Találatok a következő kifejezésre: Mennyit adjak dokinak (12 db)

Mennyit szoktak ( kell) adni? Mindíg ugyan ahhoz a dokihoz megyek mindennel ( ha baj van, akkor 5e-ret, ha sima vizsgálat, akkor 3-at szoktam neki adni. Mennyit adjak a szüléskor? ( Kisvárdai viszonylatban mennyit szokás? )

Legjobb válasz: Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás,hogy amennyit kér a magánrendelésén,annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér,ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)

Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás, hogy amennyit kér a magánrendelésén, annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér, ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)
16:28-as vagyok!Miért pontoztatok le? Azért mert válaszoltam egy kérdésre? Vagy mert pénzt adok az orvosnak? Tudom nem szép dolog tõlük, de sajnos ilyen világot élünk, nekem meg megér ennyit a megfelelõ bánásmód és az odafigyelés, pedig nem élünk nagyon fényesen!
pont azért nem kellene neki egy forintot sem adni... a kórházban munkaidõben van, majd a szüléskor adsz neki ha úgy döntesz h megfogadod... ezért ilyen pénzéhesek, mert már egy sima kórházi tb-s vizsgálatnál is tömik õket!
Az elsõ válaszoló vagyok!A második válaszolónak üzenem, hogy én azért adok neki pénzt, mert magánrendelésre járok hozzá.Ott muszáj adni.
Te jó ég még vizsgálatért is tömitek a dokik zsebét? MIÉRT???? Én soha egy fillért nem adtam egynek sem és ezen nem is kívánok változtatni. Mégis maximális ellátást kaptam.
Szia! Én tisztában vagyok a Szabolcsi árakkal, Nyiregyen elég drágák a dokik, barátnõm 60000Ft adott és 10eFt alkalom. Szalkán a barátnõ 30 adott, mi Debrecenben nem magánrendelõs dokinál 3000ft/alkalom, szülés 50000Ft.
Én teljesen egyetértek a 2. hozzászólóval. Ez a dolguk, és kapnak fizetést érte.
Szia! Én mátészalkai vagyok. Én a dokimnak alkalmanként 3000 ft-t adok, a szülésnél pedig 45.000 ft-t fogunk adni, de van egy barátnõm aki kisvárdai, nemrég szült az ottani fõorvosnál, õ a vizsgálatoknál 2000 ft-t adott, szülésnél pedig 35.000 forintot és én is meg õ is nem magánrendelõbe jártunk hanem a nõgyógyászati rendelõbe. Jó babavárást!
A kérdezõ a kórházba jár be az orvoshoz.Nem nem az a dolga ügyeletben, hogy a magánbetegeit vizsgálgassa.Tehát én adnék pénzt.Szerintem a végösszeget ne vidd tulzásba.20-30ezer bõven elég, ha adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: a kórházba járok be hozzá, mikor ügyeletes, nincs magánrendelõje!!!
sima vizsgálat 3 meg 5ezer? mire fel? elég neki a havi félmilla... minek neki a munkájáért pénzt adni pluszba???? SZÜLÉSÉRT OKÉS.
Ha ügyeletben a magán betegeit látja el, az nemcsakhogy "fizetõs" nem kéne hogy legyen, de egyenesen törvényellenes...csak mondom.Tõlem annyit tömtök, amennyit akartok, de azt tudni kell, hogy a "tarifákat" ti magatok alakítjátok ki. És ugye a doki nem tudhatja elõre, mennyit fog kapni, tehát nem teheti meg hogy a jól tejelõket szívesebben látja el. A "nyíregyi dokik nagyon drágák"... igen?És miért? Megmondják elõre hogy 60 000 alatt nem vezetik le a szülést? VAgy direkt benned hagyják a lepényt, hogy megtanuld, mennyit illik adni? Vagy mi? Nem mondom, 10-20 00 ha tényleg nagyon jó volt az ellátás, meg hát a hála, oké legyen (bár én nem adtam, ügyeleten szültem a második babát, az elsõnél egy csomagot csináltattunk, de ott a doki végig gondozott a terhesség alatt). De ilyen hogy 60 meg 80ezrek? MINEK????

