Találatok a következő kifejezésre: Mennyit illik szüléskor a (32 db)

A győri kórházban a Bodai doktornál, és Drozgyik Csabánál mennyibe kerül ill. mennyit illik adni a szülés levezetésért?

Legjobb válasz: Én pont négy évvel ezelõtt Bodai Károlynál szültem. Nem a fogadott dokim volt (enyém lelépett egy vendégségbe). Ráadásul császárra került a sor. Én akkor 30 ezer forintot, és egy ritka, jó minõségû bort adtam neki. De handsúlyozom, nem a fogadott dokim volt.

Én pont négy évvel ezelõtt Bodai Károlynál szültem. Nem a fogadott dokim volt (enyém lelépett egy vendégségbe). Ráadásul császárra került a sor. Én akkor 30 ezer forintot, és egy ritka, jó minõségû bort adtam neki. De handsúlyozom, nem a fogadott dokim volt.
Szia, én novemberben szültem a Bodai dokinál, nem volt fogadott dokim sem õ sem más, és nem kért, nem is kapott semmit. A másik dokinál szült egy ismerõsöm õneki õ volt a fogadott dokija úgy emlékszem 70000 ft-t kapott.

Mennyit illik adni a fogadott orvosnak szülés esetén?

Kérkek mellőzzétek,hogy kap érte fizetést,meg fizetem a tb-t,úgyis tudjuk,hogy van hálapénz.

Legjobb válasz: Szia!Én az elsõnél 40-et most már 50 kér.De Nekem már az elején megmondta amikor megfogadtam.De nem bántam meg anno és biztos vagyok benne,hogy most se.

Szia!Én az elsõnél 40-et most már 50 kér.De Nekem már az elején megmondta amikor megfogadtam.De nem bántam meg anno és biztos vagyok benne, hogy most se.
Kérdezd meg tõle. Vagy van tarifája, vagy azt mondja, hogy amennyit gondolsz. Általában a maganrendelesen elkért összeg tízszerese az elfogadott.
Én 50-et adtam, de otthagytam vagy 100e Ft-ot a magánrendeléseken a terhesség alatt... A szülésznõ 30-at kapott. De volt olyan orvos, aki konkrétan megmondta, hogy 150-et kér a szülésért, úgy, hogy a csaj hozzájárt magánrendelésekre is.
Az enyém 80-at kér. Megkérdeztem, nem szégyenlösek... :) A magánrendelése 7000 amúgy.
Nem mentem magánrendelésre, nem kérdeztem meg tõle mennyit akar. Már volt eü miatt elõzménye a "párosunknak", így bíztam benne, nem hagy el. A szülés végén 50-et adtam neki!
Szerintem kérdezd meg, amikor felkéred, hogy mennyivel tartozol majd érte. Én megkértem, hogy adjon támpontot, mert elõször azt mondta, nem szokott tarifát mondani, de nyilván ez kellemetlen, ha adok 20-at és amúgy mindenki más 60-70-et. Az én orvosom 40-60 szokott között kapni, így mi 50-et adtunk neki, meg voltam vele elégedve nagyon! Egyébként pedig az egy dolog, h megkapja a fizetését, de nyilván, ha valaki felkér orvost, azért kell fizetni érte, mert õ készlenlétben van, esetleg nyaralást is máshogy ütemez emiatt (mint az én orvosom is tette), és munkaidõn kívül is bent van ilyenkor a kórházban (hacsak nem épp ügyeletes).Ezért sohasem értettem, hogy miért szólják le mások azokat, akik fogadott dokinak pénzt adnak.
80 ezret adtunk neki!
Én 40ezret adtam, ennyit tudtam erre szánni sajnos! Ha tehettem volna, legalább a dupláját adom, mert sokat tett értünk, de sajna szûkös a keret. Magánrendelése 10.000.-, de nincs tarifája a szülésnél.
Akinek nem mondott összeget az orvosa az tudna nekem infókat adni a dokiról, hogy mi a neve és melyik korházban dolgozik, mennyirevoltatok elégedettek vele. Leginkább a margitkorházbanlévõ orvosok érdekelnének.

23-heteske vagyok! Mennyit illik adni a szüléskor a dokinak, ? havi vizsgálat 8000/ft.

Nem mondott a szülésre árat,rámbízza.de nem tudom mennyit adjk kb.Nem állunk valami jól anyagilag,meg hát a picurnak is kell. Szeríntetek???

