Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell, híznia egy (25 db)

Mennyit kell híznia egy csak anyatejes babának 1 hónap alatt miután megduplázta a súlyát?

Fiam 3700 gr-mal született, 4 hónaposan 7200 dr volt, a héten lesz 5hós a súlya 8000 gr.Azt nem tudom,hogy elég-e a tejem neki.

Legjobb válasz: Szia! Erre nincs pontos adat, hogy mennyit kell híznia, de nyugodj meg a tejed tuti elég. Amíg a babád hízik és nem fogy, kiegyensúlyozott addig biztos nincs baj. üdv. Csilla

Szia! Erre nincs pontos adat, hogy mennyit kell híznia, de nyugodj meg a tejed tuti elég. Amíg a babád hízik és nem fogy, kiegyensúlyozott addig biztos nincs baj. üdv. Csilla
Szia! Én csak annyit fûznék hozzá, hogy nem törvényszerû, hogy egy baba megduplázza fél éves korára a születési súlyát, ez csak általánosságba véve igaz, vannak kivételek. üdv. Csilla
Az nagyon jó!!!5 hónapos korára kell megduplázodnia a testsúlyának.Azaz 7400g kell lennie.de neked több ez nagyon jó.Nyugodj meg.Jó lenne nekem is így hízna.
Minden baba súlygyarapodása meglassul azután hogy megduplázta a születési súlyát. A te babád tökéletes súlyban van, a tejed is biztosan bõven elég neki. Az én fiam 3750 gr-al született, 3 hónaposan duplázta meg a súlyát 7500 gr-al, 4 hónaposan 8000 gr volt, 5 hónaposan 8500 gr és csak anyatejet kap. Boldog babázást kívánok!!!

Mennyit kell híznia egy kisbabának 2 hónap alatt?

3350g-al született a kisfiam,visszaesett 3190g-ra,tápszert eszik,és most 2 hónaposan 4800g.5 cm-t n?tt.Nem kevés ez?

Legjobb válasz: Szerintem nem kevés, abszolót jó! Az enyém 3 hónaposan volt 4840g és 3000 grammal született (lány). Átlagosan havi 500-600 g-ot szokott hízni.

Szerintem nem kevés, abszolót jó! Az enyém 3 hónaposan volt 4840g és 3000 grammal született (lány). Átlagosan havi 500-600 g-ot szokott hízni.
Szia! Teljesen rendben van. Az én fiam is ugyanennyi 2 hónaposan és 3.640-nel született. Úgyhogy ti még jobban híztatok, szerintem ti megfeleltek a "nagy könyv" elvárásának is. Az oltási könyv (v. minek hívják) egyik oldalán van egy grafikon hogy hol kéne elvileg járnia súlyban. Bátran nézd meg, mert szerintem ti túl is teljesítettétek :) . Csak így tovább! Egyébként meg nem egyformák a gyerekek, ahogyan a felnõttek sem. Azonban tudják mennyit akarnak enni, úgyhogy nem lehet gond, ha jókedvû baba.
Azt mondják, hogy a normál hízás a heti 12-25 deka. Nagyon szépen fejlõdik a babád, nyugi. Az én kislányom az elsõ 2 hónapban 4 cm-t nõtt. Bõven elég ez is.

Mennyit kell hiznia egy 7 hetes babanak hetente v. havonta?

Mert eddig hizott hetente 20-25-30dk is most pedig az utolso 2 hetben 10-10dk hizott,es az etvagya sem olyan mint azelott!normalis ez?A vedono azt mondta ne agodjak,de azert engem aggaszt.

Legjobb válasz: Velünk is ez történt, bár kb. 10 hetesen és engem is ugyanúgy aggaszt(ott) a kevés hízás. Szakkönyvben olvastam, hogy heti 15 dkg hízás teljesen jó, de ugye a 30-40 dkg-os hízások után már én sem voltam ezzel elégedett. Mérd meg, hogy a babád eleget eszik-e? (Testsúly kg-onként 150 grammot kell ennie egy nap, persze ennek nem kell egyformának lennie étkezésenként, csak napi összesenben. Pl. egy 5 kg-os babának 750 grammot kell ennie egy nap. Persze, ha nincs meg a könyv szerinti mennyiség, de a környéken van, akkor nincs ok aggodalomra.) Ha nem eszik eleget, újra kérdezd meg a védõnõt és a gyerekorvost, hogy mit szólnak hozzá?