Mennyibe kerül egy átjárhatósági vizsgálat? Mennyit adjak a dokinak?

Legjobb válasz: Nekem konkrétan megmondta a doki, hogy 20ezer lesz ez a vizsgálat. Ha nem köti ki, akkor annyit adsz, amennyit gondolsz. Egyébként én sem adtam volna ennyit, ha nem mondott volna összeget...

Nekem konkrétan megmondta a doki, hogy 20ezer lesz ez a vizsgálat. Ha nem köti ki, akkor annyit adsz, amennyit gondolsz. Egyébként én sem adtam volna ennyit, ha nem mondott volna összeget...
Én is 20-at adtam, bár nem mondta, de olyan szépen eltette. No comment magyar orvosok, én meg a nagybalek aki tömi a zsebüket.

Győrben fogok szülni de, nincsen fogadott orvosom. Mennyit adjak szülés után az ügyeletes dokinak, szülésznőnek? Adjak egyáltalán?

Legjobb válasz: Nekem nem volt fogadott orvosom és úgy voltam vele,ha maximálisan meg leszek elégedve, akkor adok,ha simán szülök 15ezer forintot, ha császárral, akkor harmincat.Nagyon elégedett voltam és adtam, de ez csak az én példám, biztosan fognak más tanácsot is adni.

Nekem nem volt fogadott orvosom és úgy voltam vele, ha maximálisan meg leszek elégedve, akkor adok, ha simán szülök 15ezer forintot, ha császárral, akkor harmincat.Nagyon elégedett voltam és adtam, de ez csak az én példám, biztosan fognak más tanácsot is adni.
Ha nem fogadott orvos, szerintem felesleges adni. Nekem se volt fogadott, nem fizettem. Amúgy nagyon nagyon meg voltam elégedve, nagyon profi orvos volt, így én egy ajándékkosarat adtam neki, illetve az újszülött osztály nõvéreinek, mert õk is nagyon aranyosak voltak. De pénzt nem adnék. Így is nagyon örültek, amikor kapták a kosarat, azt mondták, hogy igazán nem kellett volna. Szerintem ez a helyes hozzáállás.
Szia, nekem sem volt fogadott doki, ráadásul mûszakváltás is volt a vajúdásom alatt-és az osztályvezetõ fõorvos is jelen volt a szülésemnél.És nem adtam semmit.Mostanában készülök köszönõ levelet írni és az adón 1%át adományozom A GYÕRI SZÜLÉSZETÉRT alapítványnak. A mai világban ezt a fajta luxuskiadást sajnos nem engedhettem meg.Inkább a babámra költöttem.És különben is, a boltban sem adsz 10ezres boravalót, csak mert épp a dolgát végezte valaki. Boldog babavárást és könnyû szülést
Itt a mi kórházunkban sajnos nem ez a helyzet. Bármennyit adsz gátlástalanul elfogadják. Ha keveset adsz "köszönöm már kávéztam ma". Elõfordult ilyen is. Undorító.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a jó kívánságokat! Most már csak azon izgulok hogy normális doki legyen az ügyeletes.....
Ha nincs fogadott dokid, akkor nem muszály adni, ha meg voltál vele elégedve, akkor max 20 000-et. A szülésznõnek nem kell, csak ha nagyon rendes volt veled, én ezt nem mondhatom el Gyõrben, akinél szültem, így neki nem adtam semmit.


Szereintetek mennyit adjunk a dokinknak, ha karácsonykor születik a baba?

Nem tudom, hogy ilyenkor többet szokás e adni. Amúgy nagyon rendes, mert szabin van, és bejár megcsinálni az amnioszkópiákat is.

Legjobb válasz: Ugyanannyit, mint amennyit amugy is szantal a szulesre. Gondolom nem problema hogy mennyit adsz, hiszen akkor megse kerdezted volna itt. Adjal annyit, amennyit szantal ra, plusz meg egy pia, mert azt imadjak a nogyogyaszok! Egy markas ital, az sem ket filler!

