Találatok a következő kifejezésre: Mennyire veszélyes első (5 db)

Mennyire veszelyes az elso 3 honap?

Ingazom a munkahelyem miatt, busszal jarok (raadasul a tanugyben dolgozom-sok gyermek kozott). A tapasztalatotokra vagyok kivancsi. Milyen eselyem van egeszseges, problemamentes terhessegre?

Legjobb válasz: Veszélyes? Mármint mi? A terhesség az egy állapot, nem betegség. Ne aggód ezt ennyire túl,mert megbolondulsz mire megszülsz.

Veszélyes? Mármint mi? A terhesség az egy állapot, nem betegség. Ne aggód ezt ennyire túl, mert megbolondulsz mire megszülsz.
Arra vigyázz, hogy ne kapj el semmi fertõzõt, mert nem vehetsz gyógyszert.
Ilyen szempontból igenis veszélyes, pláne ilyen idõszakban, nyakunkon az influenza járvány és egyebek! Tömegközlekedés+gyerekek, szerintem kérd ki a dokid véleményét, hogy milyen immun erõsítést tud ajánlani, mert ilyenkor a szervezet védekezõ képessége jóval gyengébb. Magas láz, vírusok, okozhatnak gondot, nem vehetsz be gyógyszereket, stb. Nem megijeszteni akarlak, csak megerõsíteni, hogy nem alaptalan a kérdés szerintem, de inkább a dokiddal/védõnõvel beszéld át.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek a valaszt.
Sajnos mindig veszélyes!Jobb minél elõbb dokihoz fordulni!

A terhesség első pár hetében a megfázás, nátha mennyire veszélyes?

A hétvégén kellett volna megjönnie, de nem jött meg viszont, megfáztam, nem szedtem be semmit, kamilla tea, sós víz, orrcseppet sem használtam. Szerintetek mennyire van hatással a terhességre.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sokan nem is tudják az elsõ hetekben, hogy babát várnak. Én kb. 3-4 hetes terhesen voltam nagyon megfázva -mint utólag kiderült. A repülõgép légkondijától, amit magamra fújattam , csúnyán megfáztam. 2 hétig se szagokat, se ízeket nem éreztem, mellette lázam is volt, köhögtem is. Mivel én sem tudtam, hogy babát várok - fog. gátlót szedtem - így nyugodt szívvel bevettem mindenféle gyógyszert, olyat is, amit elvileg terhesség alatt nem ajánlanak. Amit te felsorolsz, terhesség alatt is nyugodtan felhasználható, hiszen a babának az sokkal jobban árt, ha te beteg vagy, mint a természetes megfázás elleni szerek.. Nekem a dokim és a védõnõ is azt mondta, hogy ha a betegség ellenére megmaradt a baba, akkor ne izguljak, mert ha valami baj lett volna vele, nagy valószínûséggel spontán módon elment volna.. Egyébként a kislányom makk egészségesen született.

