Találatok a következő kifejezésre: Mennyire veszélyes hetesen, (27 db)

6 hetes kismama vagyok. Gyógyszergyárban dolgozom (Enalapril, Jumex, Fluoxetin gyártom) Szájmaszk, gumikesztyű viselem. Mennyire veszélyes lehet a hely, esetleges por a magzatra? Imádom a munkahelyemet, de a babát nem akarom veszélyeztetni.

Legjobb válasz: Ha ott dolgozol, nyilván nálad jobban senki nem tudja mennyire veszélyes, vagy mennyire nem. Esetleg nõgyógyásztól is meg kell kérdezni.. Ott mi a rutin a többi kismamánál a részlegeden? Nyilván az is mérvadó..

Ha ott dolgozol, nyilván nálad jobban senki nem tudja mennyire veszélyes, vagy mennyire nem. Esetleg nõgyógyásztól is meg kell kérdezni.. Ott mi a rutin a többi kismamánál a részlegeden? Nyilván az is mérvadó..
Ezt a nõgyógyászodtól kérdezd meg! A sógornõm gyógyszerész, és mikor az elsõvel terhes lett, egybõl el kellett jönnie a gyógyszertárból. Szerintem egyik válaszoló sem tud nálad többet...
Hát azt nem tudom milyen gyógyszerekkel dolgozott. Kórházból a napokban jöhetnek haza nem tudni mikor, mert nem akar enni a fiúcska és kezd besárgulni.
ugy tudtam h gyógyszergyárban, mint pl az egis is, azonnal jelezni kell a terhességet, ugyanis rengeteg gyógyszer ártalmas. Sõt vannak gyógyszereket, amiket nõk, bizonyos koruak , stb. nem csomagolhatnak. Nálatok ilyen laza a rendszer, hogy nem is tudod igazán, mivel, melozol?
Ha már a kész, bevont tablettákkal találkozol, abból törés/kopás nélkül nem fog kikerülni az enalapril, vagyis nem lesz káros a magzatodra. Mindenesetre kérj bizonyosságot az ottani illetékesektõl!
A kérdező hozzászólása: Konténerben van a lose. Bebliszterezem. Néha elkerülhetetlen hogy kinyissam a gépházat. Fóliacsere és esetleges teszteléshez például. Ezek szerint szájmaszkkal is árt? Nagyon segít a válaszod mert ilyeneket nem tudtam... Köszönöm! Holnap felkeresem egy két embert, hát ha megoldást találunk
Az enalapril terápiás dózisban nagyon teratogén (magzatkárosító), a terhesség teljes idõtartama alatt tüdõ- és vesekárosodást, a 2-3. trimeszterben pedig növekedési retardációt, görcsöket okozhat a magzatban. Mivel a babára legkárosabb gyógyszerek közt van, én gyanítom, hogy kis mennyiségû porbelégzéssel is árthat. A kérdés, hogy munkád során találkozol-e a hatóanyaggal, és mekkora mennyiségben. A következõ munkanapodon rögtön keresd fel az osztályvezetõt, az üzemorvost, a munkavédelmi osztályt, és minden más illetékest a témában!
A kérdező hozzászólása: Az nagyon jó :-) Gratulálok a babához!!! Nem tudod véletlen hogy gépen dolgozott vagy kézi csomiban? És milyen gyógyszerekkel érintkezett?
Barátnõm egy hete szült. Gyógyszertàrban dolgozik. 36. hétig dolgozott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!Idõközben intézkedtem.Szóltam igen.Jövõ héten a dokimmal is beszélek.

Herpesz az orrban mennyire veszélyes 27 hetesen?

Ma reggelre egy nagy herpeszem lett az orromba,ami legalább 10 éve nem volt.(nem fújom,tehát nem a zsepi miatt van.)

Legjobb válasz: Akkor veszélyes, ha életedben akkor jön elõ elõször. Ha már volt, akkor nem. Illetve a nemi herpesz lenne még baj. Az orrban nem baj. Nekem a számon szinte egész télen volt mindkét terhességem alatt. Akkor jártam utána. Nem is lett semmi bajuk.

Akkor veszélyes, ha életedben akkor jön elõ elõször. Ha már volt, akkor nem. Illetve a nemi herpesz lenne még baj. Az orrban nem baj. Nekem a számon szinte egész télen volt mindkét terhességem alatt. Akkor jártam utána. Nem is lett semmi bajuk.

