Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kér a doki (48 db)

Kismamák Nyíregyházán, akik mostanában szültetek vagy fogtok, mennyit adtatok ill. adtok a fogadott dokinak ill. a szülésznőnek? Vagy mennyit kért a doki?

Ma hallottam egy olyan vad összeget (a doki mondta neki), hogy majdnem rosszul lettem!! Az én dokim nem mondott összeget és az el?z?eknél annyit adtam, amennyink volt! Ezen rágódom reggelt?l!

Legjobb válasz: Szia. Én úgy gondolom, hogy a dokinak 60 ezret fogok adni, a szülésznõnek 15 ezret. Bár én még a dokira konkrétan nem kérdeztem rá, de akármennyit mondana én ennyit adnék max. Megkérdezhetem hogy ki a fogadott dokid, és mennyi összeget mondott? 33 hetes

Szia. Én úgy gondolom, hogy a dokinak 60 ezret fogok adni, a szülésznõnek 15 ezret. Bár én még a dokira konkrétan nem kérdeztem rá, de akármennyit mondana én ennyit adnék max. Megkérdezhetem hogy ki a fogadott dokid, és mennyi összeget mondott? 33 hetes
A kérdező hozzászólása: Az én dokim nem mondott összeget, bár nem is beszéltünk róla. Az egyik ismerõsömnek a simára 80-at, a császárra 100-at mondott a doki, de a doki nevére nem emlékszem. Én 2 éve 40-et adtam, meg 15-t a szülésznõnek. Most se szándékoztam többet, de ezeket az összegeket hallva?!
Nekem császár lett a vége és én 100-at adtam.
Novemberben császárral szültem, 80-at adtunk a dokinak (kerek perec megmondta, hogy sima 60, császár több...)a szülésznõnek 20-at!

Általában mennyit kérnek a dokik a szülésért pécsen a klinikán? A szülésznőnek is kell adni pénzt ha nem fogadott, és az ápoloknak mit szoktak adni?

Legjobb válasz: ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.

ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmit az orvosom, ezért gondoltam az átlagot adnám az mennyi?
Szia. Én is ott fogok szülni, ki az orvosod?
ált.ban úgy van, hogy a terhesgondozás tízszerese. pl ha egy vizsgálatért 6 ezret fizettél, a szülés 60 ezer.
A kérdező hozzászólása: Toth tamás az orvosom és te kihez jársz?Te mennyit fogsz adni az orvosodnak?
Én Dr Halvax Lászlóhoz járok, és 50ezret fogok adni neki. Ez a tizszerese a vizsgálatnak. Szülésznõt nem fogadok, neki nem adok pénzt. Ha nagyon megleszek elégedve kap ajándékot.

Terhesgondozáson, majd szülésénél nektek mennyit kért a doki, ha magánrendelésen voltatok?

Legjobb válasz: Terhes gondozáson 5 ezer havonta amikor kenetet is vett akkor 7 ezer. A szülésre nem mondott konkrét összeget. Borítékban 40-et adtam neki varratszedéskor.

Terhes gondozáson 5 ezer havonta amikor kenetet is vett akkor 7 ezer. A szülésre nem mondott konkrét összeget. Borítékban 40-et adtam neki varratszedéskor.
Terhesgondozás 6000, szülésre azt mondta, amennyit gondolunk. 40-et gondoltunk, elégedett volt. A szobatársamnak megmondta a dokija, hogy a szülés 80.
nálunk 7000, de szülésre itt az van, aki van.
A kérdező hozzászólása: És havonta egyszer kell menni, ugye?
A kérdező hozzászólása: jah, és köszi a válaszokat
Terhesgondozás havonta 10.000, szülés 90.000
Terhesgondozás alkalmanként 7000.Szülés 130.000 forint lesz, de számlát ad és így a párom visszaigényelheti az egészségpénztártól.Ha ezt így nem tudtuk volna meglépni, nem õ lenne a dokim, mert nagyon drága:-(
Szorozd még 10-el amit kér terhes gondozáson.....kb ennyi szokott lenni Mi 60 000-et adtunk így...a szülésznõnek 40-et
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, így jobban tudok dönteni :) hasznosak voltatok. Köszönöm


Ha ortopéd magánrendelésre megyek vizsgálatra, akkor mennyit kérhet a doki, illetve ha nem kér, akkor adjak-e neki? Ha igen, akkor mennyit?

