Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kér válást (28 db)

1. Mennyibe kerül egy "sima" válás? 2. Bárhol be lehet adni a váló keresetet, vagy az állandó lakóhelyhez kötött? 3. Hogyan zajlik a válás? (mennyi idő, mire hivatalosan is elváltak lesznek? )

4. Muszáj-e mindkét félnek eljönni, vagy az is elég, ha csak az egyik fél indítja el és van jelen?(A vagyonon megtudnak egyezni.)

Legjobb válasz: 1. sima válás ha semmi gond nincs akkor a jelenlegi illetékbélyeg összege(nekem még 12000 forint volt amit felesben fizettünk.) 2.A lakóhelyhez kötött. 3.Ha közös megegyezéssel váltok el,és mindenben egyetértetek,ha van gyerek és abban is teljes egyetértés van,hogy kinél legyen,ha ingó és ingatlan vagyonnál is teljes egyetértés van akkor 1 tárgyalás az egész.De a várakozási idõ hosszú.Nálunk volt ingó,ingatlan vagyon,közös kisgyerek.Mi mindenben tökéletesen egyetértettünk,így 1 tárgyalással megúsztuk.A válópert közösen adtuk be májusba,és szeptember 21-re kaptunk idõpontot.Majd olyan 3-4 héttel késõbb megjött a végzés,hogy hivatalosan is elváltak vagyunk.. 4.Ha közösen megegyeztek akkor ott kell lenni mindkettõtöknek..Ha már az egyik fél nem megy el akkor nem beszélhetünk közös megegyezésrõl,mert a távolmaradása tiltakozást jelent..Akkor hosszabb lesz a válóperi folyamat....

1. sima válás ha semmi gond nincs akkor a jelenlegi illetékbélyeg összege(nekem még 12000 forint volt amit felesben fizettünk.) 2.A lakóhelyhez kötött. 3.Ha közös megegyezéssel váltok el, és mindenben egyetértetek, ha van gyerek és abban is teljes egyetértés van, hogy kinél legyen, ha ingó és ingatlan vagyonnál is teljes egyetértés van akkor 1 tárgyalás az egész.De a várakozási idõ hosszú.Nálunk volt ingó, ingatlan vagyon, közös kisgyerek.Mi mindenben tökéletesen egyetértettünk, így 1 tárgyalással megúsztuk.A válópert közösen adtuk be májusba, és szeptember 21-re kaptunk idõpontot.Majd olyan 3-4 héttel késõbb megjött a végzés, hogy hivatalosan is elváltak vagyunk.. 4.Ha közösen megegyeztek akkor ott kell lenni mindkettõtöknek..Ha már az egyik fél nem megy el akkor nem beszélhetünk közös megegyezésrõl, mert a távolmaradása tiltakozást jelent..Akkor hosszabb lesz a válóperi folyamat....
Jajjhj de szomorú, hogy el akarsz válni :...( nem tudok sokban segíteni de azt tudom, hogy az én szüleimnek irtó hosszú ideig tartott.1év kb. de ha mindenben megegyeztek, akkor csak egy tárgyalás kell, és utána kimondjak a válást. nem baj, ha megkérdezem, hogy van e gyereketek? vagy inkább úgy kérdezem, hogy nekik. mert nem írtad, hogy rólad van szó.
1. Ügyvéd nélkül 12.000 forint. 2. Az utolsó KÖZÖS lakhelyhez tartozó bíróságra kell beadni. 3. Változó. Közös megegyezéssel az elsõ tárgyaláson elválasztanak, ha nincs gyerek. Min. 2-3 hónap. A tárgyaláson lehet kérni, hogy nem szeretnél a fellebezés jogával élni, így kéred az azonnali hatályt. Így már aznap elvált vagy hivatalosan. 4. A tárgyalás során van alperes és felperes. Ha a felperes nem vesz részt a tárgyaláson, akkor a bíróság visszavonásnak tekinti. A bíró ilyenkor feltételezi, hogy a felperes meggondolta magát. Röviden ennyi.

Mi a válás menete? Mennyibe kerül? Ügyvédet kell fogadni? A közös hiteleknek mi lesz a sorsa?

