Találatok a következő kifejezésre: Mennyit eszik egy 1 (62 db)

Leírnátok miket, és mennyit eszik egy nap 1 éves babátok? Mi a reggeli, ebéd, és a vacsi, és persze a köztes ételek.

El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: a reggeli kb. 1.5 dl tej (2.8%) és 200-220 ml. tejpép (nagyon szereti). A tízórait általában kihagyjuk, vagy ha korán reggelizett, akkor 100 ml joghurt/túrókrém. Ebédre 250-300 ml fõzelék husival (általában az, amit mi eszünk, de ma pl. székelykáposzta volt, abból természetesen még nem kapott). Uzsonnára vagy kb. 200-250 ml gyümölcs (összenyomkodva egy banán és egy körte pl, de a banánt már el is rágcsálja), vagy mint a tízórai (joghurt), plusz néha még pár szem keksz, ha kér. Vacsi ugyanaz, mint az ebéd, vagy 220-250 ml sinlac gyümölccsel. A te babád mit és mennyit eszik?

a reggeli kb. 1.5 dl tej (2.8%) és 200-220 ml. tejpép (nagyon szereti). A tízórait általában kihagyjuk, vagy ha korán reggelizett, akkor 100 ml joghurt/túrókrém. Ebédre 250-300 ml fõzelék husival (általában az, amit mi eszünk, de ma pl. székelykáposzta volt, abból természetesen még nem kapott). Uzsonnára vagy kb. 200-250 ml gyümölcs (összenyomkodva egy banán és egy körte pl, de a banánt már el is rágcsálja), vagy mint a tízórai (joghurt), plusz néha még pár szem keksz, ha kér. Vacsi ugyanaz, mint az ebéd, vagy 220-250 ml sinlac gyümölccsel. A te babád mit és mennyit eszik?
amit kihagytam, tejet vacsorára is kap. Már nem szopizik.
én vagyok az elõzõ válaszoló, a rosszevõs korszakon mi is átmentünk (szinte semmit nem evett a fiam), állítólag a foga miatt. Aztán egyszer csak, mintha elvágták volna, vége lett. Csak nem szabad erõltetni, nekünk a doki ezt mondta, és igaza is lett. Kitartás, remélem, nálatok is vége lesz ennek hamar!

Mennyit eszik egy 8 hetes baba (anyatejes) 1 evésre, és mennyit hizik hetente? Mekkora alvásigénye van egy ekkora babának és napközben az evésen kivül is ébre n kell lennie?

Legjobb válasz: Hogy mennyit eszik a testsúlytól függ. testkilogramm x 120 (ez a minimum heti átlag hízás) vagy 150 (ez az ideális heti átlag hízás) és ezt elosztod annyival ahányszor eszik a babád egy nap = így kapod meg, hogy mennyit kéne ennie egyszeri szopira. Az alvásigénye még olyan 15óra körül van de minden baba más és más! Az evésen kívül szinte a büfi ideig van ébren illetve azért nézegethet õ már sok mindent, felfedezheti a formákat, csíkokat - pöttyöket :) nem kell ébren lennie de nem baj ha fent van kicsit! Jó babázást!

Hogy mennyit eszik a testsúlytól függ. testkilogramm x 120 (ez a minimum heti átlag hízás) vagy 150 (ez az ideális heti átlag hízás) és ezt elosztod annyival ahányszor eszik a babád egy nap = így kapod meg, hogy mennyit kéne ennie egyszeri szopira. Az alvásigénye még olyan 15óra körül van de minden baba más és más! Az evésen kívül szinte a büfi ideig van ébren illetve azért nézegethet õ már sok mindent, felfedezheti a formákat, csíkokat - pöttyöket :) nem kell ébren lennie de nem baj ha fent van kicsit! Jó babázást!
Szia! Az én kislányom 8 hetes, és õvan hogy 90 grammot szopik, van hogy 170-et. Mikor mennyit. A mult héten 20 dkg-ot hízott, azelõtt héten 12-t. Õ két evés közt kb 1-2 órát van fent, utána nyûgös, el kell altatni, bár van hogy 30 percet alszik, van hogy 4-5 órát. Nem lehet elõre kiszámolni. Nálunk nagyon ritka, ha két evés közt nincs fent, hanem egybõl bealszik.

Anyatejes 1 hónapos babátok mennyit eszik egy nap? És azt olvastam nem sok változás van miliben az 1 hónapos és 6 hónapos baba étkezésében. Ez komoly?

