Találatok a következő kifejezésre: Mennyit fogok hízni a (11 db)

2 hét alatt 2 kg hízás sok? 27 hetes vagyok, összesen 3, 5 kg-ot szedtem fel. De most ért el az állandó éhség. A savam is sok. Mire lehet számítani, mennyit fogok hízni a végéig?

Legjobb válasz: Az,hogy mennyit fogsz hízni a végére nem lehet tudni. Én a 27.héten már 9 kg-nál tartottam és nem mondhatnám,hogy volt étvágyam.Kb.32-33.héten indult meg.Mindent ennék mindennel:) Most 13 kg-nál járok. Óvatosan a felesleges kalóriákkal,mert sokan az utolsó harmadban híznak legtöbbet.Én pl.vizesedem is rendesen,az is sokat nyom.Tudom,sokat nem segítettem,csak leírtam a példámat. Boldog babavárást! 36 hetes kismama

Az, hogy mennyit fogsz hízni a végére nem lehet tudni. Én a 27.héten már 9 kg-nál tartottam és nem mondhatnám, hogy volt étvágyam.Kb.32-33.héten indult meg.Mindent ennék mindennel:) Most 13 kg-nál járok. Óvatosan a felesleges kalóriákkal, mert sokan az utolsó harmadban híznak legtöbbet.Én pl.vizesedem is rendesen, az is sokat nyom.Tudom, sokat nem segítettem, csak leírtam a példámat. Boldog babavárást! 36 hetes kismama
nem sok. Most kezdesz csak igazán hízni. Én 28 hetes vagyok, de már 11 kg-ot híztam. A szervezeted tudja mi kell neki. Ne aggódj. Megnyugtatásképp beszélj a védõnõddel, õ mindenrõl felvilágosít. Az átlagos hízás terhesség alatt a 12-14kg.

20 hetesek es 3 naposak vagyunk. Kb. Mennyit fogok hizni a terhesseg vegeig?

175 cm vagyok, 92rol indultam, a terhesseg elejen 94 voltam, most meg 91 vagyok. nagyon igyekszem, hogy ne szedjek fel sokat(odafigyelek jobban, hogy mit eszek), mivel a kezdosulyom is eleg sok volt es hajlamos vagyok a viszerekre is. mar most is eleg csunyak a labaim.

Legjobb válasz: Erre ne várj számszerû választ, mert nem látunk a jövõbe. Lehet keveset, lehet sokat, ki tudja.. Abszolut alkata válogatja. Majd lemegy utána, fõleg a víz... Én si +20 kilóval kezdtem, (160/65)és csak 5kiló jött rám.. Azért koplalni soha ne koplalj!!

Erre ne várj számszerû választ, mert nem látunk a jövõbe. Lehet keveset, lehet sokat, ki tudja.. Abszolut alkata válogatja. Majd lemegy utána, fõleg a víz... Én si +20 kilóval kezdtem, (160/65)és csak 5kiló jött rám.. Azért koplalni soha ne koplalj!!
Tényleg sok a kezdõ súlyod. De egy a fontos: nem szabad koplalni csak azért, hogy ne hízz el. Meg kell kétszer gondolni, hogy mibõl mennyit eszel. Próbálj meg többször keveset enni, sok gyümölcsöt. A nasikat, csokikát próbáld meg hetente egy alkalommal fogyasztani. Ha gyümölcsöt eszel egyszerre többet, annyira eltelítõdsz tõle, hogy egyáltalán nem leszel éhes. És ugye hát nem is hízlal!
Elõzõ válaszoló vagyok. Még annyit szerettem volna hozzáfûzni, ha hajlamos vagy a viszeresedésre, akkor nem tudsz ellene mit tenni. Enyhíteni tudod csak azzal, hogy nem lógatod sokat a lábadat, fel kell polcolni. És azért nem árt egy kicsit tornázni sem, természetesen csak annyit, amennyi jól esik. Hidd el, neked is jobb lesz a tûrõképességed, és a babának is tetszeni fog!

Most hízni fogok? Holnaptól már normális étrendre állok remélem nem fogok hízni. Ha mégis elkezd tartalékolni a szervezetem és hízni fogok akkor az mennyi idő múlva veszem észre?