Legjobb válasz: Nem kötelezõ az ügyvéd, de ajánlott. Menete: keresetlevelet adsz be, azt a bíróság kézbesíti a másik félnek is, majd kitûzi az elsõ tárgyalást. Ha nem közösen kéritek a válást, akkor ezt még mindenképpen el fogja halasztani azzal, hogy próbáljatok megegyezni (vagy kibékülni), a második tárgyaláson már elválhattok. Kötelezõ megállapodni vagy dönteni a kiskorú gyerek(ek)kel kapcsolatos kérdésekrõl (tartás, elhelyezés, láthatás). A közös vagyon megosztása (melynek a hitelek is részei) vagy ebben a perben, vagy akár külön, egy másik per keretén belül is történhet. Erre nézve a legajánlottabb az ügyvéd igénybevétele, mert nagyon oda kell figyelni a kis "apróságokra", elejtett mondatokra, stb. Elsõ körben meg kell határozni, mikor szûnt meg közöttetek a házassági életközösség (minél pontosabb dátummal) - ennek nagy jelentõsége lesz.

Nem kötelezõ az ügyvéd, de ajánlott. Menete: keresetlevelet adsz be, azt a bíróság kézbesíti a másik félnek is, majd kitûzi az elsõ tárgyalást. Ha nem közösen kéritek a válást, akkor ezt még mindenképpen el fogja halasztani azzal, hogy próbáljatok megegyezni (vagy kibékülni), a második tárgyaláson már elválhattok. Kötelezõ megállapodni vagy dönteni a kiskorú gyerek(ek)kel kapcsolatos kérdésekrõl (tartás, elhelyezés, láthatás). A közös vagyon megosztása (melynek a hitelek is részei) vagy ebben a perben, vagy akár külön, egy másik per keretén belül is történhet. Erre nézve a legajánlottabb az ügyvéd igénybevétele, mert nagyon oda kell figyelni a kis "apróságokra", elejtett mondatokra, stb. Elsõ körben meg kell határozni, mikor szûnt meg közöttetek a házassági életközösség (minél pontosabb dátummal) - ennek nagy jelentõsége lesz.
1. keresetlevél megírása, bíróságra beküldése. 30000 ft illeték befizetése vagy mentesség kérése szoc.alapon. 2. Ha van közösmegegyezés, elmenni a tárgyalásra, rábólintani, hogy igen, tartjuk magunkat a megegyezéshez, és helyrehozhatatlanul megromlott a házasság, bontsák fel. 3. Kb. 1 hét múlva már kezemben volt a papír, hogy el vagyunk válva, pedig gyerekek is vannak. Ha nincs közös megegyezés, akkor célszerû az ügyvédnél kezdeni, majd õ irányít.
A hitelek is felezõdnek, hacsak nem egyeztek meg másképp (pl.te maradsz a házban, és nem fizetsz lelépési pénzt a férjnek, de a hitelt vagy egy részét átvállalod, lehet sokféle egyezséget kötni). Közös megegyezésnél nem muszájügyvéd, de akkor én azt javaslom, hogy te add be, mert ha esetleg a férjed mégis egy ügyvéddel jelenne meg a tárgyaláson és felrúgja a közös megegyezést, te szépen hazamész, és nincs tárgyalás. Ha alperes vagy, nélküled is lesz...

Mennyibe kerül egy válás ügyvéd nélkül?

Én kezdeményezem a válást,és ahogy olvasgatom fizetnem kell egyszer 12 ezer forint illetékbélyeget és egyszer 30 ezer forint illetéket?Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Csak az 1x 30.000 Ft van jelenleg. Régen volt 12.000. Ha nincs ügyvéd, nincs vita, akkor ez az összes költség és már az elsõ tárgyaláson nagy eséllyel kimondják a válást.

Csak az 1x 30.000 Ft van jelenleg. Régen volt 12.000. Ha nincs ügyvéd, nincs vita, akkor ez az összes költség és már az elsõ tárgyaláson nagy eséllyel kimondják a válást.


Mennyibe kerül most egy válás? Ha közös megegyezés van mindenben akkor hány tárgyalás után mondják ki a válást? Közös vagyon, ingatlan semmi nincs!

Legjobb válasz: Január elsejétõl a fizetendõ eljárási díj 30.000 Forint. Egyik barátom most vált, nálunk a felperesnek járt szociális alapon a mentesség, így neki 15.000 Forintot kellett fizetni. Volt nálunk közös megegyezés. Gyerek, ingatlan nem volt. Egy tárgyalásra került sor. És elváltak.

