Találatok a következő kifejezésre: Mennyire veszélyes hetesen, (29 db)

6 hetes kismama vagyok. Gyógyszergyárban dolgozom (Enalapril, Jumex, Fluoxetin gyártom) Szájmaszk, gumikesztyű viselem. Mennyire veszélyes lehet a hely, esetleges por a magzatra? Imádom a munkahelyemet, de a babát nem akarom veszélyeztetni.

Legjobb válasz: Ha ott dolgozol, nyilván nálad jobban senki nem tudja mennyire veszélyes, vagy mennyire nem. Esetleg nõgyógyásztól is meg kell kérdezni.. Ott mi a rutin a többi kismamánál a részlegeden? Nyilván az is mérvadó..

Ha ott dolgozol, nyilván nálad jobban senki nem tudja mennyire veszélyes, vagy mennyire nem. Esetleg nõgyógyásztól is meg kell kérdezni.. Ott mi a rutin a többi kismamánál a részlegeden? Nyilván az is mérvadó..
Ezt a nõgyógyászodtól kérdezd meg! A sógornõm gyógyszerész, és mikor az elsõvel terhes lett, egybõl el kellett jönnie a gyógyszertárból. Szerintem egyik válaszoló sem tud nálad többet...
Hát azt nem tudom milyen gyógyszerekkel dolgozott. Kórházból a napokban jöhetnek haza nem tudni mikor, mert nem akar enni a fiúcska és kezd besárgulni.
ugy tudtam h gyógyszergyárban, mint pl az egis is, azonnal jelezni kell a terhességet, ugyanis rengeteg gyógyszer ártalmas. Sõt vannak gyógyszereket, amiket nõk, bizonyos koruak , stb. nem csomagolhatnak. Nálatok ilyen laza a rendszer, hogy nem is tudod igazán, mivel, melozol?
Ha már a kész, bevont tablettákkal találkozol, abból törés/kopás nélkül nem fog kikerülni az enalapril, vagyis nem lesz káros a magzatodra. Mindenesetre kérj bizonyosságot az ottani illetékesektõl!
A kérdező hozzászólása: Konténerben van a lose. Bebliszterezem. Néha elkerülhetetlen hogy kinyissam a gépházat. Fóliacsere és esetleges teszteléshez például. Ezek szerint szájmaszkkal is árt? Nagyon segít a válaszod mert ilyeneket nem tudtam... Köszönöm! Holnap felkeresem egy két embert, hát ha megoldást találunk
Az enalapril terápiás dózisban nagyon teratogén (magzatkárosító), a terhesség teljes idõtartama alatt tüdõ- és vesekárosodást, a 2-3. trimeszterben pedig növekedési retardációt, görcsöket okozhat a magzatban. Mivel a babára legkárosabb gyógyszerek közt van, én gyanítom, hogy kis mennyiségû porbelégzéssel is árthat. A kérdés, hogy munkád során találkozol-e a hatóanyaggal, és mekkora mennyiségben. A következõ munkanapodon rögtön keresd fel az osztályvezetõt, az üzemorvost, a munkavédelmi osztályt, és minden más illetékest a témában!
A kérdező hozzászólása: Az nagyon jó :-) Gratulálok a babához!!! Nem tudod véletlen hogy gépen dolgozott vagy kézi csomiban? És milyen gyógyszerekkel érintkezett?
Barátnõm egy hete szült. Gyógyszertàrban dolgozik. 36. hétig dolgozott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!Idõközben intézkedtem.Szóltam igen.Jövõ héten a dokimmal is beszélek.
Szerintem ne aggodj, nem veszelyes.

Herpesz az orrban mennyire veszélyes 27 hetesen?

Ma reggelre egy nagy herpeszem lett az orromba,ami legalább 10 éve nem volt.(nem fújom,tehát nem a zsepi miatt van.)

Legjobb válasz: Akkor veszélyes, ha életedben akkor jön elõ elõször. Ha már volt, akkor nem. Illetve a nemi herpesz lenne még baj. Az orrban nem baj. Nekem a számon szinte egész télen volt mindkét terhességem alatt. Akkor jártam utána. Nem is lett semmi bajuk.

Akkor veszélyes, ha életedben akkor jön elõ elõször. Ha már volt, akkor nem. Illetve a nemi herpesz lenne még baj. Az orrban nem baj. Nekem a számon szinte egész télen volt mindkét terhességem alatt. Akkor jártam utána. Nem is lett semmi bajuk.