Ugyanannyit, mint amennyit amugy is szantal a szulesre. Gondolom nem problema hogy mennyit adsz, hiszen akkor megse kerdezted volna itt. Adjal annyit, amennyit szantal ra, plusz meg egy pia, mert azt imadjak a nogyogyaszok! Egy markas ital, az sem ket filler!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!
80-100 ezer kozott bar en nem tudom, mert kulfoldon elunk! itt nem szokas penzt adni

Mennyit adjak a dokinak (fogadott) ha ügyeletes?

Ha fogadott dokim van, de az ügyeleti ideje alatt szülök akkor is az általa "meghatározott" teljes összeget adjam?

Legjobb válasz: Szerintem ha már letisztáztad vele hogy mennyi nála a szülés és hogy nála szeretnél szülni akkor az már csak a szerencsétlen véletlen hogy pont ügyeleti idejébe szülsz nála!De ezt jobb vele letisztáznod!

Szerintem ha már letisztáztad vele hogy mennyi nála a szülés és hogy nála szeretnél szülni akkor az már csak a szerencsétlen véletlen hogy pont ügyeleti idejébe szülsz nála!De ezt jobb vele letisztáznod!
És ha nem lenne letisztázva? mert én is ebben a cipõben vagyok.?? akkor kell egyáltalán adnom??? 35 hetes kismama
Én az elsõ hozzászóló vagyok!Nekem azt mondta a dokim amikor kérdeztem hogy mennyibe kerül a szülés akkor azt mondta hogy maga a szülés nem kerül semmibe de ha nála szeretnék szülni akkor ...FT az õ tiszteletdija!Szóval ha fogadsz dokit akkor ugyis megmondja hogy mennyit kell majd adnod viszont ha nem fogadsz akkor amennyit gondolsz mert gondolom ugyis adnál v.mennyit, nem?

Szerintetek mennyit adjunk a dokinak?

4 hetente járok a fogadott dokimhoz.12.000 Ft alkalmanként a terhesgondozás.Már ezt is elég húzósnak tartottam,de megvolt az okom,hogy mégis megfogadjam.És most dilemmában vagyunk,hogy mennyit is adjunk majd neki.Olvastam már olyat is,hogy a terhesgondozási díj 10x-esét szokás adni,nálunk ez 120 ezer Ft lenne.De anyagilag nem tehetjük meg,hogy ennyit adjunk. Ti mennyit adtatok a dokitoknak?Ha volt egyáltalán.

Legjobb válasz: na itt fogsz szép kis összegeket hallani, szeritem így is eleget adtál már neki , én szivem szerint nem adnék már semmit... de amúgy meg ezt kívánják el tehát 50 ezret adnék még talán

