Találatok a következő kifejezésre: Mennyire valoszinü, ha (34 db)

Ha X pont a felvételi ponthatár egy egyetemen, és nekem mondjuk X+5 van, akkor mennyire valószínű, hogy felvesznek?

Tudom, függ attól, hogy mennyien jelentkeznek adott szakra,mennyi a felvehet? maximális létszám, de...

Legjobb válasz: "Tudom, függ attól, hogy mennyien jelentkeznek adott szakra,mennyi a felvehetõ maximális létszám, de..." Rosszul tudod. Hihetetlen, hogy minden héten legalább kétszer le kell írni ezen az oldalon, hogy nem elõször húznak ponthatárt, és utána nézik a keretszámokat, hanem elõbb nézik a keretszámot, aztán húzzák a határt. Mégis mi a jó fenére lenne jó a ponthatár megállapítás, ha nm derülne ki belõle, hogy felvettek-e vagy sem? Szted miért csinálnak "pont-partyt", és miért örömködik vagy bõg mindenki miután megtudta a ponthatárt?

"Tudom, függ attól, hogy mennyien jelentkeznek adott szakra, mennyi a felvehetõ maximális létszám, de..." Rosszul tudod. Hihetetlen, hogy minden héten legalább kétszer le kell írni ezen az oldalon, hogy nem elõször húznak ponthatárt, és utána nézik a keretszámokat, hanem elõbb nézik a keretszámot, aztán húzzák a határt. Mégis mi a jó fenére lenne jó a ponthatár megállapítás, ha nm derülne ki belõle, hogy felvettek-e vagy sem? Szted miért csinálnak "pont-partyt", és miért örömködik vagy bõg mindenki miután megtudta a ponthatárt?
Ha megvan "X" pontod, amennyi a ponthatár, akkor felvesznek.
Úgy néz ki a dolog, h mondjuk felvesznek 200 embert akkor megnézik mennyi a ponthatára a 200.-nak és az övé lesz a ponthatár. Általában így van.
Szerintem tisztában van a kérdezõ a dolgokkal. A kérdést szerintem úgy érti, hogy a tavalyi ponthatárnál 5 ponttal több pontja van, mennyi az esélye, hogy bekerül idén? Ha valóban így érted, akkor 50-50%.
A kérdező hozzászólása: Rosszul tudtam, most már jól tudom. :) Köszönöm a válaszokat!

Mennyire valószínű hogy ha nekem tetszik valaki az észre veszi rajtam (mondjuk abból hogy kerülöm a vele való beszélgetést, ha rámnéz elpirulok vagy elnézek és zavarba jövök)? (lány-lány téma)

Sajnos bejön az egyik tanárom :S én is lány vagyok meg ? is.. annyira rossz mert mikor magyaráz kb mindenhova nézek csak rá nem mert ha rám néz én meg rá akkor annyira zavarba tudok jönni azt meg nem akarom hogy lássa rajtam.. szeretnék figyelni órán de nem birok egyszer?en a szemébe nézni..:S és nem tudom mit gondolhat?! csak észre veszi hogy valamiért nem nézek rá meg zavarba vagyok. Szerintetek mit gondolhat rólam?? Leveheti hogy mivan vagy csak egyszer?en félénknek hisz? Ha valaki volt ilyen helyzetbe leírjátok? normális válaszokat légyszi

Legjobb válasz: Biztos észreveszi, hogy zavarban vagy,de nem gondolatolvasó, nyugi. :) Mennyi idõs vagy?

Biztos észreveszi, hogy zavarban vagy, de nem gondolatolvasó, nyugi. :) Mennyi idõs vagy?
csak nem gondolja, hogy leszbi hajlamaid vannak... ne aggódj
Szerintem nem sejt semmit, ne aggódj. Ilyenkor gondolj arra, hogy a tanárnõd még rengeteg diákot tanít rajtad kívül, így veled ellentétben, õ nem csak Rád gondol 0-24ben :) Nem hinném, hogy azon filózna, hogy leszbikus vagye... Ellenben, ezzel a viselkedéssel a szimpátiáját nem fog megnyerni. Én anno sokkal inkàbb figyeltem meg tanultam arra az órára, ahol bejött nekem a tanárnõ :P mondjuk néha már arra kellett koncentrálnom, hogy ne bámuljam túl hosszan, de mindig õt figyeltem. Eljártam a különóráira is... Õ örült h érdekel az órája, én meg örültem h õ örült nekem, ennyi. Nem fog sejteni semmit. Szerintem ne félj tõle, sõt! Nyugodtan legyél figyelmes vele...
A kérdező hozzászólása: jajj nem akarom én neki elmondani meg nem akarok tõle semmit!! nemerrõl van szó azért nem ment el az eszem:DDDD
Mindez intelligencia kérdése. Egy kiforrot erõs értelmes személyiség tudja helyén kezelni ha bejön egy azonos nemûnek, miközben õ hetero.Nem tudjuk, hogy egyáltalán vannak-e homoszexuális vágyai, és ha vannak is, egyáltalán az esete lennél. Viszont ez a szitu bonyolult és veszélyes is, mivel tanár-diák viszony van köztetek! Ráadásul még nem vagy nagykorú, diákja vagy, még bajba is sodorhatod ha esetleg viszonyt kezdtek, szóval várj a kezdeményezéssel addig mikorra már elballagtál, és nem tanít többet. Addig meg esetleg felhívhatod a figyelmét magadra azzal hogy a tárgyát különösen jól megtanulod.
A kérdező hozzászólása: nem, nem kérdezte még mi bajom.. az a gáz hogy emiatt hogy nagyon tetszik lehet szomorúbbnak tûnhetek vagy hogy van valamii bajom mert hát aki bejön az elõtt álltalába nem nagyon tudok megnyílni meg önmagamat adni meg pl jól érezni magam mondjuk az óráján mikor tudom hogy õ nem érez így én meg nem tehetek róla hogy be jön:/ mindig eltervezem hogy úgy prübálok viselkedni az óráin mint a többin de nem megy.. fõleg mikor rámnéz :OO áááhh... jaés ezt hallottam már énis hogy aki pl nem biszex vagy leszbi az nem következtet arra hogy valaki azért nézi mert szépnek tartja.. de egy idõ után csak gondol rá nem? hát ha olyan furcsán néz rá az illetõ.. de azt meg nem akarom hogy azt higyje hogy valami gondom van... meg ez is rossz hogy lehet emiatt nem vagyok szimpatikus neki mert látja hogy "nem figyelek rá"
Ha szép a tanárnõd, akkor elkönyvelheti annak hogy a külseje miatt jössz zavarba. Én elõbb gondolnék erre, mint leszbikusságra. De ha szerencséd van, leveszi hogy bele vagy esve, és hátha õ is viszonozni fogja. Valahogy összejönnek a leszbikus párok is, õk is elkezdik valahogy ezt a játékot:) De errõl nem tudok sokat mert én a pasikhoz vonzódom. De gondolom hasonló sztori ez is. Azért ne vallj neki szerelmet még :D
Ha ez egy diák társadal lenne akkor azt hihetné, hogy nem birod õt - megbántott, stb. Tanáral ez más, mivel a diákja vagy nem hiszem, hogy gondolna ilyesmire, inkább hisz felénknek vagy hogy van valamilyen problémád (még nem ült le veled beszélni, hogy mi a "gondod"?). Ha nem biszex vagy leszbi, esetleg nincs tapasztalata vagy nincs otthon a témában akkor nem fog arra asszociál, hogy bejön neked.
A kérdező hozzászólása: köszi hogy megnyugtattok:DDDD 17. de simán hiheti azt hogy bejön nekem.. nem? mert ha pl én látom hogy valakii zavarba van elõttem rögtön arra gondolok hogy azért mert bejövök neki. másért mért lenne?
ja jol van :D

