Találatok a következő kifejezésre: Mennyit és adjam (168 db)

Mennyi zöldéset adjak a tengerimalacaimnak egy nap? És mennyi zöldséget adjak egy vemhes tengerimalacnak?

3 n?stény De pontosan kb. ha lehet ne azt írjátok, h sokat, hóv. keveset.

Legjobb válasz: 1 nap 1 malacnak kb 1 jó maroknyi zöldség-gyümölcs kell. Ezt 2x-re kell adni. Nagy része zöldség legyen,a kevesebb része gyümölcs. A vemhesnek picit adhatsz többet,de ha 1 ketrecben vannak,akkor úgyis eleszik egymástól.

1 nap 1 malacnak kb 1 jó maroknyi zöldség-gyümölcs kell. Ezt 2x-re kell adni. Nagy része zöldség legyen, a kevesebb része gyümölcs. A vemhesnek picit adhatsz többet, de ha 1 ketrecben vannak, akkor úgyis eleszik egymástól.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)

Szülésre mennyi pénzt adjak, és mikor Jenei Katalin doktornőnek?

Legjobb válasz: A doktornõt speciel nem ismerem, de kérdezd meg tõle, hogy mennyi az annyi. Én annó az orvosomtól megkérdeztem, azt válaszolta, hogy annyit adjak, amennyit gondolok. A pénzt meg az utolsó nap, a varratszedésnél adtam oda neki.

A doktornõt speciel nem ismerem, de kérdezd meg tõle, hogy mennyi az annyi. Én annó az orvosomtól megkérdeztem, azt válaszolta, hogy annyit adjak, amennyit gondolok. A pénzt meg az utolsó nap, a varratszedésnél adtam oda neki.
A debreceni Jenei Katinak? Egy fillert se adnek, kontar, amit egy kollegaja is elismert nekem. Bocs.
A kérdező hozzászólása: Azt hogy ki kontár ki nem ne feszegessük szerintem!Én is mást tartok kontárnak te is!Ennyi! Egyébként nem ciki megkérdezni hogy mennyit kérne?
17:01 csak magát minõsíti, meg az a kedves kollega is marha nagy szaktekintély lehet, aki ilyet mond a Doktornõrõl, akinek nagyon sok gyerek köszönheti az életét. Gondolom aki ilyet mond a kollegájáról az csak irigy lehet... Jenei Katalin egy nagyon lelkiismeretes, óriási szaktudású orvos. Aki rá bízza magát az nyugodt lehet!A stílusáról meg csak annyit, hogy nem bratyizik, de gondolom nem is ezért mennek hozzá. De nagyon rendes.
17:01-es, magát minõsítõ vagyok: Röviden: magánbetegként mentem hozzá egy tízezressel a zsebben. Órákat vártam, mire fogadott, ahol végig lekezelõen beszélt velem. Megállapította, hogy nem eshetek teherbe természetes úton, amit én szentírásnak vettem. Pár hónap múlva rosszulléttel orvoshoz mentem, a doktornõ diagnózisa alapján nem vizsgáltak terhességre, s sokként ért, mikor borzasztó fájdalmak között 1 hét leforgása alatt elvetéltem. Ha felmerült volna bennem vagy az orvosomban, hogy terhes lehetek, talán nem halt volna meg a babám. A kórházban (külföld), ahol elvetéltem a maláj ápoló (nem orvos!) teljesen kiakadt, hogy egy felelõsségteljes szakorvos ilyen diagnózist állított fel, mikor míg egy nõnek van méhe nem lehet kijelenteni, hogy nem eshet teherbe. Késõbb visszamentem a klinikára is és ott is kiakadtak a diagnózison. Hát ennyi, jól minõsítettem magam megint gondolom. A stílusa meg gyomorforgató. Több ismerõsöm is járt hozzá egy darabig, de mindenki kiakadt rajta ezért vagy azért. Persze mindenkinek szíve-joga a választás, biztos sokaknak segített, én jót még nem hallottam róla, ennyi.
10 ezres a zsebben hmm, nem értem ez miért fontos... talán majd e miatt máshogy bánnának vagy hamarabb fogadnak? Ezt elvárni eleve gáz. Várni, az mindig benne van a pakliban. Kár volt egy ilyen diagnózist szentírásnak venni, akár egy páciensnek, aki gyereket akar, és egy orvosnak meg pláne, úgy hogy õ nem bizonyosodik meg a dolgokról. Ha én igazán gyereket akarnék, egy ilyen diagnózis után biztos fordulok más vélemény után is. Az orvos meg bizonyosodjon meg MAGA a beteg állapotáról. Szóval itt kevés dolgot lehet a doktornõ fejére vetni.Hallani meg sokmindent lehet aminek a fele sem igaz.