Pár hetes terhesen 100 km-es vonatút mennyire veszélyes ha volt már egy vetélés?

Legjobb válasz: Miért lenne veszélyes? A vonaton ülni fogsz, és még annyira el sem gémberedsz, mint mondjuk kocsiban. Semmi megerõltetõ sincs benne.

Miért lenne veszélyes? A vonaton ülni fogsz, és még annyira el sem gémberedsz, mint mondjuk kocsiban. Semmi megerõltetõ sincs benne.
A vetélés általában nem egy-egy út miatt következik be. Ha a babád jól megtapadt, akkor nem akar majd megszabadulni tõled, max. csak 9 hónap múlva. Persze megértem, hogy aggódsz, de ne félj egy kis vonatozástól.
Én két hónapos terhesen ausztriai egész napos hajókiállításra mentem, utána vásárlókörút. Azon kívül, hogy elfáradtam semmi baj nem történt. Nyugodtan lehet utazni, ne aggódj.
Terhességem alatt vonattal jártam dolgozni. Ez napi 2x60 km volt. Nem volt semmi probléma belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Csak attól félek, hogyha még nem ágyazódott be rendesen akkor a rázkódástól valami baja lehet. Mindenkinek ment a zöld kezecske.
Mi nyáron amikor hazajöttünk Szlovéniából akkor derült ki, hogy babát várok. Szegénykém úgy ágyazódott be, hogy közben túráztunk, sátraztunk és egész nap hazafelé a kocsiban zsibbadtam. De mivel neked már volt egy vetélésed megértem, hogy jobban aggódsz. Szerintem nem lesz gond, fõleg ha pl. IC-vel mész az nem rázkódik annyira, mint egy-két helyen a kis piros vonat.

Hogyan védekezzek a bárányhimlő ellen ha nem tudom hogy voltam-e kiskoromban és 10+6 hetes terhes vagyok? Mennyire veszélyes a babára nézve?

Legjobb válasz: nagyon veszélyes. ha nem tudod már meg sem fogod tudni, mert ezt egy teszttel végzik el de úgy tudom terheseken ezt sem végzik már. védekezni csak úgy tudsz hogy ha pl gyerekkele dolgozol akkor elmész táppénzre, és figyeled a környezetedet. pl ha szól a tesód akinek van gyereke hogy barihimlös a gyerek, vagy az ovijukban több bárányhimlös van akkor egyszerüen tesódékkal nem talákozol pár hétig. ennyi. én nem voltam, második terhességem, elsönél kevés gyerekkel találkoztam másodiknál már elég sokkal.

nagyon veszélyes. ha nem tudod már meg sem fogod tudni, mert ezt egy teszttel végzik el de úgy tudom terheseken ezt sem végzik már. védekezni csak úgy tudsz hogy ha pl gyerekkele dolgozol akkor elmész táppénzre, és figyeled a környezetedet. pl ha szól a tesód akinek van gyereke hogy barihimlös a gyerek, vagy az ovijukban több bárányhimlös van akkor egyszerüen tesódékkal nem talákozol pár hétig. ennyi. én nem voltam, második terhességem, elsönél kevés gyerekkel találkoztam másodiknál már elég sokkal.
Nem kell stresszben élned, de azért kerüld a bárányhimlõs vagy bárányhimlõ gyanúsak társaságát és nagyon nagyobb gyerekközösségbe se menjél. ha esetleg óvónõ vagy tanárnõ vagy akkor lehet, hogy egy vérvétellel meg lehet tudni, hogy átestél-e már rajta. (anyukád vagy egyéb rokonodat nem tudod megkérdezni? vagy a gyerekorvosod? Nekik tudniuk kell, hogy voltál-e)
A kérdező hozzászólása: Csak azért nem értem mert a kórtörténetemben nincs nyoma hogy lettem volna, de a tesóm két gyereke volt a párom kis huga is, de én nem kaptam el tõlük, ez hogy lehet?
Én nem voltam bárányhimlõs, és elsõ terhességnél nem is igazán aggódtam, mert még nem volt gyerekem, aki hazahozza, és nem is igazán találkoztam gyerekekkel sem. Most hogy van már babám, a második terhességem elõtt valószínû beoltatom magam, és reménykedem, hogy nem lesz épp akkor bárányhimlõs a lányom, vagy bárki.
Ez furi, hogy nem lehet megnézni, mert nekem terhesgondozáson megkérdezték, nem tudtam, ezért vérvizsgálattal megnézették (a kötelezõ vérvizsgálathoz csapták hozzá, hogy ezt is nézzék). Bár ez külföldön történt.
Én sem voltam bárányhimlõs így a terhességeim alatt fokozottan figyelnem kellett nehogy bárányhimlõs közegbe kerüljek, az elsõ 12 héten alakulnak a szervek, akkor veszélyes meg azt hiszem a terhesség utolsó pár hetében. Nem biztos hogy elkaptam volna, de jobb ezt nem kockáztatni, nagyon rossz dolgokat okozhat a vírus maga ( süketség stb.)
A terhesség elsõ 12 hetében és az utolsó négy hétben veszélyes nekem nõgyógyász mondta.18 hetes terhes voltam mikor a lányom bárányhimlõs lett semmi baja nem lett a babának egészséges.Próbáld ezekben az idõszakokban kerülni a gyerekeket fõleg tõlük lehet elkapni .Amúgy vérvétellel ki lehet mutatni hogy voltál-e vagy sem

