Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell szopnia (23 db)

Mennyit kell szopnia egy 3 hetes gyereknek/4350g/?

Minden barátnőm állítja hogy az övéké 200g-ot szopott 3 óránként. Mikor én mondom a 80g-ot keveslik. De a gyerek 3700-al született 3500-al jöttünk haza, most 3 hetesen 4350g a gyerek sztem ez azért nem rossz.

Legjobb válasz: A legegyszerûbben úgy tudhatod meg, hogy mennyit kell szopnia, ennie a babódnak, ha az alábbi képletet használod: súly: esetetekben 4,350, ezt beszorzod 150-el, aztán az így kapott összeget elosztod az etetések számával. Gondolom a Te bébid is 8x eszik egy nap. Az így kapott összeg: 81. Tehát teljesen jól étkezik a baba nyugodj meg! :))

A legegyszerûbben úgy tudhatod meg, hogy mennyit kell szopnia, ennie a babódnak, ha az alábbi képletet használod: súly: esetetekben 4, 350, ezt beszorzod 150-el, aztán az így kapott összeget elosztod az etetések számával. Gondolom a Te bébid is 8x eszik egy nap. Az így kapott összeg: 81. Tehát teljesen jól étkezik a baba nyugodj meg! :) )
ne méricskéld, ha van sok pisis pelusa, kb 6, meg kakil is jócskán, akkor nyugi. Annyiszor szoptasd, amennyiszer a baba kéri és annyi ideig legyen a cicin, ameddig neki, jó, mert akkor kiszívja a a hátsó, táplálóbb tejet. Én annak idején hetente 2x mértem a babámat, láttam, hogy jól gyarapszik, nem foglalkoztam tovább vele. Jó babaázást! Gratula hozzá! :) )))
Nekem mindket gyerekem 40-50 miliket szopott ennyi idosen. :-) hiztak havi egy kilot, szoval nem volt gond. :-) a baratnoid rosszul emlekeznek, a fiam most ket eves, eleteben nem evett meg 200 mili tejet egyszerre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én is csodálkoztam mert a 3 éves lányom bír reggel 2dl tejet meginni.

Mennyit kell szopnia egy egyhetes babának? A tej mikor indul nagyon be?

Én úgy tudom ahány napos, annyiszor 10ml. Tehát most 70ml-t kell szopnia minden etetéskor? És meddig van ez így, hogy ahány napos annyiszor 10ml?Van tejem, de nem ömlik.

Legjobb válasz: Minden baba más és más. Van aki sose szopik 60-80 gr-nál többet együltõ helyében, és van baba aki képes 150-180 gr-ot is szopni egy evésre. Nem ez a fontos!!! A fontos az hogy mindig cicre kerülhessen amikor ezt kívánja. A babák nemcsak az éhség miatt szopiznak, hanem az anyukájuk közelségére is vágynak. Ha minden levett pelusban van pisi, és rendszeresen van kaki a babának, a nagykutacsa nincs besüppedve, a szájacskája nincs kiszáradva kicserepesedve akkor biztosan elegendõt szopik. A tej "nagyon" beindulása is változó, nekem egyátalán nem durrant be, és boldogan szoptatom az 5 hónapos fiamat igény szerint.

Minden baba más és más. Van aki sose szopik 60-80 gr-nál többet együltõ helyében, és van baba aki képes 150-180 gr-ot is szopni egy evésre. Nem ez a fontos!!! A fontos az hogy mindig cicre kerülhessen amikor ezt kívánja. A babák nemcsak az éhség miatt szopiznak, hanem az anyukájuk közelségére is vágynak. Ha minden levett pelusban van pisi, és rendszeresen van kaki a babának, a nagykutacsa nincs besüppedve, a szájacskája nincs kiszáradva kicserepesedve akkor biztosan elegendõt szopik. A tej "nagyon" beindulása is változó, nekem egyátalán nem durrant be, és boldogan szoptatom az 5 hónapos fiamat igény szerint.
A tej kb a 3. vagy 4. naptól indul be.A babának testsúly kilogrammonként 150 ml-t kell ennie attól függ hány kilós.pl.3 kilós babának 450ml-t kell ennie naponta.
Nálunk kb. 2 hét kellett, hogy igazából jól beinduljon a tej. Addig össze-vissza szoptak a gyerkõcök, és a mellem is sebes volt. Én az "ahány napos-annyiszor 10 ml-t kell szopnia", még nem hallottam. Amit a gyerekorvosunk mondott a mennyiségrõl az a 150 ml/testsúlykg/nap, amit el kell osztani az etetések számával. De ez csak egy átlag, lehet több, és egy picivel kevesebb is. Próbálj fejni, az segíthet a tej növelésében. Sajnos nálunk mindhárom gyereknél kb. 3 hónapos korukra állt be valamiféle rendszer a szopásoknál. Addig teljes káosz volt otthon... Sok sikert és kitartást!

