Találatok a következő kifejezésre: Mennyit alszanak napközben (214 db)

1, 5 év körüli gyereked mikor és mennyit alszik napközben? Egyáltalán meddig alszanak napközben is a gyerekek?

Én úgy emlékszem, hogy anno huszon évvel ezel?tt nekem aludni kellett még az oviban is. Meg öcsémnek is, 15 éve. Ehhez képest az én 19 hónaposom egy hete nem akar aludni napközben. Eddig egyszer aludt dél körül minimum 1,5 órát, de volt hogy 2-t is. Most meg semmi. A hétvégén azért aludt 30-40 percet összesen napközben, mert kocsival mentünk valahova, és az autóban aludt. De egyébként semmi, csak a hiszti. Kezdjek hozzászokni, hogy annyi id?m se lesz a háztartásra mint eddig volt?

Legjobb válasz: Nem egyformák a babák az alvásigényt tekintve sem. Az én 23 hónapos kisfiam még mindig gond nélkül egyben letol napközben 2,5-3 órát. Unokahúgom kislánya 4 hónappal fiatalabb nála, és hónapok óta nem alszik napközben.

Nem egyformák a babák az alvásigényt tekintve sem. Az én 23 hónapos kisfiam még mindig gond nélkül egyben letol napközben 2, 5-3 órát. Unokahúgom kislánya 4 hónappal fiatalabb nála, és hónapok óta nem alszik napközben.
Az jó! Lehet, hogy csak a meleg viseli meg. Nem?
A kérdező hozzászólása: 2, 5 órát aludt délután 4-tõl fél 7-ig... Most talán már alszik.
17 hónaposom ebéd után alszik 2-3 órát. Remélem, ez még sokáig így is marad!
Az én 1 éves kisfiam már csak naponta egyszer alszik 1-1, 5 órát. (De sajnos van, hogy csak 40-45 percet). Ellenben este bezzeg még mindig kel egyszer...
A kérdező hozzászólása: Most aludt el...
A kérdező hozzászólása: Na igen, az esti alvás is kezd káosz lenni mióta nem nagyon alszik napközben, csak ezt el is felejtettem írni... 17 hónapos korában sikerült megtanítani egyedül szépen elaludni, addig vagy cicin aludt el, vagy ringattam. Akkor elhagytuk a cicit is, meg a ringatást is, és azóta nagyon ügyesen aludt. Most pár napja meg nem bírok vele. Este is minimum fél óra hiszti után alszik el, 10 óra tájékán. Eddig fél 10-kor már aludt. Valaki emlegette, hogy legyek erélyesebb. Ezt hogy értetted? Nem ringatom, nem tutujgatom, ma már sírni is tovább hagytam mint eddig: 15 perc üvöltés után mentem be hozzá...
most lesz másfél éves a lányom, és egy jó hete mi is szenvedünk a déli alvással. Látom rajta, hogy álmos csak nem akar. veszekedések árán tudom csak elaltatni. De ha elalszik, akkor szokás szerint 70 percet alszik. Ha nem sikerül, akkor 4 órakór már nagoyn ki van , nem lehet birni vele. De azt is megfigyeltem, hogy nem szabad reggel aludni hagyni sokáig mert az is bezavar. Fél 8-kor keltem. Aludna õ akár 9 ig, de akkor borul az egész nap!
