Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kérnek az (3046 db)

A biblia szerint aki nem a mennybe kerul az hova?

ugy ertem ertem en a pokol sztorit, de tegyuk fel valaki nem pokolravalo, de nem is a mennybe. van a ketto kozott atmenet? es ha igen mi? a tisztitotuz ? es a tisztitotuz utan hova?

Legjobb válasz: Vagy pokol vagy menny. Ez a kettõ a választék. Aki megtér Jézushoz az a mennybe kerül, aki pedig nem tér meg, lehet akármilyen jó ember vagy lehetett akármilyen jó ember egész életében, akkor is a pokolra kerül. Egyes tanításokban van olyan, hogy a lélek sehová sem jut vagy csak üresen bolyong az éterben. Ezzel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy egyáltalán nem bibliai.

Vagy pokol vagy menny. Ez a kettõ a választék. Aki megtér Jézushoz az a mennybe kerül, aki pedig nem tér meg, lehet akármilyen jó ember vagy lehetett akármilyen jó ember egész életében, akkor is a pokolra kerül. Egyes tanításokban van olyan, hogy a lélek sehová sem jut vagy csak üresen bolyong az éterben. Ezzel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy egyáltalán nem bibliai.
Bármi lehet ilyen szempontból. Variációk: - Mennyország - Pokol - Föld alá (öröke megszûnve) - Tisztítótûz (itt addig égsz, amíg megtisztulsz vagy elpusztulsz, vagy a pokolba mész, vagy örökké) - Az is lehet, hogy egy másik világba kerülsz a lelkednek megfelelõen p. az is lehet, hogy azt kapod, ami te magad vagy és érdemelsz. - Lehet csak egy részed kerül a Mennyországba, a másik nem. A Bibliából megtudhatjuk, hogy a "gonosztevõk" a külsõ sötétségre fognak kerülni, ahol lészen sírás és fogcsikorgatás.... A tisztítótûz, reinkarnáció, grillezõ ördög nem éppen biblikus.
Szia! Mindenki, aki meghal a pokolba jut a Biblia szerint, mert a pokol (seol, hádész) és a sír váltófogalmak a Bibliában. A jó hír az, hogy mindenki feltámad egyszer a pokolból (sírból), a nagy kérdés, hogy az életre, vagy a halálra. Akik az életre támadnak fel azok egy idõre a menny vendégszeretetét élvezhetik. Azt, hogy kik lesznek ezek bízzuk az "igazságosan ítélõre". Akik nem részesülnek ebben a kegyelemben, azoknak az életét megvizsgálhatják azok akik igen, így világossá fog válni, hogy miért nem kaphatnak örök életet. Üdv. Péter
Teljes bûnbûnattal -> Mennyország Nem teljes bûnbánattal, de halálos bûn nélkül -> Tisztítótûz Halálos bûnne -> Pokol
Összességében ilyen zavaros válaszokat alig láttam még, Pétert meg nem is értettem...ghrr...:)
Aki a tisztítótûzbe kerül, az csak ideiglenesen tartózkodik ott, utána a mennybe megy.
"Nem akarok senkit bántani, de hogy jutott ilyen valakinek az eszébe, hogy Istent ilyen vádakkal illesse, hogy egy élõlénynek a tûzben való kínzását élvezze?" Szerintem bõven elég csak a boszorkányüldözésekre gondolni. Tudom, nem "Isten tette", de ha a hívei...hát szerintem érted.
Ahogy látom a népszerûségembõl, nem a katolikusok látogatják ezt az oldalt. :D
Vagy orok elet vagy orok karhozat, barmennyire is nem akarjak ezt sokan elhinni ez akkor is igaz, csak kenyelmesebb azt hinni hogy nincs orok karhozat.
Ádámnak és Évának mondta Isten, hogy meg fognak halni. De ettõl még Éva lehetett terhes. (persze nem állítom, hogy az volt). Attól még, hogy valaki meghal, nincs kizárva az sem, hogy fel fog támadni. Egyébként meg semmilyen jó ember nem fog büntetést kapni. Inkább az a kérdés, hogy mitõl lesz valaki jó.
Nem látok én magamban semmit sem ... :D De ha igazad is lenne, akkor a föld lenne a tisztítótûz.
A kérdező hozzászólása: haat, lehet szakrtoi tulajdonsagokat latsz magadban, de elegge nem ugy van ahogy irod. tisztitotuz van a katolikusok szerint akik biblia alapu vallas http://hu.wikipedia.org/wiki/Purgat%C3%B3rium
A biblia beszél földi, és égi örök életrõl is...
Migazzy Krisztinától 2éve, de már úgy tudom nincs meg a weboldala. Ha bármiben segítheted [email protected] e-mail címre írj nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: am énis egri vok szval ez így tökjó hogy tod
A kérdező hozzászólása: hogy itt mennyi köszi szépen!:)
A kérdező hozzászólása: amúgy hol vetted?
Szia! Nekem még régebben két törpenyulam volt, de remélem ezek a mennyiségek is megfelelnek neked. :) TÁPLÁLKOZÁS: Havonta 1 csomag kamillaillatú réti széna: 750, - Havonta 2 csomag fenyõfa-alapú forgács: 2×160, - Havonta 1 csomag vitaminnal dúsított táp: 550, - Havonta 2 csomag sárgarépa: 2×110, - ______ Összesen: 1840, - FELSZERELÉSEK: 1db görgõs itató: 2000, - 1db szénatartó: 600, - 1db gyümölcs-zöldségízesítésû rágóka: 450, - 2db etetõtálka: 2×600, - Egyebek: kb. 1000, - ______ Összesen: 5250, - 2 törpenyúl (tenyésztõtõl) 2×1600, - Remélem, hogy a segítségedre lehettem. :) Vannak olyan árak, amelyeket pontosan nem tudtam meghatározni, azok lehet, hogy 100-200 Ft-tal kevesebbek avagy többek. Én zalai vagyok, szóval az árak lehet, hogy nálatok merõben másak, mint itt, márcsak azért is, mert ott nem azt az árut hozatják, mint errefelé. További kellemes napot és jó állattartást kívánok Neked! Puszillak! :)

Az Ázsia centerben mennyibe kerül az Oreo keksz?

Legjobb válasz: Az Ázsia centerben nem tudom mennyibe kerül. De a Müllerben is van. Bár ott se tudom, hogy mennyi az ára.