Sziasztok:) Én koplalással fogytam le akkor amikor ducibb voltam 163cm és 53 kiló voltam.. Most 168 cm és 42 kiló vagyok. És tudom hogy a fogyásnak nem a ,,legnormálisabb,, módját választottam de akkoriban nagyon buta voltam csak arra mentem hogy fogyjak sokat kis idő alatt.. Mindegy térjünk a lényegre. Tehát azóta már nem koplalok normálisabban eszek viszont 3 napja elszakadt a pont és össze vissza zabáltam mindent többek között nagyon nagyon sok édességet..ha összeszámolom durván olyan 3000kcal körül. Tehát akkor most a szervezetem raktározni fog?? Ismerőseim azt mondják hogy nem hiszik hogy hízás lesz belőle mert legutóbb amikor voltam otthon Magyarországon (külföldön élek és mentem látogatóba) akkor otthon 2 hétig voltam és az alatt az egyik héten mindent össze zabáltam ugyanúgy de nem jött föl egy gramm se remélem most is így lesz. (168cm,42kg,14éves lány)

Legjobb válasz: Ezt a 42 kilót nem gondolod komolyan ugye? Csak elírtad? A szüleidnek nem fordult meg a fejében, hogy elvigyenek orvoshoz? Mert hogy ez nagyon nem egészséges... Már az 53 kilóból sem kellett volna leadnod, már akkor is vékony voltál... Még csak ducibbnak sem mondható. Kérdésedre válaszolva: azért, mert 1-2 nap bekajálsz nem fogsz hízni, ha ezt huzamosabb ideig teszed, akkor kezd el a tested felhalmozni, mert túl sok lesz neki a tápanyag. Hozzáteszem, neked nem ártana.

Ezt a 42 kilót nem gondolod komolyan ugye? Csak elírtad? A szüleidnek nem fordult meg a fejében, hogy elvigyenek orvoshoz? Mert hogy ez nagyon nem egészséges... Már az 53 kilóból sem kellett volna leadnod, már akkor is vékony voltál... Még csak ducibbnak sem mondható. Kérdésedre válaszolva: azért, mert 1-2 nap bekajálsz nem fogsz hízni, ha ezt huzamosabb ideig teszed, akkor kezd el a tested felhalmozni, mert túl sok lesz neki a tápanyag. Hozzáteszem, neked nem ártana.


9 kg hízás 35 hetesen soknak számít? Mennyit fogok még hízni a végéig? Ez a 9kiló hogyan oszlik el kb (mennyi a méh, baba-2200gr 32 hetesen-tudom, a cicik, víz, stb. )?

Köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem nem sok. Én 35 hetesen 6 kilónál tartottam, most 38 hetesen 7 kiló + van rajtam és a becsült súlya a babának már most 3800gr. :S Változó hogy kinek mennyi jön még fel. 1-2 kiló max szerintem. Azt hogy hogy oszlik el, hát annyit tudok mondani, hogy az elsõ babámmal +9 kilóval mentem szülni, császár volt, és mikor hazaértem a kórházból, a kezdõ súlyomnál voltam. Akkor a kislányom 3060g-mal született. Boldog babavárást!

Szerintem nem sok. Én 35 hetesen 6 kilónál tartottam, most 38 hetesen 7 kiló + van rajtam és a becsült súlya a babának már most 3800gr. :S Változó hogy kinek mennyi jön még fel. 1-2 kiló max szerintem. Azt hogy hogy oszlik el, hát annyit tudok mondani, hogy az elsõ babámmal +9 kilóval mentem szülni, császár volt, és mikor hazaértem a kórházból, a kezdõ súlyomnál voltam. Akkor a kislányom 3060g-mal született. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Érdekel, h kb. mennyi a méh súlya, a magzatvíz, az egyéb kapcsolódó dolgok, de sehol nem lehet ilyenrõl olvasni... Ha még becsült adatok, akkor sem találok ilyen oldalt.. Mindegy, akkor remélhetõleg nem sok.Doki, és a védõnõ szerint sem sok, pont jó. Jó éjszakát.
"Összességében az a szakmai álláspont, hogy a várandósság alatti testtömeg növekedés ideális esetben kb. 10-12 kg. Ebbõl a baba ~3, 4 kg, a méh 0, 9 kg, a méhlepény 0, 7 kg, a magzatburok és a magzatvíz 0, 8 kg, az anyai vérmennyiség növekedés 1, 2 kg, a folyadékvisszatartásból eredõ többlet 1, 4 kg, a zsírlerakódás 3 kg, és mell mirigyállománya 0, 45 kg."... ezen az oldalon talaltam csak kimasoltam neked a lenyeget: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Terhess..