15 hósomm, még napi 2_ alszik, viszont a 6 kor kel, de 8 kor visszalaszik 1 órát, délután meg 2-2, 5 órát. Én meg a 2 alvásról nem tudom leszoktatni, de ha neki így jó, akkor aludjon:-) este fél8 -8 között alszik el, reggel 6 fél 7 ig. Néha 7 ig. viszont mikor bejött a hûvösebb idõ, aludt reggel 9 ig:-) de jó volt:-)
Az én kisfiam lassan másfél éves, délben alszik 2-2, 5 órát. A nagyfiam 6 éves, 4 és fél éves koráig minden délután aludt még itthon is nemcsak az oviban, akkor született a tesó és utána már nem tudtam a kettõjük alvását összehangolni, így az itthoni alvás elmaradt. De az oviban még el-elaludt, max. egy fél éve nem alszik, csak fekszik. Egy 1, 5 éves gyereknek még nagyon nagy szüksége van a napközbeni alvásra, valahogy próbáld meg visszaállítani a déli alvást, mert estefelé, amikor elkapja majd az álmosság, kezelhetetlen lesz. Most még ki tudtok menni és jobban elvan, de ha beáll a rossz idõ és bent lesz estig megzavarodsz vele. Legyél eréjesebb egy kicsit vele!
Az én lányom 19 hónapos. Ebéd után, kb. fél 1-kor szokott elaludni, és 3 órát alszik. Mikor a nagy kánikula volt, múlt héten és elõtte, akkor sokszor csak 2 órát aludt. De ha nem alussza meg a 3 órát, olyankor nagyon nyügös, és kell neki egy fél óra, mire elmúlik a hiszti.
az én másfél évesem még 2-3, 5 órát alszik napközben és még 11 órát éjszaka. Nem lehet, hogy csak a meleg zavarta meg? A kisfiam pár napja már nem alszik reggel 9 óráig, csak 8-ig, szerintem a meleg miatt.
Akkor itt a gond. Ha fél 7 kor kel fel és ilyen nagyot alszik délután akkor ne csodálkozz hogy nem akar elaludni este se idõbe, meg délután se. Gondolom reggel tovább alszik, azért nem álmost még délbe. Én se tudok elaludni ha még nem vagyok álmos hiába fekszem le. Szerintem ne hagyd ilyen sokáig aludni. hanem 1-1, 5 óra után keltsd fel. Biztos nyügös lesz, de ki kell birni. Aztán reggel se hagyd sokáig aludni (nem tudom meddig alszik) de legkésõbb fél 8-kor keltsd fel és akkor 1 óra körül már biztos le tudod rakni. Fõleg ha mentek jásztótérre is vagy sétálni, tehát kifárasztod. Egy pár napba bele fog telni az átállás, addig kicsit nyügösebb lesz, de ha betartod, akkor szerintem sikerülhet.

