégse vártok nem lesz semmi baja a babának.

Nekem ez az 5.hónap és sajnos még nem jött össze, de a dokim csak múlt hónapban mondta, hogy kezd helyreállni a hormonháztartásom. 6, 5 évig szedtem gyógyszert, de 2 évente tartottam fél éves szüneteket, akkor minden rendben volt. Erre most, hogy babát akarunk mégis összekavart a gyógyszer mindent.:( Remélem ebben a hónapban már sikerül a pici:) Én azt mondom neked(így utólag), hogy nem árt 3 hónapig vigyázni és hagyni egy kis idõt, hogy odabent visszaálljon minden a normális kerékvágásba. Ha viszont mégse vártok nem lesz semmi baja a babának.
szia! én 8 évig szedtem folyamatosan. nem hagytam utána szünetet és a második mensim már nem jött meg. sok sikert!
Nem kell szünetet tartani, mert a tabletta abbahagyása után, mivel elnyomásban volt a peteérés, ezért sokkal aktívabb és intenzívebb lesz. ha van valami a tabletta miatt, akkor úgy sem jön össze a baba.
Szia! Az elsõ terhességemnél decemberben hagytam abba a gyógyszert 7 év után, 4 hónapig még védekeztünk, mert egyéb gyógyszereket is szedtem, de utána az elsõ védekezés nélküli alkalomkor összejött a baba. A mostani terhességemnél úgy alakult, hogy novemberben hagytam abba a szedését (7 hónap után) és januárban, szintén elsõ próbálkozásra összejött a baba. Az orvosom is azt mondta, hogy várjam meg az elsõ menzeszt a gyógyszer abbahagyása után és utána nyugodtan nekiállhatunk próbálkozni. Hát 1-bõl 1 lett az eredméyn :-) De nyilván függ a gyógyszer fajtájától is. Én nagyon alacsonyhormontartalmú gyógyszert szedtem (Yadine, ill. Yasminelle) mindkét terhességem elõtt.
Én június elején hagytam abba a tablettát, és aug.közepén jött meg az utolsó menzeszem.35hetes
Szia! A barátnõm 8 évi gyógyszer szedés után három hónap pihenõt tartott, és rögön össze is jött a baba. Már 13 hetes.
Szia! Én kb. 8 évig szedtem fogamzásgátlót, az utolsó 2-3 évben hüvelygyûrûm volt. Ennek nagyon alacsony a hormontartalma, mert napi 24 órában bocsájtja ki, így nem egyszerre kapod meg a 24 órás dózist, mint a tablettánál. Nekem a doki azt mondta, hogy egyik hónapban eltávolítom a gyûrût, a következõ hónapban teherbe is eshetek. A második hónapban estem teherbe.
Az elõzõ hozzászóló vagyok. Azért azt is figyelembe kell venni, hogy a szedett fogamzásgátló milyen fajta volt és mert minden nõ más mindenkinek másképp tisztul(áll helyre) a hormonrendszere.Szerintem is jó tanács az ha egy picit védekeztek pár hónapot és utána mindent bele..!!!:-D Azért a nõgyógyászoddal is kellene konzultálni, hogy szeretnétek babát.Hidd el segíteni tud jó tanácsokkal.Olvastad, hogy mi mennyit vártunk az elsõ terhességre!Ne legyél türelmetlen!!(könnyû mondani):-)) Én szorítok nektek!!!
Szia, Nekem van egy 9 éves kislányom és hát úgy kb.8 évig szedtem a gyógyszert.Gondoltam itt az ideje egy kis pihit tartani megint.(Az évek alatt kb. 4x pihentettem rövid ideig)5 hónapja nem szedtem már amikor .....nem jött meg.Gyanús volt, mert reggelente nem voltam túl jól.Szóval most vagyok 21 hetes kismama.:-D A kislányomnál amikor abbahagytam akkor kb. 1 évet is várnunk kellett.Azért összefüggésben van szerintem a korral(én 31 vagyok most), hogy mennyit stresszelsz, dohányzol-e, eszel-e rendesen...stb... Ne add fel!!!Üdv.
Én nem tartottam szünetet, egybõl próbálkoztunk, a második hónapban sikerült teherbe esnem. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A válaszok arányára tekintettel, meg utána olvasás... úgy gondolom, hogy nem igen fogok szünetet tartani, esetleg 1 hónapot kicsit még figyelünk majd...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!