Találatok a következő kifejezésre: Mennyit illik a szülésznőnek, dokinak (7 db)

Kismamák Nyíregyházán, akik mostanában szültetek vagy fogtok, mennyit adtatok ill. adtok a fogadott dokinak ill. a szülésznőnek? Vagy mennyit kért a doki?

Ma hallottam egy olyan vad összeget (a doki mondta neki), hogy majdnem rosszul lettem!! Az én dokim nem mondott összeget és az el?z?eknél annyit adtam, amennyink volt! Ezen rágódom reggelt?l!

Legjobb válasz: Szia. Én úgy gondolom, hogy a dokinak 60 ezret fogok adni, a szülésznõnek 15 ezret. Bár én még a dokira konkrétan nem kérdeztem rá, de akármennyit mondana én ennyit adnék max. Megkérdezhetem hogy ki a fogadott dokid, és mennyi összeget mondott? 33 hetes

Szia. Én úgy gondolom, hogy a dokinak 60 ezret fogok adni, a szülésznõnek 15 ezret. Bár én még a dokira konkrétan nem kérdeztem rá, de akármennyit mondana én ennyit adnék max. Megkérdezhetem hogy ki a fogadott dokid, és mennyi összeget mondott? 33 hetes
A kérdező hozzászólása: Az én dokim nem mondott összeget, bár nem is beszéltünk róla. Az egyik ismerõsömnek a simára 80-at, a császárra 100-at mondott a doki, de a doki nevére nem emlékszem. Én 2 éve 40-et adtam, meg 15-t a szülésznõnek. Most se szándékoztam többet, de ezeket az összegeket hallva?!
Nekem császár lett a vége és én 100-at adtam.
Novemberben császárral szültem, 80-at adtunk a dokinak (kerek perec megmondta, hogy sima 60, császár több...)a szülésznõnek 20-at!

Mennyit illik adni a szülésznőnek, dokinak ha ügyeletesnél szülök?

Nincs fogadott orvosom.Mennyit adja akkor?

Legjobb válasz: Nem kell adnod nekik semmit. Ha elégedett vagy, adj amennyit gondolsz. Én is ügyeleten szültem, még véletlenül sem viselkedtek úgy velem mint akik azt várják, hogy adjak nekik pénzt. Ennek ellenére a szülésznõnek 30000ft-ot a dokiknak (mert nálam 2 is bennt volt annyira ráértek) 15-15000ft-ot adtam. Ja és a második dokinak nem is volt lehetõségem a kórházban odaadni a pénzt úgyhogy utána megkerestem és így adtam oda, nagyon meghatódott. De mondom én nagyon elégedett voltam. Ettõl függetlenül azt mondom, hogy nem KELL adni semmit.

Nem kell adnod nekik semmit. Ha elégedett vagy, adj amennyit gondolsz. Én is ügyeleten szültem, még véletlenül sem viselkedtek úgy velem mint akik azt várják, hogy adjak nekik pénzt. Ennek ellenére a szülésznõnek 30000ft-ot a dokiknak (mert nálam 2 is bennt volt annyira ráértek) 15-15000ft-ot adtam. Ja és a második dokinak nem is volt lehetõségem a kórházban odaadni a pénzt úgyhogy utána megkerestem és így adtam oda, nagyon meghatódott. De mondom én nagyon elégedett voltam. Ettõl függetlenül azt mondom, hogy nem KELL adni semmit.
Én is úgy gondolom, hogy nem kell adnod semmit. Hiszen akkor õk munkában vannak, az a dolguk, hogy segítsenek neked, ezért kapják a fizetésüket. Ha meg vagy velük elégedve akkor amennyit gondolsz és amennyit az anyagi helyzeted enged. De szerintem nem érdemes túlzásba esni.
Én a szülésznõnek 5000-et, az ügyeletes dokinak 10000-et adtam. Majd meglátod, hogy állnak hozzá, ha úgy godolod akkor nem adsz nekik, ha nem úgy állnak hozzá. 3 hónapos kisfiú anyukája
Én nem fizettem semennyit. Kifizettem a munkájukat, amikor évek óta vonják tõlem a TB-t. Miért fizessek mégegyszer? Amúgy meg voltam velük elégedve, de ezért nem jár semmiféle pénz, illetve de, amit majd hónap elején fizetés néven megkapnak. Viszont a dokim tényleg nagyon jófej volt meg profi, szóval kicsit nyomoztam utána, hogy milyen ajándéknak örülne, és megtudtam, hogy nagyon szereti a jó szivart, szóval ezzel a kérdés meg is volt oldva. A szülésznõ nem kapott semmit, mert jóformán nem is láttam, ugyanis körülöttem egy csapat lelkes és ügyes tanuló volt. De vagy tizen. Na most a nevüket sem jegyeztem meg, meg amúgy is... A csecsemõs nõvéreknek meg bevittünk egy ajándékkosarat, mert velük nagyon meg voltam elégedve. De pénzt én senkinek nem adtam, és a következõnél sem fogok. Az ajándék az más, de én ezt a hálapénzezést nagyon ellenzem. Minek õket továbbra is pénzelni, amikor pénzbõl senkinek nics elég, és õk is ugyan úgy kapnak fizetést, mint bárki más aki dolgozik?
Bp, János kórház: szülésznõ fogadott: 40, doki ügyeletes: 30. Maximálisan elégedett voltam, nemm volt fogadott dokim. Szülésznõt érdemes!
szia! ügyeletes dokinál szültem, bent volt vagy 20 percet, mi 20.000ft.ot adtunk neki, a szülésznõknek, mivel 3 volt, vittünk be tortát, kávét. Õk kb.2 órát töltöttek velem.