Mennyire valószínű, hogy a próbálkozás 3. hónapjában sikerül a bébi? Mennyi idő után kell orvoshoz menni, ha nem jön össze?

Legjobb válasz: Szeritnem ez sok mindentõl függ. Nekünk a 2. hónapban sikerült.:) Ne ess kétségbe,ne görtcsölj,jön a baba,mikor akar. Azt mondják 1 év sikeretelenség után ajánlott orvoshoz fordulni. Sok sikert Nektek! 15 hetes kismami

Szeritnem ez sok mindentõl függ. Nekünk a 2. hónapban sikerült.:) Ne ess kétségbe, ne görtcsölj, jön a baba, mikor akar. Azt mondják 1 év sikeretelenség után ajánlott orvoshoz fordulni. Sok sikert Nektek! 15 hetes kismami
Bármikor összejöhet, ha adott minden. Egy év után mondják, hogy orvoshoz kell fordulni.Ha van peteérésed, akkor ne görcsölj rajta és hamar összejön.
1, másfél évet mondanak.De te még várhatsz vele.Figyeld a peteérésedet, akkor szeressétek egymást sürübben!
Ismerõsömnek 3évet mondott a doki, mert õ is kétségbe volt esve.Rá 3 hónapra sikerült. Nekem a második tabimentes hónapban már sikerült is.Bár tény, h sok szándékosság nem volt benne:)
2 év védekezés nélküli szexuális élet után veszik a párt fel a meddõségi gondozóba. Ebbõl úgy gondolom, 2 év a türelmi idõ. Nekem az elsõ baba a 7. ciklusban jött össze. Utána a második 1 év után sem. Ne ekkor kezdtem a dokim nyakára járni, és még fél év kemény munka után meg is lett az eredmény. Szóval ne türelmetlenkedj, a 3 hónap az szinte semmi. Persze ha az ember nagyon akarja, akkor 1 hónap is soknak tûnok. SDzerinztem ezt olvasgasd, hogy az esélyeket tudd növelni: http://babatervezok.otthona.net/

Ha az első babámat császárral szültem, a 2. baba mennyire valószínű hogy szintén császáros lesz. Függ ez valamitől, hogy a 2. mivel születik, ha minden ok a babával. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, ha az 1. császáros volt, mind azzal lesz, elkerülendõ a hegek szakadását. De lehet, hogy rosszul tudom.

Én úgy tudom, ha az 1. császáros volt, mind azzal lesz, elkerülendõ a hegek szakadását. De lehet, hogy rosszul tudom.
1.! Rosszul tudod. Ha olyanok a körülmények (bírja a heg, olyan a doki akinél szülsz, stb stb), akkor simán lehet hüvelyi úton szülni császár után!
Kedves elsõ rosszul tudod! Nekem az orvosom azt mondta a másodiknál 50-50% az esély, tehát simán lehet hüvelyi. Ami nagyon fontos a rendszeres kontroll és a hegvastagság figyelése.
Nekem az 1. császáros volt. A 2. babám 3 évvel késõbb született. Kértem a dokimat, hogy császározzon meg vele is, de azt mondta, hogy ha nem indokolt a császár meg kell szülnöm. De végül õ is császárral született, mert nem bírta a heg.
Dokifüggõ. Én ismerek olyat, aki automatikusan császároz, mert nem vállalja a kockázatot. Az én dokim azt mondta, 50-50%.
Szia!Nekem 2006.decemberében született a lányom császárral, relatív téraránytalanság miatt operáltak meg + nem tágultam, 4330 grammos lett a drága:-)Tavaly, amikor eldöntöttük, hogy az 5 évesünknek most már kellene egy kistesó, a dokim mondta, nagy valószínûséggel õ is császáros lesz, de meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.Már a 32.heti UH után mondta, tuti császár lesz, végül programozott császárral született a 39.héten, idén márciusban, 4050 grammal.Ha nem nõtt volna ekkorára, valószínû, meg lehetett volna a spontán szülést próbálni, de a hegszétválás miatt óvatosabbak az orvosok is ilyen esetben.
Épp az imént válaszoltam egy hasonló kérdésre. 50-50%-ot tudok én is. Az elsõ babám császárral született 12 óra kínlódás után. A második (most 3 hónapos) 22 hó különbséggel spontán szüléssel. 5 óra alatt meg volt. A végén volt betapintás. Mivel nem fájt a hegem sem a terhesség alatt, sem a szülés közben, nem volt ami indokolja a császárt. és téraránytalanság sem volt. (mint ahogy az elsõnél igen).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az elsõ baba 3150g-al született, ennyi biztos lesz a második is mert ez nem egy nagy súly és ezek után szerintem nem kérdés, hogy a 2. bébi is császáros lesz...