Az Ázsia centerben nem tudom mennyibe kerül. De a Müllerben is van. Bár ott se tudom, hogy mennyi az ára.
A Müllerben rohadt drága, ahogy ott minden más is. Asszem 7-900 ft körül, a csomag méretétõl is függõen:S
A müllerben 645 ft-ba kerül a 4x4-es kiszerelés. Szerintem nem rohadt drága.

Mennyibe kerül egy műkörömoktatás és mennyi idő alatt lehet letenni? S mennyibe kerül az indulófelszerelés, ha vállalkozásba kezdenék?

Mennyibe kerül egy műkörömoktatás és mennyi idő alatt lehet letenni? S mennyibe kerül az indulófelszerelés,ha vállalkozásba kezdenék? Megéri foglalkozni vele?

Legjobb válasz: iskolafüggõ az ár. ami jó, az olyan 150+felszerelés, anyagok. Vagy még több. Az, hogy valaki megcsinálja az okj-s vizsgát, nem jelenti azt, hogy tud is körmözni. Ahhoz több kell, hogy a vendég is megmaradjon. Rengeteg gyakorlás, amiért még nem lehet pénzt kérni. Kb legalább fél milla beindítani a vállalkozást, és ahhoz, hogy ki tudj szolgálni minden igényt, több technikai, és díszítõ továbbképzés elvégzése. És annak éri meg, aki tényleg profi benne. De ez nem fél év, hanem évek kérdése. az elsõ pár év ráfizetés általában.

iskolafüggõ az ár. ami jó, az olyan 150+felszerelés, anyagok. Vagy még több. Az, hogy valaki megcsinálja az okj-s vizsgát, nem jelenti azt, hogy tud is körmözni. Ahhoz több kell, hogy a vendég is megmaradjon. Rengeteg gyakorlás, amiért még nem lehet pénzt kérni. Kb legalább fél milla beindítani a vállalkozást, és ahhoz, hogy ki tudj szolgálni minden igényt, több technikai, és díszítõ továbbképzés elvégzése. És annak éri meg, aki tényleg profi benne. De ez nem fél év, hanem évek kérdése. az elsõ pár év ráfizetés általában.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy csatoltad az iskolát.Tényleg jónak tûnik csak nagyon drága, így össze kell szedjem rá a pénzt. A részletfizetés nem tudod, hogy mûködik?S hányan voltatok egy ilyen tanfolyamon? Én ahol csináltatom a zselés körmeimet, asnnak a lánynak borzasztóan megy.
Elsõ részlet 50000 a tanfolyam elsõ napján, utána keloett fizetni csomagosztás elõtt 10 vagy 20ezret(attól függ, h egy vagy két szakma) a többi részét a vizsgáig kellett kifizetni nem volt megszabva, hogy hány részletben.
Ja, a létszám 50 fõ volt, nem kevés, de a négy oktató elég jól tudta kezelni. Ha valami érdekelt, kérdeztünk.
A kérdező hozzászólása: Ebbe a lábápoló is benne van?Vagy csak a kimondott mûköröm? A 70 000-ret kell részletekbe?Vagy a 300 000-ret, amit írtál? Én is belevágok idõvel.S még annyit kérdeznék, hogy a körömdíszítést is megtanultátok?Vagy az külön tanfolyam? Bocsi, hogy ennyi kérdéssel bombázlak!
A Kézápoló és mûkörömépítõ tanfolyam díja - 69.500.- Ft (melybõl 9.000 Ft-ot a jelentkezéskor kell befizetni, mint regisztrációs díj). - Ehhez a díjhoz jön az állami vizsga díj: 35.000 Ft. OKJ-s végzettségû kozmetikusoknak, fodrászoknak (akik szépészeti egység üzemeltetése modulvizsgával rendelkeznek) vizsgadíj: 29.500 FT - Modulzáró vizsga díja: 0 Ft. - A teljes díjat a vizsgáig kell befizetni. - RÉSZLETFIZETÉS KÉRHETÕ a tanfolyam teljes költségére, anyagokra és eszközökre is. A Lábápoló tanfolyam díja: - 69.500.- Ft (melybõl 9.000 Ft-ot a jelentkezéskor kell befizetni, mint regisztrációs díj). - Ehhez a díjhoz jön az állami vizsga díj: 35.000 Ft. OKJ-s végzettségû kozmetikusoknak, fodrászoknak (akik szépészeti egység üzemeltetése modulvizsgával rendelkeznek) vizsgadíj: 29.500 FT - Modulzáró vizsga díja: 0 Ft. - A teljes díjat a vizsgáig kell befizetni. - RÉSZLETFIZETÉS KÉRHETÕ a tanfolyam teljes költségére, anyagokra és eszközökre is. A Kézápoló és mûkörömépítõ illetve a Lábápoló szakma EGYÜTT IS elvégezhetõ! A Kézápoló és mûkörömépítõ illetve a Lábápoló tanfolyam együttes elvégzésének díja: - 98.500 Ft (melybõl 9.000 Ft-ot a jelentkezéskor kell befizetni, mint regisztrációs díj). - Ehhez a díjhoz jön a két szakma állami vizsga díja. - A teljes díjat a vizsgáig kell befizetni. - RÉSZLETFIZETÉS KÉRHETÕ a tanfolyam teljes költségére, anyagokra és eszközökre is. Ezek a tanfolyam díjai, az eszközök ára nincs benne. Pontosan már nem emlékszem, de az 30 körül volt(két szakmásoknak 50 körül). A részletfizetés a csomagosztás után maradt összegre vonatkozik.
Körömdíszítés nem a tananyag része, de mutattak néhány dolgot. Egyébként, ha ott végzed a tanfolyamot, akkor a továbbképzések nagy része féláron van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm majd átolvasom.A körömdíszítést hol szokták elsajátítani, mert elég szép körmöket tudnak készíteni?!
továbbképzésen. mindenk nagyobb sulinak vannak továbbképzései, és a nails.hu-n a fórumban is mindig hirdetnek továbbképzést.
Minden szerdán és pénteken. Igen, munkanélküli vagyok. Sok helyre keresnek körmöst, ez nem kamu, de szinte mindenhova vállalkozót keresnek, és mint már írtam, én nem vagyok vállalkozó, mert addig fölösleges kiváltani, amíg nincs vendégkör, mert akkor is kell fizetni minden járulékot, ha nincs vendég, és nincs bevétel. Fõleg, hogy most, mikor mindent emelnek...így is eléggé ráfizetés az eleje, mert meg kell venni mindent, hogy a vendég összes óhaja teljesítve legyen, de alig jön vissza valami. Jól lehet vele keresni...egy idõ után...Ennek ellenére imádom a szakmám, és örülök, hogy elvégeztem a sulit.
A kérdező hozzászólása: Csak hétvégenként volt a tanfolyam?Mert ez akkor nagyon hosszú.S hogy-hogy nem tudsz elhelyezkedni a szakmába? Elég sok helyen olvasom, hogy mûkörmöst keresnek. Ez akkor kamu???? Egyébként van munkahelyed vagy munkanélküli vagy? Én még gyesen vagyok a kicsivel, de 4 gyerekem van.
A kérdező hozzászólása: 150 000 ft körül hallottam én is.Viszont az elõbb a keresõbe beütöttem s 30 000 ft körül jött ki a tanfolyam. Mi a különbség a kettõ között? S az indulófelszerelés 200 000 ft-ból kijön?
a 30 ezres tanfi az nem okj-s, hanem egy gyorstalpaló, ahol aztán végképp nem lehet megtanulni semmit, nem mellesleg, a vállalkozóit sem lehet kiváltani vele. azt csak okj-vel lehet. alkalmazottként lehet az oklevelessel dolgozni, dehát 1. nem lehet igazán alkalmazottként elhelyezkedni, mert senki nem keres alkalmazottat, 2. senki nem akar egy nulla tudással rendelkezõt alkalmazni. Az alapcsomag egy dolog, de ahhoz még kismillió meg egy olyan kell, ami kell egy szalonban. én pl havi 50-100 ezer között költök alapanyagra, díszítõre.
A kérdező hozzászólása: Munkanélküli támogatja a 150 000-rest?Még gyesen vagyok itthon.
Ezt tõlük kell megkérdezni, de mivel nem hiányszakma, erõsen kétlem. 6-7 éve még támogatta.
Elõttem már leírták, azokat nem ismétlem. A munkanélküli évente max egy embernek támogatja a mûkörmös képzést, de arra is sok a jelentkezõ. Tavaly nekem ezt mondták, úgyhogy összespóroltam az árát. A vége 300 ezer fölött volt, mert fogyott az anyag, kellett venni néhány dolgot...vállalkozóim még nincs, ki akarom várni, hogy mennyire emelik fel a fizetendõ dolgokat.
A kérdező hozzászólása: A 300 000 ft az a felszerelés volt vagy abba már a tanfolyam díjja is benne volt? Mennyi idõ a tanfolyam? S csinálod a szakmát?
Vizsgával, anyagokal, útiköltséggel, mindennel együtt volt ennyi. Jelenleg munkát keresek.
A anfolyam pedig 4 hónap volt. A Crystal Nails képzését csináltam.
Szia! Én egy éve végeztem a studio flash- nél mint mûkörmös. 31.000 Ft volt, 1 hónapos, és sokkal több gyakorlati tudást átadtak nekem, mint 2 bnõmnek a 300.000 es suliban. Illetve õk olyan csomagot kaptak kezdõcsomagnak, amiben fehér zselé helyett hibajavító volt. Egyáltalán nem gagyi és rossz, ha okleveles mûkörmös vagy. Nem dolgozhatsz vállalkozásban, de miért is tennéd -70 ezer forint havonta. Én szalonba dolgozok, havi 35-40 et fizetek hogy ottlehetek mindennel együtt, és nem panaszkodok vendégek terén sem. Szerintem gondold még át, hova mész!