Eddig néztem 80-90 miliket evett de tegnaptól hirtelen eszik 110-135-t is. Kicsit meglep?dtünk.

Legjobb válasz: A fejlõdés ugrások alkalmával fontos, hogy mindig tedd mellre, mert különben nem követi a tejtermelés az igényt. Mi is bimbóvédõvel kezdtük a szopizást, de 2-3 hét után csak a kezdéshez kellett, pár korty erejéig, amíg "kiszívta" és utána simán be tudta kapni, aztán már olyan ügyes lett, hogy az sem kellett. Nem tudjátok így megoldani? Amit nekem még javasoltak, hogy mellszívóval "húzzam ki" a mellbimbómat, hogy be tudja kapni, ez is jó volt...Az a cumisüveg nem kellene, pláne, hogy a fejés, sterilizálás elég sok idõbe telik és hát a cumisüveg mégsem az anyamell....Nem tudom, mennyiket eszik, mert nem mérem, de a tápszeres doboz alapján (ki kellene már dobnom, mert csak 1x kapott a hazajövetel napján :)...az áll, hogy 1-2 hetes 90ml, 3-4 hetes 120ml, 2 hónapostól 150 ml, 3-4 hónapos 180 ml és 5-6 hónapos 210 ml. Amit leírsz az normális, de szerintem meg kellene próbálnotok szopizni....nekünk az Espumisan sokat segített a levegõn.

A fejlõdés ugrások alkalmával fontos, hogy mindig tedd mellre, mert különben nem követi a tejtermelés az igényt. Mi is bimbóvédõvel kezdtük a szopizást, de 2-3 hét után csak a kezdéshez kellett, pár korty erejéig, amíg "kiszívta" és utána simán be tudta kapni, aztán már olyan ügyes lett, hogy az sem kellett. Nem tudjátok így megoldani? Amit nekem még javasoltak, hogy mellszívóval "húzzam ki" a mellbimbómat, hogy be tudja kapni, ez is jó volt...Az a cumisüveg nem kellene, pláne, hogy a fejés, sterilizálás elég sok idõbe telik és hát a cumisüveg mégsem az anyamell....Nem tudom, mennyiket eszik, mert nem mérem, de a tápszeres doboz alapján (ki kellene már dobnom, mert csak 1x kapott a hazajövetel napján :) ...az áll, hogy 1-2 hetes 90ml, 3-4 hetes 120ml, 2 hónapostól 150 ml, 3-4 hónapos 180 ml és 5-6 hónapos 210 ml. Amit leírsz az normális, de szerintem meg kellene próbálnotok szopizni....nekünk az Espumisan sokat segített a levegõn.
Szoptatás közben is büfiztesd meg, és utána kicsit tornásztasd meg (lábait a pocihoz) persze nem vadul :) VAgy behajlítod a lábait és kicsit körzöl vele, mint csípõszûrésen. Cumisüveget ne adj Neki, mert elõbb- utóbb összezavarodik szegény (máshogy kell szívni és gyorsabban is jön üvegbõl). Én így jártam anno :( Tedd cicire ha sír, ha éhes, enni fog. Ha szépen fejlõdik akkor nincs semmi gond. Különben ennyi idõsen még azért is sírhat, mert kicsit szorong a külvilág miatt, nemrég még éjjel-nappal meleg pociban volt :) Tegyél a teste köré kis takarót, ami minden oldalról hozzáér.
A kérdező hozzászólása: Ma is megpróbáltam. Bimbóvédõ aztán ki a szájból. Még most ügyes is volt szopizott. Igaz 45 percen át, végül belealudt. Már a tej folyt ki a száján. Aztán felébredt. Szerintem rájött, hogy éhes és ment a sírás. És ez így menne egész nap. Míg mikor a lefejt tejet megkapta, utána békésen nézelõdött. :( és én is képben voltam mennyit evett. Hát nem tudom. Egyébként 10-15 perc alatt mellbõl ki kellene szívnia a megfelelõ adagot nem?
Ez sok mindentõl függhet. Én speciel 30 percig szoptattam, 15 egyik, 15 másik mell. Annál tovább ha tart, már nem eszik, hanem "játszik", cumizik. EZ egy olyan fárasztó munka, amit eredményesen ennél tovább nem bír végezni.De ha még kicsi, akkor bealhat közte persze, mert elfárad, de ez nem azt jelenti, hogy jól lakott. Most még légy türelmes a határidõkkel, ha éhes, tedd cicire, (persze min. 10 perc teljen el 2 szoptatás között), és akkor magától beáll, ahogy nõ, egyre erõsebb lesz, és tovább bírja, és a gyakori mellre tételtõl több tejed lesz. Pont annyi, amennyi Neki kell :)
Az anyamellbõl szopizásnak pont az a lényege, hogy nem csak a táplálkozásról szól, mint a cumisüveg, ezért van tovább a melleden és így lesz több a tejed is. Ha bealszik ébresztgesd: büfiztesd, pelusozd át és kínáld meg újra. Igény szerinti szoptatásnál 2 dolgot felejts el: a mérleget és az órát. Tapasztalatból mondom, nem okoskodok én majdnem megjártam, de idõben jött a segítség. Ha bizonytalan vagy inkább keress egy szoptatási tanácsadót és hívd fel! Ha evett és megnyugszik, jól lakott, ilyenkor még nem csak a kaja miatt sírnak, másképp nem tudnak kommunikálni. Abból, hogy cicire teszed nem lehet baj, ha 1, 5-2 órán belül kér újra enni, tedd arra, amelyikbõl utoljára szopizott, ha 2 óra eltelt, akkor kapjon új cicit, így a tejtõl nem fog fájni a pocakja és igen, szopi közben is meg lehet büfiztetni és ha fél órával utána hasra teszed, jön még ki levegõ, ha büfizéssel nem távozott! Hidd el jelezni fogja, ha nem elég a tej! 5 hónapos Manó anyukája
Elõzõ vagyok: az lején nálunk is 3/4 órát cicizett, most már 10 perc alatt végez, ritkán szuszizik be rajta! Ne aggódj emiatt. Az elsõ 8-10 percben jön gyorsabban a hígabb cukros tej, utána kb 5 percenként kortyol 2-3-at. Ez nem jelenti azt, hogy õ alszik vagy pihen, hanem a hátsó zsíros tej (is )szopizás közben termelõdik, nem a két szoptatás között!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :) Az elsõ 3 hetet úgy csináltam ahogy írtátok. Nem néztem órát, állandóan rajtam lógott de 1, 5 órát sem bírt ki két szopi között. Ekkor tértem át arra, hogy lefejem és látom mennyit evett. Így már kibírt 2, 5-3 órát is. El lehetett menni sétálni és tudtam hogy nem fog ordítani az éhségtõl. Most folytatom a cicire tevést. Mert egyébként imádom mikor rajtam lóg :) Jó babázást!