Mennyit alszik napközben és éjszaka a 15 hónap körüli babátok?

Valamiért a környezetemben minden anyuka csodálkozik, hogy a lányom, csak max. 1,5 órát alszik napközben éjszaka kb. 10 órát. Az tény, hogy késõ délután már fáradtabb, délelõtt meg sajnos max. fél 12-ig tud fennmaradni. A két alvás ellen már nagyon tiltakozik.

Legjobb válasz: Napkozben 1-3 ora kozott aludt eddig, ez valtozo nala mennyire faradt. :-). De atlagban 1,5 ora szokott lenni. Este 8-9 kozott megy aludni es 7-8 kozott kel reggel. Egyszer alszik egy nap mar jo ideje. :-) Nalunk ugyanaz van mint nalatok, :-) szerintem ne is foglalkozz vele tok normalis ahogy alszik a gyerkocod. Nekem a vedono is mondta h teljesen jo ahogx alszik a lanyom.

Napkozben 1-3 ora kozott aludt eddig, ez valtozo nala mennyire faradt. :-). De atlagban 1, 5 ora szokott lenni. Este 8-9 kozott megy aludni es 7-8 kozott kel reggel. Egyszer alszik egy nap mar jo ideje. :-) Nalunk ugyanaz van mint nalatok, :-) szerintem ne is foglalkozz vele tok normalis ahogy alszik a gyerkocod. Nekem a vedono is mondta h teljesen jo ahogx alszik a lanyom.
Szerintem is normális. A fiam pont 15 hónapos, nappal egyszer alszik 1, 5-3 óra közti mennyiséget. Nem tudom, mitõl függ. Este viszonylag korán alszik (most pl már alszik), de 8-fél9-kor mindenképp, reggel viszont korán kel. Jobb esetben 6-kor, de van, hogy már 5-kor fent van. Hiába fektetem le késõbb este, a kelés nem változik, szóval õ ilyen. Neki is megvan a 10óra éjszaka. Mivel korán kel, õ sem bírja fél12-nél tovább, néha az ebéd is csúszik emiatt. Este 8-kor meg általában álmos. Szerintem nincs ezzel baj. Ja, és teljesen magától állt át egy alvásra, kényszeríteni sem tudom kettõre. Ez a saját ritmusa.
igaz a kislányom még csak 14hónapos de már lassan 1hónapja hogy nem bírom le tenni napközben aludni így egész nap fent van 8kor van fürdetés és utána alszik reggel 9ig.
A ksfiam pár nap híján 15 hónapos. Napközben minimum 2 órát alszik, sokszor még ennél is többet. Ha idõ elõtt fölébred, nagyon nyûgös. Este pedig legkésõbb 9-kor /de inkább korábban/ alszik, viszont nem alussza át az éjszakát. Mostanában elég gyakran kel, a foga zavarja, olyankor cicin alszik vissza. Reggel 7 körül kel.
Kisfiam 15 hónapos, délelõtt és délután is 2-2 órát alszik. Este fél8-8-tól reggel fél7-ig.
Napközben 3, 5-4 órát aludt (egyben, mert 10 hónapos kora óta csak egyszer alszik), éjjel 12 órát. Most egyébként 2 éves és most is így alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint csak erre felé csodálkoznak ezen az anyukák.

2honapos, tápszeres babád mennyit alszik napkozben?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám ugyan anyatejes is, csak egyre kevesebbet tudok lefejni sajnos, ezért kell a tápszer. Napközben alig alszik a kislányom, aki 6-án lesz 2 hónapos. Van, hogy alszik 1 órát, utána felébred, órák múlva alszik fél órát, de egyhuzamban csak kora délelõtt alszik több órát is. Éjjel viszont már 8-10 órát alszik. Neked?

Szia! Az én babám ugyan anyatejes is, csak egyre kevesebbet tudok lefejni sajnos, ezért kell a tápszer. Napközben alig alszik a kislányom, aki 6-án lesz 2 hónapos. Van, hogy alszik 1 órát, utána felébred, órák múlva alszik fél órát, de egyhuzamban csak kora délelõtt alszik több órát is. Éjjel viszont már 8-10 órát alszik. Neked?
Napközben az evések között mindig alszik 1-2 órát, 4 óránként eszik.
Napközben általában 3-4 órát összesen, éjjel pedig 10-12 órát.
Szinte semmit. 10-én lesz 2 hónapos. Délelõtt alszik kb. 20 percet, de azt szigorúan csak a karomban. Délután sétálás közben fél órát, jobb esetben 1 órát. Ezen kívül néha 4-5 percekre csukva van a szeme, de nem hiszem, hogy annyi idõ alatt elaludna. Nekem az éjszaka is durva. Elalszik 8 körül, hajnal 2-kor eszik, utána pedig kb. 4-ig nem hajlandó aludni, "játszani" akar. Fél 6 körül pedig végleg felkel. Ennyi.


8 hónapos babátok mennyit alszik napközben? Hányszor? Este mikor alszik el?

Legjobb válasz: Szia! Nyolc hónapos fiam napközben kétszer alszik 1-1 órát.Van amikor összevonja, és egyszer alszik 1,5 órát.Este nyolckor alszik el, 05-ig alszik, akkor eszik, és még visszaalszik 8-9-ig. /Z/

