Találatok a következő kifejezésre: Mennyire veszélyes bárányhimlő (10 db)

Mennyire veszélyes a bárányhimlő? Érdemes beoltani ellene a gyerekeket? Mikor kaphatja meg a kicsi és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Itt nézz körül: http://kismamaknak.freeblog.hu/archives/2008/10/07/Ajanlott_.. Én nem oltatom be a gyereket ellene. Én is voltam bárányhimlõs, túléltem. És nem is védi meg örökké az oltás. Inkább gyerekkorban essen át rajta, akkor nem olyan veszélyes!

Itt nézz körül: http://kismamaknak.freeblog.hu/archives/2008/10/07/Ajanlott_.. Én nem oltatom be a gyereket ellene. Én is voltam bárányhimlõs, túléltem. És nem is védi meg örökké az oltás. Inkább gyerekkorban essen át rajta, akkor nem olyan veszélyes!
én beoltatom, mert nem a bárányhimlõ a veszélyes, hanem a szövõdményei
ja! 2. vagyok 9 hónapos kortól kaphatja. igaz, h 5 évig véd és a himlõt elkaphatja, de a szövõdményeket már nem. pl. agyhártyagyulladás

33 hetes kismama vagyok, gyerekkoromban átestem a bárányhimlőn de most a kislányom (aki még nem esett át rajta) óvodájában terjed a virus, mennyire veszélyes a magzatra nézve ha elkapja a kislányom és hazahozza a bárányhimlőt?

Legjobb válasz: Így van, mivel már átestél rajta, a benned lévõ babád is védve van. :) Én 10 hetes terhes voltam mikor a lányom elkapta a bárányhimlõt, akkor nagyon megijedtem, mivel én még sosem kaptam el ezt a betegséget, de a dokim megnyugtatott, hogy ha el is kapnám, már van olyan oltás, mi védi a magzatot. Szerencsére nem kaptam el most sem. Jó babavárást! :) 36 hetes

Így van, mivel már átestél rajta, a benned lévõ babád is védve van. :) Én 10 hetes terhes voltam mikor a lányom elkapta a bárányhimlõt, akkor nagyon megijedtem, mivel én még sosem kaptam el ezt a betegséget, de a dokim megnyugtatott, hogy ha el is kapnám, már van olyan oltás, mi védi a magzatot. Szerencsére nem kaptam el most sem. Jó babavárást! :) 36 hetes
Ha te már átestél rajta, akkor védett vagy, és általad a babód is, még a születésd után is valameddig.
Szia.Ezt mindenképpen a docival tisztázd.Tudom h a rubeola az veszélyes.Erröl még nem halottam....
Ha terhes vagy, akkor az még annyira fiatal, hogy ha bajd okozott a bárányhimlõ, akkor nem fog megmaradni a baba. Többnyire koraterhesen a mindent, vagy semmit elv érvényesül. Ha gikszer van, szimplán elvetél a nõ, ha megmarad a baba, akkor az nagy valószínûséggel egészséges. Beszélj dokival mindenképpen, de én szerintem nem lesz semmi baj. Ilyenkor még közös véráram sincs, mondjuk ez lehet nem mindig számít. Fel a fejjel, remélem minden oké lesz.
Szia! Statisztikákat tudok mondani. A bárányhimlõ terhesség alatti elõfordulása: 1:7500. A magzati fertõzõdés esélye 25%, és annak az esélye, hogy a magzat károsodhat, 2%. Ez az elsõ trimeszterben magasabb, de 10% alatti. Ha jól értettem, még nem biztos, hogy terhes vagy. Elõször errõl gyõzõdj meg, és ha az vagy, mindenkppen keress fel egy orvost. A többit vele kell megbeszélned. Szorítok, hogy minden rendben legyen. -Macska-
Szia! A barátnõm ugyanebben a cipõben járt sajnos. Õ elvetette, bár a tanácsadáson nem javasolák neki, de nem merte megtartani. Utánna beoltatta magát bizonyos fertõzõ betegségek ellen. Pár hónapra rá terhes lett ismét, tegnap volt a kislánya szülinapja.:-)


Mennyire veszélyes a bárányhimlő?

A sogorn?m 13 hetes én pedig 25 hetes kismama vagyok, a sogorn?m egyik kollegan?jének bárányhiml?s a gyereke, ennek ellenére bejár dolgozni.