Anyukák, a ti 1-2 hónapos tápszeres babátok mennyit eszik egy nap?

Kb hányszor és mennyit? És mekkora a súlyuk?

Legjobb válasz: Szia! az én kicsim 8hetes lesz vasárnap, és tegnap óta 150ml eszik. igényli a három órás etetést, ha tovább akarom húzni, akkor visít, csak éjszaka birja ki 5-6órán is. Kiváncsi vagyok én is kinek mennyit, mert nem szertném túletetni a babát! A tiéd mennyi idös? És mennyit eszik?

Szia! az én kicsim 8hetes lesz vasárnap, és tegnap óta 150ml eszik. igényli a három órás etetést, ha tovább akarom húzni, akkor visít, csak éjszaka birja ki 5-6órán is. Kiváncsi vagyok én is kinek mennyit, mert nem szertném túletetni a babát! A tiéd mennyi idös? És mennyit eszik?
Ja, és a súlya egy hete volt mérve, akkor 4630gr volt, és 3850-nel született. 2voltam
A kérdező hozzászólása: Az én kislányom 6 hetes, 3 hete kap tápszert, mert egyre kevesebb a tejem, akármit csinálok:( 2950-nel született, ma mértük, 3950g volt. A doki azt mondta, kicsit túleszi magát. Õ is 3 óránként (néha 2) eszik, két mellbõl 10-20 ml-t szív le, utána 90-120 ml tápszer, mikor hogy. Van, hogy csak 40-60 ml-t eszik pótlásnak. Éjszaka 1szer kel fel, akkor csak szopi van, de 30-40 ml-nél többet nem eszik akkor sem. Így bírja reggel 6ig.
Kb.100 ml-t 6-7 alkalommal.
Nekem is 100ml-t eszik, de szerintem növelem az adagját 120-ra, mert úgy látom, keveselli már.4500g, 7 hetes.
1.valaszolo vagyok.3 honaposaposan megkerdezte a doktorno mennyit eszik adagonkent.Mondtam hogy 120-at(ekkor mar annyit kapott)es azt mondta, hogy az sok.Most 4 honapos, es 130 ml-t eszik 6x.Szerintem tudja a baba mennyi kell neki.