Legjobb válasz: Szia! Általában úgy van, hogy egy vizsgálat ára x10. De ha azt mondta, hogy rádbízza, akkor annyit adj neki, amennyit még elbír a családi kassza. Ha ez 10e, akkor 10e, ha 40e, akkor 40e. Elég tetemes összeget fogsz a végére nála hagyni ahhoz, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásod akkor sem, ha egy ajándékkosárral köszönöd meg.

Szia! Általában úgy van, hogy egy vizsgálat ára x10. De ha azt mondta, hogy rádbízza, akkor annyit adj neki, amennyit még elbír a családi kassza. Ha ez 10e, akkor 10e, ha 40e, akkor 40e. Elég tetemes összeget fogsz a végére nála hagyni ahhoz, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásod akkor sem, ha egy ajándékkosárral köszönöd meg.
Szerintem max. 40, mert 100-ezret otthagysz majd nála magánrendelésen mire a szülésig jutsz, s miért, 4 hetente 5 perc, szülésnél meg az utolsó órában max. ott lesz. Én annyit fogok adni.
Hû, elég drága a dokid! Ha nem mond árat, sztem 40-50 ezernél többet semmiképpen ne adj neki!
4 ezret fizettem magánrendelésre, januártol megemelte 5 ezerre, úgy döntöttünk, hogyha bejön a szülésre, akkor 30 ezret kap még. nem adok többet, így is nála hagytam már 50 ezer forintot. azt hozzátenném, hogy ez vidék, nem Bp. a kórházi szobáért még fizetek majd 20 ezret, és így jövök ki összesen 100 ezerre. (szülésznõt nem fogadok.) valaki szülésért fizet ennyit, de mi nem vagyunk hajlandoak, elég tetemes összeget vontak le tõlünk TB-re az elmúlt évek során, úgyhogy ennyi. szerintem te se vidd túlzásba.
Én is 8000.-ot fizetek itt Pesten minden alkalomkor. Megkérdeztem, rámbízta... annyit mondott, hogy ez részérõl egy plusz-szolgáltatás, mert bejön szülni ha nem ügyeletes, vagy ha karácsony van stb. Mi úgy gondoltuk, hogy 40.000.- kap, császárnál 10ezerrel többet. Egy szülésért tízszeres összeget sosem adnék. Mire? Mert jó esetben bejön az utolsó fél-, egy órára?
A kérdező hozzászólása: 11:46-os!Szia.Kinél fogsz szülni pesten? Én is peten fogok! Szülésznövel hogy állsz?Fogadsz?
Tökéletesen igaza van az elõbbi összes hozzászólónak, én havi 6000ret hagyok ott, nem mondta mennyit kér én meg nem kérdeztem, majd eldöntjük szülés után, hogy mennyit adjunk, de ami igaz hogy szülésig még én is megyek hozzá egyszer 34. héten utána 36.-on utána meg hetente, tehát legrosszabb esetben 6szor.Igaz nem az elejétõl járok a magánrendelésre mert volt hogy a kórházba mentünk, de akkor is tetemes összeg.31 hetes
11:46-os vagyok. Az Istvában fogok szülni, dr. Deák Mihálynál.
Nekem is 8 E Ft/vizsgálat. 50 E-t adtunk szülésnél (sima szülés volt). 20 E a szülésznõ. 11x voltam terhesgondozáson. Ez vidék.


Dunaújvárosi Kismamik! Érdeklene, hogy a Kolos doktornak van e "szülési tarifája" ill. ha nincs mennyit illik adni? (egy vizsgálat nála 6500ft)

Legjobb válasz: Szia! Én is dunaújvárosi vagyok! Van egy négy hós kislányom. Igaz én a Kapus doktor úrnál szûltem, de ha jól tudom ha magán rendelésre jársz és ha szeretnéd hogy, ott legyen a doki akkor mindenképpen van tarifa mindegyiknél. Én azt hallottam hogy, mindíg a vizsgálat tízszerese, de mi ezt túlzásnak tartottuk. Nálunk a vizsgálat díjja 5 ezer és az ultranhang pedig 6 ezer forint volt. Mi nem kérdeztük meg mennyit kér. Rendes szülésem volt, így 40 ezret adtunk. Ha császár lett volna vagy valami nagyobb gond akkor pedig 50-et!

