Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kap ma (20 db)

Mennyit kap (Ft-ban) ma egy 80%-ra leszázalékolt ember Mo-n?

Legjobb válasz: Sok mindentõl függ pl: hány éves munkaviszonya van mennyi volt a keresete ill mennyi TB-t fizetett a leszázalékolásig

Sok mindentõl függ pl: hány éves munkaviszonya van mennyi volt a keresete ill mennyi TB-t fizetett a leszázalékolásig
Egész pontosan a nyugdíjának a 80%-át!

Mennyit kap (Ft-ban) ma egy 50, ill.67%-ra leszázalékolt ember Mo-n?

Legjobb válasz: Az anyósom amíg 50%-on volt, addig úgy 25e Ft körül kapott, most 67%-on van, és 50e Ft-ot kap.

Az anyósom amíg 50%-on volt, addig úgy 25e Ft körül kapott, most 67%-on van, és 50e Ft-ot kap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Függ attól is, hogy hány évet dolgozott. Édesanyám 24 évet dolgozott, 100%-os rokkant, és 41176 Ft a nyugdíja.
A kérdező hozzászólása: Jaj, az elég gáz. Nem is érdekel pontosan, csak kb. érdekel. Nem érint személyesen.

Valaki aki ért a Románia valutához segítsen.2009 febr.2-án 300-lejt ami máig kamatozik. Banki kamattal mennyit kapok rá?

Legjobb válasz: Nehéz lesz válaszolni, mert eléggé érdekes a kérdés. Pontosabban érthetetlen. A 300 Lei kb 24000 ft, ez nem valószínû, hogy magyar bankban van, inkább Romániában. Ha feltételezünk 4% kamatot, akkor kb 360 RON, a levonások nélkül. De ismétlem: fogalmam sincs a romániai banki kondíciókról.

Nehéz lesz válaszolni, mert eléggé érdekes a kérdés. Pontosabban érthetetlen. A 300 Lei kb 24000 ft, ez nem valószínû, hogy magyar bankban van, inkább Romániában. Ha feltételezünk 4% kamatot, akkor kb 360 RON, a levonások nélkül. De ismétlem: fogalmam sincs a romániai banki kondíciókról.

Ma délután kapja a kisfiam a második dupla oltását. Nurofen kúp, és szirup van itthon. Szerintetek elég a szirupot adni neki? Ha mégsem, akkor mennyi időre rá lehet egy kúpot is beadni?

Az első alkalommal nagyon fájtak a kis lábai,főleg másnap. A kúpnál sír,ezért kérdezem. 5 hós.

Legjobb válasz: Ha úgyis most kapja ezt nem egyszerûbb a dokitól megkérdezni?

Ha úgyis most kapja ezt nem egyszerûbb a dokitól megkérdezni?
A kérdező hozzászólása: Ha ilyen dokihoz mennél, te sem kérdeznéd meg tõle. Èrdekes gondolkodása van, amúgy nem gyerekorvos, hanem háziorvos. Ma megyünk hozzá utoljára.
Ha Nurofen a kúp is, akkor legalább nyolc órának kell eltelnie a szirup és a kúp között. Tehát ha mindkettõ Nurofen, akkor vagy kú, vagy szirup. A szirup nagyon jól szokott mûködni mind láz, mind fájdalom csillapításnál.
Mi ugyan nem Nurofent használunk, hanem Panadolt és Naturlandnak a kúpját, de ezeket 4 óra elteltével lehet beadni...de ez a Germicidre is igaz...szóval én 4 órát mondanék. Nem hiszem, hogy ne lenne elég egyébként. Az én kislányom is mindig 2 oltást kapott egyszerre, és egy esti hõemelkedésen kívül kutya baja sem volt, szóval egy adag bõven elég volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor maradok a szirupnál elõször.
Nekem mindig mondták, ha hazaértünk fél Germicid-C kúp és rá 4 órára a másik fele.Hát nem mindig jött össze, mert volt hogy ahogy betoltam, kikakilta a felet.De volt többször is olyan, hogy mire a 4óra letelt volna, õ már aludta az éjjeli alvását és nem keltettem fel sosem emiatt.Nem garantált , hogy lázas lesz egyébként...Mindenképpen várnék 4 órát a szirup után is.A nurofen kúp nagyon picike, az tuti nem fájhat neki, fõleg hogy csak a kézmelegtõl is elolvad már.A Germicidet is túlélik a picik, pedig az elég böhöm kúp.
A Nurofennek teljesen más a hatóanyaga, mint a Panadolnak, ezért nagyobb két adag közt a várakozási idõ. Harmadik féle a hatóanyaga a Germicidnek. Nekünk a Nurofen szirup elég volt.