Mennyire valószínű a teherbe esés, ha óvszerrel védekeztünk? Miért nem akar megjönni?

a barátn?mnek nem akar megjönni, már 4-5 napja késik.Mindig óvszerrel védekeztünk.Nem szed semmilyen gyógyszert.Lehetnek hormonális problémák?mi a gond?0

Legjobb válasz: naja óvszer az egyik ha nem a legbzitonságosabb védekezés szeretkezésnél... de ha nem volt lyukas a gumi és mégis gyereket vár a bnõd akkor érdemes lenne megtartani és elkeresztelni David Copperfield-nek :D

naja óvszer az egyik ha nem a legbzitonságosabb védekezés szeretkezésnél... de ha nem volt lyukas a gumi és mégis gyereket vár a bnõd akkor érdemes lenne megtartani és elkeresztelni David Copperfield-nek :D
szerintem csak késik neki.. várjatok pár napot még. ha nem jön meg, vegyetek tesztet, és megnézitek... 100 hogy 1 az esélye, hogy Óvszerrel teherbe esik
Igen lehet hogy a hormonok a bünösök ebben!az egyik simerösömnek is ugyanez volt!elment orvoshoz es kiderult hogy hormon zavara van.es közölte vele a doki hogy igy meg terhes sem lehet amig nem gyogyul meg!menjetek el orvoshoz!mi nem tudunk segiteni ezen, max csak leirjuk amiket gondolunk.amugy 4-5 nap az meg nem olyan sok!lehet hogy megfog neki jönni.csak stresszes.sok minden befolyasolhatja amugy a kesest de mint mondtam az orvost kerdezzetek!
100 hoz egy az esélye*
11.21-nek: vagy Survivor-nek! :D
Hát én is így vagyok. Használtunk gumit, már egy hete meg kellet volna jönnie, de nem... A terhességi teszt meg negatív lett, szóval nem tudom, hogy akkor mi lehet. Nálatok lehet az idegességtõl, vagy egy kicsit bekavart a hormonjainak, hogy szexeltetek, és csak késõbb jön meg neki. De ha rendesen húztátok fel, akkor nem lehet baj.
A kérdező hozzászólása: megnyugodtam, ma megjött

Egy cigányasszony azt jósolta 2x is, h gyerek lesz a családba.3x-ra azt, h lány unoka lesz. A többi jóslása nagyrész beteljesült. Nem hiányzik egy gyerek, mennyire valószínű, h beteljesül, ha mindent megteszünk a gyerek ellen?

Legjobb válasz: 0%, ha a minden azt jelenti, hogy no sex és no örökbefogadás. 15%, tabi+óvszer-rel. 5%, ha abortuszt is vállaltok. 90%, ha a pasi a jósnõvel kavar. ehh

0%, ha a minden azt jelenti, hogy no sex és no örökbefogadás. 15%, tabi+óvszer-rel. 5%, ha abortuszt is vállaltok. 90%, ha a pasi a jósnõvel kavar. ehh
cigánynak sose szabad semmit elhinni...:D alapból leállni vele dumálni nem szabad...plusz ilyen jósos humbukos alakokkal... rohadt nagy kamu, és sok pénz egy ilyen.. jósok, látók, médiumok, táltosok...átbasz.s az egész...csak kihasználják a jóhiszemû embereket... nem jósokhoz meg ilyen szélhámosokhoz kell menni hanem dolgozni meg élni rendese, becsületesen..
És mi az a pár dolog, ami már beteljesült?
Az a pár dolog is olyan, ami tiszta sablon... Végeztél az iskolával, találsz majd munkát, megismerkedsz valakivel... ugyan
Mindenki abban hisz, amiben akar. Aki az Úrban hisz, az abban, aki Allahban, abban, aki meg egy cigány jósnõ jövendöléseiben, az abban hisz. Egyiket sem ítélem el egészen addig, ameddig az az ésszerûség határain belül mozog. Szóval legyünk észnél, attól, mert valaki egy elõre jó eséllyel kiszámítható dolgot "megjósol", abban nincs semmi csoda. Ha minden beteljesül, amit mondott, és egyik sem elõre kiszámítható dolog, akkor felõlem higyj benne, bár az is lehet véletlen szerencse, hogy eltalálta.
Nekem egyszer, vagyis kétszer két külömbözö cigányasszony azt jósolta hogy egy sötét hajú, sötér szemü pasi lesz a végzetem, aki a baráti társaságomban van és nagyon nehezen lehetünk majd együtt.:D Elöször is:Nincs nagyon baráti társaságom, másodszorra meg sötét hajú sötét szemü meg pláne nem:D, harmadszorra meg tényleg jól elbújt ha mégis van mert a jóslás óta már eltellt majdnem 10év.
A kérdező hozzászólása: óvszerrel védezetünk, és még sosem volt vele semmi gond
A kérdező hozzászólása: de nála már beteljesült pár dolog
Utolsónak: Lehet, hogy hosszú távú jóslat, fõleg, ha a tenyeredbõl látta.

