Találatok a következő kifejezésre: Mennyit árok a szervezetemnek ha (2 db)

Mennyire árt a szervezetnek, ha hirtelen vegetáriánus lennék?

Legjobb válasz: Akarom mondani semennyire.:)

Akarom mondani semennyire.:)
Milyen okos, intelligens lehet, aki suttyomban pontoz le minket. Biztos arra várt az illetõ, hogy egymást túllicitálva hülyézik le a vegákat...:) Kopp.
Én is egyik napról a másikra lettem vegetáriánus, a vérképem tökéletes, a vas a és a b12 vitamin szintem is rendben van igaz én tejterméket fogyasztok.Figyelek külön arra , hogy olyan ételeket fogyasszak , amibe sok a vas pl.(mogyoró, borsó, bab, spenót ect.) Sokkal energikusabb vagyok amióta vegetáriánus vagyok.
Nem árt neki, épp ellenkezõleg. Jót tesz, hiszen sokkal több vitamint és ásványi anyagot viszel be, de közben megmarad a megfelelõ fehérjemennyiség (ha a tojást, tejtermékeket nem hagyod el). Jóval egészségesebb, zsírszegényebb és humánusabb étrend! Én egyébként 13 évesen lettem vegetáriánus, egyik napról a másikra. Ma 25 éves vagyok, a vérképem tökéletes, beteg szinte sosem vagyok. A vashiányom is elmúlt, amivel gyerekkoromban mindig problémám volt.
Semmennyire. Én 13 évesen lettem egyik napról a másikra vega, a férjem, tavaly 44 évesen. Csak ajánlani tudom. 20 éve nem volt komolyabb betegségem, nincs lyukas fogam, nem vagyok vérszegény. A férjem is csupa jó dologról számol be.
Akkor az utolsó bölcselkedése szerint az melegebb, nedvesebb éghajlati övekben élõknek mind vegáknak kellene lenniük, de ugyebár nem azok. Ne tessék haragudni, de ez nagyon nagy butaság volt, mint ahogy az is, hogy az ottani papság vezette be a vegetáriánus étrendet. Ilyeneket ne tessék hangoztatni élõben, mert ...mert ne. Az energia és tápanyagigény természetesen már munkakör szerint is változik, ahogy egy vájárnak napi 6000 kilokalóriára van szüksége, szemben a szellemi munkát végzõk 2500kcal szükségletével. Hogy ezt mibõl és hogyan viszi be valaki, az személyes döntés. Tény, hogy nem állati eredtû alapanyagokból sokkal nehezebb és drágább 5000-6000-nyi hasznos kalóriát és ásványi anyagokat, nyomelemeket bevinni. Egy biztos, akik vegák lettek, azok húsevõként élték az életüket egy darabig, azután váltottak, tehát tapasztalati úton ismerik a húsevõ és a vega életformát, tudnak nyilatkozni a különbségekrõl, hatásokról. Aki húsevõként elméleti szinten beszél a vegaságról, az egy másik történet. A nagymamám egyébként 94 éves és 50 éve vega, éppen meszel, tehát jó bõrben van. A Dalai Láma sem néz ki rosszul, pedig születése óta vega.
Állítólag van, aki érdekes módon pár hétig sem bírja fizikailag hús nélkül. Nekem kutya bajom sem volt párv év spontán vegaságtól, de miért is lett volna? Persze attól is függ, hogyan csinálja az ember, simán lehet egészségtelenül étkezni, bármilyen étrendet is követ az ember... Ha addig rendben voltak a makrotápanyagok, a hús kalóriahiányát pedig elkezdi mondjuk tésztákkal pótolni, s kevés fehérjét és jobbára állati dolgokban meglevõ esszenciális tápanyagot visz be, az rossz irány, pl.
Na, mostantól probáld ki, hogy hogy fogod érezni magad, hogyha fogyasztasz húst, de ugyanilyen odafigyeléssel megnézed mit eszel meg. :) Olyan mintha azt mondanád, hogy eddig vékony kabátokba jártál és mindig fáztál. Mostmár felveszed a vastag kabátot, és mostmár nem fázol.
Eleinte fáradékonyabb szédülnél gyakran kisértésbe esnél de idõvel meg lehet szokni bár nem értem mért leszel vega
A husban sok olyan asvanyi anyag talahato meg, melyeket nagyon nehezen juttathatsz a szervezetedbe novenyi taplalekkal. Szerintem, ha szereted a hust semmi keppen ne hagyd ki az etkezesedbol. A vas nagy resze husbol kerul a szervezetunkbe, elvegre nem ehetsz minden nap petrezselymet vagy spenotot. A vas hianya verszegenyseget okoz, az meg faradtsagot stb.Oseink is huson eltek.
Ha a hangsúly a "hirtelen"-en van, a válaszom az, hogy semennyire. Nyugodtan térj át, nagyon sokan hisznek benne. De figyelj oda a tested jelzéseire, és ha lelki szemeid elõtt 8 kilós sonkák kezdenek úszkálni, ne tartóztasd meg magad.
"A husban sok olyan asvanyi anyag talahato meg, melyeket nagyon nehezen juttathatsz a szervezetedbe novenyi taplalekkal. " Sorolj fel egy-kettõt légyszíves. De mielõtt hiába fáradnál, megsúgom: nem igaz...
Három éve vegetáriánus, két éve vega vagyok és a 23-at töltöttem. Lelkileg mindig kiegyensúlyozott voltam, de mióta váltottam tapasztalhatóan jobban érzem magam. Elõtte emésztési problémáim voltak (mûteni is kellett), sok más betegség mellett, pl. vérszegénység. Az elõzõ válaszokban említve volt a test-lélek harmonikus kapcsolata, ami tényleg a leginkább befolyásolja a testi egészséget. Viszont, ez nem indok arra, hogy bármit ehetek, ha boldog és kiegyensúlyozott életet élek, hiszen így nem teljesül az egészségre vonatkozó összes feltételrendszer. A feltételrendszerekben pedig az idõk folyamán változás állt be. Korábban jóval nagyobb biztonsággal lehetett húst fogyasztani kevesebb káros mellékhatás mellett. Azt gondolom ennek oka többek között, a növekvõ állat betegségek elterjedésében és az emberi genetika romlásában (elkorcsosodása)található. Ma már más a helyzet mint 200 évvel ezelõtt. Emlékszek, gyerekkoromban a szüleim éveken át neveltek bio-szárnyas állatokat, de mivel egyre nehezebben lehetett egészségben tartani õket természetes módszerekkel, feladták a próbálkozást.
Miért ártana? Ez inkább olyan a szervezetnek mint egy megváltás, a folyamatos méreganyagbevitel megszûnése miatt. Az ember növényevõ állat, erre sokan ugranak, és jönnek azzal hogy mindenevõ, vagy ami még ennél is nagyobb hülyeség, hogy ragadozó. Ha tényleg azok lennénk, akkor puszta kézzel, bármi segédeszköz nélkül tudnánk vadászni, és nyersen megenni a zsákmányt (jó ízûen természetesen). Általában azért zavarja a húsevõket ha valaki vegetáriánus, mert legbelül õk is tudják hogy helytelen életmódot folytatnak, és egyfajta önigazolást próbálnak találni a vegetarianizmus leszólásával. Egyébként én is egyik napról a másikra lettem vegetáriánus, kb. 14 évesen, most 20 éves vagyok, és szinte sosem vagyok beteg, nem vagyok fáradékony, és jkitûnõ az egészségi állapotom.

