Találatok a következő kifejezésre: Mennyit eszik egy 1 hónapos (7 db)

Anyatejes 1 hónapos babátok mennyit eszik egy nap? És azt olvastam nem sok változás van miliben az 1 hónapos és 6 hónapos baba étkezésében. Ez komoly?

Eddig néztem 80-90 miliket evett de tegnaptól hirtelen eszik 110-135-t is. Kicsit meglep?dtünk.

Legjobb válasz: A fejlõdés ugrások alkalmával fontos, hogy mindig tedd mellre, mert különben nem követi a tejtermelés az igényt. Mi is bimbóvédõvel kezdtük a szopizást, de 2-3 hét után csak a kezdéshez kellett, pár korty erejéig, amíg "kiszívta" és utána simán be tudta kapni, aztán már olyan ügyes lett, hogy az sem kellett. Nem tudjátok így megoldani? Amit nekem még javasoltak, hogy mellszívóval "húzzam ki" a mellbimbómat, hogy be tudja kapni, ez is jó volt...Az a cumisüveg nem kellene, pláne, hogy a fejés, sterilizálás elég sok idõbe telik és hát a cumisüveg mégsem az anyamell....Nem tudom, mennyiket eszik, mert nem mérem, de a tápszeres doboz alapján (ki kellene már dobnom, mert csak 1x kapott a hazajövetel napján :)...az áll, hogy 1-2 hetes 90ml, 3-4 hetes 120ml, 2 hónapostól 150 ml, 3-4 hónapos 180 ml és 5-6 hónapos 210 ml. Amit leírsz az normális, de szerintem meg kellene próbálnotok szopizni....nekünk az Espumisan sokat segített a levegõn.