16 hetes terhes vok, a 3 éves lányom skarlátos lett. Mennyire veszélyes ez rám és a babára?

Legjobb válasz: Akkor ha te még nem voltál skarlátos veszélyes , biztosat az orvosod mondhat.

Akkor ha te még nem voltál skarlátos veszélyes , biztosat az orvosod mondhat.
A kérdező hozzászólása: még nem voltam
Szia!Ezt találtam, mert a lányom ovijában is tombol a skarlát.Majdnem rosszul lettem amikor az oviban kiírták az ajtóra.(13+5 hetes vagyok, még én sem voltam skarlátos)
Szintén az elõzõ vagyok.Talán ez megnyugtatóbb. http://www.vital.hu/themes-inter/doktor/1349.htm

33 hetes kismama vagyok, gyerekkoromban átestem a bárányhimlőn de most a kislányom (aki még nem esett át rajta) óvodájában terjed a virus, mennyire veszélyes a magzatra nézve ha elkapja a kislányom és hazahozza a bárányhimlőt?

Legjobb válasz: Így van, mivel már átestél rajta, a benned lévõ babád is védve van. :) Én 10 hetes terhes voltam mikor a lányom elkapta a bárányhimlõt, akkor nagyon megijedtem, mivel én még sosem kaptam el ezt a betegséget, de a dokim megnyugtatott, hogy ha el is kapnám, már van olyan oltás, mi védi a magzatot. Szerencsére nem kaptam el most sem. Jó babavárást! :) 36 hetes

Így van, mivel már átestél rajta, a benned lévõ babád is védve van. :) Én 10 hetes terhes voltam mikor a lányom elkapta a bárányhimlõt, akkor nagyon megijedtem, mivel én még sosem kaptam el ezt a betegséget, de a dokim megnyugtatott, hogy ha el is kapnám, már van olyan oltás, mi védi a magzatot. Szerencsére nem kaptam el most sem. Jó babavárást! :) 36 hetes
Ha te már átestél rajta, akkor védett vagy, és általad a babód is, még a születésd után is valameddig.
Ha gyógyszeresen kezelve leszel, akkor nem veszélyes!
Hüvelykúppal kezelik, a babára nézve egyáltalán nem veszélyes csak a születés pillanatában, mikor keresztül megy a szülõcsatornán. A terhesség alatt hajlamosabbak vagyunk a gombára.Ezért is vesznek a terhesség alatt többször is kenetet. Nekem a 22. hétig négyszer volt azóta elmúlt! Ne aggódj! Üdv.: 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugtattatok.

Ost 5 hónapos terhes vagyok azaz 20. hetes. Gyermekem koponyájánál mindkét oldalon 2 oldali cystát találtak. Ki növi e a terhesslg végére? Ha igen van e kockázata? Magzatvizvizsgálat mennyire veszélyes? Mitől alakul ki ez a cysta?

Azt mondtk nekem ha nem csináltatok magzatviz vizsg. akkor 8 % esly a Down-szindromának.Igaz ez?

Legjobb válasz: Most ha azt mondom laikusként, nem növi ki a terhesség végére és nem veszélyes a magzatvízvizsgálat, elhiszi nekem? Ne higgyen nekem, hanem az orvosának, akiben elvileg megbízik és felteheti neki ezeket a kérdéseket, mert kötelessége válaszolni. Jó egészséget kívánok mindkettõjüknek!