Ha egy csajjal lelkizel, mennyire valószínű h a buuzi barátjának tekint?

lelkizés: beszélgetés előző kapcsolatokról, stb

Legjobb válasz: Ha az elõzõ kapcsolatokról beszélgettek, és te férfi neveket említesz, akkor nagy valószínûséggel igen.

Ha az elõzõ kapcsolatokról beszélgettek, és te férfi neveket említesz, akkor nagy valószínûséggel igen.
Esélye:nulla.
ennek esélye [0...100%[
Remélem nem sok.
Nem olyan nagyon sok, mint hinné az ember.
Melegnek nem fog tekinteni, de barátnak igen ami önmagában is elég nagy tragédia. :(
Plot twist: a kérdezõ tényleg meleg.
elég nagy az esélye!

Ha egy tanyán lakom önellátóan ebben az országban, semmiféle bejelentés, hivatalos papír nélkül, mennyire valószínű, hogy zaklatva leszek a hivatalos állami (maffia) szervezetek által, mint pl. rendőrség, adóhivatal?

A társadalom és az ország t?rhetetlen állapota miatt barátn?mmel egy tanyára akarunk költözni, önellátóan élni, de nem jelentenénk be semmit sem, adót sem fizetnénk. Illetve a BTK-t sem teljesen tartanánk be.

Legjobb válasz: Ha a kutya se tud rolatok akkor nem lesztek zaklatva. Ezt a BTK-s dolgot nem ertem... A csajoddal hogyan serthetsz torvenyt kettesben egy tanyan?