Hogy kell kiszámolni, hogy mennyit kell szopnia egy csecsemőnek?

Emlékszem,hogy van rá valami képlet, de hogy mi...... Azt hiszem a súlyát kell osztani valamennyivel.

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! Gondolom méred a babát mennyit szopizott. A testsúlyát kilóban kell megszorozni 150-el, azt ezt kapott szám a napi mennyiség. Ezt még elosztod annyival ahányszor eszik, úgy megkapod azt a mennyiséget amit egy evésre "kell" ennie. De ez nem mérvadó, ne ebbõl indulj ki. Ez minden babánál változó, nem lehet általánosítani. De azért kíváncsiságból én is kiszámoltam. Az én babám mindig többet evett pár decivel, mint a kijött mennyiség. Na mondjuk látszik is rajta. :)

Kedves kérdezõ! Gondolom méred a babát mennyit szopizott. A testsúlyát kilóban kell megszorozni 150-el, azt ezt kapott szám a napi mennyiség. Ezt még elosztod annyival ahányszor eszik, úgy megkapod azt a mennyiséget amit egy evésre "kell" ennie. De ez nem mérvadó, ne ebbõl indulj ki. Ez minden babánál változó, nem lehet általánosítani. De azért kíváncsiságból én is kiszámoltam. Az én babám mindig többet evett pár decivel, mint a kijött mennyiség. Na mondjuk látszik is rajta. :)
az a képlet csak a tápszeres babákra vonatkozik, hogy csak szopis akkor nem az a mérvadó, azt mondják a hízást kell nézni és hogy kiegyensúlyozott legyen a baba, mert a tej este zsírosabb, nappal vizesebb így nem mérvadó :)
Szoptass igény szerint, akkor jó eséllyel lesz elég tejed.
Sehogy, ezt nem lehet meghatározni. Annyit "kell" szopnia, amennyire éppen éhes. A lényeg, hogy rendesen hízzon.


Mennyit kell szopni egy újszülöttnek?

12 napos és 2800gr. Mennyit kell egy evésre szopnia, hogy emelkedjen a súlya? Milyen módon tudnám rábírni, hogy többet egyen? Szopi közben hamar elalszik.

Legjobb válasz: Nagyon aluszékony,azért nem szopik többet? Mennyi idõnként szopik? A 40 is elég lehet, pl ha napi 10x szopik,az már 400 g egy nap.

