Találatok a következő kifejezésre: Mennyit illik szüléskor (45 db)

Lintner dokinál mennyibe kerül egy szülés? Van fix tarifája? Ha nincs, mennyit adtatok/mennyit illik adni?

Lintner Balázsra vonatkozik a kérdés nem az apukájára. :) Sok jót írtak róla, így szeretném felkérni a terhesgondozásra és a szülésre, de sehol nem találok árakat ezzel kapcsolatban, a honlapján sem még tájékoztató jellegűt sem..

Legjobb válasz: Magánrendelése van a Váci utcában, ott tudnád ezt megbeszélni vele!SOTE II.vezet szüléseket, de nem dolgozik ott folyamatosan, csak ha szülése van! http://www.drlintner.hu/ De jól gondold át, mert sokat dolgozik más helyeken pl.Istenhegyi Géndiagnosztika, dr.Rose Magánklinika, szóval nagyon elfoglalt, Én nem szülnék ezért nála! Bár a gen.ultrahangokat Õ csinálta nekem az Istenhegyin, és nagyon normális volt,megvoltunk vele elégedve! Inkább válassz más dokit a SOTE II.-rõl(Én itt fogok szülni, az Én orvosom is itt vezet szüléseket), tudok ajánlani többet is neked, ha gondlod írj privit! Boldog Babavárást! Mához pont egy hétre vagyok kiírva! 40.hkm

Magánrendelése van a Váci utcában, ott tudnád ezt megbeszélni vele!SOTE II.vezet szüléseket, de nem dolgozik ott folyamatosan, csak ha szülése van! http://www.drlintner.hu/ De jól gondold át, mert sokat dolgozik más helyeken pl.Istenhegyi Géndiagnosztika, dr.Rose Magánklinika, szóval nagyon elfoglalt, Én nem szülnék ezért nála! Bár a gen.ultrahangokat Õ csinálta nekem az Istenhegyin, és nagyon normális volt, megvoltunk vele elégedve! Inkább válassz más dokit a SOTE II.-rõl(Én itt fogok szülni, az Én orvosom is itt vezet szüléseket), tudok ajánlani többet is neked, ha gondlod írj privit! Boldog Babavárást! Mához pont egy hétre vagyok kiírva! 40.hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! :) Tudom, hogy van magánrendelése, néztem az oldalát is, azt hittem azon lesz árlista. Fel fogom keresni mindenképp csak elõtte gondoltam körbekérdezõsködök, mert az pl tök ciki lenne ha mondana egy összeget én meg azt mondanám hogy aha, köszi, hát ez nekem túl drága..
Ugyan én nem szültem nála, de a húgom hozzá jár az éves nõgyógyászati vizsgálatra, 10 ezret kér alkalmanként. Úgy tudom, az az illem hogy a szülés levezetéséért az alkalmankénti vizsgálat tízszeresét adják, azaz 100 ezer forinttal minimum számolj szerintem, de lehet van fix tarifája is. :) Nyugodtan kérdezz rá, nem gáz! :) De minimum 100 ezerre számíts! Egyébként meg nagy blõdség lenne amiatt nem választani egy dokit, mert sok a betege és elfoglalt. Ez egy tökéletes visszajelzés arról, hogy jól végzi a munkáját!
Nem tudom hogy aktuális e még, de hátha segít valakinek... Én nála szültem most januárban, hozzá jártam végig terhezgondozásra is. A rendelés már 12 ezer nála, a szülésre 100 ezret fizettünk. Nagyon meg voltunk vele elégedve, neki és az általa ajánlott szülésznõnek (Tigyi Zsuzsanna) köszönhetõen minden olyan volt ahogy elképzetem, sõt még jobb is. Én éjjel szültem, és ahogy hívták, jött be, pedig elõzõ nap reggeltõl estig rendelt, délután még voltam is nála vizsgálaton. A húgom is nála szült, neki programozott császárja lett volna egy pénteki napon, de csütörtökön a ctg-n komplikációt észleltek, akkor is egybõl ment be, otthagyva a magánrendelését. Jópofa, laza doki, és kétségtelenül remek szakember!
én is nála szültem tavaly júniusban, elvileg 90-100-at szokott kapni a pletykák szerint én nem kérdeztem rá 70-et adtunk és nem kopogtatta meg a vállamat, hogy miért nem 100-ezer....