na itt fogsz szép kis összegeket hallani, szeritem így is eleget adtál már neki , én szivem szerint nem adnék már semmit... de amúgy meg ezt kívánják el tehát 50 ezret adnék még talán
Kérdezz rá, az a legtisztább.Én is olvastam már errõl a 10x-es dologról, az dokimnál nem így volt.8ezer a havi vizit, és mikor rákérdeztem a szülésre, annyit mondott 60 körül szokott kapni.Nyilván ha kevesebb jutott volna rá, akkor kevesebbet adok, de megdolgozott a pénzéért, így hetvenet adtunk.Szerintem beszéljétek meg, és akkor nincs késõbb feszengés, meg félreértés.
nekem is 12 ezer a havi terhesgondozási vizitdíj. Viszont nem köti ki a doki, hogy ennyit kér utána (részben emiatt is választottuk). Így 2 éve 50 ezret adtunk neki. Általában pesten a 10szeresét adják, én is adnám, ha lenne mibõl...
Elso gyerek: 10.000 / alkalom. Szules: 90.000 Ft. Masodik gyerek: 15.000 / alkalom. Szules: 150.000 Ft. Ket ev kulonbseggel. Mindenrol kaptunk szamlat. Ugyanannal az orvosnal, komplikaciomentesen, gatvedelemmel. Vegig benn volt mindket alkalommal, mindennel maximalisan elegedettek voltunk. Rengeteg penz, de utolag megerte.
csak nem a dél-pesti Jahn Ferencben van az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Én is soknak találom a 12 ezret havonta, de nem akartan csak amiatt egy nem törõdöm orvoshoz járni, mert olcsóbban rendel.A dokim fõorvos, nem tudom, hogy ez esetleg szokta e befolyásolni a tarifát.
Szerintem adj nyugodtan annyit, amennyit tudsz, ne izgasd magad. Mi történik (úgyis csak varratszedésnél adjátok oda a pénzt) a szülést normálisan le fogja vezetni, maximum utána keresel másik nem pénzéhes dokit. Én amikor szültem (16 éve) a 8. hónapban hagytam ott a nõgyógyászomat, mert akkor közölte, hogy mivel szabiról fog várhatóan bejönni, ezt Õ 25.000 ft-ért teszi meg. Köpni nyelni nem tudtam, a hülye terhesgondozásra magánrendelõbe fizettünk, mint a katonatiszt, akkor is, ha a csak gyógyszer kellett és csak kezet fogott. Elmentem a fõnökéhez, elmondtam a történetet, végül a kórház igazgató fõorvosánál szültem :-) és alig akart pénzt elfogadni! Pedig tudni kell akkor már az az idióta 8 éve a nõgyógyászom volt, tehát tudhatta, hogy mindig minden szarért kapott nem kevés pénzt. De azt nem tudtam lenyelni, hogy tarifát szab!
A kérdező hozzászólása: Amikor felfogadtuk, nekünk sem mondta a doki, hogy na ennyi nála egy szülés.Ezt már egybõl szokták tudatni.Mi is 50-60 ezerre gondoltunk, max.Fõleg, hogy 12 ezer/alkalom nála egy magánrendelés.Szóval akárhogy számolom kb. 120 ezer csak a terhesgondozás.
Ilyen terhesgondozási tarifa mellett én is max 50-et adnék.
max 50-et adnék neki, sok amit kér a terhesgondozásért.... ha gyors(4-5 óra), komplikáció mentes a szülés akkor olyan 30-40-et adnék.....
7-es vagyok én a Dél-Pestiben panaszoltam be a dokimat a fõnökénél 16 éve :-)

Mennyit adjak a dokinak a műtétemért?

Sziasztok! Lehet, hogy elég bugyuta a kérdésem, de hála az égnek, még soha nem voltam hasonló helyzetben, és tanácstalan vagyok. Hétf?n m?tik a kezem, mert guyon alagút szindrómám van (ez 1 idegpálya sérülés miatt kialakult betegség, ami miatt az utsó 2 ujjam nem m?ködik), és fogalmam sincs, hogy mennyit illene adnom a dokinak, aki a m?tétet végzi.. Egyáltalán mikor adjam a pénzt? El?tte, utána? Csak neki adjak, vagy a n?véreknek is, akik olyan kedvesek? A m?tét után még pár napot bent kll feküdnöm, és biztos sokat fognak segíteni..Lécci mondja meg valaki, hogy ilyenkor mi a szokás..El?re is köszönöm, 45/F

Legjobb válasz: Szia! A pénzt a mûtét után add oda, elõtte valahogy olyan furcsa. Én egy nõvérnek adtam, aki jobban foglalkozott velem mûtét után.