Mennyit árok vele a szervezetemnek ha beszedek 2 szelvény tablettát h ne jöjjön meg mert pont akkor megyek tengerpartra és fiúkkal leszek egy szobában.40 fokban vérezni meg mem kellemes?

Legjobb válasz: én is csináltam már ilyet.egyszer egyszer lehet,de nem tul sürün.negogy elrontsa a nyaralásod a hülye mensi.nyugodtan szedd rá,de akkor 1napot se hagyj ki.2levél folyamatosan,aztán jön a szünet,és innentõl minden a régi.jo nyaralást!

én is csináltam már ilyet.egyszer egyszer lehet, de nem tul sürün.negogy elrontsa a nyaralásod a hülye mensi.nyugodtan szedd rá, de akkor 1napot se hagyj ki.2levél folyamatosan, aztán jön a szünet, és innentõl minden a régi.jo nyaralást!
Szerintem ez nem ilyen egyszerû, ekkora hormonadaggal nem kéne játszani... MINDENKÉPP beszélj egy nõgyógyásszal!!! A testedbõl csak egy van nem célszerû szétcseszni hülyeségekkel.
A kérdező hozzászólása: Az igaz, de tényleg csak egyszer tenném meg.Máskülönben meg csak a peteérést gátlom vele.Szerintem többet árt vele a szervezetnek, aki 6-7 évig szedi.Nagyobb szünetek nélkül.Az olimpikon nõk is valahogy el kell, hogy tolják a mensest a ciklust.EZ még nem dopping.
A kérdező hozzászólása: És nem egyszerre szedem be, hanem nem hagyok szünetet, tehát nem hagyom megjönni azaz eltolom a ciklust.Mintha álterhes lennék.Persze ezt egy férdi nem tudhatja, de egy nyaralást fõleg külföldre nem érdemes elcseszni.Tavaly is úgy voltam ott, majd megpusztultam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!