Szia! Nyolc hónapos fiam napközben kétszer alszik 1-1 órát.Van amikor összevonja, és egyszer alszik 1, 5 órát.Este nyolckor alszik el, 05-ig alszik, akkor eszik, és még visszaalszik 8-9-ig. /Z/
Reggel 6.30-kor kel, néha alszik délelõtt, de már nem jellemzõ.11.30-tól alszik általában 13.30-ig.Délután 16.30-17-ig.Este 20.30kor alszik el. Éjjel sokat felvan sajna, cumival szerencsére visszaalszik.
kisfiam reggel általában 8 körül kel.dél körül elalszik és úgy 2 órát szunyál.délután már nem alszik kb 1, 5 hónapja.nem tudom miért, kicsit korainak tartom a napi 1 alvást, de ha neki elég én nem eröltetem a délutánit.este fél 8 körül alszik el.éjjel 3x kel enni, de van hogy csak dudlizik(1 körül, 4 és 6 körül ált). /S/
reggel 6-7 között ébred, aztán olyan 9-10 körül ismét alszik 1-2, 5 órát. délután 2-3 között alszik el ismét és akkor is kb 1-2 órát alszik. este 9-fél 10 körül alszik el. van amikor éjjel felkel és nem akar visszaaludni, máskor viszont átalussza nyikkanás nélkül az éjszakát.
Szia, nálunk az utolsóval ugyanaz. Annyi még, hogy idõnként du. kihagyja, akkor elalszik este 8-kor. Illetve, néha mostanában du. csak f6 fele alszik el, alig egy órát. Van, h kétszer fél órát sem, de éjjel alszik, kivéve, ha betegség volt v. lesz.
Nálunk 4x alszik még mindig, fél-fél órákat. Este 10kor alszik el és általában 7 körül kezdõdik a nap, éjjel 1-2x felébred, akkor fél-fél óra alatt visszaringatjuk, nem kap enni.

Három hónapos babátok mennyit alszik napközben és mikor alszik el este?

Kisfiam nem sokat alszik napközben, viszont este is elég késön alszik el 11 körül. Remélem késöbb majd el tud aludni korábban is...

Legjobb válasz: Az enyém is ilyen. fél órákat alszik napközben, és még most is itt leskelõdik az ölemben. Max 5 órát alszik éjjel de néha annyit sem. A védõnõm szerint enm kell félteni, ha álmos úgyis alszik.

Az enyém is ilyen. fél órákat alszik napközben, és még most is itt leskelõdik az ölemben. Max 5 órát alszik éjjel de néha annyit sem. A védõnõm szerint enm kell félteni, ha álmos úgyis alszik.
az én babám épp 3 hónapos kora óta alszik újra nagyokat. nappal szopik közben 2-0, 5 órákat (estefelé csak felet, délelõtt 2órát), éjjel 2 szopival megszakítva 12 órát, tehát 4 óránként ébred.

9-10 hós babátok mennyit alszik napközben/éjszaka? Mennyit van járókában és mennyit "szabadon"?

Legjobb válasz: Az én fiam 9 hós és általában reggel legkésõbb 9:30-kor ébred,12-14 óra között alszik 1,5-2 órát és mikor hogy jön ki van amikor du. 5-6-7 körül elalszik és ez változó hogy mennyit alszik attól függõen hogy mennyire fáradt el.Ha mondjuk 5-6 körül alszik akkor általában fürdés után 8-9 körül már alszik,de a napokban volt olyan is hogy éjfélkor aludt el.Ez teljesen a napjától függ.Pl. ma 9:20-kor ébredt du.-n 2-kor elaludt és 4 óra után ébredt fel,így már az esti alvás elmaradt és 8 óra után már szundított.Járókában egyáltalán nincs,általában el van egyedül a szõnyegen.Most fedezte fel hogy fiókot ki lehet húzni és abból még rámolni is lehet,az ajtót lehet csapkodni stb.Ja úgy egyedül hogy azért ott vagyok körülötte és figyelem hogy mit csinál :-) és ha nem a földön akkor az ágyon játszunk vagy beteszem a kiságyába,ott is szeret lenni. A te babáddal mi a helyzet?