Szia! A pénzt a mûtét után add oda, elõtte valahogy olyan furcsa. Én egy nõvérnek adtam, aki jobban foglalkozott velem mûtét után.
mi az hogy mennyit illene adnod? semennyit, van fizetése, minek adnál?meg mi az, hogy azért adsz mert kedvesek?akkor adjál a gyereked tanárjának is, mert kedves vele....ezt a hülyeséget. én orvos szeretnék lenni, de biztos, hogy nem fogadnék el hálapénzt...
A kérdező hozzászólása: Én is azt gondolom, amit a második kommentelõ, de úgy érzem, hogy kihatással van az eseményekre az, hogy eddig nem beszéltünk a pénzrõl. Már többször eltolta pl. a doki a mûtét idõpontját, és a viselkedésén is azt érzem, hogy valamire vár..Mondjon már valaki 1 számot! :)
hát akkor b*ssza meg az orvos, keress értelmeset. szerintem egy papír 200-as elég lesz.
Most olvastam a kérdezõ kommentjét, szerintem nem arra vár, ez ahhoz nem olyan kaliberü beavatkozás, vagy nem egy szülés.De ha nagyon úgy érzed hogy tényleg így van akkor lehet hogy keresned kéne más dokit, de szerintem nem emiatt odázza.
Sztem 10-15eFt elég. Én az elsõ és második gerincmûtétem után adtam 20e. A harmadiknál 30-at! Ki mennyit engedhet meg magának! Nõvéreknek nem adtam, mert nem igazán foglalkoztak a betegekkel. Ha segítenek, akkor sztem két-három ezer Ft-ot lehet adni annak, aki a legtöbbet foglalkozik veled. Egyébként én sem vagyok híve a hálapénznek, de én úgy gondolom, hogy bármikor oda kerülhetek megint a dokihoz! Mások sem élnek több pénzbõl, és nem kapnak hálapénzt! De ez egy egészen más kérdés. Sok sikert a mûtéthez, és gyors, probléma mentes felépülést kívánok!
20.36-os vagyok. Én akkor adtam oda a pénzt, mikor a zárójelentésemet odaadta. Elméletileg akkor az orvosi szobában kéne lenni, négyszemközt, és akkor nem annyira kellemetlen a helyzet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azóta megoldódott a probléma. A vártnál könnyebben ment, kár volt izgulni.. Különben azt nem tudja valaki, hogy a gipszelõ orvosnak mennyit szoktak adni, mert nekem úgy tûnt, hogy elégedetlen volt..:/ És köszönöm a jó kívánságokat, már jól vagyok!
adj oda egy tizest. örüljön hogy kap pénzt.

Mennyit adjak a dokimnak aki vallasztott orvosom, de nem maganrendeles hanem a korhazban fogad?

Elmeletileg nem ehhez a korhazhoz tartozom, nem itt kene szuljek de en epiduralissal akarok szulni, es azt a masik korhazban nem csinalnak.Emiatt rendes volt a doki, hogy elvallalt. Kb. ugyanannyit mint egy maganrendelesen?

Legjobb válasz: max 5 ezret szerintem

max 5 ezret szerintem
szia! most a vizsgálatokra gondolsz, vagy a szülésre? én sem abban a kórházban fogok szülni, ahová tartozom (az orvos már hamarabb megvolt, nagyon szimpi és nem akartam váltani), és elég sokszor van, hogy nem a magánrendelésen fogad a doki, de tõlem akkor nem is vesz el pénzt. Egyszer próbáltam adni, de nem vette el, azóta meg nem próbálkozom, úgy vagyok vele, hogy majd a szülésnél odaadom neki. Végülis amikor a kórházban fogad azt a munkaidejében teszi. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy ha néha adsz is neki pénzt, azért valószínûleg nem kell minden alkalommal.
A kérdező hozzászólása: Mindkettore gondoltam.De hat most a vizsgalatok vannak elobb. En is arra gondoltam, hogy nem adok minden alkalomal.Koszi!! :)

Mennyi pénzt adjak a dokinak és a szülésznőnek? Vagy egyáltalán kell adni?

34 hetes vagyok, a Baross utcai egyes számú n?gyógyászati klinikán fogok szülni Bpesten.Nincs fogadott orvosom. És mikor ajánlatos odaadni nekik a boritékocskát, ha távozok a korházból? El?re is köszi minden válaszadónak !

Legjobb válasz: Szia!Szerintem csak akkor adj pénzt,ha elégedett vagy,pláne,hogy nincs fogadott dokid.És úgy hallottam másoktol,hogy távozaskor szokás odaadni.Majd látod,hogy ott a korteremben mások,hogy csinálják.De kíváncsi vagyok a többi válaszoló véleményére is.Könnyû szülést!:)