Pár hetes terhesen 100 km-es vonatút mennyire veszélyes ha volt már egy vetélés?

Legjobb válasz: Miért lenne veszélyes? A vonaton ülni fogsz, és még annyira el sem gémberedsz, mint mondjuk kocsiban. Semmi megerõltetõ sincs benne.

Miért lenne veszélyes? A vonaton ülni fogsz, és még annyira el sem gémberedsz, mint mondjuk kocsiban. Semmi megerõltetõ sincs benne.
A vetélés általában nem egy-egy út miatt következik be. Ha a babád jól megtapadt, akkor nem akar majd megszabadulni tõled, max. csak 9 hónap múlva. Persze megértem, hogy aggódsz, de ne félj egy kis vonatozástól.
Én két hónapos terhesen ausztriai egész napos hajókiállításra mentem, utána vásárlókörút. Azon kívül, hogy elfáradtam semmi baj nem történt. Nyugodtan lehet utazni, ne aggódj.
Terhességem alatt vonattal jártam dolgozni. Ez napi 2x60 km volt. Nem volt semmi probléma belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Csak attól félek, hogyha még nem ágyazódott be rendesen akkor a rázkódástól valami baja lehet. Mindenkinek ment a zöld kezecske.
Mi nyáron amikor hazajöttünk Szlovéniából akkor derült ki, hogy babát várok. Szegénykém úgy ágyazódott be, hogy közben túráztunk, sátraztunk és egész nap hazafelé a kocsiban zsibbadtam. De mivel neked már volt egy vetélésed megértem, hogy jobban aggódsz. Szerintem nem lesz gond, fõleg ha pl. IC-vel mész az nem rázkódik annyira, mint egy-két helyen a kis piros vonat.


Hogyan védekezzek a bárányhimlő ellen ha nem tudom hogy voltam-e kiskoromban és 10+6 hetes terhes vagyok? Mennyire veszélyes a babára nézve?

Legjobb válasz: nagyon veszélyes. ha nem tudod már meg sem fogod tudni, mert ezt egy teszttel végzik el de úgy tudom terheseken ezt sem végzik már. védekezni csak úgy tudsz hogy ha pl gyerekkele dolgozol akkor elmész táppénzre, és figyeled a környezetedet. pl ha szól a tesód akinek van gyereke hogy barihimlös a gyerek, vagy az ovijukban több bárányhimlös van akkor egyszerüen tesódékkal nem talákozol pár hétig. ennyi. én nem voltam, második terhességem, elsönél kevés gyerekkel találkoztam másodiknál már elég sokkal.

nagyon veszélyes. ha nem tudod már meg sem fogod tudni, mert ezt egy teszttel végzik el de úgy tudom terheseken ezt sem végzik már. védekezni csak úgy tudsz hogy ha pl gyerekkele dolgozol akkor elmész táppénzre, és figyeled a környezetedet. pl ha szól a tesód akinek van gyereke hogy barihimlös a gyerek, vagy az ovijukban több bárányhimlös van akkor egyszerüen tesódékkal nem talákozol pár hétig. ennyi. én nem voltam, második terhességem, elsönél kevés gyerekkel találkoztam másodiknál már elég sokkal.
Nem kell stresszben élned, de azért kerüld a bárányhimlõs vagy bárányhimlõ gyanúsak társaságát és nagyon nagyobb gyerekközösségbe se menjél. ha esetleg óvónõ vagy tanárnõ vagy akkor lehet, hogy egy vérvétellel meg lehet tudni, hogy átestél-e már rajta. (anyukád vagy egyéb rokonodat nem tudod megkérdezni? vagy a gyerekorvosod? Nekik tudniuk kell, hogy voltál-e)
A kérdező hozzászólása: Csak azért nem értem mert a kórtörténetemben nincs nyoma hogy lettem volna, de a tesóm két gyereke volt a párom kis huga is, de én nem kaptam el tõlük, ez hogy lehet?
Én nem voltam bárányhimlõs, és elsõ terhességnél nem is igazán aggódtam, mert még nem volt gyerekem, aki hazahozza, és nem is igazán találkoztam gyerekekkel sem. Most hogy van már babám, a második terhességem elõtt valószínû beoltatom magam, és reménykedem, hogy nem lesz épp akkor bárányhimlõs a lányom, vagy bárki.
Ez furi, hogy nem lehet megnézni, mert nekem terhesgondozáson megkérdezték, nem tudtam, ezért vérvizsgálattal megnézették (a kötelezõ vérvizsgálathoz csapták hozzá, hogy ezt is nézzék). Bár ez külföldön történt.
Én sem voltam bárányhimlõs így a terhességeim alatt fokozottan figyelnem kellett nehogy bárányhimlõs közegbe kerüljek, az elsõ 12 héten alakulnak a szervek, akkor veszélyes meg azt hiszem a terhesség utolsó pár hetében. Nem biztos hogy elkaptam volna, de jobb ezt nem kockáztatni, nagyon rossz dolgokat okozhat a vírus maga ( süketség stb.)
A terhesség elsõ 12 hetében és az utolsó négy hétben veszélyes nekem nõgyógyász mondta.18 hetes terhes voltam mikor a lányom bárányhimlõs lett semmi baja nem lett a babának egészséges.Próbáld ezekben az idõszakokban kerülni a gyerekeket fõleg tõlük lehet elkapni .Amúgy vérvétellel ki lehet mutatni hogy voltál-e vagy sem