Január elsejétõl a fizetendõ eljárási díj 30.000 Forint. Egyik barátom most vált, nálunk a felperesnek járt szociális alapon a mentesség, így neki 15.000 Forintot kellett fizetni. Volt nálunk közös megegyezés. Gyerek, ingatlan nem volt. Egy tárgyalásra került sor. És elváltak.
Azt még elfelejtettem, hogy ügyvédje egyik félnek sem volt. Így ügyvédi díjat nem kellett fizetniük.
30000 ft illeték, de szoc. alapon mentesség kérhetõ. Én beadtam a keresetet, 2 hónap múlva volt a tárgyalás közös megegyezéssel, ügyvéd nélkül, gyerekekkel. 1. tárgyaláson el is váltunk.
Bocs, de nem tudja véletlenül valaki, hogy a GYES akkor is mentességet jelent, ha meghosszabbított GYES-rõl van szó? (Mellette az anya dolgozik). (Fogyatékkal élõ gyermek miatt 10 éves korig meghosszabbított GYES.)

Mennyibe kerül és meddig tart egy közös megegyezéses válás? (Győr)

Legjobb válasz: Az elsõ tárgyalás a "kötelezõ" békéltetõ. A bíró jog szerinti kötelessége meggyõzni (vagy legalábbis megpróbálni) kibékíteni a feleket. Ha ez ott helyben nem megy, akkor is kötelezõ nekik kivárni a következõ 30 napot, talán az idõ alatt a felek mégis kibékülnek. Ha ilyen jelzést a bíróság a 30 nap alatt nem kap, akkor kitûzik a következõ tárgyalást, ahol már ki is mondják a válást. Amennyiben ott mindkét fél egybehangzóan nyilatkozik, hogy nem kíván fellebbezéssel élni, a kihirdetett végzés azonnal jogerõre emelkedik, ha a kinyilvánítás nem történik meg mindkét fél részérõl azonnal, akkor még van 15 nap, amíg jogerõre emelkedik.

Az elsõ tárgyalás a "kötelezõ" békéltetõ. A bíró jog szerinti kötelessége meggyõzni (vagy legalábbis megpróbálni) kibékíteni a feleket. Ha ez ott helyben nem megy, akkor is kötelezõ nekik kivárni a következõ 30 napot, talán az idõ alatt a felek mégis kibékülnek. Ha ilyen jelzést a bíróság a 30 nap alatt nem kap, akkor kitûzik a következõ tárgyalást, ahol már ki is mondják a válást. Amennyiben ott mindkét fél egybehangzóan nyilatkozik, hogy nem kíván fellebbezéssel élni, a kihirdetett végzés azonnal jogerõre emelkedik, ha a kinyilvánítás nem történik meg mindkét fél részérõl azonnal, akkor még van 15 nap, amíg jogerõre emelkedik.
Nem minden esetben van békéltetõ. Ha nincs gyerek, nincs közös vagyon stb., tehát nincsenek vitás kérdések, akkor nincs békéltetés, egy tárgyalás van, és ennyi. Általában kb. egy hónap alatt lezajlik a beadástól számítva. Árát nem tudom. Tizenvalamennyi körül lehet szerintem.
Mi közös megegyezéssel váltunk el. Amikor az ügyvédhez mentünk, már megbeszéltünk mindent. A gyerekek nálam maradnak, a gyerektartás 30 000 Ft, a vagyonnak fele az enyém, fele az övé. A gyerekeket akkor viszi, amikor akarja, annyi idõt tölt velük, amennyit csak lehet. Egy tárgyalás volt, a bírónõ tett egy halovány kísérletet a békítésre, miután mindkettõnktõl nemleges választ kapott, fél óra szünetet kért, majd visszahívott minket ítélethirdetésre. Ott helyben elválasztott bennünket. A család barátja volt az ügyvéd, ingyen vállalta a pert. Azóta - bár új kapcsolatban élek - napi kapcsolat van a volt férjemmel, a gyerekeket illetõen mindent megbeszélünk. Szerintem ez a normális. A gyerekeken senki semmit észre nem vett, kiegyensúlyozott, boldog gyerekek.
A válókereset beadása (ha nem változott közben) 12000 Ft. A közös megegyezésnél ennyi a költség és két tárgyalás után leválasztanak, ha tényleg MINDENBEN meg tudtok egyezni. (Gyerekek, vagyonmegosztás)
Én Kalocsán lakom, mi panasznapon jelentettük be a válási szándékunkat, majd közös ügyvédet fogadtunk, akit közösen is fizettünk ki, 1 hónapba telt csak azalatt elintézett mindent, nála 1 megbeszélést tartottunk ahol meg1eztünk minden pontban gyerek ház stb, majd a bíróságra ezekkel a papírokkal mentünk 1db 20perces tárgyalás vt és máris jogerõ- határozat a kézben és csá!a válás maga ügyvéd nélkül ingyenes lett vna de jobbnak láttuk az ügyvédet mely közös +1sel nem vt drága!