Velünk is ez történt, bár kb. 10 hetesen és engem is ugyanúgy aggaszt(ott) a kevés hízás. Szakkönyvben olvastam, hogy heti 15 dkg hízás teljesen jó, de ugye a 30-40 dkg-os hízások után már én sem voltam ezzel elégedett. Mérd meg, hogy a babád eleget eszik-e? (Testsúly kg-onként 150 grammot kell ennie egy nap, persze ennek nem kell egyformának lennie étkezésenként, csak napi összesenben. Pl. egy 5 kg-os babának 750 grammot kell ennie egy nap. Persze, ha nincs meg a könyv szerinti mennyiség, de a környéken van, akkor nincs ok aggodalomra.) Ha nem eszik eleget, újra kérdezd meg a védõnõt és a gyerekorvost, hogy mit szólnak hozzá?
A kérdező hozzászólása: Most 4.60 kg-7 hetesen es 3kg szuetett.
A baba mindig annyit eszik amennyire szüksége van. Mivel az anyatej fedezi a táplálék és folyadék igényét is, így könnyen elõfordulhat, hogy a meleg idõjárás elmúltával nem szomjazik annyira ezért kevesebb az anyatej igénye, aminek minõsége szintén ezen oknál fogva megváltozhatott, hisz az anya teje pont olyan minõségû amire a babának éppen akkor szüksége van. Mérni azért nem érdemes, mert csak félelemmel töltheti el az anyát, hogy miért nem eszik többet a baba, és ez az idegesség kihatással lehet a tejtermelésre is, így szerintem nyugtasd magad azzal, hogy kináld fel neki többször a szopizás lehetõségét, és ha van rá igénye akkor el fogja fogadni!
A kérdező hozzászólása: igazabol nemtudom menyit eszik, mert szopizik, csak abbol kovetkeztetek, mert azelott nagyon mohon evett sokaig most pedig csak nyamnyog rajta keves ideig.
Szia! Azt nem írtad, hogy most hány kiló? Egyébként a bébik szopási technikája is változik, ahogyan a tej folyása is. Lehet, hogy "ömlik" a tejed, ezért tûnik úgy, hogy csak nyammog rajta, mert nem kell szívnia. Nálunk is volt olyan, hogy 2-3 hétig csak 10 dkg-ot hízott a bébi, utána majd bepótolja. Mondjuk akkor volt a nyammogás, amikor nagylány lettem újra: egyszerûen kevés lett a tejem és az sem ízlett neki, ahogy elmúltak a nehéz napok, minden visszaállt a rendes kerékvágásba.


3 hetesen kb. mennyit kell híznia egy babának? 3200 g-mal született, ennyivel jöttünk haza a kórházból, ma 3 hetes és 3610 g.

Legjobb válasz: Teljesen normálisan fejlõdtök. Elvileg 30 gramm naponta, de minimum heti 100 grammot szoktak mondani, de csak átlagban, mert attól függõen, hogy épp elõtte kakált-e, vagy pisilt, aznap mennyit evett stb. mindig változhat. Mi ennyi idõsen heti átlag 160 grammot híztunk, aztán ez szépen csökkent. Nagyon jó egészséget Nektek!

Teljesen normálisan fejlõdtök. Elvileg 30 gramm naponta, de minimum heti 100 grammot szoktak mondani, de csak átlagban, mert attól függõen, hogy épp elõtte kakált-e, vagy pisilt, aznap mennyit evett stb. mindig változhat. Mi ennyi idõsen heti átlag 160 grammot híztunk, aztán ez szépen csökkent. Nagyon jó egészséget Nektek!
Szia. Az én kislányom 30 g-ot hízott hetente. De nincs olyan hogy "kell", mert minden baba más. Ezek csak átlagok, és arra jók, hogy az anyukákat idegesítsék vele. Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
a nagyokosok azt modnják hogy napi 3 grammot, vagyis egy héten 21 grammot...de ez baba függö, a kisfiam az elején heti 40-50dkg-t hizott, most meg 3 hónapos, és heti 20dkg körül ha megvan. 3kg-val született, most 6, 4kg.
Hetente egyszer mérjed a babát. Ha gyarapodik nincs gond! Minden héten más lesz a mennyiség. Ha jókedvû, vidám, csillog a szeme semmi gond nincs. :-)
bocsi, a nullák lemaradtak 30 gramm, és 210 gramm....
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugtattatok, mert az egyik 'kedves'batáznõm azt mondta, hogy alultáplálom a babám, hogy csak ennyit hízik, mert bezzeg az õ gyereke havonta 1 kg-ot hízott. Igaz õ a terhessége alatt is 2x annyit hízott mint én.

Mennyit kell híznia egy 4 hónapos babának egy hónap alatt?

Legjobb válasz: 6 hónapos koráig havi min.750gr aztán ha kevesebbet szed föl nem olyan baj, mert akkor már közrejátszhatnak a fogak is, meg többet mozog a baba

6 hónapos koráig havi min.750gr aztán ha kevesebbet szed föl nem olyan baj, mert akkor már közrejátszhatnak a fogak is, meg többet mozog a baba
kisfiam az elsõ három hónapban egy kilót hízott, utána kb 750grammot most meg hat hónaposan fél kiló körül. egy igazi izgõ mozgó, nem is tudom hogy van ennyi energiája.
14.00-ás vagyok vagyis három hónapos koráig minden hónapban egy kilót hízitt.és most egyre kevesebbet.

Mennyit kell hizni egy 3.5 honapos babanak hetente, havonta?

