Találatok a következő kifejezésre: Mennyire veszélyes a (429 db)

Mennyire veszélyes a robogózás? A jogsi segédmotorra kb. mennyi? Kb. milyen nehéz a jogsi szerzés?

Legjobb válasz: Mennyire veszélyes? Mihez képest? Nyilván itt nincs kasztni, szóval beleset esetén veszélyesebb. De amíg nincs baleset addig nem. Nem, tudom hogy mennyi, max 50. De kérdezd meg egy suliban hogy ott mennyi. Jogsi szerzés, hát én Ak kategóriával kezdtem, úgy hogy elõtte semmilyen motoron nem ültem. Gyerekjáték volt az egész. (legalábbis nekem) Robogón meg még a kuplungal meg a váltóval se kell szarakodni, húzod a gázt azt jóvan'

Mennyire veszélyes? Mihez képest? Nyilván itt nincs kasztni, szóval beleset esetén veszélyesebb. De amíg nincs baleset addig nem. Nem, tudom hogy mennyi, max 50. De kérdezd meg egy suliban hogy ott mennyi. Jogsi szerzés, hát én Ak kategóriával kezdtem, úgy hogy elõtte semmilyen motoron nem ültem. Gyerekjáték volt az egész. (legalábbis nekem) Robogón meg még a kuplungal meg a váltóval se kell szarakodni, húzod a gázt azt jóvan'
A robogózás nagyon veszélyes. A jogsi kb. 85, 6 x 54 mm. A jogsi megszerzésének nehézsége attól függ, meg tudod-e tanulni a kreszt.
Nem veszélyes, csak oda kell figyelni. De ez a kerékpárra is igaz. Ami fontos, hogy lehetõleg zárt sisakod legyen, használj kesztyût, hosszúnadrágot, meg valami olyan cipõt, amibõl nem fordul ki a lábad. A többi védõfelszerelés is hasznos, de én biztos meghalnék 35°C-ban, ha mindent felaggatnék. Viszont ha esel, semmivel sem jobb, mintha ugyanannyival nagyobb motorral buknál - errõl 2 hónapnyi tapasztalatom van gipszben.
A gázadással egyenesen arányos a veszélyesség mértéke. Ha már az elején ezt kérdezed, akkor neked Nem szabad ráülni, még álló helyzetben sem.
Nekem 70 ezer forint volt. Kresz, rutin, városi vezetés és elsõsegély. Alapvetõen nem nehéz a kreszt megtanulnod és figyelsz a gyakorlaton és odakoncentrálsz meg lehet csinálni és aztmondják késöbb ha autora csinálsz jogsit könnyebb lessz megszokni a forgalmat... Én mindennapi szinten robogózok, avg bukó és protektoros kesztû mindig rajtam van, de gerincédõ se ártana. Veszélyes, fõleg ha tapasztalan vagy.

Mennyire veszélyesek a kísértetek?

Tudnak-e embert ölni?

Legjobb válasz: Csak arra veszélyes,aki beképzeli magának.De arra már nem a kísértetek veszélyesek,hanem saját maga.

Csak arra veszélyes, aki beképzeli magának.De arra már nem a kísértetek veszélyesek, hanem saját maga.
Szia!Itt olvashatsz leírásokat, szerintem hasznos! http://kisertet.gportal.hu/
Tudnak embert ölni. Például úgy, hogy bemagyarázod magadnak azt a tévhitet, hogy léteznek, aztán azt, hogy ott vannak veled, aztán azt, hogy azt akarják, hogy öld meg magad, te pedig hallgatsz rájuk, és megteszed.
Aki hisz a szellemekben annak már eleve van pszichés baja. Túl sok ilyen ember van körülöttem :(
a kisértetek nem ölnek embert, csak megijesztik öket:)
Nem tudom de ha valaki azért megöli magát mert a kísértetek azt mondják annak vmi komoly pszihés baja lehet.
naaaaaagyon.-megölneek, kicsinálnak..muhaha

Mennyire veszélyes a gyakori ultrahang? És milyen gyakori?

Legjobb válasz: szia! Havonta sem veszélyes, de ha indokolt a 2-3 hetes ellenõrzõ uh-k sem veszélyesek. Itt figyelembe kell venni, hogy meddig tart a vizsgálat? Általában10-15 perc szokott lenni; ez nem káros. 4D-s uh-n 1 órára kalibrálják be a dolgokat a babamozi sikeressége szempontjából. Utána már melegszik a magzatvíz tõle , tehát érdemes erre is figyelni.

szia! Havonta sem veszélyes, de ha indokolt a 2-3 hetes ellenõrzõ uh-k sem veszélyesek. Itt figyelembe kell venni, hogy meddig tart a vizsgálat? Általában10-15 perc szokott lenni; ez nem káros. 4D-s uh-n 1 órára kalibrálják be a dolgokat a babamozi sikeressége szempontjából. Utána már melegszik a magzatvíz tõle , tehát érdemes erre is figyelni.
Indokolt esetben akár hetente, másfél hetente is lehet. Nekem az elsõ trimeszterben hetente volt a "rossz elõzmények" miatt. Ma 26 hetes veszélyeztetett terhes vagyok a babám és a doki 2 hetente rendel vissza, de épp hogy csak megnézi a méreteit, hogy nincs-e kóros lemaradása a fejlõdésben. Az UH káros hatásáról a tudomány ma sem tud, de a magzatvízfelmelegedés az kár okozhat, ezért nem ajánlott sokáig ultrahangozni alkalmanként.Egy gyakorlott szonográfus 3 perc alatt is képes pontosan megméri a magzatot, hogy megfelelõen fejlõdik-e. A babamozizással nem értek egyet!! Az Uh csak indokolt esetben javasolt!
Nekem is elég gyakran volt uh az elsõ idõszakban, korábban volt egy vetélésem és most többször is ránézett az orvos a babára. Valóban nem ártalmas, ráadásul nekem mindig csak néhány perc az egész.

Mennyire veszélyes a bárányhimlő? Érdemes beoltani ellene a gyerekeket? Mikor kaphatja meg a kicsi és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Itt nézz körül: http://kismamaknak.freeblog.hu/archives/2008/10/07/Ajanlott_.. Én nem oltatom be a gyereket ellene. Én is voltam bárányhimlõs, túléltem. És nem is védi meg örökké az oltás. Inkább gyerekkorban essen át rajta, akkor nem olyan veszélyes!

Itt nézz körül: http://kismamaknak.freeblog.hu/archives/2008/10/07/Ajanlott_.. Én nem oltatom be a gyereket ellene. Én is voltam bárányhimlõs, túléltem. És nem is védi meg örökké az oltás. Inkább gyerekkorban essen át rajta, akkor nem olyan veszélyes!
én beoltatom, mert nem a bárányhimlõ a veszélyes, hanem a szövõdményei
ja! 2. vagyok 9 hónapos kortól kaphatja. igaz, h 5 évig véd és a himlõt elkaphatja, de a szövõdményeket már nem. pl. agyhártyagyulladás
Szerintem ne aggodj, nem veszelyes.

7 hónapos terhes kismamára mennyire veszélyes a bárányhimlő?

Sziasztok!

Legjobb válasz: így van, a kismamára és babára nem veszélyes, de az apucira nagyon is az!!!!

így van, a kismamára és babára nem veszélyes, de az apucira nagyon is az!!!!
Ha már volt bárányhimlõs akkor nem veszélyes. Én inkább a férj miatt aggódnék, rá nézve veszélyes!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Gondolom ha az 5 éves kisfiú elkapja, akkor az apának is nagy az esélye. Akkor érdemes lenne beoltatni magát? Olvastam, hogy felnõttkorban súlyosabb a lefolyása a bárányhimlõnek.
Anno mennyire volt erõs lefolyású a kismama bárányhimlõje? Nekünk egy orvos azt mondta, elõfordulhat, hogy valaki újra elkapja, ha korábban enyhe lefolyású volt nála a bárányhimlõ (kevesebb pötty stb.). Ez sajnos meg is történt egy ismerõsömnél. Szerintem a kismamának érdemes volna vérvizsgálatot csináltatnia, ami kimutatja, hogy védett-e bárányhimlõ ellen.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom erõs lefolyású volt neki gyerekkorában a bárányhimlõ.
Sajnos mindig veszélyes!Jobb minél elõbb dokihoz fordulni!

Mennyire veszélyes a lézer?

Az osztálytársam ma azzal hülyült, hogy belelézerezett mások arcába. Sajnos a pontos típusát nem láttam, de votl egy zöld és egy piros lézere is. Mennyire veszélyes, ha egy párszor belevilágított a szemembe? Ha akkor nem volt gond, most már nem lehet, ugye?

Legjobb válasz: Azok a lézerek, amiket bárhol lehet venni (amivel vetitéseknél szoktak mutogatni vagy hasonló), azok nem veszélyesek, éppen azért mert mindig van egy csomó hülye, aki ilyeneket csinál vele. Ennek ellenére jobb, ha megemlited neki, hogy adott esetben komoly baja lehet, ha valaki feljelenti.