16 hetes terhes vok, a 3 éves lányom skarlátos lett. Mennyire veszélyes ez rám és a babára?

Legjobb válasz: Akkor ha te még nem voltál skarlátos veszélyes , biztosat az orvosod mondhat.

Akkor ha te még nem voltál skarlátos veszélyes , biztosat az orvosod mondhat.
A kérdező hozzászólása: még nem voltam
Szia!Ezt találtam, mert a lányom ovijában is tombol a skarlát.Majdnem rosszul lettem amikor az oviban kiírták az ajtóra.(13+5 hetes vagyok, még én sem voltam skarlátos)
Szintén az elõzõ vagyok.Talán ez megnyugtatóbb. http://www.vital.hu/themes-inter/doktor/1349.htm

33 hetes kismama vagyok, gyerekkoromban átestem a bárányhimlőn de most a kislányom (aki még nem esett át rajta) óvodájában terjed a virus, mennyire veszélyes a magzatra nézve ha elkapja a kislányom és hazahozza a bárányhimlőt?

Legjobb válasz: Így van, mivel már átestél rajta, a benned lévõ babád is védve van. :) Én 10 hetes terhes voltam mikor a lányom elkapta a bárányhimlõt, akkor nagyon megijedtem, mivel én még sosem kaptam el ezt a betegséget, de a dokim megnyugtatott, hogy ha el is kapnám, már van olyan oltás, mi védi a magzatot. Szerencsére nem kaptam el most sem. Jó babavárást! :) 36 hetes

Így van, mivel már átestél rajta, a benned lévõ babád is védve van. :) Én 10 hetes terhes voltam mikor a lányom elkapta a bárányhimlõt, akkor nagyon megijedtem, mivel én még sosem kaptam el ezt a betegséget, de a dokim megnyugtatott, hogy ha el is kapnám, már van olyan oltás, mi védi a magzatot. Szerencsére nem kaptam el most sem. Jó babavárást! :) 36 hetes
Ha te már átestél rajta, akkor védett vagy, és általad a babód is, még a születésd után is valameddig.
Ha gyógyszeresen kezelve leszel, akkor nem veszélyes!
Hüvelykúppal kezelik, a babára nézve egyáltalán nem veszélyes csak a születés pillanatában, mikor keresztül megy a szülõcsatornán. A terhesség alatt hajlamosabbak vagyunk a gombára.Ezért is vesznek a terhesség alatt többször is kenetet. Nekem a 22. hétig négyszer volt azóta elmúlt! Ne aggódj! Üdv.: 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugtattatok.

Ost 5 hónapos terhes vagyok azaz 20. hetes. Gyermekem koponyájánál mindkét oldalon 2 oldali cystát találtak. Ki növi e a terhesslg végére? Ha igen van e kockázata? Magzatvizvizsgálat mennyire veszélyes? Mitől alakul ki ez a cysta?

Azt mondtk nekem ha nem csináltatok magzatviz vizsg. akkor 8 % esly a Down-szindromának.Igaz ez?