Anyagi helyzetem nincs a toppon :S

Legjobb válasz: Ha magánrendelésre mész,akkor természetesen fizetni kell.Ha nem érdeklõdtél elõre,hogy egy vizsgálat mennyibe kerül,akkor érhet kellemetlen meglepetés.Elõre kikalkulált tarifa van,ahány orvos annyiféle.Annyit kell fizetni,amennyit kér,se többet se kevesebbet.

Ha magánrendelésre mész, akkor természetesen fizetni kell.Ha nem érdeklõdtél elõre, hogy egy vizsgálat mennyibe kerül, akkor érhet kellemetlen meglepetés.Elõre kikalkulált tarifa van, ahány orvos annyiféle.Annyit kell fizetni, amennyit kér, se többet se kevesebbet.

Mennyibe kerül egy átjárhatósági vizsgálat? Mennyit adjak a dokinak?

Legjobb válasz: Nekem konkrétan megmondta a doki, hogy 20ezer lesz ez a vizsgálat. Ha nem köti ki, akkor annyit adsz, amennyit gondolsz. Egyébként én sem adtam volna ennyit, ha nem mondott volna összeget...

Nekem konkrétan megmondta a doki, hogy 20ezer lesz ez a vizsgálat. Ha nem köti ki, akkor annyit adsz, amennyit gondolsz. Egyébként én sem adtam volna ennyit, ha nem mondott volna összeget...
Én is 20-at adtam, bár nem mondta, de olyan szépen eltette. No comment magyar orvosok, én meg a nagybalek aki tömi a zsebüket.

Mondanátok nekem valamit Dr. Major Tamásról Debrecenben? Milyen doki? Mennyibe kerül a magánrendelése? Stb. Mennem kellene hozzá, de semmit nem tudok róla.

Legjobb válasz: En nem vele szultem, de sok jot hallottam rolla. Sajnos nem tudom megmondani mennyibe kerul a maganrendelese, asszem olyan 6000 ft.

En nem vele szultem, de sok jot hallottam rolla. Sajnos nem tudom megmondani mennyibe kerul a maganrendelese, asszem olyan 6000 ft.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!
Szia! Én hozzá járok. Készülj fel, hogy lehet sokat fogsz várni hiába mész idõre. De megéri! A rendelõ gyönyörû, az asszisztensek szimpik és ami a lényeg, Major nagyon rendes (bár lehet elsõnek morcinak tûnik), figyel rád és ügyes. Én már többször voltam nála, íme egy pár ár: HPV-teszt 7000 Ft, rákszûrés mikroszkópos vizsgálattal és betapintásaal 10.000 Ft, kontroll vizsg. 5000 Ft, terhesség esetén uh vizsg. + konzultáció 5000 Ft. Én maximálisan megbízok benne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez egy kicsit megnyugtat!! A mostani dokim küldött hozzá, szerinte is rendes, dehát Õ is egy doki!! Mi mást mondhatna!

Mennyibe kerül a milupa 3-as tápszere? Ezt is felírhatja recepre a doki vagy ezt már nem? Hol lehet venni?

Legjobb válasz: 2300 körül van. Szerintem mindenhol van, Tescoban láttam tegnap, de ott asszem drágább volt, dm, iinterspar stb. Nem írhat fel a doki 3-as tápszert már :(

2300 körül van. Szerintem mindenhol van, Tescoban láttam tegnap, de ott asszem drágább volt, dm, iinterspar stb. Nem írhat fel a doki 3-as tápszert már :(
A kérdező hozzászólása: köszi.
A kérdező hozzászólása: köszi. most HA 2-est eszik, az 1900 ft receptre. gondolom, 1 év fölött ne adjak HA-s tápszert, igaz?
Hát, szerintem már fölösleges, de ezt az orvosoddal kell megbeszélned mindenképp! Tejtermékeket bevezettétek már? (sajt, túró, yoghurt stb)
A kérdező hozzászólása: a doki mindig ilyet ír. nem, várok velük 1 éves korig.
Akkor lehet, hogy még HA-s kell majd mégis neki! Az orvossal egyeztess, hogy a tejtermékeket vezessétek be elõbb vagy a sima, nem HA-s tápszert elõbb!

