Találatok a következő kifejezésre: Mennyit foglalkozik a párotok (8 db)

Kismamik! Mennyit foglalkozik a párotok a pici babával? A miénk 2 hónapos, de nem erőlteti meg magát apa :- ( Fog ez változni ha nagyobb lesz?

Legjobb válasz: 11:59-es vagyok,nekem kb 10-11 hónaposan kezdett vele igazából foglalkozni,mikor már elkezdett menni...Addig alig alig

11:59-es vagyok, nekem kb 10-11 hónaposan kezdett vele igazából foglalkozni, mikor már elkezdett menni...Addig alig alig
Szia Én azt hiszem a szerencsések közé tartozom! Az én férjem nagyon sokat foglalkozik a kicsivel, amikor hazajön a munkából. Eteti, itatja, pelenkázza stb. szóval mindent ami kell. Amikor én már nagyon fáradt vagyok, akkor éjszaka õ ébred fel hozzá megetetni, nekem ez nagyon nagy segítség, mert a mi babánk beteg és napközben rengeteget foglalkozom vele és én is elfáradok. Szerintem add a párod kezébe a babát és nem fogja letenni:-)
sziasztok, én elhiszem, hogy egy férfi nem tud mit kezdeni egy pici babával, bár az én párom tudott, a legelejétõl fogva foglalkozik vele, és a tesója is minta apa, de szerintem ez csak idõhúzás a férfiak többségénél.majd rá érek akkor foglalkozni vele, ha már lóg rajtam, mert amég nagyon pici addig is tud vele mit kezdeni.lehet hogy nem ugy mint egy 2 évessel, de tud, ha akar és szeretne.szerintem ez a két szó itt a lényeg, az akarás, és a szeretés.
Szia. Nem isemerem a párodat, meg, hogy akarta-e õ is a babát, de szerintem azért nem foglalkozik vele, mert a férfiak ilyen korú babával nem nagyon tudnak mit kezdeni. Majd talán amikor már nagyobb (9 hónapos) lesz, akkor foglalkozik vele. Akkor már tudnak egymással kommunikálni, együtt játszani, stb... Nálunk is így volt.
nálunk is ez volt eleinte, nem tudott mit kezdeni vele, megfogni sem merte, nehogy alami kárt tegyen benne, ekkor beszereztem egy régi hagyományos pólyát, és láss csodát, cipelte végig a lakásban. most 5 hós a kicsike, üldögél, rikácsol, vigyorog... most már elbohóckodnak együtt.
Fog változni!! Azért említsd meg, hogy te örülnél, ha többet foglalkozna vele.
Nálunk dettó, nem nagyon erõlködik. Mindig azt mondja hogy még túl pici most nem tud még mit kezdeni vele. Majd ha nagyobb lesz... kiváncsi leszek
Sok férfi nem "ért" a kisbabákhoz. Nem tud velük mitkezdeni, nem hogy ellátni nem tudja, de mivel még a babák nem tudnak beszélni, nem tud velük mitkezdeni. Mikor a gyerek már tud komunikálni, menni ez megszokott változni. Sok ilyen barátom van ahol apuka a csecsemökkel nem foglalkozik, aztán nagyon jó apa lesz. Pl apukám is ilyen az unokáival. Mikor az unokák kicsik voltak hozzájuk sem nyúlt, kb 1-2 éves kortól már nagyon tud velük játszani. Apám a pelenkát sem cseréli ki, söt a seggét sem törli ki a gyerekeknek, mindig azt mondja ö ehhez nem ért, meg büdös. De órákig képes a 4 éves gyereknek válaszolni a kérdéseire nyugodtan akár ha már 10x kérdezte ugyan azt.
Fog változni!! Egyszerûen ha tetszik ha nem, a leg gyerekszeretõbb apa is elbizonytalanodik, hogy mit is lehet kezdeni egy ilyen pici babával, aki esetleg semmi visszajelzést nem ad. Nálunk ugyanez volt a szitu, sokat veszekedtünk is miatta, meg voltak naaaagy beszélgetéseink, mire én is megértettem mi zajlik a páromban és hogyan éli ezt meg, és fordítva is. + segítettem neki, hogy mi tetszik a babának, miket csináljon amit én is szoktam, és ezáltal magabiztosabbá vált (nem kioktatóan). Lányunk jelenleg 4 hónapos, már örül a világnak, mosolyog, kommunikál a maga nyelvén, és hihetetlen aranyosak együtt.
Nálunk dettó így volt. Szószerint le se sz*rta a gyereket, már néha úgy kellett rátuszmákolni, hogy nekem is legyen egy kis szabadidõm, már a kislányunk 4 éves és le se szakadnak egymásról, most már szívesen van vele bármikor, hiszen már nem olyan törékeny a pic és tök jól el tudnak bohóckodni...
A kérdező hozzászólása: Remélem... Az is zavar, hogy amikor itthon van, akkor is inkább elmegy horgászni, minthogy velünk legyen.

A ti párotok mennyit foglalkozik a babátokkal?

az én párom jó ha naponta fél órát, de akkor is csak azért mert odamegyek és a kezébenyomom.6hónapos a fiunk és összesen 3 alkalommal vitte el sétálni.ha mondom neki akkor mindig az a válasza h nincs türelme hozzá és más apuka sem foglalkozik többet a gyerekével.nálatok hogy van?

