Találatok a következő kifejezésre: Mennyit és adjam 6 (6 db)

Mennyi Sinlacot adjak 6 hónapos babámnak? Mennyi vízhez mennyi tápszert és Sinlacot? Most 200 ml az esti tápszer adagja (180 ml víz + 6 kanál táp).

Legjobb válasz: Én bekavartam neki úgy ahogy a dobozon volt írva,megkapta délután 5kor uzsira,de annyira eltelítette hogy hajnal 4ig nem evett semmit,ezért aztán csak sûrítésre használtam.

Én bekavartam neki úgy ahogy a dobozon volt írva, megkapta délután 5kor uzsira, de annyira eltelítette hogy hajnal 4ig nem evett semmit, ezért aztán csak sûrítésre használtam.
A kérdező hozzászólása: Én elöször a sürítést próbáltam-semmit nem segített.Most 2 napig próbálram uzsonnára úgy, ahogy a dobozon van.Hát annyi, hogy éjfél helyett 2-kor kel... Valószínü ez megszokás is.Kénytelen leszek megvárni, hogy magától leszokjon róla. Köszi a tippet!

Lovat szeretnék venni de nem tudom mennyi zabot adjak neki naponta a ló heti 2x-3x járna terepre, félvér lóról lenne szó, kb 6-10 éves korig, és nincs legelő akkor kb mennyi zabra van szüksége? Napi hány kg-ra?

Legjobb válasz: Ha még nincs meg a konkrét ló,akkor nem igazán lehet megmondani. Akitõl veszed,kérdezd meg tõle,õ mennyit adott neki és neked mennyit javasol. http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lovak-takarmanyozasa/a..

Ha még nincs meg a konkrét ló, akkor nem igazán lehet megmondani. Akitõl veszed, kérdezd meg tõle, õ mennyit adott neki és neked mennyit javasol. http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lovak-takarmanyozasa/a..
Kb. 5 kiló naponta. De ez leginkább attól függ, hogy milyen tápanyagértékesítõ az adott egyed. Ha ilyen keveset mozog és nincs legelõ akkor azzal is érdemes játszani, hogy mennyire van tele energiával. Ha nagyon pörög és mellette jó formában van érdemes visszavenni az adagját.
5 kg zab??? Szerintem az igen sok, össz. abraktakarmányból kell annyi.
5 kiló? Attól függ, milyen lónak. :) Van amelyiknek sok, van amelyikben elveszik.
Ha nincs sokat dolgoztatva, akkor nem kell sok zab. Ha sokat kap, felpörög :D Kérdezõ, szénát is adj a lónak.

Tudni szeretném, egy 5-6 hónapos cica napi adagját. Naponta hányszor, és egyszerre mennyi ennivalót adjak? Hogy se alul, se túl ne etessem.

Legjobb válasz: Naponta 3szor kell etetni, amennyit megeszik egyszerre.Tudja õ, mennyi kell neki, mindegyik cicának más az igénye,nehéz meghatározni mennyit kapjon, hogy ne maradjon éhes. Én így etetem a cicáimat, és ha van elég lehetõség és hely mozgásra, játékra, nem fog elhízni. És persze ha jó minõségû kaját kap.

Naponta 3szor kell etetni, amennyit megeszik egyszerre.Tudja õ, mennyi kell neki, mindegyik cicának más az igénye, nehéz meghatározni mennyit kapjon, hogy ne maradjon éhes. Én így etetem a cicáimat, és ha van elég lehetõség és hely mozgásra, játékra, nem fog elhízni. És persze ha jó minõségû kaját kap.
Egyetértek az elõttem szólóval, még annyit tennék hozzá hogy vegyél jó minõségû, kölyköknek való tápot és tartsd be amit elõírtak. Szárazat és zacskósat is adj neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, /egy kicsit dagikák a cicáim/

Mennyit és hogyan adjam 6 hós babámnak?

Amoxicillin-B gyógyszert írt fel az orvosunk?Jól értem hogy 1ml-t kell adnom 3 adagra elosztva?A másik kérdésem kaptunk kálcium injekciót is.Azt fel kell oldanom vmibe és úgy kell adnom a babának?