Nagyon aluszékony, azért nem szopik többet? Mennyi idõnként szopik? A 40 is elég lehet, pl ha napi 10x szopik, az már 400 g egy nap.
Nem baj, ha elalszik, ha éhes lenne , nem tudna elaludni :) Ha felkel, majd folytatja. Szoptasd gyakran, ahogy igényli. Én babám 60-80 g-okat szoptt egyszerre, volt, hogy kevesebbet, de 2-3 óránként. Õ ennyitõl is szépen hizott.
Vitatkoznék az elõttem szólóval. Nem "nem baj" ha elalszik... az enyém is mindig elaludt, és 2, 5 hónapos korától tápszerrrel kellett pótolnom, mert nem szopott eleget, és emiatt az elején meglévõ sok tejembõl hamarosan kevés tejci lett. Aztán amikor már evett volna rendesen és nem volt elalvós, akkor meg már nem volt mit... illetve nem volt neki elég. Szóval kérdezõ, szoptassad amilyen gyakran csak lehet, akár 8-12 alkalommal egy nap. Ha közben elbóbiskol, csiklandozd a füle mögött, ébresztgesd, tedd a mérlegre, attól is felébrednek, tedd a másik mellre, utána megint vissza az elsõre, büfiztesd, stb. Ha te esetleg 3 óránkénti etetés párti vagy, akkor érdemes mérni minden szoptatás mennyiségét, a baba súlya kilóban szorozva 150-nel, osztva a napi szoptatások számával a mennyiség. Ezt a védõnõm mondta, de én igény szerint szoptattam...
Igen, ez a gyarapodás azért kicsit lassúnak tûnik, bár a fogyás mértéke még nem érte el a határértéket (10 %). Kérdezõ, nem sárgult be a babád? Mert az járhat aluszékonysággal, és olyankor szükséges lehet jobban forszírozni a szopizást. Vagy volt valami nehezítõ körülmény a szülés idején?
Ne hagyd aludni! Ébreszgesd és szerintem hagyd a mérleget! Engem halálra szekt a családom, mert 3 óránként csak 50 ml-t szopott a kislányom, volt, amikor szinte egész nap szopizott, és átvészeltük! 2 és 3 hetes korban is van egy növekedési ugrás, ezeken túl kell jutni, utána nem lesz gond! Ne idegeskedj! Egyél-igyál eleget! Ajánlom az alkoholmentes sört, bár a gyakori szoptatás a legjobb tejszaporítási módszer. Pihenj rengeteget! 8 hónapos, napi ötször szopizó kislány édesanyja
Ennyi ingadozás +/- egy pisi, kaki, úgyhogy stagnál a picike ha jól értem. Az enyémek ilyenkor születési súly +50-60 dkg-nál jártak. Már írtam egyszer, akkor is sok hitetlenkedõ volt, de egy barátnõmnek azért volt aluszékony a baba, mert nem volt elég tej. Ha 2 óránként megszenvedtek 40-ért, akkor ott nincs elég tej szerintem. Ha az én babám lenne, amikor ébren van, fél óránként is cicire raknám, ill 3 óránál nem hagynám hogy többet aludjon.
A kérdező hozzászólása: 3020gr-mal született. A legkisebb 2780 volt. Most 2810-30 között ingadozik, de már 6 napja oda-vissza ennyi.
Mennyit hizott a ket het alatt? Mennyi volt a legkisebb sulya?
A kérdező hozzászólása: Próbálunk 2 óránként nappal. Éjszaka csak 2-szer ébred fel. Így nincs meg 10 szopi egy nap alatt.
úgy értettem, hogy a legelõször szólóval vitatkoztam volna... A 40 elég lehet, igen, ha sokszor szopik 40-et. De ha csak 3 óránként, akkor kevés. Tedd gyakran a cicire.
A kérdező hozzászólása: Mi 40-ért is megszenvedünk:(.
A kérdező hozzászólása: 1-2 napig volt sárga, amikor hazajöttünk, de nem volt vészes. A szülés gyors és könnyû volt. Most pótoljuk és próbálunk minél többet szopizni.

Mennyit kell szopnia egy 2 hetes babának?

Tápszer leállás után,sokkal kevesebbet eszik.Vagy ez csak átmeneti?Eddig 40 tej után 40 tápot is benyakalt,most hogy a táppal leálltam,nem kiabál a pótlásért.Létezik,hogy elég neki a 40-50-70 tej,amit szopik?Eddig túletettem a táppal?Elég lett volna csak a cici?3350 gr-mal hoztam haza múlt hét pénteken,most 3620gr.Segítenétek?

Legjobb válasz: Minél többet szoptatod, annál több tejed lesz. Nem értem igazán, hogy az elsõ 2 hétben minek a tápszer, de ne tudod. Ha nem sír, akkor valószínûleg elég neki. Az én gyermekem is volt hogy az elején 40-60 gr között evett, de volt, hogy azt óránként követelte, mert ugye mindig bealudt rajtam.