Az én fiam 9 hós és általában reggel legkésõbb 9:30-kor ébred, 12-14 óra között alszik 1, 5-2 órát és mikor hogy jön ki van amikor du. 5-6-7 körül elalszik és ez változó hogy mennyit alszik attól függõen hogy mennyire fáradt el.Ha mondjuk 5-6 körül alszik akkor általában fürdés után 8-9 körül már alszik, de a napokban volt olyan is hogy éjfélkor aludt el.Ez teljesen a napjától függ.Pl. ma 9:20-kor ébredt du.-n 2-kor elaludt és 4 óra után ébredt fel, így már az esti alvás elmaradt és 8 óra után már szundított.Járókában egyáltalán nincs, általában el van egyedül a szõnyegen.Most fedezte fel hogy fiókot ki lehet húzni és abból még rámolni is lehet, az ajtót lehet csapkodni stb.Ja úgy egyedül hogy azért ott vagyok körülötte és figyelem hogy mit csinál :-) és ha nem a földön akkor az ágyon játszunk vagy beteszem a kiságyába, ott is szeret lenni. A te babáddal mi a helyzet?
Szia! A lányom a jövõ héten lesz 9 hós, de már kapaszkodva megy, szóval a pakolás már gondot okoz... Éjjel kb 9-tõl alszik 6-7ig!Nappal pedig 6 hós kora óta egyszer alszik 2, 5 órát!Szinte percre pontosan! Kb heti 1 órát van járókában, inkább a nappali közepén játszik és a bútorok mellett körbejárja az egészet!De az egész nappali alsó polcain a játékai vannak, meg 95%-ban már babaiztos, szóval olyan mint egy nagy járóka!Egybe van a konyhával nekünk így vált be! És Ti?
11 hónapos lesz. Mostanában éjjel sokat megébred a foga miatt, de gyorsan visszaalszik. Este 8tól alszik -felébredve- reggel 7ig. Napközben összesen átlag 2 órát alszik. Nincs járóka, "szabadon" van.
A babám kb. két hét múlva lesz 9 hós. Este 9-tõl reggel 7-ig alszik általában, de éjjel egyszer felébred. Ilyenkor csak kicsit ringatni kell, enni nem kap. Délelõtt és délután alszik, van, hogy fél órákat, van hogy 1-2 órát. Most már egy hónapja mászik, feláll, ül. Járókában napi 1-2 órát van. A szobájában szabadon szintén 1-2 órát, ezen kívül napi fél órát bébikompban száguld. Ezeken kívül elég sokat szoktunk sétálni, és mostanában nagyon megkedvelte a hintát, de mivel nekünk nincs kertünk (csak a nagyszülõknek), ezért szobahintában is van néha, és most már lehet vele menni a játszótérre is.
Reggel 8-8.30 körül kel, 11kor alszik 1-1, 5 órát és délután is kb. 1 órát, általában 4-tõl. Este 9 körül alszik el, és mostanában nagyon sokszor felébred (van, hogy 5ször is) éjszaka. Szerencsére gyorsan vissza is alszik. Talán a foga miatt vagy ki tudja. Nálunk ez ilyen ébredõs idõszak lett :(. Nálatok hogy van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat!Nekem ikreim vannak.Este 8 -tól reggel 8 ig alszanak, aztán még visszaalszanak 10 -ig, nem mindig.Ezután fél 1 tõl alszanak kb. fél 3-ig.Voltaképpen azért kérdeztem ezt tõletek, mert eddig aludtak 5-6 órától is egy kicsit kb. fél-háromnegyed órát, de ez úgy tûnik h most megszûnõben van.A gond viszont az, h így nem bírják ki fél 3 tól este 8 ig, iszonyatosan fáradnak, üvöltenek már fürdéskor, de aludni nem tudnak, nem nyugodnak el, csak rendetlenkednek egymással.A járóka mivel ketten vannak, fontos számunkra, mert szinte mindig egyedül vagyok és persze ott a házimunka, nem merném õket egymagukra hagyni úgy h nem látom õket.Mostanában viszont már nagyon sokat vannak kint, ebben különösen elfáradnak, a jövés menésben, pakolásban, felfedezésben.A hinta nálunk is jó szolgálatot tesz.Nálatok esetleg volt ilyen átmenet abban h hányszor alszanak napközben?
22:04-es válaszoló vagyok. Amint látom nem csak nálunk "probléma" az éjszakai ébredés. Érdekes hogy több mindenkinél olvasom.Vajon mitõl lehet ez? Olvastam egy olyat hogy szeparációs szorongás+hogy most tárul fel a világ elõttük és ezt dolgozzák fel éjszaka és ezért ébrednek meg.Nem tudom mi igaz de nálunk pl. a fiam csak akkor nyugszik meg ha odabújik hozzám vagy én hozzá.Az apja olyankor meg sem vigasztalhatja mert inkább jobban ordít.Érdekes idõszak ez a babáknál nem?