Szia! Nagyon sokan nem is tudják az elsõ hetekben, hogy babát várnak. Én kb. 3-4 hetes terhesen voltam nagyon megfázva -mint utólag kiderült. A repülõgép légkondijától, amit magamra fújattam , csúnyán megfáztam. 2 hétig se szagokat, se ízeket nem éreztem, mellette lázam is volt, köhögtem is. Mivel én sem tudtam, hogy babát várok - fog. gátlót szedtem - így nyugodt szívvel bevettem mindenféle gyógyszert, olyat is, amit elvileg terhesség alatt nem ajánlanak. Amit te felsorolsz, terhesség alatt is nyugodtan felhasználható, hiszen a babának az sokkal jobban árt, ha te beteg vagy, mint a természetes megfázás elleni szerek.. Nekem a dokim és a védõnõ is azt mondta, hogy ha a betegség ellenére megmaradt a baba, akkor ne izguljak, mert ha valami baj lett volna vele, nagy valószínûséggel spontán módon elment volna.. Egyébként a kislányom makk egészségesen született.
Én is meg voltam fázva. Csak Sinupretet szedtem, az gyógynövényes és bármikor lehet. Amúgy azt olvastam valahol, hogy a megfázás a babádra nincs semmilyen hatással.
Én is a terhességem legelején megfáztam, ráadásul be is lázasodtam és arcüreggyulladás lett belõle. Nem szedtem antibiotikumot, és elég nehezen gyógyultam meg. Azóta a terhesség alatt még 2x betegedtem le, most 34 hetes vagyok és semmi baja a babának, a korának megfelelõen fejlõdik. Szerintem se kell aggódnod!
Szia! Ne aggódj, a pocaklakónak nem lesz semmi baja.Én kb.6hetesen voltam megfázva, majd16 hetesen, és nincs semmi baja a picinek, jelenleg 28hetes vagyok.Homeopátiás dolgokat lehet szedni, a gyógyszertárban segítenek.A Sterimar orrspray segít az orrdugulásban, köhögésre pedig Lándzsásutifû a jó. Jobbulást kívánok!
Én 5 hetes terhesen egy hétig beteg voltam. Láz, végtagfájdalmak, valószínû influenza. A lányom hozta haza a suliból. 3 hét múlva kellett dokihoz mennem kontrollra, ahol megállapították, hogy a baba 5 hetesen elhalt, pont mikor beteg voltam. Az orvosom szerint aki a missed ab-ot is végezte, egy kis orrfújásos reggel hátterében is lehet olyan vírus, ami ártalmas a babára. Van akinek semmi baja nem lesz, van aki elhal. Én sem szedtem gyógyszert, csak természetes gyógymódokat alkalmaztam, mert már tudtam, hogy babát várok. Most várandós vagyok a következõvel, a mûtét után 6 hónappal vagyok. A 8. hétben járok és minden rendben. Gondoltam leírom, hiszen ez az oldal nem arról szól, hogy csak a pozitív dolgokról szerezzünk tudomást, hanem hogy tapasztalatokat gyûjtsünk. Sajnos többen is vagyunk az egyik missed ab-os fórumon, akik betegség miatt veszítették el magzatunkat. Nem tudom mennyire tartasz az elején, de én a helyedben elmennék a dokihoz a betegség lezajlása után és ellenõriztetném a babát, hogy rendben van-e a szívhangja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nekem is volt már 2 hónappal ezelõtt egy vetélésem, ezért izgulok most ennyire. Még nagyon az elején vagyok 3-4 hetesnél nem több, tehát ha valami baj van akkor valószínû, hogy nem fog megmaradni és spontán elmegy. Majd kiderül! A náthám már múlóban 3 napig tartott.


A láz mennyire veszélyes az első trimeszterben?

Kb. 6 hetes terhes vagyok, éjjel lázam volt mandulagyulladás miatt. Nem vagyok a legjobban most sem, a nyakamon a nyirokcsomók megduzzadtak, nyelni se igazán tudok, fáj mindenem a láztól. Mennyire veszélyes ez az egész a babára nézve?

Legjobb válasz: nagyon sajnálom a barátnõdet, de a korai vetélések 90%ban nem tudják megnevezni a pontos okot. Valamire ráfogták. A mandulagyuszi nem játék, ezért is írtam én is h menjen dokihoz, de miért kell emlegetni neki a vetélést, meg hogy 6 hetes, meg láz ,meg kutyafüle ?