Dunaújvárosi Kismamik! Érdeklene, hogy a Kolos doktornak van e "szülési tarifája" ill. ha nincs mennyit illik adni? (egy vizsgálat nála 6500ft)

Legjobb válasz: Szia! Én is dunaújvárosi vagyok! Van egy négy hós kislányom. Igaz én a Kapus doktor úrnál szûltem, de ha jól tudom ha magán rendelésre jársz és ha szeretnéd hogy, ott legyen a doki akkor mindenképpen van tarifa mindegyiknél. Én azt hallottam hogy, mindíg a vizsgálat tízszerese, de mi ezt túlzásnak tartottuk. Nálunk a vizsgálat díjja 5 ezer és az ultranhang pedig 6 ezer forint volt. Mi nem kérdeztük meg mennyit kér. Rendes szülésem volt, így 40 ezret adtunk. Ha császár lett volna vagy valami nagyobb gond akkor pedig 50-et!

Szia! Én is dunaújvárosi vagyok! Van egy négy hós kislányom. Igaz én a Kapus doktor úrnál szûltem, de ha jól tudom ha magán rendelésre jársz és ha szeretnéd hogy, ott legyen a doki akkor mindenképpen van tarifa mindegyiknél. Én azt hallottam hogy, mindíg a vizsgálat tízszerese, de mi ezt túlzásnak tartottuk. Nálunk a vizsgálat díjja 5 ezer és az ultranhang pedig 6 ezer forint volt. Mi nem kérdeztük meg mennyit kér. Rendes szülésem volt, így 40 ezret adtunk. Ha császár lett volna vagy valami nagyobb gond akkor pedig 50-et!
Sziasztok Dunaujvárosi kismamik! én is itt lakom és bár én nem hozzá járok de a barátnöm nemrég nála szült és ök 50 ezret adtak neki sima szülése volt!

Ha úgy döntök, hogy csak a szülésre fogadok dokit, olyat lehet? És mennyit illik adni csak a szülésért?

Egyel?re nem szerettem volna magánrendelésre járni, mert úgy éreztem felesleges pénzkidobás lenne. A terhességemmel eddig minden oké. Viszont a szüléskor szeretném, ha egy megbízható doki lenne a segítségemre.

Legjobb válasz: Szia! Lehet persze csak szülésre is fogadni dokit.Hogy mennyit adsz neki,az attól függ melyik kórházba szülsz és mennyire pénzéhes a doki.Nálunk sok a pénzéhes. Én nem adtam neki 10ezernél többet.

szia nem nekem az elsõ gyermekemnél sem volt fogadott orvosom és nem bántam meg! A szobatársaimnak mindnek volt fogadott dokija de annyiszor jöttek be hozzájuk a saját dokijuk mint hozzám aki ügyeletben császározott így én ennek nem látom az értelmét! Engem teljesen ellátott az ügyeletes orvos is nem volt rá panaszom !!!! Ez most sem lesz másképpen mint anno 2009ben!!
Szia! Lehet persze csak szülésre is fogadni dokit.Hogy mennyit adsz neki, az attól függ melyik kórházba szülsz és mennyire pénzéhes a doki.Nálunk sok a pénzéhes. Én nem adtam neki 10ezernél többet.
amikor ezt így elmondta a doki azt hittem a székrõl lefordulok mi max 50E-et tudtunk volna adni de azt is nehezen de így inkább még azt is a pocaklakóra költjük!
A kérdező hozzászólása: Na, ez már jobban hangzik! :D Köszönöm, azt hiszem így fogok tenni én is. :)
Folyt. Császár lett, minden nap bejött a szobàba szülés után megkèrdezte hogy vagyok. Egy hètre rá volt varratszedés, akkor megkérdeztem kell e menni majd kontrollra azt mondta nem, igy akkor oda adtam a 25 ezret. Ha kellett volna menni akkor a 6 hetes kontrollon akartam oda adni
Aki szimpatikus úgy gondolod rendeléseken rendes körültekintõ, attól a 36-hét körül kérdezd meg, Szeretnèm ha ott lenne a szülèsemnèl, elvállalná, levezetné e a szülèsem!? Összeget nem mondott, nem kérdeztem rá, 25.000 adtam neki. Én így kèrdeztem rá, azt mondta igen, elkértem az elérhetõsègét, és mikor szültem felhívtam bejött!
A kérdező hozzászólása: Óóó, annyit nem tudom tudok-e adni. :( Nekem még az is sok...
Szia, nekem végig fogadott orvosom volt, már a terhességet megelõzõen is hozzá jártam, nekem annyit mondott, hogy havonta 1 alkalommal menjek magánrendelésre ami 6000Ft volt most már 7000Ft és én döntöm el, hogy mennyit adok a szülésre, nem volt fix ár. Én 70000 adtam, de nagyon elégedett voltam.
A kérdező hozzászólása: Poci-maci! Akkor te nem is fogadsz dokit? Nem félsz, hogy emiatt majd nem látnak el megfelelõen? Sajnos sok ilyenrõl hallani.... :(
A kérdező hozzászólása: Olyan sokat kértek? :O Hát ennyit tuti én sem adnék! Menjenek a.... Hihetetlen milyen pofátlanok tudnak lenni. :(
szia ezt az adott dokinál kell megkérdezned! én is így akartam de én letettem róla mert horribilis összeget mondott! Ezt mondta hogy attól függ milyen lesz a szülés ha sima és probléma mentes akkor 120E ha komplikált vagy császár akkor 150E! Na mivel nekem már volt 1 szülésem tervezett császár volt és ez is az lesz így én azt mondtam neki, köszönöm akkor tárgytalan az egész!!!
meg kell kérdezni a kiszemelt orvost, valaki így nem vállalja. az összegre is nála tájékozódj, hgoy ne érjen meglepetés.


