Találatok a következő kifejezésre: Mennyire veszélyes első trimeszterben a (2 db)

Mennyire veszélyes az első trimeszterben a házasélet, ha volt már 2 vetélésem? Van egy 9 éves kislányom, de vele egyedül voltam a terhességem alatt, akkor ez a probléma nem vetődött fel.

Legjobb válasz: Ez sajnos egyedi probléma, az orvos megtilthatja, és talán amig nem lát orvos kibírjátok. A másik oldalról nézve pedig van aki csak a 10. hét után jön rá hogy terhes és gondolod nem csinál semmit? Ez rád van bízva hogy érzed,de inkább kérdezd meg a dokidat!!!A párodnak meg Türelem!!

Ez sajnos egyedi probléma, az orvos megtilthatja, és talán amig nem lát orvos kibírjátok. A másik oldalról nézve pedig van aki csak a 10. hét után jön rá hogy terhes és gondolod nem csinál semmit? Ez rád van bízva hogy érzed, de inkább kérdezd meg a dokidat!!!A párodnak meg Türelem!!
És még: Szokták mondani, hogy csak a behatolás a veszélyes, többi fantázia kérdése.Az orgazmus hatására bekeményedhet a méh , azért jobb ha te azt a részét kihagyod a doki véleménye elõtt.Szia
Véleményem szerint -és szerintem, ha orvost is megkérdezel- 2 vetélés után már veszélyeztetett terhesnek számítasz és ilyenkor nem szokták javasolni a szexuális életet az egész terhesség alatt. Azért mindenképpen beszéld meg az orvosoddal, lehet, hogy a nagyon finom szerelmeskedõs együttlétektõl nem tilt el, csak hát kérdés, hogy megéri-e kockáztatni? Persze kérdés, hogy tudod-e, hogy mitõl volt az elõzõ 2 vetélésed. Én nem valószínû, hogy kockáztatnék a helyedben, de majd az orvosod megmondja, hogy mitõl vagy eltiltva.
Én sem kockáztatnék, és nem is kockáztattam. Én is vetélés után vagyok, és nem is engedték hogy legyen sex, bár én ezzel a babával is elkezdtem vérezni. A 30.ik héttõl mertünk egy picit és óvatosan. A doki azt mondta mikor 16 hetesen megkérdeztem lehet e hogy hát.... nagyon óvatosan. Szóval.. szerintem most semmiképp ne!!! Gondolom nem szeretnéd átélni újra a vetélést. Mert ezek szerint csak van rá "hajlamod"... vagy nem tom mitõl lehetnek ezek a dolgok. Próbáld most kihagyni. Ki lehet bírni! De ha anno épp nem volt párod akkor is bírtad valahogy nem? Most is kell sajna kompromisszumokat kötni. Sok sikert!

A láz mennyire veszélyes az első trimeszterben?

Kb. 6 hetes terhes vagyok, éjjel lázam volt mandulagyulladás miatt. Nem vagyok a legjobban most sem, a nyakamon a nyirokcsomók megduzzadtak, nyelni se igazán tudok, fáj mindenem a láztól. Mennyire veszélyes ez az egész a babára nézve?

Legjobb válasz: nagyon sajnálom a barátnõdet, de a korai vetélések 90%ban nem tudják megnevezni a pontos okot. Valamire ráfogták. A mandulagyuszi nem játék, ezért is írtam én is h menjen dokihoz, de miért kell emlegetni neki a vetélést, meg hogy 6 hetes, meg láz ,meg kutyafüle ?

nagyon sajnálom a barátnõdet, de a korai vetélések 90%ban nem tudják megnevezni a pontos okot. Valamire ráfogták. A mandulagyuszi nem játék, ezért is írtam én is h menjen dokihoz, de miért kell emlegetni neki a vetélést, meg hogy 6 hetes, meg láz , meg kutyafüle ?
Sajnos a legrosszabbkor vagy beteg. :-( A láz ebben az idõszakban a legveszélyesebb, hiszen most alakulnak ki a baba fõ szervei, agya, aminek a magas hõ sokat árthat. Azért ne pánikolj, nem törvényszerû, hogy baj legyen, de most mindenképp beszélned kéne orvossal, mit vehetsz be láz ellen - pont ebben az idõben alig van gyógyszer, amit szabad, saját szakálladra ne kísérletezz! Szívbõl kívánom, hogy minden rendben legyen, ha nem tudsz most valamiért orvoshoz eljutni, akkor figyeld nagyon a lázadat és hûtõfürdõvel, borogatással próbálkozz! Minden jót!
Amint 37, 5 fok fölé megy, azonnal gyógyszer!!!Nekem a Rubophent ajánlotta a háziorvosom az elsõ trimeszterben, de szerencsére nem lázasodtam be, ezért nem kellett.Kérdezd meg az orvost, de a Rubophent nyugodtan szedheted.Az a lényeg, hogy egy percig ne hagyd magad lázas állapotban, mert tényleg veszélyes.De ha csillapítod, semmi baj nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megyek orvoshoz még ma délelõtt... Minden jót!
A láz 2-3 alkalommal (37, 5 feletti hõrõl beszélünk) semmilyen gondot nem okoz a magzatnál. Ha folyamatosan 1 hétig ilyen lázas állapot áll fent (de ki az a buta, aki hagyja?) akkor lehet gond. Mindenképpen doki, meg házipraktikák: méz a gyulladásra, tantum verde (szedhetik kismamik is, nem olyan erõs mint a mebucain , de jót tesz, fertõtlenít) és sok folyadék.
A lázas állapot igenis veszélyes, fõképp az elsõ harmadban, és nem is maga a lázas állapot hanem a kialakult vírusos, vagy bakteriális fertõzés. Menj orvoshoz!!
Jól van, elnézést, nehogy földbe döngölj már! Csak úgy ráijesztetek itt szegény kérdezõre. Pedig a láz nem ok, hanem jel. Azt jelzi, hogy valami nem oké a szervezetben. Nem kell pánikoltatni hogy életveszélyes a láz, mert nem az. 40-41 fokos veszélyes igen, de gondolom nem ilyen magasságokról beszélünk.
Igen, ráijesztettünk, mert valóban nagy a veszély. Barátnõm így vesztette el a kisbabáját. Nem is volt olyan nagyon beteg, volt egy kis láza, de nem 40 fok, plusz mandulagyulladás. 6 hetes terhes volt. Nem is volt semmi elõjele a dolognak, hanem a 12 heti uh-n kiderült, hogy nem fejlõdött tovább a pici, 6 hetesen elhalt, ki kellett kaparni. :-( A dokik szerint egyértelmûen a hathetes kori betegség okozta. Hála Istennek nem törvényszerû, hogy baj legyen, remélem, a kérdezõnél is minden rendben lesz, de bizony szaladjon orvoshoz, mert ez itt és most nem játék!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!