Szia! Én is dunaújvárosi vagyok! Van egy négy hós kislányom. Igaz én a Kapus doktor úrnál szûltem, de ha jól tudom ha magán rendelésre jársz és ha szeretnéd hogy, ott legyen a doki akkor mindenképpen van tarifa mindegyiknél. Én azt hallottam hogy, mindíg a vizsgálat tízszerese, de mi ezt túlzásnak tartottuk. Nálunk a vizsgálat díjja 5 ezer és az ultranhang pedig 6 ezer forint volt. Mi nem kérdeztük meg mennyit kér. Rendes szülésem volt, így 40 ezret adtunk. Ha császár lett volna vagy valami nagyobb gond akkor pedig 50-et!
Sziasztok Dunaujvárosi kismamik! én is itt lakom és bár én nem hozzá járok de a barátnöm nemrég nála szült és ök 50 ezret adtak neki sima szülése volt!

Akik epidurálissal szültek már, mennyire fájt ezzel a szülés? Mennyire volt elviselhető, ill. elviselhetetlen?

Csak tudni szeretném, hogy mennyire enyhíti a fájdalmat. Biztos, hogy fogok kérni epidurálist és mivel els? baba, el sem tudom képzelni mire számítsak. Örülnék a tapasztalatoknak, hogy kinek mennyire enyhítette a fájdalmat, és mit érzett vele, milyen er?sség? fájdalmat, stb.

Legjobb válasz: szia, Ne izgulj! Lehet el sem jutsz az epidurálisig... Én az elsõ babánál olyan gyorsan tágultam, hogy azt mondta a szülésznõ, hogy nem érdemes epit adni, mert az csak lelassítaná a folyamatot, így is simán kibírtam..és csak remélni tudom hogy a mostani szülésemet is ilyen simán epi nélkül végig tudom majd csinálni... Sok siket, könnyû szülest kívánok 39 hetes km...

