Találatok a következő kifejezésre: Mennyire veszélyes petezsák (3 db)

Ma voltam hüvelyi USG-n és a doki hematómát vélt felfedezni a petezsák fölött. Ez mennyire veszélyes a babára nézve?

CRL 14,2 mm (gondolom ez az embrió mérete)

Legjobb válasz: A második terhességemnél nekem is volt vérömleny a 6. hét körül. Nekem 2x akkora volt mint a petezsák. Nem biztattak semmi jóval a dokim 1% esélyt adott a babának, mivel a haematóma a petezsák fölött volt és félõ volt hogy egy vérzés alkalmával elsodorhatja a babát is, ráadásul lombikbaba. 5 hétig feküdtem az egy éves tesó mellett és szerencsére felszívódott, utána már semmi gond nem volt a terhességgel. Többször is volt vérzésem ez idõ alatt. Én a helyedben biztosan nem mennék dolgozni,és pihenj sokat. Sok szerencsét!

A második terhességemnél nekem is volt vérömleny a 6. hét körül. Nekem 2x akkora volt mint a petezsák. Nem biztattak semmi jóval a dokim 1% esélyt adott a babának, mivel a haematóma a petezsák fölött volt és félõ volt hogy egy vérzés alkalmával elsodorhatja a babát is, ráadásul lombikbaba. 5 hétig feküdtem az egy éves tesó mellett és szerencsére felszívódott, utána már semmi gond nem volt a terhességgel. Többször is volt vérzésem ez idõ alatt. Én a helyedben biztosan nem mennék dolgozni, és pihenj sokat. Sok szerencsét!
Szia!Nekem is volt hematómám a 7 héten, feküdnöm kellett 2-3 hétig és nekem kiürült hála istennek, de nem szabad vele dolgozni! Én azóta itthon vagyok és már nem is megyek vissza dolgozni pedig hála istennek már semmi baj.Sok fekvés és szed a gyógyszereket amit írt az orvos én is ezeket szedtem.Kitartás, mielõbbi javulást neked! 16+0 heteske
A CRL a baba ülõmagasságát jelenti. Nekem 6. héten 12 mm-es CRL mellett 14 mm-es haematóma volt, az orvosom közölte, hogy a vetélés lehetõsége fennáll. Utána néztem a neten (bár ne tettem volna!), csupa rosszat olvastam, úgyhogy sokat sírtam. Utrogestant és Magnerothot szedtem a 12. hétig és a haematóma felszívódott. De szigorúan pihenni kell, dolgozni semmiképpen nem szabad. Igazság szerint 3 lehetõség van: 1. a haematóma kipukkan, és a kifolyó vér kisodorja a babát 2. a haematóma kipukkan, de a baba megmarad 3. a haematóma felszívódik, és a baba megmarad Ha nem történik egyik sem, akkor lehet mûtéti úton is eltávolítani (laparoszkópiával), de ezt nem nagyon szokták csinálni (szintén a vetélés veszélye miatt). Próbálj rengeteget pihenni. Ha görcsölsz, vérzel, azonnal orvos, és ne dolgozz. Szorítok neked. És pozitív hozzáállás: biztos nem lesz semmi baj. Boldog babavárást neked.

Mennyire veszélyes a petezsák környéki hematómáról?

Lombikprogrammal fogant a gyermekem,2 napja voltam el?ször uh-on(lassan 6 hetes vagyok),ahol láttam a pici szívét dobogni,de egy nagy hematómát is diagnosztizáltak alatta.Szigorú ágybafekvés a recept,de nagyon megijedtem,mert már 7 éve várunk rá és nem szeretném,ha baja lenne.

Legjobb válasz: Szia, a hematómák nagy része felszívódik, de mindenképpen szigorúan pihenj és szedj magnéziumot illetve amit még esetleg felírt az orvos. Két héten belül kiderül, hogy szervül-e a hematóma. Ha igen, nem lesz baj.

