Találatok a következő kifejezésre: Mennyit illik az (266 db)

Ha muszáj akkor egy 20000?
Szerintem a fent említett összeg némiképp túlzás, az tény hogy az õ munkája szerves része a mûtétnek, de ezért megkapja a fizetését -azt nem vitatom hogy nem a megfelelõ összeget...-vagy az összes orvosodnak adsz!? Mert ugye tõlük is javában függ a mûtét sikeressége... Szóval én kb. 5 000-ret adnék!
Itt most az a kérdés h mennyire gáz ha elkísér a csajod szarni?
ahova nem illik oda nem illik :D de ha van valami konkrét szituáció és ha meg is osztanád akkor lehet többre mennél a válaszokkal.
Hova nem illik együtt menni a pároddal? Peep showba? :D
ahova nem illene oda nem illik, megválaszoltad magadnak :D konkrét kérdés :D?
Mondj szerintem ilyen helyeket mert én hülye vagyok ehhez úgy látszik.
Lánybúcsú pl. ilyen hely lehet, oda elég gáz.

Mennyire illik/kell bevonni a szülőket és közeli rokonkat/barátokat az esküvő szervezésébe?

Nem teljesen egyedül, mindenkit kirekesztve szeretném megszervezni! Csak jobban szeretem, ha magam intézem, sok problémám adódott abból, ha másra bíztam régen egy két dolgot hogy intézze el.

Legjobb válasz: Az anyagi oldala nem lényegtelen.Ha a szülõk állják,akkor nem illik teljes mértékben kizárni õket és csak az igényeket sorolni,mi kell,mi nincs még, még akkor sem,ha ez a ti napotok.Ha álljátok az egészet,akkor csak rajtatok múlik,hogy mennyire vonjátok be a szülõket. Miénk egy hónap múlva lesz,mi fizetünk mindent,de láttam mindkét örömszülõn,hogy jól esett nekik,hogy kikértük a véleményüket abban a témában,amihez értenek. Például milyen bort ajánlanak az esküvõre,milyet vigyünk. Édesanyám jelen volt a ruhapróbán, vagy kikértem a tanácsát frizuraválasztásnál. Ezek gesztusok és nem azt jelentik,hogy õk döntenek,csak érzik,hogy részesei lehetnek a nagy napnak,hogy fontos a véleményük a számodra. Zeneválasztásnál is tudnak segíteni, nekünk sok jó ötletet adtak koccintás alatti zenére vagy templomi bevonulóra.

Az anyagi oldala nem lényegtelen.Ha a szülõk állják, akkor nem illik teljes mértékben kizárni õket és csak az igényeket sorolni, mi kell, mi nincs még, még akkor sem, ha ez a ti napotok.Ha álljátok az egészet, akkor csak rajtatok múlik, hogy mennyire vonjátok be a szülõket. Miénk egy hónap múlva lesz, mi fizetünk mindent, de láttam mindkét örömszülõn, hogy jól esett nekik, hogy kikértük a véleményüket abban a témában, amihez értenek. Például milyen bort ajánlanak az esküvõre, milyet vigyünk. Édesanyám jelen volt a ruhapróbán, vagy kikértem a tanácsát frizuraválasztásnál. Ezek gesztusok és nem azt jelentik, hogy õk döntenek, csak érzik, hogy részesei lehetnek a nagy napnak, hogy fontos a véleményük a számodra. Zeneválasztásnál is tudnak segíteni, nekünk sok jó ötletet adtak koccintás alatti zenére vagy templomi bevonulóra.