4-5 hónapos babátok hányszor és mennyit alszik napközben?

És mennyi id?t tud ébren eltölteni?

Legjobb válasz: 4 hónapos babám kb. 4-25-kor kel. Hogy miért, azt nem tom, mert nem éhes. Cumit tömök a szájába, és alszik még egy órát, aztán megint cumitömés és fél 7kor tényleg föl akar kelni. Enni nem akar és még játszani sem elõtte, csak a cumira vágyik, pedig este általában anélkül alszik el, úgyhogy ez a reggeli dilije:). Aztán fölkel, és elalszik kb fél 10-kor kb. fél órára. Aztán fönn van és reménykedek, hogy délután is el fog aludni, ami általában összejön, tök változó, hogy mikor, de az biztos, hogy délután 2 és 5 között sose. Este elalszik kb. 8-kor, majd kel 11-kor. Mi akkor fürdetünk, mert így éjjel sose kel fel fél 5-nél elõbb.... nekem megéri. Szóval napi 2-3 szor félórát napközben, aztán végülis este 10 órát alszik, de megszakításokkal. Miért, a Tied?

4 hónapos babám kb. 4-25-kor kel. Hogy miért, azt nem tom, mert nem éhes. Cumit tömök a szájába, és alszik még egy órát, aztán megint cumitömés és fél 7kor tényleg föl akar kelni. Enni nem akar és még játszani sem elõtte, csak a cumira vágyik, pedig este általában anélkül alszik el, úgyhogy ez a reggeli dilije:) . Aztán fölkel, és elalszik kb fél 10-kor kb. fél órára. Aztán fönn van és reménykedek, hogy délután is el fog aludni, ami általában összejön, tök változó, hogy mikor, de az biztos, hogy délután 2 és 5 között sose. Este elalszik kb. 8-kor, majd kel 11-kor. Mi akkor fürdetünk, mert így éjjel sose kel fel fél 5-nél elõbb.... nekem megéri. Szóval napi 2-3 szor félórát napközben, aztán végülis este 10 órát alszik, de megszakításokkal. Miért, a Tied?
A kérdező hozzászólása: Az enyém is háromszor napközben, kb.fél vagy egy órát(ebbõl egyszer a babakocsiban), de 2 óránál többet nem tud ébren tölteni nyûgösség nélkül.Éjszaka egész jó alvó, kivéve ha szenved a fogával.Este 8-tól reggel 7-ig egy vagy két ébredéssel.
a lányom vagy nem alszik semmit egész nap vagy csak 1x egy órát. Általában este 6-kor elalszik reggel 4-5-ig de van, hogy csak este 8-kor alszik el ugyaneddig. Annál tovább nem szokott fenn lenni. És nehezen alszik vissza hajnalban de azért szokott sikerülni amíg a férjem meg nem érkezik reggel 7-kor. Attól kezdve nincs pihenés...:D
21-én lesz a kislányom 4 hónapos. Éjszaka õ alszik végig, bár néha nyöszörög hajnalban a cumiért, és lerúgja a takarót.Én pedig félálomban takargatom .Ez azóta van, hogy beindult a fogzás.6 hetes kora óta nem eszik éjjel.Reggel 6-kor eszik, és visszaalszik reggel fél 9-ig.Másfél- 2 óra ébrenlét után már nyûgös, le kell fektetnem.De õ is csak kb. fél órát alszik egyszerre.Ha egy órát alszik, az már jó. Sokszor elalszik, csak nagyon rövid idõre.
Reggel 7 körül kelünk, játék, evés. 10 körül elalszik, és egészen 12-13-ig alszik, utána is eszünk, és játszunk, aztán olyan 15 óra környékén kimegyünk sétálni, és akkor alszik 1-1, 5 órát, aztán utána már csak este a fürdés, és vacsi után van alvás, általában 21-ig elalszik. Éjjel 4-5 között kel egyszer enni, utána vissza alszik. 5, 5 hónapos kislány

Ki hogy altatja az 5hónapos babáját? Mennyit alszik napközben? És éjszaka hányszor kel?