Anyatejes 5 hos babamnak mar adok alma, alma-banan puret, hogyan noveljem az adagot, es hogy adjak neki mas es mast? Inni kell hogy adjak mar neki es mennyit es mit?

fozeleket hogy keszitsem es mit?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 5 hós és anyatejes, de én már egy hónapja adok neki bébiételt. A Hamé-nak vannak nagyon fincsi gyümölcspüréi és 150.- körül vannak. Én figyelni szoktam az akciókat a Kecskeméti menübõl, nagyon szereti õket. Délben ezt eszik két szopi között. Délután 5 órakor pedig tejpépet eszik, egyszerûen imádja és nagyon laktat. De csak a gyógyszertári Milupa tejpép. Egyébként ha fõzöl húslevest, tegyél bele krumplit is és egy kicsi csirkemellet. Sárgarépát és krumplit szûrõn átpasszírozod, és a csirkehusit apró darálón ledarálod, és még egy kis húslevessel összekevered, hogy pépes legyen. Így kell fõzeléket készíteni. Bármibõl készítheted, de elõbb még a husit hagyd ki, majd kb. 3 hét múlva. Teát szoktam vele itatni, a tejpép és a fõzelék után mindig kell, ha rögtön nem issza, próbálkozz késõbb. Én édeskömény teát adok 6 hétig, utána fell kell váltani csipkebogyóval (gyógyszertári) és kb. 1 decit iszik meg egyszerre. Ja és én nem ízesítem, hanem minden reggel reszelek le almát, a pépet megeszi, a levét pedig leszûröm és mindig öntök egy kicsit a teába. Jó babázást.