Szia!Szerintem csak akkor adj pénzt, ha elégedett vagy, pláne, hogy nincs fogadott dokid.És úgy hallottam másoktol, hogy távozaskor szokás odaadni.Majd látod, hogy ott a korteremben mások, hogy csinálják.De kíváncsi vagyok a többi válaszoló véleményére is.Könnyû szülést!:)
1.válaszolo vagyok.én 30 ezret adok a dokimnak, vidéken lakom és fogadott.de rád van bízva mennyit szánsz rá, 15ezer sok?és ajándékcsomagot a szülésznõnek-ha annyira akarsz adni...
Szia Szeritnem ha nicns fogadott orvosod akkor nem kell ebbol ugyet csinalni, ha ugy erzed megerdemli adjal vmennyit, de nem kell sok 10 e ft-ot adni, az mas lenne, h fogadott orvosod lenne.Es a korrekt orvos csak akkor veszi el a penzt, ha mar teljesitette a kotelesseget, az elejen semmi keppen sem. Nagyon boldog babavarast kivanok
Általában a varratszedéskor szokták odaadni a pénzt a dokinak. Szerintem sem kell belõle nagy ügyet csinálni, mivel nem fogadott orvos. Majd meglátod, hogy hogyan viselkedik veled és akkor is ráérsz eldönteni, hogy mennyit adsz.
Szia!nekem fogadott a dokim és 60ezret kér teljes megelégedettség esetén.Én sokallom az összeget és nem is hiszem, hogy fog kapni annyit-8000ft ot hagyok ott egy vizsgálatra és pl.most 2hétre hívott vissza..na mindegy ez nem ide tartozik.Szvakl õ azt mondta távozáskor kéri a pénzt.Ha nincs fogadott szülésznõd -nekem sem lesz én max egy desszertet adok neki ha meg vagyok elégedve vele, ha nem még azt sem...így is iszonyat sok, fõleg, hogy nincs igazán keresetem.
SZia! Nekem is "fogadott" dokim van, õ szerintem kivétel mivel még a magán rendelésén sem fogad el pénzt igaán. A barátnõm pl. a 9 hónap alatt kb 2000 ft-ot hagyott ott nála. Igazából szerintem minden dokinak hasonlónbak kellenne lennie. Többen szültek már nála az ismerettségi körömbõl, mint fogadott doki, de soha nem fogadott el pénzt. De a te esetedben más mivel nem fogadott így szerintem ha elégedett vagy vele akkor 10 körül adj. A szülésznõnek meg valami ajándék kosarat.
Én 10 napja szültem ügyeletes dokinál, én 10000-et adtam. A szülésznõnek 5000-et.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, nagyon aranyosak vagytok!
Egyáltalán nem kötelezõ adni. Költsd a gyermekedre! Mindenki azért ad, mert a másik is ad. Le kellene errõl szoktatni az embereket. Az orvosoknak az a 10-15ezer ft, csak KV-pénz, többet meg nem nagyon engedhet meg magának egy gyesen lévõ kismama, babát váró fiatal pár. Az orvosoknak ez a munkájuk. TESSÉK MÁR FELFOGNI! Mi emberek rontottuk el õket.

Fogadot dokinak mennyi penzt adjak ha nem mondot arat?

Mennyi a nem tul keves?Amugy maganrendelesen 10000ft a tarifaja de arat a szulesert nem mondot!Bekesmegyeben kis Varosban!

Legjobb válasz: Én megkérdeztem a dokimat, õ azt mondta 60-100 között szokott kapni...

Én megkérdeztem a dokimat, õ azt mondta 60-100 között szokott kapni...
Hát, az enyémnek 12e volt a magánrendelési díja, de mia szülésnél csak 60e-t adtunk (nem volt elõre egyeztetett tarifa), mert ennyit tudtunk
Bp, 7000 magánrendelés, szülésért 30.000-et adtunk.
Én attól tenném függõvé, hogy mennyire kellett igényelnem a segítségét, tudását a szabadidejében. A fogadott orvosnál szüléskor ezt fizeti meg az ember, akár éjjel, akár szabadságról vagy színházi elõadás alól bejön, mert szülünk. Az is lényeges, hogy mennyi ideig tart a szülés, és persze mennyire vagy elégedett a munkájával. Én nem fogadott (ügyeletes) dokinak adtam 30e Ft-ot két éve, mert nagyon profin és segítõkészen vezette le a szülést, s nem csak összevarrt, hanem fizikailag és lelkileg is segített a kitolási szakaszban.
Szia. Békéscsabán szültem 3hete, magánrendelésen 6000 volt a tarifája, mi 30000-et adtunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!