Minél többet szoptatod, annál több tejed lesz. Nem értem igazán, hogy az elsõ 2 hétben minek a tápszer, de ne tudod. Ha nem sír, akkor valószínûleg elég neki. Az én gyermekem is volt hogy az elején 40-60 gr között evett, de volt, hogy azt óránként követelte, mert ugye mindig bealudt rajtam.
Nem fog az kiürülni, csak te érzed üresnek. Azért kell minél gyakrabban szoptatni, hogy beálljon a tej mennyisége annyira, amennyit a babád igényel. Ez kb. 6 hetes korára rendezõdik. A sárgaság 1 hetes korára biztos elmúlt már, mert az csak addig tart, úgyhogy nem hiszem hogy az lenne a baja. Ha meg alszik rendesen, és nem sír, akkor ne idegeskedj. Amúgy meg késõbb is lesz olyan, hogy kevesebbnek érzed a tejet, akkor is gyakrabban tedd cicire, mert ahogy növekszik, nagyobb lesz a gyomra is, több fér bele, többet is akar majd enni. Elsõ voltam.
Annyit kell szopnia, hogy gyarapodjon. Megszoptatod, amikor kéri, akár két óra után, de ha bealszik, fel ne ébreszd:) Elég ha hetente megméred (lehetõleg ugyanakkor, evés elõtt, meztelenül, hogy össze lehessen hasonlítani) Min. heti 150 g a hízás. Bár a fiam 4 hónapos kora körül volt, hogy kevesebbet hízott, köv. héten többet:)
Ha nem sárgult be nagyon és nem lett aluszékony, akkor biztosan eleget eszik így is. Nyugodj meg, ha éhes lesz, tudatni fogja veled! Ne a számokra hallgass, hanem õrá!
A kérdező hozzászólása: oké, akkor elvileg nincs baj.Nem sárgult be, és nem látom rajta, hogy nem lenne jól.A táptól néha dugig volt, de rájöttem, ez nem valami jó, mert kevesebbett fog szopni, ellustul.Most kellõ önbizalmam van, hogy én is tudok rendesen szoptatni, táp nélkül is.Remélem a babám is jelzi, ha kevés lenne.Mi van akkor, ha estére kiürül a cicim?
A kérdező hozzászólása: A kórházból szinte tej nélkül jöttem haza.Itthon kellet feltornáznom a tej mennyiséget.Nem sír kaja után, és 3 óra múlva kér megint enni.Hajnalban 70ml-t szív, de utána csak 40ml-t.Jókat alszik, és tej mindig marad a cicimben.szoptatnék, én éjjel-nappal.A cicimen altattam el, hogy induljon a tejem, még csukláskor is a szájába tettem, abból igyon.Most álltam le a táppal.Ugye fog többet szopizni, ha kell neki?
A kérdező hozzászólása: Köszi.Ahogy ébred, adom neki a cicit.De olyan nagyokat alszik.Tegnap pl.este 7-kor evett 70ml.-t, és utána csak 2.30-kor kelt fel éjjel.Akkor 50ml.-t szopott, és aludt tovább.Jó az alvókája.És olyan jó gyerek, csak ébredés után ordít, gondolom az éhségtõl.Még a pocija se fáj.Elsõ éjszakát átordította itthon, fájt a hasa.Gondolom a tápszertõl.Ha nem adok neki tápszert, akkor vízzel sem kell, hogy megkínáljam?
Nem, vízzel sem! Akár éhes, akár szomjas, szopit fog kérni. És te add neki nyugodtan. Ha szomjas lesz, csak az elsõtejet fogja kiszívni, ez sokkal vizesebb, mint a hátsó. (Legközelebb viszont ugyanerre a mellre tedd vissza, hogy kiürüljön és õ is hozzájusson a zsírosabb hátsóhoz is.) A kizárólagos szopi azt jelenti, hogy anyatejen kívül semmi mást nem kap, sose. Max. gyakrabban kér szopit, ennyi. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!
Szia! Biztos vagyok benne, hogy elég lesz neki a tejed. Egyébként ne mérd mennyit eszik!!! Én amíg mértem és írtam egy stresszes kínlódás volt a szoptatás és amint elhagytam a mérleget, azonnal meghitt összebújva etetés lett belõle! Esténként fürdés elõtt mérd meg a pucér súlyát, ennek kell nõnie, ez a lényeg és hogy legyenek pisi pelusok!
Így van ne mérd, csak 2 hetente, vagy havonta. Sose fogja az elõírt mennyiséget szopizni. Ezt tapasztalatból mondom.Este mindíg kevesebb lesz, de az a tej zsírosabb, táplálóbb, mint a reggeli. Ha tápszerezed lassan lemondhatsz a tejrõl, mert a cumisüveg el fogja lustítani. Délután aludj egy jót, vele egy idõben. Segít. La Leche liga honlapját nézd meg!