Legjobb válasz: Én kálciumot adtam, kétnaponta egy ampulla. Egy kevés babateához adtam hozzá. Kb 20-30 ml-hez. Elõtte és utána is legyen szünet-utána kb. 30 perc-, vagyis ne egyen, mert kibukja.És vi-gyázz, mert borzasztó az ampulla, elvágta a kezem nagyon. Ruhában törd fel, és figyeld a szilánkokat, nehogy beleessen az üvegbe. A másikat nem ismerem, de hasonlóan megoldhatod gondolom. Minden jót. -Nem tudom ki találta ki ezeket az idétlen ampullákat?!-

Én kálciumot adtam, kétnaponta egy ampulla. Egy kevés babateához adtam hozzá. Kb 20-30 ml-hez. Elõtte és utána is legyen szünet-utána kb. 30 perc-, vagyis ne egyen, mert kibukja.És vi-gyázz, mert borzasztó az ampulla, elvágta a kezem nagyon. Ruhában törd fel, és figyeld a szilánkokat, nehogy beleessen az üvegbe. A másikat nem ismerem, de hasonlóan megoldhatod gondolom. Minden jót. -Nem tudom ki találta ki ezeket az idétlen ampullákat?!-
Az elõzõ válaszoló vagyok. Az én babám ekkor 3 hós volt.
A legjobb fecskendõvel beadni, amit adnak a Panadolhoz, Nurofenhez, pontosan ki tudod mérni, és tutira lenyeli. Az amixicillin adagolását ilyen kis korban nem tudom, inkább hívd fel a dokit újból, kérdezz rá! Az ampullát is szívd fel sztem fecskendõvel, és utána itasd meg teával a babát, úgy egyszerûbb!

Kora szulott kisbabam van, kulfoldon elek, 6 hetes a babam, 2 es fel kg, laz esetere vettunk neki infants tylenol szirupot, nem tudom hogy mennyit adjak neki belole, mert az orvosunk nem mondott semmit sem, hogy mennyit adjak neki ha belazasodik, ?

Legjobb válasz: És nincs benne betegtájékoztató, vagy a dobozára nincs ráírva? (Hollandiában éltek?) Itthon sztem ez a szirup nem kapható, itt kúpot szoktak felírni.

És nincs benne betegtájékoztató, vagy a dobozára nincs ráírva? (Hollandiában éltek?) Itthon sztem ez a szirup nem kapható, itt kúpot szoktak felírni.
Gyerekorvosi ügyeleletet nem tudod felhívni és megkérdezni, biztos tudnának segíteni. http://www.tylenol.com/product_detail.jhtml;jsessionid=HDX3Q.. néztem itt is azt írják, "ask a doctor" mondjuk ha 24 lbs nagyjából 11 kg és ettõl súlytól mond 1, 6 ml-t, akkor ha a babád 2, 5 kiló adj neki kb negyed annyit, mint egy 11 kilós babának kellene adni (11:2, 5=4, 4), vagyis 0, 4 ml-t

Találtam egy magára hagyott kis verébfiókát és befogadtam. Olyan 5-6 napos lehet. Szépen eszik és iszik is. Legyeket adok neki enni. Kb mennyi időközönként kell etetni és kb hány db legyet adjak neki minden etetés alkalmával?

Legjobb válasz: Ja még a giliszta is jó madárkajának. Fel kell darabolni. És hogy igyon is a madár, ezeket a rovarokat úgy érdemes a szájába tenni, hgoy elõtte vízbe mártod. Könnyebben nyel is úgy.