Mennyibe kerül az Aesthetica központban a végleges szőrtelenítés mindkét lábon összesen? Milyen tapasztalaitok vannak? Mennyire fáj a beavatkozás gyantásához viszonyítva? Ajánlanátok jó helyeket, ahol viszonylag olcsó a végleges szőrtelenítés?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy mennyibe kerül, de azt igen, hogy november 11-12-13-án, azaz most hétvégén 50% kedvezmény van az Aesthetica szalonba a szõrtelenítésre, mert Joy Vásárlási Láz lesz, és az Aesthetica szalon is részt vesz benne. További részletek itt: http://joy.hu/vasarlasilaz/boltlista.php

Azt nem tudom, hogy mennyibe kerül, de azt igen, hogy november 11-12-13-án, azaz most hétvégén 50% kedvezmény van az Aesthetica szalonba a szõrtelenítésre, mert Joy Vásárlási Láz lesz, és az Aesthetica szalon is részt vesz benne. További részletek itt: http://joy.hu/vasarlasilaz/boltlista.php

Diákként mennyibe kerül az abortusz ha már betöltötted a 18-at?

Legjobb válasz: Szerintem erre nincs diákkedvezmény... Ez nem buszbérlet... Hogy a kérdésre is válaszoljak: A beavatkozás költségei Ha az állapotos nõnél vagy magzatnál fennálló egészségügyi ok miatt kerül sor a terhesség megszakítására, a beavatkozás költségeit az Egészségbiztosítási Alap fedezi. Amennyiben nem egészségügyi ok indokolja a terhesség-megszakítást, a beavatkozásért fizetni kell. A díjat átutalási postautalványon kell befizetni, amelyet a terhesség-megszakítási kérõlap kitöltésekor kap meg a kérelmezõ. Az ára 26 193 Ft. A térítési díjnak csak 30%-át kell megfizetni azonban, ha a terhesség megszakítását kérõ személy vagy a vele egy háztartásban élõ házastársa, élettársa, illetõleg az eltartója rendkívüli szociális segélyben vagy átmeneti segélyben részesül. A következõ személyeknek nem kell a beavatkozásért fizetni: 1. Szociális intézményben lakó személy 2. Az átmeneti gondozásban részesülõ, valamint az átmeneti vagy tartós nevelésbe vett kiskorú, illetve az utógondozási ellátásban részesülõ felnõtt. 3. Kivételes és rendkívüli segélyben részesülõ személy 4. Külföldi személy, akit a menekültügyi hatóság menedékesként vagy befogadottként elismert, és aki nemzetközi szerzõdésben foglaltak alapján az országból nem utasítható ki. A kedvezmények igényléséhez a terhesség-megszakításra vonatkozó kérõlap kiállításakor kell bemutatni a pénzbeli ellátást igazoló határozatot, bizonylatot, illetve jövedelemigazolást.