Legjobb válasz: Szia! 5 hónapos a kisfiam, szerencsére nem kell altatnom. Amikor álmos elkezdi dörzsölni a szemét és hangosakat ásít, olyankor berakom hason a kiságyba, és már alszik is. Viszont napközben csak 2 vagy 3x 30 percet alszik. Éjjel szépen alszik, este 9tõl reggel 9ig egy nyikkanás nélkül.

Szia! 5 hónapos a kisfiam, szerencsére nem kell altatnom. Amikor álmos elkezdi dörzsölni a szemét és hangosakat ásít, olyankor berakom hason a kiságyba, és már alszik is. Viszont napközben csak 2 vagy 3x 30 percet alszik. Éjjel szépen alszik, este 9tõl reggel 9ig egy nyikkanás nélkül.
Éjszaka már nem kel, az elsõ ébredés reggel 7-kor van. Este 8-9körül alszik el. Napközben 2-3* alszik 30-40 percet. Altatni babakocsiban séta közben szoktuk, vagy kézben elringatom és úgy leteszem a kiságyába.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én is vagy ringatom és úgy rakom a kiságyba vagy berakom hason a kiságyba és szépen egy nyikkanás nélkül elaszik. Mikor mit igényel :) A kislányom napközben 5-6szor alszik 30percet. De úgy látom rajta h fáradtan kel. Éjszaka viszont 20órától alszik 5ig, úgy h kétszer kel.
az elsõt szinte állandóan ringattam, és úgy elaludva tettem le hasra.meg is van a hátulütõje, 2 éves és még nem alszik el egyedül. a kicsi most fél éves.Õt 1hónapos megtanítottam(ha ha maga megtanulta)hogy leteszem és alszik.Ehhez viszont rá kell érezni, mikor álmos.Pl szopik, és látom hogy dörzsöli a szemét, tépi a fülét.akkor leteszem hason a kiságyba és alszik is.délelõtt olyan fél, háromnegyed órát alszik.majd déltõl úgy kettõig, és van hogy már nem alszik az nap, vagy ha alszik is percre pontosan fél órát.Olyan fél héttõl alszik reggel 6-7ig.eközben teljesen változó, hogy hányszor kel.De átlagban 2x.Bár volt hogy 3-4xis, de volt hogy átaludta az éjjelt.
Szia, 5 hós kisfiam, este 20.30 - reggel 7-8-ig alszik. Nem szokott felkelni. Napközben, 3x, 4x alszik 30 perceket. Látszik rajta mikor kezd fáradni, akkor szoktam betenni az ágyába. Az esetek többségében hamar elalszik, de van, hogy játszik még egy kicsit, aztán altatja magát.
kb. 3x kelt ennyi idõsen, cicit kapott. elaludni cicin (együtt aludtunk sokáig, mert sokszor kelt a késõbbiekben is). nappal kb. 3x audt, de ez nagyon változó volt még akkoriban, nem volt még kialakult napirend. este 7-8 körül feküdt, reggel 6 körül ébredt. most már külön alszunk, elalduni úgy alszik el, hoyg melléfekszem, és megvárom amíg elalszik . 2 áves lesz nemsoká
Kisfiam 5 hónapos, napközben 3x alszik fél órát saját ágyában, este 8 tól reggel 7 ig saját ágyában, éjjel 2x ébred. Magától alszik el mindig. Kislányomat mindig karban altattuk, nagyon fárasztó volt, még 4 évesen is csak úgy aludt el, ha fogtuk közben a kezét. Nem szeretném megint évekig ezt csinálni. Újszülött kora óta saját kiságyában alszik, szinte megnyugszik, ha már beleteszem.

