Találatok a következő kifejezésre: Mennyire van a peteérésre az, hogy (13 db)

Nem befolyásolja.
Nem fog elmaradni a peteérés!Lehet próbálkozni!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a segítséget nektek.

Inszemináció? A budapesti Kaáliban lesz, de nem tudom, hogy mennyi lesz a költség? Azt tudom, hogy 45. 000, de ebben benne van az ultrahangos peteérés figyelés is? Mi mennyibe fog kerülni?

Legjobb válasz: Nálunk, vidéken 40.000Ft maga az inszem, az Uh-k és a hormonok + költség. Én 70-80 körül számolok, minimum 60.000 nálunk ha spontán ciklusban lesz.

Nálunk, vidéken 40.000Ft maga az inszem, az Uh-k és a hormonok + költség. Én 70-80 körül számolok, minimum 60.000 nálunk ha spontán ciklusban lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Inszemináció menetére lennék kiváncsi, meg hogy kb. :mennyibe kerülnek a gyógyszerek? Nekem a closty eddig nem segített. Van valaki aki ugyanígy volt az injekciótól pedig lett peteérése?

Legjobb válasz: Szia.Attól függ milyen stimulálót írnak fel. Nekem sem segített a closty simán, de az inszemináció elõtt azt írták föl és 1 petesejt megérett, abból lett a lányom. Most újra járunk, de már 2 sikertelenen túl vagyunk, pedig 2-3 tüsszõm is volt. A Kaáliba ha nincs a hormonokkal gondd, akkor clostyt írnak fel, ha van peteérési zavar, akkor gondolom injekciót, ami jóval drágább, olyan 15-20 ezer ft. Ja leírom a menetét: 3. naptól 7. napig closty, 10-12 nap között UH, ahol megnézik hány és mekkora tüsszõk lettek, majd ez alapján megmondják hányadik napon lesz az inszemináció. Nekem 16. napon sikerült a lányom. Maga a beavatkozás nagyon rövid és fájdalommentes. Következõ naptól progeszteron pótlás, ami általában hüvelygolyókat jelent napi 2x-3x.2 hét múlva teszt. Ennyi.