Szerintem erre nincs diákkedvezmény... Ez nem buszbérlet... Hogy a kérdésre is válaszoljak: A beavatkozás költségei Ha az állapotos nõnél vagy magzatnál fennálló egészségügyi ok miatt kerül sor a terhesség megszakítására, a beavatkozás költségeit az Egészségbiztosítási Alap fedezi. Amennyiben nem egészségügyi ok indokolja a terhesség-megszakítást, a beavatkozásért fizetni kell. A díjat átutalási postautalványon kell befizetni, amelyet a terhesség-megszakítási kérõlap kitöltésekor kap meg a kérelmezõ. Az ára 26 193 Ft. A térítési díjnak csak 30%-át kell megfizetni azonban, ha a terhesség megszakítását kérõ személy vagy a vele egy háztartásban élõ házastársa, élettársa, illetõleg az eltartója rendkívüli szociális segélyben vagy átmeneti segélyben részesül. A következõ személyeknek nem kell a beavatkozásért fizetni: 1. Szociális intézményben lakó személy 2. Az átmeneti gondozásban részesülõ, valamint az átmeneti vagy tartós nevelésbe vett kiskorú, illetve az utógondozási ellátásban részesülõ felnõtt. 3. Kivételes és rendkívüli segélyben részesülõ személy 4. Külföldi személy, akit a menekültügyi hatóság menedékesként vagy befogadottként elismert, és aki nemzetközi szerzõdésben foglaltak alapján az országból nem utasítható ki. A kedvezmények igényléséhez a terhesség-megszakításra vonatkozó kérõlap kiállításakor kell bemutatni a pénzbeli ellátást igazoló határozatot, bizonylatot, illetve jövedelemigazolást.
Ugyanannyiba, mint bárki másnak. Az hogy diák vagy, nem jelent engedményt. Van pár dolog, amire jár támogatás, (pl. ha részesülsz árvaellátásban), de ha csak szimplán diák vagy, a teljes árat kell fizetni, ami azt hiszem 30ezer körül van.
http://www.aux.hu/ Itt biztos tudják.
Pénzben 30.000ft. Lelkiekben megfizethetetlen...

Mennyibe kerül az István kórházban a szülés. Mennyi a dokinak (Artner Attila) és mennyi a szülésznőnek?

Legjobb válasz: Én a Szent Imrében szültem, minden dokinak más a tarifája. Van, amelyik megmondja, van amelyik nem. A doki 70 e kért. a szülésznõ nem mondott árat, 20-30 körül hallottam, és 30-at adtam, mert az nst-kre is hozzá jártam, túlhordtam , és a szülés is hosszú volt (17 óra), így sok macera volt vele. Õ szerintem megérdemelte, a doki már annyira nem.... de hát ez van.

Én a Szent Imrében szültem, minden dokinak más a tarifája. Van, amelyik megmondja, van amelyik nem. A doki 70 e kért. a szülésznõ nem mondott árat, 20-30 körül hallottam, és 30-at adtam, mert az nst-kre is hozzá jártam, túlhordtam , és a szülés is hosszú volt (17 óra), így sok macera volt vele. Õ szerintem megérdemelte, a doki már annyira nem.... de hát ez van.
A fogadott szülésznõ 30 ezer, a dokik tarifája különbözõ(az én dokim 70 ezer ft-ot mondott, a sima, és császáros szülésnek is ennyi a tarifája nála).
2.vagyok.Én az Istvánban szültem.

Mennyi ido mire megcsinaljak magyarorszagon az utlevelet? Es mennyibe kerul az ara kb?

koszi

Legjobb válasz: Eloszor idopontot kell kerned, es arra visszamenned. Valtozo, hogy mikorra hivnak vissza. De ha gyorsitottat kersz, es nincs nagyon elojegyzesuk, lehet hogy azonnal keszitenek fenykepet rolad, es par nap mulva ki is kuldik a cimedre. Ha nem gyorsitottat kersz akkor az idopontra visszamesz, es kb. 1 het mulva megvan. Az okmanyirodaba kell menned csinaltatni. Az arat sajnos nem tudom, lehet hogy az okmanyiroda lapjan rajt van, nezd meg. 5 vagy 10 evre kerheted, fugg az ar, hogy mennyi idore kered, es hogy gyorsitottat, vagy simat kersz.

Eloszor idopontot kell kerned, es arra visszamenned. Valtozo, hogy mikorra hivnak vissza. De ha gyorsitottat kersz, es nincs nagyon elojegyzesuk, lehet hogy azonnal keszitenek fenykepet rolad, es par nap mulva ki is kuldik a cimedre. Ha nem gyorsitottat kersz akkor az idopontra visszamesz, es kb. 1 het mulva megvan. Az okmanyirodaba kell menned csinaltatni. Az arat sajnos nem tudom, lehet hogy az okmanyiroda lapjan rajt van, nezd meg. 5 vagy 10 evre kerheted, fugg az ar, hogy mennyi idore kered, es hogy gyorsitottat, vagy simat kersz.
Nem szükséges az idõpont, bemész az okmányirodába, és ahhoz, az irodához mész, ahol az útlevelet csinálják.Kérsz sorszámot, majd behívnak, ki kell tölteni valami papírt, lefényképeznek és kész. Adnak egy csekket, amit be kell fizetni, és vissza kell vinni nekik. Aztán értesítenek, ha készen van, vagy be kell menni érte, vagy ajánlottan kiküldik! Kérhetsz gyorsítottat is, csak drágább, mint a sima. a sima is készen van 2-3 nap alatt! 5 évre: 7500 Ft 10 évre:14 000 Ft
Nekem most jött meg január 06.-án és csak 1 hetet kellet várnom.A gyerekeknek 5 évre 1500 ft-felnõtteknek 5 évre 6000ft.Nálunk így volt.
2. válaszoló vagyok: Bocs, elnéztem, csak a nyártól változik majd az ára, akkor viszont már chippes útleveleket fognak csinálni.
Nekem 3 nap volt gyorsítottan, úgy hogy érte mentem.A központi okmány irodában csináltattam
2009 augusztus 24 : Sürgõsen útlevélre volt szükségem.HÉTFÕN elmentem az okmányirodába 13ó-kor.Elintéztünk mindent kb. fél óra alatt. Az ügyintézõ azzal kábitott, hogy kb.2 hét múlva postázzák, vagy sürgõsségi üi.-sel 3munkanap (dupla költség ). Gondoltam-Én nem adok+7500-at, Jó lesz a "normál" üi.! CSÜTÖRTÖK reggel a postás Kétszer cssengetett:Ajánlott küldeményt hozott! Mivolt az ? Hát az Új útlevelem ! Igy került 7500 ft-ba 2 és fél nap alatt.Na most ugyan ezért akár 15000 ft elkérni nem lett volna arcátlanság?(Egyébként Borsod megyében) A sürgõsségi üi. nagy lehúzás.

Mennyibe kerül az eseményutáni tabletta?

Vény nélkül is kapható?Nincs káros mellékhatása?