Mennyit eszik kb.1, 5 éves babátok egy nap? Összehasonlítanám, mert én kevésnek gondolom az én fiam adagját.

Legjobb válasz: Fiam a hónap végén lesz másfél éves. Reggelire megeszik egy virslit, vagy 2-3 szelet párizsit/sonkát, sajttal, paradicsommal. (9-10 orakor reggelizik általában) Ebédre a mi ételünkbõl kap, levesbõl pl megeszik 1-2 répát stb. Másodikféle van h nem kell neki. Délután kap gyümit vagy "kukacot" (puffasztott kukoricapehely) De van hogy szendvicset eszik. Este is velünk eszik, kb azt a mennyiséget amit reggelire.

Fiam a hónap végén lesz másfél éves. Reggelire megeszik egy virslit, vagy 2-3 szelet párizsit/sonkát, sajttal, paradicsommal. (9-10 orakor reggelizik általában) Ebédre a mi ételünkbõl kap, levesbõl pl megeszik 1-2 répát stb. Másodikféle van h nem kell neki. Délután kap gyümit vagy "kukacot" (puffasztott kukoricapehely) De van hogy szendvicset eszik. Este is velünk eszik, kb azt a mennyiséget amit reggelire.
29.-én lesz 15 hónapos a kislányunk, reggel 6-7 óra között megiszik kb 200-230 kecsketejet, 10 óra körül joghurt-gyümölcs vagy joghurt-túró-gyümölcs, esetleg kenyér valamivel, de ez még nem nagyon jön be, délbe abból amit magunknak fõzök vagy leves vagy második kb 200-250 gr, uzsonna gyümölcs-rizs-vagy gabonapehellyel vagy kekszel, este megint velünk vacsizik egy pár falaot, fürdés után ismét 200-250 tejcsi.Közbe esetleg még pufi, dinnye egy pár darab!
16 hónapos a fiam, de mérete alapján elmehetne simán két évesnek is. Reggelire 250 mili tejital. Tízórai: banán, joghurt, vagy banán sajtos kenyér vajjal. Ebéd: leves, második, amit mi eszünk. Délután gyümi, kis édesség, dörmi vagy palacsinta. Vacsora: üveges fõzelék 8 hósoknak való, ezért mellé kap még vajas, vagy májas kenyeret sajttal. A fiamnak nagyon nagy étvágya van, ez nem biztos, hogy átlagos... Emellett 13, 5 kg és kb. 88 cm. Nem duci baba csak masszív.
Utolsóval èrtek egyet maximálisan.A lányom most 6 éves, èspicinek nagyon rossz evõ volt. Állandóan azon gondolkodtam, mit adjak neki és hogy vegyem rá az evésre( a legrosszabb napunk 1 nap alatt 1 db paprikamag volt...). Aztán a háziorvos megnyugtatott: ha a gyerek szépen fejlõdik, jó a kedve, érdeklõdõ és van elég energiája( nem fáradékony), akkor minden rendben van vele. Nem kell neki több étel.Majd ha szüksége lesz rá, többet eszik.Ès valóban így van: kb.fél éve annyit eszik, hogy csak pislogunk a férjemmel. Szépen látszik is rajta, már nem kis soványka de azt hiszem, õ kövér sosem lesz. Nálunk is alapelv, hogy nem kell indenz megenni, ott lehet hagyni ételt a tányérban. Amióta nem görcsölök mindig ezen, a lányom is érzi, hogy nem baj, ha nem eszik annyit, vsgy nem kóstol meg valamit. Mi erre is bevezettünk egy rendszert: 1-1 új dolog kóstolása után kap 1matricát, amit felragasztunk egy papírszalagra.Ha 10 matricája van( vagyis 10 új ételt megkóstolt) választhat valami aprò ajándékot.Nekünk ez sokat segített, mert õ eleinte nagyon kevés féle ételt evett meg. Így meg rendszeresen felfedez új ízeket.