10 hónapos babátok hányszor, mennyit alszik napközben?

Legjobb válasz: holnap lesz 10 hónapos. éjszaka 7-8-tól reggel 9-10-ig alszik ezt csak azért írom le, mert mint látható, neki már így nappal nincs olyan sok alvásra szüksége. általában 11-12 és 15-16 között alszik egy órát napközben. de ma felébredt negyed 10kor, aztán fél 11-kor visszaaludt, aludt délig. aztán csak lestem, mert fél 2kor megint elálmosodott, és azóta még mindig alszik. szerintem valami front van.

holnap lesz 10 hónapos. éjszaka 7-8-tól reggel 9-10-ig alszik ezt csak azért írom le, mert mint látható, neki már így nappal nincs olyan sok alvásra szüksége. általában 11-12 és 15-16 között alszik egy órát napközben. de ma felébredt negyed 10kor, aztán fél 11-kor visszaaludt, aludt délig. aztán csak lestem, mert fél 2kor megint elálmosodott, és azóta még mindig alszik. szerintem valami front van.
éjszaka 9-tõl reggel 7-ig alszik (reggel még biztos aludna, de felébred arra, hogy az apja készülõdik munkába) nap közben délelõtt 11 körül alszik 1-1, 5 órát és délután 3 körül még 1 órát jövõ héten lesz 10 hós
de jó nektek, enyém: este 8-tól fél 6, 6ig, délelõtt 1 órát és délelõtt 1 órát, de van hogy egész napközben csak 1-1, 5 órát egyben
Enyém este 8-tól éjfélig, aztán elkezd pörögni az ágyban, nem fér el, és felébred. Odarakom magam mellé, ott elalszik reggel 7-8-ig, de akkor is többször felébred, amikor rámmászik, és nem tud tovább gurulni. Napközben fél órákat alszik 3-4 alkalommal.
10, 5 hós a lányom. Az éjszakákat átalussza. Naponta 3-szor 1-1, 5 órát alszik.

10 hónapos babátok mennyit alszik napközbe? Mikor fekszik le este, és mikor ébred reggel?

Legjobb válasz: szia az én fiam este legtöbbször akkor fekszik le mikor mi olyan 11 után és 9-fél10ig alszunk. Volt idõ mikor 9-kor aludt, de mindig felébredt és már csak velünk volt hajlandó aludni. Napközben kb3 alkalommal alszik délelõtt 11, délután 3-4 között és este 7-kor mindig fél órát alszik percre pontosan, és ez így megy mióta megszületett, az orvos azt mondja ennyi az alvásigénye.

szia az én fiam este legtöbbször akkor fekszik le mikor mi olyan 11 után és 9-fél10ig alszunk. Volt idõ mikor 9-kor aludt, de mindig felébredt és már csak velünk volt hajlandó aludni. Napközben kb3 alkalommal alszik délelõtt 11, délután 3-4 között és este 7-kor mindig fél órát alszik percre pontosan, és ez így megy mióta megszületett, az orvos azt mondja ennyi az alvásigénye.
Szia, az én babám 7-kor ébred, aztán 9.30-11-ig, majd 15-16.30-ig alszik. Este fél 8-kor fürdik, utána vacsi, legkésõbb fél 9-re újra szunya. Most 11 hónapos, de ez így van 6-7 hónapos kora óta, az alvási rend semmit nem változott. (+/- 15 percekkel)
8-kor kelés. 10-kor fél óra alvás. Majd 13 órától alvás 1-2 óra. Majd este fél 6-kor újabb fél óra alvás. Este 9-fél 10 körül alszik.
A lányom ennyi idõsen 7 körül kelt, délelõtt aludt 10-tõl másfél órát, és délután fél három körül megint egy-másfél órát. Este nyolc és fél kilenc körült ment aludni.
szia! 10 hónapos kisfiam így alszik: este 21-21:30-tól reggel 7-ig, és egy hete már csak egyszer alszik nappal, de az hosszú: kb 12-13-tól 14-15-ig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!