Találatok a következő kifejezésre: Mennyit eszik verébfióka (2 db)

Mennyit eszik egy verébfióka?

Találtam egy kis verebet, kiesett a fészekb?l, de nincs meg a fészek, nem tudtam visszatenni. Elfogadja az ujjamról csepegtetett vizet, megevett egy feldarabolt gilisztát (tátogatja a cs?rét és nyeli ügyesen) de fogalmam sincs, naponta hányszor és mennyit adjak neki enni. Nem szeretném hagyni meghalni, mert életrevaló kis jószág, m?ködik benne az életösztön, hajlandó enni az anyja nélkül is. Tud valaki tanácsot adni?

Legjobb válasz: Én már rigókat is neveltem :D Hát ha van rá lehetõséged,akkor oylan óránként 2-3 közepes gilisztát nyomj belé,az meg enm árt,bár látni kéne hogy mekkora..fotózd le és küldd el az e-mail címemre és kisütünk valamit!([email protected])Szívesen segítek!Bea

Én már rigókat is neveltem :D Hát ha van rá lehetõséged, akkor oylan óránként 2-3 közepes gilisztát nyomj belé, az meg enm árt, bár látni kéne hogy mekkora..fotózd le és küldd el az e-mail címemre és kisütünk valamit!([email protected])Szívesen segítek!Bea
A kérdező hozzászólása: Köszi, holnap lefotózom és küldön a képet - ma csak azért nem, mert ahhoz a párom gépe kell és most ezerrel dolgozik rajta. Amúgy rendesen nyeli a gilisztákat, meg pipettából itatom. Ha meghallja a hangomat, elkezd csipogni, nyújtózkodni és tátogatja a csõrét, hátha kap valamit. Jó fej! És totál életrevaló.:-))
Nekem egerészölyvöm volt 1 hétig :) 1 kutya szájából szedtem ki szerencsétlent. Bevittem állatkertbe, ott mégiscsak szakszerûbben gondozzák. Nemtudom meddig fogja nálad bírni, de sok szerencsét hozzá, biztos nagyon édes :)

Találtam egy magára hagyott kis verébfiókát és befogadtam. Olyan 5-6 napos lehet. Szépen eszik és iszik is. Legyeket adok neki enni. Kb mennyi időközönként kell etetni és kb hány db legyet adjak neki minden etetés alkalmával?

Legjobb válasz: Ja még a giliszta is jó madárkajának. Fel kell darabolni. És hogy igyon is a madár, ezeket a rovarokat úgy érdemes a szájába tenni, hgoy elõtte vízbe mártod. Könnyebben nyel is úgy.

Ja még a giliszta is jó madárkajának. Fel kell darabolni. És hogy igyon is a madár, ezeket a rovarokat úgy érdemes a szájába tenni, hgoy elõtte vízbe mártod. Könnyebben nyel is úgy.
honnan szerzel legyeket? o.O
Ha nem éhes, akkor nem nyitja ki már a száját... Gondolom amúgy rendesen tátog, igaz? Na akkor, ha nem kér, akkor nem kell neki, tele van. De pakolj csak bele, annál gyorsabban nõ! Kukacot, szöcskét, pókot, legyet, bármit!
A kérdező hozzászólása: nagyon gratulálok a két megmentett fiókához! :) most a saját bõrömön tapasztaltam hogy nem könnyû végigcsinálni, úgyhogy minden elismerésem :)
Nagyon sajnálom, de lehetett valami belsõ sérülése. Én régebben sorra próbáltam menteni fiókákat, ez mindössze két esetben sikerült (légykapó ráadásul lágyevõ, hordtam magammal mindenhová egy hétig, munkahelyre is. Nyers marhaszív, csíkokra vágva, lisztkukac és keménytojás sárgája, B6 vitamin feloldva a vizében, ezt adtam neki. Két hét alatt szépen kitollasodott, elvittem a gyûrûzõkhöz, aztán a hasonló korú légykapókhoz csatlakozott (gyûrût is kapott). Nem tudom, mi lett vele. Egy rigó fióka volt a másik, macskától vettem el, szépen felnõtt és sokáig itt élt a környéken. Inkább kivétel a sikertörténet.
A kérdező hozzászólása: utolsó kommentelõ: ennyire azért nem kell örülni egy szegény árva madárfióka halálán...
háhá
Lehet, hogy kiesett a fészekbõl, megütötte magát és belsõ vérzése volt. Sajnálom :(
A kérdező hozzászólása: Sajnos elpusztult..:( Nem élte túl az éjszakát. Hajnalban adhadta fel mert még 4-kor felkeltem hozzá hogy mehetessem és megnézzem hogy van. Egyszereüen nem tudom kiheverni. Nagyon megszerettem és azt sem értem mi okozhatta halálát mert szépen evett ivott bevolt takargatva és olyan kis mozgékiny volt. Élni akart...nem tudom...hát legalább egy nappal többet élt mintha magára hagytam volna egyedül éhezni... :( Szépen eltemettem..remélem semmi nem fogja kiásni :'(((
Kérõ hanggal jelezni fogja, hogy mikor éhes, akkor etesd meg.
A kérdező hozzászólása: kartondoboz pipa. egy elhagyott rigófészket tettem be a dobozba és egy részét abból a fészekbõ ahol született h érezze a szülei szagát. most estére betakartam egy ronggyal. utolsó etetése 11 kor lesz. nem tudom h felkeljke hozzá éjszaka vagy elég ha reggel 8 kor kapja a reggelit?
Gilisztát beszerezni kertesházban élõnek??! Hát beleásol kicsit a földbe, és már lesz is! Fõleg ilyen nedves talaj esetén jól fent vannak! Gondolom csináltál neki valami biztonságos alvóhelyet. Ha nem is csinálsz száraz fûbõl fészket, jó egy rongy is, csak fészekszer legyen. És ha véletlen kimászna ne tudjon sehonnan leesni! Akár tedd bele mindenestõl egy kartondobozba vagy vödörbe! És egy kis rongydarabban be is takarhatod, hogy ne fázzon az anyja hiányában. Az ürüléket meg kiszedni, a pottyant! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A menün légy giliszta és szöcske szerepel. Nagy étvággyal eszik szerencsére. Ez lesz az elsõ éjszakája nálunk. Nagyon izgulok hogy túlélje.
Beáztatott kanárieleséget adj neki.
A kérdező hozzászólása: a gilisztát tudtam csak az a baj h bem nagyon tudom hogy tudnám beszerezni. ha van valakinek ötlete szívesen meghallgatom :)
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszolónak köszönöm. ifen rendesen tátogatja a száját. úgy eszik mint egy öngyilkos :) második válazolónak: kertesházban vagyok és minden kajára meg akármire ami ehetõ arra özöblenek legyek :D
Volt valamikor egy irodalmár házaspár (Tandori Dezsõék), akik sorra mentették a verebeket, zöldikéket. A Vár alatt laktak, etették télen a sok madarat. Híres könyveik voltak, az õ tapasztalataik sokat segítettek nekem. Pl. Kemény tojás sárgája vészhelyzetben segíthet. Madárnak születni kell…! (Tandori Ágnessel) (madárnevelési kézikönyv) 1986. http://hu.wikipedia.org/wiki/Tandori_Dezs%C5%91

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!