Ha a kutya se tud rolatok akkor nem lesztek zaklatva. Ezt a BTK-s dolgot nem ertem... A csajoddal hogyan serthetsz torvenyt kettesben egy tanyan?
De ha orvosi ellátás kell majd valamelyikõtöknek, akkor aztán el legyetek azonnal látva, nem??? nonsense...
Önellátók lennétek? Nem kell villany, mosol kézzel, vasalsz szenes vasalóval, nem használsz semmilyen háztartási eszközt? Termelsz lent, megtilolod, megszövöd, kézzel megvarrod ruhának? Cérnát, tût honnan veszel hozzá? Faekével szántod be a földet? Honnan veszel vetõmagot? Hogy aratod le a gabonát? Hogyan csépeled ki és õrölöd meg, hogy kenyeret süthess belõle? Még sorolhatnám, hogy mi kellene az önellátáshoz. A BTK be nem tartása alatt azt érted, hogy amitek hiányzik, azt elmentek lopni valakitõl? Azért elõbb gondolkozzatok.
Ha tisztában vagy milyen tanyánélni, akkor azzal is tisztában lehetnél, hogy ez önellátoan sekinek sem sikerült eddig még Mo-on. Még mindig nem válaszoltál arra, hogy orvosi dolgokat hogyan intéztek el.. tanyán elég nehéz kivenni egy begyulladt vakbelet, vagy egy kirohadt fogat kezelni. (persze tudom, mivel fogkrémet nem veszel, szódabikarbónát állítasz elõ, hogy tudjál fogat mosni). Hidd el.. senki nem él önellátóan Magyarországon. Sem tanyán sem városban. Ezcsak egy illúzió, minden tanyán élõ ember rá van szorulva a civilizációs dolgokra, talán még akkor is ha elõ-kõkorszaki módon él kvázi hómleszként.
Szerintem ezt semmiféleképpen nem tudnád kivitelezni.Akkor is kellene bizonyos dolgokért fizetni, és teljesen önellátó se tudnál lenni szerintem, mert bizonyos dolgokra szükséged lenne, és akkor pénzre lenne szükséged, és a pénzt meg elõ kellene teremteni valahonnét, és ha van jövedelmed, akkor adóznod is kell utána. Egy idõ után büntetéseket kapnál, és ha nem fizetnéd be, akkor elárvereznék a tanyátokat.
ajajjajj ... kedves kérdezõ, annyira buta sötét vagy mint a metróalagút. Hidd el a tanyán távol mindentõl te lennél a legnagyobb rabszolga, akinek az életben maradásért is folyton küzdeni kell. Nincs fád télen? El kell menjél erdõbe 8 órát dolgoznod, hogy ne fagyjál meg :) . Én is nyolc órát dolgozok, de hogy ne fázzak bedobok pár fát a kandallóba, amit nem én vágok ki max felaprítom 10 perc alatt, aztán pihenek, szórakozok, sportolok, csupa olyan dolgot csinálok, amire neked nem jut idõd. Nyáron megyek nyaralni, süttetem a napon a hasam. Pancsolok a tengerben De szar is ez a rabszolgaélet :D. Hát tudod, mit? inkább leszek rabszolga, mint az életemért küzdjek a vadonban. Ennél sokkal értelmesebb dolgokkal töltöm ki az én kis nyomorult rabszolgaéletemet :) Tudod mit? élvezem, hogy nem kell fát vágnom, szántanom, locsolnom a 40 fokban. Tudod ezeket az olyan szánalmas rabszolgákra bízom mint amilyen te akarsz lenni.
Ha meg vagy gyõzõdve arról, hogy neked ez kell, akkor tedd meg, senkinek nem kell bizonygatnod semmit. A véleményekre fikarcnyit sem adsz, sõt, mindenkit elítélsz, aki hozzászól, akkor mégis mire vagy kíváncsi? A hermetikusan elzárt élet összes felelõsségét, hátulütõjét egyedül neked kell vállalnod, ha amellett döntesz. (Ja, és olyan nincs, hogy mindenki hülye körülötted, csak te vagy normális.)
A kérdező hozzászólása: http://ingatlanapro.origo.hu/kecskemet/elado+mezogazdasagi/t.. http://ingatlanapro.origo.hu/kocser/elado+mezogazdasagi/alta.. Ezt csak úgy példaként.
A kérdező hozzászólása: :D:D Tényeket közölj, ne azt, hogy te már láttál tanyát, illetve milyen nehéz fizikai munka. Teljesen tisztában vagyok vele. Viszont te egyáltalán nem, se azzal, hogy a pénz NEM EGYENLÕ az életszínvonallal. Persze ezt is mondhatom neked, mert úgy sem fogod fel, a kérdést sem sikerült megértened még mindig, illetve azt sem, hogy senki elõl sem kell menekülnöm. Egyszerûen csak nem szeretnék összetûzésbe keveredni egy szervvel sem, mert eleve korruptak és egyébként sem lenne közük ahhoz, hogy mit csinálok a saját tulajdonomon. Szóval köszönöm, de nem kérek tõled több hozzászólást, mert te is csak magyarkodni tudsz. Nézd már vissza mit írtál. Semmi mást azon kívül, hogy "te" "én" "te" "én". Szerinted érdekel ez valakit is? Láthatóvá válik ettõl a témában való mérhetetlen tudásod és tapasztalatod? Vagy csak annyira vagy képes, hogy 3 kommentben 3 hülyeséget írj le? :D
Én láttam tanyát, nem csak a Google-ban mint te. Ha te valóságban is láttál volna, tisztában volnál vele mennyi munka van ott, és nem irkálnál hülyeségeket.
Nézd..ahhoz, hogy az a kényelmem meglegyen mint egy tanyán, nem kellene még napi 4 órát sem dolgoznom (nem csak nekem, másoknak sem..), de mivel annál magasabb életminõséget igénylek, hajlandó vagyok cserébe még +4 órát dolgozni. Azt már végképp marhaságnak találom, hogy ezenfelül még +4 óra fizikai munkát végezzek, sokkal alacsonyabb életszínvonalért :P (Mutass egy olyan tanyát, ahol magasabb az életszínvonal, akárcsak egy faluhoz képest is :P)
Mert ha te tanyára mész napi 12 órát dolgozhatsz, hogy legyen mit egyél, és legyen fûtésed télire, szomszéd faluig nem jutsz el, nemhogy turistaparadicsomba. Tudom, hogy ki vagyok és tudom mi az élet. Nem úgy mint te, akit zaklatnak a hivatalos szervek, a rendõrség meg az adóhivatal. Általában ezek a szervek az olyanokat zaklatják, akiknek fogalmuk sincs mi az az élet, és hogyan kell élni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként legalább gúgléba írnátok be hogy tanya.
A kérdező hozzászólása: Jól van akkor barátom, éld csak a felszínes életed nyugodtan. Engem nem izgatsz fel túlzottan. :D Szerinted mindenki arra vágyik amire te? Vagy van fogalmad arról, hogy kit sötétezel le? Vagy arról, hogy mi az élet és ki vagy TE? Nyilván persze nincs, mert akkor nem azt látnád életed nagy sikerének, hogy napi 8 órát dolgozol azért, hogy legyen mit enned, évente kétszer nyaralj valami közönséges turista paradicsomban a hozzád hasonló ezernyi tucatemberrel együtt és hogy vághasd a fád. :D
