Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell a fogamzásgátló (118 db)

Ha Duomox gyógyszert 2 napig szedtem és aztán abbahagytam mennyire csökkenti a fogamzásgátló hatását? Meddig kell más módszerrel védekezni? Cypromix a fogamzásgátlóm neve.

Legjobb válasz: Miért két napig szedted? Antibiotikumot végig kell szedni, különben lószart sem ér. Ezt nem mondta el az orvos? Nem lehet kibírni szex nélkül,míg meg nem gyógyulsz?

Miért két napig szedted? Antibiotikumot végig kell szedni, különben lószart sem ér. Ezt nem mondta el az orvos? Nem lehet kibírni szex nélkül, míg meg nem gyógyulsz?
Duomox nem csökkenti. Én is azt szedtem. Miért hagytad abba? Igaza van az elõzõnek, szart se ér így, de ami rosszabb, ha legközelebb is írnak, akkor meg egyáltalán nem fog hatni.

Az antibiotikum mennyire hatástalanítja a fogamzásgátlót? Ha igen akkor mennyi időnek kell eltelnie, hogy ne legyen a fogamzásgátlóra hatással?

Legjobb válasz: Csökkentheti a hatását, de nem feltétlenül. Ennek ellenére szerintem nem érdemes kockáztatni, antibiotikum szedése alatt + utána legalább 1 hétig kiegészítõ védekezés a biztos (nem megszakítás!).

Csökkentheti a hatását, de nem feltétlenül. Ennek ellenére szerintem nem érdemes kockáztatni, antibiotikum szedése alatt + utána legalább 1 hétig kiegészítõ védekezés a biztos (nem megszakítás!).
A szedés alatt és az utolsó szem antibiotikumtól számítva plusz 1 hétig kiegészítõ védekezés szükséges. Sok idõ igen, de így biztonságos.

Mennyi idő kell a fogamzásgátlónak hogy felszívódjon?

Reggel bevettem a tabletát de olyan fél vagy 1 órára rá kakiltam! attól még hat a gyógyszer? vagy ennyi id? alatt még nem megy át rajtam? mert voltam délel?tt a barátommal!

Legjobb válasz: A fogamzásgátlót szedõ nõk a szedés idejére felfüggesztik az anyagcsere folyamataikat, nem pisilnek, nem kakilnak. Egyéb esetben a gyógyszer nem hat. :)))))) Ugyan már, gondolj bele! Ha a normál anyagcsere befolyással lenne a tablettára, akkor senkinek nem hatna. A hányás, vizes hasmenés okozhat gondot 4 órán belül.

A fogamzásgátlót szedõ nõk a szedés idejére felfüggesztik az anyagcsere folyamataikat, nem pisilnek, nem kakilnak. Egyéb esetben a gyógyszer nem hat. :) ))))) Ugyan már, gondolj bele! Ha a normál anyagcsere befolyással lenne a tablettára, akkor senkinek nem hatna. A hányás, vizes hasmenés okozhat gondot 4 órán belül.
A kérdező hozzászólása: Értem köszi a választ :) Hát gondoltam hogy nem igy van csak kicsit parás vagyok néha :D

A vastabletták mennyire befolyásolják a fogamzásgátló hatékonyságát? És egy 7-10 napos antibiotikumos kúra után mennyi időnek kell eltelnie, hogy újra biztonságos legyen a tabletta használata?

Legjobb válasz: A vastabletta szerintem egyáltalán nem befolyásolja de az antibiotikum után várj egy hetet míg újra kiegészítõ védekezés nélkül szexelsz.

A vastabletta szerintem egyáltalán nem befolyásolja de az antibiotikum után várj egy hetet míg újra kiegészítõ védekezés nélkül szexelsz.
Szia! A vastabletta nem befolyásolja, az antibiotikumok viszont igen. Nekem a dokim azt tanácsolta, hogy pl. Augmentin szedése alatt és utána még 2 hétig használjak óvszert.

Mennyi idő kell a fogamzásgátló abba hagyása után hogy ki tisztuljon a szervezet? Egyáltalán kell várni?

Az egyik rokonom azt mondta legalább 6 hónap kell hogy ki tisztuljon a szervezet. A n?gyógyásszal beszéltem és Õ azt mondta nem baj ha három hónap alatt terhes leszek mert alacsony hormontartalmúak a gyógyszerek. Anyúkám sem védekezet másképp nálam és 3 hónap múlva terhes lett velem. És azért 27 évvel ezelött nagyobb hormontartalmúak voltak a gyógyszerek.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvosom,h nem kell semmit sem varni,mert annyira keves benne a hormon,h nem okoz semmi bajt.