Szia.Attól függ milyen stimulálót írnak fel. Nekem sem segített a closty simán, de az inszemináció elõtt azt írták föl és 1 petesejt megérett, abból lett a lányom. Most újra járunk, de már 2 sikertelenen túl vagyunk, pedig 2-3 tüsszõm is volt. A Kaáliba ha nincs a hormonokkal gondd, akkor clostyt írnak fel, ha van peteérési zavar, akkor gondolom injekciót, ami jóval drágább, olyan 15-20 ezer ft. Ja leírom a menetét: 3. naptól 7. napig closty, 10-12 nap között UH, ahol megnézik hány és mekkora tüsszõk lettek, majd ez alapján megmondják hányadik napon lesz az inszemináció. Nekem 16. napon sikerült a lányom. Maga a beavatkozás nagyon rövid és fájdalommentes. Következõ naptól progeszteron pótlás, ami általában hüvelygolyókat jelent napi 2x-3x.2 hét múlva teszt. Ennyi.
Szia!Nekem se volt jó a closty mert cisztám lett tõle.Injekciót adok magamnak, kb 30.000ft-ba vannak a hormonok havonta.Ebbe benne van már a sárgatest hormon is amit inszem után kell szedni napi 2×2szemet.Az én stimulációm így néz ki (ez mindenkinek más, személyre szabott) A menses elsõ három napján ultrahangra kell mennem itt megmondják, hogy minden rendben van-e, és hogy ciszta mentes a méhem.(ha van ciszta akkor ez a hónap kilõve akkor nem lehet hormonnal stimulálni, mert attól megnõ a ciszta!)Az ultrahang napján ami általában a második vagy a harmadik nap 2ampulla Fostimon 1 oldószerrel feloldva, ugyan ez a következõ napon is.Majd egy nap szünet.Következõ nap 1 ampulla Merional 1 nap szünet majd megint 1 ampulla merional végül még egy nap szünet, és a következõ nap ultrahang.Itt megmondják, hogy mennyi pete ért be.Nekem ettõl a stimulációtól lett legutóbb 3db, (de mégse sikerült). Még ezen a napon tüszõrepesztõ injekció, és 2 nap múlva inszemináció.Ezután 14 nap múlva tesztelni, és várni a "csodára" :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nekem csak az egyik petevezetékem átjárható.Sajnos peteérésem nem igazán volt a clostytól.Háziorvosom endokrinológushos küldött(inzulinom normális) aki Meforalt írt fel napi 500mg-ot.Sajnos túlsúlyos is vagyok.Az utolsó ultrahangnál bunkón közölte velem a doki hogy amíg le nem fogyok felejtsem el hogy az életbe gyerekem lehet, diabetikushoz írányított.Na most a nagy küzdelem és diétának köszönhetõen -8kg nál tartok.Nem tudom hogy a diétának köszönhetõ-e vagy a Mefralnak de már 2 hónapja 33 napra megjön a menstruációm, ami eddig örültem ha 60-70 napra jött meg.Most inszeminációra fogunk menni, és kiváncsi vagyok hogy, most hogy fogytam segít-e hogy peteérésem legyen.Csak aggódok hogy kb.:mennyibe kerül egy inszem hogy elég lesz-e a félretett pénzünk rá.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ! Azt szeretném kérdezni hogy az inszem után mentél egyszerre dolgozni vagy ajánlják a pihenést otthon?
Dolgoztam utána, mindent ugyanúgy csináltam, viszont mikor pozitív lett a teszt és mentem hcg-s vérvételre -ahol megállapították, hogy igen, terhes vagyok - akkor a doki azt mondta, hogy ha tehetem, próbáljam kiíratni magam a háziorvossal. Így tettem, és bár problémamentes volt a terhességem, azért nem bántam meg, hogy pár hónapot még magammal és a pocaklakómmal nyugodtan tölthettem. Felejthetetlen volt az az idõ!

Pénteken lefeküdtem a barátommal (nem védekeztünk, de nem élvezett belém). Az internetes naptáram szerint szombaton lesz peteérésem. (tehát 8 nap van a szeretkezés és a pé. Között) mennyi esélyem van rá hogy terhes leszek?

Legjobb válasz: Senki sem tud pontos számot mondani... kicsi esélye van... de már úgy is mindegy... hisz tablettát sem tudsz már szedni .... Védekezzetek a következõnél és imádkozzatok hogy ne legyen most gyerek. Ha idegeskedsz akkor el fog csúszni a menszeszed is szóval ne idegeld magad

Senki sem tud pontos számot mondani... kicsi esélye van... de már úgy is mindegy... hisz tablettát sem tudsz már szedni .... Védekezzetek a következõnél és imádkozzatok hogy ne legyen most gyerek. Ha idegeskedsz akkor el fog csúszni a menszeszed is szóval ne idegeld magad
van esely, mar volt 100 hasonlo kerdes, vedekezes nelkul szeretkezni soha nem szabad, ha csak nincs a tervek kozott gyerek. Nem tudom, mit kepzelsz es meg itt kerdezed, hogy lehetsz e terhes. Magadnak keresed a bajt. Varj 2 hetet es csinalj tesztet, vegul is nem mindenki egyforman termekeny es az elonedvek sem minden esetben termekenyek.
Mivel nem védekeztél (az elõváladék ellen is kell!!!), lehetsz terhes. De ha neked megéri az idegeskedés...akkor egészségedre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.tisztában vagyok vele, hogy lehetek terhes.arra szeretnék választ kapni, hogy véleményetek szerint erre mennyi esély van.légyszi irjatok.köszi

A barátnömnek ma van peteérése kedden voltunk együtt utoljára.1 max 2 percig gumi nélkül mennyi annak az esélye hogy teherbe esik hogy ma van peteérése? ! Olyanok kerüljenek akik nem értenek hozzá!