A kérdező hozzászólása: Pedig ritkán azért vannak olyan élethelyzetek, ahol elõfordul az emberrel, hogy csak hülyék vegyék körül. :) Viszont ilyet én nem állítottam, azt sem, hogy nincs igazság abban, amit mondanak, egyszerûen csak látszik a hozzá nem értése a hozzászólóknak. Ha lenne tudásuk a dologhoz akkor nem azt írnák, hogy ez biztos nem fog összejönni, hanem sorolnák, hogy miért nem, de nem ezt teszik, csak írogatják folyamatosan, hogy hülye vagyok és úgy sem fog sikerülni. :D Igaz, én is ugyan ezt teszem szinte, csak másik irányból, a különbség csak az, hogy nem hülyézek le senkit azért, mert FELTÉTELES MÓDBAN leírta egy elképzelését a jövõjérõl. :) Engedélyt pedig nem kértem, mint már elmondtam egyszer. Tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, ennyi.
A kérdező hozzászólása: Ilyesmi válaszokra gondoltam, ha már csak a másik lehúzása, kritizálása megy: http://nivo.blog.hu/2011/06/05/az_onellatas_csapdaja Persze ez is csak egy vadbarom aki nem tudott már mit írni a szerencsétlen blogjára és olyan témában mászott, amitõl távolabbi nem is lehetne a személye: "Arról nem is beszélve, hogy olyan dolgokról is le kellene mondani, mint internet, telefon, kábel tv, újság elõfizetés, tehát az alapvetõ információs csatornák. És még le kellene mondanunk... inkább nem is sorolom mennyi mindenrõl, apróságokról, aminek a fenntartása havi fix jövedelem nélkül nemigen megy. " Ez pl. vicc. Újság elõfizetés? 21. században! Internet és tv mellé! :D Na az akarjon már egy ilyen témába beleszólni, aki azért utálja a falut mert "szarszagvan" vagy mert nem tud menni nyaralni a 40 fokban afrikai putri országokba és nem tudja megnézni a kedvenc sorozatát mindennap......
Ügyesen kell csinálni, kerülni kell a feltûnést és békén hagynak. És még csak önellátónak sem kell lenned hozzá. Egy tanyán elég jól el lehet bújni és olyan dolgokat csinálni, amiket faluban, városban nem feltétlenül néznek jó szemmel. Arra viszont ne számíts, hogy láthatatlan leszel. A környékbeli tanyasiak, erdõtulajdonosok, stb. sokkal inkább számon fognak tartani, mint egy panelban a szomszédaid, de ha középszerûnek mutatod magad és nem teszel kirívó dolgokat, nem foglalkoznak veled túl sokat. Lehetsz önellátó, de szerintem azzal sincs semmi baj, ha boltban veszed a cérnát és a sót, vagy ha szivattyúval húzod fel a vizet a kútból. Az értékteremtés nem feltétlenül ezeken múlik. Adót a bejelentett bevételeid után fizetsz. Ha valamilyen üzletszerû tevékenységbõl van bevételed, de nem jelented be, csak feleslegesen sodrod magad veszélybe. Ha munkanélküli vagy és nem regisztrálsz álláskeresõként, akkor nem kapsz ugyan segélyt, de a kötelezettségeid is kevesebbek, csupán a havi 5-6000 Ft-os egészségügyi hozzájárulást kell magad után fizetned és békén hagynak. Különben a tanyavilágban elég intenzíven él a cserekereskedelem. Légy jóban a szomszédaiddal. Nem kell a szombat délutánokat teázgatva egymás konyhájában töltenetek, de egy kölcsönös tiszteleten alapuló viszony mindenkinek elõnyére válik. Ha sosem mozdulsz ki és nem beszélsz senkivel, pont az történik, amit el szeretnél kerülni: magadra irányítod a figyelmet. Sok sikert a céljaitokhoz!
A kérdező hozzászólása: Erre csak azt tudom mondani, hogy az ember okos állat, mindent megtud oldani ha akar. :) Az pedig nem elhanyagolható tényezõ, hogy enni és inni mindig kell. Ha pedig te csak pénzért tudsz enni és inni, a pénz pedig elértéktelenedik, akkor bizony semmit sem fog érni egy életed munkája. Festeni meg mésszel is lehet. Nyilván nem luxus életre vágyom ha tanyán akarok lakni. Teljes mértékben megelégszem a létminimummal mert lelki és érzelmi szinten élem meg az életem. Ahhoz pedig pont elég az amit a természet ad.
Magyarázza már el nekem valaki, hogy mi a különbség a között, hogy irodában dolgozik "rabszolgaként" az ember és úgy él meg, vagy tanyán él és hajnaltól napnyugtáig odakint dolgozik ? Simán zaklathatnak. Ahogy valaki említette az elõbb, történhet bûncselekmény, és akármilyen oknál fogva titeket vesznek elõ, aztán elkezdõdik az áskálódás. Korruptak, nem korruptak, simán ültettek már embereket le kevesebbért. Amúgy ha ilyen dolgokat tervezel, javasolom inkább Amerikát. Ott nincsenek ennyire közel a települések, sokkal jobban "eltûnhettek" az emberek szemei elõl.
A kérdező hozzászólása: Rendben, puszi!
Majd ha eltelt egy éved ott hatóságmentesen, dobj egy üzit, és küldjél képeket :D
Igen..te az álomban...
A kérdező hozzászólása: Pontosabban egy világban élünk, csak teljesen más tudati szinten.
A kérdező hozzászólása: Te valami teljesen más világban élsz mint én, hagyjuk ezt a témát kérlek! :D
Szerintem az összes válaszban le volt írva hogy miért nem... és miért sokkal de sokkal nagyobb rabszolgamunka egy tanya folyamatos szinten tartása, mint 8 órában "rabszolgaként" dolgozni, és a civilizált javakat felhasználni. Mennyé, pucoljál 10 vödör borsót, hogy legyen 2 hétre levesed. Normális ember tizedannyi munkával megtermeli azt pénzt amiért lemegy a közértbe és megveszi a 2 hét borsólevesnek való borsómennyiséget. Így számold ki, mennyire szar "órabérért" pucolod magadnak. Amit te szeretnél az tanya-lelakás. Ha nem költesz fenntartásra, akkor 10-15 év múlva lyukas lesz a tetõd, meg csomó más egyéb problémád lesz vele. Egy tanya fenntartása több, mint egy falusi kertes ház. Nagyon szép hobbitanyákat linkeltél be, csak ne felejtsd el, azok felújítása, és a jelenlegi szintre hozása, nem az ott termelt javakból történt, hanem "rabszolga" munkából amelyek jövedelmeztek úgy, hogy abból egy ilyen hobbitanyát ideig-óráig fenn tudjanak tartani. Jelenleg ez egyre nehezebb feladat és egyre többen igyekszenek tõle megszabadulni, mert sem a tanyából, sem az mellett végzett "rabszolgamunkából" nem éri meg.