A fejlõdés ugrások alkalmával fontos, hogy mindig tedd mellre, mert különben nem követi a tejtermelés az igényt. Mi is bimbóvédõvel kezdtük a szopizást, de 2-3 hét után csak a kezdéshez kellett, pár korty erejéig, amíg "kiszívta" és utána simán be tudta kapni, aztán már olyan ügyes lett, hogy az sem kellett. Nem tudjátok így megoldani? Amit nekem még javasoltak, hogy mellszívóval "húzzam ki" a mellbimbómat, hogy be tudja kapni, ez is jó volt...Az a cumisüveg nem kellene, pláne, hogy a fejés, sterilizálás elég sok idõbe telik és hát a cumisüveg mégsem az anyamell....Nem tudom, mennyiket eszik, mert nem mérem, de a tápszeres doboz alapján (ki kellene már dobnom, mert csak 1x kapott a hazajövetel napján :) ...az áll, hogy 1-2 hetes 90ml, 3-4 hetes 120ml, 2 hónapostól 150 ml, 3-4 hónapos 180 ml és 5-6 hónapos 210 ml. Amit leírsz az normális, de szerintem meg kellene próbálnotok szopizni....nekünk az Espumisan sokat segített a levegõn.
Szoptatás közben is büfiztesd meg, és utána kicsit tornásztasd meg (lábait a pocihoz) persze nem vadul :) VAgy behajlítod a lábait és kicsit körzöl vele, mint csípõszûrésen. Cumisüveget ne adj Neki, mert elõbb- utóbb összezavarodik szegény (máshogy kell szívni és gyorsabban is jön üvegbõl). Én így jártam anno :( Tedd cicire ha sír, ha éhes, enni fog. Ha szépen fejlõdik akkor nincs semmi gond. Különben ennyi idõsen még azért is sírhat, mert kicsit szorong a külvilág miatt, nemrég még éjjel-nappal meleg pociban volt :) Tegyél a teste köré kis takarót, ami minden oldalról hozzáér.
A kérdező hozzászólása: Ma is megpróbáltam. Bimbóvédõ aztán ki a szájból. Még most ügyes is volt szopizott. Igaz 45 percen át, végül belealudt. Már a tej folyt ki a száján. Aztán felébredt. Szerintem rájött, hogy éhes és ment a sírás. És ez így menne egész nap. Míg mikor a lefejt tejet megkapta, utána békésen nézelõdött. :( és én is képben voltam mennyit evett. Hát nem tudom. Egyébként 10-15 perc alatt mellbõl ki kellene szívnia a megfelelõ adagot nem?
Ez sok mindentõl függhet. Én speciel 30 percig szoptattam, 15 egyik, 15 másik mell. Annál tovább ha tart, már nem eszik, hanem "játszik", cumizik. EZ egy olyan fárasztó munka, amit eredményesen ennél tovább nem bír végezni.De ha még kicsi, akkor bealhat közte persze, mert elfárad, de ez nem azt jelenti, hogy jól lakott. Most még légy türelmes a határidõkkel, ha éhes, tedd cicire, (persze min. 10 perc teljen el 2 szoptatás között), és akkor magától beáll, ahogy nõ, egyre erõsebb lesz, és tovább bírja, és a gyakori mellre tételtõl több tejed lesz. Pont annyi, amennyi Neki kell :)
Az anyamellbõl szopizásnak pont az a lényege, hogy nem csak a táplálkozásról szól, mint a cumisüveg, ezért van tovább a melleden és így lesz több a tejed is. Ha bealszik ébresztgesd: büfiztesd, pelusozd át és kínáld meg újra. Igény szerinti szoptatásnál 2 dolgot felejts el: a mérleget és az órát. Tapasztalatból mondom, nem okoskodok én majdnem megjártam, de idõben jött a segítség. Ha bizonytalan vagy inkább keress egy szoptatási tanácsadót és hívd fel! Ha evett és megnyugszik, jól lakott, ilyenkor még nem csak a kaja miatt sírnak, másképp nem tudnak kommunikálni. Abból, hogy cicire teszed nem lehet baj, ha 1, 5-2 órán belül kér újra enni, tedd arra, amelyikbõl utoljára szopizott, ha 2 óra eltelt, akkor kapjon új cicit, így a tejtõl nem fog fájni a pocakja és igen, szopi közben is meg lehet büfiztetni és ha fél órával utána hasra teszed, jön még ki levegõ, ha büfizéssel nem távozott! Hidd el jelezni fogja, ha nem elég a tej! 5 hónapos Manó anyukája
Elõzõ vagyok: az lején nálunk is 3/4 órát cicizett, most már 10 perc alatt végez, ritkán szuszizik be rajta! Ne aggódj emiatt. Az elsõ 8-10 percben jön gyorsabban a hígabb cukros tej, utána kb 5 percenként kortyol 2-3-at. Ez nem jelenti azt, hogy õ alszik vagy pihen, hanem a hátsó zsíros tej (is )szopizás közben termelõdik, nem a két szoptatás között!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :) Az elsõ 3 hetet úgy csináltam ahogy írtátok. Nem néztem órát, állandóan rajtam lógott de 1, 5 órát sem bírt ki két szopi között. Ekkor tértem át arra, hogy lefejem és látom mennyit evett. Így már kibírt 2, 5-3 órát is. El lehetett menni sétálni és tudtam hogy nem fog ordítani az éhségtõl. Most folytatom a cicire tevést. Mert egyébként imádom mikor rajtam lóg :) Jó babázást!

Egy 1 hónapos kisbabánál mennyi a normális súlygyarapodás? Attól félek az enyém nem fejlődik rendesen. Nem is eszik valami sokat, pedig kap rendesen.

3800-al született, 3650-el hoztuk haza, most 1 hónapos és 4500 gramm. Sajna csak 2 hétig szopott, 3. hétt?l kapott mellé tápszert, mert minden szopizás után sírt, nem lakott jól. Már egy hete csak tápszert kap. Napi 6-7 alkalommal eszik, egyszerre max 80-100 ml-ert eszik meg, de van hogy csak 70-et. Ez aggaszt, mert így naponta csak 450 mili kb amennyit összességében megeszik. neki már nem többet kellene?