Ja még a giliszta is jó madárkajának. Fel kell darabolni. És hogy igyon is a madár, ezeket a rovarokat úgy érdemes a szájába tenni, hgoy elõtte vízbe mártod. Könnyebben nyel is úgy.
honnan szerzel legyeket? o.O
Ha nem éhes, akkor nem nyitja ki már a száját... Gondolom amúgy rendesen tátog, igaz? Na akkor, ha nem kér, akkor nem kell neki, tele van. De pakolj csak bele, annál gyorsabban nõ! Kukacot, szöcskét, pókot, legyet, bármit!
A kérdező hozzászólása: nagyon gratulálok a két megmentett fiókához! :) most a saját bõrömön tapasztaltam hogy nem könnyû végigcsinálni, úgyhogy minden elismerésem :)
Nagyon sajnálom, de lehetett valami belsõ sérülése. Én régebben sorra próbáltam menteni fiókákat, ez mindössze két esetben sikerült (légykapó ráadásul lágyevõ, hordtam magammal mindenhová egy hétig, munkahelyre is. Nyers marhaszív, csíkokra vágva, lisztkukac és keménytojás sárgája, B6 vitamin feloldva a vizében, ezt adtam neki. Két hét alatt szépen kitollasodott, elvittem a gyûrûzõkhöz, aztán a hasonló korú légykapókhoz csatlakozott (gyûrût is kapott). Nem tudom, mi lett vele. Egy rigó fióka volt a másik, macskától vettem el, szépen felnõtt és sokáig itt élt a környéken. Inkább kivétel a sikertörténet.
A kérdező hozzászólása: utolsó kommentelõ: ennyire azért nem kell örülni egy szegény árva madárfióka halálán...
háhá
Lehet, hogy kiesett a fészekbõl, megütötte magát és belsõ vérzése volt. Sajnálom :(
A kérdező hozzászólása: Sajnos elpusztult..:( Nem élte túl az éjszakát. Hajnalban adhadta fel mert még 4-kor felkeltem hozzá hogy mehetessem és megnézzem hogy van. Egyszereüen nem tudom kiheverni. Nagyon megszerettem és azt sem értem mi okozhatta halálát mert szépen evett ivott bevolt takargatva és olyan kis mozgékiny volt. Élni akart...nem tudom...hát legalább egy nappal többet élt mintha magára hagytam volna egyedül éhezni... :( Szépen eltemettem..remélem semmi nem fogja kiásni :'(((
Kérõ hanggal jelezni fogja, hogy mikor éhes, akkor etesd meg.
A kérdező hozzászólása: kartondoboz pipa. egy elhagyott rigófészket tettem be a dobozba és egy részét abból a fészekbõ ahol született h érezze a szülei szagát. most estére betakartam egy ronggyal. utolsó etetése 11 kor lesz. nem tudom h felkeljke hozzá éjszaka vagy elég ha reggel 8 kor kapja a reggelit?
Gilisztát beszerezni kertesházban élõnek??! Hát beleásol kicsit a földbe, és már lesz is! Fõleg ilyen nedves talaj esetén jól fent vannak! Gondolom csináltál neki valami biztonságos alvóhelyet. Ha nem is csinálsz száraz fûbõl fészket, jó egy rongy is, csak fészekszer legyen. És ha véletlen kimászna ne tudjon sehonnan leesni! Akár tedd bele mindenestõl egy kartondobozba vagy vödörbe! És egy kis rongydarabban be is takarhatod, hogy ne fázzon az anyja hiányában. Az ürüléket meg kiszedni, a pottyant! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A menün légy giliszta és szöcske szerepel. Nagy étvággyal eszik szerencsére. Ez lesz az elsõ éjszakája nálunk. Nagyon izgulok hogy túlélje.
Beáztatott kanárieleséget adj neki.
A kérdező hozzászólása: a gilisztát tudtam csak az a baj h bem nagyon tudom hogy tudnám beszerezni. ha van valakinek ötlete szívesen meghallgatom :)
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszolónak köszönöm. ifen rendesen tátogatja a száját. úgy eszik mint egy öngyilkos :) második válazolónak: kertesházban vagyok és minden kajára meg akármire ami ehetõ arra özöblenek legyek :D
Volt valamikor egy irodalmár házaspár (Tandori Dezsõék), akik sorra mentették a verebeket, zöldikéket. A Vár alatt laktak, etették télen a sok madarat. Híres könyveik voltak, az õ tapasztalataik sokat segítettek nekem. Pl. Kemény tojás sárgája vészhelyzetben segíthet. Madárnak születni kell…! (Tandori Ágnessel) (madárnevelési kézikönyv) 1986. http://hu.wikipedia.org/wiki/Tandori_Dezs%C5%91

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!