Hol találok olyan oldalt, ahol leírják, hogy x hetes/hónapos babának mennyit "kell" szopnia egy nap?

Legjobb válasz: Szia! Ne ragaszkodj a számokhoz, minden babának más az igénye. Evésenként is eltérõ mennyiségeket fogyasztanak. kukk ide: http://tejmentes.blogspot.com/2008/09/jszltt-kiscsecsem-tpll..

Szia! Ne ragaszkodj a számokhoz, minden babának más az igénye. Evésenként is eltérõ mennyiségeket fogyasztanak. kukk ide: http://tejmentes.blogspot.com/2008/09/jszltt-kiscsecsem-tpll..
Szerintem ilyen nincs. Az igény szerint szoptatott csecsemõk esetében azt a szót, hogy "kell" nem ismerjük.
Szia. Nem tudok olyan oldalról ahol errõl írnak, de így szokták számolni: testsúly kg-ban x 150 ez a napi adag, ha az alkalmankéntit szeretnéd akkor a kapott értéket el kell osztani az étkezések számával. Ezek csak hozzávetõleges értékek, mert minden baba más és másak a kaja igényeik. A szoptatott babák annyit esznek amennyi jól esik nekik, náluk ez nem igazán mérvadó.
z én babám annyit eszik 4 hósan mint egy újszülött. 60-80g 7x egy nap.:/ Az neki semmi és mégis normálisan hízik és fejlõdik. A védõnõ azt mondta ez így tök rendben van, neki ennyi elég. De végülis semmit nem tudsz tenni ha egyszer nem akar többet enni. És fordítva is.

Mennyit kell szopnia egy egyhetes babának? Az enyém 70-90-eket eszik. Nem sok?

Legjobb válasz: Ez a 70-90 ml pont az "elõírásos" mennyiség! :)

Ez a 70-90 ml pont az "elõírásos" mennyiség! :)
nem sok, jó.
Szia! Az én babám 2 naposan megette a kórházba egymás után kétszer az õ "kis" 100ml-es adagját! :) A nõvérek azt mondták semmi baj, csak most egy darabig le ne tegyem... :D Szóval szerintem abszolút nem sok amit a bébid eszik, a felesleg úgy is visszajön. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Elsõ babám, és mindenen aggódok:)
Az enyém 120g-kat evett de a felét ki is bukta. Most 3, 5 hós és örülök ha 80-at beletudok erõltetni. Mondjuk már nem bukik. Szóval nem sok de ha mégis akkor meg visszajön. És anyatejbõl nem tudod túletetni sem.
az anyatejes baba annyit eszik amennyi kell neki. ha sok sok ha kevés kevés. az enyém nagyon sokat evett, de nem foglalkoztam vele, mert 2 hónappal naygobb a koránál. értsd nem kövérebb hanem hosszabb. etesd amikor éhes.

Mennyit kell szopni egy két hetes kisbabának? Hány óránként jó, ha szopik? Van, hogy óránként-máskor 3-4 óránként. Mikotól áll be vmiféle rendszer az etetésben?

Legjobb válasz: mi is kéthetesek vagyunk, és pon ilyen a szopásrendünk - és szerintem ez igy is marad egy darabig. Próbálj pihenni nappal, ha tudsz. Majd ha nõ a baba, nõ az etetések közti idõ is, de ez minden babánál változó...