Azért az nem egészen úgy van, hogy fájdalom nélkül szülsz. Legalábbis nálam nem így volt, 5 perces fájásaim voltak délután ötkor és én éjfélkor kértem, persze lehetett volna elõbb is, de bíztam benne, hogy meglesz addig a baba. Aztán éjféltõl 3-ig kaptam, óránként újra egy adagot. Aztán háromkor már éreztem annak ellenére hogy elõtte nemrég adták be, szóval rendes fájás volt, majd megéreztem hogy kakilnom kell és jöttek a tolófájások. Ekkor már nem kaptam újra. Onnan teljesen olyan volt mintha nem is kaptam volna. Van viszonyítási alapom, mert 9-tõl éjfélig egyperces, nagyon erõs fájásim voltak, csak sajnos nem tágultam. De a tolófájások a rendeshez képest sokkal jobbak szerintem, ha én legközelebb szülök, már egybõl kérni fogom amint lehet. Minek szenvedjen az ember ha nem muszáj. Nagy kalappal, és jó egészséget. 3 hónapos kisfiú anyukája
Én is így szültem és nem bántam meg. Nekem már a legelején bevezették a kanürt a gerincembe, utána kb. 2 óráig fájásaim voltak, majd utána kaptam az érzéstelenítõ injekciót. Ezután semmit nem éreztem, pihentem, és a férjemmel beszélgettem. A tolófájásokat sem éreztem, az orvos mondta, hogy mikor kell nyomni. Sõt a gátmetszést sem éreztem, sem a varrást. Nekem is jobb volt, meg a kicsinek is, õ sem szenvedett. Nekem így hihetetlenül jó élményeim vannak a szülésrõl, sõt az altatóorvosom is mondta, hogy õ is így fog szülni. Könnyû szülést kívánok. 8 hós baba anyukája
szia, Ne izgulj! Lehet el sem jutsz az epidurálisig... Én az elsõ babánál olyan gyorsan tágultam, hogy azt mondta a szülésznõ, hogy nem érdemes epit adni, mert az csak lelassítaná a folyamatot, így is simán kibírtam..és csak remélni tudom hogy a mostani szülésemet is ilyen simán epi nélkül végig tudom majd csinálni... Sok siket, könnyû szülest kívánok 39 hetes km...
én féltem a szüléstõl. elsõ baba volt nekem is és nem birom a fájdalmat. talána homeos bogyoknak köszönhetõen nagyon gyorsan kitágultam. igy nem lett szükség fájdalomcsillapitóra.
Hogy egy kórházbeli szobatársamat idézzem: "Egy isten volt, aki kitalálta az EDA-t." Osztom a véleményét. Én eltökéltem, h' nem kérek semmit, de a 16. óra környékén, amikor még mindig csak 2 ujjnyira voltam kitágulva, engedtem a doki szelíd rábeszélésének. Nem bántam meg, pedig annyira féltem a katéter, vagy kanül, vagy branül (nem tudom, h' itt pontosan hogy hívják azt a szerkezetet, amin keresztül adagolják a gyógyszert) bevezetésétõl, h' szép csendben elbõgtem magam. Az összehúzódásokat ugyan lehet érezni rendesen, de valahogy nem zavaró a fájdalom. Ennél jobban nem tudnám leírni az érzést. Ezen kívül elhúzódó vajúdásnál segíti a tágulást, és tudsz pihenni, h' a végére is maradjon erõd. Gyors szülésnél lelassíthatja a folyamatot, de a doki tudni fogja, h' mivel áll szemben. De inkább egy gyors, pár órás szülést kívánok!
É fájdalomcsillapító nélkül szültem.Elsõ baba volt.Olyan gyorsan ment, hogy nem volt idõ rá, mert amikor kértem volna, addigra nem tudtam a fájások miatt mozdulatlanul ülni, és csak lassította volna a dolgot.(2 óra alatt szültem)de nem bántam meg, hogy nem kaptam. Simán kibírtam, és még büszke is vagyok magamra, hogy anélkül végigcsináltam. A másodiknál sem fogok kérni, ha egyszer szülök. 19 hós kisfiú anyukája.
ja azt elfelejtettem, hogy míg kapod szinte semmit sem érzel és így tudsz pihenni egy kicsit. elõzõ
Szia!Epidurális érzéstelenítõvel szültem, én nem akartam de kértem és nem bántam meg, nehezen tágultam és segített.Teljesen el lazít semmit nem érzel nagyon jó fõleg a végén a varrásnál semmit nem érzel.Mikor be adják az érzéstelenítõt utána max legalábbis nekem 45 percenként adagolták mikor már úgy érzed, hogy megy ki belõled szóljál nyugodtan.
És ha nincs fogadott dokim akkor is lehet ezt kérni??mennyibe kerül??
Mindenképpen jó, én 4 órát szenvedtem, kõkemény fájásokkal, amikor 2 ujjnyira lettem, akkor adta be a doki. De akkor már úgy éreztem, hogy nem bírom tovább. mondta az orvos, hogy elõbb nem adhatta be, mert akkor lelassította volna a szülést. Onnéttól már megváltás volt. Egybõl kitágultam, és éreztem a fájásokat, de már kibírható volt. Mondta is a doki, hogy nem érzéstelenít, hanem fájdalmat csillapít, hogy a tolófájásokat érezzem. Azok már sokkal jobbak voltak.

Ha úgy döntök, hogy csak a szülésre fogadok dokit, olyat lehet? És mennyit illik adni csak a szülésért?

Egyel?re nem szerettem volna magánrendelésre járni, mert úgy éreztem felesleges pénzkidobás lenne. A terhességemmel eddig minden oké. Viszont a szüléskor szeretném, ha egy megbízható doki lenne a segítségemre.

Legjobb válasz: Szia! Lehet persze csak szülésre is fogadni dokit.Hogy mennyit adsz neki,az attól függ melyik kórházba szülsz és mennyire pénzéhes a doki.Nálunk sok a pénzéhes. Én nem adtam neki 10ezernél többet.

