Találatok a következő kifejezésre: Mennyit egyen 11 hetes (13 db)

Mennyit kellene szopiznia egy 11 hetes 6000 gos babának, aki napi 5 ször eszik?

a 150 x es szabály szerinti, vagy nem baj, ha nem eszi meg minden nap azt a mennyiséget?

Legjobb válasz: Szerintem nem baj, ha kevesebbet eszik, õ tudja, mennyire van szüksége. Az én kislányom is össze-vissza eszik, hol teljesíti a 150es szabályt, hol meg sokkal többet eszik, mikor milyenje van:) Szóval ha szépen gyarapodik, van elég pisis-kakis pelus, akkor nincs baj.

Szerintem nem baj, ha kevesebbet eszik, õ tudja, mennyire van szüksége. Az én kislányom is össze-vissza eszik, hol teljesíti a 150es szabályt, hol meg sokkal többet eszik, mikor milyenje van:) Szóval ha szépen gyarapodik, van elég pisis-kakis pelus, akkor nincs baj.

Egy 11 hetes babanak mennyit kell megennie?

Anyatejes.hany mlt?

Legjobb válasz: Szia!Nekem a védõnõ azt mondta hogy ahány kg. a baba azt meg kell szorozni 150-el és el kell osztani annyival ahányszor eszik.A Te babádnak még 6x kellene enni.Õszinte leszek nekem nem vált be.Mármint a számítás jó volt csak a kislányom nem tudta hogy neki ennyit kellene ennie.Szerintem szopiztasd úgy ahogy igényli.Ne aggódj Õ tudja mennyi kell neki.Én is szétaggódtam az agyam.Amikor vittem méretni kiderült hogy 1 kg hízott 1 hónap alatt.

Szia!Nekem a védõnõ azt mondta hogy ahány kg. a baba azt meg kell szorozni 150-el és el kell osztani annyival ahányszor eszik.A Te babádnak még 6x kellene enni.Õszinte leszek nekem nem vált be.Mármint a számítás jó volt csak a kislányom nem tudta hogy neki ennyit kellene ennie.Szerintem szopiztasd úgy ahogy igényli.Ne aggódj Õ tudja mennyi kell neki.Én is szétaggódtam az agyam.Amikor vittem méretni kiderült hogy 1 kg hízott 1 hónap alatt.

Mennyi időnként kell széklete legyen egy 11 hetes babának?

Tenap du 2 óta semmi nem jött ki. Igaz ha én banánt eszek az neki is megfogja a székletét? Milyen hashajtót v vmi mást adjak neki. Sir mert nem jön ki, lázmér?s dolog nem jött be.

Legjobb válasz: Szia. Maszi´rozd meg a hasát,majd a lábait o´vatosan nyomd a hasához,tartsd ott 20-30 mp-ig.Ezt ismételd,amíg nem lessz széklet.Nálunk ez beválik. Egy nap kimaradás nem gondd.Lessz valószínü estére.Szoptatós babáknál pár nap nem gond. Ha nem segít semmi,próbálj meg kamilla teát adni neki MINDEN NÈLKÜL!!!(akkor, ha eddi´g nem kapott,mert akkor nem fog használni.) A babán igen megfogja a babád székletét,ezért kerüld még egy darabig.Èn is szeretm,de amíg szoptatok,nem fogok enni.Egye´l almát. 11hetes kislány anyukája.