Legjobb válasz: az én párom sem vitte még el soha sétálni a kicsit (szintén 6hónapos). Szerintem kevés apuka van, aki szivesen sétálgat babakocsival, valljuk be, a férfiak inkább jobban dijazzák az otthon, tv elõtt punnyadást. Erõltetni meg nem akarom. De itthon azért elég sokat foglalkozik a kislányunkkal. Nagyon türelmes vele, és sokat játszanak együtt.

az én párom sem vitte még el soha sétálni a kicsit (szintén 6hónapos). Szerintem kevés apuka van, aki szivesen sétálgat babakocsival, valljuk be, a férfiak inkább jobban dijazzák az otthon, tv elõtt punnyadást. Erõltetni meg nem akarom. De itthon azért elég sokat foglalkozik a kislányunkkal. Nagyon türelmes vele, és sokat játszanak együtt.
Ha hazaért a munkából (du 5 kb) onnantól õ játszik velük estig. Már a nagyobbik pár hónapos korától így volt. Most van egy 1 éves és egy 3, 5 éves, ma pl együtt porszívóztak, utána elmentek sétálni. Délutánonként játszanak bent a lakásban, kint a kertben, sétálni-hintázni járnak, vagy ott lehet hagyni õket a játszótéren fél-1 órára amíg elintézek valamit. Nagyon jól elvannak.
hát azért ez elég szomorú hogy alig foglalkozik a gyerekével. nálunk ha éppen szabadnapos akkor van hogy egész nap õ foglalkozik vele. eteti (tápszeres) pelenkázza fürdeti és játszik vele. ha kimegyünk sétálni alig várja hogy átadjam a babakocsit annyira szereti tolni. elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: az is elég lenne ha itthon foglalkozna vele, de itthon sem, gyerekkel fõzök takaritok, a héten meszeltem meg télre teszem el a dolgokat mind segitség nélkül és mostmár kezdek kimerülni.jön a foga és elég rosszul alszik.férjem most épp elment egy kv-ra a szüleihez, mondtam vigye magával h pihenjek kicsit, erre azt mondta nincs kedve:-(
Az én párom imádja a lányunkat (1, 5 éves), nagyon sokat játszik vele, elviszi sétálni hétvégén délelött, addig tudok fõzni. Bármit megtesz érte. A házimunkában is nagyon sokat segít, sokszor õ takarít ha nekem nincs idõm, fõleg most hogy anyás korszaka van a babának és állandóan rajtam csüng. Szülésnél is ott volt és nagyon aggódott értünk, utána állandóan bent volt velünk a kórházban, szerencsés vagyok!
A kérdező hozzászólása: hat ti szerencsések vagytok, õ is azt mondja h imádja csak ezt valahogy nem veszem észre....
Szerintem ez szörnyû, hogy mindent rád hagy. KOMOLYAN el kéne beszélgetni vele errõl. Nehogy azt higgye, hogy amit te teszel az nem munka és nem fárasztó. Neked is szükséged van a kikapcsolódásra a pici mellett.
Fúú, sajnállak. Az én párom pl imádja babakocsival sétáltatni, ha együtt emgyünk, én sosem tolhatom, nem adja. Itthon is sokat foglalkozik vele, amig én házimunkázok. Sosem mondta hogy nincs kedve, pedig második fia ( van már egy nagyobb egy másik nõtõl). Imád vele játszani, hülyéskedni, mindig mondja, mikor kicsit a plafonon vagyok, hogy õ inkább most elviszi sétálni egy másfél-2 órára, addig feküdjek le aludni. Viszont ha megyünk valamelyik nagyihoz vagy ilyesmi ott keveset foglalkozik vele, hagyja érvényesülni a nagyikat. Én a helyedben kerek perec megmondanám, hogy vállaljon õ is többet a gyerekbõl, mert neked háztartsát is kell vezetned, vacsorát kell tegyél elé, télére a befõtteket stb is magatoknak csinálod. És az anyósod nem mondja neki, hogy amikor így átugrik kávézni hozzá, miért nem viszi a gyereket?

A ti párotok/férjetek mennyit foglalkozik a babával?

És hogy bírjátok a sok egyedül-létet a babával?

Legjobb válasz: Én is így vagyok ezzel! Én veszekedtem ( persze nem ez az ordibálós hanem az észérves veszekedés volt ) hogy nem minden a pénz és kicsit vegyen vissza a túlórák számából mert nem ismer majd rá a fia! bevált most már úgy csinálja hogy a fiunknak és a pénztárcánknak is jó legyen!