Szia! Az én babám is 5 hós és anyatejes, de én már egy hónapja adok neki bébiételt. A Hamé-nak vannak nagyon fincsi gyümölcspüréi és 150.- körül vannak. Én figyelni szoktam az akciókat a Kecskeméti menübõl, nagyon szereti õket. Délben ezt eszik két szopi között. Délután 5 órakor pedig tejpépet eszik, egyszerûen imádja és nagyon laktat. De csak a gyógyszertári Milupa tejpép. Egyébként ha fõzöl húslevest, tegyél bele krumplit is és egy kicsi csirkemellet. Sárgarépát és krumplit szûrõn átpasszírozod, és a csirkehusit apró darálón ledarálod, és még egy kis húslevessel összekevered, hogy pépes legyen. Így kell fõzeléket készíteni. Bármibõl készítheted, de elõbb még a husit hagyd ki, majd kb. 3 hét múlva. Teát szoktam vele itatni, a tejpép és a fõzelék után mindig kell, ha rögtön nem issza, próbálkozz késõbb. Én édeskömény teát adok 6 hétig, utána fell kell váltani csipkebogyóval (gyógyszertári) és kb. 1 decit iszik meg egyszerre. Ja és én nem ízesítem, hanem minden reggel reszelek le almát, a pépet megeszi, a levét pedig leszûröm és mindig öntök egy kicsit a teába. Jó babázást.
10.41-es vagyok az én védõnõm azt mondta, hogy azért van husos bébiétel már 5 hónapos kortól, mert a husi kell az idegrendszer fejlõdéséhez. Nem hiába találták ki, hidd el sokkal okosabb emberek vannak ott, ahol ezeket gyártják.
Szia!! Ha anyatejes a babád, és ez teljesen kielégíti a szükségleteit én a helyedben még nem adnék neki semmi mást 6 hónapos koráig!! Utána kezdheted a hozzátáplálást pár kanál gyümölcspürével, vehetsz kész bébiételt is de te is turmixolhatsz neki.Õszibarack, alma, banán, sütõtök.Nagy a választék.Én inni csak vizet(babavizet) adok a fiamnak, mert nem akarom, hogy megszokja az édes löttyöket mert késõbb már nem fog elfogadni mást csak a cukros italokat, aztán már a tejfogai is el fognak romlani. 7hónapos kortól már jöhetnek a húsos babakaják.Egyenlõre még figyelj arra, hogy ha adtál neki valamilyen bébiételt utána kínáld meg cicivel is, mert arról még nem kell leszokni.Ebédre kapjon valami fõzeléket utána cici.Délután is csak cici, meg délelõtt.Aztán vacsorára valami gyümi, és utána megint cici!!!5 hós babádnak pár kanál, vagy egy negyed-fél üvegnyi bébiétel bõven elég!!Egyenlõre a fõ tápláléka legyen az anyatej!!:-)
Mi 7 honaposak vagyunk most es meg mindig szopik, de amikor 5 honapos volt meg nem adtam ilyesmit mert a doki azt mondta az anyatej neki eleg.Vizet pedig nyugodtan adthatsz mindig amikor almat vagy banantot tehat ilyen pureket, fozeleket adsz.Az mindegy h mit, vizet vagy gyumolcs leveket.
A kérdező hozzászólása: koszonom dragak vagytok!!!! kanalbol, vagy cumis uvegbol adjam az inni-t?
Szia!! Elsõ vagyok!! Az inni cumisüvegbõl.Egyébként még nagyon nem ajánlanám, hogy abból a húslevesbõl csinálj fõzeléket az 5hós babádnak amit ti is esztek, mert az fûszeres.Õ még nem tudja megemészteni, és fájni fog a pocija!!!


Lovat szeretnék venni de nem tudom mennyi zabot adjak neki naponta a ló heti 2x-3x járna terepre, félvér lóról lenne szó, kb 6-10 éves korig, és nincs legelő akkor kb mennyi zabra van szüksége? Napi hány kg-ra?

Legjobb válasz: Ha még nincs meg a konkrét ló,akkor nem igazán lehet megmondani. Akitõl veszed,kérdezd meg tõle,õ mennyit adott neki és neked mennyit javasol. http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lovak-takarmanyozasa/a..

Ha még nincs meg a konkrét ló, akkor nem igazán lehet megmondani. Akitõl veszed, kérdezd meg tõle, õ mennyit adott neki és neked mennyit javasol. http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lovak-takarmanyozasa/a..
Kb. 5 kiló naponta. De ez leginkább attól függ, hogy milyen tápanyagértékesítõ az adott egyed. Ha ilyen keveset mozog és nincs legelõ akkor azzal is érdemes játszani, hogy mennyire van tele energiával. Ha nagyon pörög és mellette jó formában van érdemes visszavenni az adagját.
5 kg zab??? Szerintem az igen sok, össz. abraktakarmányból kell annyi.
5 kiló? Attól függ, milyen lónak. :) Van amelyiknek sok, van amelyikben elveszik.
Ha nincs sokat dolgoztatva, akkor nem kell sok zab. Ha sokat kap, felpörög :D Kérdezõ, szénát is adj a lónak.

Mennyi pénzt adjak a dokinak és a szülésznőnek? Vagy egyáltalán kell adni?

34 hetes vagyok, a Baross utcai egyes számú n?gyógyászati klinikán fogok szülni Bpesten.Nincs fogadott orvosom. És mikor ajánlatos odaadni nekik a boritékocskát, ha távozok a korházból? El?re is köszi minden válaszadónak !

