Találatok a következő kifejezésre: Mennyit anyatejet egy 2 hetes (4 db)

Mennyit anyatejet eszik egy 2 hetes kisbaba?

A kisfiam 2 hetes,és úgy érzem nincs elég tejcsim.Most cumisüvegb?l megetettem 125 ml-er tejcsit evett egyszerre. Ez normális , sok vagy kevés??

Legjobb válasz: Miért nem szopizik? Honnan gondolod, hogy kevés? Így szokták elszúrni, hogy azt hiszik, mellétáplálnak és vége.. Írj privit, ha gondolod, vagy kérdezd Õt: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/

Miért nem szopizik? Honnan gondolod, hogy kevés? Így szokták elszúrni, hogy azt hiszik, mellétáplálnak és vége.. Írj privit, ha gondolod, vagy kérdezd Õt: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
Ne etesd üvegbõl, mert és is így rontottam el!!!! Szoptatsd, szoptatsd, szoptatsd és MÉRD!!! Ne adj neki üveget, a 125 mili tök jó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Méregetem, van olyan hogy 150 gr-ot is szopizik, de változó! Csak annyira aggódom hogy nincs neki elég tejcsim!

Kisfiam 2 és fél hetes, lefejt anyatejet cumisüvegből adom neki, a súlya 4400 gr. Mennyit eszik egy ennyi idős és ilyen súlyú baba egy evésre?

Általában 3 óránként eszik, de van, hogy ez kitolódik akár 5 órára is, én nem keltem fel 3 óra múlva, ha esetleg tovább alszik ez gond?- mivel ilyenkor szinte kimarad egy étkezés adhatok neki többet? (egyébként 110 ml adok neki egy etetésre...)

Legjobb válasz: Miért nem szoptatsz? A baba a súlya 1/6-át eszi meg egy nap 6X-i elosztásba-átlag. Nem minden evésre egyformán eszik. Nem baj, ha nem kelted fel, ha éhes , úgyis felkel. Annyit adj neki, amennyit kér, de a "nagykönyv szerint"

Miért nem szoptatsz? A baba a súlya 1/6-át eszi meg egy nap 6X-i elosztásba-átlag. Nem minden evésre egyformán eszik. Nem baj, ha nem kelted fel, ha éhes , úgyis felkel. Annyit adj neki, amennyit kér, de a "nagykönyv szerint"
Én is cumisüvegbõl etetem és nekem is 100-110-et eszi meg. Nem is kell felkelteni, én se szoktam. Ha éhes úgyis felkell. És nyugodtan adhatsz neki többet, ûgyis csak annyit eszik amire szüksége van. Nem fogod túletetni.
Én is üvegbõl adtam neki a tejet, és napi ötször evett 100-110 ml-t. Szépen fejlõdött, tehát elég volt neki, és én sem keltettem fel azért, hogy betartsuk a 3 órát. Ha gyarapszik, napi öt pisis pelusa megvan, a kutacsa sem süppedt, akkor minden rendben. :)

Szoptatott 2 hetes babák? Mennyi anyatejet iszik ki egy evésnél?

Legjobb válasz: Köszi. Mi is ez a150ml?Errõl még nem is hallottam. Elmagyarázná valaki?

A kérdező hozzászólása: Köszi. Mi is ez a150ml?Errõl még nem is hallottam. Elmagyarázná valaki?
Testsúlykilogrammonként 150 ml-t "kell" meginnia egy babának. De ez leginkább tápszeres babákra vonatkozik, illetve ez csak egy nagy átlag, nem lehet csak ebbõl kiindulni! Vannak babák, akik kevesebbel is beérik, de egyes babák többet esznek.
Pl. 6x eszik egy nap és 4 kilós a baba: 150x4 = 600 ml 600/6 = 100 ml/egy étkezés De ez így nagyon tudományos, nem így mûködik egy kisbaba. :) Az én lányom ennél jóval kevesebbet szopizott, mégis szépen fejlõdött és eleget hízott.
nem milli, hanem gramm testsúly * 150 gramm anyatej a napi adagja
Nekem 90-120-at eszik, naponta 5 alkalommal. Volt, amikor csak négyszer és 1 hetes. Akkor ez sok??
A kérdező hozzászólása: Köszi a magyarázatot:) Így már érthetõ. Szépen fejlõdik, gyarapodik a súlya. Csak érdekelt, másoknál mennyit szopizik.


Kisfiam 2 hetes, masfel napja nem tud kakilni, faj a pocija is nagyon. Nem tud aludni sem, pedig latszik rajta mennyire almos. Most tobb tapszert kap mint anyatejet, mert egyre kevesebb van sajnos. Lehet ez a gond? Mit lehet csinalni a szorulassal?