Nekem azt mondta az orvosom, h nem kell semmit sem varni, mert annyira keves benne a hormon, h nem okoz semmi bajt.
Szia. Szerintem ez a tabitol fugg, h mekkora a hormontartalma. Én 2 éve nem szedem a fog. tabit, de arra emlékszem, h a doki azt mondta, legalább 4-5 honapot várjak.
Nem kell várnod semmit, ha a baba jönni akar, jönni fog.Én sem vártam, nekünk 10 hónap kellett a babóhoz. 18 hetes kismami
Szia!Nekem azt mondták többen az orvosok közül(egymástól függetlenül), hogy a mai modern fogamzásgátlók már annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy nyugodtan lehet próbálkozni.MI vártunk 5 hónapot, de nem kellett volna, mert 6 hónap próba után estem elõször teherbe, akkor már egy éve nem szedtem, de sajna 3 vetélésen kívül nincs még gyermekem, a vetéléseket pedig igazán nem foghatom a senkire és semmire.2 éve próbálkozunk.Egy öreg róka
Én sem vártam semmit és 3 hónap után jött a baba!:) Elõzõ terhességem gyógyszer mellett jött létre véletlenül, de azt mondta a doki, hogy akár a terhesség végéig is szedhetném, akkor sem ártanék vele a picinek, mert annyira alacsony a hormontartalmuk.Ennek már 8 éve, azóta mégjobb gyógyszerek vannak!Én anno triregolt szedtem.Szerintem nem érdemes várni, valószínû úgysem jön rögtön a pici az elsõ hónapban!Ha mégis akkor meg igazán boldogok lehettek!:) 19 hetes kismama
szia! mi nem vártunk egy percet sem gyógyszer elhagyása után. Tehát nem védekeztünk semmivel. Az én anyum abbahagyta velem a gyógyszer márciusban és áprilisban már meg is fogantam. Nos annak is már 26 éve, és akkor még tényleg nem voltak extra alacsony hormontartalmú gyógyszerek. Nekem is azt mondta a nõgyim, hogy várjukl 3 hónapot, de én nem vártam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! "Öreg róka" nagyon drukkolok Nektek többször olvastam a válaszodat máshol is. A Szulák is 40 fölött van és összejött a baba! Ne keseredj el! Puszi Nektek! :-)

Mennyibe kerül a fogamzásgátló? Mikor fogy el egy dobozzal? Havonta kell újat venni?

Legjobb válasz: attól függ. a legtöbb-ben 21 szem van, a yaz-ban, ami egy ujfajta, abban meg 28. 24 aktiv tabletta, és 4 hormonmentes tabi, ami csak azért van, h ne kelljen a szünet napjait számolgatni, hanem csupan folytatod a tabikat beszedni. az, h mennyibe kerül, az változó. nalunk a yaz 10 euro, a mercilon kijott 5 euro - ba. ezt a kettot szedtem.

attól függ. a legtöbb-ben 21 szem van, a yaz-ban, ami egy ujfajta, abban meg 28. 24 aktiv tabletta, és 4 hormonmentes tabi, ami csak azért van, h ne kelljen a szünet napjait számolgatni, hanem csupan folytatod a tabikat beszedni. az, h mennyibe kerül, az változó. nalunk a yaz 10 euro, a mercilon kijott 5 euro - ba. ezt a kettot szedtem.
Ez most egy komoly kérdés??

Körülbelül mennyibe kerül a fogamzásgátló tabletta? Minden hónapban el kell menni az orvoshoz újat iratni?

Legjobb válasz: Haliho! Hát, elõször csak 1 hónapra írja fel, mert ki kell probálni, hogy reagál rá a szervezeted. Utána már 3 havit írnak fel.(legalábbis nálam így volt) Én kb. évente eccer megyek vissza vizsgálatra, egyébként meg csak íratni, ami 5 perc alatt megvan. :) Én Trinordiolt szedek, 3 havi kb. 2500 Ft , de tudom, h azóta már jöttek ki modernebbek is, amik drágábbak. Egyik bnõm pl. tudom, h 3havira 5 ezret fizet , de sorry, annak a nevére nem emlékszem. Amugy a dokival majd ezt is meg tudod beszélni! sok sikert:)