Kinek milyen tapasztalata van Dr. Sápy Tamásról Debrecenben? Mennyit illik neki adni szüléskor? És szülés előtt, vagy szülés után szokás adni az orvosnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.

Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Bár az ára az sokkolt egy kissé, mert más orvosról úgy hallottam, hogy kb. 50ezret adnak neki. De a többi az igaz. Tényleg alapos, rendes, jól elmagyaráz mindent, és nagyon nehéz elérni telefonon. Voltam már néhány nõgyógyásznál, eddig vele vagyok a legjobban megelégedve. Még a páromnak is tetszik. :-D Amúgy vajon nagyon gáz lenne, ha nem 100e-t adnánk neki, hanem kevesebbet, mert hogy én a vizsgálatokért is fizetek minden alkalommal, attól függõen, hogy mit csinál. De 5ezernél kevesebbõl sose úszom meg... :-(
Nekem kerek perec megmondta a héten hogy százezerért vállal egy szülést.

Szegeden Vincze Emőke doktornőnek szülésre mennyit adjak? Magánrendelésére járok, 5-7 ezer/alkalom. Fogadott szülésznőnek mennyit illik adni?

Legjobb válasz: Szia, én 32 hetes vagyok. Kérdeztem a doktornõt, hogy milyen anyagi vonzata lesz a szülésnek, de kitért a válasz elõl, azt mondta, nem szokott konkrét összeget kimondani. Ezért érdeklõdnék, mégis mennyit adjak. A vizsgálati összeg 10-esét biztos nem tudom, pláne, hogy szülésznõ is lesz. Õt még nem kérdeztem, de gondolom õ sem fog fix árat mondani. Én 40-10 ezerre gondoltam. Vajon reális?