Én is így vagyok ezzel! Én veszekedtem ( persze nem ez az ordibálós hanem az észérves veszekedés volt ) hogy nem minden a pénz és kicsit vegyen vissza a túlórák számából mert nem ismer majd rá a fia! bevált most már úgy csinálja hogy a fiunknak és a pénztárcánknak is jó legyen!
az én párom egyik héten délbe indul, este 10 fele ér haza... délelõtt sokat babázik, este mire hazaér, a fiunk már alszik. a másik héten 12kor ér haza és este 23:00-kor indul, de délután 2-tõl alszik, mert hát éjszakás...ezen a héten nem szoktak találkozni, mert babuci szintén alszik. de hétvégén együtt vannak. ma pl egész éjszaka õ kel majd fel etetni is. nagyon rossz, de hát sajnos ez van. nekünk más, mert a babuci születése elõtt csak hétvégén láttuk egymást, mert kamionozott, ugyh mi ennek is nagyon nagyon örülünk. nehéz, de majd belerázódunk. 2 hónapos a fiunk
Késõ estig dolgozik, este 7-ig.. Hahaha. ha. Én dolgozom késõ estig (minden nap 23:00), a férjed tök normál munkaidõvel bír :P
Nálunk apa 24-48-ban dolgozik. Amikor itthon van, a fiunkkal foglalkozik. Etet, pelusozik, sétáltat, altat, stb. 1 éves a gyerek, de imádják egymást. Szerintem sem igaz, hogy egy férfi nem tud mit kezdeni a gyerekkel. Szülés után hetekig õ altatta a karjában vagy etette éjszaka, hogy én pihenni tudjak. Össze kell szokniuk, az biztos. ;-)
Mi nagyon szerencsések vagyunk. A férjem itthon dolgozik, így rengeteget tud foglalkozni a babával. Általában úgy idõzíti a munkáját, hogy fõleg akkor dolgozzon, amikor a kisfiunk alszik. Nem azért, mert én kikényszerítem, hanem azért, mert neki a babázás kikapcsolódás. Így kb ugyanannyit foglalkozik a gyerekkel, mint én, sokszor hallottuk már, hogy ennek a gyereknek két anyja van :) Tisztába teszi, eteti, játszik vele kb olyan gyakran, mint én. Mindig együtt megyünk sétálni és együtt fürdetjük. Tapasztalatból mondom, hogy nem igaz, hogy egy férfi nem tud mit kezdeni egy kisbabával, és nem tudja megnyugtatni. Ahol ez így van, ott azért van így, mert a baba és apuka nem szoktak össze, idegenek egymásnak. Nálunk sokszor elõfordult, hogy a baba nálam csak nyüglõdött, szóltam a férjemnek, és õ szépen álomba ringatta, néha már féltékeny is vagyok :)
Az én férjem bármennyit foglalkozik a babával ha megkérem rá, de magától nem sokat. Kivétel a babaúszás, oda egyedül elviszi, nekem nem is kell velük mennem :-) Mondjuk az egy kicsit rossz ha itthon vagyunk 3-an és én vagyok a gyerekkel, WC-re is úgy kell kikéretõznöm, mert 8 hónapos a gyerekünk és nem lehet egyedül hagyni. Ha hosszabb idõre van szükségem pl fõzés akkor elõre szólok neki és átveszi tõlem a babát. Szerintem a férjem elég jófej, mert sok apuka csak ad két puszit a gyerekének aztán kész!
A férjem kamionozik. Mindig kiszámíthatatlan mikor mennyit van itthon. A 2 év alatt ez a 4.kamionos cég, ahol dolgozik.Volt, hogy havonta 1-2 napot vagy 2 hetente 1 nap, 4hét után 2 hét most talán 3hètre mentki és talàn 3 napot marad. Amikor itthon van imádják egymást. Sok rossz ért minket mostanában, de probálunk nem keseregni életünkö, ha nem keresni a jòt.
Szia! Én is szente golyamatosan egyedül vagyok a fiammal, aki 3 hónapos. Apa reggel 6kor elmegy itthonról és csak este 8 körül ér haza. Ez megy sajnos szombat, vasárnap is. Kezdem kicsit unni és elég fáradt is vagyok, de sajnos muszály. De apa kitalálta, hogy tavasztól Ausztiába megy dolgozni. Nem tudom akkor, hogy lesz, mert most is csak heti 2 órát tud foglalkozni a fiával. Én pedig biztosan be fogok csavarodni. A nagyszülõk is messze laknak.
A férjem van, hogy napokig nem látja a gyerekeit, és persze a gyerekek az apjukat. Reggel túl korán megy el (6-ra megy dolgozni), este túl késõn jön (9 után). Van, hogy a gyerekek is már 5 órakor fent vannak, olyankor látják egy picit, meg amikor néha hamarabb haza tud jönni, pl 6 körül. Olyankor apa fürdeti a 4 évest. Hétvégén is nagyon ritka, ha együtt vagyunk. Általában a szombatja szabad, de az se mindig. Néha napokig nincs is itthon, mert külföldre kell mennie, vagy csak vidékre utazik. És gyakran van, hogy pl délbe derül ki, hogy este nem jön haza, mert utaznia kell. A picit 6 hónapost megszeretgeti, de mást nem csinál vele. A nagyot is megdögönyözi, fürdeti. A nagyot életében egyszer pelusozta át (amikor még pici baba volt), mert én éppen elmentem nagybevásárolni, és a baba csupa kaki lett. Szóval mi is nagyon keveset vagyunk (régen) hármasban, most már négyesben.
Mákom van, a fiamnak akár az apja is lehetne az anyja!:) Születése óta a férjem mindenben ugyanúgy el tudja látni, mint én. 4-ig dolgozik, utána mindig a gyerekkel van. Én ilyenkor tudok fõzni, takarítani, vagy elszaladni egy-két dolgok elintézni.
A férjem reggel 7-tõl este 11-ig dolgozik két napot, aztán két napot itthon van, de mivel építkezünk/felújítunk, többnyire akkor is dolgozik, csak itthon. Viszont a 4 hónapos fiunk mellõl alig lehet elrángatni :) Imádja, rengeteget foglalkozik vele, folyton beszél hozzá, rengeteget nevetnek együtt, ha az ideje engedi, és ha dolgozik, majdnem mindig meglátogatjuk 1-2 órára a munkahelyén (olyan helyen dolgozik). Ennek ellenére én nagyon nehezen bírom az itthonlétet, legalább hetente egyszer kimozdulunk, elmegyünk vásárolni, volt kolléganõkhöz stb., és megpróbálok hetente legalább 3-4 alkalommal lejutni az edzõterembe 1-1, 5 órára. Nálunk nem az anyagiak elõteremtése, hanem a házfelújítás miatt van keveset velünk a párom, de ugyanaz a helyzet. Viszont tudom, hogy értünk csinálja és egy pár hónapig kell csak kibírni, és õ is szívesebben lenne velünk.
Nekem két gyerkõcöm van (12 és 28 hónaposak). A férjem sokat dolgozik, de ha a gyerekekkel van, akkor nagyon odateszi magát. Ezért imádják. És én nagyon fontosnak tartom, hogy ha nincs nagyszülõ, akkor is próbáljatok valakit találni, akihez a gyerek kötõdni tud a kezdetektõl fogva. Van normális babysitter nem olyan drágán és ha csak heti egy vagy két órát veszed igénybe, akkor is óriási jelentõsége van. Fõleg azért, mert ezzel sokat tesztek az egészséges anya-gyerek kapcsolatért. A befordult anyukák paradox módon nem tudják elengedni a gyereket, még akkor sem ha hulla fáradtak. Ez senkinek nem jó.
Reggel korán megy el? Nekünk reggel korán kel a baba, utána játszanak kicsit, átöltözteti-pelenkázza, együtt reggelizünk. Vacsora szintén közösen, 3asban. Övé a fürdetés. Amikor errõl beszéltek, mit mond?
A kérdező hozzászólása: Kedves 3.! Majd kicsit figyelmesen olvasd már el légyszi. Szerintem nem azt írtam, hogy késõ este 7ig, hanem hogy örülök ha 7kor hazaér és ez ritkán van.
A kérdező hozzászólása: Az a baj (vagy nem baj) hogy a férjemnek saját vállalkozása van, és tulajdonképpen akkor jöhetne el amikor akar, csak mindig annyi melót bevállalnak, hogy megmaradjon minden kuncsaft, hogy mindig este esik haza. Ez valahol érthetõ is, csak hiába veszekszek vele, meg érvelek, akkor sem fog hamarabb hazajönni.
Az én férjemnek is saját vállalkozása van, az év minden napján, napi 24 órában dolgozik. Bármikor otthagyhatná, mert a sajátja, de a pénz fontosabb neki mindennél. A gyerekkel napi 10 perc de aranyos vagy, ha rábízom 20 perc után hozza vissza, pedig 15 hónapos kommunikatív, imádnivaló gyerek. Egyszer pelenkázta be, mostanában eteti néha. Rábízni nem lehet a munkájának jellege miatt, illetve szopik is. Sose vigyázott rá 1 óránál hosszabban, egyszer, akkor is komolyan megsérült. Nem veszi észre, ha beszart a gyerek, azt hiszi lázas lett az erõlködéstõl. Volt, hogy a gyerek sírt, ha az apjánál hagytam.