A kérdező hozzászólása: Az meg, hogy valaki a boltba jár, nem zárja ki azt, hogy önellátó legyen élelmiszer ellátásban. Az önellátás sosem azt jelentett, hogy az edényeket is magad csinálod agyagból. Egyszerûen csak az alapvetõ szükségletek önellátását. Mint pl. víz, étel, lakás. A tartósításhoz, tisztálkodáshoz, fertõtlenítéshez és egyéb más dolgokhoz pedig belehet szerezni nagy kiszereléseket, mindenre van alternatíva.
A kérdező hozzászólása: Nyilván gyógynövényekkel nem, de pár orvosi könyvel könnyen megoldottam volna. Az orvosok sem szuperhõsök, csak egy adott témában képzett emberek.
Ha az õstermelõi igazolványt kiváltanád, évi pár száz ezer Ft pénzbevételig nem kéne adóznod, az bõven elég arra hogy a "civilizációs" dolgokat megvedd, szóval miért ne? Ja, hogy totál önellátó akarsz lenni és nem akarsz semmilyen papírt. Akkor sajnos bukó, maradhatsz a panelban.
Szerintem is. Mert ez halott ügy.
A kérdező hozzászólása: Hagyjuk szerintem. :D
Aham... szóval fagáz... és lopod a fát fûtéshez, meg fagáz termelésre. Így igencsak a helyi hatóságok látóterébe fogsz keveredni..oszt lesz neked BTK :D. Így hamar nem leszel önellátó, mert közkonyha fog rád fõzni. Mûködteted a laptopot. Igen, és önállóan veszel bele alkatrészeket ha elromlik, sõt, önellátóan építesz magadnak helyette egy másikat. Persze csak szigorúan fából, meg kõbõl, amit magad körül találsz :D Tudod hány tyúkba kerül egy laptop ha másikat kell majd venned? Azt hogy rakod a biciklire? No és az internet? Tikot feladni sárga csekken nem fog menni, ahhoz nem elég lapos... Fagáz sem mûködteti az internetet.. Gondold újra...
Aham.. és ha mész fogorvoshoz biciklivel a csomagtartóra meg rákötözöl 2 tyúkot, majd a recepción fizetés gyanánt elõhúzod. Persze ott is ki van írva, hogy fizetés: készénzzel, vagy bankkártyával. De aggódj, csak húzd elõ a két tyúkot a kabátodból, hogy te azzal akarsz fizetni :) Vagy önellátóan egy bankjegynyomdát is üzemeltetsz? :D
A kérdező hozzászólása: Soha, senkinek... :D Gondold így nyugodtan, én is gondolom valahogy, úgy él mindenki ahogy akar. Az én bajom ha majd biciklivel kell fogorvoshoz mennem. :D Mellesleg pedig egészségesen kell élni és nem leszel beteg. Gyógynövényeket is könnyen lehet termeszteni, amik hatékonyabbak a gyógyszereknél. Minimális áramot fagázzal is lehet elõállítani, de télen akár laptopot és több lámpát is elmûködtet, és semmivel sem kerül többe mint ha csak simán fûtenél vele.
A kérdező hozzászólása: Egyébként teljesen komolyan gondoljátok, hogy 100%ban hasznos a válasz? :D Kicsit földhöz ragadottak vagytok. Ruhát veszek egy életre turkálóból, a padláson ellesz. Tût, cérnát nem is kell venni, mert guberáltunk már megint csak egy életre valót és egyébként is belehet vásárolni belõle 2 ezer magyar forintból két életre is... :D
A kérdező hozzászólása: "vasalsz szenes vasalóval" :D:D Ezen felnevettem! :D Aki tanyán él az miért vasalna bármit is? :D Egyébként eltértetek a tárgytól sokan. Tisztában vagyok azzal, milyen egy tanyán élni, de az egy teljesen más kérdés.
A kérdező hozzászólása: Mennyire idióta emberek járnak ide. :) Nem ismertek, de maradhatok a panelban és nem is tudom önellátni magam mert ti ezt mondtátok, azok után, hogy elolvastatok egy ilyen kérdést, plusz pár választ. :) Idióta magyarok.
A kérdező hozzászólása: Esetleg ha érvelnétek értelmesen, de annyira dilettánsak vagytok a témában, hogy csak kötekedni tudtok. Tipikus magyar mentalitás. Nem azt mondjátok, hogy lehet, hanem azt, hogy nem. :) Majd nagy szemekkel csodálkoztok, hogy az országot kifosztották, a fél ország alkoholista és a magyar ipar megszûnt. Éljetek csak tovább a kis tündérmesétekben. Én inkább halok meg szabadon, éhen, mint hogy emberi mivoltomban megalázkodva, rabszolgamód éljek.
"és nem is tudom önellátni magam mert ti ezt mondtátok" - :D Most akkor te tulajdonképpen engedélyt kérsz az önellátó életmódodhoz a Gyakorin?
Sok ismerõsöm lakik tanyán de orvoshoz, boltba õk is bejárnak.Mivel a néninek 1-szer eltört a lába muszáj volt mentõt hívni, ezt gyógynövényekkel hogy oldotta volna meg kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: A link pedig csak engem erõsít meg, mivel ha (elnézést) pár buta orosz képes volt SZIBÉRIÁBAN túlélni(az anyjuk halála röhej), akkor nehogy már ne sikerüljön ez annak, aki több ezer oldalnyi könyvet, szakcikket összeszed, évekig készül rá, pénzt fektet bele, eszközöket vásárol hozzá, kutat ásat és MAGYARORSZÁGON VAN. Nem hiába ide telepedtek le az IGAZI magyarok annak idején.
A kérdező hozzászólása: :D Ugye, tipikus magyar. Nem volt még külföldön, így azt sem tudja, hogy vannak más emberek is mint õ maga vagy a falubeli cigány haverjai. :D Utolsónak meg már nem tudok mit írni. Szerinted kit érdekel? Errõl beszélek, rabszolgák vagytok. Mint a betanított kutyák, úgy csináljátok amit "kell", amit megszabnak nektek azok az emberek, akik uralkodnak rajtatok. Csak sajnálni tudlak titeket. Lehet nem jön össze a tervünk. Lehet nem tudok majd elköltözni innen ahol most élek. Viszont az biztos, hogy közelebb leszek ahhoz az élethez, amihez joga lenne minden SZABAD embernek. :) Kár, hogy ti már tudati alatti szinten megragadtatok. Tudatalatti rabszolgák vagytok.
"Idióta magyarok" Miért te cigány vagy??!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is kívánok neked nagyon boldog és sikerekben gazdag, tartalmas életet! :)
Tedd azt! Kívánom, járj szerencsével! Szegd meg a törvényeket, bujkálj, rinyálj, nehogy elkapjanak - éljen a "szabadság"!
A kérdező hozzászólása: Nem, egyszerûen csak abban bíztam, hogy olyan emberek válaszát kapom majd, akiknek van valami tapasztalatuk ezeken a területeken. Pl. mamája tanyán élt, de két éve meghalt, sosem járt náluk hivatalos szerv, de kellett ezt meg azt fizetni, szóval megoldható, de nem úgy ahogy te gondolod, HANEM.... PÉLDÁUL.
A kérdező hozzászólása: Mellesleg a helyzet tragikomikus jellegét csak erõsíti, hogy õstermelõ vagyok.
Termesszetek füvet a tanyán, azzal már megsérted a BTK-t.