16 napos a kislányom. Tápszert és egy kevés anyatejet kap (amennyi egy nap összejön). Ma és tegnap nagyon sokat bukik, néha olyan, mintha hányna, az egész visszajön látszólag. Ez mennyire normális? Többi lent.

Lehet, hogy azért, mert túl mohón eszik? Tápszer után kap cicit is, bár abba nem sok van, lehet túl sokat eszik? Azért nem aggódok még annyira, mert kaka is van b?ven, tehát eszik is. A másik, hogyan lehet elaltatni? Mindig ölben "bekómázik", sokszor cicin és így teszem le. Hogy lehet megtanítani az ágyában aludni? Sír szinte mindig, ha nincs ölben, de sokszor akkor is. Köszi, ha tudtok tanácsot adni.

Legjobb válasz: Ha tápszer után kap cicit,akkor holt biztos nemsokára el apad a tejed.Elõbb cici,aztán tápszer.Amúgy szerintem túl eszi magát,és a felesleget bukja ki.Adj neki kevesebb tápit! Még ne akard megtanítani egyedül aludni,pici még hozzá.Most ahogy épp elalszik,az jó :)

Ha tápszer után kap cicit, akkor holt biztos nemsokára el apad a tejed.Elõbb cici, aztán tápszer.Amúgy szerintem túl eszi magát, és a felesleget bukja ki.Adj neki kevesebb tápit! Még ne akard megtanítani egyedül aludni, pici még hozzá.Most ahogy épp elalszik, az jó :)
Szia! Megint én. Nem akarok okoskodni, csak 1 jó tanács: Próbáld meg másfajta cumisüvegbõl etetni. Szerintem a MAM 1000-szer jobb! Csak akkor jön a cumisüvegbõl a tejcsi, ha szívja. Az Aventot, ha felfordítod, szinte folyik belõle. Épp ezért gyorsabban kell ennie, nyelnie a picinek. Lehet, hogy a sírás és a bukás (hányás) is ezért van. Akár a pocija is fájhat. A MAM-os üveg ún. (Anti Colic), direkt hasfájós babáknak van, kevesebb levegõt nyelnek. A másik pozitívum, hogy ezt az üveget darabjaira lehet szedni, így könnyebb elmosni, és akár önmagában is sterilizálható. Gondold meg!
A kérdező hozzászólása: Aventes, a legkisebb méret. Este hányt is, tuti nem bukás volt. Felhívtam az ügyeletet, szerintük is túl sokat eszik. Azt mondták, ha éjjel még hányna telefonáljak újra és kijönnek, de aztán már jobban lett. Úgy látszik nagyon kis "beles" a lányom, amennyit adok azt mind megeszi, ha nem fér bele akkor is! :-)
Milyen cumisüvegbõl eteted?
A kérdező hozzászólása: Iszok tejserkentõ teát is és szedek bogyót is. Mégis egyre kevesebb, pedig ciciztetem is, meg fejek is, legalább egyszer egy nap. Most is kb. fél-egy óra fejéssel a két mellembõl nem jött le 30ml! Azt nem tudom, hogy mennyit eszik meg cicibõl, de nem hiszem, hogy 10-20ml-nél többet. Akkor hintõporozni is fogom. Utálom szegénykémet ébresztgetni, általában kb. 3-4 óránként etetem, ahogy kijön. Éjjel nem kell egyedül kelteni, de alszik akár 5 órát is egyhuzamban. Persze ez nem baj, mert akkor gondolom nemsoká átalussza az éjszakát. A kislányom kb. 6-7-8szor eszik egy nap, azt mondta a védõnõ, hogy a 6 teljesen jó. Kipróbáltam elõbb kapott cicit, utána tápszert, kevesebbet is evett belõle és nem jött annyi vissza, de utána is muszáj cicire tenni, mert különben sír. Így meg nagy nehezen elalszik. Megyek is keltegetni, ideje enni.
Jaj, bocsi! Átmásoltam a kérdésedet, hogy mindenre válaszoljak, de elfelejtettem kitörölni! :-) Elnézést!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Amúgy legtöbbször nehezen megy neki a büfi. :-( Még kérdés, a köldökcsonknak már nem kellett volna leesnie? Ti mivel kezelitek, mert nekem a kórház és a védõnõ alkoholt mondott és, hogy nehogy hintõporozzam, a gyerekorvos meg csak hintõport! Ismerõseim szerint mindkettõt kéne. Amúgy az alkoholt választottam. Viszont nem tudom, hogy jó-e így. Ébresztgetitek az etetések miatt? Gondolom rájöttetek, hogy elsõ baba! :-)
Az én lányom pl. be is volt sárgulva, azért (is) aludt el a cicin. Jóllakva tuti nem volt!
Én is azt tanácsolom, hogy elõbb cici, aztán tápszer. Az én lányom is rettentõ bukós volt, pedig nem ette túl magát. Cicizés közben bealudt, így nehezen ment a büfiztetés is. Picit leraktam (kb. fél-1 perc), majd újból fölvettem, hátha akkor sikerül a büfi. De ettõl függetlenül is bukott, evés után akár 1 órával is. :( Ha van még kérdés, szívesen válaszolok, ha tudok. :)
A kérdező hozzászólása: Oké, megnézem, köszi a tanácsot!