Legjobb válasz: ha már voltál bárányhimlõs nem hinném hogy baj lesz, fõleg hogy dupla az útja, hiszen ha akolleganõd nem kapta el, mert volt már , akkor felétek dupla a védelem.Ha aggódsz inkább menj táppénzre vagy kérdezd meg a dokidat.

ha már voltál bárányhimlõs nem hinném hogy baj lesz, fõleg hogy dupla az útja, hiszen ha akolleganõd nem kapta el, mert volt már , akkor felétek dupla a védelem.Ha aggódsz inkább menj táppénzre vagy kérdezd meg a dokidat.
Akkor már nem nagyon. ilyenkor is elöfordul hogy valaki elkapja de nagyon kicsi az esélye. a kérdés a kolléganö volt-e bárányhimlös, mert ha nem akkor nagyobb az esély hogy beviszi az irodába.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat!!! :)
Biztos forrásból tudom.hogy nem lesz semmi bajotok!!! :)
A kérdező hozzászólása: örülök, hogy ezt mondod! :)
Szia! Nekem 2 lányom volt bárányhimlõs a terhességem alatt, én akkor 10-11 hetes terhes voltam. Semmi baja nincs a babának, és az orvos is megnyugtatott, hogy ha voltam már himlõs akkor semmi veszély nincs a babára nézve. Jelenleg 31 hetesek vagyunk! Ne aggódj! Boldog babavárást. 31 hetes kismama.

Bárányhimlõ terhesség alatt mennyire veszélyes, veszélyben van a kisbabám?

Három napja teszteltem pozitívat, szóval kb 4 hetes lehetek. És ma reggelre kijött rajtam a bárányhimlõ, már két napja viszkettem, de nem gondoltam semmi rosszra, aztán mára tiszta piros folt lettem.

Legjobb válasz: Igen,veszélyes,nem is kicsit! Olvass utána a googlen,mert hosszu lenne leirni! Sajnálom...