Mikor, mit és mennyit eszik egy nap 6 hós babátok? Hány kg és mennyit hízik 1 hét alatt?

Legjobb válasz: Kisfiam tápszeres volt, de mi is csak havonta mértük. Nem kell ilyen korban már hetente mérni. Õ 3x kapott tápit (reggel, uzsira és vacsira - a mennyiség mindig változó volt - kb. 160-220 között), tízóraira gyümit (kb. 1 üvegnek megfelelõ mennyiséget), ebédre pedig fõzeléket (szintén kb. 1 üvegnyit).

Kisfiam tápszeres volt, de mi is csak havonta mértük. Nem kell ilyen korban már hetente mérni. Õ 3x kapott tápit (reggel, uzsira és vacsira - a mennyiség mindig változó volt - kb. 160-220 között), tízóraira gyümit (kb. 1 üvegnek megfelelõ mennyiséget), ebédre pedig fõzeléket (szintén kb. 1 üvegnyit).
Kisfiam tegnap volt 6, 5 hónapos. 9, 8 kg és 70 cm. Még szopizik 4-szer egy nap és minden nap kap 1-szer gyümölcsöt és 1-szer fõzeléket husival.
Az elõzõ vagyok ismét. Kb. 500-600 g-mot hízott az utóbbi 1-2 hónapban. Elõtte sokkal többet.
A fiam most(tegnap lett 6 hónapos)4 óránként szopizik, kivéve délben, mert akkor eszik egy bébiételt vagy turmixolok neki gyümölcsöt.Mindig anyit eszik amivel tele lenne egy bébiételes üveg.Most 73cm és 10, 5kg. Havonta mérjük és az utolsó hónapban 1, 5kg-t hízott.
Kislányom 6400gr, 67cm.Kb.80gr-t hízik egy héten(bár inkább havonta tudom én is 320-450gr.) szopizik még éjjel 1-2x, reggel 8, 11, 14ó.gyümi+szopi, 17 és este fél 9, annyit amennyi van, mert tápot nem eszik, inkább többször kér(van, hogy éjjel 2x ébred)pedig nekem kényelmesebb lenne, ha kibírná kaja nélkül éjjel:)

Mennyit eszik egy átlagos 4 hetes kisbaba 1 evésre? És hányszor?

1-2 hetesen 100-130at evett a babám, most meg 40-50-eket. Másnál is ennyire változó?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem gond. A pindur babák nem csak akkor kéreckednek cicire, ha éhesek, hanem ha nyûgösek, és közelségre vágynak, de persze ilyenkor is szopiznak egy kis tejet... Ha nem született kirívóan kis súlyal a babád, vagy nem bealvós típus, vagy koraszülött, akkor ne méricskélj minden evést. Megkockáztatnám, hogy csak hetente 1x mérj, és ha hízott legalább 100-150g-ot, nyugodt lehetsz. Addig meg azt figyeld, van-e napi 4-6 pisis pelusa, és ha nem "kómás", akkor biztosan eszik eleget, szoptasd igény szerint! Ha nagyon nyugtalan vagy, akkor naponta 1x mérd a súlyát, nagyjából u-abban az idõben, és abból is látszik, hogy jól fejlõdik-e. 2 éves és 7 hetes anyuka

Egyáltalán nem gond. A pindur babák nem csak akkor kéreckednek cicire, ha éhesek, hanem ha nyûgösek, és közelségre vágynak, de persze ilyenkor is szopiznak egy kis tejet... Ha nem született kirívóan kis súlyal a babád, vagy nem bealvós típus, vagy koraszülött, akkor ne méricskélj minden evést. Megkockáztatnám, hogy csak hetente 1x mérj, és ha hízott legalább 100-150g-ot, nyugodt lehetsz. Addig meg azt figyeld, van-e napi 4-6 pisis pelusa, és ha nem "kómás", akkor biztosan eszik eleget, szoptasd igény szerint! Ha nagyon nyugtalan vagy, akkor naponta 1x mérd a súlyát, nagyjából u-abban az idõben, és abból is látszik, hogy jól fejlõdik-e. 2 éves és 7 hetes anyuka
A kérdező hozzászólása: Szia! 2 nap volt, hogy egész nap aludt. Én ennek örültem. Akkor ezek szerint az sem jó, ha szinte fel sem ébred?:( Félig alva etettem... Felkeltettem, hogy meglegyen a napi adagja.
A kérdező hozzászólása: Fú, jó hogy mondtad a kakit!! Mert mostanában nem kakilt. Kezdtem megijedni... Köszönöm a válaszokat!
Szia, elsõ vagyok megint. Ösztönösen jól csinálod, ha egész nap alszik, akkor legalább 4 óránként ébreszteni kell. Nekem az elsõ lányom volt ilyen aluszka típus. A kórházban tanítottak meg rá, h szopi közben hogy tartsam ébren: (bár lehet, h ez nálatok már nem aktuális) A tarkójára tettem az ujjam, és azzal ütemesen "löködtem", kb. kortyolásnyi sebességgel, ez pont arra elég, h ne hagyja abba. Jó szoptatást nektek!
A kérdező hozzászólása: Tisztagáz, de már a második éjszaka van fent hajnalig, nappal meg alszik. Nem bírom felébreszteni. Ha mégis sikerül, nyámnyog a cicin 2 percet, és visszaalszik. Lehet, hoyg felcseréli a napszakokat??