Legjobb válasz: Születés után az elsõ 2 hónapban 1-1kg, utána fél kg, és ez egyre csökkenni fog. Tehát nektek még a fél kiló a normális. (doki is két hét alatt a 250 grot várja el)

Születés után az elsõ 2 hónapban 1-1kg, utána fél kg, és ez egyre csökkenni fog. Tehát nektek még a fél kiló a normális. (doki is két hét alatt a 250 grot várja el)
Lányom 4 hónapos, 70-100 gramm hetente jó, ilyenkor rengeteget mozognak már.

Mennyit kell híznia egy újszülöttnek havonta?

Legjobb válasz: A mi gyerekorvosunk és védõnõnk szerint minimum 400 grammot.

A mi gyerekorvosunk és védõnõnk szerint minimum 400 grammot.
Nekem a védõnõm azt mondta min. 450 gramm, de ennél általában az elsõ 3-4 hónapban többet szoktak hízni a babák. A lányom 3480 grammal született, 1 hónaposan 4200, két hónaposan 5200, és 3 hónaposan 6400 grammos volt, ezután már nem hízott ennyit.

Mennyit kell hiznia egy 2 hetes babának hetente?

Legjobb válasz: 2 hetes korra ajánlott a születési súly visszanyerése! A babák hízása minimum heti 12 dkg, ez az alsó határ, de ennek a többszöröse is lehet hetente!

2 hetes korra ajánlott a születési súly visszanyerése! A babák hízása minimum heti 12 dkg, ez az alsó határ, de ennek a többszöröse is lehet hetente!
Olyan nincs, h kell. Az átlag a havi 40 dkg, ez afféle minimum. Arányosan elosztva, heti 10 dkg a minimum, 20 a maximum. Az én babám 30 dkg-ot fogyott a kórházban, és 32 naposan nyerte vissza a születési súlyát, de ezt úgy, h 3 etes koráig 5 dkg-ot hízott, utána a többi 25-öt 10 nap alatt. 1-2 hónapig nem kell levonni semmit!! pláne nem parázni. Még aluszékony némelyik, másik hasfájós, a te tejed sem állt még be, stb. Úgyh nektek ez nem követelményszám semmiképp...
A kérdező hozzászólása: A babam 2 hetesen s mar meg is haladta a szul.sulyat. 3500 szuletett , 3200 zal jottunk haza, most 3700 g.

Mennyit kell híznia egy 6 hós babának? Van erre táblázat?

Rengeteget mozog,mászik fel-le és alig hízott 3 hét alatt.De eszik rendesen és fejl?dik is. És kijött 2 foga is.Kb.300 grammot hízhatott.

Legjobb válasz: 3800-al született most 9700. Asszem ez jó :)és 74 cm.

A kérdező hozzászólása: 3800-al született most 9700. Asszem ez jó :) és 74 cm.
Szerintem tökéletes hízás. Ha kiegyensúlyozott, fejlõdik, akkor nincs gond. Márpedig 2 foga is kibújt, nagyon jó!
Szia! Azt mondják, hogy fél éves korára az a jó, ha megduplázza a születési súlyát a baba.
Enyém nem duplázott, most 6 hónaposan 6970 gramm és 3.95 kilóval született. Mozog mint akit felhúzttak, forog, kúszik felül, feláll. Fiam sem duplázott, pedig õ 4, 4 kiló volt születésekor, félévesen meg "csak" 8.

Mennyit kell hiznia egy 1honapos babanak? Az enyém most 3hetes es 700g hizott.

Legjobb válasz: Szia! Nekünk állitólag jó gyorsan gyarapodott a baba (fiú), igy hizott 800g-ot 3 hét alatt és 1 kg-t 5 hét alatt.

Szia! Nekünk állitólag jó gyorsan gyarapodott a baba (fiú), igy hizott 800g-ot 3 hét alatt és 1 kg-t 5 hét alatt.
Elsõ vagyok. A babám fogyott 100 g-ot az elsõ két hétben. Azóta öszesen hízott 600 g-ot a 3 hét alatt. Én meg vagyok elégedve, a védõnõ is, meg az orvos is. 80-100 g-ot eszik egy-egy alkalommal. A te babád súlygyarapodása is megfelelõ, ne aggódj!
Az enyém is egy hónapos és 600g-ot hízott.
Az enyém 3 hetes korára 370 grammot hízott, ahhoz képest, amennyire visszafogyott.
A kérdező hozzászólása: A gyerekorvos szerint nem elég a súlygyarapodás, azt mondta 1hónapos korára közel 1kg kellene hizni. A védönö szerint jó a suly gyarapodás. Kinek higgyek?
A védõnõnek! Az orvosod meg hülye, már bocs. De egy anyatejes babának 100-120 gram heti súlygyarapodás már jó. Az én lányom 3 hónapos lesz hétfõn és nagyjából fél kilókat hízik havonta. 3950 grammal születtet, visszafogyott 3700 -re, most 5, 5 kiló körül van, csak szopik. Ez nem hízóverseny, minden baba a saját ütemében fejlõdik.
második voltam
A kérdező hozzászólása: Kicsit megijedtem hogy nem hizik eleget, pedig elég jól eszik és sokat. Elég nagy intenzitással szopizik. Köszönöm a segitséget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!