Szia. Maszi´rozd meg a hasát, majd a lábait o´vatosan nyomd a hasához, tartsd ott 20-30 mp-ig.Ezt ismételd, amíg nem lessz széklet.Nálunk ez beválik. Egy nap kimaradás nem gondd.Lessz valószínü estére.Szoptatós babáknál pár nap nem gond. Ha nem segít semmi, próbálj meg kamilla teát adni neki MINDEN NÈLKÜL!!!(akkor, ha eddi´g nem kapott, mert akkor nem fog használni.) A babán igen megfogja a babád székletét, ezért kerüld még egy darabig.Èn is szeretm, de amíg szoptatok, nem fogok enni.Egye´l almát. 11hetes kislány anyukája.
Azt elfelejtettem i´rni, hogy az én lányomnak van mikor napi 3*, van mikor csak 1*van széklete.attól függ, hogyan tudja felhasznosi´tani a tejcsit.
Szerintem az a banán, amit te eszel, az õt nem fogja meg... Csak anyatejes babánál heti egy széklet is normális lehet! Hashajtót ne adjál, a kamillatea esetleg jó lehet, csak ne legyen rá allergiás...
Szia! A fiam és a lányomat is szoptattam. A fiamnak naponta 3x-4x is volt széklete, a doki azt mondta, meglátom, majd szorulásos lesz, ha naygobb lesz. Igaza lett! A lányom is szopizott és neki 2-3 naponta volt széklete, de akkor az ágynemût is cserélni kellett, mert annyit kakkantott! Láss csodát a dokinak megint igaza lett, mert nincsen szorulása a lányomnak. Azóta sok ídõ eltelt, a fiam 5 éves, a lányom pedig 3 éves! Szerintem ne aggódj, majd szépen rendezõdi fog magától is! A legjobbakat!


Mennyit eszik egyszeri étkezésre egy 11 hetes baba?

Legjobb válasz: Szerintem ilyen szabály nincs. Ha nagyon éhes, többet, ha meg csak cummog kicsit, mert közelségre vágyik, akkor éppen hogy csak valamennyit. Most írtam egy másik anyukának is, hogy hetente egyszer érdemes mérni, ha 100-150g hízás megvan, akkor minden ok. Havonta 450g-ot illik minimum felszedni, és akkor is rendben van. Ha igény szerint eteted, jól fog fejlõdni. Jó babázást!

Szerintem ilyen szabály nincs. Ha nagyon éhes, többet, ha meg csak cummog kicsit, mert közelségre vágyik, akkor éppen hogy csak valamennyit. Most írtam egy másik anyukának is, hogy hetente egyszer érdemes mérni, ha 100-150g hízás megvan, akkor minden ok. Havonta 450g-ot illik minimum felszedni, és akkor is rendben van. Ha igény szerint eteted, jól fog fejlõdni. Jó babázást!

Egy 11 hetes babónak mennyi az idelis súlya?

Három hete 4950g volt ma voltunk dokinál és csak 5220g volt. A dokin? marhára rámijesztett...

Legjobb válasz: Ja, és 3000g-mal született.

A kérdező hozzászólása: Ja, és 3000g-mal született.
Nyugodj meg szerintem most csak egy kicsit leállt a súlygyarapodása.Az én kisfiam 160ml eszik 5-ször de álltalában ez már kevés õ is tápszeres.3500g-al született most meg 6000g.30dkg-ot hízik hetente azt mondták hogy ez már a csúcsok csúcsa.(nem duci mert 62cm)
A kérdező hozzászólása: Jajj, nagyon köszi!! Azt is hallottam, hogy a tápszeres babók nehezebben híznak. Azt mondta a dokinõ, hogy próbáljam 3-3 és fél óránkét etetni ne 4 óránként. De olyan durván bánik ez a dokinõ velünk mindig, szerintem ki van akadva, hogy tápszeers a babó , másra nem tudok gondolni...a babóm kedve mindig jó, sokat mozog, "dumcsizi", nem tûnik éhesnek.Remélem nincs semmi komoly baja...
A kérdező hozzászólása: Viszont õ csak úgy 10-15 dekát szokott hízni hetente...
szia a keress másik orvost most már szabadon leheht válsztani, igen hosszú ideig fogtok hozzá járni, ha nem vagy vele megelégedve vált a tápszeres babák általában kövérek ez biztos mert már nem egy gyermeket láttam, az én két kislányom között is van elég nagy különbség az elsõ tápszeres volt sajnos mert nem tudott szopizni a száján lévõ daganat miatt, a második pedig szopizott a 18 hónapos sulyukat összehasonlítva is 4 kiló különbség van. majd fejlõdésnek indul sõt még vigyázni is kell vele
Szerintem a tápszeres babák sokkal gyorsabban híznak...
Ne is törõdj a dokival! Semmi gond, a lényeg, hogy hízik és jókedélyû baba. Az szerintem se igaz, hogy a tápszeres babák lassabban híznak, az én lányom születésétõl tápszeres 2830 grammal született, szombaton lesz 2 hónapos és tegnap 4360 grammot mértünk. Szerintem teljesen ideális. 8 hetes kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: Ok, de akkor mi legyen szerintetek? - 6x kb.150ml vagy - 5x kb. 16-170m Nekem a védõnõ nem mond soha semmit (nem is volt kint csak 1x), sõt mondhatni nincs is védõnõm, leszarják itt az egészet, Veresegyházon) a doki meg csak lecseszett...
A mi kislányunk is 11 hetes. Õ 3540 Kg-val született és most, 5335 Kg. Napi ötször eszik 130-160 között és tápszeres. Teljesen normális a te babucikád fejlõdése úgyhogy ne aggódj egy kicsit se! Gyerekorvost viszont sûrgõsen cserélj! Boldog babázást kívánok, csak így tovább! T.