Legjobb válasz: Szia!Szerintem csak akkor adj pénzt,ha elégedett vagy,pláne,hogy nincs fogadott dokid.És úgy hallottam másoktol,hogy távozaskor szokás odaadni.Majd látod,hogy ott a korteremben mások,hogy csinálják.De kíváncsi vagyok a többi válaszoló véleményére is.Könnyû szülést!:)

Szia!Szerintem csak akkor adj pénzt, ha elégedett vagy, pláne, hogy nincs fogadott dokid.És úgy hallottam másoktol, hogy távozaskor szokás odaadni.Majd látod, hogy ott a korteremben mások, hogy csinálják.De kíváncsi vagyok a többi válaszoló véleményére is.Könnyû szülést!:)
1.válaszolo vagyok.én 30 ezret adok a dokimnak, vidéken lakom és fogadott.de rád van bízva mennyit szánsz rá, 15ezer sok?és ajándékcsomagot a szülésznõnek-ha annyira akarsz adni...
Szia Szeritnem ha nicns fogadott orvosod akkor nem kell ebbol ugyet csinalni, ha ugy erzed megerdemli adjal vmennyit, de nem kell sok 10 e ft-ot adni, az mas lenne, h fogadott orvosod lenne.Es a korrekt orvos csak akkor veszi el a penzt, ha mar teljesitette a kotelesseget, az elejen semmi keppen sem. Nagyon boldog babavarast kivanok
Általában a varratszedéskor szokták odaadni a pénzt a dokinak. Szerintem sem kell belõle nagy ügyet csinálni, mivel nem fogadott orvos. Majd meglátod, hogy hogyan viselkedik veled és akkor is ráérsz eldönteni, hogy mennyit adsz.
Szia!nekem fogadott a dokim és 60ezret kér teljes megelégedettség esetén.Én sokallom az összeget és nem is hiszem, hogy fog kapni annyit-8000ft ot hagyok ott egy vizsgálatra és pl.most 2hétre hívott vissza..na mindegy ez nem ide tartozik.Szvakl õ azt mondta távozáskor kéri a pénzt.Ha nincs fogadott szülésznõd -nekem sem lesz én max egy desszertet adok neki ha meg vagyok elégedve vele, ha nem még azt sem...így is iszonyat sok, fõleg, hogy nincs igazán keresetem.
SZia! Nekem is "fogadott" dokim van, õ szerintem kivétel mivel még a magán rendelésén sem fogad el pénzt igaán. A barátnõm pl. a 9 hónap alatt kb 2000 ft-ot hagyott ott nála. Igazából szerintem minden dokinak hasonlónbak kellenne lennie. Többen szültek már nála az ismerettségi körömbõl, mint fogadott doki, de soha nem fogadott el pénzt. De a te esetedben más mivel nem fogadott így szerintem ha elégedett vagy vele akkor 10 körül adj. A szülésznõnek meg valami ajándék kosarat.
Én 10 napja szültem ügyeletes dokinál, én 10000-et adtam. A szülésznõnek 5000-et.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, nagyon aranyosak vagytok!
Egyáltalán nem kötelezõ adni. Költsd a gyermekedre! Mindenki azért ad, mert a másik is ad. Le kellene errõl szoktatni az embereket. Az orvosoknak az a 10-15ezer ft, csak KV-pénz, többet meg nem nagyon engedhet meg magának egy gyesen lévõ kismama, babát váró fiatal pár. Az orvosoknak ez a munkájuk. TESSÉK MÁR FELFOGNI! Mi emberek rontottuk el õket.

Mennyit és mikor adjak pénzt az orvosnak?

Lágyéksérv műtétről lenne szó.

Legjobb válasz: Ha magánrendelés/magánklinikán végzik el az operációt akkor annak szabott ára van. Ha arra gondolsz hogy TB finanszírozott állami kórházban végzik el a beavatkozást miért kellene adnod? Én mint szakmabeli mondom, de kell adni parát, különben ez a rendszer úgy ahogy van marad ebben a posványban mint most. Ha nem kér pénz, akkor adj neki egy ajándékkorsrat max 5ezer értékben. De kp-t ne!