Legjobb válasz: Dehogyis. Még csak 1 hónapos. Nagyon jó, amennyit eszik. Mellesleg nem minden babának egyforma az étvágya. Ha õ ennyivel jóllakik és nem marad éhes, akkor minden rendben. 1 hónap alatt 850gr-ot hízott. Hova kellene ennél több? :)

Dehogyis. Még csak 1 hónapos. Nagyon jó, amennyit eszik. Mellesleg nem minden babának egyforma az étvágya. Ha õ ennyivel jóllakik és nem marad éhes, akkor minden rendben. 1 hónap alatt 850gr-ot hízott. Hova kellene ennél több? :)
Viccelsz? majdnem egy kilót hízott, nagyon ügyesek vagytok. neki elég ennyi. sose nézd, hogy mennyit eszik, ha szépn fejlõdik, és elégedett. lazíts, ne aggódj, az én babám még ennél is kevesebbet evett.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a válaszokat, végre kicsit megnyugodtam. Az idióta védõnõnk szerint picike, meg ráadásul cseszeget hogy már nem szoptatom. Szerintem azért nincs már tejem sem mert mikor még volt, csak kevés és kellett már tápszer is, már akkor leoltotta a fejem, hogy a babának CSAK az anyataj jó még ilyen picikorban és csak végsõsoron tápszer, tök ideg voltam fejtem egy hétig a végén már semmi nem jött, folyton mértem a babát, ááá katasztrófa volt az egész, furdalt a lelkiismeret hogy éhes. A napokban megyünk a gyerekorvoshoz remélem õ normálisabb lesz. Amúgy utálom hogy tápszert kell adnom, mindig frissen csinálni, éjszaka, hajnalban is. De ez van. A lényeg hogy gyarapodjon rendesen, de ezek szerint akkor jól fejlõdik?
Gyönyörûen gyarapodik a pici babád, ne aggódj.Én kislányom 3850 grammal született, kórházból 3680 grammal hoztuk ki.Egy hónaposan 4050 g volt, másodikban 5460, most pedig 6270. Sajnos most már tápszert eszik és napjában csak egyszer szopizik.Alkalmanként 150 milit eszik meg. A tápszer miatt ne aggódj/bár elõször én is ezt tettem/de több anyuka akinek több gyereke is van mondta, hogy õk is tápszerezték a babát és egészséges a gyermekük.Már annyira odafigyelnek mibõl készülnek és tele vannak vitaminnal ezek is.Persze az anyatej a legegészségesebb de ha nincs azért van annyi féle fajta tápszer, hogy pótoljuk ezzel az anyatejet.
Havi 400 gr a minimum hízás, ami ajánlott. Szóval ti bõven hozzátok. A fiammal én is kínlódtam, mert szoptattam ugyan, de nagyon béna volt. Volt, hogy csak 20-30 gr-ot szopott. De kb. 600 gr-ot hízott egy hónapban, ami a védõnõ szerint jó volt. Ha 80-100 ml-t iszik az jó, a fiam max. 60 gr-ot evett egy alkalommal ennyi idõsen. De nem egyformák a babák, mert a lányom meg már 200-at. Igaz úgy is nézett ki, mint egy szumó bírkozó.

Anyukák, a ti 1-2 hónapos tápszeres babátok mennyit eszik egy nap?

Kb hányszor és mennyit? És mekkora a súlyuk?

Legjobb válasz: Szia! az én kicsim 8hetes lesz vasárnap, és tegnap óta 150ml eszik. igényli a három órás etetést, ha tovább akarom húzni, akkor visít, csak éjszaka birja ki 5-6órán is. Kiváncsi vagyok én is kinek mennyit, mert nem szertném túletetni a babát! A tiéd mennyi idös? És mennyit eszik?