Haliho! Hát, elõször csak 1 hónapra írja fel, mert ki kell probálni, hogy reagál rá a szervezeted. Utána már 3 havit írnak fel.(legalábbis nálam így volt) Én kb. évente eccer megyek vissza vizsgálatra, egyébként meg csak íratni, ami 5 perc alatt megvan. :) Én Trinordiolt szedek, 3 havi kb. 2500 Ft , de tudom, h azóta már jöttek ki modernebbek is, amik drágábbak. Egyik bnõm pl. tudom, h 3havira 5 ezret fizet , de sorry, annak a nevére nem emlékszem. Amugy a dokival majd ezt is meg tudod beszélni! sok sikert:)
Nekem felírták e 3 havit elsõre is, de tényleg célszerû az elõször egy havi adag, mert van akinek nem tolerálja a szervezete, meg kell találni azt , ami jó neked. Utána tényleg 3 havonta kell menni feliratni, de sose hagyd az utolsó napokra, inkább elõbb megylegyen mint kell. Az ára igen drága sajnos, a mai gyógyszserek olyan 3, 000-tõl kezdõdnek, de inkább 5, 000. De én azt mondom hogy megéri a biztosnágos és nyugodt szexet. Ha szerecséd van és jófej a doki, még adhat minta adagokat is, amik neked nem kerülnek pénzbe.
szia! én Minuletet szedek, a 3 havi 4900Ft, de ennek elég alacsony a hormon tartalma.Nekem a háziorvos írja, de évente rákszûrés és vérvétel kell.Ötlet: ha minden igaz a magyarország.hu-n minden gyógyszer árát megtalálod, esetleg kérdezd meg a dokit melyiket ajánja. én elõszõr meliane-t irattam.alacsony a hormontartalma, de biztonságos, mondjuk az sem olcsó.

Mennyibe kerülnek a fogamzásgátlók, és a nőgyógyásznál lehet-e választani hogy miet szeretnél, vagy ő megmondja, és azt kell használni?

Legjobb válasz: Tõlem egyenesen megkérdezte melyiket akarom szedni. Mondtam egyet (amirõl sok jót hallottam) és azt írta fel. De szerintem egy jó nõgyógyász nem ezt csinálja.

Tõlem egyenesen megkérdezte melyiket akarom szedni. Mondtam egyet (amirõl sok jót hallottam) és azt írta fel. De szerintem egy jó nõgyógyász nem ezt csinálja.
egyébként ez a Yadine volt, ami 7600ft 3havi adag.
5200 Ft? Az még olcsó! Nekem a Mercilon úgy fél éve 6400 volt, most a Cilest 4200 körül van. Én nem éreztem megfelelõnek a bogyót, ezért váltottam, de megkértem a dokit, hogy lehetõleg ne a legmagasabb árkategória legyen. Ja, és ragaszkodj a májfunkció-vizsgálathoz, mielõtt fölírja, engem a magándoki nem volt hajlandó elküldeni, a belgyógyász háziorvosomnak az volt az elsõ.
Az enyém megkérdezte, hogy az ár vagy a minõség fontosabb, és ennek függvényében írta fel. Amúgy ha ismerõsöknek bevált valami, biztos kérheted kifejezetten azt a dokitól, nem fog rád kényszeríteni semmit (vagy ha igen, keress másik dokit) ;)
Nem a harmonet a legdrágább, a lindynetteem is 5500 volt, a yadine vagy a yasminelle a legdrágább. Tõlem nem kérezte meg mit szeretnék, de én is hallottam olyanról, aki megkérdezte, hogy mennyi pénzt szán rá. Anno én is úgy voltam vele, hogy olcsóbbat kérem, de ha már a magándoinál elköltök egy valag pénzt, tökmindegy...
Szia! Az alap kérdés az, hogy mit akarsz, mert vannak tabletták, van hüvelygyûrû, sõt már van olyan spirál is amit nem szülteknek is javasolnak. Én anno hüvelygyûrût használtam (1 havi adag 5000 Ft körül van, alacsony a hormontartalma, nekem nagyon jó volt, viszont vannak akik "érzik" és nekik zavaró), most spirálom van - én ugyan már szültem, de a tájékoztatójában olvastam, hogy a "mini" méretût nem szült nõknek ajánlják. Ez (Lili gold) 5 évig lehet bent és kb. 6000 Ft. Beszéld meg a dokival, hogy neked mi a fontos, mennyi pénzed van rá, akár bogyóról van szó, akár másról. Üdv.
Mondjuk az szerintem megmondhatod neki, hogy alacsony hormontartalmút szeretnél szedni! De ekkor ki kell nyitni a pénztárcádat! Az 5200 Ft-os az még olcsónak is számít! Én most váltottam ki az enyémet (Gracial) és a 3 havi adag 7300 Ft volt!
Úgyhallottam, hogy van olyan nõgyógyász, aki megkérdezi, hogy milyen árba mozogjon a tabletta, de nekem a legkisebb hormontartalmút és elvileg legjobbat, de legdrágábbat is írta fel.Harmonet a neve, és 3 havi adag 5200 ft.Azthiszem ez a legdrágább, de nem bizti :S
Mindig a legújabbak a legdrágábbak. Az én tabim 2300 forint 3 hónapra, de ezt bõrgyógyász írta fel a pattis bõrõm miatt.

Mennyi idő kell a fogamzásgátló tabletta szedésének elkezdése után hogy megfelelő védelmet nyújtson?

Üdv!