Mennyit foglalkozik veletek a párotok amióta terhesek vagytok? Többet, kevesebbet vagy ugyanannyit?

Az én párom elötte sokat foglalkozott velem,imádott és ezt éreztem is.A terhességem elején még szintén,de 2 hónapja csak élünk egymás mellett.:( 25 hetes vagyok és szeretethiányom van nagyon.Elötte minden idejét velem szerette volna tölteni,most meg csak vagyunk.Szex terén nekem van nagyobb igényem,neki hetente egyszer is elég már.A babát nagyon akarta.Normális velem,csak nem foglalkozik velünk szinte semmit.Ha mégis,akkor meg úgy érzem nem szívb?l jön,csak tudja,hogy kell!Nem a terhesség miatt érzem ezt,az biztos.Nálatok milyen irányban változott a párotok? Nem dolgozik sokat,tehát ez sem magyarázat nálunk.

Legjobb válasz: Szia! Velem ugyanannyit foglalkozik a párom, mint terhesség elõtt. Nekünk a szexet sajnos szüneteltetnünk kell, mert véreztem, de szerencsére emiatt sem volt gond eddig kettõnk között. Ha nagyon bánt a dolog ülj le beszélni a pároddal, ha közösen terveztétek a babát, akkor biztos megért majd! (21 hetes kismami)