Legjobb válasz: Ez az egyik ilyen tablettának (Rigesoft) a betegtájékoztatója: 2. Hogyan fejti ki hatását a Rigesoft tabletta? Az egyébként létrejövõ terhességek kb. 85%-át lehet megelõzni a Rigesoft tabletta alkalmazásával, ha az elsõ tablettát a védekezés nélküli közösülést követõ 72 órán (3 napon) belül alkalmazzák. A Rigesoft tabletta nem akadályozza meg a teherbeesést minden esetben, de a készítmény hatékonysága annál nagyobb, minél rövidebb idõ telik el a közösülés és a tabletta bevétele között (a nagyobb hatékonyság érdekében jobb, ha az elsõ tablettát már a közösülést követõ elsõ napon beveszi és nem vár az alkalmazással a 3. napig). A második tablettát az elsõ tabletta bevételét követõ 12 (de nem több mint 16) óra múlva kell bevenni. A Rigesoft tabletta hatását az alábbiak szerint fejti ki: - megakadályozza a petesejt kijutását a petefészekbõl - megakadályozza a már kijutott petesejt megtermékenyülését - megakadályozza a megtermékenyített petesejt beágyazódását az anyaméhbe. Így a Rigesoft tabletta megakadályozhatja a terhesség létrejöttét. A már fennálló terhességet a Rigesoft tabletta nem szakítja meg. 3. Mit kell tudnia a Rigesoft tabletta szedésének megkezdése elõtt? Kérjük, beszéljen gyógyszerészével a Rigesoft tabletta szedésének megkezdése elõtt, mert a sürgõsségi fogamzásgátlás nem mindenki számára megfelelõ. Ha Ön még nem töltötte be 16. életévét, fel kell keresnie orvosát vagy a sürgõsségi fogamzásgátló ambulanciát, amennyiben sürgõsségi fogamzásgátlásra van szüksége. A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik. Amennyiben a menstruációja késik, konzultáljon nõgyógyászával. A készítmény szedésének megkezdése elõtt gyógyszerésze kérdéseket tehet fel azzal kapcsolatban, hogy Ön terhes-e, a menstruációjával kapcsolatban, illetve arra vonatkozóan, hogy mikor történt a közösülés. Mikor nem szabad a Rigesoft tablettát szedni? A Rigesoft tabletta nem szedhetõ: - a készítmény bármely összetevõjével szembeni túlérzékenység esetén. Ki kell kérnie orvosa tanácsát a sürgõsségi fogamzásgátlással kapcsolatban az alábbi esetekben: - amennyiben felszívódási zavarral járó vékonybél betegségben szenved (pl. Crohn betegség); - súlyos májmûködési zavarok esetén; - ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek bármelyikét szedi, mert ezek a gyógyszerek csökkenthetik a Rigesoft tabletta hatékonyságát: - barbiturátok és egyéb epilepszia kezelésére használt szerek (pl. primidon, fenitoin és karbamazepin); - tuberkulózis kezelésére használt gyógyszerek (pl.: rifampicin, rifambutin); - HIV fertõzés kezelésére szolgáló szerek (pl. ritonavir); - gombaellenes készítmények (pl. griseofulvin); - Hypericum perforatumot (orbáncfû) tartalmazó gyógynövény készítmények. - Amennyiben ciklosporin tartalmú gyógyszert szed. Ha a fent említettek közül bármelyik vonatkozik Önre, akkor a Rigesoft tabletta nem megfelelõ az Ön számára, illetve egyéb típusú sürgõsségi fogamzásgátló módszer alkalmazását kell megfontolni. Amennyiben Ön terhes A készítmény nem alkalmazható, amennyiben Ön már terhes. Ha 72 óránál korábban, és az utolsó menstruációja óta történt védekezés nélküli közösülés, elõfordulhat, hogy Ön már terhes és ebben az esetben a kezelés eredménytelen lesz. Amennyiben menstruációja több mint öt napot késik, vagy a megfelelõ idõben jelentkezik ugyan, de lefolyása eltér a megszokottól, vagy a terhesség gyanúja (émelygés, hányinger, hányás, emlõfeszülés, stb.) fennáll, forduljon orvosához egy esetleges terhesség kizárása érdekében. Ha Ön a készítmény alkalmazása mellett lesz terhes, fontos hogy felkeresse orvosát. Nincs bizonyíték arra, hogy a Rigesoft tabletta káros hatást fejtene ki a fejlõdõ magzatra, de szükséges lehet annak ellenõrzése, hogy a terhesség nem méhen kívül alakult-e ki. Ez különösen fontos, ha Önnek erõs hasi fájdalma jelentkezik a Rigesoft tabletta alkalmazását követõen, vagy korábban méhen kívüli terhessége, kismedencei gyulladása volt, illetve kismedencei mûtéten esett át. Mire kell ügyelnie a Rigesoft tabletta alkalmazása során? Ha Ön szoptat A Rigesoft tabletta hatóanyaga nagyon kis mennyiségben kiválasztódik az anyatejbe. Ez feltehetõen nem jelent veszélyt a gyermekre, de ha Ön szoptat, akkor a tablettákat mindkét esetben közvetlenül szoptatás után vegye be. Ebben az esetben még marad idõ a következõ szoptatásig arra, hogy csökkenjen az anyatejbe kerülõ hatóanyag mennyisége. Ha egyidejûleg egyéb gyógyszert szed Kérjük, tájékoztassa gyógyszerészét, ha a "Ki kell kérnie orvosa tanácsát a sürgõsségi fogamzásgátlással kapcsolatban" fejezetben felsorolt gyógyszerek közül bármelyiket szedi. Amennyiben további kérdései vannak, forduljon gyógyszerészéhez, orvosához, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátló ambulanciához. Szexuális úton terjedõ betegségek A sürgõsségi fogamzásgátlás nem pótolja a szexuális úton terjedõ betegségek elleni védekezés szükségességét. Amennyiben további kérdései vannak, forduljon gyógyszerészéhez, orvosához, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátló ambulanciához. 