szia nem nekem az elsõ gyermekemnél sem volt fogadott orvosom és nem bántam meg! A szobatársaimnak mindnek volt fogadott dokija de annyiszor jöttek be hozzájuk a saját dokijuk mint hozzám aki ügyeletben császározott így én ennek nem látom az értelmét! Engem teljesen ellátott az ügyeletes orvos is nem volt rá panaszom !!!! Ez most sem lesz másképpen mint anno 2009ben!!
Szia! Lehet persze csak szülésre is fogadni dokit.Hogy mennyit adsz neki, az attól függ melyik kórházba szülsz és mennyire pénzéhes a doki.Nálunk sok a pénzéhes. Én nem adtam neki 10ezernél többet.
amikor ezt így elmondta a doki azt hittem a székrõl lefordulok mi max 50E-et tudtunk volna adni de azt is nehezen de így inkább még azt is a pocaklakóra költjük!
A kérdező hozzászólása: Na, ez már jobban hangzik! :D Köszönöm, azt hiszem így fogok tenni én is. :)
Folyt. Császár lett, minden nap bejött a szobàba szülés után megkèrdezte hogy vagyok. Egy hètre rá volt varratszedés, akkor megkérdeztem kell e menni majd kontrollra azt mondta nem, igy akkor oda adtam a 25 ezret. Ha kellett volna menni akkor a 6 hetes kontrollon akartam oda adni
Aki szimpatikus úgy gondolod rendeléseken rendes körültekintõ, attól a 36-hét körül kérdezd meg, Szeretnèm ha ott lenne a szülèsemnèl, elvállalná, levezetné e a szülèsem!? Összeget nem mondott, nem kérdeztem rá, 25.000 adtam neki. Én így kèrdeztem rá, azt mondta igen, elkértem az elérhetõsègét, és mikor szültem felhívtam bejött!
A kérdező hozzászólása: Óóó, annyit nem tudom tudok-e adni. :( Nekem még az is sok...
Szia, nekem végig fogadott orvosom volt, már a terhességet megelõzõen is hozzá jártam, nekem annyit mondott, hogy havonta 1 alkalommal menjek magánrendelésre ami 6000Ft volt most már 7000Ft és én döntöm el, hogy mennyit adok a szülésre, nem volt fix ár. Én 70000 adtam, de nagyon elégedett voltam.
A kérdező hozzászólása: Poci-maci! Akkor te nem is fogadsz dokit? Nem félsz, hogy emiatt majd nem látnak el megfelelõen? Sajnos sok ilyenrõl hallani.... :(
A kérdező hozzászólása: Olyan sokat kértek? :O Hát ennyit tuti én sem adnék! Menjenek a.... Hihetetlen milyen pofátlanok tudnak lenni. :(
szia ezt az adott dokinál kell megkérdezned! én is így akartam de én letettem róla mert horribilis összeget mondott! Ezt mondta hogy attól függ milyen lesz a szülés ha sima és probléma mentes akkor 120E ha komplikált vagy császár akkor 150E! Na mivel nekem már volt 1 szülésem tervezett császár volt és ez is az lesz így én azt mondtam neki, köszönöm akkor tárgytalan az egész!!!
meg kell kérdezni a kiszemelt orvost, valaki így nem vállalja. az összegre is nála tájékozódj, hgoy ne érjen meglepetés.

Ha a szülést nem a fogadott orvos vezeti le, mert épp pl. pont elutazott, akkor mennyit illik neki adni, és mennyit annak, aki ténylegesen levezette a szülést?

Legjobb válasz: aki nincs ott, annak miért is kellene adni??? a neki szánt pénz egy részét add a dokinak, aki ott volt ténylegesen, a többit meg költsd a babára

aki nincs ott, annak miért is kellene adni??? a neki szánt pénz egy részét add a dokinak, aki ott volt ténylegesen, a többit meg költsd a babára
aki nincs ott, õneki nem jár semmi!!! aki meg ott volt, kapja meg a felét, vagy amennyit gondoltok, de azt is csak akkor, ha meg voltatok vele elégedve
Nem volt ott szóval nem dolgozott meg érte. Ennyi. Viszont mikor én szültem akkor volt ott egy csaj, aki ugyan ebbe a cipõbe járt. Nem volt ott az orvosa mert nyaralt és mikor visszajött volt pofája bejönni a szobába a csajhoz és elkérte a pénzt. Na ez aztán a pofátlanság. Én annak adnék, aki ott volt velem és segített a szülésnél. (persze csak ha elégedett lennék)
3: ilyen pofátlan orvosok is vannak?! Na tõlem kellett volna kérje a "neki járó" pénzt, aztán kapott volna... nem sül le a pofájáról a bõr?! Megfizetteti a mit? A semmit?! Jézusom. Remélem, a szobatársnõd nem adott neki.
A fogadott dokim az elsõ szülésemhez nem tudott jönni. Akkor az ügyeletesnek adtunk pénzt. A másodiknál esélye sem volt odaérni a dokinak. Az ügyeletes sem kapott. A szülést igazából a szülésznõ vezette le, a doki csak varrt. Másrészt nem is láttam már a dokit szülés után a kórházban.
21:40 vagyok Nézett nagyot mikor bejött az orvos és elkérte a pénzt, de szó nélkül kifizette neki. Pedig elõtte nap mikor megszült odaadta annak az orvosnak is ugyan azt az összeget aki ott volt. Szóval kapott 2 orvos egy jó kis summát, pedig az egyiknek ló... se járt volna. Vannak még ilyen "jó" orvosok is sajnos
11:34: elég rosszul tette. Én megkérdeztem volna doktor"úr"tól, hogy mire gondolja hogy járna neki? Ha esetleg megmagyarázná, mit segített szülés alatt amit ki kellene fizetnem?! És számlát ha adna róla...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!

Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.

A debreceni Kenézybe Szilvási Ferenc milyen orvos? A vizsgálatokkor ill. szüléskor mennyit adtok orvosaitoknak?

Legjobb válasz: Most láttam meg a kérdésedet remélem még nem késõ. Én nála szültem és nagyon meg voltam vele elégedve. Lelkiismeretes, kedves. 50-et adtunk neki mert császár lett és nem volt egy könnyû szülés. Valahogy nagyon hálás voltam neki, de nem a pénz a fontos nála. Mindennap eljött megnézni, ha engem nem talált akkor bement megnézni a babát. Utána is amikor vizsgálatra mentem és a kisfiam is velem volt lejött megnézni. Nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak vele.

Most láttam meg a kérdésedet remélem még nem késõ. Én nála szültem és nagyon meg voltam vele elégedve. Lelkiismeretes, kedves. 50-et adtunk neki mert császár lett és nem volt egy könnyû szülés. Valahogy nagyon hálás voltam neki, de nem a pénz a fontos nála. Mindennap eljött megnézni, ha engem nem talált akkor bement megnézni a babát. Utána is amikor vizsgálatra mentem és a kisfiam is velem volt lejött megnézni. Nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak vele.

Mennyit illik adni az orvosnak abban az esetben ha császár vagy ha sima szülés? És a szülésznőnek? Kell még másnak is adni?

Tenácstalan vagyok...

Legjobb válasz: Szia, én 3X szültem császárral. Az utolsónál csak a dokinak adtam, mert nálam nem volt szülésznõ. Mivel nagy a kórház és futószalagon mennek a a szülések, a csecsemõs nõvéreknek sem adtam, mert semmi extra dolgot nem csináltak a babával. A 2. éjszakától már nálam volt a babó, mindent én csináltam, kívéve a fürdetést. A dokinak nyolcvanezret adtam. Mellette jártam hozzá 4-6 hetente terhesgondozásra a magánrendelõjébe. A sima szülésrõl nem tudok infóval szolgálni. Sok szerencsét!