Igen, veszélyes, nem is kicsit! Olvass utána a googlen, mert hosszu lenne leirni! Sajnálom...
A kérdező hozzászólása: Igen, létezik egy vérteszt, ami kimutatja, hogy van-e bárányhimlõ-ellenanyag a szervezetedben. Azt kellett volna megcsináltatni, és ha negatív, akkor beoltatni magam. Csak egyrészt nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan összejön a baba, másrészt meg nem is tudtam, hogy ha már kétszer voltam bárányhimlõs, akkor lehetek harmadszor is. :(
Óh, a fene enné meg...sajnálom kérdezõ! Egyébként azért ez az orvosok felelõssége is, mert minden fiatal nõnek ismernie kellene ezt a lehetõséget (vérteszt) még a teherbeesés elõtt és felajánlani az oltást! Az éves rákszûréseken errõl miért nincsen szó? Sõt a 18 éves iskolaorvosi vizsgálaton is lehetne szûrni éppenséggel... Reméljük nem megy át a babába, kisebb az esélye, minta rózsahimlõnél..
Szegenykem! Irj majd mi a helyzet! Drukkolok!!!
Azért egy felvilágosult ember tudja ezt!Én meg is csináltattam a vértesztet, és kiderült, hogy nem voltam még bárányhimlõs, így beoltattam magam. Kérdezõ sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Értem. Bocsánatot kérek, hogy diplomás mérnökként nem vagyok elég felvilágosult. Természetesen az én hibám, amiért én nem tudtam, hogy ez így van, és ha baja lesz a babámnak, arról is csakis én tehetek. Köszi 22-es, és persze gratulálok hozzá, hogy te mindent tökéletesen csináltál, legyél boldog a nagy felvilágosultságoddal.
Na, itt látszik meg, hogy diplomához nem jár ész is...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nahát, mennyi bunkó ember van a Földön!:(Szerintetek nem elég baj szegénynek, hogy ilyen helyzetbe került.Sajnos az emberbe azt tunkolják, hogy ha már egyszer voltál bárányhimlõs, utánna soha nem is lehetsz.Hát pedig kivételek vannak, mert ahogy az egyik hozzászóló írta, ha gyerekkorban nem jött ki "erõsen", akkor nem is alakult ki a megfelelõ védettség.Na már ezért is hülyeség beoltatni a gyerekekeket, ugyanis megmondják a gyerekorvosok-védõnõk is, hogy max. 14-15éves korig védett a gyerek, utánna sokkal drasztikusabb módon elkaphatja, súlyos következményekkel: vakság, övsömör, stb.De annyira jó buli beoltatni, mert egyébként is elkaphatja, csak nem lesz annyira pöttyös.Na már ez is azt mondatja az emberrel, hogy ez egy "féloltás", attól 10év múlva még ugyanúgy elkaphatja.Ja, és mondok még valami érdekeset.Nagynéném férje volt gyerekkorában bárányhimlõs, napszúrást kapott, legyöngült a szervezete, és elkapta a 10éves kislányától a bárányhimlõt, amibe majdnem belehalt szerencsétlen.Szóval ha már valakiben egy cseppnyi megértés nincs a másik felé, inkább tartsa magában az ehhez hasonló megjegyzéseket, mert ényleg elég baj az, hogy így alakult a terhessége,
Neked meg nem jutott semmi jó érzés... remek anya és remek ember lehetsz..
Kedves utolsó.Milyen jó érzésrõl beszélsz??!!!Én csak annyit mondtam, hogy ha valaki nemtud használható választ adni a kérdezõnek, és még ilyen helyzetben is csak piszkálni tudja, hogy csak ennyi esze lehet diplomásan, akkor inkább ne is írjon neki választ.Biztos nem erre volt kíváncsi!Az anyaságomat meg az emberiségemet meg lessz szíves nem kritizálni, mert ahhoz nem hogy semmi közöd, de még csak jogod sincs!!!!
Nem neked szólt, hanem a jogtalanul és bunkó módon kritizálónak! Ha megnézed egy idõben klikkeltük a választ! Bocsánat a félreérthetõségért!
Én kérek elnézést!Akkor nem csak én vagyok ezen a véleményen.
3 diplomám van és nem hallottam még errõl a vértesztrõl. Így én is úgy hordtam ki a gyermekemet, hogy akár meg is fertõzõdhettem volna, ráadásul pedagógus vagyok, kb.a 16.hétig dolgoztam. Lehet engem is leszólni, mint a kérdezõt. Kérdezõ, szorítok, hogy ne legyen baj! Írj, ha már tudsz valamit!
A leszólónak kapásból felsorolnék pár olyan dolgot, amit tudnia kellene és mégsem tud. Ezzel mindannyian így vagyunk. A saját kisebbségi érzését árulja el azzal, hogy másokhoz hasonlítja saját magát és ezzel akar kitûnni. Szánalmas és gyerekes dolog. Ezért nem is kell vele foglalkozni. A kismamagondozás ma már a paráztatásról szól, a kismamaságra való felkészítés pedig sehol sincsen! Talán erkölcstan helyett ezt kellene bevenni az oktatásba..
Na a kérdés kapcsán megkérdeztem 3 kisgyerekes barátnõmet, hogy õk tudták-e , hogy van ilyen teszt! 3 nemleges választ kaptam, pedig nem tartom õket butának. Két éves a fiam, és én sem tudtam anno, hogy van ilyen. Egyébként köszönöm az édesanyámnak, hogy figyelt rám gyerekkoromban és ilyet megjegyzett. Kérdezõ! Sajnálom! De még hátha kisül valami jó!
Hogy vagy? Mi történt azóta veled és a babáddal? Sajnos én is bárányhimlõs lettem 11 hetesen. Nem tudom, mit csináljak. :(
:( sajnálom, de azért drukkolok! Egyébként azt mondta az orvos, hogy ilyenkor lehet valamit tenni? Mármint ezt a szitut megelõzni?
A kérdező hozzászólása: Sajnos bárányhimlõ, voltam dokinál. :( Pár hét múlva majd csinálnak genetikai vizsgálatot, akkor kiderül, hogy lett-e baja a babámnak. Drukkoljatok! :(
Mindenképpen menj orvoshoz és õ megmondja hogyan tovább, sajnos veszélyes...nem is voltál még bárányhimlõs gyerekként? Biztos, hogy bárányhimlõs vagy? Az nem csak folt hanem hólyag is, felnõtt korban még baba nélkül is veszélyesebb. Sajnálom
Ne googlizz hanem az orvost hívd fel, háziorvost, nõgyógyászt.
doki!
Mielõtt elmész hívd fel mindenképp.Más ne kapja el.
Ha még nem voltál orvosnál, akkor az sem biztos, hogy bárányhimlõ.
A kérdező hozzászólása: De voltam, ráadásul kétszer is. A páromnak van egy ovis kislánya, de nem gondoltunk rá, hogy õt beoltassuk, mivel már voltam korábban bárányhimlõs. Valószínûleg tõle kaptam el. :( Köszi a válaszokat.
A bárányhimlõt nem lehet kétszer elkapni. Aki egyszer már volt, azon nem jön ki többet, mert van immunanyag a szervezetében. Lehet, hogy valami allergia, az is lehet piros és hólyagos is.
Akkor nem bárányhimlõs vagy.Azt nem lehet kétszer elkapni. Mikor voltál orvosnál? Menj el ma is.Sztk bõrgyógyászat.Beutaló sem kell.
Reggel óta kétszer voltál orvosnál???? És õ mit mondott?
nem orvosnal volt, hanem baranyhimlos volt 2szer!:-):-):-) egyebkent mindenkepp menj orvoshoz, mert ugyan baranyhimlos igen kis esellyel lehetsz 2szer, de barmifele mas himlot elkaphatsz! es legalabb amnyira veszelyes a magzatra!
Nagyon ritkán lehet újra elkapni. Elõfordul, de nagyon ritka. Menj el elsõ kötórben bõrgyógyászhoz, aki megnézi, hogy bárányhimlõd, vagy övsömöröd van. Ez utóbbi nem veszélyes a terhesség alatt. Ha himlõ, akkor haladéktalan keressetek fel genetikai tanácsadót, mert sajnos az elsõ trimeszterben valamilyen arányban károsíthatja a magzatot.
[link]
"nem orvosnal volt, hanem baranyhimlos volt 2szer!:-):-):-)" Az kizárt, hogy kétszer volt bárányhimlõs, és most újra az.
Nem vagyok benne biztos, én is nemrég hallottam azt, hogy állítólag, ha valaki nagyon-nagyon baba korában esett át rajta, az újból megfertõzõdhet. De mondom, ezt én is csak úgy hallottam. Én is inkább arra gondolnék, hogy valami más fajta himlõ!
Lehet bárányhimlõs újra, ha nem jött ki rendesen gyerekkorban, pl csak pár pötty jelentkezett. Nekem ezt doki mondata. Sajnos veszélyes. :(
Mi a helyzet veletek? Hogy vagytok? Mi lett végül?

