Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell szopnia egy 3 (3 db)

Mennyit kell szopnia egy 3 hetes gyereknek/4350g/?

Minden barátnőm állítja hogy az övéké 200g-ot szopott 3 óránként. Mikor én mondom a 80g-ot keveslik. De a gyerek 3700-al született 3500-al jöttünk haza, most 3 hetesen 4350g a gyerek sztem ez azért nem rossz.

Legjobb válasz: A legegyszerûbben úgy tudhatod meg, hogy mennyit kell szopnia, ennie a babódnak, ha az alábbi képletet használod: súly: esetetekben 4,350, ezt beszorzod 150-el, aztán az így kapott összeget elosztod az etetések számával. Gondolom a Te bébid is 8x eszik egy nap. Az így kapott összeg: 81. Tehát teljesen jól étkezik a baba nyugodj meg! :))

A legegyszerûbben úgy tudhatod meg, hogy mennyit kell szopnia, ennie a babódnak, ha az alábbi képletet használod: súly: esetetekben 4, 350, ezt beszorzod 150-el, aztán az így kapott összeget elosztod az etetések számával. Gondolom a Te bébid is 8x eszik egy nap. Az így kapott összeg: 81. Tehát teljesen jól étkezik a baba nyugodj meg! :) )
ne méricskéld, ha van sok pisis pelusa, kb 6, meg kakil is jócskán, akkor nyugi. Annyiszor szoptasd, amennyiszer a baba kéri és annyi ideig legyen a cicin, ameddig neki, jó, mert akkor kiszívja a a hátsó, táplálóbb tejet. Én annak idején hetente 2x mértem a babámat, láttam, hogy jól gyarapszik, nem foglalkoztam tovább vele. Jó babaázást! Gratula hozzá! :) )))
Nekem mindket gyerekem 40-50 miliket szopott ennyi idosen. :-) hiztak havi egy kilot, szoval nem volt gond. :-) a baratnoid rosszul emlekeznek, a fiam most ket eves, eleteben nem evett meg 200 mili tejet egyszerre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én is csodálkoztam mert a 3 éves lányom bír reggel 2dl tejet meginni.

Mennyit kell szopni egy két hetes kisbabának? Hány óránként jó, ha szopik? Van, hogy óránként-máskor 3-4 óránként. Mikotól áll be vmiféle rendszer az etetésben?

Legjobb válasz: mi is kéthetesek vagyunk, és pon ilyen a szopásrendünk - és szerintem ez igy is marad egy darabig. Próbálj pihenni nappal, ha tudsz. Majd ha nõ a baba, nõ az etetések közti idõ is, de ez minden babánál változó...

mi is kéthetesek vagyunk, és pon ilyen a szopásrendünk - és szerintem ez igy is marad egy darabig. Próbálj pihenni nappal, ha tudsz. Majd ha nõ a baba, nõ az etetések közti idõ is, de ez minden babánál változó...
Egy ilyen pici babának még nagyon pici gyomra van éppen ezért legjobb számára, ha igény szerint szoptatják. Ez azt jelenti, hogy ahányszor jelzi, hogy éhes, mellre teszik, függetlenül attól, hogy mikor volt az utolsó etetés. A baba néhány hét alatt kialakítja a saját ritmusát, amihez legjobb, ha az anyuka alkalmazkodik. Nagyon jó tanácsokat találsz az lll.hu-n a szoptatással kapcsolatban. Én soha sem mértem, hogy mennyit evett a babám, mert nem minden evés alkalmával esznek ugyanannyit, így csak fölöslegesen idegesítettem volna magamat. Ha a pici nyugodt, naponta minimum van 6 pisis pelusa akkor nincs gond. Ha nagyon ragaszkodsz a méréshez, elég, ha hetente 1x ugyanabban az idõben méred. Boldog babázást! 4 gyerekes anyuka
Szia! Én négy óránál többet nem hagyom aludni, kivéve éjszaka, akkor soha nem ébresztem. Persze többnyire akkor is kér 3 óránként. Viszont 1 óra múlva soha sem szoptatom meg, legalább 2 órát várok vele, ha eleget szopott elõzõleg. Így többnyire 3 óránként eszik, 1-2 szer fordul elõ 2 óránként, s néha 4 óránként. Kb. így szopik a 3 hetes babám. 4 gyerekes anyuka

Mennyit kell ennie (szopnia) egy 3 hetes babának? Ha mérem a babát mennyi dkg. különbségnek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia! A babák nem ismerik a mérleget, annyit esznek amennyi nekik jólesik. Amíg kéri, kínáld meg. A védõnõk szerint ilyen korban a testsúlyuk 1/6odát kell megenniük egy nap. Ebbõl elviekben könnyen kiszámolhatod, hogy hányszor eszik egy nap, vagyis mennyi egy adagja. Annyi a bibi, hogy reggel hígabb a tejed, többet ehet, míg este sûrûbb, és hamarabb jóllakik, tehát nem eszik egyformán, mint ahogy te sem, én sem. A lényeg, hogy legyen elég kakis-pisis pelusa, jókedve és akkor minden rendben van. Azt mondják hetente 150gr-ot "kell" híznia a babáknak... ez is rendkívül babafüggõ. Az enyém dupla ennyit hízott. Én max. kéthetente mérettem meg a fiam, nem szabad görcsölni a súly miatt. Szóval nyugi, és jó babázást!

Szia! A babák nem ismerik a mérleget, annyit esznek amennyi nekik jólesik. Amíg kéri, kínáld meg. A védõnõk szerint ilyen korban a testsúlyuk 1/6odát kell megenniük egy nap. Ebbõl elviekben könnyen kiszámolhatod, hogy hányszor eszik egy nap, vagyis mennyi egy adagja. Annyi a bibi, hogy reggel hígabb a tejed, többet ehet, míg este sûrûbb, és hamarabb jóllakik, tehát nem eszik egyformán, mint ahogy te sem, én sem. A lényeg, hogy legyen elég kakis-pisis pelusa, jókedve és akkor minden rendben van. Azt mondják hetente 150gr-ot "kell" híznia a babáknak... ez is rendkívül babafüggõ. Az enyém dupla ennyit hízott. Én max. kéthetente mérettem meg a fiam, nem szabad görcsölni a súly miatt. Szóval nyugi, és jó babázást!
Én úgy tudom, hogy kg-ként 150 ml-t kell ennie napnta a babának. Pl: egy 4 kg-os babának naponta 4*150=600 ml tejcsi kell. Én mérem evés elõtt és után és így tudom, hogy eleget evett-e, de igaza van az elõttem szólónak, legyen elég koszos pelus, meg jó közérzete a babádnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!