5 Hogyan kell alkalmazni a Rigesoft tablettát? - A tablettát a védekezés nélküli közösülést követõ legrövidebb idõn belül (maximum 72 órán belül) kell bevenni. A tablettát szétrágás nélkül, egészben kell bevenni kevés vízzel. Az elsõ tablettát minél korábban kell bevenni. A készítmény hatékonysága annál nagyobb, minél rövidebb idõ telik el a készítmény alkalmazása és a védekezés nélküli közösülés között. - A második tablettát az elsõ tabletta bevételét követõ 12 óra (de nem több mint 16 óra) múlva kell bevenni. Elõfordulhat, hogy a második tabletta bevétele az éjszaka folyamán történik. Amennyiben további kérdései vannak a tabletták bevételével kapcsolatosan, forduljon gyógyszerészéhez. Milyen gyakran alkalmazható a Rigesoft tabletta? A Rigesoft tabletta csak ún. "vészhelyzetben" alkalmazható készítmény, semmi esetben sem pótolja a rendszeresen alkalmazandó fogamzásgátló módszereket. Ugyanazon menstruációs cikluson belül kerülendõ a Rigesoft tabletta ismételt alkalmazása a cikluszavarok elõfordulásának lehetõsége miatt. A Rigesoft tabletta hatékonysága kisebb a rendszeresen alkalmazandó fogamzásgátló módszerek hatékonyságánál. Ha Ön úgy gondolja, hogy több alkalommal lenne szüksége sürgõsségi fogamzásgátlásra mindenképpen meg kell fontolnia valamilyen hosszú távú módszer alkalmazását. Mi a teendõ hányás esetén? - Ha az elsõ tabletta bevételét követõ három órán belül hányás lép fel, azonnal be kell venni a csomagban lévõ második tablettát. Ilyen esetben azonnal forduljon gyógyszerészéhez, orvosához, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciához. - Ha a második tabletta bevételét követõ három órán belül hányás fordul elõ, azonnal forduljon gyógyszerészéhez, orvosához, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciához, mert ezekben az esetekben a készítmény hatékonysága csökken. Mi a teendõ, ha elfelejtett bevenni egy tablettát? - Mindkét tablettát be kell venni (a fent leírt módon) és a két tabletta bevétele között nem telhet el 16 óránál hosszabb idõ (lehetõleg 12 óra). - Ha Ön elfelejti bevenni a második tablettát (vagy több mint 16 óra telik el az elsõ és a második tabletta bevétele között), vegye be azonnal, amikor eszébe jut és minél elõbb keresse fel gyógyszerészét, orvosát, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciát. Mi a teendõ, ha az elõírtnál több tablettát vett be (túladagolás)? Nagydózisú orális fogamzásgátló készítmény bevételét követõ súlyos nemkívánatos eseményrõl nincs adat. A túladagolás émelygést (hányást), vérzészavarokat okozhat. Forduljon gyógyszerészéhez, orvosához, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciához tanácsért. 4. Teendõk a Rigesoft tabletta alkalmazása után Amennyiben Ön nem szed fogamzásgátló tablettát, és ugyanabban a ciklusban ismét közösülés történik a Rigesoft tabletta alkalmazását követõen, kondomot vagy hüvelysapkát és spermicidet kell alkalmazni, ugyanis a Rigesoft kezelés hatása nem terjed ki a következõ menstruáció jelentkezése elõtt lezajló védekezés nélküli közösülésre. A Rigesoft tabletta alkalmazását követõen kb. három hét múlva ajánlatos felkeresni orvosát, és meggyõzõdni arról, hogy a kezelés eredményes volt. Amennyiben menstruációja több mint öt napot késik, vagy a megfelelõ idõben jelentkezik ugyan, de lefolyása eltér a megszokottól, mielõbb forduljon orvoshoz. Ha Ön a készítmény alkalmazása mellett lesz terhes, fontos hogy felkeresse orvosát. Orvosával beszélje meg, hogy milyen hosszú távú fogamzásgátló módszert alkalmazzon a továbbiakban. Ha a kezelést követõen rendszeres hormonális fogamzásgátló tabletta szedése mellett a gyógyszermentes napokon nem jelentkezik megvonásos vérzés, keresse fel orvosát a terhesség kizárása céljából. 5. Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Rigesoft tablettának? Mint minden gyógyszernek, a Rigesoft tablettának is lehetnek mellékhatásai. - Émelygés léphet fel a gyógyszer bevételét követõen. - Hányás is felléphet a gyógyszer bevételét követõen. Hányás esetén olvassa el a "Mi a teendõ hányás esetén?" címû fejezetet. - A kezelést követõen megváltozhat a menstruációja. A legtöbb esetben a menstruáció a megfelelõ idõpontban jelentkezik és normális lefolyású. Ritkábban azonban pár nappal korábban vagy késõbb jelentkezhet. Rendszertelen vérzés vagy pecsételõ vérzés is elõfordulhat a következõ menstruáció jelentkezéséig. Amennyiben menstruációja több mint öt napot késik, vagy a megfelelõ idõben jelentkezik ugyan, de lefolyása eltér a megszokottól, mielõbb forduljon orvoshoz. - Elõfordulhat emlõfeszülés, fejfájás, alhasi fájdalom, hasmenés, szédülés vagy fáradtság a készítmény alkalmazása után. Ezek a tünetek általában néhány napon belül elmúlnak. Bármilyen szokatlan tünet fellépése esetén tájékoztassa gyógyszerészét, vagy forduljon orvosához vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciához.