7 hónapos terhes kismamára mennyire veszélyes a bárányhimlő?

Sziasztok!

Legjobb válasz: így van, a kismamára és babára nem veszélyes, de az apucira nagyon is az!!!!

így van, a kismamára és babára nem veszélyes, de az apucira nagyon is az!!!!
Ha már volt bárányhimlõs akkor nem veszélyes. Én inkább a férj miatt aggódnék, rá nézve veszélyes!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Gondolom ha az 5 éves kisfiú elkapja, akkor az apának is nagy az esélye. Akkor érdemes lenne beoltatni magát? Olvastam, hogy felnõttkorban súlyosabb a lefolyása a bárányhimlõnek.
Anno mennyire volt erõs lefolyású a kismama bárányhimlõje? Nekünk egy orvos azt mondta, elõfordulhat, hogy valaki újra elkapja, ha korábban enyhe lefolyású volt nála a bárányhimlõ (kevesebb pötty stb.). Ez sajnos meg is történt egy ismerõsömnél. Szerintem a kismamának érdemes volna vérvizsgálatot csináltatnia, ami kimutatja, hogy védett-e bárányhimlõ ellen.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom erõs lefolyású volt neki gyerekkorában a bárányhimlõ.

Hogyan védekezzek a bárányhimlő ellen ha nem tudom hogy voltam-e kiskoromban és 10+6 hetes terhes vagyok? Mennyire veszélyes a babára nézve?