11 hetesen két értékem pont a fele egy táblázatban leírtnak. Az orvos nem mondott semmit, de most hogy utánanéztem, kicsit megijedtem. Mennyire vegyem komolyan?

Fl: 4mm, Hum: 4mm. Combcsont és felkarcsont. Ezeknek 8-8 -at ír a táblázat. A CRL-ünk 54. Normális lehet ilyen eltérés?

Legjobb válasz: Igen, nem kizárt, hogy elírta. Amúgy meg van olyan doki, aki nem tud nagyon pontosan mérni. Semmiféleképpen ne adj erre! Ha aggódsz, kérj egy másik véleményt másik dokitól! Minden jót! 20 hetes kismami

Igen, nem kizárt, hogy elírta. Amúgy meg van olyan doki, aki nem tud nagyon pontosan mérni. Semmiféleképpen ne adj erre! Ha aggódsz, kérj egy másik véleményt másik dokitól! Minden jót! 20 hetes kismami
Szia! Nálunk VÉGIG, a 4D-n is ez volt a mûsor! És most van egy tökéletes, arányos babám! Ne aggódj! Semmi baj nincs! Üdv 5 hós baba anyukája
Tényleg 8-8-at ír a táblázat...talán elírta vagy olvashatatlan. Bocs de nincs jobb ötletem. Nekem egyszer egy egyértelmû 58-ra mondta (amit õ írt kézzel), h. nem az 48.

Mennyit egyen a 11 hetes babám?

2200 g-mal született, mára 4800 gramm, 11 hetes. Napi 6x eszik 120 ml-eket átlagban. Ez 720 ml, ami "elvileg" szükséges. Pár napja viszont kevesebbel is beéri. Emellett adjak neki bababizet? Tápszeres baba, sajnos, nincs tejem, csak napi 1x lakik jól a lefejt tejemmel.Egy ismer?söm kislánya 3 hetes és 6x eszik 180 ml-eket...mi a norma? van ilyen egyáltalán?köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom mi a norma, próbálom igényszerint etetni 10 hetes tápszeres babómat. Mi 7x eszünk 110-120-akat.Persze van mikor egyszer-egyszer 90-et van mikor lenyomja a 125-öt, szerintem elhet a tápszers babót is igány szerint etetni, a lényeg úgy tudom, hogy 2 -2 és fél óra azért teljen el a két etetés között az emésztés miatt.Én a nagy melegben adta neki babavizet (nagyon keveset ivott, de a pár csepp is számít), plusz bepróbálkozta a Mecsek babateával, de azt végképp nem itta...