Most ha azt mondom laikusként, nem növi ki a terhesség végére és nem veszélyes a magzatvízvizsgálat, elhiszi nekem? Ne higgyen nekem, hanem az orvosának, akiben elvileg megbízik és felteheti neki ezeket a kérdéseket, mert kötelessége válaszolni. Jó egészséget kívánok mindkettõjüknek!
Már biztosan túl vagy mindenen, mi történt végül? Én hasonló cipõben járok, de engem lebeszéltek (egy genetikus prof.) a magzatvíz vizsgálatról mert veszélyes, és a ha down kórós a gyerek akkor azt már a 12. heti (!) UH-n látni kellett volna mert olyan egyéb látható rendellenességekkel jár! Az elvégzett vizsgálat után a kórház pedig nem kevés pénzt kap az államtól... szóval ez is egy üzlet ahol Te és a baba nem számítotok... Végül vállaltad?

A macskanátha egy 5 hetes kiscica esetében mennyire veszélyes? Lehet akár halálos végkimenetelû is?

Szerdán este felé elmentem a kutyámmal sétálni és az erdõben találtam egy kiscicát. Keservesen sírt, de hagytam, hazavittem a kutyát, utána visszamentem, hogy megfigyeljem, van-e valaki a közelében (akár gazdi, akár anya cica), de fél óra múlva sem volt semmi mocorgás, viszont kezdett besötétedni, ezért megfogtam a kis árvát és hazahoztam. Már neveltem fel cicát kézbõl, volt is itthon tápszer porom, gyorsan azzal megetettem. De a szeme baromi csúnya. Kentem neki kamillával, de az egyiket egyáltalán ki sem tudta nyitni, a másik is nagyon be van dagadva és vörös. Egész este mosogattam neki, másnap reggel meg elsõ útunk a dokihoz vezetett, aki megállapította, hogy macskanátha, de nagyon rossz állapotban van a cica, a gyulladás a szaruhártyát is érinti. Kapott szurit, meg kenõcsöt, hétfõn kell újra oltásra vinnem. Kenegetem a kis szemét, de nem sok javulást látok. Alvás után mindig mosogatnom kell a szemét, nem tudja egyiket sem kinyitni, miután langyos vízzel sikerül kitisztítanom, bekenem, amíg játszik, rosszalkodik, addig a résnyire nyitott szemén nézelõdik, de amint elalszik, kezdõdik elõrõl az egész procedúra, amit egyébként gyûlöl. Normális, hogy második nap kezelés után is még itt tartunk? Lehet még beleõle egészséges cica valaha? Nagyon megszerettem, nem szeretnék róla lemondani. Esetleg van rá lehetõség, hogy megvakul? És vak macska mennyire életképes (természetesen lakásban tartva)?

Legjobb válasz: Szia!Elõször is nagyon sajnállak téged is és a kiscicát is.5 hetesen nem hinném hogy a cica immunrendszere annyira erõs,hogy legyõzze a macskanáthát.Én megkérdezném a dokit hogy adhatsz-e neki immunteát.Írd meg kérlek majd privátban mi lett a cicával.