Váláshoz minden esetben szükség van ügyvédre? Mennyibe kerül a válás?

Legjobb válasz: Nem. Az eljárás illetéke 12.000.-Ft.

Nem. Az eljárás illetéke 12.000.-Ft.
Nem kell, ha meg tudtok egyezni.Nekünk sem volt, nincs gyerek, nincs közös vagyon, ill. megegyezés alapon így nem kellett.
Nem kell ügyvéd!!! Ha közös megegyezés van akkor, csak a 12000, - Ft-os illeték. Én nem egész egy éve váltam, és semmiféle papírt nem kellett ellenjegyeztetni ügyvéddel, pedig nálunk még 2 kiskorú gyerekrõl is kellet dönteni. De mivel mindenben megegyeztünk, nem kellett ügyvéd.
vicces, az elöttem szolónak igaza van maga a váláshoz nem kell, de a papírok ellenjegyzéséhez igen. a közös megegyezös papírt ellen kell jegyezettni ügyvßeddel, de maga a váláshoz nem kell.

Mennyibe kerül, ha válás után, nem akarom viselni az ex férj nevét?

Most június 9-én lesz az utolsó bírósági tárgyalásunk.Most biztosan elválasztanak minket.A házasságkötéskor felvettem a férjem nevét,de nem akarom megtartani!Minek?Mennyibe fog kerülni nekem?Ugye ilyen esetben meg kell változtatni a személyin,a lakcímkártyán,és a tajkártyán is a nevet!?Mindenki válaszát örömmel várom,f?leg olyanokét,akik már tapasztaltak ezügyben!Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Igen, ha már nem ott fogsz lakni, akkor mindent meg kell változtatnod. Ezeket pontosan nem tudom mennyibe kerül, mert nekem annak idején ezekkel nem volt gondom. Kivéve amikor személyit akartam csináltatni, mivel én már a lánykori nevemet használtam, viszont az okmányirodában még a férjes nevem szerepelt a számítógépes rendszerben. Amikor én vissza vettem a lánykori nevem, akkor 5000 forintos okmánybélyeget kellet vennem, aztán fel kellett mennem ahol a névátírást intézik, és kiadtak egy papírt róla, hogy ekkor és ekkor elváltam, és most már újból a lánykori nevem viselem. Más költségekre nem emlékszem ezzel kapcsolatban. Remélem tudtam segíteni!

Szia! Igen, ha már nem ott fogsz lakni, akkor mindent meg kell változtatnod. Ezeket pontosan nem tudom mennyibe kerül, mert nekem annak idején ezekkel nem volt gondom. Kivéve amikor személyit akartam csináltatni, mivel én már a lánykori nevemet használtam, viszont az okmányirodában még a férjes nevem szerepelt a számítógépes rendszerben. Amikor én vissza vettem a lánykori nevem, akkor 5000 forintos okmánybélyeget kellet vennem, aztán fel kellett mennem ahol a névátírást intézik, és kiadtak egy papírt róla, hogy ekkor és ekkor elváltam, és most már újból a lánykori nevem viselem. Más költségekre nem emlékszem ezzel kapcsolatban. Remélem tudtam segíteni!
A válásról szóló ítélettel elsétálsz az anyakönyvvezetõhöz, ott kapsz egy másik házassági anyakönyvi kivonatot. Ennek záradékában szerepel, hogy a bíróság a házasságot felbontotta, a feleség neve ismét XY (XY=születési név)Ennek a névváltozásnak 5.000, - Ft az illetéke. Ezzel az anyakönyvi kivonattal lehet az okmányaidat lecserélni. Ami jó hír a TAJ és adókártya ingyen van. A többi okmány annyiba kerül mint amennyibe lejáratkor egyébként is kerülne a cseréje. (személyi 1.500, - Ft jogosítvány 4.000, - Ft)

Mennyibe kerül egy válás, ha már úgy állnak oda a felek, hogy ez ezé, az azé, anyuka 2 gyerek után x összegű gyerektartást kér, amit apuka meg is ad?

Kijön 50.000 Ft-ból? És a gyerek elhelyezés hogy van? Ha a gyerek egyáltalán nem akar az apjával találkozni, azt a bíróság figyelembe veszi? Vagy hogy lehet megoldani? Illetve mennyi a gyerektartás összege 2 gyerekre? Kb? Vál valaki mostanába? MEnnyi időt vesz igénybe, 2 hónap alatt lehajtható?