Szia! Nem tudom mi a norma, próbálom igényszerint etetni 10 hetes tápszeres babómat. Mi 7x eszünk 110-120-akat.Persze van mikor egyszer-egyszer 90-et van mikor lenyomja a 125-öt, szerintem elhet a tápszers babót is igány szerint etetni, a lényeg úgy tudom, hogy 2 -2 és fél óra azért teljen el a két etetés között az emésztés miatt.Én a nagy melegben adta neki babavizet (nagyon keveset ivott, de a pár csepp is számít), plusz bepróbálkozta a Mecsek babateával, de azt végképp nem itta...
Ha tudsz fejni az jó.próbáld a babádat többször ciciztetni, mert ö jobban kitudja szívni a tejcsit, mint a fejö.Adhatsz neki vizet ha elfogadja.ö e´rzi, hogy mennyi kell neki.Ada´l annyit amennyit kér.Èn is azt hittem, hogy elapad a tejem, adtam neki ta´pszert, sokszor cicizett.Mára kiköpi a ta´pszert (ha csak próbálom)e´s me´g mindíg szoptatok.Igaz már eszik is.A lányom 5 hónapos múlt. Rakd melre, ahányszor csak enni kér.elözször cicizzen, utánna jöhet a tápszer amennyit ke´r.
Az én lányom 3540 grammal született és ma már öt kg. Napi ötször eszik 130 ml-t napközben, este az utólsó etetésnél pedig 160 ml. Éjszaka már négy hetes kora óta nem kel fel, átalussza az éjszakákat. Addig is csak egyszer kelt fel enni éjjel. Õ is tápszeres, mert elapadt a tejem. Szóval tök jól eszik az alapján amit írtál, de ha van tejcsid akkor valóban rakd minél többször cicire, bár nem biztos, hogy elég erõs a tejed. Amúgy szerintem is a baba tudja hogy neki mennyi kaja kell. Azomban azt tanácsolom, hogy az éjszakai felkelésrõl minél elõbb szoktasd le, és teát se adjál neki inkább csak babavizet. Én legalábbis csak azt adok neki két etetés között és nálunk bevállt így. Boldog babázást neked. T.

Mennyit egyen és mikor? 11 hetes cica Több helyen néztem de az nem nagyon van leírva, hogy mikor és mennyit egyen a cic.

8 hetesen, amikor elhoztam, azt mondták napi 5x-re egy alutasakosnyi mennyiséget adjak neki.

Legjobb válasz: Szerintem ez így teljesen jó, száraz legyen elõtte bõven, akkor abból tud annyit enni, amire szüksége van. A cicákra a túlevés annyira nem jellemzõ, mint a kutyákra. Ha már nagyobb lesz,nem kell neki ennyi nedves kaja, akkor érdemes figyelni a száraztáp zacskójára írt ajánlott mennyiséget a kora/súlya függvényében.

Szerintem ez így teljesen jó, száraz legyen elõtte bõven, akkor abból tud annyit enni, amire szüksége van. A cicákra a túlevés annyira nem jellemzõ, mint a kutyákra. Ha már nagyobb lesz, nem kell neki ennyi nedves kaja, akkor érdemes figyelni a száraztáp zacskójára írt ajánlott mennyiséget a kora/súlya függvényében.
Itt azt írja: [link] "Az alábbi etetési útmutató segíthet nekünk az etetések kalkulálásánál: kora Kiscica súlya Napi tápszer kb. Napi etetések száma 1 hetes 100 g 25-30 ml 10 2 hetes 200 g 45-57 ml 8 3 hetes 300 g 70-85 ml 6 4 hetes 370 g 90-110 ml 4 5 hetes 450 g 110-125 ml 3 A fenti táblázat útmutató csupán, természetesen ennél ehetnek többet-kevesebbet a kiscicák. A lényeg az, hogy a tendencia a növekedés irányába mutasson. Ne essünk kétségbe azonban, ha a kiscica 1-2 napot kihagy a gyarapodásban sõt esetleg elkezd fogyni, csak akkor jelent ez problémát, ha ez több napig fennáll. Ebben az esetben mindenképpen forduljunk állatorvoshoz. Az egyszerre megevett mennyiség miatt ne aggódjunk, ameddig éhes nyugodtan kapjon enni. " Vagyis a te cicádnak elvileg napi 3x-i etetés már elég lenne. vigyázz el ne hizlald. :) Oltásokat megkapta már? Itt meg azt írja: [link] hogy 12 hetesen jár a legkisebb kockázattal az ivartalanítás.
Ja és fontos a kaja minõsége is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az elsõ oltását kapta meg múlt héten. Nagyon rosszul viselte. Bár lehet, hogy csak sajnáltatta magát, de bejött neki :) Utána napokig sírt ha hozzáértem a szúrás helyéhez. Még benti. Befejezi az oltásokat és utána megnézheti a világat is. Ez az ivartalanítás érdekes kérdés. Kandúroknál nekem a fél évet ajánlották megvárni, hogy a húgycsövek ki tudjanak fejlõdni. Gondoltam ezt megvárom. De mindenféleképpen ivartalanítjuk max õsszel.