Mennyit fogok még hízni a terhesség alatt ha most vagyok a 20. hétben és eddig kb.5kg-ot híztam?

Kb. 54,5 - 55 kg-ról indultam és most vagyok 60 kg. Én nem látom magam kövérnek, csak a mellem lett hatalmas, és persze a pocim is szépen gömbölyödik. Nem szeretnék 9-10kg -nál többet hízni.

Legjobb válasz: szerintem ez alkat függõ.Én 72kg indultam most 78.4-nél tartok.A mellemre és pocira híztam csak.Mérem magamat cm-ben azért tudom hogy mennyi jött fel.Üdv 28.hetes kismama

szerintem ez alkat függõ.Én 72kg indultam most 78.4-nél tartok.A mellemre és pocira híztam csak.Mérem magamat cm-ben azért tudom hogy mennyi jött fel.Üdv 28.hetes kismama
Szia!Én 59kg-ról kezdtem, aztán vissza estem 57-re, most 19 hetesen vagyok 60-61kg.Mindent megeszek, ha éhes vagyok egybõl eszem, nem kell annyira oda figyelni, nekem a védõnõ mondta h a legjobb ha 12-15 kg jön fel, most + - 1-2kg nem gond.Szép bababárást!!!!
Szerintem nem sok, de azt megjegyezném, hogy nem mindegy hogy mi a hízás oka, víz vagy zsír. Nálam az elsõ terhességnél 5 kg. már az elsõ 3 hónapban feljött. 15 kg.-ot híztam összesen, abból 10 lement szülés után víz formájában. Most eddig 7 kg-ot híztam, 54-rõl indultam (27 hetes vagyok) Kismamatornázom, mert jólesik a mozgás és kevésbé is vizesedik eddig, mint az elsõ terhességnél. Úgyhogy szerintem a jó közérzet fontosabb, mint a kg.-ok számolgatása, ne aggódj ezen csak érezd jól magad ill. magatokat.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez az 5kg nem sok eddig, ugye?
Szia!Én 64-röl indultam és 7kg van eddig pluszba.24hetes vagyok
szia, én 55 kg-al kezdtem most olyan 65-66 kg vagyok és 34 hetes.
Sziasztok! Szerintem ez elõre nem lehet kiszámolni, nem mindig ugyanúgy hízunk. Én pl 57-rõl kezdtem, 9 hetesen 58, 5 voltam, majd 17 hetesen 60kg. Ezután kezdtek el igazán feljönni a kilók: 22 hetesen 62kg, 28 hetesen 64 kg, majd a 30 héten 66 kg. Ennyi vagyok most, ami eddig össz 9kg. A védõnõm szerint sok, szerintem ez még belefér és nem idegesítem magam néhány kg miatt, ami még jön/jöhet. Mindenkinek boldog babavárást! Érezzétek jól magatokat - eza alegfontosabb!
Én 20 hetesen 2 kg-ot szedtem fel, most töltöm a 30. hetet és 8 kg-nál tartok.58 kg-ról indultam.A végét még nem tudom, de remélem 12-nél nem lesz több.Nõvérem hasonló alkat, de õ 20 hetesen már 7 kg-nál járt és 18 kilóval fejezte be.
Én is 55 kg-al kezdtem a terhességem. 20 hetesen 60 kg voltam (milyen véletlen :) )Nekem is a mellem meg a pocim nõtt csak. A 39. héten szûltem és akkor voltam 68, 5 kg. Valószínûnek tartom, hogy havonta kb 1, 5-2 kg-ot híztál idáig, persze kb a 12. héttõl számolva. Ezért nagy valószínûséggel nem is kell többre számítanod havonta ezután sem.Hogyha nem vizesedsz. Még annyit, hogy mikor hazamentem a kórházból 10 kg-al voltam kevesebb, tehát maradt 3 kg felesleg, ami nem látványos. Boldog babavárást!
Engem azzal riogatott a vádõnõ, hogy amennyit az ember a 20. hétig felhízik azt meg kell szorozni 3-al és kb annyi lesz a többlet.Neked az még mindig csak 15 kg amibõl szülésnél a gyerek méretétõl függõen kb 8-9 kilótól szabadulsz meg.Ebbe benne van a baba a magzatvíz a méh stb a vértöbblet...Nekem így 18 kilóra jönne ki :o( Most tartok 7-8 kg-nál és 24 hetes vagyok.
En is kicsit aggódom, én sem látom magam kövérnek, én 18 hetes vagyok, es 4 kgt hiztam.3 kgt hiztam a 10 hétig, azóta csak 1 kg jött rám.Szerintem ez normális.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy alkatfüggõ, de azért szeretném tudni, hogy mégis mire számítsak. Írjatok, hogy ti hogy álltok. Köszönöm!
Nekem elõzõ terhességemnél bejött a 3x-osszorzás. a 20. héig 7 kh jött fel, a végére pedig 2-21. Most 16 hetes vagyok és 1 kg-ot híztam.