Szia! az én kicsim 8hetes lesz vasárnap, és tegnap óta 150ml eszik. igényli a három órás etetést, ha tovább akarom húzni, akkor visít, csak éjszaka birja ki 5-6órán is. Kiváncsi vagyok én is kinek mennyit, mert nem szertném túletetni a babát! A tiéd mennyi idös? És mennyit eszik?
Ja, és a súlya egy hete volt mérve, akkor 4630gr volt, és 3850-nel született. 2voltam
A kérdező hozzászólása: Az én kislányom 6 hetes, 3 hete kap tápszert, mert egyre kevesebb a tejem, akármit csinálok:( 2950-nel született, ma mértük, 3950g volt. A doki azt mondta, kicsit túleszi magát. Õ is 3 óránként (néha 2) eszik, két mellbõl 10-20 ml-t szív le, utána 90-120 ml tápszer, mikor hogy. Van, hogy csak 40-60 ml-t eszik pótlásnak. Éjszaka 1szer kel fel, akkor csak szopi van, de 30-40 ml-nél többet nem eszik akkor sem. Így bírja reggel 6ig.
Kb.100 ml-t 6-7 alkalommal.
Nekem is 100ml-t eszik, de szerintem növelem az adagját 120-ra, mert úgy látom, keveselli már.4500g, 7 hetes.
1.valaszolo vagyok.3 honaposaposan megkerdezte a doktorno mennyit eszik adagonkent.Mondtam hogy 120-at(ekkor mar annyit kapott)es azt mondta, hogy az sok.Most 4 honapos, es 130 ml-t eszik 6x.Szerintem tudja a baba mennyi kell neki.


Mennyit eszik alkalmanként 1, 5-2 hónapos anyatejes babátok? Hányszor szopik egy nap?

Legjobb válasz: Én kislányom ennyi idõsen 5ször szopott egy nap, alkalmanként 120-180gr között. 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, és mivel eleinte nagyon sokat aludt éjjel, így az étkezések száma lecsökkent 4-re, akkor viszont gyakran a 200-240-et is megette. Így volt ez egészen 6 hónapos koráig!

Én kislányom ennyi idõsen 5ször szopott egy nap, alkalmanként 120-180gr között. 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, és mivel eleinte nagyon sokat aludt éjjel, így az étkezések száma lecsökkent 4-re, akkor viszont gyakran a 200-240-et is megette. Így volt ez egészen 6 hónapos koráig!
Hú, de jó az elsõnek, a fiacskám egy nap még vagy 10* eszik, kb. 120 ml-t egyszerre. 6 hetes. éjjel is legalább háromszor.
Szia! 2 hónapos kisfiam 5ször esetleg 6szor eszik, este 9tõl reggel 5-6ig alszik, 120-140et eszik.
A kérdező hozzászólása: Nem értem, miért mondja a dokinénink, hogy sokat eszik a kislányom. Õ most 7 hetes, 6x eszik, általában 140-200 grammot. Igaz, már több mint 2 kilót felszedett, de nem gondolom, hogy ilyen kicsi babát koplaltatni kéne.

Mennyit eszik általában egy 1 hónapos baba?

Legjobb válasz: amennyit kíván:) mindenki annyit eszik:) ha kicsit többet enne, azt kibukja:) egyébként változó, ebben a melegben akár többször kevesebbet, 50 és 130 ml között. Ha kevesebbet eszik, kér 2 óra múlva is, ha többet, akkor csak 3-4 óra múlva. Nem kell méregetni, rá kell hagyni:)

amennyit kíván:) mindenki annyit eszik:) ha kicsit többet enne, azt kibukja:) egyébként változó, ebben a melegben akár többször kevesebbet, 50 és 130 ml között. Ha kevesebbet eszik, kér 2 óra múlva is, ha többet, akkor csak 3-4 óra múlva. Nem kell méregetni, rá kell hagyni:)
Ez attól függ, hogy milyen súlyú a baba. Hivatalosan testsúlykg-ként 150 ml-t kell szopnia naponta. Ezt oszd el az etetések számával. Ez egy dokik által megállapított "átlag". Lehet, hogy reggel többet, délután-este kevesebbet eszik. Ha anyatejes akkor az anyatej mennyisége, minõsége is alkalmazkodik a baba igényeihez, szopások közben, illetve a napszakon belül is. NAgy melegben pedig többször kérhet enni, mert szomjúságát is ezzel oltja.
Nekem 3-4 óránként van 1-1 szopi.Ha ébren van, akkor elég kibekkelni a 3 órát, ha alszik, akkor bõven tovább is bírja.Olyan 1 hete állt be erre.
Én úgy tudom, hogy a baba súlya KG-ban, szorozva 150-nel és osztva annyival, ahányszor eszik egy nap!PL.:Ha 4 kg a baba és 8szor eszik egy nap, akkor:3, 4*150/8 Szép Napot!