Azok a lézerek, amiket bárhol lehet venni (amivel vetitéseknél szoktak mutogatni vagy hasonló), azok nem veszélyesek, éppen azért mert mindig van egy csomó hülye, aki ilyeneket csinál vele. Ennek ellenére jobb, ha megemlited neki, hogy adott esetben komoly baja lehet, ha valaki feljelenti.
Én nem mószerolnám be, elvenném tõle, lefognám, és belevilágítanék 1 mp-ig a szemébe. Persze ha kisebb nálam. Ha nagyobb, akkor csak megütném.
Feltételezem ez egy lézer pointer volt. Az nem igazán veszélyes rövid távon. Van mondjuk kínai verzió is, ami kívülrõl csak pointer, viszont egy százszor erõsebb fényt ad ki, azzal vigyázni kell
Ha holnap is nála lesz ez a lézeres bigyóka, akkor nyugodtan mószerold be az ofõnél!!!!!!
Az olyan lézerek amit bárki megvehet csak mérsékelten veszélyesek. Okozhatnak maradandó károsodást, de a szemed kb 0.2 s alatt reflexszerûen becsukódik és megvédi a retinát a károsodástól. Ha persze direkt belenézel mondjuk másodpercekig (ami már fáj is) akkor persze szopóka..

Mennyire veszélyes a hátgerinc megropogtatása?

Ha kissé görbének érzem magam (általában reggel), megropogtatom a hátam, hogy kiegyenesedjek......ha nem hagyom abba, kés?bb fájni fog a hátam?....és az jó ha "görbén" hagyom?

Legjobb válasz: Dehogy veszélyes. Fontos, hogy "helyrerakd" a csigolyáid, az izmaid. Igazából mindenkinek 10 perc nyújtással kéne kezdenie a napot.

Dehogy veszélyes. Fontos, hogy "helyrerakd" a csigolyáid, az izmaid. Igazából mindenkinek 10 perc nyújtással kéne kezdenie a napot.
Múltkor láttam egy mûsorban, ahol pont az ujjak ropogtatásáról volt szó. Kiderítették, hogy semmilyen káros hatással nincs az emberre.
Szerintem is egyértelmû, hogy "ropogtatni szükséges". Ha nem tennéd, beszûkülnek az ízületek, rövidülnek és gyengülnek az izmok stb. szóval akkor úgy maradsz ahogy voltál. Ugyanezért kell(ene) lábat, csípõt, kart is nyújtani.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor itt nem az a helyzet, mint az ujjpercek ropogtatásánál?- mert arról biztosan tudom, hogy visszaüt.
Egyáltalán nem veszélyes sõt..., de minden egyes hátcsigolyát, deréktáji lumbál csigolyát nem tudsz magadtól megroppantani, ezért van a csontkovács.És hogy tudd minden egyes csigolyában haladó idegvégzõdés irányít egy-egy belsõ szervet pl. 6 hátcsigolya(máj), 4.lumbál csigolya belsõ nemiszervi idegellátás, ha valamelyik csigolya nincs a helyén ezálltal is kialakulhatnak betegségek.
Van elõváladék, és veszélyes is lehet egy nem kivánt terhesség esetén!!
Nem gondolom, hanem tudom, hogy van elõváladék, ami tartalmazhat és szokott is spermiumot, és hogy a terhességek 1/4-e megszakításos védekezésnél következik be.
az én párom is azt mondta, hogy igy nem lehet teherbe esni, mert az elõváladékban nincs sperma. Hát nem jött be, mert 33 hetes terhes vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Igen :) Köszönöm :) akkor legalább megmutathatom neki is a kommenteket és talán nem erõlteti annyira. Oké...mérem a hõmét..és egy-két nap eltéréssel tudom is mi a veszélyes szakasz, de akkor sem akarok terhes lenni :) Nem biztos a hõmérõs módszer sem :)
Hát lehet, hogy nem érzi, de akkor is elõfordúlhat bármikor, és akkor ....ez egy szerencsejátékos védekezési módszer, és ismerjük a szerencsejátékot?!Legtöbbször nem az történik, amire számítunk.
Én a ciklusom 9. napján estem teherbe, elõváladéktól!!! (óvszert használtunk, csak az "elején" még nem tettük fel)Tuti, mert utána csak a 26. napon voltunk együtt, de a 287. napon végzett tesztem pozitív volt!
Igazából az elõváladék is egyénfüggõ, mint annyi minden. Volt férjemnek egyáltalán nem volt, 4 évig "védekeztünk" kizárólag megszakítással, nem lettem terhes. Jelenlegi barátomnak viszont rengeteg van, ha eléggé fel van izgulva, kb 2-3 percenként kibiggyan egy-egy csepp... Na, vele gumit használunk :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!