A kérdező hozzászólása: Szia, én 32 hetes vagyok. Kérdeztem a doktornõt, hogy milyen anyagi vonzata lesz a szülésnek, de kitért a válasz elõl, azt mondta, nem szokott konkrét összeget kimondani. Ezért érdeklõdnék, mégis mennyit adjak. A vizsgálati összeg 10-esét biztos nem tudom, pláne, hogy szülésznõ is lesz. Õt még nem kérdeztem, de gondolom õ sem fog fix árat mondani. Én 40-10 ezerre gondoltam. Vajon reális?
A kérdező hozzászólása: Szia, A hassimi majd jön magától, nálunk az elsõ 3-4 hónapban tiszta stressz volt a párom, hogy nem tudja mit kell éreznie lelkileg, õ még nem érzi az apaságot, de ahogy elõször megmoccant, és érezte, egybõl megindult benne valami. De most se mindig simizi, van mikor nincs olyan hangulatban, neki nem annyira egyértelmû a terhesség, mint nekem. Én érzem egész nap, nekem természetes, hogy ott van egy picuri, neki nem annyira. A szülésznõnek lehet hogy többet kéne adni, csak nem tudunk. Mivel táppénzre vettek enyhén szólva is megcsappant a családi kassza, és majd látod amikor elkezdesz vásárolni a kicsinek, hogy csak úgy folyik ki a kezedbõl a pénz, még ha igyekszel is spórolni. A kéjgáz a fájdalomcsillapítására szolgál ha jól tudom, igazából még én sem vagyok annyira képben, majd hétvégén kiderül milyen lehetõségek vannak a klinikán, csak az eddig hallottakból tudok egyelõre kiindulni. A labda és a bordásfal a vajúdás megkönnyítésére szolgál, lehet, hogy nekem nem is fog bejönni, de nem árt ha kéznél van bármi ami segíthet. A fogadott szülésznõ ott van végig, nyugtat, masszíroz, beszél hozzám, míg egy nem fogadott adott esetben, ha sok a szülés rohangál jobbra-balra.
szia Mónika :-)))))) !!!!akkor várom hogy hogy okosítottak fel ezekrõl a dolgokrol, télleg nagyon kíváncsi vagyok!s mégegyszer szerintem a lové miatt ne aggódj, annyit adsz amennyit bírtok!!!Misem fogjuk túlzásba vinni, mert mi meg most kezdtünk lakás hitelbe is még plusszba...... Vigyázz magadra!!! Puszi : Móni :-))
Szia!énis szegedi vok.a múltkor én 3szor tettem kísérletet, hogy a Gróf dokiról érdeklõdjek itt, de sajna senki nem írt tapasztalatot.....remélem Te több választ kapsz......hány hetes vagy????én 11!!!! üdv
szia!! én is a doktornõnél fogok szülni, most avgyok 32 hetes. mi 50.000 Ft-ot tervezünk Neki adni, hiszen nincs "tarifája". eddig nagyon meg vagyunk Vele elégedve, lekiismeretes, rendes. remélem, segítettem!!
Jaj, bocs, az egyik szobatársam a doktornõdnél szült, 25.000-et adott neki. (az elõzõ voltam)
Három hónapja szültem a szegedi klinikán fogadott orvossal, fogadatlan szülésznõvel. Csak úgy potyogtak aznap a babák, de kaptam kéjgázt, a szülésznõ 5-10 percenként rohant megnézni, hogy haladunk. Nagyon szép, felszerelt szülõszobák vannak, profi orvosok (a végén nálunk volt egy kis komplikáció, és a vákuumnál három orvos állt haptákban, hogy segítsenek, ahol tudnak). A babát szülés után kérés nélkül rögtön mellre tették, kaptam ebédet a szülõágyon, bekísértek a gyermekágyas osztályra, mert elég sok vérem elfolyt, ezért kellett egy kis segítség. A szülésznõ (valamilyen Arankának hívták) meglátogatott, amíg bent voltam, érdeklõdött a gigantikus gátsebemrõl (végigvarrták a hüvelyem is három rétegben), magyarázta, hogy mit csináljak vele. Az orvosom Fekete Zoltán volt (nagyon rendes, fiatal doki, aki szintén meglátogatott, megvizsgált, és egy nappal hamarabb eljött megnézni a sebet, mint ahogy megbeszéltük, így nem is volt nálam pénz (pár nappal késõbb a férjem 50.000-et adott neki a magánrendelésén - a tarifája 6.000 Ft volt). A babák szinte mindig ott lehettek velünk. Elsõ babás anyukáknak külön babagondozási bemutatót tartott a klinikai védõnõ. Gyógytornász jött a szobába, hogy átmozgasson minket egy kicsit - ez nagyon jólesett egyébként. Elsõ alkalommal a nõvérke még a WC-re is kikísért. A kaja meglepõen jó volt (gyümölcsleves, zöldségleves, rántott hal, brassói stb, tej, tea amennyit kértünk, normális felvágott, joghurt, sajt, gyümölcs). Teljesen meg voltam lepve. Egy gond van csak: a látogatók nem jöhetnek a szobába, kint az osztályon kívül lehet velük találkozni, oda meg a baba nem mehet, mert megfázik, szegény. Így kicsit egyedül van az ember, ha a szobatársai csendesebbek. Ha baba van kint a szobában éjjel, akkor égni kell egy lámpának -- tehát senki nem tud aludni (ez elég fárasztó, ha aznap szült az ember, a babáját meg úgyis elviszik:() Most ennyi jut eszembe, ha kérdés van, írjatok!
A kérdező hozzászólása: A szombati kórházlátogatás után majd ide leírom, hogy mit tapasztaltam labda, kéjgáz, és tárasai ügyében. Neked is boldog babavárást, szintén Mónika. :-)
A kérdező hozzászólása: Néhány hónapja szült kismama mondta, hogy egy van belõle. De szombaton megyek be, meg a babaváró tanfolyammal 15-én is szétnézni, akkor majd feltérképezem, hogy mibõl mi van.
Ne haragudj, de szerintem minden szülõszobában van kéjgázos palack, és azt sem gondolnám, h labda egy db van. Bár, ez utóbbi elképzelhetõ. Ha nem mond konkrétumot, adj neki annyit, amennyit tudsz. Gondolom, másnak sem mondott összeget, ha Neked sem. Meg úgyis (valószínûleg) a szülésznõ lesz veled inkább. Ahogy itt olvasom, a 10E Ft elég. Amúgy kitõl hallottad ezt a labda-kéjgáz dolgot? Én voltam intézménylátogatáson (Nõi Klinika, Szeged), de nem volt ilyenrõl szó...Boldog babavárást!
bocsika, csak Barátok közt volt.....nehari hogy ennyit kérdezgetek, közbe meg Neked nincs meg a válaszod a kérdésedre, amugy nekem is 10e körül mondták, akik adtak a szülésznõnek, de ha megfogadod(ezt sem tudtam hogy õt is meglehet fogadni), akkor nem kellene többet adni 15-20e, s a dokinak max 40!!??nekem arrol sincs még foggalmam, hogy mi a szokás ott a szülõszobában, mi az a kéjgáz-labda-s mi az hogy annak adnak akinek van szülésznõje?!!szoval még nagyon sokat kell "tanulnom"!!apás-szülés no az még odébb van, most még a hasamat sem simogatja olyan sûrûn, joooo még nincs is mit, nemis látszik, csak felvagyok puffadva....én álló munkát végzek, s a doki is azt mondta max 0 feléig dolgozzak, de nemis terveztem tovább, most még a lakáshitel kezdtük el intézni, s majd utána pihenek......remélem azért ír valaki Neked árakat, tippet......
A kérdező hozzászólása: A szülésznõnek biztos kell adnom, mert felfogadom. Nagyon parás vagyok, apa még jobban, úgy hogy egyedül lennék bent, ezért inkább igénylem a szülésznõt. Meg állítólag ha van, akkor megkapom a kéjgázt, labdát, mert ezekbõl csak egy van, és ha nincs szülésznõd, de a melletted levõnek igen, akkor neki adják. Nem tudom ez mennyire igaz, de mondom nagyon félek a szüléstõl. Szombaton fogok a szülésznõvel elõször találkozni, akkor körbevezet, elmond mindent, ismerkedünk. A 23. hétig dolgozhattam, mert a méhnyak megrövidült 3-ról 2-re, de panaszom nem volt. Azóta ágynyugalom, amit már annyira nem tartok, 3*2 magnesi citrici, 3* fél seduxen. Egyébként ülõ munkát végeztem, titkárságvezetõként, de azért a napi 8 óra ülés a 20. héttõl már fárasztó volt, a hátam nem nagyon bírta, és vizesedett a lábam.
megint én vagyok a szegedi M: szoval, nekem a Grófra azt mondták, 3éve 50ezret kért konkrétan, s majd én a jövöhéten megyek a 12.-heti uh-s papírokkal, s akkor kérdezem meg, nekem azt mondták a szülésznek nem mindenki szokott adni, én azt még nemtom adok-e, addig megálmodom......és amugy hogy vagy?hogy viseled?meddig dolgoztál megkérdezhetem??állo-ülõ munkád volt???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, külön köszönet a nemrég szült kismamának, a részletekért. Jó babázást, babavárást!