Azt már írták és kérdezték sokan hogy mennyit adnak a dokinak, de a szülésznőnek? Neki mennyit illő adni? Sejtem hogy hely függő, de mégis?

Nekem ugyan még nincs szülészn?m fogadott, de ha kéne nem tudom mennyit kéne adni, attól függ hogy futja rá. Gondolom Pesten, és nagyobb városokban eltér? az összeg.

Legjobb válasz: Szia!Mi csak dokit fogadtunk.Utána a szülésznõnek vittem csomagot-édesség,ital,meg ilyesmi/GYõr/

Szia!Mi csak dokit fogadtunk.Utána a szülésznõnek vittem csomagot-édesség, ital, meg ilyesmi/GYõr/
Szia! Én is 20000-ret gondoltam plussz valami apró ajándékot.
szia! én 20000-et akartam adni, de már elõre megmondta, hogy nem fogad majd el pénzt. valami ajándékot azért kap... 37 hetes km


Szülésznőnek, illetve a dokinak mennyit illik adni?

Sziasztok egy olyan problémám lenne hogy a az orvoshoz mikor megyünk havonta kap 6000 forintot ezzel nincs is nagyon baj de a szülészn?nek mennyit illik?

Legjobb válasz: A szülésznõnek általában kevesebbet szoktak adni, pedig (ha választott szülésznõ) õ végzi a kismamával való munka nagyobbik részét. Én olyan 20-30-40 ezerre gondolnék, attól függõen mennyire vagy elégedett a munkájával. Ilyenkor az ember, ha túl van a szülésen, nagyon hálás tud ám lenni! :)

A szülésznõnek általában kevesebbet szoktak adni, pedig (ha választott szülésznõ) õ végzi a kismamával való munka nagyobbik részét. Én olyan 20-30-40 ezerre gondolnék, attól függõen mennyire vagy elégedett a munkájával. Ilyenkor az ember, ha túl van a szülésen, nagyon hálás tud ám lenni! :)
Szerintem egyáltalán nem kellene nekik pénzt adni hisz ez a munkájuk. Más felelõsségteljes munkáért sem adnak 20-30-40 ezer forintot borravalónak.
az a baj hogy szinte kötelezõvé vált a szülésznek adható hálapénz!Ismerõsöm nemrég szült és mesélte hogy a mellette fekvõ kismama nem tudott az orvosnak pénzt adni mert igencsak szegények voltak.Sajnos ez meg is látszott az ellátásán mert ezek után rá se igen néztek vagy csak kiabált vele az orvos!Megdöbbentõ.Persze ha meg lesz a babám én is adok hálapénzt de aki nem teheti meg az anyagi helyzete miatt az mért különm a másiknál?
Ha belegondoltok mi van ha valamelyikõtöknek baja esik és akkor nem tudjátok vissza forgatni.Én biztosan nem adok hála pénzt meg nem is lesz fogadott orvosom. 28hetes kimama

Ha úgy eseik hogy császárral kell szülnöm akkor mennyi pénzt illik adni a fogadott dokinak? Császárnál van bent szülésznő?

Legjobb válasz: Szia! Ha elõzetesen nem beszélitek meg a tarifát, akkor szerintem a többi kismamától érdeklõdj a váróban, mert minden orvos más és más... Császárnál nem igazán van szükség szülésznõre, de ha Te felkérsz egyet, akkor nyilván ott lesz.