Szia! Velem ugyanannyit foglalkozik a párom, mint terhesség elõtt. Nekünk a szexet sajnos szüneteltetnünk kell, mert véreztem, de szerencsére emiatt sem volt gond eddig kettõnk között. Ha nagyon bánt a dolog ülj le beszélni a pároddal, ha közösen terveztétek a babát, akkor biztos megért majd! (21 hetes kismami)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Ultrahangra jönni szokott, olyankor büszke is utánna.Emelni õ sem hagy, viszont elötte mindig segített takarítani, mostanában nagyon ritkán.Csak ha érzi, hogy valami nem stimmel nálam vele kapcsolatban, különben elfekszik a tévé elött, míg én egész nap takarítok.:(Ez is furcsa, mert nem ilyen volt.Megbeszélni ismét vele pont azért nem akarom, mert nem akarom ráeröltetni.Van már egy 14 éves fia az elõzõ házasságból, tehát szerintem nem illyedt meg az apaságtól.Ráadásul tényleg mindig nagyon akarta a picit, sokszor említette elötte.A legnagyobb problémám az vele, hogy úgy érzem nem õszintén, szívbõl foglalkozik velem amikor megpuszil.A dolgok anyagi részérõl meg annyit, hogy többet költ azóta, pedig jelenleg nem állunk úgy anyagilag, hogy ezt megtehetnénk és ezt tudja.:(Ebbõl a szempontból nagyon önzõ lett.:(Viszont ha azt látja, hogy furcsa vagyok, nem úgy állok hozzá ahogy szoktam, akkor nekiáll puncsolni.Pár napig jobban figyel, többet beszél, stb...5 hete még észre sem vették rajtam, hogy terhes vagyok, jelenleg is csak 4 kiló van rajtam, csak oldalról látszik.Pocira jött fel minden, meg mellre, a derekam vékony maradt.Nem hiszem, hogy zavarná a testem változása.EWlötte mindig azt mondogatta, hogy alig várja már, hogy nagy pocival lásson.Én úgy érzem, hogy már nem érdeklem igazán.Nem akar elveszíteni, szeret, de természetes neki, hogy vagyok.Pedig tudja, hogy a pici miatt nem maradnék vele és problémáink vannak.Ezt úgy akarja megoldani, ha rezeg a léc alatta, akkor kedveskedik és nem beszéljük meg a dolgokat.Most pár napja egy szavam nem lehet rá szinte, de akkor sem õszintén ilyen, ezt érzem!!!:(Viszont abban is biztos vagyok, hogy még nincs másik nõ a dologban.De ha így folytatjuk ez csak idõ kérdése.Szerintem nem állunk olyan közel egymáshoz, hogy nem férjen bele egy harmadik ha felbukkan!:(
A párom több foglalkozik velem, mint elõtte, fõleg mióta volt egy kis probléma (bevéreztem már másodszorra), és 20 hetesen 1 hetet bent kellett töltenem a kórházban. Azt gondolom, ez mindkettõnkben tudatosította a felelõsségérzetet, amit vállaltunk. A doki szinte teljes ágynyugalomra "ítélt", semmi takarítás, fõzés, házimunka, a munkámról már nem is beszélve! Így rá és anyukámra még több dolog vár munka után is. A párom megtanult fõzni, és a házimunkában is sokat segít.Nem beszélve arról, hogy elõtte nagyon aktív életetéltem, sokat dolgoztam, sportoltam, stb... Így még a lelkemet is ápolgatnia kell! :-) Imádja a babát, de szerintem nem mindig van igénye és türelme arra, hogy kivárja amíg a baba éppen rúg egyet, vagy van kedve mocorogni, de azt sikerélményként éli meg, ha az õ hangjára is ficánkol! Én azt ajánlom, ha van rá lehetõségetek, menjetek mindig együtt ultrahangra, mert akkor õ is sokkal életszerûbb képet kap a babáról, elõtte is megelevenedik, milyen is lesz a pici! Hiszen õ még annyira sem érezheti, mint mi nõk. Gondold el, valami olyan dolgot próbálunk elmagyarázni a párunknak, amit õk sohasem tudnak úgy megélni, sem fizikálisan, sem lelkileg, annak minden jó és esetlegesen kellemetlen velejárójával. Azt hiszem, mi nõk sokkal inkább fel tudunk készülni a picire, mint a férfiak, hiszen õk sokkal inkább csak a születése után tudják "felfogni" (jobb szó nem jutott eszembe), hogy mi is történt az elmúlt 9 hónapban. És ne felejtsük el, hogy utána is adódhatnak problémák, hiszen a figyelmünket meg kell majd osztanunk, a pici és a párunk között. De ez még a jövõ zenéje! Ne aggódj, és szerintem ne erõltesd, csak próbáld rávezetni, hogy mi is történik veled és benned! Ja és még valami, nagyon jók a természettudományos filmek is, amik a magzati életet mutatják be, mi ezt indig megnézzük, ha van a tévében! Fel a fejjel, õ is rá fog jönni, milyen kalssz dolog egy pici! Próbálj nem szomorkodni, és ha bánt valami, azt megosztani valakivel! 28 hets kismama
Szia! Tényleg mögé kellene nézni.Persze vannak férfiak, akik így szeretnek.Nekem volt egy párom, és egyszer kérdeztem tõleszakítás után, mi volt a legromantikusabb pillanat a kapcsolatunkban?Válasz:"Amikor kimentünk a piacra, és sült kolbászt ettünk, mustárral":-)Ebbõl érezhetõ, hogy õk másképp mûködnek.Ha ilyen fajta a férjed, arra tudok tanácsot:Ha nem foglalkozol vele, nem nyaggatod, és nem hozod fel mindig unyanazt, DE vidám vagy, titokzatos, tele élettel, hidd el, megszólal benne egy hang, és érdeklõdni kezd. Nekem nagyon bejött, annyira, hogy még 3 év után sem tudott kiheverni...pedig nem foglalkozott velem
Szia, Viszed magaddal az ultrahangra?Hogyha nem akkor itt a válasz, ha igen akkor sajnos nem tudom. Szóval ha nem volt veled, akkor szépen fogd meg a kis kezét és menjetek eggyütt, amikor majd meghalja a a kicsi szívhangját akkor - legalábbis a páromnak- majd kicsordult a könnye.Láthaja ahogy az õ vérébõl és a tiedbõl egy pici élet keletkezik benned.Én ezt csodálatosnak tartom és a párom is.Aki várja a babát, az örül neki.Viszont lehet, hogy nem tudja feldolgozni, hogy terhes vagy és ha nem látja akkor csak a külsõ jelek vannak.Egy férfinek nem sok képzelõ ereje van és bocs a kivételektõl, de igenis mindenbe be kell avatni, mert azt hiszi nincs is. Tényleg kiváncsi lennék, hogy látta-e ultrahangon. Ami még lehet, az a tested változása.De zt ne vedd kézpénznek.Csak sok pasi ezt is nehezen dolgozza fel magában, hogy anyuka csak nõ és nõ.Valaki ezt is csoádlatosnak tartja, de nem avgyunk egyformák.Tényleg érdemes lenne mindent megbeszélnetek, mert még csak most jön majd a neheze.És akkor semmi idõd nem lessz rá, hisz a babával fogsz éjjel nappal foglalkozni. Sok sikert kívánok, és boldog babavárást.Bocsi a félregépelésekért :o)