Legjobb válasz: Most ha azt mondom laikusként, nem növi ki a terhesség végére és nem veszélyes a magzatvízvizsgálat, elhiszi nekem? Ne higgyen nekem, hanem az orvosának, akiben elvileg megbízik és felteheti neki ezeket a kérdéseket, mert kötelessége válaszolni. Jó egészséget kívánok mindkettõjüknek!

Most ha azt mondom laikusként, nem növi ki a terhesség végére és nem veszélyes a magzatvízvizsgálat, elhiszi nekem? Ne higgyen nekem, hanem az orvosának, akiben elvileg megbízik és felteheti neki ezeket a kérdéseket, mert kötelessége válaszolni. Jó egészséget kívánok mindkettõjüknek!
Már biztosan túl vagy mindenen, mi történt végül? Én hasonló cipõben járok, de engem lebeszéltek (egy genetikus prof.) a magzatvíz vizsgálatról mert veszélyes, és a ha down kórós a gyerek akkor azt már a 12. heti (!) UH-n látni kellett volna mert olyan egyéb látható rendellenességekkel jár! Az elvégzett vizsgálat után a kórház pedig nem kevés pénzt kap az államtól... szóval ez is egy üzlet ahol Te és a baba nem számítotok... Végül vállaltad?

Mi lest ha 8 hetes babám elkapja a H1N1 vírust? Mennyire veszélyes ez rá?

Legjobb válasz: Az én babám 5 hetesen volt influenzás tavaly. Februárban született amikor tombolt a vírus. 10 nap alatt kiheverte, igazán nem is zavarta. Én voltam kiakadva tõle. Õ ugyanúgy viselkedett talán kevesebbet evett de ennyi. Állandóan szívtam az orrát porszívóval meg kapott valamit a köhögésére mert nagyon köhécselt is szegény. Nem hiszem, hogy különb ez az új mint a régiek. Szerintem tök ugyanaz persze nagyon nem kéne elkapni de ha mégis, tuti semmi baja nem lesz, ne aggódj!

Az én babám 5 hetesen volt influenzás tavaly. Februárban született amikor tombolt a vírus. 10 nap alatt kiheverte, igazán nem is zavarta. Én voltam kiakadva tõle. Õ ugyanúgy viselkedett talán kevesebbet evett de ennyi. Állandóan szívtam az orrát porszívóval meg kapott valamit a köhögésére mert nagyon köhécselt is szegény. Nem hiszem, hogy különb ez az új mint a régiek. Szerintem tök ugyanaz persze nagyon nem kéne elkapni de ha mégis, tuti semmi baja nem lesz, ne aggódj!
Ugyanaz, mintha egy sima influenzát kapna el. Ugyanazzal gyógyítják, mint a rendes influenzát. Nagyon felfújják ezt a betegséget. Lehetõleg ne vidd olyan helyre, ahol beteg ember van, vagy nem rég volt. Elég kicsi az esélye , hogy elkapná.

11 hetes vagyok. Mennyire veszélyes a párommal a szexuális viszony?

Legjobb válasz: Ha az orvos nem tiltja és nem vagytok durvák akkor semmi gond nem lesz.Én az elsõ babánál is végig éltem házas életet és most is élek.(35 hetes vagyok)Persze csak óvatosan és inkább érzékien.Valahogy ebben az idõszakban most inkább a szeretetrõl/szerelemrõl és annak egyfajta kimutatásáról van szó.

Ha az orvos nem tiltja és nem vagytok durvák akkor semmi gond nem lesz.Én az elsõ babánál is végig éltem házas életet és most is élek.(35 hetes vagyok)Persze csak óvatosan és inkább érzékien.Valahogy ebben az idõszakban most inkább a szeretetrõl/szerelemrõl és annak egyfajta kimutatásáról van szó.
Én is ilyen kérdéseken agyalok. Te mit értesz az alatt, hogy "nem durván"?
A kérdező hozzászólása: Tudod csak finoman.Szerintem mi finoman vagyunk együt
Mióta babát várok, tulajdonképpen nimfomániás lettem. Állandóan szexelni szeretnék, a férjem nem kis örömére :-) A finoman nálunk annyit jelent, hogy olyan pózt választunk, amivel nem tud túlságosan mélyen belém hatolni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!