Legjobb válasz: Akkor a 30. ezres illeték bélyegbe kerül. Olyan nincs, hogy nem akar találkozni a gyerek az apjának. Neked kötelezõ láthatásra engedni a gyereket ha háború is tör ki mivel feljelenthet láthatás korlátozásért és megütheted a bokádat. Gyereknél van olyan is, hogy iskolába sem akar menni és mégis mennie kell. Ezt pont ugyan olyan. Két gyerekre az apa bejelentett bérének a 35-40% között ítélnek, ha nincs megegyezés. Ha nincs megegyezés akkor hosszú ideig is eltarthat ha van közös megegyezés ami tartalmazza a (vagyoni megosztást, gyerektartást és a láthatás idejét is) akkor egy tárgyalás alatt megvan.

Akkor a 30. ezres illeték bélyegbe kerül. Olyan nincs, hogy nem akar találkozni a gyerek az apjának. Neked kötelezõ láthatásra engedni a gyereket ha háború is tör ki mivel feljelenthet láthatás korlátozásért és megütheted a bokádat. Gyereknél van olyan is, hogy iskolába sem akar menni és mégis mennie kell. Ezt pont ugyan olyan. Két gyerekre az apa bejelentett bérének a 35-40% között ítélnek, ha nincs megegyezés. Ha nincs megegyezés akkor hosszú ideig is eltarthat ha van közös megegyezés ami tartalmazza a (vagyoni megosztást, gyerektartást és a láthatás idejét is) akkor egy tárgyalás alatt megvan.
A kérdező hozzászólása: És ha a gyerek kijelenti, hogy nem akar az apjával találkozni, mert egyfolytába csak azt kapja, hogy milyen szerencsétlen, néha neki is megy? A feleségének is nekimegy. Ezek miatt lesz a válás. Amúgy 15 éves, nem kisgyerek. De õ kijelentette, hogy amint lehetõsége lesz, megszakít vele minden kapcsolatot. Életveszélyes fenyegetések, minden volt a részérõl. Mondjuk errõl rendõrségi ügy nem lett, de egy-két hangfelvétel meg egy videó is igazolhatja.
Nincs 18. éves koráig kötelezõ a láthatás. Az apának kötelezõ gyerektartást fizetni a gyereknek meg láthatásra menni. 18. éves kora felett megtagadhatja a láthatást, viszont akkor apa beperelheti, hogy érdemtelen a rokontartásra, és nem fog kapni semmit. (18. éves kor felett nem gyerektartás jár ha tanul a gyerek hanem rokontartás a neve) Próbáljatok megegyezni ha olyan aminek leírod úgysem fogja erõltetni.
A kérdező hozzászólása: A gyerek nem érdekli, de hogy belekössön csak azért is. De szerintem ha megfenyegetjük a hangfelvételekkel, lehet hogy , , önként és dalolva" lemond ezen jogáról.
Hangfelvétel szerintem semmit sem ér, fõleg ebbõl a célból, apai jogait egy hangfelvétel miatt nem fogják megfosztani. Ha neki állsz fenyegetésnek akkor abból a büdös életbe nem lesz közös megegyezés.

Egy nagyon jó ügyvédet keresek Debrecenben. Ha minden simán megy, mennyibe kerül egy válás?

Legjobb válasz: 30.000,- Ft illetékért már el lehet válni, mivel nem kötelezõ ügyvédet fogadni. Ha megegyeztek, akkor pl. ezt is felezhetitek, tehát mondjuk 15.000,- fejenként. Az ügyvédi munkadíjak viszont nagyon változóak, így erre nem lehet válaszolni, csakis a konkrét ügyvéd tudja megmondani, hogy õ mennyiért csinálja. Valószínûleg van fix díja (kereset, beadványok - pl. közös megegyezés) elkészítése, plusz kér tárgyalásonként valamennyit. Alapból ugye két tárgyalás van.