te a negyedik hozzászóló vagy, aki írta az enyém után, h megint én vagyok... nyomjuk itt sztereóba :)
Ismét az elõzõ válaszoló vagyok. Viszont ha tudja, hogy igényed van a törõdésére, a szeretetére, ennek ellenére nem úgy viselkedik, akkor nem tudom, lehet, hogy mégsem akarta a babát? Vagy esetleg megijedt a felelõsségtõl, attól, hogy õ lesz a fõkeresõ a családban, el kell tartania titeket? Õszintén megmondom, nekem ezek után csak ilyenek ugranak be. Valahogy próbáld kideríteni, mondja el õszintén mit érez veled és a terhességeddel kapcsolatban!
nem - volt hosszú -, hanem igen is HOSSZÚ ez a 9 hónap :)
:( ez szomorú tõle, de megértem. Valószínûleg õ is másképpen érez irántad, kicsit fél õ is az elõttetek álló dolgoktól.., te pedig szintén másképpen érzel, mert most már tudatosan készülsz az anyaságra, de egy kicsit úgy érzem, be akarod vonni túlságosan az apát is. Nem kell, én is mindig erõltettem, h simizze a hasam, meg puszi rá, meg ilyenek, de aztán rájöttem, hogy nem kell. Mert csak a veszekedés van belõle, h miért erõltetem, hagyjam már. Aztán magától kibontakozott, igaz hetekbe tellett, de látta rajtam, h kicsit egyedül érzem magam ababóval, akinek nagyon sokat beszéltem idõközben, énekeltem, pedig tudtam, h még nem is hallja, de én akkor is, és így éreztettem a férjemmel, hogy én nagyon jól elvagyok a babómmal, és tudtam, h egy idõ után õ is csatlakozik majd. És így is lett. Õ választja már ki a mesét, amit hallani szeretne õ is, együtt énekelünk néha, és sokkal jobban figyel rám. Mindig mondogattam neki zt is, hogy ha megbántom valamivel, azt ne vegye komolyan, mert néha ránktör a terhesdili, és azt bocsássa meg. Beszéltem neki mindig hétrõl hétre mi történik velem és a babával. Volt, hogy e-mailt írtam neki, és õ válaszolgatott. Csak mert ez is olyan jó volt :) Egyre többet érdeklõdött és kérdezõsködött, még most is. Most vagyunk a 34. héten. Hosszú volt ez a 9 hónap, de szép. Az elejéhez képest, ami egy nagyon nehéz idõszak volt. Szerintem még neked is van idõd, kezdd el megszoktatni vele, hogy apa lesz, mesélj te is arról, mi történik, aztán ha nem érdekli, akkor törõdj a babával. Meglátod, õ is érdeklõdni fog, csak fel kell ezt dolgoznia. A férfiaknak ez lassabban megy. De te ne add fel, légy vidám, és örülj a kisbabának!!! ez kicsit hosszú lett... :)
Ja bocsi, most olvasom, hogy nem fél attól, hogy baja lenne a babának.... Szóval a lényeg, hogy beszéljetek errõl!
Szia. Szerencsére nálunk még talán többet foglalkozik velem, mindenben segít, nem enged hajolni, majdnem 1 kg. kenyeret sem enged cipelni, szóval ilyen. Õ takarít pl. amióta tudjuk, hogy jön a kislányunk. Szexben borzasztó figyelmes és gyengéd. Én sokszor már csúnyának, kövérnek látom magam, Õ pedig nagyon sokszor elmondja, hogy mennyire tetszem neki így terhesen, milyen szép vagyok így. De, nem minden pasi viselkedik így, lehet, hogy pl. szexben fél, hogy baja lesz a babának. Szerintem mindenképpen ülj le vele és beszéljétek meg, mondd el, amit érzel, amit hiányolsz, lehet, hogy csak szimplán beszélni kell róla, mert lehet, õ észre sem veszi (pasik általában ilyenek).
A kérdező hozzászólása: A szexben nem zavarja a baba, tudja, hogy nem ártunk neki.Picit óvatosabb, mint elötte, de nem zavarja.Az a baj, hogy ha foglalkozik velem, akkor úgy érzem nem szívbõl jön.Beszéltünk már errõl pár hete.Megsimizi a hasam, vagy ad rá puszit, de nem szívbõl jön neki általában, csak azért, mert már beszéltünk róla és tudja, hogy igényem van rá.Alig beszélünk, általában más elfoglaltságot keres amikor együtt vagyunk napközben.Ma is reggel óta ketten "együtt vagyunk", de 10 percet töltött velem kb.
Szeritnem én is mondhatom, hogy ugyanannyit, de többet figyel rám. Ha hajolni, vinni kell valamit, átveszi tõlem. De a pocimat többet is simizhetné.-) Én oda szoktam neki dugni, hogy simizze és puszilja meg a lányát. "elfelejti" hogy babánk lesz néha, pedig már nõl a pocim igencsak:-) De imád, szereti a nagy testem:) Szerintem is mindenképp õszintén beszélj vele, mondd el neki, hogy mit érzel, hogy mit szertnél. Sokszor a pasik is félnek ám nagyon, ahogy nõl a hasad, tudatosul benne, hogy valami megváltozik, nem lesz olyan, mint volt.. És riasztja õket, féltenek téged és a babát. Lehet nem tudatos a viselkedése. Beszélj vele, tudasd vele, hogy kell neked, és hogy nme tud ártani nektek a szexel sem! Légy vele türelmes, kényeztesd kicsit valami vacsival, kirándulással, és szeresd, akkor talán te is szeretetet kapsz vissza:-)
Az én férjem csak kéthetente egy hétvégét van itthon, a munkája sajnos külföldhöz köti és sajnos vérzés miatt a kezdetektõl szüneteltetjük a szexet, de nem érzem, hogy kevésbé lennék emiatt számára fontos. Imádja a pocakomat, mindig alig várja, hogy megsimogassa, megpuszilgassa, és úgy alszunk el, hogy a keze a pocakomon, hogy érezhesse a pici minden rezdülését. Egyszóval érezteti, hogy mindketten fontosak vagyunk a számára. 33 hetes kismama
szia, Én is dettó így éreztem. Mostmár tudom, hogy a terhesség miatt volt, holott akkor, abban a pillanatban azt mondtam, hogy nem azért érzem kevesebbnek a szeretetét mert terhes vagyok. Ez sajna a hormonok játéka. Próbáld elmondandani a párodnak hogy kicsit többször szeretgessen meg. Nálam nagyon sokszor eltört a mécses, hogy nem szeret minket, nem foglalkozik velünk. Attól is berágtam, ha leült a számítógép elé, ahelyett hogy hozzám bújt volna. A pasik ezt nem érzik át, nem tudják mi zajlik bennünk terhesség alatt. Ha te nem tudod elmondani neki, kérd meg az anyósodat, hogy beszéljen errõl vele, hisz Õ mégiscsak az anyja, az talán hatásos lesz. Ha megszületik a baba hónapokig istenként fog rátok nézni, azután persze megint visszaáll alaphelyzetbe, de ez így normális. Boldog babavárást kívánok, és gratula a babócához... Nyudodtan írj privit, ha van kedved, vagy épp nincs kihez szólnod...:) ))