Szia, én 3X szültem császárral. Az utolsónál csak a dokinak adtam, mert nálam nem volt szülésznõ. Mivel nagy a kórház és futószalagon mennek a a szülések, a csecsemõs nõvéreknek sem adtam, mert semmi extra dolgot nem csináltak a babával. A 2. éjszakától már nálam volt a babó, mindent én csináltam, kívéve a fürdetést. A dokinak nyolcvanezret adtam. Mellette jártam hozzá 4-6 hetente terhesgondozásra a magánrendelõjébe. A sima szülésrõl nem tudok infóval szolgálni. Sok szerencsét!
Most olvastam végig ezt a sok "választ", aminek fele nem is neked szólt és ez sajnálatos, hiszen te vagy a kérdezõ. Én is ebben a dilemmában voltam a férjemmel mint te. Azt hiszem 80 ezertet fogunk adni az orvosomnak, de nem azért mert sok pénzünk van, hanem azért mert én mindenféle szempontból nagyon meg vagyok vele elégedve és tényleg úgy érzem, hogy a saját "kismamájaként" kezelt végig. Szülésznõt nem fogadtunk, de ha lesz, akkor sem fogok neki adni semmit. A csecsemõs nõvérek, ha kedvesek és segítõkészek lesznek, akkor nekik az anyuval készíttetek ajándékcsomagot. Bombon, csoki, kávé, tea, pezsgõ, stb... Azt is hallottam már, hogy a fogadott orvosnak a maszek rendelésen az egyszeri vizsgálatért fizetett összeg 10 szeresét szokták adni. Én 7ezret szoktam fizetni egy vizsgálatért. Remélem tudtam segíteni, de igazából szerintem nem is az összeg a lényeg, hanem a gesztus. Könnyû szülést és jó egészséget kívánok!!! Üdv.40 hetes kismama
Ezt a kerdest en is feltettem mar ismeroseimnek. Az terjed "szajhagyomany utjan" hogy a dokinak a 10*-set illik adni mint amit a maganrendelesen adsz. Szuleszno kb 15-20 ezer, a novereknek ajandek. Van doki, aki nyiltan megmondja mennyiert vallal/szoktak masok adni. Ja a csaszar miatt a dokinak nem kell tobb de ott az altatoorvos is beszall a "buliba". Amugy ez a halapenz egy nevetseges megnevezes. Ugyan a szules(mütet/ellatas) utan adja az ember igy ugy tunik hogy hálákodok kozben meg meg akarom vasarolni a figyelmet hogy a kovetkezo alkalommal is "VIP" paciens legyek. Mert ugye azt gondoljuk az a biztos ha adunk pedig mennyire utalom a szituaciot. A bizonytalansag hogy elegedett-e az osszeggel plusz az a szerencsetlen helyzet hogyan is adjam oda. Brrr....
Bocsi, véletlenül elküldtem...szóval majdnem nem élte túl a babám. Igaz, egy fillérembe sem került, de egy nyomorult orvossal sem találkoztam a 9 hónap alatt. Fogadhattam privát dokit is, de az annyira drága, hogy biztosan nem tudtuk volna megfizetni.Ott volt igazán olyan eü. rendszer amit ti sem szeretnétek. Igaz a hálapénzt még hírbõl sem ismerték, viszont, ha volt pénzed, akkor összehasonlíthatatlanul job ellátást kaptál. Szóval ezek után "boldogan adtam" a magyarországi orvosomnak annyi pénzt, amit ki tudtam fizetni, cserébe nagyon jó ellátást kaptam. (lehet, hogy pénz nélkül is kaptam volna, de a rossz tapasztalatok után a köv. 2 szülésemet nem bíztam a véletlenre). Én ezért adok hálapénzt!
Mielõtt nagyon eldurvulna a vita, szeretném megkérdezni a "nem pénzeszsákoktól", hogy miért undorodtok annyira a hálapénztõl- a leírtakon kívül persze? Szültetek már és a doki tartotta a markát, vagy valamelyik rokonotok nem kapott rendes ellátást, csak ha pénzt kapott az orvos stb...Ezt most komolyan kérdezem, minden cinizmus nélkül. Az én történetem csak annyi, hogy olyan országban szültem a leg, ahol nincs egyáltalán hálapénz, viszont a terhesgondozás és a szülészet katasztrofális, és majdnem
Egyetértek az elõttem szólóval, tényleg jó lenne, ha a kérdezõ és társai elgondolkodnának azon, mit jelent a hála... Ti tényleg azt hiszitek, hogy pénzen megvehetitek az egészségeteket??? Kíváncsi lennék, vajon mi történne veletek, ha a "kedves" agyonpénzelt dokitok egyszer lebetegedne, vagy elutazna???
Kedves Kérdezõ! Kedves kérdezõ! Én azért kezdem el ide írni, mert segíteni szerettem volna, és soraidból azt olvasom ki, hogy ez sikerült is! Ennek szívbõl örülök. A "nem pénzeszsáknak" pedig üzenem, hogy ez itt nem a vita helye. Itt segíteni "szokás". Te nem segítettél a válaszoddal, csak ítélkeztél sokak felett. Ez a viselkedés téged minõsít. Tina