Mennyi kenyeret eszik egy 1 éves kislány étkezésenként?

Segítsetek!Szeretnék vajas kenyeret adni reggelire a 11,5 hónapos kislányomnak,de nem tudom mennyi kenyért?l lakik jól egy 8,5 kg-os gyerek?

Legjobb válasz: Amennyit meg tud enni, ha már nem éhes ugysem eszi meg adj elé egy nagy szeletet, annyi biztos elég neki.

Amennyit meg tud enni, ha már nem éhes ugysem eszi meg adj elé egy nagy szeletet, annyi biztos elég neki.
Így van, egy szelet biztos elég. Lányom inkább kiflizik, abból legyûr egyet:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok, még szerencse, hogy megkérdeztem, mert biztos nem adtam volna ennyit.Szegénykém meg éhen maradt volna.

Mennyit eszik egy FIat bravo 1, 4-es 97-es évjáratu, és egy Ford escort 1.4-es 97-es évjáratú autó?

Kb átlagba! Köszi!

Legjobb válasz: Nekem a Fiat 12 litert evett városba, ha normálisan mentem. Ha meg tapostam neki, ki se mertem számolni.:D

Nekem a Fiat 12 litert evett városba, ha normálisan mentem. Ha meg tapostam neki, ki se mertem számolni.:D
A kérdező hozzászólása: Köszi!Ez egy kicsit több mint amire számítottam!
Nekem a brava volt, 8-9 et evett városban.
nekem is brava van, 9 körül eszik városban, etanolból...
Nekem Escortom van;1, 4-es, 1998-as. Zömében országúton használom;olyan 7 liter körül eszik
Elsõ vagyok! Elnéztem a dolgokat. Nekem 1.6-os volt!!
Nekem egy Fiat bravom van 1, 4 12szelep télen város 11 országut 8 nyáron város 8-9 országut 7, 5
Ha nem hajtod szét bravot ki lehet hozni 6-7 literbõl ;)

1 éves gyerkőcötök mit és mennyit eszik egy nap?

Hány kg és hány centi? Miket tud?

Legjobb válasz: Az én kisfiam febuár 9-én lesz egy éves. Kb. 10 kiló lehet és 78 centi magas.Jövõ héten megyünk az egy éves státuszra, akkor lesz mérve. Még naponta háromszor szopizik és még éjjel is egyszer kétszer.Tízóraira általában margarinos, sajtos, lekváros kenyeret kap, ebédre fõzeléket hússal, hallal, vagy sajttal, uzsonna valami gyümölcs vagy joghurt, túrókrém, vacsora pedig megint valami kenyér vagy kifli ezzel-azzal. Naponta kb. másfél dl vizet iszik meg, de mondtam, hogy elég aktívan szopik még.Nem kapott még tojást és tejet sem. Egyébként jár önállóan, guggol, guggolásból feláll,babanyelven karattyol, jön-megy, a kezeivel mutogat.Pakolássza az építõket, tologatja a kisautókat és imádja a Maszkabált Gryllus Vilmostól. És a te babád hogy van ezekkel a dolgokkal?