Mennyi ideig tűrnétek el azt ha a párotok nem foglalkozik veletek?

Legjobb válasz: Honnan tudjam. Nem annyira sokáig..

Honnan tudjam. Nem annyira sokáig..
TE EZ KOMOLY KÉRDÉS??????NAGYON RÖVID IDEIG!
Én hónapokig tûrtem, úgy 4-5 hónapon keresztül, de ezek után már csak hetekig, utána jönne egy kis beszélgetés, majd vagy ketté válnának útjaink, vagy odafigyelnénk egymásra.
én évekig tûrtem azt, h nem figyelt rám kellõen.... természetesen szakítás lett a vége, és persze õ dobott gondolom ennek te sem örülnél, úgyh szakíts ha tudsz ;) (de nagy hülye voltam)
Én 8 hónapig voltam együtt az exemmel, ebbõl 2 hónap tök jo volt...6 hónapig tûrtem hogy levegõnek nézzen. mikor elmondtam neki hogy mi bajom van akkor ö nem válaszolt úgy volt vele hogy csak hisztizek én akkor közöltem vele ha nem változik akkor elhagyom ..nem hitt nekem. Fél évembe telt mire ki mertem mondani neki azt hogy felejtsük el egymást, ennek 4 hónapja azóta 3x keresett meg hogy ö mennyire sajnálja és hogy megváltozik miattam. de tudom hogy nem fog. szóval a lényeg nem szabad sokáig tûrni mert akkor azt hiszi hogy minden úgy jó ahogy van , ha pedig nem változtat akkor hagyd el, mert úgy is te fogsz szenvedni pedig nem te voltál a hibás. 22/N
Nálam ugyan ez...mostanában jobban érdekli a számítógép, a horgászat mint én.Van amikor nem is együtt kerülünk ágyba.Én megvárom õt a melóból, amikor nem dolgozik olyan sokáig, én elalszok, és be se jön, egész végig kint marad még el nem alszok.este csak lefekszik, reggel felkel.dolgozni megy vagy haza.HA együtt is vagyunk, sosem beszél rólunk, sosem olyanokról beszélget ami fontos.pl:ennek a nõnek mekkora mellei vannak.úyg hogy én mellette állok.rosszul esik.ma tisztáztam vele a dolgokat, és remélem újra komolyodni fog, ha nem akkor tartunk egy nagy szünetet, mindig olyan érzésem van minthta mecsalna.

Mennyit és hogyan foglalkozik a férjetek (párotok) a kisgyereketekkel babátokkal? Miben segít a gyerekkel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Reggelit hoz nekik reggel a boltból, mire felébrednek, utána megy dolgozni. Ha kell, értük megy suli után. Bevásárol nekik, nekem, ami kell, ha arról van szó, hetekig nem megyek boltba. Este segít a fürdésnél, vacsorát készít. (vajas kifli, kakaó, ilyesmi:) Néha elviszi õket az anyósomhoz, hogy addig legyen egy kis szusszanásnyi idõm. 3 gyerekünk van.

Reggelit hoz nekik reggel a boltból, mire felébrednek, utána megy dolgozni. Ha kell, értük megy suli után. Bevásárol nekik, nekem, ami kell, ha arról van szó, hetekig nem megyek boltba. Este segít a fürdésnél, vacsorát készít. (vajas kifli, kakaó, ilyesmi:) Néha elviszi õket az anyósomhoz, hogy addig legyen egy kis szusszanásnyi idõm. 3 gyerekünk van.
A fõzésen kívûl mindenben segít! Még a kakis pellus sem akadály! Imádom!
a gyerek gondozásában és nevelésében mindenben segít, ha kakis pelus van akkor az sem gond, éjjel felkel, eteti, játszik vele, a háztartásban is segít, de inkább a gyerekkel szeret foglalkozni :-) (a nem is olyan pici babánk másfél éves)
Kisfiunk 2 éves, most várom a kistesót, november elején érkezik. A férjem sokat dolgozik, ennek ellenére a kezdetektõl csinálja a következõket, ha itthon van: pelenkázás (kivéve a kakis), éjjel kel a gyerkõchöz, ha az felébred, fürdetés, játék, sétáltatja, ha nekem más dogom van (itthon tanítok, így ez azért sokszor elõfordul), öltözteti, altatja, ha kell, enni-inni ad neki (pl. ha reggel itthon van, hagyja, hogy kicsit aludjak és õ készíti a reggelit). De a házimunkába is besegít: mosogat, bevásárol néha (többnyire együtt megyünk), porszívózik és ablakot pucol. Nincs okom panaszra.

Lányok, mennyi pénzt keres a férjetek/párotok, mivel foglalkozik?

Magasabb a keresete,mint Nektek?

Legjobb válasz: Ritkán megy dolgozni, de akkor jónéhány milkát hoz haza. Bérgyilkos a szentem.

Ritkán megy dolgozni, de akkor jónéhány milkát hoz haza. Bérgyilkos a szentem.
Én végtelenszer keresek többet mint õ. Akkor barátnõm mennyit keres? (Van megoldás rá)
Eddig a férjemé volt magasabb, most fordult a kocka.
Igen sokkal, sokkal többet keres. Építõiparban dolgozik.
Valamivel többet keresek, de nem sokkal, kb 20 ezerrel. Én ovónõ vagyok, õ ügyintézõ a városházán.
# 1 Nulla mindketten?
12x keres többet, én GYED-et kapok. Ausztriában kamionos.
Mindketten nettó 260-at keresünk, mindketten mérnökök vagyunk ugyanannál a cégnél.