Kedves nem pénzeszsák! Te még mindíg nem érted a lényeget és ezek után azt gondolom nem is fogod, pedig én is és a kérdezõ is elég világosan fogalmaztunk. Pusztán a háláról van szó és ennyi. Mindenki maga érzi, hogy a háláját milyen módon fejezi ki. Sajnos pénzcentrikus világban élünk, hiszen lassan már a levegõt is pénzért szívhatjuk csak be. Természetesen egészséget nem lehet pénzért vásárolni, de ha valaki megmenti az életét, vagy a gyermeke életét, és úgy érzi, hogy ezt pénzben honorálja, akkor miért ne tehtné meg? Gondolom te még nem kerültél hasonló helyzetbe. Hát kívánom hogy ne is kerülj. De ha valaha esetleg te is pénzben fejezed majd ki a háládat akkor gondolkodj majd el egy kicsit az elõzõ soraidon és addig ne ítélkezz. A TB egy kötelezõ jelleggel kirótt közteher. A hálapénz pedig mint ahogy a nevében is benne van a hálát fejezi ki. Amúgy attól, hogy megszülsz még nincs vége az orvos-beteg kapcsolatnak. Én szülés után is visszajárok az orvosomhoz. Rá már 17 éve számíthatok. Még a tengerparton is felveszi nekem a telefonját nyarlás alatt és ezt kevés orvos teszi meg! Tudnék még számtalan példát említeni de úgysem tudlak és nem is akarlak meggyõzni. Te soha ne adj orvosnak pénzt, de ne is csodálkozz, ha nem úgy foglalkoznak majd veled ahogyan esetleg szeretnéd, hiszen egy hálátlan emberrel senki sem úgy bánik, mint egy hálással. A hálát pedig nem csak pénzben lehet kifejezni. És kedves kérdezõ! Te pedig tégy belátásod és szíved szerint. Az ösztöneink sohasem csalnak, ezért ha te pénzt szeretnél adni az orvosnak tedd azt. Nem az a lényeg, hogy menniyt és mit ad az ember, hanem hogy szívbõl adja azt: Tina
Szomorú, hogy azt hiszed az életedet a pénznek köszönheted...Kár, hogy ezzel közben mások helyzetét nehezíted meg, akik talán nem lesznek olyan szerencsések mint te csakazért mert nem tudtak fizetni... Tényleg így gondolod??? Eszerint mindenki beteg lehet és belehalhat azért mert nincs pénze külön megfizetni egy olyan segítséget, amit egyébként már megfizetett(Tb)??? Tényleg ennyire embertelenek lennének orvosaink???
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Kedves "nem pénzeszsák"! Azt gondolom, hogy én nem azért fizetek, hogy jobb ellátást kapjak, márcsak azért sem, mert a végén fizetek, hanem azért, mert hálás vagyok azért amit értem tettek.... Nem rég volt egy méhen kívüli terhességem... majdnem belehaltam... az orvosom "megmentett", megmûtött és neki köszönhetem, hogy lehetnek még gyerekeim és élek, és igen adtam pénzt (40 000 Ft-t és a nõvéreknek ajándékokat) hozzátennm, hogy mindenki borzasztóan kedves, aranyos, hozzáértõ volt végig (egy hét), amíg kórházban voltam! a nõvérák, bár nagyon nagyon kevés fizetést kapnak, egy fillért sem fogadtak el..... Szóval én azt gondolom megér nekem rengeteg pénzt az én egészségem és a majdani babámé is! a kérdést csak azért tettem fel, mert kiváncsi voltam rá, hogy mennyit szoktak mások adni, nehogy keveset adjak, mikor ha tehetném bármennyit adnék....
Utolsó válaszolónak! És?Aki mindenáron fizetni akar, fizesse ki. Sõt, adjon még ugyanennyi jattot is. De sajnos sem egészséget, sem komplikációmentességet nem tudnak garantálni semennyi pénzért sem.
Az utolsó válaszolónak: a magánklinikán egy szülés 500000 ft. Üdv.: Egy pénzeszsák
Én a fogadot orvosnak 30-40 ezret tudok adni plusz ajándékcsomag a nõvéreknek.De igazából meglátom milyenek lesznek!39 hetes vagyok remélem közel van már!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! nagyon szépen köszönöm a valóban hasznos válaszodat! :) Tényleg sajnos a fenntiekben inkább egy vita indult el arról, hogy ki mit gondol a dologról és nem kaptam közelebbit az összegekrõl! számomra az nem kérdés, hogy adok, csak szerettem volna tájékozódni, hogy kb mennyit szokás... Sajnos még csak most estem át egy méhen kívüli terhesség miatti mûtéten, de remélem hamarosan újra összejön a baby és ezuttal szerencsésebbek leszünk és szeretnék már elõre tájékozódni minden fontos dologról és egy ilyen a hálapénz is! Köszi mégegyszer neked és a korábban érdemben válaszolóknak is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!