Mennyire valószínű a bad trip LSD-től, ha az alap lelkiállapot nem a legjobb a körülmények és a sok probléma miatt?

Szóval ha az ember a rengeteg problémája miatt alapvet?en szarul van, de tud békés körülményeket teremteni, akkor mennyire valószín?, hogy bad trip lesz a vége? Két éve várok a megfelel? alkalomra, de belátható id?n belül nem lesz idilli életem, szóval kezdem unni a várakozást :D

Legjobb válasz: Szerintem 50%-rá az esély, fõleg ha elõtte még sose próbáltad.

Szerintem 50%-rá az esély, fõleg ha elõtte még sose próbáltad.
Ha jo tarsasagban, jo körülmenyek között probalod ki , nem lesz gond szerintem. Mindenkepp legyen melletted valaki aki tud rad figyelni , hogy ne csinalj semmi hülyeseget.

Nők! Szerintetek ha a teszt csíkon nagyon halványan megjelenik a második vonat akkor mennyire valószínű, hogy terhes vagyok? És a Házasélet mikortól nem élhető?

Legjobb válasz: Attól hogy terhes vagy NEM KELL kerülni a házas életet (ha csak az orvos nem mondja)!Ez akkora hülyeség,egyre többet olvasom itt...aztán meg csodálkoznak sokan,hogy a 9 hónap alatt elhidegültek a páruktól.

Attól hogy terhes vagy NEM KELL kerülni a házas életet (ha csak az orvos nem mondja)!Ez akkora hülyeség, egyre többet olvasom itt...aztán meg csodálkoznak sokan, hogy a 9 hónap alatt elhidegültek a páruktól.
Kedves 4-es válaszoló! Így igaz, én is lehidalok amikor ezeket olvasom! :) A kórházban volt egy szobatársam, amikor 6 hónaposan bent feküdtem és Õ egyszerûen nem bírta megérteni, hogy a házas élet ugyanúgy élhetõ, mint a terhesség elõtt ha csak az orvos meg nem tiltja. Õ büszkén kijelentette, hogy igen is, Õ tudja, hogy nem lehet szeretkezni a terhesség alatt és amióta tudják, hogy terhes nem is nyúlt hozzá a férje...:) Bocs az OFF-ért :)
vonat?mit keres ott vonat? amúgy nekem is volt ilyen és nem voltam terhes
Szerintem az nagy baj ha a Pesti gyorst látod meg rajta :-))))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat és ne haragudjatok amér vonatot írtam csak az izgalom bennem volt ma ismét csináltam tesztet ami megint csak két csíkot adott ki úgyhogy én már biztosnak érzem:) így mivel hétvége van leghamarabb hétfõn tudok elmenni dokihoz:) sok sikert minden szülésre készülõnek:) )
Szia! Egyértelmû, hogy vonal akar lenni az a szó, nem vonat. Tuti, hogy babát vársz. De azért menj el orvoshoz meggyõzõdni róla.
Szerintem keress fel egy orvost!
Szerintem csinálj még egy tesztet, egy másik fajtát. Ha azon is van, akár csak halványan is, keress fel egy orvost (de, ha az jobban megnyugtat, akkor már most...az a biztos). HÁZASÉLET MEG ÉLHETÕ TERHESSÉG ALATT!!!!!! komplikációmentes terhesség esetén, azt meg az orvos úgyis mondja, ha nem lehet. Én is kiakadok ennek a hangoztatásától, hogy nem lehet. Miért ne lehetne? Elég védett helyen van bent a baba. Az utolsó idõkben nem ajánlott, mert beindíthatja a szülést, de az csak a legvége, amikor kb. már az sem baj, ha megszületik. És tényleg ezért hidegül el egymástól nagyon sok pár, mert ezt a hülyeséget szakjózzák, aztán meg jön a szülés utáni idõszak, amikor tényleg nem lehet, aztán "a gyerek lefoglalja minden idõm és hulla vagyok", elrepül pár év és válás. Múltkor már egy olyat olvastam itt, hogy az olyan nõk, akik nem bírnak ki 9 hónapot sex nélkül, mert viszket a pi...ájuk, az nem is érdemli meg a gyerekét...szépen vagyunk!
Nekem is halvány volt az elsõ teszt, és most 22hetes 2napos vagyok:-)Attól lehet halvány, mert még korai terhesség, és a hcg szint még alacsony.Két napra rá tesztelj, nekem akkor már erõs volt!Sok sikert!
Ha csak halványan is, de szabad szemmel látható akkor valószínû baba van. Az együttlét pedig amíg az orvos nem tiltja nyugodtan lehet. Nálunk most mondtak álljt, mert egy hematóma miatt bevéreztem, így amíg azt nem mondják, hogy mostmár nyugodtan lehet, ha csak óvatosan is, addig máshogy teszek párom kedvére, mert nálam minden tiltott. 16 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!