mi is kéthetesek vagyunk, és pon ilyen a szopásrendünk - és szerintem ez igy is marad egy darabig. Próbálj pihenni nappal, ha tudsz. Majd ha nõ a baba, nõ az etetések közti idõ is, de ez minden babánál változó...
Egy ilyen pici babának még nagyon pici gyomra van éppen ezért legjobb számára, ha igény szerint szoptatják. Ez azt jelenti, hogy ahányszor jelzi, hogy éhes, mellre teszik, függetlenül attól, hogy mikor volt az utolsó etetés. A baba néhány hét alatt kialakítja a saját ritmusát, amihez legjobb, ha az anyuka alkalmazkodik. Nagyon jó tanácsokat találsz az lll.hu-n a szoptatással kapcsolatban. Én soha sem mértem, hogy mennyit evett a babám, mert nem minden evés alkalmával esznek ugyanannyit, így csak fölöslegesen idegesítettem volna magamat. Ha a pici nyugodt, naponta minimum van 6 pisis pelusa akkor nincs gond. Ha nagyon ragaszkodsz a méréshez, elég, ha hetente 1x ugyanabban az idõben méred. Boldog babázást! 4 gyerekes anyuka
Szia! Én négy óránál többet nem hagyom aludni, kivéve éjszaka, akkor soha nem ébresztem. Persze többnyire akkor is kér 3 óránként. Viszont 1 óra múlva soha sem szoptatom meg, legalább 2 órát várok vele, ha eleget szopott elõzõleg. Így többnyire 3 óránként eszik, 1-2 szer fordul elõ 2 óránként, s néha 4 óránként. Kb. így szopik a 3 hetes babám. 4 gyerekes anyuka

2 hetesen mennyit kell szopnia a babának?

Nem id?re gondolok hanem mennyiségre, mert néha 40 grammal is jól lakik máskor megeszi a 80 grammot is.

Legjobb válasz: Ez így jó. Nem mindig egyformán éhes.

Ez így jó. Nem mindig egyformán éhes.
Testsúlykiló *150 a napi adag. Néha többet eszik, néha kevesebbet.
Nekem 2 hetesen 80 ml-t evett egy alkalommal.

Mennyit kell ennie (szopnia) egy 3 hetes babának? Ha mérem a babát mennyi dkg. különbségnek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia! A babák nem ismerik a mérleget, annyit esznek amennyi nekik jólesik. Amíg kéri, kínáld meg. A védõnõk szerint ilyen korban a testsúlyuk 1/6odát kell megenniük egy nap. Ebbõl elviekben könnyen kiszámolhatod, hogy hányszor eszik egy nap, vagyis mennyi egy adagja. Annyi a bibi, hogy reggel hígabb a tejed, többet ehet, míg este sûrûbb, és hamarabb jóllakik, tehát nem eszik egyformán, mint ahogy te sem, én sem. A lényeg, hogy legyen elég kakis-pisis pelusa, jókedve és akkor minden rendben van. Azt mondják hetente 150gr-ot "kell" híznia a babáknak... ez is rendkívül babafüggõ. Az enyém dupla ennyit hízott. Én max. kéthetente mérettem meg a fiam, nem szabad görcsölni a súly miatt. Szóval nyugi, és jó babázást!

Szia! A babák nem ismerik a mérleget, annyit esznek amennyi nekik jólesik. Amíg kéri, kínáld meg. A védõnõk szerint ilyen korban a testsúlyuk 1/6odát kell megenniük egy nap. Ebbõl elviekben könnyen kiszámolhatod, hogy hányszor eszik egy nap, vagyis mennyi egy adagja. Annyi a bibi, hogy reggel hígabb a tejed, többet ehet, míg este sûrûbb, és hamarabb jóllakik, tehát nem eszik egyformán, mint ahogy te sem, én sem. A lényeg, hogy legyen elég kakis-pisis pelusa, jókedve és akkor minden rendben van. Azt mondják hetente 150gr-ot "kell" híznia a babáknak... ez is rendkívül babafüggõ. Az enyém dupla ennyit hízott. Én max. kéthetente mérettem meg a fiam, nem szabad görcsölni a súly miatt. Szóval nyugi, és jó babázást!
Én úgy tudom, hogy kg-ként 150 ml-t kell ennie napnta a babának. Pl: egy 4 kg-os babának naponta 4*150=600 ml tejcsi kell. Én mérem evés elõtt és után és így tudom, hogy eleget evett-e, de igaza van az elõttem szólónak, legyen elég koszos pelus, meg jó közérzete a babádnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!