Ma elhoztam egy 10-11 hetes németjuhász kölyök kutyát. Mennyi idő lehet mig megszok és elfogad engem illetve az uj helyét?

Eddig a testvérével volt egy helyen állandóan játszadoztak. Kis elevenek voltak ketten. Ebb?l hoztam el egyet (szuka volt mind2). Most kicsit meg van szepenve gondolom, uj hely uj gazdi. Nincs játszótárs. és persze ha bezárom valahova vonyit, ki nem engedhetem mert elcsámborog sajnos ki tud jutni az utcára. Mert a szomszédban épitkezés van és.. :S . Hívásomra még egyáltalán nem jön hozzám.

Legjobb válasz: 1 nap alatt ne várj semmit egy kiskutyától. SZép lassan, pár nap alatt megszokja, hogy vele vagy, a gyere parancsra meg a nevére már általában 1 hét után hallgat egy kutya. Vidd el kutyasuliba, hamar megtanul majd mindent foglalkozz vele sokat, játsz vele. Egy kutya szemében az ember ugyanúgy fajtárs, mint egy másik kutya (viselkedési kísérletek alapján)

1 nap alatt ne várj semmit egy kiskutyától. SZép lassan, pár nap alatt megszokja, hogy vele vagy, a gyere parancsra meg a nevére már általában 1 hét után hallgat egy kutya. Vidd el kutyasuliba, hamar megtanul majd mindent foglalkozz vele sokat, játsz vele. Egy kutya szemében az ember ugyanúgy fajtárs, mint egy másik kutya (viselkedési kísérletek alapján)
Az én kicsimnek (3 hós volt akkor) 3-4 nap volt mire abbamaradtak az éjjeli rendszeres "kapu elõtt fekszem és sírok" programjai. 1 hét után már a nevére is hallgatot, jutalomért ült és behívás is ment, persze csak zavaró tényezõk nélkül.
Ne aggódj, nekem is most van kiskutyám, egy hónapja van nálunk. Az elején teljesen kétségbe voltam esve, hogy nem érzi jól magát és sosem fog velünk megbarátkozni aztán eltelt kb egy hét és azóta le sem tudom magamról rázni a kis manót :D Persze nagyon sokat foglalkoztam vele, nem siettettem a dolgot, csak óvatosan közelítettem, nem kergettem mikor elszaladt (mint apukám, aki azóta is az egyetlen ember akit mindig megugat XD) Szóval nyugi, nem lesz ott gond :)

11 hetes a babóm. Kiskádban fürdetjük és egyre jobban élvezi a fürdést. Ti mennyi vízben fürdetitek?

Legjobb válasz: Mi még állványos kádban fürdetünk, majdnem 5hós a bébink, de lassan kinövi. AS víz szintje annyira magas, hogy ellepje a kis testét, miközben a kezemmel alátámasztva tartom a fejét. Te hagyod, hogy víz menjen a fülébe?

Mi még állványos kádban fürdetünk, majdnem 5hós a bébink, de lassan kinövi. AS víz szintje annyira magas, hogy ellepje a kis testét, miközben a kezemmel alátámasztva tartom a fejét. Te hagyod, hogy víz menjen a fülébe?
Szia! Én annyi vizet engedek, hogy háton fekve a babának a teste feléig érjen. Pont annyi, ha oldalra fordítja a fejét nem merûl el az arca.
A kérdező hozzászólása: Mi is állványosban fürdetjük szivacsbetéttel. Így nem kell tartani fürdetés közben.Csak annyi vizet tettünk eddig hogy a pociját félig érte.A fülére nagyon vigyázok hogy ne menjen bele víz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!