36 hetes leszek holnap és eddig 12 kilót híztam. De mostanában úgy fel jöttek a kilók. Mennyit fogok még hízni az utolsó 4 hétben?

Az is a baj,hogy mostanában nagyon kívánom az édességet! Ti ennyi id?sen hány kilók voltatok? Én 169 cm vagyok és 56 kg-ról indultam. Most 68 kg vagyok.

Legjobb válasz: Én 26 hetes vagyok és most van rajtam 9kg plusz.Én is iszonyatosan kívánom az édességet mostanában!Szerintem nem kell aggódnod,ha még pár kiló rád is jön,majd utánna leadod!Én 88kg-ról kezdtem! Szép és gyors szülést kívánok! 26 hetes kismami

Én 26 hetes vagyok és most van rajtam 9kg plusz.Én is iszonyatosan kívánom az édességet mostanában!Szerintem nem kell aggódnod, ha még pár kiló rád is jön, majd utánna leadod!Én 88kg-ról kezdtem! Szép és gyors szülést kívánok! 26 hetes kismami
az nem sok. Na meg a baba súlya is nõ. Az is okozza, hogy többet mutat a mérleg.
Szia! Én még csak a 26. hétet töltöttem be + 6.5 kg-mal.A nõvérem viszont ugyanazzal a testalkattal kezdte, mint te.Õ a 36. héten 16 kg-nál tartott, majd még 2 kg jött fel a 4 hét alatt.Amúgy én is egyfolytában édeset ennék, ennyit még soha nem ettem!:)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm szépen válaszokat.
Elvileg az utolsó hónapban a baba 250 grammot hízik hetente. Szerintem ne aggódj ez még normális hízás, hisz gondolj bele mennyi lemegy ha megszületett a kisbabád. Ott van még a méhlepény súlya is meg a víz. Szoptatáskor meg úgyis fogyni fogsz mert a szoptatás égeti a zsírt. Barátnõm 10 kilót szedett föl és most 4 hónappal a szülés után már 13 kilót fogyott. Többet mint amit felszedett. Én a 24.-ik hétben tartok és eddig még a 3 kilót sem sikerült elérnem pedig eszem amit kívánok és amikor kívánom.

Mennyit fogok még hízni a 28. hét után?

Most leszek 29 hetes és eddig 9 kg-ot szedtem fel az els? terhességem alatt. 55 kg-mal kezdtem és most 64 kg vagyok. Mennyi jöhet még fel?

Legjobb válasz: Ha nem vigyázol magadra,akár 20 kg is. Nem kettõ helyett kell enned,ahogy mondani szokták.Egyél sok gyömülcsöt, meg zöldséget,hogy sose legyél éhes.Igyál kicsit többet,mint eddig.A gyerek elvileg kb 3+ 1 kg ,a többi a kaja.