Az én kisfiam febuár 9-én lesz egy éves. Kb. 10 kiló lehet és 78 centi magas.Jövõ héten megyünk az egy éves státuszra, akkor lesz mérve. Még naponta háromszor szopizik és még éjjel is egyszer kétszer.Tízóraira általában margarinos, sajtos, lekváros kenyeret kap, ebédre fõzeléket hússal, hallal, vagy sajttal, uzsonna valami gyümölcs vagy joghurt, túrókrém, vacsora pedig megint valami kenyér vagy kifli ezzel-azzal. Naponta kb. másfél dl vizet iszik meg, de mondtam, hogy elég aktívan szopik még.Nem kapott még tojást és tejet sem. Egyébként jár önállóan, guggol, guggolásból feláll, babanyelven karattyol, jön-megy, a kezeivel mutogat.Pakolássza az építõket, tologatja a kisautókat és imádja a Maszkabált Gryllus Vilmostól. És a te babád hogy van ezekkel a dolgokkal?
A kecskeméti anyuka vagyok a február 9-i babával. A másik kecskeméti anyukának írok tul.képpen. Valószínûleg nst-n találkozhattunk, de a kórházból akkor jöttünk haza, amikor te szültél. :) Kinél szültél, orvos, szülésznõ? Hova jártok tornázni? Merre laktok? Mi a Máriavárosban. Üdv.:K.
Utolsó vagyok.. és persze rengeteget játszik a játékaival is :) , de a lakás felfedezése most a legizgalmasabb számára. Azt elfelejtettem, kb.fél liter bébi üdítõt iszik meg naponta, babavízzel hígitva..
Sziasztok! Kisfiam január 11-én volt egy éves, 10.5kg és 82 cm. 6-szor eszik egy nap, reggeli Ha-s tápszer 200ml, tízórai gyümi 200ml, ebéd fõzelék husival, májat kéthetente egyszer, tojást hetente egyszer. Tészta sonkával, sajttal (bolognai ilyesmik), még külön fõzök neki, enyhe fûszerezéssel. Ebéd után 2 órával jogi+babakeksz, késõ délután fõzelék+husi és este elalvás elõtt ismét tápszer. Csak babanyelven gagyog, viszont jelel. Kb.20 féle jelet tud használni. Önállóan jár, lakáson belül lépcsõn felmászik, kanapéra, ágyra szintén fel és lemászik, leguggol, feláll, kiviszi a pisis pelusát a szemétbe, egyébként mindent kidob a szemetesbe. Bepakolja a mosógépet, öblítõt cipel és imitálja a beleöntését. Virágot öntöz, porszívóz, söpör és fõzöcskést játszik. Mindent megért, amit mondunk neki. Nagyjából ennyi :)
Szulinap: januar 28. 9, 5kg, 76cm. Kisfiu. Hajnalban szopizik, reggelire kenyerkatonakat eszik sonkaval, sattal, lekvarral. Izesitetlen tezt iszik napkozben. Ebedre azt eszi mar, amit fozok. Probalok olyat kitalalni, ami mindenkinek megfelel a csaladban. Uzsira gyumolcs, joghurt. Vacsira vagy az, ami ebedkor volt, vagy kenyer, kifli, , valamilyen kenyerre kenheto kremmel, vagy sonka, sajt. Sajnos sem a tapszer, sem a tejitalt nem issza meg, csak az anyatej... Bar ma reggel sikerult 90ml tejitalt belediktalnom, de igen keservesen, persze nesquick kakaopor segitsegevel. Maszik ezerrel, mindehova felkapaszkodik, ramol, a butorok mellett lepeget. Babanyelven halandzsazik, tapsol, egymasba rak 2 kockat, karikatoronyra felrakja a karikakat, tolja a kisautoit, segitseggel formabedobozik. Viszont hiaba nezegetjuk a konyveket, nem mutat ra a kepekre, sem a testreszeire, semmire. :-( Tegnap jott ki a 8. foga.
SZia 14.en lesz egy eves. 84.5 centis volt 1 hete es 11.3 kilo. Jo nagy baba, pedig kis mini volt amikor szuletett. Kuszik, felul, negykezlabr all de nem maszik, mert izom letapadasa van es tornaztatni kell.Ez iz igy nagy fejlodes mar nala!! Nem nagy evo..szeret mindent de mertekkel.Napi 3szor iszik meg tapszert a tobbi szilard etel.Egy nap egyszer alszik koradelutan. Ejszaka sokat felebred, de csak egy simogatasra. Egyedul tartja a cumisuveget (tudom ez masnak nem nagy dolog, de nekunk igen, mert a bal kezet egyaltalan nem hasznalta eddig). Most tanult meg kutyazni. off: en is kecskemeti vagyok....nem ismerhetjuk egymast kedves kecskemeti anyuka?