Szia!Elõször is nagyon sajnállak téged is és a kiscicát is.5 hetesen nem hinném hogy a cica immunrendszere annyira erõs, hogy legyõzze a macskanáthát.Én megkérdezném a dokit hogy adhatsz-e neki immunteát.Írd meg kérlek majd privátban mi lett a cicával.
Megmaradt a kiscica? Mi is pont igy jártunk tegnap egy 5 hetes kóbor cicával, igaz az õ szeme majdhogynem ki is pukkan. De ha a ti cicàtok megmaradt, hátha a miénknek is van remény
Mi meg rád vagyunk büszkék! :) Minden jót a cicához! :)
A kérdező hozzászólása: Ja és nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: Megjöttünk a dokitól, (igaz, hétfõrõl volt szó, de mindketten elfelejtettük, hogy az ünnep, így ma lett belõle) aki nagyon meg volt elégedve a változásokkal. A szemén kívül minden tünet elmúlt, nincs láza, nem tüsszög, olyan eleven, amilyen eleven cicával még sohasem találkoztam. A szeme is javul, csak lassan. Magyarul minden rendben van, a pici jól érzi már magát, úgy fest, teljesen meg fog gyógyulni. :) Büszke vagyok rá, hogy ennyit küzdött, és arra is, hogy milyen okos cicus. Már szobatiszta, a nevére is hallgat, úgyhogy szuper minden :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Ha már ennyire nyitva van a cicád szeme és lát is, akkor remélhetõleg már nem lesz nagy baj, fõleg h orvos is kezeli, de megvakulni már semmi esetre se fog. Az akkor fordul elõ, ha a szemét nem tudja kinyitni, alatta felgyûlik a genny, nem tud kifolyni és az az egész szemet begyullasztja, az pedig utána hatalmasra dagad, a többit inkább nem részletezném, sajnos láttam már ilyet. (És bocs a nem túl guszta leírásért, de ez tényleg ilyen, és nem árt tudni. Normál körülmények közt az anyjuk takarítja a szemüket, így kissebb a gyulladás kockázata. Egyébként kiskorában lényegében minden kismacska csipás és gyakran ragad be a szeme is.) Tehát a lényeg, h ha beragadt a szeme (ami minden alvás után várható), akkor utána addig kell nedves ruhával v zsepivel puhitani, törölgetni, míg kinyílik neki. Olyankor a genny is ki tud folyni (ami, ha minden jól megy, egyre kevesebb lesz, aztán elmúlik). Házilag a kamilla, a körömvirág és a cickafark "teája" nagyon jó ilyen törölgetésre, akár külön-külön, akár együtt is, mind erõs gyulladáscsökkentõ és fertõtlenítõ. Arra viszont szintén érdemes gondolni, h a macskanátha rendkívül fertõzõ és a te macskáid is elkaphatják, ez sajnos nem életkorhoz kötött, kikúrálni pedig nagyon hosszadalmas és nehézkes. És sok sikert a cicához! :)
A kérdező hozzászólása: Kaki dolog medoldódott, csak várni kellett rá :) Lefényképeztem a szemét, sajnos jobb képet nem tudtam csinálni, mert egy percre nem áll meg a drága... [link] [link] [link]
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én egy Alfasan eye ointment nevû kenõcsöt kaptam, azt mondta a doki, hogy legalább napi 3-4 alkalommal kellkenni, de ha sikerülne többször is, az lenne az igazi. Párommal felváltva kezeljük, éjszaka is felkelünk hozzá, így napi 8 alkalommal kenegetjük és mosogatjuk. Most reggel a jobbik szemét már magától "ki tudta nyitni", a másik még mindig le van ragadva, de így is tiszta vörös szegénynek. Látni lát, tegnap a kezem árnyékát vagy fél órán keresztül kergette, úgyhogy egyelõre a vakság még elkerülte, remélem így is marad! Enni eszik, rengeteget játszik, rohangál, sokszor alig bírom utól érni, akkor persze megfordul és kiscicásan támad és megkerget, vagyis nagyon jó kedve van, már az ágyra is fel tud mászni. 2 alkalommal bepisilt, de a ruhát, amivel feltöröltem, betettem az alomtálcába, azóta az almot is használja pisilésre. Még ügyetlenke, mindent mellékapar, de tudja, hogy miért van ott, nagyon okos cica. Csak kaki nincs...
Mit adott az orvos a kiscica szemére? A mi állatorvosunk a BRULAMYCINRE esküszik és az valóban mindig bevált, még a kezdõdõ szaruhártyafekélyt is visszafordította. Ha jókedvû, eszik, akkor ne aggódj a kaki miatt. Mi egyszer megmentettünk egy kiscicát, aki annyira le volt gyengülve, hogy 2 héten keresztül csak beöntéssel tudott kakilni. Nála abból látszott, hogy beöntés kell, hogy nem akart enni, hányt és ki lehetett tapintani benne a felgyülemlett kakit. Ekkor persze már enni sem akart, csak feküdt, illetve erõlködött az almon. Most már 3 éves egészséges cica, pedig már majdnem lemondtunk róla akkoriban. Volt egy vak cicánk is, szemgyulladástól vakult meg, már így került hozzánk. A szomszéd gyerekek hozták haza valahonnan, már nem lehetett segíteni a szemén. Nagyon aranyos cica volt, 3 és fél évet élt nálunk, akkor sajnos kiment az utcára és egy gonosz kutya megölte.