Te ismered õket, én csak leírtam, hogy én hogy csináltam. Mi tudtuk, hogy mi a keretünk, meddig nyújtozkodhatunk, egy fõ vonala is volt az elképzelésünknek, hogy hol szeretnénk az esküvõt és milyen nagyságút, ezért ezeket mi ketten le is szerveztük a võlegényemmel. A részletekben pedig kikértük azok véleményét, akik fontosak nekünk. Tudtuk ki mihez ért, miben van otthon és nyitottak voltunk az ötletekre, nem gondoljuk és hisszük, hogy csak az a jó, amit mi kitalálunk. Ez szerintem fontos, elfogadni más javaslatát.Ennek ellenére te nem én vagyok, te úgy teszel, ahogy gondolod. A kérdésed lényegét így nem teljesen értem. Ha tudod, hogy milyen az anyósod és az anyukád és azt is, hogy te mit akarsz, akkor mi miben segítsünk?
Mi ketten szervezzük a kedvessel, de az egész esküvõt mi álljuk pénzügyileg.
Mi megkaptuk elõre a szüleimtõl a pénzt, amit nászajándékba kaptunk volna, ebbõl és a saját megtakarításainkból szerveztük az esküvõt, szóval mondhatjuk, hogy az anyagi része közösen volt. Ennek ellenére mindent a saját elképzeléseink szerint csináltunk. Ketten a férjemmel döntöttük el a dolgokat, viszont meghallgattunk másokat is. És természetesen voltak dolgok, amikben részt is tudtak venni, ruha próba, vásárlás közösen ment a szülõkkel testvérekkel, de úgy, hogy ott is mi választottunk végül. Meghívót is megmutattuk elõre, miken gondolkozunk, tesóm, apukám fuvarozott minket mindenhova, úgyhogy azért ki tudták venni a részüket valamennyire, de mindenkinek jobb volt így. Szóval valahogy sikerült jól eltalálni az összhangot, hogy ne legyenek kirekesztve sem, de az se legyen, hogy mi rosszul érezzük magunkat.
Teljesen igazad van.Esküvõ, válás, mindkettõ csak rátok tartozik!
Ki fizeti?
A kérdező hozzászólása: "Lassan aktuálissá válik a szervezés" még nem szervezzük, és még nincs megbeszélve, hogy ki fizeti. csak elõre tervezõ/gondolkodó típus vagyok.
A kérdező hozzászólása: félreértitek, nem azt mondom, hogy kizárom õket, csak nem szeretném, ha helyettem próbálnának intézkedni. persze, kikérem a véleményüket, de nem engedném, hogy eltántorítsanak más irányba. pl. anyósom nagyon szereti megmondani, mit tegyünk. de tukmálósan. anyám meg csak vállat von, és azt mondja, ez a ti életetek, ti döntötök.