Legjobb válasz: Ez a 2. levél után hülyeség :D 1 hónap után már 100%-s a védelem biztosan. De amúgy tájékoztatóban benne van, hogy ha menstruáció elsõ napján kezdi el szedni, akkor elsõ naptól kezdve véd. A dokik általában 2 hetet mondanak a maiakra.

Ez a 2. levél után hülyeség :D 1 hónap után már 100%-s a védelem biztosan. De amúgy tájékoztatóban benne van, hogy ha menstruáció elsõ napján kezdi el szedni, akkor elsõ naptól kezdve véd. A dokik általában 2 hetet mondanak a maiakra.
Attól függ mikor kezdi szedni. A legtöbb fogamzásgátló tabletta a tájékoztató szerint az elsõ szemtõl véd. Számomra elég hihetetlen. Sokan ki szokták várni 2. levél elejét. Mi 8 nap után már nem használtunk óvszert, mert már látszódtak a tabletta hatásai; kevesebb vérzés, kevesebb fájdalom. Már fél éve szedem :)
Nekem a tájékoztató azt írta, hogy egy hét után nem kell mással védekezni mellé, a doki meg azt mondta, h 2 hónapig védekezni kell mással, mert 1. levél alatt 70%, 2. levél alatt 90% és majd csak a 3. levél alatt lesz 99, 9%. Jobb félni mint megijedni, ugye védeni véd az elején is, mert a 70% védelem is védelem, csak az ugye 10 sexbõl 3 baba... Döntsetek belátásotok szerint... Van aki védekezés nélkül is nehezen esik teherbe, más meg gumi vagy bogyó mellett is terhes lesz. 24/N
A kérdező hozzászólása: Volt már rá példa hogy óvszer nélkül szeretkeztünk (most lehet oltani hogy húú de felelõtlen) mert nem volt éppen vagy épp kiszakadt és nem lett belõle semmi gond hála istennek. Ezért is döntöttünk úgy hogy a gyógyszer lenne a jó megoldás.
Olvasd el a betegtájékoztatót, benne van. Ha nincs nálad a gyógyszer keress rá a nevére a neten, a legtöbbnek meg lehet találni a tájékoztatóját.

Fogamzásgátlónak mennyi idő kell a teljes felszívódáshoz? Többi lent.

Most kezdtem el a napokba szedni és kiváncsi lennék a tapasztalatokra mennyi az az id? amennyi id? alatt biztosan nem lehet gond?(Hányás és hasmenés esetén)

Legjobb válasz: A betegtájékoztatók 3-4 órát írnak, de sok orvostól hallottam már, hogy 10 óra a biztos. Több helyen olvastam már a neten is errõl, pl. itt is: http://www.hazipatika.com/topics/fogamzasgatlas/faq Mi a teendõ hasmenés esetén? A tabletta bevétele után 10 órán belül jelentkezõ hasmenés miatt a fogamzásgátló tabletta nem, vagy rosszul tudott csak felszívódni, így a tabletta bevételét meg kell ismételni. Azért érdemes a kb. 10 órás határidõt betartani, mert ugyan a felszívódás elvben hamarabb megtörténik, de ha valamiért nem ürül a gyomortartalom a belek felé órákig, akkor nem tud felszívódni a gyomortartalom a fogamzásgátló hormonmennyiséggel együtt. Mi a teendõ hányás, hányinger esetén? A tabletta bevételét követõ 5-6 órán belüli hányás a tabletta felszívódását gátolja. Meg kell ismételni a tabletta bevételét. Ezért is célszerû a tablettát alvás elõtt bevenni. A hányinger nem befolyásolja a tabletta felszívódását.

A betegtájékoztatók 3-4 órát írnak, de sok orvostól hallottam már, hogy 10 óra a biztos. Több helyen olvastam már a neten is errõl, pl. itt is: http://www.hazipatika.com/topics/fogamzasgatlas/faq Mi a teendõ hasmenés esetén? A tabletta bevétele után 10 órán belül jelentkezõ hasmenés miatt a fogamzásgátló tabletta nem, vagy rosszul tudott csak felszívódni, így a tabletta bevételét meg kell ismételni. Azért érdemes a kb. 10 órás határidõt betartani, mert ugyan a felszívódás elvben hamarabb megtörténik, de ha valamiért nem ürül a gyomortartalom a belek felé órákig, akkor nem tud felszívódni a gyomortartalom a fogamzásgátló hormonmennyiséggel együtt. Mi a teendõ hányás, hányinger esetén? A tabletta bevételét követõ 5-6 órán belüli hányás a tabletta felszívódását gátolja. Meg kell ismételni a tabletta bevételét. Ezért is célszerû a tablettát alvás elõtt bevenni. A hányinger nem befolyásolja a tabletta felszívódását.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!