Ha magánrendelés/magánklinikán végzik el az operációt akkor annak szabott ára van. Ha arra gondolsz hogy TB finanszírozott állami kórházban végzik el a beavatkozást miért kellene adnod? Én mint szakmabeli mondom, de kell adni parát, különben ez a rendszer úgy ahogy van marad ebben a posványban mint most. Ha nem kér pénz, akkor adj neki egy ajándékkorsrat max 5ezer értékben. De kp-t ne!
Elõzõ vagyok, el gépeltem. NEM kell adni parát. Ugyanis amíg a népek nyomják az orvoskat parával addig az államnak esze ágában sem lesz rendezni az ágazati béreket. Meg különben is, fizetsz TB-t? Ha igen akkor ezt a kérdést ne is tedd fel, hogy mennyit adjál. Kötelessége megcsinálni a mûtétet. (amúgy nem angy mûtét, nem kell aggódni, jobbulást!)

Tudni szeretném, egy 5-6 hónapos cica napi adagját. Naponta hányszor, és egyszerre mennyi ennivalót adjak? Hogy se alul, se túl ne etessem.

Legjobb válasz: Naponta 3szor kell etetni, amennyit megeszik egyszerre.Tudja õ, mennyi kell neki, mindegyik cicának más az igénye,nehéz meghatározni mennyit kapjon, hogy ne maradjon éhes. Én így etetem a cicáimat, és ha van elég lehetõség és hely mozgásra, játékra, nem fog elhízni. És persze ha jó minõségû kaját kap.

Naponta 3szor kell etetni, amennyit megeszik egyszerre.Tudja õ, mennyi kell neki, mindegyik cicának más az igénye, nehéz meghatározni mennyit kapjon, hogy ne maradjon éhes. Én így etetem a cicáimat, és ha van elég lehetõség és hely mozgásra, játékra, nem fog elhízni. És persze ha jó minõségû kaját kap.
Egyetértek az elõttem szólóval, még annyit tennék hozzá hogy vegyél jó minõségû, kölyköknek való tápot és tartsd be amit elõírtak. Szárazat és zacskósat is adj neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, /egy kicsit dagikák a cicáim/

Mennyi Sinlacot adjak 6 hónapos babámnak? Mennyi vízhez mennyi tápszert és Sinlacot? Most 200 ml az esti tápszer adagja (180 ml víz + 6 kanál táp).

Legjobb válasz: Én bekavartam neki úgy ahogy a dobozon volt írva,megkapta délután 5kor uzsira,de annyira eltelítette hogy hajnal 4ig nem evett semmit,ezért aztán csak sûrítésre használtam.

Én bekavartam neki úgy ahogy a dobozon volt írva, megkapta délután 5kor uzsira, de annyira eltelítette hogy hajnal 4ig nem evett semmit, ezért aztán csak sûrítésre használtam.
A kérdező hozzászólása: Én elöször a sürítést próbáltam-semmit nem segített.Most 2 napig próbálram uzsonnára úgy, ahogy a dobozon van.Hát annyi, hogy éjfél helyett 2-kor kel... Valószínü ez megszokás is.Kénytelen leszek megvárni, hogy magától leszokjon róla. Köszi a tippet!

Meditcredit hitelnél mennyit kell visszafizetni és mennyi időre adják egy mell műtétnél? Akinek volt vagy van ilyen hitele, mennyit fizet havonta?

Legjobb válasz: Nekem volt ilyen, a normál törlesztõrészlet havi 1/5 mell, így 15 hónap alatt vissza lehet fizetni (mert 2 mellre felvett hitelnél 3 mellet kell visszafizetni)

Nekem volt ilyen, a normál törlesztõrészlet havi 1/5 mell, így 15 hónap alatt vissza lehet fizetni (mert 2 mellre felvett hitelnél 3 mellet kell visszafizetni)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!