Legjobb válasz: Elvileg nem sok. De olyan elöfordulhat, hogy éppen a szex vált ki egy spontán peteérést, ezért (is) célszerü rendesen védekezni.

Elvileg nem sok. De olyan elöfordulhat, hogy éppen a szex vált ki egy spontán peteérést, ezért (is) célszerü rendesen védekezni.
50%. Vagy igen vagy nem.

Ha peteérésem van és úgy szeretkezünk a párommal, hogy a párom időben kiveszi, akkor teherbe eshetek? Mennyi rá az esély?

Legjobb válasz: Legalább 100 ilyen kérdés volt már, és a válasz mindig ugyanaz: igen, lehetsz terhes, és igen jó eséllyel. Fõleg peteéréskor...

Legalább 100 ilyen kérdés volt már, és a válasz mindig ugyanaz: igen, lehetsz terhes, és igen jó eséllyel. Fõleg peteéréskor...

Ha van peteérés, ha van tüszőrepedés, sperma kerül jókor a hüvelybe, egészségesek vagyunk, mennyi annak az esélye hogy teherbe essünk?

Van valaki aki így esett teherbe?Mikor?Milyen nem? babája lett?

Legjobb válasz: Hát, aki nem lombikos, az mind így esett teherbe. És lettek fiúk is és lányok is. Ha arra gondolsz, hogy az Y kromoszómás spermiumok általában gyorsabbak, az X kromoszómások pedig tovább élnek, akkor ha az ovuláció történik az aktus akkor inkább fiú lesz, ha elõtte akkor inkább lány. De ez kb. 60 %-ban igaz, valamint az ovulációt se tudod pontosan még teszttel se behatárolni.

Hát, aki nem lombikos, az mind így esett teherbe. És lettek fiúk is és lányok is. Ha arra gondolsz, hogy az Y kromoszómás spermiumok általában gyorsabbak, az X kromoszómások pedig tovább élnek, akkor ha az ovuláció történik az aktus akkor inkább fiú lesz, ha elõtte akkor inkább lány. De ez kb. 60 %-ban igaz, valamint az ovulációt se tudod pontosan még teszttel se behatárolni.
A kérdező hozzászólása: És neked milyen nemû lett a babád?Köszi szépen a válaszodat, és mindenkinek aki még válaszolni fog!
A nagy könyvek azt írják hogy ha jókor vagyunk együtt, ahogy írtad, és egészségesek vagyunk, akkor 30% az esély arra hogy meg is termékenyül a petesejt. Mi tüszõrepedés napján voltunk együtt és kislányunk lesz. Amúgy a baba neme a férfin múlik (kromoszóma).

E-vitaminból mennyi a napi megengedett bevitel? Peteérés serkentésére ajánlották. Napi 2 * 200 mg-ot szedek. Az olvastam, hogy hatásos eredményt nagy dózisban fogyasztva lehet elérni. Ez így van? Mennyit vegyek be?

Legjobb válasz: "E vitaminhiány megelõzésére napi 100 mg, hiányállapotokban napi 300 - 400 mg. Ennél nagyobb adagok is szükségesek lehetnek felszívódási zavarok (15 - 25 mg/kg/nap) esetén. A kapszulákat szétrágás nélkül, étkezés közben vagy után, kevés folyadékkal ajánlott bevenni."