Nem illik megkérdezni.
Erre a kérdésre egy válasz-kérdés létezik: "Mi az, te adó-ellenõr vagy?"
Én ha olyan ember kérdezte, akinek semmi köze hozzá csak azt mondtam a költségeket illetõen, hogy sokba, de egy idõ után (vagy x össze után, ami nálunk 1, 5 millió ft volt) már nem számoltuk... Egyébként tényleg így is volt, mert nem akartam magam bosszantani, hogy mennyivel többe került, mint terveztük :) A kapott pénz esetében pedig azt mondtam, hogy nagyjából fedezték a költségeinket (mert mi finanszíroztuk a párommal az esküvõnket). Nem gazdagodtunk meg belõle, vagy hogy a nászutunkat ki tudtuk belõle fizetni... Attól, hogy nem illik megkérdezni, még sokan megkérdezték, akiken csodálkoztam... De barátok, család estében, ha olyan a viszony, nálunk úgyis kihozta a szó egy beszélgetésnél, nem kérdezték...
Ez a "illik-e" címû kérdés alapjában véve el van hibázva. Nem jó ilyen korlátok közé szorítani az életünket semmilyen területen. Sokkal egészségesebb azt tenni, amit épp õszintén érzünk, vagy helyesnek gondolunk, mint megfelelni valami gyakran idióta elvárásnak, trendnek, divatnak, szabálynak. Persze ehhez kell õszinteség, és a felvállalása annak a kockázatnak, hogy lesznek, akiknek nem fogunk tetszeni, viszont az így kapott szabadság az nem egy utolsó bónusz. Mégis sokan választják a könnyû utat, de ez visz a képmutatásba.
Utolsó Jobb biztosra menni ;-)
Felén mikor elmennek megszámolni ami jött a táncból, utána visszajönnek és fillérre pontosan, hangosan bejelentik, hogy köszönik szépen xy összeg jött össze.
Én olcsó esküvõt akarok, és nagy nászutat... szerintetek ezt együtt érti az illetõ vagy külün külön. Én tuti hogy max az anyakönyvezetõért és a fényképészért fogok fizetni... aztán elrepülünk Japánba... bár lehet a családoz illik meghívni... Hallottam egy olyan esetet, hogy a pár nagy lagzit akart ezért a meghívóra azt írták, nem kérnek ajándékot, a fogyazstását mindneki maga fizeti. jól sikerült, sokan voltak sokat táncoltak, hotel éttermében lagzisztak.
Nem értem, mire ez a nagy titkolózás, aki már ott van az esküvõmön, az nyilván tisztában van az anyagiakkal is. De ha ismerõsöm kérdezné meg, aki nem volt ott, csak mondjuk tájékozódni szeretne, akkor is lazán elmondanám. Itt is sokan megkérdezik, hogy nektek mennyibõl jött ki, és senki nem azt válaszolja, hogy ilyet nem illik kérdezni. Ebben szerintem semmi rossz szándék nincs. Csak tájékozódás. Ha pedig valaki pletyizés céljából kérdezi meg, hát szerzek neki egy jó napot. Bumm.
Szerintem az, hogy mennyibe került az esküvõ, az igazából nem titok, hiszen azért nagyjából mindenki tisztában az árakkal..Arra, hogy mennyi nászajándék pénzt kaptunk, csak annyit felelnék: "Tudunk belõle tervezni" :)
Ha barátnõ kérdezné, válaszolnék. Ha csak egy kolléganõ vagy szomszéd, akkor nem mondanám meg.
Én nem válaszolnék, senkinek semmi köze hozzá és úgy, ahogy az elsõ írta, nem illik megkérdezni. Ez alól egyetlen kivétel van (és annak válaszolnék is), ha valaki azért kérdezi, mert õ is esküvõt tervez és szeretne tisztán látni, hogy mi merre hány méter. De ez az adott beszélgetésbõl úgyis kiderül. Egyébként ha csak csámcsogni akar rajta, akkor biztosan nem mondanám meg.
Szerintem sem illik rákérdezni, de ha olyan ember kérdezi, akkor én végülis válaszolnék rá. Ha nem olyan, vagy is úgy gondolom semmi köze hozzá, akkor finoman közölném, hogy erre nem szeretnék válaszolni és kész.
Nem illik megkérdezni. De szûk család ugyis tudja, nekik kérdezni sem kell.
Szerintem ez a te döntésed. Ha meg akarod mondani, mondd meg, ha nem, diplomatikusan mondd el, hogy ez magánügy. Ezt el kell fogadniuk, nem parasztság ilyet mondani. Én a magam részérõl nagy közeli embernek (olyan családtagnak, akivel jó a kapcsolatom, legjobb barátnõmnek) megmondanám, többi embernek meg: -ajándékkérdésben azt mondanám, hogy "nagyjából visszajött az esküvõ ára", és ennyi. Olyan embernek nem kell tudnia errõl, akit nem érzek közel magamhoz. -esküvõ ára pedig, ha vki esküvõtervezés miatt kérdezi, akkor apránként megmondanám, hogy ez meg ez ennyibe került... egyébként nem.
Nem illik megkérdezni, de ha megteszik, akkor lazán elmondhatod, hagy csámcsogjon rajta :) Egyre nagyon figyelj oda, méghozzá arra, ha bejelentitek mennyi volt a menyasszonytánc összege, véletlenül se legyen bekapcsolva kamera.Ugyanis az APEH legújabb kitalálása, hogy azt a pénzt is megadóztatják.Ez egy apehos esküvõjén történt állítólag.Nem engedte, hogy menjen a kamera, mikor bemondták mennyit szedtek össze.
NEM! Punktum.
A nászajándék nem adóköteles, és a menyasszonytáncban összeszedett pénz is nászajándék természetesen!! Úgyhogy ez a "kamera-kikapcsolósdi" csak városi legenda lehet maximum!!!