A kérdező hozzászólása: Igen, voltunk dokinál, hétfõn megyünk is vissza, nem is a kezelés az, ami aggaszt, hanem a cica állapota, hogy nem igen látok javulást a szeme terén, pedig minden utasítást betartok, amit a doki elõírt. Bár nem tudom, hogy milyen tempóban és mennyit kell javulnia, de a doki azért nagyon nem bíztatott, csak azt mondta, hogy reméli, hogy visszafordítható. Most felmerült még egy probléma. Amióta itt van (szerda este úgy 6 óta) nem volt kaki. Eleinte még nem zavart, gondoltam most szokik át a szilárdeledelre, de már tegnap reggel óta eszik tápot és még mindig semmi. Ez normális? Ha igen, akkor meddig várhatok még? Pisi van, de a kaki hiánya aggaszt. Már arra is gondoltam, hogy adok neki egy kevés langyos tejet (tidom, hogy nem szabad, de talán megindítaná), de ártani nem akarok, de most a hosszú hétvége miatt nem igen érek rá várni. Van ügyeletes doki, de a sajátomba jobban bíznék, hozzá viszont holnap vissza kéne vinnem.
ja látom már volt is dokinál, végre egy normális ember.
vetri dmg ilyenkor nagyon jó hatású, és calopet paszta a kicsinek, de elsõ mégiscsak az állatorvos lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a dicséretet, de ez csak a szerencsének tudható be, hogy van mibõl jót tenni. Másik két cicám is befogadott, az egyiket úgy dobták ki 4 testvérével, hogy még a szemük is csukva volt. Sajnos 3 picit abból az alomból nem tudtunk megmenteni, pedig a doki is nagyon igyekezett, de egyikõjük itt van mellettem, 3 éves, 5, 7 kilós ivartalanított boldog kisfiú. Remélem, hogy a mostani történetre is egyszer úgy emlékezhetek vissza, mint annak a cicámnak a sikertörténetére. :)
Ja, annyit még hozzátennék, hogy nagyon szép tõled amit teszel a cicáért. Jó ember vagy :) 3. voltam
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A cicának a szemén kívül egyébként nincs baja, nagyon játékos, rengeteget futkos, szinte azonnal elfogadta a ket felnõtt cicám és a kutyám is, egész nap õket támadja, szóval alapvetõen egy nagyon eleven, életerõs kiscica, ezért is reménykedem. De a szeme az nagyon aggasztó. Lefényképezem, és töltök fel majd képet, hátha azt mondjáok, hogy én aggódom csak túl. Vitaminokat most egyelõre semmit nem kap. Dokival úgy beszéltük meg, hogy reggel és este kapja atápszert, amiben van immunerõsítõ is, és vettem nála egy tápon (royal canin baby), ami direkt 4 hét és 4 hónap közötti cicáknak való, ez tele van olyan anyagokkal, amit most még a mamijától kéne kapnia, plussz ebben is vannak vitaminos dolgok (ráadásul nagyon szereti is). Hétfõn viszem vissza, azt mondta, meglátjuk, mennyit javul, és majd annak függvényében folytatjuk a továbbiakban. Szerencsére olyan anyagi helyzetben vagyok, hogy a pénz nem akadály, így mindent meg tudok tenni, és meg is fogok tenni, hogy rendbe jöjjön, remélem legyõzzük ezt a kórságot. Mi az az immuntea? Még nem hallottam róla, de érdekelne. Hol lehet ezt beszerezni? Akár a felnõtt cicáimnak is adhatom? Két havonta szoktam vitaminkúrát tartani nekik, de ha ez a tea valóban tea (vagyis természetes), akkor szívesebben adnám nekik, mint a tablettákat, amiben ki tudja, ki van.
Szegényke, remélem meggyógyul... A vak macska is életképes, rengeteg vak kutyusról cicáról vannak történetek a neten, mind képesek megélni magas életkort, ha vigyáznak rájuk.
Szerintem ez attól függ mennyire erõs cica, meg persze amit lehet tegyél meg érte, úgy jó esély van arra is hogy felépül és minden rendben lesz, de elõre nem lehet ezt megmondani. Max 2 hét alatt rendbe fog jönni. Tartsd meleg helyen, adj neki sok finomat meg macskavitaminokat, meg amit a doki mond. Ha megvakulna (amit kétlek), attól még ugyanúgy teljes életet tud élni, 6 évig volt vak cicám, kinti-benti, semmi gondja nem volt.
Na, mi van a cicával? :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!