Mennyi tejet fejtek le szopi után? Egyszer csak az egyik melletekből szoptattok? 1 hónapos babám 80-100-at eszik egyszerre. Az jó?

Mert én nem sokat.olyan 20 ml-t.valamikor még annyit se.

Legjobb válasz: Az én kisfiam 2 hetes korában 120g-okat evett, 4 hetes korától változó 120-150-ig.És még most is ennyit eszik 7 hetesen.Én nem fejek pluszba le, pedig tudnék, mindig van annyi, amennyi kell, és most már kezd beállni a kereslet-kínálat.Nem termelõdik több, mint ami kell.Nem akartam én fejegetni, mert az is csak egy plusz nyûg, amikor szinte minden percemet kitölti a pici.A védõnõm is így vélekedik:)

Az én kisfiam 2 hetes korában 120g-okat evett, 4 hetes korától változó 120-150-ig.És még most is ennyit eszik 7 hetesen.Én nem fejek pluszba le, pedig tudnék, mindig van annyi, amennyi kell, és most már kezd beállni a kereslet-kínálat.Nem termelõdik több, mint ami kell.Nem akartam én fejegetni, mert az is csak egy plusz nyûg, amikor szinte minden percemet kitölti a pici.A védõnõm is így vélekedik:)
én is eleinte keveset fejtem, de kitartottam, és napi 2, 5 dl már meg volt 3 hó körül, én úgy voltam nyugodt, ha fejtem, mert az a legjobb a babának és nem tdhattam meddig szoptatok.

Nem vagyunk vegák, tehát eszünk húst, persze nem mindennap. De mennyit egyen a 16 hónapos fiam? Nem tudom, mikor kisebb volt, akkor ott volt, hogy 1 jégkockányit, de most nem tudom.

Legjobb válasz: 15 hónapos a kisfiam, mi hetente 2-3 alkalommal eszünk húst és még ott van a sajt és a tojásos ételek is, egy evésre pl. egy csirkecomb vagy pörköltbõl kb. 8-10 kocka húsi+ a köret, õ jó étvágyú szerencsére.Nekem azt mondták hogy ez így teljesen jó nem kell többször húst enni már ennyi idõsen.

15 hónapos a kisfiam, mi hetente 2-3 alkalommal eszünk húst és még ott van a sajt és a tojásos ételek is, egy evésre pl. egy csirkecomb vagy pörköltbõl kb. 8-10 kocka húsi+ a köret, õ jó étvágyú szerencsére.Nekem azt mondták hogy ez így teljesen jó nem kell többször húst enni már ennyi idõsen.
A hivatalos verzió szerint naponta kilónként 0, 9-1, 2 gr fehérje kell, vagyis átlag egy, ahány kiló. A húsban kb 20% van, vagyis egy 10-15 kilós gyereknek 10-15 gr fehérje. 50-70 gramm húsban van annyi, de ebbõl vond le az egyebet, ami a tejtermékben van, és a növényekben is van: a babfélékben kb 20%, olajos magban 20-30%, gabonában kb 10%, zöldségben kb 5 %. Mivel egy-egy növényben ( a szóján kívül) nincs benne egyszerre minden aminósav, ezért vegyesen kell adni: babfélét gabonával vagy olajos maggal, ez a fehérje komplettálás, a teljesen növényi étenden lévõ vegánok is így csinálják, akár kisgyerek kortól. Ha változatosan adsz neki mindent, az 1 jégkockányi hús elég ezentúl is.
A kérdező hozzászólása: köszi mindkettõtöknek


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!