Ez az egyik ilyen tablettának (Rigesoft) a betegtájékoztatója: 2. Hogyan fejti ki hatását a Rigesoft tabletta? Az egyébként létrejövõ terhességek kb. 85%-át lehet megelõzni a Rigesoft tabletta alkalmazásával, ha az elsõ tablettát a védekezés nélküli közösülést követõ 72 órán (3 napon) belül alkalmazzák. A Rigesoft tabletta nem akadályozza meg a teherbeesést minden esetben, de a készítmény hatékonysága annál nagyobb, minél rövidebb idõ telik el a közösülés és a tabletta bevétele között (a nagyobb hatékonyság érdekében jobb, ha az elsõ tablettát már a közösülést követõ elsõ napon beveszi és nem vár az alkalmazással a 3. napig). A második tablettát az elsõ tabletta bevételét követõ 12 (de nem több mint 16) óra múlva kell bevenni. A Rigesoft tabletta hatását az alábbiak szerint fejti ki: - megakadályozza a petesejt kijutását a petefészekbõl - megakadályozza a már kijutott petesejt megtermékenyülését - megakadályozza a megtermékenyített petesejt beágyazódását az anyaméhbe. Így a Rigesoft tabletta megakadályozhatja a terhesség létrejöttét. A már fennálló terhességet a Rigesoft tabletta nem szakítja meg. 3. Mit kell tudnia a Rigesoft tabletta szedésének megkezdése elõtt? Kérjük, beszéljen gyógyszerészével a Rigesoft tabletta szedésének megkezdése elõtt, mert a sürgõsségi fogamzásgátlás nem mindenki számára megfelelõ. Ha Ön még nem töltötte be 16. életévét, fel kell keresnie orvosát vagy a sürgõsségi fogamzásgátló ambulanciát, amennyiben sürgõsségi fogamzásgátlásra van szüksége. A Rigesoft tablettát a menstruációs ciklus bármelyik napján lehet alkalmazni, kivéve abban az esetben, ha a menstruációja késik. Amennyiben a menstruációja késik, konzultáljon nõgyógyászával. A készítmény szedésének megkezdése elõtt gyógyszerésze kérdéseket tehet fel azzal kapcsolatban, hogy Ön terhes-e, a menstruációjával kapcsolatban, illetve arra vonatkozóan, hogy mikor történt a közösülés. Mikor nem szabad a Rigesoft tablettát szedni? A Rigesoft tabletta nem szedhetõ: - a készítmény bármely összetevõjével szembeni túlérzékenység esetén. Ki kell kérnie orvosa tanácsát a sürgõsségi fogamzásgátlással kapcsolatban az alábbi esetekben: - amennyiben felszívódási zavarral járó vékonybél betegségben szenved (pl. Crohn betegség); - súlyos májmûködési zavarok esetén; - ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek bármelyikét szedi, mert ezek a gyógyszerek csökkenthetik a Rigesoft tabletta hatékonyságát: - barbiturátok és egyéb epilepszia kezelésére használt szerek (pl. primidon, fenitoin és karbamazepin); - tuberkulózis kezelésére használt gyógyszerek (pl.: rifampicin, rifambutin); - HIV fertõzés kezelésére szolgáló szerek (pl. ritonavir); - gombaellenes készítmények (pl. griseofulvin); - Hypericum perforatumot (orbáncfû) tartalmazó gyógynövény készítmények. - Amennyiben ciklosporin tartalmú gyógyszert szed. Ha a fent említettek közül bármelyik vonatkozik Önre, akkor a Rigesoft tabletta nem megfelelõ az Ön számára, illetve egyéb típusú sürgõsségi fogamzásgátló módszer alkalmazását kell megfontolni. Amennyiben Ön terhes A készítmény nem alkalmazható, amennyiben Ön már terhes. Ha 72 óránál korábban, és az utolsó menstruációja óta történt védekezés nélküli közösülés, elõfordulhat, hogy Ön már terhes és ebben az esetben a kezelés eredménytelen lesz. Amennyiben menstruációja több mint öt napot késik, vagy a megfelelõ idõben jelentkezik ugyan, de lefolyása eltér a megszokottól, vagy a terhesség gyanúja (émelygés, hányinger, hányás, emlõfeszülés, stb.) fennáll, forduljon orvosához egy esetleges terhesség kizárása érdekében. Ha Ön a készítmény alkalmazása mellett lesz terhes, fontos hogy felkeresse orvosát. Nincs bizonyíték arra, hogy a Rigesoft tabletta káros hatást fejtene ki a fejlõdõ magzatra, de szükséges lehet annak ellenõrzése, hogy a terhesség nem méhen kívül alakult-e ki. Ez különösen fontos, ha Önnek erõs hasi fájdalma jelentkezik a Rigesoft tabletta alkalmazását követõen, vagy korábban méhen kívüli terhessége, kismedencei gyulladása volt, illetve kismedencei mûtéten esett át. Mire kell ügyelnie a Rigesoft tabletta alkalmazása során? Ha Ön szoptat A Rigesoft tabletta hatóanyaga nagyon kis mennyiségben kiválasztódik az anyatejbe. Ez feltehetõen nem jelent veszélyt a gyermekre, de ha Ön szoptat, akkor a tablettákat mindkét esetben közvetlenül szoptatás után vegye be. Ebben az esetben még marad idõ a következõ szoptatásig arra, hogy csökkenjen az anyatejbe kerülõ hatóanyag mennyisége. Ha egyidejûleg egyéb gyógyszert szed Kérjük, tájékoztassa gyógyszerészét, ha a "Ki kell kérnie orvosa tanácsát a sürgõsségi fogamzásgátlással kapcsolatban" fejezetben felsorolt gyógyszerek közül bármelyiket szedi. Amennyiben további kérdései vannak, forduljon gyógyszerészéhez, orvosához, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátló ambulanciához. Szexuális úton terjedõ betegségek A sürgõsségi fogamzásgátlás nem pótolja a szexuális úton terjedõ betegségek elleni védekezés szükségességét. Amennyiben további kérdései vannak, forduljon gyógyszerészéhez, orvosához, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátló ambulanciához. 5 Hogyan kell alkalmazni a Rigesoft tablettát? - A tablettát a védekezés nélküli közösülést követõ legrövidebb idõn belül (maximum 72 órán belül) kell bevenni. A tablettát szétrágás nélkül, egészben kell bevenni kevés vízzel. Az elsõ tablettát minél korábban kell bevenni. A készítmény hatékonysága annál nagyobb, minél rövidebb idõ telik el a készítmény alkalmazása és a védekezés nélküli közösülés között. - A második tablettát az elsõ tabletta bevételét követõ 12 óra (de nem több mint 16 óra) múlva kell bevenni. Elõfordulhat, hogy a második tabletta bevétele az éjszaka folyamán történik. Amennyiben további kérdései vannak a tabletták bevételével kapcsolatosan, forduljon gyógyszerészéhez. Milyen gyakran alkalmazható a Rigesoft tabletta? A Rigesoft tabletta csak ún. "vészhelyzetben" alkalmazható készítmény, semmi esetben sem pótolja a rendszeresen alkalmazandó fogamzásgátló módszereket. Ugyanazon menstruációs cikluson belül kerülendõ a Rigesoft tabletta ismételt alkalmazása a cikluszavarok elõfordulásának lehetõsége miatt. A Rigesoft tabletta hatékonysága kisebb a rendszeresen