Legjobb válasz: Vegyél édesköményt a gyógyszertárban, fõzz belõle teát és itasd meg vele. De gyorssegélynek az is jó, ha lázmérõvel kicsit ingerled a végbelét, az is szokott segíteni.

Vegyetek egy szélcsövet. Én mindkét gyereknél használtam, hidd el nem tud rászokni, viszont megkönnyebbül. FEldugod a csövet kb. másfél centire és forgatod, forgatod, vagy hogy akár egy percig is. Közben a vékony csövön majd hallod ahogy jönnek a pukik és kibuggyan a kaki is. Az én lányom 10 hetes épp pár perce szélcsöveztem mert egész nap láttam rajta, hogy kell de nem ment és most újra felébredt rá. Megcsöveztem, kakilt szépen és most nyugodtan alszik. Patikában pár száz forint. Dokim szerint is mindennél hatásosabb, a tea konkrétan egyik gyerekmnél sem ért [email protected]@@@rt sem.
A Milumil HA Start Optima tápszer jó. Van Milumil Komfort tápszer is, ami szintén hypoallergén és kimondottan hasfájós, szorulásos babáknak van.
utolsó vagyok, a Humana nálunk is szörnyû szorulást okozott. A Mildibé egész jó ilyen téren.
Az 5 nap az sok!!!! Max. 3 nap, de már az is a határ...
nagyobbaknál 1 kanál olivaolaj segít ezen a gondon, de ilyen picinél nem tudom. esetleg egy nagyon pici olaj.
Az édeskömény teával is vigyázni kell, mert nem mindegyik babának használ. Van olyan, amelyik babánál épp hasfájást okoz vagy fokozza a már meglévõt. Nálunk ez volt sajnos... :(
Felesleges teáztatni ilyen kicsinek szerintem. Nálunk is ez volt a gond és a tápszerváltás segített. A Humana tápszertõl szorulása volt, a Beba Start-tól ment a hasa. A Milumil vált be végül. Tény, hogy az anyatejes babák nem küzdenek ennyit a kakival, de nekem sem volt elég tejem sajnos. Segített, hogy szoptatás után még fejtem is akár éjszaka is.
Szia! Nekem a kislányomnak megy nehezen a dolog. Mi lázmérõvel szoktuk picit megpiszkálni a popsiját és az segíteni szokott. Nem mondom, hogy rendszeresen ezt kell csinálni, de mi néha-néha szoktuk, aztán beáll a rend. Egyébként érdemes errõl a gyerekorvossal beszélni.
Vegyél édesköményt a gyógyszertárban, fõzz belõle teát és itasd meg vele. De gyorssegélynek az is jó, ha lázmérõvel kicsit ingerled a végbelét, az is szokott segíteni.
Max 5 nap ami normális. Utána megfelelõ módon kell segíteni nekik. Nem egészséges ha nem ürül ki megf. idõközönként a széklet. Ugyan olyan kellemetlen tud nekik lenni, mint nekünk felnõtteknek. A sok ballasztanyag pang a beleiben. Nagy butaságot ír az aki írja, hogy 10 napig normális. Gondolj csak bele. A leghumánusabb a lázmérõ ha 3 naponta és 3-4 alkalom, majd várj rá egy napot. Ez megoldja a problémát. Egy hozzáértõ :)
Én is azt mondom, hogy szélcsõ vagy lázmérõ. Bedugod a végét, körkörösen megmozgatod, ezzel ingerled a záróizmokat - ez tutira kakit eredményez. Egyébként meg cukros kamillatea is segít a kakiban, de ezt nem szabad folyamatosan adni, csak 3-4 naponta, mert hosszú távon szárítja a beleket, és pont székrekedést okoz ezzel.
A kérdező hozzászólása: Ja, es a torne sem segit.. :(
a 22:00-s szélcsöves vagyok: szakirodalom szerint még az 5 nap elfogadható , de én sosem vártam ezzel még 3 napot sem. Inkább a csõ és jöjjön ki, mert a 3. napon már mindig jöttek a bûzös pukik (tehát már pangott odabent de kijönni nem tudott) úgyhogy olyankor már nem vártam. De tegnap "csak" 1.5 napnyi próbálkozáson volt túl, mikoris elõszedtem a csövet, mert egy önzõ, gonosz anya vagyok és szerettem volna egy nyugodt éjszakát így jött a csõ, kijött a kaki és nyugodtan aludhattunk mindketten


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!