Mennyi pénzt kap egy színész, énekes ma Magyarországon egy interjúért?

Mondjuk egy olyan laptól, amit nem feltétlenül terjesztenek országosan.

Legjobb válasz: A tv-ben többször nyilatkoztak már fõszerkesztõk, hogy õk nem szoktak fizetni interjúért. Azaz általában semennyi pénzt nem kapnak.

A tv-ben többször nyilatkoztak már fõszerkesztõk, hogy õk nem szoktak fizetni interjúért. Azaz általában semennyi pénzt nem kapnak.
nem kapnak pénzt, az ismertség mindenképp megtérül majd... de máshogy (több eladott cd stb)

Mennyi pénzt adnátok? 5 darabos oltást kapok, egy ismerős eüs dolgozó adja be, ma jön utoljára, múltkor kérdeztem, mennyit adjak, azt mondta, ő nem mond semmit.

10 naponta jött kb, beugrott, oltott és ment is és nem volt neki kerül?, mert amúgy is mindennap itt el?ttünk megy a telkére, tehát abszolút útba esett neki. Nekem pedig nyilván nagyon kényelmes volt így.

Legjobb válasz: Szerintem kávé ,tea, bonbon!

Szerintem kávé , tea, bonbon!
akkor adjál neki vlmi bort.

Fundamenta! Mikor kapunk választ? Mennyi idő kell a hitel bírálathoz? Ma két hete adtuk be a hitelkérelmet azonnali áthidaló kölcsönre!

Legjobb válasz: Nekem sajnos nincsenek a Fundamentával jó tapasztalataim... A végtörlesztéshez akartuk visszakapni a befizetett pénzt. Sok-sok levelezés és telefonálás után sikerült csak. 2011. október 18-án írtuk meg az elsõ kérelmet, és 2012. január 25-én utalták a pénzt.

Nekem sajnos nincsenek a Fundamentával jó tapasztalataim... A végtörlesztéshez akartuk visszakapni a befizetett pénzt. Sok-sok levelezés és telefonálás után sikerült csak. 2011. október 18-án írtuk meg az elsõ kérelmet, és 2012. január 25-én utalták a pénzt.
Szerintem annak már nyoma veszett, bármit is hagytál fent.
Felejtsd el. Jobban jársz ha veszel egy új vibrátort.
Második :) De hogy válaszoljak is a kérdésre: a legjobb lenne, ha nem várnál holnapig, mert lehet, hogy ez a számodra kedves dolog még mindig a vonaton van, valamint az sem biztos, hogy holnap ugyanaz a kalauz lesz. Hívd fel a Mávinform-ot, õk elmondják, hogyan tudnak segíteni. Én is jártam úgy, hogy fent felejtettem egy táskát a vonaton. Megkérdezték, hogy melyik vonat volt az, a járatszámból pedig kiderítették, hogy most melyik járaton közlekedik az a vonat. Felhívták a kalauzt és kiderült, hogy a táska még mindig a vonaton van. Ekkor visszahívtak és megkérdezték, hogy melyik állomáson adják le. Másnap elmentem a megbeszélt helyre és tényleg ott volt a csomagom. Szóval akár lehet szerencséd is.
A kérdező hozzászólása: Hármas: köszönöm, megpróbálom, hátha én is sikerrel járok. A kalauzra azért gondoltam, mert látásból ismerem, és hétfõnként mindig látni szoktam. De jobb hamarabb biztonságban tudni amit elhagytam.
Így van, mielõbb jelezd a vasúttársaságnak, hogy mit és melyik vonaton, hozzávetõlegesen melyik kocsi melyik ülõhelyénél hagytad el és fõleg, hogy mit! Nyilván messze van a 100%-tól a megtalálási arány, de én is láttam már elhagyott csomagot kajtató, majd megtaláló és leadó kalauzt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Sikerült visszaszereznem. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!