alkalmazandó fogamzásgátló módszerek hatékonyságánál. Ha Ön úgy gondolja, hogy több alkalommal lenne szüksége sürgõsségi fogamzásgátlásra mindenképpen meg kell fontolnia valamilyen hosszú távú módszer alkalmazását. Mi a teendõ hányás esetén? - Ha az elsõ tabletta bevételét követõ három órán belül hányás lép fel, azonnal be kell venni a csomagban lévõ második tablettát. Ilyen esetben azonnal forduljon gyógyszerészéhez, orvosához, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciához. - Ha a második tabletta bevételét követõ három órán belül hányás fordul elõ, azonnal forduljon gyógyszerészéhez, orvosához, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciához, mert ezekben az esetekben a készítmény hatékonysága csökken. Mi a teendõ, ha elfelejtett bevenni egy tablettát? - Mindkét tablettát be kell venni (a fent leírt módon) és a két tabletta bevétele között nem telhet el 16 óránál hosszabb idõ (lehetõleg 12 óra). - Ha Ön elfelejti bevenni a második tablettát (vagy több mint 16 óra telik el az elsõ és a második tabletta bevétele között), vegye be azonnal, amikor eszébe jut és minél elõbb keresse fel gyógyszerészét, orvosát, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciát. Mi a teendõ, ha az elõírtnál több tablettát vett be (túladagolás)? Nagydózisú orális fogamzásgátló készítmény bevételét követõ súlyos nemkívánatos eseményrõl nincs adat. A túladagolás émelygést (hányást), vérzészavarokat okozhat. Forduljon gyógyszerészéhez, orvosához, vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciához tanácsért. 4. Teendõk a Rigesoft tabletta alkalmazása után Amennyiben Ön nem szed fogamzásgátló tablettát, és ugyanabban a ciklusban ismét közösülés történik a Rigesoft tabletta alkalmazását követõen, kondomot vagy hüvelysapkát és spermicidet kell alkalmazni, ugyanis a Rigesoft kezelés hatása nem terjed ki a következõ menstruáció jelentkezése elõtt lezajló védekezés nélküli közösülésre. A Rigesoft tabletta alkalmazását követõen kb. három hét múlva ajánlatos felkeresni orvosát, és meggyõzõdni arról, hogy a kezelés eredményes volt. Amennyiben menstruációja több mint öt napot késik, vagy a megfelelõ idõben jelentkezik ugyan, de lefolyása eltér a megszokottól, mielõbb forduljon orvoshoz. Ha Ön a készítmény alkalmazása mellett lesz terhes, fontos hogy felkeresse orvosát. Orvosával beszélje meg, hogy milyen hosszú távú fogamzásgátló módszert alkalmazzon a továbbiakban. Ha a kezelést követõen rendszeres hormonális fogamzásgátló tabletta szedése mellett a gyógyszermentes napokon nem jelentkezik megvonásos vérzés, keresse fel orvosát a terhesség kizárása céljából. 5. Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Rigesoft tablettának? Mint minden gyógyszernek, a Rigesoft tablettának is lehetnek mellékhatásai. - Émelygés léphet fel a gyógyszer bevételét követõen. - Hányás is felléphet a gyógyszer bevételét követõen. Hányás esetén olvassa el a "Mi a teendõ hányás esetén?" címû fejezetet. - A kezelést követõen megváltozhat a menstruációja. A legtöbb esetben a menstruáció a megfelelõ idõpontban jelentkezik és normális lefolyású. Ritkábban azonban pár nappal korábban vagy késõbb jelentkezhet. Rendszertelen vérzés vagy pecsételõ vérzés is elõfordulhat a következõ menstruáció jelentkezéséig. Amennyiben menstruációja több mint öt napot késik, vagy a megfelelõ idõben jelentkezik ugyan, de lefolyása eltér a megszokottól, mielõbb forduljon orvoshoz. - Elõfordulhat emlõfeszülés, fejfájás, alhasi fájdalom, hasmenés, szédülés vagy fáradtság a készítmény alkalmazása után. Ezek a tünetek általában néhány napon belül elmúlnak. Bármilyen szokatlan tünet fellépése esetén tájékoztassa gyógyszerészét, vagy forduljon orvosához vagy bármelyik sürgõsségi fogamzásgátlási ambulanciához.
Vényköteles. Szokorvos, nõgyógyász írhatja fel. Van egy csomó mellékhatása is, pl hányás, rosszullét, rendszertelen vagy hosszantartó vérzés, mert ez a tabi egy jó adag hormonbomba a szerveztnek. Csak akkor vedd be, ha tényleg szükség van rá. Szerintem úgy 5000 Ft körül van, de nem tudom pontosan.
Sûrgõsen menj el orvoshoz és irass fel egyet!
Húúha nekem is kellene 72 órás tabi ma telt le az 1. nap és minél hamarabb bekellene szereznem egyet, valahogy vény nélkül..ha rendesa patikus kiadná nekem vény nélkül?nagyon félek hogy gond lesz..megelõzni akarom a bajt nem pedig elvetetni meg ilyenek..a köv.menzesz pedig 20.a körül kellene hogy jöjjön, szóval mire addig várok már rég meglehet a baj akkor meg már késõ..mit csináljak?
Sziasztok! 4549-, forintba kerül, de remélem hatásos is, mert nem szeretnék még babát!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Megvettem és vénykötelen lett volna..de egy idõs bácsi volt a gyógyszertárba és szerencsére odadta vény nélkül!Nagyon köszönöm mindnekinek!!!!!Amugy 5020 forint volt!!!!
Én nyáron 4800Ft-ért vettem. Nekem nem volt mellékhatása.
Mivel esemény után max 72 órával be kell venni, és valóban vényköteles, ezért vannak ilyen SOS helyek, ahol megkapod a vényt, hisz mire az orvosokhoz idõpontot kapsz, már késõ... Egy ilyen helyrõl tudok Pesten. A margit-kórház, bár az összevonások és bezárások után nem tudom, hogy mûködik-e még. Itt a szülészeten egy nõvér adta a recepteket. Egy nevet kért (bármit mondhattál), megkérdezte mikor volt az esemény, és használtatok-e óvszert....Kb ennyi... Neten nézd meg, fent vannak valahol az ilyen ambulancia címek
Én Rigesoftot használtam pár éve és szerencsére nem volt semmi bajom!
Már én is vettem. Kb 5000Ft volt. Lehet, hogy nem kellett volna, mert írtó kicsi volt az esélye, hogy jött belém sperma, de nem bíztam a véletlenre. Mellékhatását nem éreztem, utána tök normálisan megjött. Viszont a nõgyógyász elküldött utána ultrahangra még azután is, hogy rendesen megjött.
Pontosan 5900 forint lesz én ma d.u. vettem be az elsõt pont, ugyhogy azét írok :D

Mennyibe kerül az ombre haj Debrecenben? És mennyibe kerül ugyanitt befestetni a fodrásznál a hajamat vörösre? (bõvebben lent)

Nem muszáj csak Debrecenieknek válaszolni csak kb. mennyibe kerül az ombre haj a fodrásznál befesteni? illetve az egész hajamat vörösre befestetni kb. így: <[link] ... A válaszokat elõre is köszönöm :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!