Kb mennyibe kerül a várandósság (vizsgálatok, szülés, doki, kezdő babacuccok, pelus stb. ) majd később a 4 gyermek ellátása havi szinten?

Lassan elkezdünk próbálkozni, és 4 babáig nem szeretnénk megállni... addig szeretnék kicsit félretenni... Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Sokat lehet spórolni, ha nem költesz vizsgálatokra, szülésre, dokira. Én a harmadikat várom, és nagyon sokat számítanak az örökölt cuccok :) Remélem, összejön Nektek a négy gyerek! :))

Sokat lehet spórolni, ha nem költesz vizsgálatokra, szülésre, dokira. Én a harmadikat várom, és nagyon sokat számítanak az örökölt cuccok :) Remélem, összejön Nektek a négy gyerek! :) )
Vizsgálatok, szülés, doki semmibe se kerül, akkor is ugyanolyan gondosak lesznek veled. Kezdõ babacucc szerintem 100.000-bõl megoldható és az örökölhetõ. A ruhák 2-3 gyereket kibírnak, 4-et semmiképp, de akkor semleges színt vegyél vagy csak egyféle gyerek legyen mind, vagy fiú, vagy lány...
Nekünk 4 gyerekünk van, a kicsik ikrek.:) Csodálatos dolog, sosem bántam meg.:) Ja, és terveztük, nem véletlenül sikerült így. De ahogy már olvashattad is, a legnehezebb dolog amivel meg kell tanulnod megbirkózni, az az elõítélet.Mert akinek kettõnél több gyereke van, az felelõtlen, meggondolatlan, ingyenélõ, segélylesõ, megélhetési gyerekszülõ.És gyakrabban fogod megkapni azt, h jaj de sajnálom anyuka, mint azt, h jaj de irigylem, vagy gratulálok.Akkor is, ha szemmel láthatóan tisztességes szinten éltek, és az egész család jól öltözött, tiszta, normális. A költségekrõl:nem igazán tudom már mennyibe került az indulás, de kis odafigyeléssel, fõleg ha nem vesztek újat mindenbõl, nem kerül milliókba.Sok mindent félre lehet tenni, amit nem, azt eladhatod, és az árát beleforgathatod a következõ szükséges dologba.Én megveszem a használt gyerekruhákat-krém minõség-, mosom-vasalom, a legjobbakat kiválogatom a gyerekeimnek, és a többit eladom.Nem csak a ruházkodásuk ára jön be így, de marad is egy kis plusz.És a gyerekeknek vannak a legjobb cuccaik az oviban.:) ) Kitartást, és sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nem is gondoltam rá, hogy ennyi válasz érkezik! A férjemék 4-en voltak gyerekek, és nagyon szeretne õ is 4 lurkót... nekem eleinte soknak tûnt, de már eléggé belelkesültem az ötleten. Na jó, kis önzés is van benne, mert ha kirepül az elsõ - két gyermek, akkor lenne nekem még kettõ.... :-))) Fokozatosan "szakadnék" el tõlük, ami nekem nagyon nehezen fog menni. A másik meg, ami még nagyon fontos, sokkal összetartóbbak és sokkal többet segítenek is azok, akik többen voltak testvérek... Na ebben a nevelés is sok szerepet játszik, de szerintem ez így van! Utolsónak üzenem, hogy nagyon irigyelem! :-))) Én mindent megadnék, ha nekem is ikreim lehetnének (férjem részérõl még talán lenne is esélyünk rá)
Szerintem azért gondold át a 4 gyerek témát. Lehet, hogy a férjedék 4-en voltak testvérek, de más világ is volt akkoriban. Gondolj bele abba is, ha lejár az összes GYED-GYES...stb. Akkor nem lesz könnyû elhelyezkedni. A 4 gyerkõcnek pedig laknia kell valahol és enniük is kell, na meg hogy teszed be õket egy 5 személyes autóba, így lehet azt is cserélni kell. A ruhákat valóban meg lehet venni turkálóban is. De sok egyéb más költség is van. Elõször inkább próbáld ki kettõvel, mert nem mindegy, milyen minõségben tudod õket felnevelni, és itt nem az anyagiakra gondolok, hanem gondolj bele, amikor 4 gyerek közül 2 már iskolás, egy ovis, egy pedig épp járni tanul. Hogy tudsz 4 felé szakadni, és segíteni mind a 4nek egyszerre? Képtelenség! Visszatérve a késõbbi munkalehetõségekhez: Nekünk 1 gyerekünk van és elég jó sulijaim vannak. Az önéletrajzomban meg sem említem, hogy gyerekem van, mert a család és a munka két külön dolog szerintem, mégis a legtöbb munkáltató azzal kezdi: Ja, óvodás gyereke van? Akkor köszönjük, de nem. Szóval nem lesz könnyû. Hidd el.
szia, hála Istennek, mi nagyon sok kisrúhát "örököltünk"!viszont a többi cuccos nagyon sokba került.kiságyat álíthatósat, késöbb ifjúsági ággyá alakíthatósat 100 ezer ft-ért vettünk huzatostól, mindenestõl (Brendonba, amit meg is bántunk mert nem az a nagyon jóó minõségû)jah persze a szoba átalakítás pl.parkettázás, festés..stb megint 70-80 ezer.és akkor még pelus, ilyen krém , olya fürdetõ...jah hát persze nem is beszélve ha beteg, mert a gyógyszer sem 2 fillér...háát 1 babánk van most 6 hós és kb rá ment már tuti 500 ezer...de minden pénzt megér!
Én nagyon szorítok Nektek! Egyetértek mindenben! Én sajnos már lecsúsztam a 4-rõl, pedig az volt az álmom. De a 3 is elég lesz. Mire felnõ a kicsi, addigra talán unokám is lesz már :) Az irigyekkel és gonoszokkal pedig ne foglalkozz, utálatosak indig volta és lesznek. TI vagytok a fontosak, ha 4 gyereket szeretnétek akkor legyen 4 :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :-)