Ha nem vigyázol magadra, akár 20 kg is. Nem kettõ helyett kell enned, ahogy mondani szokták.Egyél sok gyömülcsöt, meg zöldséget, hogy sose legyél éhes.Igyál kicsit többet, mint eddig.A gyerek elvileg kb 3+ 1 kg , a többi a kaja.
Én összesen híztam 16 kilót, ebbõl 6 kiló le is ment szülés után, pedig a kislányom csak 3140 grammal született. Amúgy pedig a 29. hétig én is kb. annyit híztam, mint te. Pedig odafigyeltem, nem ettem kettõ helyett. Este 6 után már nem ettem kenyeret, péksütit. Sok zöldséget, rengeteg gyümölcsöt ettem. Kerültem a cukros üdítõket is, és még kicsit mozogtam is. Mégis feljöttek a plusz kilók. A dokim azt mondta, hogy azért, mert terhesen megváltozik az anyagcserénk. Õ max. 15 kilót "engedélyezett" hízásra, így csak 1 kilóval léptem túl. :D
Nem kell am megijedni. Gondoljunk bele a vegen mennyi minden osszegyul, nem feltetlen felesleges kilok. Es tenyleg igaz hogy terhesseg alatt nem emesztunk olyan gyorsan igy nagyobb esely a hizasra meg akkor is ha odafigyelunk az etkezesre. Nekem nem tunik soknak a 9 kg, igaz en nem hiztam ennyit, bar en en olyan etvagytalan rossz etku vagyok (sajnos). Tehat a gyerek sulya, a viz (1 liter), mehlepeny, koldokzsinor, mellek is eggyenkent min fel-fel kilot nyomnak..Tehat osszegyul egy suly a vegere.. En 28 hettol mar csak 2-4 kilot hiztam a vegere, a nagy hizas lezajlott nallam mar a 20 hettol 28ig kb.

Duci kismamák (72-75kg) ti mennyit híztatok terhesség alatt? Utána le tudtátok adni a felszedett kilókat? én most vagyok 25 hetes, 72 kg-ról indultam, most vagyok 81kg. Szerintetek még sokat fogok hízni?

Legjobb válasz: 70kg körül voltam, amikor kismama lettem. Az elején nem volt semmi gond, de kb félidõtõl iszonyúan elkezdtem vizesedni. Olyan szinten, hogy heti egy-két kiló víz jött rám! Nem látszott a bokám, az arcom is feldagadt. Hatalmas pocakom lett, ráadásul hátrahajló méhem miatt a 30-32.-hét körülre jósolták a szülést. Kiírás elõtti napon született! 30 kiló víz jött fel rám, nem tudni mitõl, második terhességem volt. 4 kilós lett a fiam, a víz szülés napjától fokozatosan, õrült tempóban ment le. Kb 3-4 kiló jött rám, ami plusz volt. 104 kilóval mentem szülni(császároztak). Pár kilót még biztos felszedsz, de ha a babócának nincs baja, ne aggódj, majd leadod! :-) boldog babavárást!

70kg körül voltam, amikor kismama lettem. Az elején nem volt semmi gond, de kb félidõtõl iszonyúan elkezdtem vizesedni. Olyan szinten, hogy heti egy-két kiló víz jött rám! Nem látszott a bokám, az arcom is feldagadt. Hatalmas pocakom lett, ráadásul hátrahajló méhem miatt a 30-32.-hét körülre jósolták a szülést. Kiírás elõtti napon született! 30 kiló víz jött fel rám, nem tudni mitõl, második terhességem volt. 4 kilós lett a fiam, a víz szülés napjától fokozatosan, õrült tempóban ment le. Kb 3-4 kiló jött rám, ami plusz volt. 104 kilóval mentem szülni(császároztak). Pár kilót még biztos felszedsz, de ha a babócának nincs baja, ne aggódj, majd leadod! :-) boldog babavárást!
75rõl indultam. 20. héten 72 voltam. A 22. hét után elkezdtem hízni. És 95el mentem szülni. 93al jöttem haza. Utána híztam még 14 kilót. Még mindig van rajtam plussz 10, de ez csak az én hibám. Ha odafigyelsz, hogy mit eszel nem fogsz hízni.
72kg voltam és 77kg-mal mentem szülni :) .
75el kezdtem 94el szültem haza jöttem 91el most 100vagyok de szoptatam 16 honapig..
73-al kezdtem 34 hetes vagyok és 82 kg.
77 kilóval kezdtem, most félidõsen 78 vagyok..