A kérdező hozzászólása: Amúgy tényleg mennyi fiúcska született ezen a napon, a kórházban is sokszor hallottuk. Mi hárman voltuk egy szobában (csaszisok) 2 fiúcska és 1 csajszi.
A kérdező hozzászólása: Szülinap: A felnõttek is külön kapnak(rendelem) és a Drágám is(neki én kreálok valamit).Sütit sütök még valami gyorsat. Játékok:érdeklõdik az autók iránt, így egy nagyobb távirányítós autót kap tõlünk, egyik mamáéktól cipõt, autószállítót, másik mamától Micimackós "díszeket" a szobájába, többiektõl nem tudom. És nálatok?
Kislányom 8700 gramm és 76 cm. Szigetváron született (nem ott lakunk - pont Pécs és Szigetvár között.....). 2 foga van, egyedül még nem jár (kézenfogva igen, vagy bútorba kapaszkodva). Reggel fél 8 körül iszik tejitalt vagy folyékony tejpépet, játszunk majd' 2 órát. Utána gyümölcsöt eszik (imádja mindegyiket) és alszik délig. Ebédre már nem fõzök neki külön, nem fõzök se fûszeresen, se zsírosan, szerencsére imádja a fõztömet. Délután is alszik még. Délután krémtúró, joghurt, vagy szendvics (sonka, sajt). Este lefekvés elõtt egy kis tejberizs vagy tejbegríz simán lecsúszik még :) Õ sokat iszik "természetesen" nem vizet (kiköpi) csak a tea..... Ö már nem szopizik, 10, 5 hónaposan "közös megegyezéssel" befejeztük. Rengeteget pakol, dumál megállás nélkül, igen hangos baba, szerintem olyan, mint egy igazi 1 éves kis rosszcsont :D
Tudtam, hogy valamit elfelejtettem! Mi budapestiek vagyunk, itt született a kicsi a János kórházban!
Elsõ vagyok. Kecskeméten lakunk és itt is szültem. Pécs nagyon jó hely, sokat jártam ott... Sajnálom, hogy ilyen messze vagytok, én szvesen találkozom hasonló korú babákkal és az anyukáikkal. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az én kisfiam is 9.-én lesz egy éves.Reggel este tápszert iszik(230ml), gyümi joghurttal, túróval babakeksszel, zöldségek husival, tejpép.Napközben õ is rágcsál néha bulátát, kiflicsücsköt.Inni vagy vizet iszik vagy teát(magában), õ sem túl sokat. 9, 1 kg 74 cm. Feláll(guggolásból), zokniban már szinte fut egyedül, a keménytalpú cipõt most szokja. Õ is megy egész nap, szinte még enni és aludni is alig ér rá.Pár szót már mondogat: aja(anya), ete(apa), ada(kérem), meg a babás gyügyögések. "Segít" porszívózni, felsöpörni. Kedves elsõ. Ti merre laktok, hol szültél? Mi pécsen és a Megyeiben született a Kisfiam.
jan. 26-án volt egy éves, fiú, 74 cm és 8, 5 kg. Naponta 5x eszik, 7 körül reggelire 2, 5 dl tápszer, 10-kor tízórai gyümölcsmix, 13-kor ebéd fõzelék (már minden zöldségféle, húsok, halak, tojás sárgája bele, tejfölös habarás, zöldfûszerek stb.), utána alvás 3-ig, 4-kor uzsi natúr joghurt/túrót+gyümölcs+gabonaféle (pehely vagy keksz), vacsiig elrágcsál egy kiflicsücsköt, 7-kor vacsi egyik nap tejpép gyümölccsel másnap fõzelék. Sajnos nem nagy ivó, kb. 1, 5 dl vizet iszik meg a nap folyamán. Éjszaka végig alszik. Tapsol, gagyorászik szótagokat (hoppá, pápá, apa, mámmá), kapaszkodva lépeget és egyedül fel tud állni helybõl és megáll néhány másodpercig, labdázik, kisautót tologat, nagyon aktív, egész nap tüsténkedik:)
off: en vagyok a masodik kecskemeti anyuka. En nem otthon szultem, de kecskemeti vagyok. Nem olyan nagy varos Kecskemet es ezert gondoltam talan ismerhetjuk egymast. En 26 vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!