Legjobb válasz: nagyon veszélyes. ha nem tudod már meg sem fogod tudni, mert ezt egy teszttel végzik el de úgy tudom terheseken ezt sem végzik már. védekezni csak úgy tudsz hogy ha pl gyerekkele dolgozol akkor elmész táppénzre, és figyeled a környezetedet. pl ha szól a tesód akinek van gyereke hogy barihimlös a gyerek, vagy az ovijukban több bárányhimlös van akkor egyszerüen tesódékkal nem talákozol pár hétig. ennyi. én nem voltam, második terhességem, elsönél kevés gyerekkel találkoztam másodiknál már elég sokkal.

nagyon veszélyes. ha nem tudod már meg sem fogod tudni, mert ezt egy teszttel végzik el de úgy tudom terheseken ezt sem végzik már. védekezni csak úgy tudsz hogy ha pl gyerekkele dolgozol akkor elmész táppénzre, és figyeled a környezetedet. pl ha szól a tesód akinek van gyereke hogy barihimlös a gyerek, vagy az ovijukban több bárányhimlös van akkor egyszerüen tesódékkal nem talákozol pár hétig. ennyi. én nem voltam, második terhességem, elsönél kevés gyerekkel találkoztam másodiknál már elég sokkal.
Nem kell stresszben élned, de azért kerüld a bárányhimlõs vagy bárányhimlõ gyanúsak társaságát és nagyon nagyobb gyerekközösségbe se menjél. ha esetleg óvónõ vagy tanárnõ vagy akkor lehet, hogy egy vérvétellel meg lehet tudni, hogy átestél-e már rajta. (anyukád vagy egyéb rokonodat nem tudod megkérdezni? vagy a gyerekorvosod? Nekik tudniuk kell, hogy voltál-e)
A kérdező hozzászólása: Csak azért nem értem mert a kórtörténetemben nincs nyoma hogy lettem volna, de a tesóm két gyereke volt a párom kis huga is, de én nem kaptam el tõlük, ez hogy lehet?
Én nem voltam bárányhimlõs, és elsõ terhességnél nem is igazán aggódtam, mert még nem volt gyerekem, aki hazahozza, és nem is igazán találkoztam gyerekekkel sem. Most hogy van már babám, a második terhességem elõtt valószínû beoltatom magam, és reménykedem, hogy nem lesz épp akkor bárányhimlõs a lányom, vagy bárki.
Ez furi, hogy nem lehet megnézni, mert nekem terhesgondozáson megkérdezték, nem tudtam, ezért vérvizsgálattal megnézették (a kötelezõ vérvizsgálathoz csapták hozzá, hogy ezt is nézzék). Bár ez külföldön történt.
Én sem voltam bárányhimlõs így a terhességeim alatt fokozottan figyelnem kellett nehogy bárányhimlõs közegbe kerüljek, az elsõ 12 héten alakulnak a szervek, akkor veszélyes meg azt hiszem a terhesség utolsó pár hetében. Nem biztos hogy elkaptam volna, de jobb ezt nem kockáztatni, nagyon rossz dolgokat okozhat a vírus maga ( süketség stb.)
A terhesség elsõ 12 hetében és az utolsó négy hétben veszélyes nekem nõgyógyász mondta.18 hetes terhes voltam mikor a lányom bárányhimlõs lett semmi baja nem lett a babának egészséges.Próbáld ezekben az idõszakokban kerülni a gyerekeket fõleg tõlük lehet elkapni .Amúgy vérvétellel ki lehet mutatni hogy voltál-e vagy sem

Bárányhimlő kiütés ha a szemzugban jött elő, az mennyire veszélyes?

Vagy ha magán a szemben, vagy a szaruhártyán van akkor jelent "gondot"?

3 hónapos korban mennyire veszélyes a bárányhimlő?

Négy éves kisfiam most gyógyult ki a bárányhiml?b?l.Hiába a külön szoba,hiába minden óvintézkedés,a pici három hónapos fiam elkapta a tesótól.Rengeteg kiütése van még a hólyagos állapotban kedd óta.Ma lett lázas arra kúpot adtam.A doki utasítása Aloe First Spray,Calcium cseppek.Van valami amit ezen kívül tennem kell?

Legjobb válasz: Nem életveszélyes, de barátnõmnél azért kb 5 napra kórházban tartották a gyereket, mert magasabbra is felmehet állítólag a láza a himlõtõl. Kérdezz rá a dokidtól, hogy esetleg bevidd-e ha nagyon lázas, de ha nem éjszaka is nézz rá legalább 2 óránként a hõjére, persze csak kézzel, ne ébreszd fel, úgyis érzed, ha magas.