nagyon sajnálom a barátnõdet, de a korai vetélések 90%ban nem tudják megnevezni a pontos okot. Valamire ráfogták. A mandulagyuszi nem játék, ezért is írtam én is h menjen dokihoz, de miért kell emlegetni neki a vetélést, meg hogy 6 hetes, meg láz , meg kutyafüle ?
Sajnos a legrosszabbkor vagy beteg. :-( A láz ebben az idõszakban a legveszélyesebb, hiszen most alakulnak ki a baba fõ szervei, agya, aminek a magas hõ sokat árthat. Azért ne pánikolj, nem törvényszerû, hogy baj legyen, de most mindenképp beszélned kéne orvossal, mit vehetsz be láz ellen - pont ebben az idõben alig van gyógyszer, amit szabad, saját szakálladra ne kísérletezz! Szívbõl kívánom, hogy minden rendben legyen, ha nem tudsz most valamiért orvoshoz eljutni, akkor figyeld nagyon a lázadat és hûtõfürdõvel, borogatással próbálkozz! Minden jót!
Amint 37, 5 fok fölé megy, azonnal gyógyszer!!!Nekem a Rubophent ajánlotta a háziorvosom az elsõ trimeszterben, de szerencsére nem lázasodtam be, ezért nem kellett.Kérdezd meg az orvost, de a Rubophent nyugodtan szedheted.Az a lényeg, hogy egy percig ne hagyd magad lázas állapotban, mert tényleg veszélyes.De ha csillapítod, semmi baj nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megyek orvoshoz még ma délelõtt... Minden jót!
A láz 2-3 alkalommal (37, 5 feletti hõrõl beszélünk) semmilyen gondot nem okoz a magzatnál. Ha folyamatosan 1 hétig ilyen lázas állapot áll fent (de ki az a buta, aki hagyja?) akkor lehet gond. Mindenképpen doki, meg házipraktikák: méz a gyulladásra, tantum verde (szedhetik kismamik is, nem olyan erõs mint a mebucain , de jót tesz, fertõtlenít) és sok folyadék.
A lázas állapot igenis veszélyes, fõképp az elsõ harmadban, és nem is maga a lázas állapot hanem a kialakult vírusos, vagy bakteriális fertõzés. Menj orvoshoz!!
Jól van, elnézést, nehogy földbe döngölj már! Csak úgy ráijesztetek itt szegény kérdezõre. Pedig a láz nem ok, hanem jel. Azt jelzi, hogy valami nem oké a szervezetben. Nem kell pánikoltatni hogy életveszélyes a láz, mert nem az. 40-41 fokos veszélyes igen, de gondolom nem ilyen magasságokról beszélünk.
Igen, ráijesztettünk, mert valóban nagy a veszély. Barátnõm így vesztette el a kisbabáját. Nem is volt olyan nagyon beteg, volt egy kis láza, de nem 40 fok, plusz mandulagyulladás. 6 hetes terhes volt. Nem is volt semmi elõjele a dolognak, hanem a 12 heti uh-n kiderült, hogy nem fejlõdött tovább a pici, 6 hetesen elhalt, ki kellett kaparni. :-( A dokik szerint egyértelmûen a hathetes kori betegség okozta. Hála Istennek nem törvényszerû, hogy baj legyen, remélem, a kérdezõnél is minden rendben lesz, de bizony szaladjon orvoshoz, mert ez itt és most nem játék!

Mennyire veszélyes az első trimeszterben a házasélet, ha volt már 2 vetélésem? Van egy 9 éves kislányom, de vele egyedül voltam a terhességem alatt, akkor ez a probléma nem vetődött fel.

Legjobb válasz: Ez sajnos egyedi probléma, az orvos megtilthatja, és talán amig nem lát orvos kibírjátok. A másik oldalról nézve pedig van aki csak a 10. hét után jön rá hogy terhes és gondolod nem csinál semmit? Ez rád van bízva hogy érzed,de inkább kérdezd meg a dokidat!!!A párodnak meg Türelem!!

Ez sajnos egyedi probléma, az orvos megtilthatja, és talán amig nem lát orvos kibírjátok. A másik oldalról nézve pedig van aki csak a 10. hét után jön rá hogy terhes és gondolod nem csinál semmit? Ez rád van bízva hogy érzed, de inkább kérdezd meg a dokidat!!!A párodnak meg Türelem!!
És még: Szokták mondani, hogy csak a behatolás a veszélyes, többi fantázia kérdése.Az orgazmus hatására bekeményedhet a méh , azért jobb ha te azt a részét kihagyod a doki véleménye elõtt.Szia
Véleményem szerint -és szerintem, ha orvost is megkérdezel- 2 vetélés után már veszélyeztetett terhesnek számítasz és ilyenkor nem szokták javasolni a szexuális életet az egész terhesség alatt. Azért mindenképpen beszéld meg az orvosoddal, lehet, hogy a nagyon finom szerelmeskedõs együttlétektõl nem tilt el, csak hát kérdés, hogy megéri-e kockáztatni? Persze kérdés, hogy tudod-e, hogy mitõl volt az elõzõ 2 vetélésed. Én nem valószínû, hogy kockáztatnék a helyedben, de majd az orvosod megmondja, hogy mitõl vagy eltiltva.
Én sem kockáztatnék, és nem is kockáztattam. Én is vetélés után vagyok, és nem is engedték hogy legyen sex, bár én ezzel a babával is elkezdtem vérezni. A 30.ik héttõl mertünk egy picit és óvatosan. A doki azt mondta mikor 16 hetesen megkérdeztem lehet e hogy hát.... nagyon óvatosan. Szóval.. szerintem most semmiképp ne!!! Gondolom nem szeretnéd átélni újra a vetélést. Mert ezek szerint csak van rá "hajlamod"... vagy nem tom mitõl lehetnek ezek a dolgok. Próbáld most kihagyni. Ki lehet bírni! De ha anno épp nem volt párod akkor is bírtad valahogy nem? Most is kell sajna kompromisszumokat kötni. Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!