Ha nem választok szűlésznőt, akkor az jön aki ügyeletben van? Egyszerre hány van ügyeletben? Mennyit illik adni neki?

Legjobb válasz: Pécsen legalább 2 van a szülészeten, a nõgyógyászaton napközben 1 szülésznõ van, és gondolom van a gyerekágyon is. Ha nem fogadsz, gondolom valaki jön, aki épp dolgozik. Nem tudom mennyit illik, mert én nem adok pénzt, inkább a babámra költöm.

Pécsen legalább 2 van a szülészeten, a nõgyógyászaton napközben 1 szülésznõ van, és gondolom van a gyerekágyon is. Ha nem fogadsz, gondolom valaki jön, aki épp dolgozik. Nem tudom mennyit illik, mert én nem adok pénzt, inkább a babámra költöm.
Igen álltaláéban 2 van a szülészeten ügyeletbe és az van veled ott.Szerintem jól bának az emberrel akkor is ha nem fogadtad meg(persze vannak kivételek)!De Én sem adtam és nem is fogok neki adni pénzt, mert valóban a gyerekre kell költeni.Max. ha maximálisan megvagy elégedve vele/velük egy kisebb ajándék kosarat adhatsz! Könnyü szülést kívánok!
Én is Pécsen szültem! Az Édesanyák útján :) Ott, amennyire láttam, egy szülésznõ volt, aki iróasztal mögül irányította a tanulókat, de mint egy anyakirálynõ :D Én meg voltam elégedve, körülöttem négy tanuló volt, nagyon ügyesek voltak, kedvesek és mindent nagyon jól csináltak. A borotválásnál majdhogynem egymás kezébõl tépték ki a borotvát, mert mindegyik csinálni akarta :) Nekik tényleg fontos volt, hogy csináljanak valamit, nem csak tátották a bagólesõjüket. Én nem fizettem semmit, de vittem egy doboz bombont meg egy csokor szép virágot, annak is nagyon örültek. Egy valami miatt kicsit csalódtam: amikor a méhlepényre vártunk, kértem, hogy majd mutassák meg, meg a köldökzsinórt is, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy néz ki, de valahogy elfelejtették :( Mindegy, majd legközelebb :D
max. 20-25 ezer körül szoktak adni, ha meg vannak vele elégedve.

Én Kecskeméten fogok szülni hamarosan, most 39 hetes vagyok. Mennyit illik adni az orvosnak szülés után ha van fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".

Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".
Hülyeség ez a 10x-es dolog! A rendelõben elméletileg ki van írva, hogy mennyi a tarifa. Ha nincs, akkor megbeszéled az orvossal. Van, aki megmondja, mennyiért vezeti le a szülést, de ha nem egyeztek meg elõre, és nincs fix tarifája, akkor annyit adj neki, amennyit szánsz. Én 30ezret adtam egy éve. Elõtte minden hónapban 6000 volt a magánrendelés. Én ennyit tartottam reálisnak, mert ugye én vidékrõl jártam Kecskemétre hozzá, még az üzemanyag díjat hozzászámolva havonta egy 10-es volt. Késõbb tetettem fel spirált, nem fogadott el semmit, mondván kórházi környezetben tette fel, és nem fogadott el pénzt. Mindenkinek a saját pénztárcája dönti el, mennyit ad. Mivel én szülésznõt is fogadtam, az 20ezer volt, de megérte, mert rengeteget törõdött velem, míg a doki ugyan sokszor jött, igazából a finishben volt mellettem. Van nekik más dolguk is, attól, h fogadott dokik. Egyébként a szobatársaim átlag 30-50-et adtak.
Ki volt az orvosod?
10 hónapja szültem, és 50 ezret adtam.Dokim nem kérte, mindig kitért ha kérdeztem, de úgy gondoltam, hogy megérdemli.Nagyon figyelt ránk végig, mindenben segített!!!Biztonságban éreztem magam végig!
Ja és nem kérdeztem mennyit kér.Ennyit kapott és kész.9 hónapon keresztül oda hordtam a magánrendelõbe havonta 10 ezer forintot.3 gyerekemet szültem nála de ez soha nem volt téma köztünk.
Egy éve szültem és 30 ezret adtam.
Én 6 hete szültem 30 ezret adok.
Kérdezd meg, hogy mennyiért vállalja a szülés levezetését! Ki az orvosod?
Én 80-at adtam!
Nyirády Tamás, és tényleg csak jót tudok róla mondani!
Én is két ezret adok ha kijön.Rendelésen semmit, minek?(XXIII.ker)
Én 3000.-et adtam annó… Viszont engem meg az érdekelne, hol talál az ember olyan orvost, aki hajlandó kijönni? Mert nálunk mindig azt mondják, menjünk be (a régi, jó fej dokink, aki kijött, sajnos meghalt közben) a rendelõbe…
Én csak egy ezrest szoktam. XV. kerületi. Nekünk még csak nem is körzeti, mert az utca másik oldala az övé. Ennek ellenére ha hívom simán kijön. Még nagyon indok sem kell, hogy miért.
2ezret szoktak felénk adni (19. ker). Persze hallottam, már, h van, aki többet, de olyat is, hogy kevesebbet. A rendelésen sosem adok neki

Were/was going to mennyire használatos az angol ill.europában használt angol nyelvekben?

Nem nyelv vizsgára készülök hogy tudjam minden pontját az angolnak, csak simán beszélni/megérteni szeretném az angolt.

