Találatok a következő kifejezésre: Mennyit alszik egyhetes (2 db)

Mennyit és milyen elosztásban aludt/alszik egyhetes babátok?

Kisfiam 9 napos. Az éjszakákkal nincs gond, általában kb. 2-2,5 órát alszik két etetés közt. Viszont tegnapelőtt késő délutántól este kb. 10-ig nem aludt el, tegnap szinte egész délután nem aludt, ma pedig délelőtt se nagyon sikerült, és délután sem. A nem alvás azt jelenti, hogy szoptatás közben azért rendszeresen elalszik, büfiztetés alatt alszik, ha ringatjuk, el-elalszik, de ha letesszük, 20 percen belül felébred. Tehát azért félórákat többször is alszik.

Legjobb válasz: Szerintem tök normális, amit a babád csinál. Egy ilyen pici akkor ébred még csak fel, ha valami baja van (kaki, pisi, kaja, stb.). Lehet, h keveset eszik egy evésre, ezért a pocakja felkölti. De lehet, h fáj neki. Egy ismerõsöm mesélte, h az elsõ két gyerekét túlhordta, a 3.at pedig 2héttel hamarabb szülte a kiírtnál. A 3. folyton aludt az elsõ 2-3hétben, a másik kettõ viszont sokkal éberebb volt. Egy kb. idõre születõ baba 2hétig csak eszik-alszik. Az õ esetében a túlhordottak azt a 2hetet még a pocakban letudták. Nem lehet, h nálad is ilyen áll fent?

Szerintem tök normális, amit a babád csinál. Egy ilyen pici akkor ébred még csak fel, ha valami baja van (kaki, pisi, kaja, stb.). Lehet, h keveset eszik egy evésre, ezért a pocakja felkölti. De lehet, h fáj neki. Egy ismerõsöm mesélte, h az elsõ két gyerekét túlhordta, a 3.at pedig 2héttel hamarabb szülte a kiírtnál. A 3. folyton aludt az elsõ 2-3hétben, a másik kettõ viszont sokkal éberebb volt. Egy kb. idõre születõ baba 2hétig csak eszik-alszik. Az õ esetében a túlhordottak azt a 2hetet még a pocakban letudták. Nem lehet, h nálad is ilyen áll fent?
mi is így vagyunk.csak az éjszakák jobbak 3, 5-4 sõt van most hogy 5 órát is alszik.(1hónap és 1 hetes)nem akarlak elkeseríteni, de ez így lesz legalábbis nálunk így volt sírással megspékelve és ez így együtt nálunk hasfájás.nálatok sír a babád ilyenkor?nem keményedik a hasa?mert elõször nem tudtam mi van, de vannak rá már egész jó cseppek, ha ez van nálatok is.de szurkolok hogy ne így legyen.
Nekem egész nap aludt. Be volt sárgulva a kórházban és csak az etetésekre ébredt fel de szopi közben úgy kellett ráadásul költögetni h egyen. :) Ez eltartott kb 2 hétig. Utána nekünk is volt olyan idõszak amit te írtál. Aztán azon is átmentünk. De volt h vissza-vissza tért 1-2 napra. :) Most 5 hónapos és most se mondanám még h mindig ugyanúgy alszik. Vannak napok amikor szinte eszik alszik. Aztán van olyan is h alszik egy nap 2x fél órát és letelt. :)
Az én kisfiam 11 napos... az elejétõl fogva este átalussza az 5 - 6 órát. Napközben 3 óránként kel fel enni. Soha nem keltjük, kel magától. 1-2 napja van, hogy õ sem alszik, hanem csak nézelõdik, nem baj az, ha álmos úgy is aludni fog :) ) Ha közben sír, az már más..
A kérdező hozzászólása: Értem, ezek szerint nem vagyunk egyedi eset. Csak mindenhol azt lehet olvasni, hogy az újszülöttek egész nap alszanak. Általában nem sír, nézelõdik vagy cicire kéredzkedik. Ma volt két, szerintem hasfájós sírása is - remélem, nem folytatódik. Általában egyszerre egy mellbõl etetem. Kipróbálom, hogy mindkettõt megkapja, hátha akkor jobb lesz a helyzet - bár amikor leveszem, nem tûnik éhesnek. De az is lehet, hogy csak elfárad, és azért hagyja abba a szopást.
A kérdező hozzászólása: Második, épp a kiírt napon született, igaz, hogy nem a menzesz szerint lettem kiírva (az alapján pár nappal elõbbre kellett volna). Érett, nagy baba volt, nagyon erõs, és már zöld volt a magzatvíz (vajúdás alatt került bele a meconium). Szóval akár ebben is lehet valami.
ha hasfájós, maradjon csaj egy cicin szerintem arra a 2, 5-3 órás etetési idõre. Mert a tejcsi eleje vizesebb, könnyebben megfájdul tõle a hasa, és akkor nem kapja meg a táplálóbb hátsó tejet. Nekem legalább is így vált be, 6 hetes a babám, és még mindig nagyon szakaszosan eszik, be-be alszik. Így 3 óránként fejek, de addig csak egy cicit használok.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Kísérletezgetünk, úgyhogy minden ötlet jól jön. :)
igen igaza van az utolsónak, nekem ezt a védõnõ mondta.meg ha tényleg hasfájós lesz vannak ezek a különféle cseppek.nekünk a Bio-Gaia meg az espumisán együttes szedése jött be.a védõnõ és a doki javaslatára.délelõtt szedi az espumisant és a másikból meg csak este kap 1x, mert azt csak egyszer lehet adni.

Mennyit alszik az egyhetes baba?

Legjobb válasz: kb.naponta 18 orát!

kb.naponta 18 orát!
Szia.Az ennyi idõs babók még csak enni kelnek fel jó esetben.A sógornõm picije álltalában egész délelõtt fent van és csak du meg éjjel alszik .Persze 3 óránként cicizésre felkel.
egyénenként picit eltérõ, de nagyjából 16-18 órát. mi is ennyi idõsek vagyunk, nálunk napközben fele idõt átalussza, felét átnézegeti :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!