"E vitaminhiány megelõzésére napi 100 mg, hiányállapotokban napi 300 - 400 mg. Ennél nagyobb adagok is szükségesek lehetnek felszívódási zavarok (15 - 25 mg/kg/nap) esetén. A kapszulákat szétrágás nélkül, étkezés közben vagy után, kevés folyadékkal ajánlott bevenni."
E-vitamin Tokoferolok: Számos E-vitamin hatású vegyület ismert, így az alfa-, béta-, gamma-, és delta-tokoferol, valamint a szintetikus úton elõállított észter-származékok, pl. tokeferol-acetát. Legjobb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva-, kukoricaolaj, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a zöld növények, a hús, a máj és a tojás. Az emberben a tokoferol hatása kevéssé ismert, hiánya nem okoz jellemzõ tüneteket. A tokoferolok könnyen oxidálódnak, miközben antioxidáns hatást fejtenek ki, így megakadályozzák a többszörösen telítetlen zsírsavak oxidációját. Biológiailag a D-alfa-tokoferol a leghatásosabb. Gyulladásgátló hatása is ismert. A vegyes táplálék E-vitamin tartalma nagymértékben függ az elfogyasztott zsír mennyiségétõl és minõségétõl (állati zsír, vagy növényi olaj). A többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag étrend mellett nagyobb az E-vitamin szükséglet. 1 g többszörösen telítetlen zsírsav, 0, 5-0, 8 mg-al növeli a tokoferolszükségletet. Embernél nem fordulnak elõ hiánytünetek, mert a normális vegyes étrend tartalmazza, illetve az egészséges szervezet ezekbõl képes elõállítani a neki szükséges mennyiséget.[forrás?] Hiánya vérszegénységet, meddõséget, izomsorvadást okoz. Túladagolása nem ismert E-vitaminban gazdagok a növényi olajok, zöldnövények, gabonamagvak, de fõleg a csíráztatott magvakból nyert olajok. Az E-vitamin (tokoferol formában) jellemzõ mennyisége 100 g élelmiszerben: [forrás?] * gabonafélék, hüvelyesek és õrleményeik, kenyerek, péksütemények: 0, 1-12 mg * száraztésztákban: 0-0, 6 mg * sajtos, túrós sütemények: 0, 05-1 mg * diós, mákos sütemények: 0, 3-3 mg * zöldség, gyümölcs: 0-3 mg * vaj, margarinféleségek, szalonna, növényi olaj: 0, 5-84 mg * húsok, húsipari termékek: 0, 5-2, 5 mg * halak: 0, 2-3, 5 mg * tej: 0, 1-1, 6 mg * túrók, sajtok: 0-1 mg * tojás: 0, 5-1, 5 mg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mennyi az esély arra, hogy a ciklus 27. napján van peteérés és másnap (a 28. napon) megjön a menzesz?

Legjobb válasz: Szerintem ennek nagyon kevés az esélye. De, ha azt nézzük, hogy én a fiammal a mensim harmadik napján estem teherbe ( nem kevés vérzéssel ) még 12 évvel ezelõtt, akkor van rá némi esély, de mondom nem sok! :) Egyébként én ilyenrõl még nem is hallottam, hogy vkinek mensi elõtt egy nappal lenne PÉ-se. :) Persze vannak kivételek, mint az én esetemben is annó......:)

Szerintem ennek nagyon kevés az esélye. De, ha azt nézzük, hogy én a fiammal a mensim harmadik napján estem teherbe ( nem kevés vérzéssel ) még 12 évvel ezelõtt, akkor van rá némi esély, de mondom nem sok! :) Egyébként én ilyenrõl még nem is hallottam, hogy vkinek mensi elõtt egy nappal lenne PÉ-se. :) Persze vannak kivételek, mint az én esetemben is annó......:)
Ez a sima Pé-d lenne? Mert 1-1 rendkívüli PÉ lehet olyankor! :-) Több olyanról hallottam, h a "naptár szerint" védett volt és mégis jött a baba :-)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom h volt e PÉ-m. Csak a 27. napon megszakitással védekeztünk és másnap megjött a menzeszem (ezért kérdeztem). Általában 28-30 naposak a ciklusaim...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!