Szia! Ha elõzetesen nem beszélitek meg a tarifát, akkor szerintem a többi kismamától érdeklõdj a váróban, mert minden orvos más és más... Császárnál nem igazán van szükség szülésznõre, de ha Te felkérsz egyet, akkor nyilván ott lesz.
Nekem volt bennt szülésznõ, igaz nem fogadott, de nagyon aranyos volt, mondta, hogy mi fog történni, jött nyugtatgatott, egyszóval baromi kedves volt.A dokimnak (nem mondott összeget), lehet sokan nevetségesen kevésnek tartják, de csak 10.000 Ft-ot tudtunk adni.
Hát, mi ennél jóval többet adtunk, de nem magánrendelésre jártam, és a császár elõtt hetekig bent feküdtem a szülészeten, ahol a doki jött lelkiismeretesen, folyamatosan nézték a picit is és engem is. A párommal közösen döntöttük el, hogy mennyit kap - szerintünk megérdemelte.
Úgy hallottam az az íratlan szabály, hogy annak az összegnek a tízszeresét "kell" adni amit rendeléskor. Mi 5000Ft-ot adunk vizsgálatonként, így 50ezret "akarunk" adni szülésre.
A kérdező hozzászólása: esik-et akartam írni
Szerintem nem sokkal többet, mint a rendes úton történõ szüléskor. Ha rendesen szeretnél szülni, akkor kutya kötelessége megtenni mindent annak érdekében, ha pedig valami oknál fogva vágnak, akkor meglátjátok mennyit tett meg értetek, milyen lett a varrás, milyen az utógondozás, stb. Ha csak felvág, és "összestoppol", majd feléd se néz, akkor még kevesebbet, mint tervezted. Orvosa válogatja. DE AZT MINDENKÉPPEN VEDD FIGYELEMBE, HOGY SZÁMODRA MILYEN ÉLMÉNNYÉ TETTE A SZÜLÉST!
Hát egyesek nagyon túl tudják fizetni a dokikat. Értem már miért van olyan jó kocsijuk. Félretéve a hülyeséget. Én úgy gondolom, hogy ha magánrendelésre jársz a dokidhoz, akkor a magánrendelésnél egy kicsit többet adsz. Max. 15-20e. Szerintem ennél többet nem szabad(na). Attól hogy császárral kell esetleg szülnöd, az is csak szülés, szerintem nem kell többet adni. De ha esetleg nagyon aranyos és sokat néz rád, akkor többet is megérdemel, de csak ha megteheted. Nem szabad elkényeztetni azért õket, mert sajnos ezért várnak el ilyen sokat. Császárnál nem muszáj hogy legyen bent szülésznõ, de bent lehet.
Igaza van az 5.válaszolónak, valóban ez a szokás, h a 10x-ét adják.Én konkrétan megkérdeztem a dokimat, h mennyi a sima szülés és a császár.Nála mindkettõ uannyiba kerül, 70000ft.20hetes baba anyuákja

Mennyi pénzt "illik" adni a dokinak a szülésznőnek a csecsemősnek, ha nem lehet őket megfogadni? A szülés kezdetekor vagy utána ajánlatos adni? (vidéken)

Legjobb válasz: hát a kezdetekor nemigen lesz kedved adni senkinek semmit :) a végén. a szülésznõ nálunk 5000- vagy annak értékében édesség, kávé. Csecsemõsök édesség, kávé több személyre. + késõbb visszamentünk a kinõtt újszülött ruhákkal, mert minden kórházban hiány van belõle, mindent szívesen fogadnak, ami oda kell a babáknak.

hát a kezdetekor nemigen lesz kedved adni senkinek semmit :) a végén. a szülésznõ nálunk 5000- vagy annak értékében édesség, kávé. Csecsemõsök édesség, kávé több személyre. + késõbb visszamentünk a kinõtt újszülött ruhákkal, mert minden kórházban hiány van belõle, mindent szívesen fogadnak, ami oda kell a babáknak.
Szia! Az az igazság, hogy én nem adtam senkinek semmit. Mindenkivel elégedett voltam, semmi gond nem volt, meg is tehettük volna, hogy fizetünk nekik, de mégsem. Én is ugyanúgy megdolgotam a pénzemért, õ is, nekem sem ad senki pluszban pénzt.
A dokinak 20000 Ft-ot adtam varratszedéskor. Szülésznõ nálam nem volt, csecsemõsöknek és az osztályos nõvéreknek pedig egy ajándék kosarat vittünk. De csak akkor adj, ha úgy érzed, hogy meg is szolgálták.
kezdetekor hogy tudja mire számoljon!10-15 doki szülésznõ 5 csecsemõs tábla csoki!
Annyit adsz, amennyit szeretnél, amennyit ki tudtok gazdálkodni, erre nincs kvóta :) )) Mindenképpen a szülés után adj, ha adni szeretnél, nehogy aztán csalódás érjen, ha mégsem foglalkoznak veled úgy, ahogy szeretnéd!Különben meg ha nem fogadod fel õket, nem is kell adni, hisz nem otthonról vagy éjszaka mennek be kimondottan miattatok...
Ha csak az épp' ügyeletes orvosnál szülsz, akkor semmit. Ez a dolga. Nálunk az elsõ gyerek így született és teljesen normális volt a doki is meg a szülésznõ is hálapénz nélkül. Ha meg nem úgy csinálnák a dolgot ahogy azt kéne, azért van ott a férjed, hogy nyakonvágja õket és kiabáljon velük ha kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem tényleg nem ezzel kéne foglalkoznom, hogy nekik pénzt adjak. De ha túl leszek rajta és jó kedvemben találom magam, akkor még adhatok valamit.
én ügyeletesnél fogok szülni, és senkinek semmit ne fogok adni.ez a dolguk.tõlem pedig azért vonják minden hónapban a tb-t, hogy el legyek látva ha kell.ennyi.
én is ügyeletesnél fogok szülni. nem azért mert nem lenne 80-100ezrem hálára de inkább a babára azt a pénzt is. nekik ez a dolguk. amúgy is elég jól keresnek, nemhogy pénzeljem õket. azzal nem fog jobban rád figyelni meg a kicsidre, mert utána szokták odaadni a pénzt. hülyeség volt ezt elkezdeni, mert sokan elvárják már és ez nagy baj

Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!