30.000, - Ft illetékért már el lehet válni, mivel nem kötelezõ ügyvédet fogadni. Ha megegyeztek, akkor pl. ezt is felezhetitek, tehát mondjuk 15.000, - fejenként. Az ügyvédi munkadíjak viszont nagyon változóak, így erre nem lehet válaszolni, csakis a konkrét ügyvéd tudja megmondani, hogy õ mennyiért csinálja. Valószínûleg van fix díja (kereset, beadványok - pl. közös megegyezés) elkészítése, plusz kér tárgyalásonként valamennyit. Alapból ugye két tárgyalás van.
Ha simán megy minden akkor ahhoz nem kell nagyon jó ügyvéd!!! Ahogy már az elsõ írta, bementek a bíróságra, kifizetitek az illetéket és simán, ügyvéd nélkül elválasztanak benneteket.
Ha egy mód van rá, messze kerüld el az ügyvédeket. Sok olyan esetrõl tudok, ahol a felek simán megegyeztek volna, csak éppen az ügyvédek elkezdtek cigánykodni, aztán jól összeugrasztották õket.

Hogy zajlik egy válás, és mennyibe kerül?

Csak n akarok válni, a férjem nem, úgyhogy valószín? az én pénztárcám fogja bánni.

Legjobb válasz: Szia! Én tavaly váltam el,s 12e.ft-os illetéket kell leróni a felperesnek,azaz Neked,ha te adod be a keresetet-ahhoz a bírósághoz kell menni,amelyhez tartozott az esküvõ kerületileg,ill.megyeszékhelyek szerint.A beadványtól számított kb.3hónapon belûl tûzik ki az elsõ békéltetõ tárgyalást,s ha nincs megegyezés, akkor sajnos 1-2évig elhúzodhat.Ha nincs közös ingatlan,akkor az ingóságokon kell egyezkedni.Célszerû lenne elõtte felkeresni ingyenes jogtanácsadást-ilyesmi minden önkormányzatnál és családsegítõ szervezetnél van,s tényleg segítõkészek,csak az idõdbe kerül. Remélem tudtam picit segíteni, sok sok kitartást kívánok!!!

Szia! Én tavaly váltam el, s 12e.ft-os illetéket kell leróni a felperesnek, azaz Neked, ha te adod be a keresetet-ahhoz a bírósághoz kell menni, amelyhez tartozott az esküvõ kerületileg, ill.megyeszékhelyek szerint.A beadványtól számított kb.3hónapon belûl tûzik ki az elsõ békéltetõ tárgyalást, s ha nincs megegyezés, akkor sajnos 1-2évig elhúzodhat.Ha nincs közös ingatlan, akkor az ingóságokon kell egyezkedni.Célszerû lenne elõtte felkeresni ingyenes jogtanácsadást-ilyesmi minden önkormányzatnál és családsegítõ szervezetnél van, s tényleg segítõkészek, csak az idõdbe kerül. Remélem tudtam picit segíteni, sok sok kitartást kívánok!!!
Elõször is kitartást és nagyon sok erõt kívánok ehhez a harchoz!! Javaslom, hogy mindenképp keress egy jó ügyvédet, mert ha a férjed bosszúálló típus - mint írtad - mindenbe bele fog kötni, csak azért, hogy keresztbe tegyen Neked és az ügyvédnek már a jelenléte is nyugtató az egyezkedésnél. Mikor beadod a válókeresetet megkérdezik a jövedelmed, így ha az alacsony, méltányosságot kérhetsz az illeték megfizetése alól. Mielõbb rendezzétek az ingóságok elosztását (hivatalosan, ügyvéd elõtt aláírva!). Ha mindenképp válni akarsz legyél inkább nagyvonalú: engedj az apróságokból, ha lehet, csak mert így hamarabb szabadulsz. A gyermek elhelyezése miatt több tárgyalást fog kitûzni a bíróság.
A 12000 ft-os illetéket én is tudtam, de a tárgyalásokért is fizetni kell??? Ez engem is érdekelne, mert én úgy tudom, hogy egy tárgyalás kb 20000 ft. Én kevéske gyedet kapok a baba után és még a 12000 is sok, nemhogy még a tárgyalásokat is fizetni szükséges. Már rég beadtam volna a keresetet, de emiatt nem tudtam még. Ha nincs pénzed, akkor el se tudsz válni? Nálunk ráadásul még közös ingatlan is van...
A kérdező hozzászólása: Köszi! A 12ezer még menne, de az ügyvéd biztos nagyon drága. Én is gyedn vagyok, tartalékunk nincs, nem tudok egy ügyvédet megfizetni. Errõl - mármint egy ügyvéd díjáról - van infótok?
Szia Én azt javaslom keresd fel a bíróságot szokott lenni nyílt nap ahol ingyenes jogi tanácsot adnak és költségmentességet is kaphatsz rászorultsági alapon ennek is utána érdeklõdhetsz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!