Leírnátok mennyit és hogyan foglalkozik párotok a 6 hó körüli babátokkal?

Miket csinál a babával? Mennyi ideig? Jól kijönnek? Vagy 5 perc után már megy is?

Legjobb válasz: 11 hós a kislányom,párom az elsõ perctõl bármikor pelust cserél,fürdeti,eteti,énekelget stb stb Most hogy már nagyobb,sokkal jobban és tovább eljátszanak. Többségébe a gyerek mindig elõbb megunta apát :)

11 hós a kislányom, párom az elsõ perctõl bármikor pelust cserél, fürdeti, eteti, énekelget stb stb Most hogy már nagyobb, sokkal jobban és tovább eljátszanak. Többségébe a gyerek mindig elõbb megunta apát :)
Úgy kezdem, hogy apuka vagyok. :) Meglátásom szerint az apukák bizonyos hányada kicsit tart, fél, vagy éppen idegenkedik a pici babáktól. Elõször talán furcsa kicsit nekik az új jövevény. Ti ugye anyukák 9 hónapon keresztül egyre közeledtek a gondolattal és egyre jobban összeszoktok a babával, talán ez lehet a különbség oka. De ahogy látom idõvel az apukák nagy része kezd egyre jobban közeledni a babához és 1, 5-2 éves kortól már kifejezetten büszkék a gyermekükre. Szerintem hagyj egy kis idõt még neki, nem hiszem, hogy ez hosszabb távon így maradna. Én már születés elõtt énekeltem neki a mama hasában, annyira vártam! :)
Nagyon sokat babázik a férjem, 3 gyerekünk van, a legkisebb csecsemõ, de neki is idõbe telt, mire az elsõnél megérezte, mit is lehet kezdeni egy ilyen pici babával. Nem mondta ki, de láttam, hogy bizonytalan, fél és ötlettelen is. Amikor velem játszott a kicsi, láttam, hogy figyel, és próbál abba bekapcsolódni. Valahogy így hármasban alakultak ki azok a játékok, amikkel aztán egyedül is elboldogult. Ma az történt, hogy aludt a kicsi, a párom mellette dolgozott (volna) a számítógépen, én meg a két nagyobbal játszottam a másik szobában, át is szóltam neki, hogy jó ideje alszik már a kicsi, visszaszól, hogy dehogy, azóta itt van a kezemben és azóta beszélgetünk, hogy kimentél. Pedig csak 2 hónapos.
Szia! Az én párom ugyanígy volt eleinte. ha rábíztam a picit, betette a pihenoszékbe, o meg nézte a tv-t, ha nem nagyon maradt, akkor egy kézzel ringatta, de kozben a tv... Kb. 2 hete kezdett el változni a dolog, most már 1 órát is elvan vele, bolondoznak, játszanak , nevetgélnek stb. Az esti furdetést ke nem hagyná, igaz, én furdetem, de mindig ott van, segít. Szerintem a te párod is fog változni, majd eljon az ideje, ne félj! Kitartás :) )
Nálunk is a fürdés a fix pont, azt nagyon kevés kivétellel a párom csinálja, születése óta. Ha elmegyek vásárolni, fõzök, takarítok, vagy bármi, akkor nagyon jól elvannak, játszanak együtt, külön:D, apa jól el tudja szórakoztatni a fiamat. Amióta hozzátáplálunk, azóta még eteti is:) ҝ
Szia! Elvan vele:) Imádja a kiscsajt! Nagyon ritka ha épp nincs kedve vele lenni de akkor is csak azért mert fáradt /sokat dolizik/.De énekel neki pelenkázza eteti ha kell. Hülyéskednek. A nyakába rakja ha kell lefekszik vele a földre játszani:) !ÉS a te párod?
Õ fürdeti. Ez fix pont. Ezenkívül amikor csak olyan kedve van, bolondozik vele, néha elmennek együtt vásárolni, ilyesmi. Vele még nem kell nagyon "kijönni", vidám jó kedvû baba, a nagy tesóval már több a dolga, õ 2, 5, nagyon apás. :o)
A kérdező hozzászólása: Engem most az zavar hogy amikor a férjem babázik mert épp fõzõk vagy olyat csinálok amihez meg kell kérnem hogy most foglalkozzon a babánkal, akkor nagyon rövid idõ után vagy már az elejétõl csak ül vele, vagy áll fogja és nézi amit csinálok várva mikor végzek, és olyankor a babám is csak néz és nyüszizik, unatkozik... azt szeretném ha ketten szórakoznának, ha beszélgetne neki, játszana stb Amikor anyukám segít akkor olyan jól elszórakoznak amíg én valamit megcsinálok, sok idõ múlva kezd csak a babám hiányolni
Nálunk sokat segít a férjem, már amennyit a munkája engedi, eléggé össze-vissza dolgozik. A fürdés az övé, ha itthon van, sokat is játszanak, a fiam rajong az apjáért. Az idõérzéke nagyon jó, tudja mikor jön kb. haza és megvárja, vagy elötte alszik egyet. 5 hónapos mult.
Nekem, kb.ezt csinálja mint Neked kérdezõ! :S Enyém berakja a pihenõszékbe, aztán telepakolja játékkal, mikor neki áll sírni, addig hagyja amig be nem megyek, aztán mikor hllja hogy elindultam befelé.akkor veszi csak fel. vagy lerekja megamellé és nézi a tv-t. pelust nagy nehezen cserél neki. Ezért nem merek elmenni 1-2 órára, mert nem merem rábízni a gyereket. mi lesz ha el kezd mászni.... :( 6, 5 hós.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!