Nem életveszélyes, de barátnõmnél azért kb 5 napra kórházban tartották a gyereket, mert magasabbra is felmehet állítólag a láza a himlõtõl. Kérdezz rá a dokidtól, hogy esetleg bevidd-e ha nagyon lázas, de ha nem éjszaka is nézz rá legalább 2 óránként a hõjére, persze csak kézzel, ne ébreszd fel, úgyis érzed, ha magas.
Barátnõméknél is így volt, nagy tesó átadta a picinek. Náluk nem volt gond, amikor elmúlt a láz, már nem volt nyûgös a baba, és olyan szempontból meg kifejezetten jó volt (azt mondják), hogy nem vakargatta egyáltalán. Lassan múlt el neki, ennyit mondtak. Már úgy tûnt többször is, hogy vége, aztán két pici pötty még megjelent...

Mennyi idős kortól nem annyira veszélyes ha egy baba elkapja a bárányhímlőt?

Ilyenkor egyébként ha az anyuka nem volt még b.hímlős elkapja ő is?

Legjobb válasz: Ilyen nincsen. Minde gyermek mind felnött számára nagyon veszélyes lehet. maga a himlöt egy kisebb gyerek kb 3 év alatti jobban átvészeli de rengeteg a mellékhatása és azok nagy kárt tudnak okozni, söt késöbb is elöjöhet övsömör vagy más probléma. felnöttkorban már nem csak a szövödmények veszélyesek hanem maga a himlö is óriási lázat okozhat, ami teljesen legyengíti a felnöttett. minden ember elkaphatja aki még nem volt. de a bárányhimlö úgy is levonulhat hogy semmi de semmit nem okoz, néhány halvány kiütés és észre sem venni. vagy is kérdés biztos nem volt-e az anya bárányhimlös?

Ilyen nincsen. Minde gyermek mind felnött számára nagyon veszélyes lehet. maga a himlöt egy kisebb gyerek kb 3 év alatti jobban átvészeli de rengeteg a mellékhatása és azok nagy kárt tudnak okozni, söt késöbb is elöjöhet övsömör vagy más probléma. felnöttkorban már nem csak a szövödmények veszélyesek hanem maga a himlö is óriási lázat okozhat, ami teljesen legyengíti a felnöttett. minden ember elkaphatja aki még nem volt. de a bárányhimlö úgy is levonulhat hogy semmi de semmit nem okoz, néhány halvány kiütés és észre sem venni. vagy is kérdés biztos nem volt-e az anya bárányhimlös?
Az anyának nagyon veszélyes. Ha még nem voltál b.himlõs, oltasd be magad! (És adj hálát, hogy nem terhesen kaptad el!) Két-háro hónapos kortól már nem olyan vészes. Bizonyos szempontból ez jobb, mintha egy-két évesen kapja el, amikor össze-vissza vakarja magát, és nem lehet neki megmagyarázni, hogy nem szabad...
Minél kisebb a gyerek annál jobb ha elkapja, nem arra gondolok, hogy pár hetes korába, de egy 1-3 év közöttinek nehezen magyarázod meg hogy csúnya hegek maradnak a helyén, ami egy életen keresztûl kísérni fogja.Én 17 éves voltam mikor lekaptam a bárányhimlõt az 5 éves öcsémtõl, neki voét max.10 pöttye, nekem meg nyelvem fogínyem, hátam, nyakam, egyszóval rengeteg volt rajtam.Õ köszönte szépen kis hõemelkedéssel pár napig elvot és két hét múlva már kinnt volt pajtásaival játtszani.Én 39 fokos lázzal kb 3 napig fetrengtem és még 2 hétig ki sem mertem tenni a lábamat a házból, utána meg azért nem 1 hétig mert késöre estek le a pörkök. Mindenki elkapja a vírust aki még nem esett át rajta.Az én példámmal csak azt akartam mutatni, hogy kevesebb kórkülömbséggel is sulyosabban zajlik le a betegség.
Pont ma beszéltem errõl a védõnõvel, neki volt olyan "babája", aki 1 hetesen!! lett bárányhimlõs. Nagyon könnyen, gyorsan átvészelte, segített neki az anyatej. Úgyhogy elvileg minél elõbb, annál jobb. Én sem voltam még, megbeszéltük, hogy jobb, ha beoltatom magam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!