Legjobb válasz: Unfulfilled past events These describe events intended to take place, but which did not happen. I was going to phone you, but I forgot. I was thinking of going to Italy this year, but I haven't decided. I was about to do it, but I started doing something else. Jack was to have taken part, but he fell ill. How are you? I was going to phone you...(but I didn't) ezek nyelvkönyvbõl vannak. Azt jelenti, hogy akartam valamit a múltban, de nem következett be. Nem hinném, hogy annyira nagyon használatos, de most már tudod mit jelent, szóval mindegy.

Unfulfilled past events These describe events intended to take place, but which did not happen. I was going to phone you, but I forgot. I was thinking of going to Italy this year, but I haven't decided. I was about to do it, but I started doing something else. Jack was to have taken part, but he fell ill. How are you? I was going to phone you...(but I didn't) ezek nyelvkönyvbõl vannak. Azt jelenti, hogy akartam valamit a múltban, de nem következett be. Nem hinném, hogy annyira nagyon használatos, de most már tudod mit jelent, szóval mindegy.
be is következhet, például egy hosszabb múltbéli dolog kifejezését is így mondjok.

Milyen az ikrek jegyű nyilas asszendensű nő? Mennyire illik horoszkóp szerint hozzá a nyilas férfi?

Legjobb válasz: Az ikrek levegõ jegyû a nyilas tûz jegyû. Mivel a levegõ táplálja a tüzet ezért illik.

Az ikrek levegõ jegyû a nyilas tûz jegyû. Mivel a levegõ táplálja a tüzet ezért illik.

Ikrek nő és halak férfi mennyire illenek össze? Mind a kettőnknek rák az aszcendense.

Legjobb válasz: én ikrek nõ vagyok a párom halak. nagy szenvedély volt az elején, 1 évig ki is tartott. de az ikrek változatossága túlnövi a halakat. nagyon nem illenek össze. bár az elején óriási összetartó erõ, hogy megismerjük a másikat, aki annyira más, mint mi. persze ez az én kapcsolatom, ránk nagyon igaz. de ne ez alapján dönts.

én ikrek nõ vagyok a párom halak. nagy szenvedély volt az elején, 1 évig ki is tartott. de az ikrek változatossága túlnövi a halakat. nagyon nem illenek össze. bár az elején óriási összetartó erõ, hogy megismerjük a másikat, aki annyira más, mint mi. persze ez az én kapcsolatom, ránk nagyon igaz. de ne ez alapján dönts.
A kérdező hozzászólása: mi 8 hónapja vagyunk együtt eddig minden nagyon jó csak sok helyen olvastam h ez a 2 jegy nagyon nem illik össze és csodálkoztam rajta
Mi pont fordítva vagyunk. Én (19/L) halak, párom (20/F) az ikrek. Az aszcendesünk nem tudom, hogy mi. Mi 3 éve vagyunk együtt:) Én is sokat olvastam, hogy nem illünk össze. A horoszkóp leírás stimmel a jellemünkre, mégis boldogan élünk együtt:)
Én olyat olvastam régen hogy a halak, az ikrek, a mérleg és a vízöntõ jól összeillenek. De ki tudja igaz? Párom ikrek(25), ésn vízöntõ(20), de szerintem egyszerre vagyunk nagyon hasonlóak, és eltérõek. Õ nem olyan aki változatosságot, illetve hogy mondjam azt a nagy mozgalmat igényli mint írta valaki. Nem a jegyétõl függ hanem a jellemétõl. Az hogy valaki azt mondja hogy a vízöntõ nyugodt kellemes jellem...én akkor a kivétel vagyok, és kivételek vannak, ne erre alapozz. Mi 3 éve vagyunk együtt. De mi az az az aszcendens illetve hogy állapítod meg? A rák amúgy nem olyan jó természet szerintem, öcsém is az:) 20/L
A Rák Ascendens lehet a közösnevezõ, de az is számít, hogy a Holdatok milyen jegyben áll, hiszen a Hold felelõ az érzelmi hangulatért lelkivilágért és nem utolsó sorban a Rák uralkodó bolygója, így mindkettõtöknek fontos tényezõ.
A kérdező hozzászólása: megnéztem h is van a Hold nálunk: nekem a Bakban van, páromnak a Skorpióban, de h ez most mit jelent nem tudom :)
A kérdező hozzászólása: érdekes h megcsináltam egy másik oldalon is a Holdamat és oda a Vízöntõ jött ki ( eléggé a határon születhettem)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!