Mennyit híztatok a 12. hétig? S a szülésig? Azt olvastam, hogy amennyit a 12. hétig hízunk, annak kb. a 10x-esét fogjuk a szülésig hízni. Mit tapasztaltatok?

Köszi!

Legjobb válasz: Szia! Én 14 hétig semmit sõt -1 kg pedig hajlamos vagyok rá nagyon! Aztán 10-12 hét alatt 8kg-ot. MAjd terhességi cukrom lett.Azóta semmit nem híztam! De szerintem nem igaz hogy olyan rengeteget lehet hízni! Egyél napi 5zör minimum keveset! :) 36 km

Szia én 11 hetes vagyok és fogytam három kilot.nem kívánom a kaját de ez szerintem adottság kérdése
Szia! Én 14 hétig semmit sõt -1 kg pedig hajlamos vagyok rá nagyon! Aztán 10-12 hét alatt 8kg-ot. MAjd terhességi cukrom lett.Azóta semmit nem híztam! De szerintem nem igaz hogy olyan rengeteget lehet hízni! Egyél napi 5zör minimum keveset! :) 36 km
én most vagyok 12 hetes, eddig nem híztam, sõt, talán fogytam is 1-2 kilót.
Szia! A 12. hétig még nem híztam, sõt fogytam 1 kg-t. Pedig nem voltam hányós, émelygõs. Most vagyok 29 hetes3 napos, eddig 4 kg plusznál tartok. Remélem, hogy ezután sem lesz nagyon drasztikus a hízás, mondjuk nem is vagyok kívánós. Bár az utóbbi pár napban ettem néha csokit, ami egész eddig nem volt rám jellemzõ. Pedig terhesség elõtt nagy édesség-imádó voltam:)
Én semmit nem hiztam, sõt fogytam 2-3 kilót. Aztán megindult a 2. trimeszterben, 12 kg, és 3 kg a harmadik elején. Az utolsó kb 6 hétben semmit nem hiztam.
Szia! Én a 12. hétig 4 kg-ot híztam. Most 37 hetes terhes vagyok és 10 kg-ot híztam összesen, 4 hete már egy dekát sem.
Szia. Én az elsõ trimeszterben 7kilót híztam, mert állandóan édességet ettem.Kakaós csigát, kakaós kalácsot, sütiket stb... A 2.trim.ben 4kilót, az utolsóban szintén 4et. Hazaérve a korházból plussz 3kg volt rajtam az eredeti súlyomhoz képest. Azóta még +3feljött, szoptatok, így fogyózni nem akarok, enni meg szeretek. Azért vigyázok hogy több ne telepedjen meg rajtam :o) Majd ha elmarad a szopi, akkor ráérek ledolgozni a felesleget.
Az elsõ gyereknél a 12. hétig kb 5-6 kilót híztam, végül 23 kiló jött fel. Nagyon rendszertelenül, össze-vissza ettem, kellett is 3 év mire lement mind! A másodiknál rosszabb lett a helyzet, akkor tettem le a cigit (napi 1, 5 doboz) és nagyon hiányzott, állandóan ettem. 12. hétig 12 kiló, végül 35 kiló plusszal zártam. Még maradt rajtam 10 kiló, most várjuk a harmadik gyermekünket, a 12. hétig 2 kilót híztam, most járok a 20. héten és eddig 4 kiló jött fel. Odafigyelek, hogy sok zöldség-gyümölcsöt egyek és kevesebb hízlaló ételt. Megéri a baba és az én egészségem miatt is, hogy a vége felé ne legyenek szövõdmények a sok súlytöbblet miatt. Az pedig biztos nem igaz, hogy a 10x-esét hízza fel a kismama, mint amit a 12 hétig felszedett.
Második babámat várom, 16. hétben vagyok, még nem híztam. Az elsõnél ebben az idõben már volt rajtam plussz, de fõleg csak a 30. hét után kezdtem el hízni, de akkor sokat.
13 hetes vagyok és dekára tartom eddig a súlyom. Pedig nem hánytam csak vagy kétszer. És ettem mindent amit akartam/akarok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megint nem értem miért kellett lepontozni õket!!! Kíváncsi lennék a "kedves" lepontozó magyarázatára!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!