Ha a szülést nem a fogadott orvos vezeti le, mert épp pl. pont elutazott, akkor mennyit illik neki adni, és mennyit annak, aki ténylegesen levezette a szülést?

Legjobb válasz: aki nincs ott, annak miért is kellene adni??? a neki szánt pénz egy részét add a dokinak, aki ott volt ténylegesen, a többit meg költsd a babára

aki nincs ott, annak miért is kellene adni??? a neki szánt pénz egy részét add a dokinak, aki ott volt ténylegesen, a többit meg költsd a babára
aki nincs ott, õneki nem jár semmi!!! aki meg ott volt, kapja meg a felét, vagy amennyit gondoltok, de azt is csak akkor, ha meg voltatok vele elégedve
Nem volt ott szóval nem dolgozott meg érte. Ennyi. Viszont mikor én szültem akkor volt ott egy csaj, aki ugyan ebbe a cipõbe járt. Nem volt ott az orvosa mert nyaralt és mikor visszajött volt pofája bejönni a szobába a csajhoz és elkérte a pénzt. Na ez aztán a pofátlanság. Én annak adnék, aki ott volt velem és segített a szülésnél. (persze csak ha elégedett lennék)
3: ilyen pofátlan orvosok is vannak?! Na tõlem kellett volna kérje a "neki járó" pénzt, aztán kapott volna... nem sül le a pofájáról a bõr?! Megfizetteti a mit? A semmit?! Jézusom. Remélem, a szobatársnõd nem adott neki.
A fogadott dokim az elsõ szülésemhez nem tudott jönni. Akkor az ügyeletesnek adtunk pénzt. A másodiknál esélye sem volt odaérni a dokinak. Az ügyeletes sem kapott. A szülést igazából a szülésznõ vezette le, a doki csak varrt. Másrészt nem is láttam már a dokit szülés után a kórházban.
21:40 vagyok Nézett nagyot mikor bejött az orvos és elkérte a pénzt, de szó nélkül kifizette neki. Pedig elõtte nap mikor megszült odaadta annak az orvosnak is ugyan azt az összeget aki ott volt. Szóval kapott 2 orvos egy jó kis summát, pedig az egyiknek ló... se járt volna. Vannak még ilyen "jó" orvosok is sajnos
11:34: elég rosszul tette. Én megkérdeztem volna doktor"úr"tól, hogy mire gondolja hogy járna neki? Ha esetleg megmagyarázná, mit segített szülés alatt amit ki kellene fizetnem?! És számlát ha adna róla...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!

A győri kórházban a Bodai doktornál, és Drozgyik Csabánál mennyibe kerül ill. mennyit illik adni a szülés levezetésért?

Legjobb válasz: Én pont négy évvel ezelõtt Bodai Károlynál szültem. Nem a fogadott dokim volt (enyém lelépett egy vendégségbe). Ráadásul császárra került a sor. Én akkor 30 ezer forintot, és egy ritka, jó minõségû bort adtam neki. De handsúlyozom, nem a fogadott dokim volt.

Én pont négy évvel ezelõtt Bodai Károlynál szültem. Nem a fogadott dokim volt (enyém lelépett egy vendégségbe). Ráadásul császárra került a sor. Én akkor 30 ezer forintot, és egy ritka, jó minõségû bort adtam neki. De handsúlyozom, nem a fogadott dokim volt.
Szia, én novemberben szültem a Bodai dokinál, nem volt fogadott dokim sem õ sem más, és nem kért, nem is kapott semmit. A másik dokinál szült egy ismerõsöm õneki õ volt a fogadott dokija úgy emlékszem 70000 ft-t kapott.

Én Kecskeméten fogok szülni hamarosan, most 39 hetes vagyok. Mennyit illik adni az orvosnak szülés után ha van fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".

Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".
Hülyeség ez a 10x-es dolog! A rendelõben elméletileg ki van írva, hogy mennyi a tarifa. Ha nincs, akkor megbeszéled az orvossal. Van, aki megmondja, mennyiért vezeti le a szülést, de ha nem egyeztek meg elõre, és nincs fix tarifája, akkor annyit adj neki, amennyit szánsz. Én 30ezret adtam egy éve. Elõtte minden hónapban 6000 volt a magánrendelés. Én ennyit tartottam reálisnak, mert ugye én vidékrõl jártam Kecskemétre hozzá, még az üzemanyag díjat hozzászámolva havonta egy 10-es volt. Késõbb tetettem fel spirált, nem fogadott el semmit, mondván kórházi környezetben tette fel, és nem fogadott el pénzt. Mindenkinek a saját pénztárcája dönti el, mennyit ad. Mivel én szülésznõt is fogadtam, az 20ezer volt, de megérte, mert rengeteget törõdött velem, míg a doki ugyan sokszor jött, igazából a finishben volt mellettem. Van nekik más dolguk is, attól, h fogadott dokik. Egyébként a szobatársaim átlag 30-50-et adtak.
Ki volt az orvosod?
10 hónapja szültem, és 50 ezret adtam.Dokim nem kérte, mindig kitért ha kérdeztem, de úgy gondoltam, hogy megérdemli.Nagyon figyelt ránk végig, mindenben segített!!!Biztonságban éreztem magam végig!
Ja és nem kérdeztem mennyit kér.Ennyit kapott és kész.9 hónapon keresztül oda hordtam a magánrendelõbe havonta 10 ezer forintot.3 gyerekemet szültem nála de ez soha nem volt téma köztünk.
Egy éve szültem és 30 ezret adtam.
Én 6 hete szültem 30 ezret adok.
Kérdezd meg, hogy mennyiért vállalja a szülés levezetését! Ki az orvosod?
Én 80-at adtam!
Nyirády Tamás, és tényleg csak jót tudok róla mondani!

A debreceni Kenézybe Szilvási Ferenc milyen orvos? A vizsgálatokkor ill. szüléskor mennyit adtok orvosaitoknak?

Legjobb válasz: Most láttam meg a kérdésedet remélem még nem késõ. Én nála szültem és nagyon meg voltam vele elégedve. Lelkiismeretes, kedves. 50-et adtunk neki mert császár lett és nem volt egy könnyû szülés. Valahogy nagyon hálás voltam neki, de nem a pénz a fontos nála. Mindennap eljött megnézni, ha engem nem talált akkor bement megnézni a babát. Utána is amikor vizsgálatra mentem és a kisfiam is velem volt lejött megnézni. Nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak vele.

Most láttam meg a kérdésedet remélem még nem késõ. Én nála szültem és nagyon meg voltam vele elégedve. Lelkiismeretes, kedves. 50-et adtunk neki mert császár lett és nem volt egy könnyû szülés. Valahogy nagyon hálás voltam neki, de nem a pénz a fontos nála. Mindennap eljött megnézni, ha engem nem talált akkor bement megnézni a babát. Utána is amikor vizsgálatra mentem és a kisfiam is velem volt lejött megnézni. Nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak vele.

Székesfehérváron "mennyit illik ajándékozni" szüléskor?

Legjobb válasz: Igen ebben teljesen igazad van,azt hittem hogy az ügyeletesnél fogsz szûlni,én úgy tudom hogy szüléskór annak az össszegnek a tízszeresét szokták adni amennyit a tehesgondozáskor adsz neki.Bocsi ha megbántottalak.

Igen ebben teljesen igazad van, azt hittem hogy az ügyeletesnél fogsz szûlni, én úgy tudom hogy szüléskór annak az össszegnek a tízszeresét szokták adni amennyit a tehesgondozáskor adsz neki.Bocsi ha megbántottalak.
Semennyit az orvosnak az a dolga hogy segítsen, õ ezért minden hónapban felveszi a fizetését.Ha meg megszûlsz visszadugni úgysem fogja beléd ha nem fizetsz, lessz neked elég kiadásod jön a tél jön a gyerek, minek pazarolod a pénzed utánna meg nyomorognál, én egy fillért sem adnék és nem is adtam, fogtam a gyerekem és hazajöttem.
A kérdező hozzászólása: Fogadott orvosom van csak nem akartam kiírni a nevét. Én úgy gondolom, ha õ rámszánja az idejét, kedvességét, bármikor hívhatom és megbízhatok benne akkor szeretnék neki adni. A Te nézõpontod azonban helyes, csak vagyunk, akik másképp gondoljuk. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot, valahogy én is így gondoltam. Nem bántottál meg. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!