Szia, a hematómák nagy része felszívódik, de mindenképpen szigorúan pihenj és szedj magnéziumot illetve amit még esetleg felírt az orvos. Két héten belül kiderül, hogy szervül-e a hematóma. Ha igen, nem lesz baj.
Szia! Nekem ugyan nem lombikos a babám, de nekem is volt hematómám. 5 hetes volt mikor az elsõ ultrahangra mentem. Oké, minden rendben. 2 napra rá erõs barnás véres folyás. Indulás a kórházba. Hüvelyi uh, hát mondanom sem kell, kellemetlen volt. Az orvos ott semmi problémát nem talált. A méhszály zárva, 3*2 Magne B6, és 3*2 Rutascorbin. 2 hét múlva mentem a következõ uh-ra. Szívhang volt, pétezsák rendben, és kb. ugyanakkora méretû hemetóma felette, amit csak akkor vett észre az orvos. Azt mondta szedjem tovább a gyógyszereket, és szigorú ágynyugalomra ítélt! Betartottam mindent, Ma már 15 hetes vagyok, a hematóma elmúlt a babának semmi baja! Kívánom a legjobbakat, jó babavárást :)

Ha nem fejlodik normal mertekben a petezsak es embrio nem is alakult ki akkor meddig varnak a mutettel? Mennyi az a normalis ido ami meg nem veszelyes? Inkabb induljon meg termeszetesen minthogy mutet legyen de azert megis, mik a tapasztalatok?

Es a terhes tunetek mikor mulnak el? Ket napja elviselhetetlen mellfeszules, hanyinger, hohullamok, hasszurka.

Legjobb válasz: Nekem 2 héttel késõbb derült ki, hogy gond van, a doki egyértelmûen a mûtétet javasolta. Azóta nagyon megbántam, hogy hallgattam rá, úgy érzem, meg kellett volna várni, míg magától megindul a vetélés. Még akkor is, ha esetleg úgy is mûtét lett volna a vége. Még nem szültem, ezért tágítót kaptam, nagyon fájt, míg felrakták, és nagyon félek, hogy esetleg maradandó kárt okoztak vele. De igazából azért hallgattam rá, mert nem lehetett tudni, mikor indul meg a vetélés, és nem akartam esetleg 1-2-3 hétig minden pillanatban rettegni, hogy most-most-most, egyedül vagyok, bkv-n vagyok, dolgozom, stb...

Nekem 2 héttel késõbb derült ki, hogy gond van, a doki egyértelmûen a mûtétet javasolta. Azóta nagyon megbántam, hogy hallgattam rá, úgy érzem, meg kellett volna várni, míg magától megindul a vetélés. Még akkor is, ha esetleg úgy is mûtét lett volna a vége. Még nem szültem, ezért tágítót kaptam, nagyon fájt, míg felrakták, és nagyon félek, hogy esetleg maradandó kárt okoztak vele. De igazából azért hallgattam rá, mert nem lehetett tudni, mikor indul meg a vetélés, és nem akartam esetleg 1-2-3 hétig minden pillanatban rettegni, hogy most-most-most, egyedül vagyok, bkv-n vagyok, dolgozom, stb...
A kérdező hozzászólása: Koszonom de ugy nez ko valamit nagykn elneztek!! Ma ugy mentem uhra h akkor adnak idopontot mutetre de volt szivhang es 5.6 mm az [email protected]@ Itt a pelda hogy nem torvenyszeru a naponta 1mmes novekedes!! :) )))
Úhh, gratulálok:) De mi volt az elõzmény, amiért feltetted a késdést? Mennyivel volt lemaradva?
A kérdező hozzászólása: Majus 30 volt az utolso mensim. Multheten szerdan meg csak petezsak volt 7x6 mmes 2 mmes szikholyaggal, vasarnap is maradt a petezsak csak 8, 3x 6mmes lett, az orvos azt mondta hogy ebbol nem lesz semmi, mert nagyon lassan fejlodik, raadasul majus 30hoz kepest Ma vagyok 7 hetes, a hcg szintem is alacsony volt, teljesen lemondtam rola, erre ma megyek es mar 5.6 mm embrio szivhanggal. Azert megkerdeztem hogy mekkora a petezsak, azt mondta szivhang utan mar nem lenyeges de egyebkent 20x18 mmes lett. Hogy lehet vasarnap meg 8.3x6, ma meg 20x18?? 3 nap alatt? Azt mondta ez nem mervado ugrasszeruen megnott. A lenyeg hogy nem is 7 hetes vagyok hanem majdnem 6, es ezert volt alacsony a hcg szintem 2.5 hete. :) ))
Nekem sem nõtt a petezsàk megfelelõen...nem volt embrió csak szikhólyag 7 hetesen Ma el is vetéltem...spontàn és gyorsan. Kijött "minden" De neked gratula a babukàdhoz :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!