Szerintetek nem baj ha az asszisztens előtt kérdezem meg a dokimat hogy mennyit kér a szülésért?

Eddig nem kérdeztem meg, mert gondoltam ráérek még vele, csak azt hogy szülhetek-e nála. De akkor még nem volt asszisztense. Viszont nemrég lett neki, és hét ugye mindig ott van.

Legjobb válasz: Én nem foglalkoztam az asszisztenssel, elõtte kérdeztem meg. AZt a választ kaptam, hogy rámbízza. Nagyon szeretem a dokimat, de igazából az a véleményem, hogy ha a bérén felül elkér x összeget, csak azért, hogy bent legyen a szülésnél, akkor ezt ne titokban tegye, hanem vállalja fel, hogy õ így dolgozik. Nem szeretem a susmust:D

Én nem foglalkoztam az asszisztenssel, elõtte kérdeztem meg. AZt a választ kaptam, hogy rámbízza. Nagyon szeretem a dokimat, de igazából az a véleményem, hogy ha a bérén felül elkér x összeget, csak azért, hogy bent legyen a szülésnél, akkor ezt ne titokban tegye, hanem vállalja fel, hogy õ így dolgozik. Nem szeretem a susmust:D
én felkértem, de az összegre nem kérdeztem rá......
2200 ft körül van.
Elõzõ vagyok. Ez a HA1-es. A másikat szerintem nem írják fel.
978 ft felírva. Ma váltottam ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!