Találatok a következő kifejezésre: Mennyire vagy a (7765 db)

Te mennyire vagy a szavak emberre? Mennyire mondod azt ki hogy kedvelsz valakit vagy mennyire mondod a párodnak azt hogy szeretlek?

Miért olyan fura az valakinek ha valaki ezt inkább érzékelteti mint hogy kimondja?

Legjobb válasz: Én mindent kimondok az emberek szemébe,rájöttem,hogy jobb a konfliktus,mint az,hogy csendben tûröm azt,ami nem tetszik.

Én mindent kimondok az emberek szemébe, rájöttem, hogy jobb a konfliktus, mint az, hogy csendben tûröm azt, ami nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: Nem csak arra gontolam hogy negatív értelemben.Hanem mondjuk hogy valaki nem tudja kimondani azt napjában többször hogy szeretlek pl.Hanem mondjuk csak 1 hónapban egyszer, vagy soha..mert olyan a természete ondjuk, ami nem jelenti azt hogy rideg vagy nem szereti, hanem inkább tettekben mutatkozik meg.
Hát... Eléggé nehezen adom ki az érzéseimet, mind tettekkel mind szavakkal, de akkor már inkább a tettek jellemzõek rám. Viszont ha valamit kimondok, akkor az úgy is gondolom.
Most olvastam csak el az elsõ választ, ezért kiegészíteném az enyémet: a véleményemet bármikor elmondom bármirõl, nem érdekel, ha nem egyezik meg a többiekével. De az érzelmek másak... Magamtól nehezen mondom el - ha negatív (nem szeretek valakit), akkor nem okoz gondot, de ha valakit szeretek... Ha rákérdeznek, akkor õszintén válaszolok, de nagyon nehezemre esik kimondani, mert félek attól, hogy kiadom magam és ezzel sebezhetõvé válok.
Mikor párkapcsolatban voltam nem múlt el úgy nap, hogy ne mondtuk ki egymásnak, hogy szeretlek.Este lefekvéskor jóéjt puszi és szeretlek és ölelés volt. Nem igazi párkapcsolatban, ahol nem érzi az egyik él a másik részrõl a szerelmet, szeretetet és szeretné hallani is de nem hallja, az nem teljes.... A párkapcsolat azért párkapcsolat, mert a felek megkapják azt amit szeretnének, amit elvárnak, azonosak az érdekeik, nincs hiányérzetük.Ha mégis van valami hiányérzet, akkor azt közösen meg tudják oldani.
5ös vagyok: "pl.Hanem mondjuk csak 1 hónapban egyszer, vagy soha..mert olyan a természete ondjuk, ami nem jelenti azt hogy rideg vagy nem szereti, hanem inkább tettekben mutatkozik meg. " Erre csak annyit tudok mondani, hogy mindenki számára létezik vagy már létezett, vagy fog létezni az a társ, akinek kimondja annyiszor, ahányszor gondolja. Szerintem nem igaz az, hogy valaki nem olyan beállítottságú és épp nem szereti mondogatni.Persze el van egy kapcsolatban, mert kényelmes, de majd otthagyja egy olyanért, akit szerelemmel szeret és akinek ki is mutatja, mondja is!(sok ilyen példa volt már elõttem, saját példa is mindkét részrõl!)
Én ki is mondom és érzékeltetem is. Ahogyan azt is ha nem tetszik valami (ez utóbbi nem feltétlen a párommal szemben, bár szerencsére mindent meg tudunk beszélni... olyan sok vitánk mondjuk nincs hálistennek)
az a baj, hogy a negatívumot hamarabb mondom, mint a pozitívat. Tudja, hogy szeretem, de sajnos ritkábban mondom, mint õ, de ha bajom van, azonnal neki esek :( egyik sem jó, igyekszem változtatni, de elég nehéz.

Egy 15 éves fiú mennyire vágyik a testiségekre?

Pl. a csókra, szeretkezésre.

Legjobb válasz: hu-hú ez fogós kérdés :) A fiú személyiségétõl függ. Egy visszafogottabb srác szerintem érintésre romantikázásra, gyengéd csókokra vágyik. Viszont az anti-romantikus típusnak azért vannak ilyen gondolatai. Csókra minimum de szexre nem biztos. Csak õ hiszi azt, hogy vágyik rá :) 21/L

hu-hú ez fogós kérdés :) A fiú személyiségétõl függ. Egy visszafogottabb srác szerintem érintésre romantikázásra, gyengéd csókokra vágyik. Viszont az anti-romantikus típusnak azért vannak ilyen gondolatai. Csókra minimum de szexre nem biztos. Csak õ hiszi azt, hogy vágyik rá :) 21/L
Az a baj, hogy túl nagy jelentõséget tulajdonít mindenki a testiségnek. Pedig egy kapcsolat nem elsõsorban attól jó, hogy testiség van benne. Sokkal fontosabb, hogy lelkileg, szellemileg összhangban legyen egy pár, és ha ez megvan, akkor tuti meni fog a szex is. Fordítva viszont abszolút nem mûködik. Attól, hogy ó valakivel testileg, attól még lehet, hogy hétköznapi szituben nem bárnál ki vele egy percet sem. Ma már a fiatalok egyre korábban vágynak a szexre, mert azt hiszik ezzel siettethetik a felnõtté válást. Sajnos igaz, amit vki írt, hgy már 13 évesen is. A legújabb kutatások szerint 13 évesen már sokan azt hiszik elkéstek, lemaradtak valamirõl, ha még szüzek. Ez elég nagy baj. Mire agyilag is érettek lennének rá, már testileg kiégnek. A kérdésedre válaszolva: személyiségfüggõ. Van aki 15 évesen már túl van mindenen, van aki még korainak érez egy csókot is.
Egy 15 éves kamaszba tombolnak a hormonok és nagyon kíváncsi. Szeretne minél elõbb túl lenni a dolgon de egyébként fölösleges ilyen korban úgy kapkodni. Elõször legyenek az alapvetõ részletekkel tisztában mert sajnos túl sok a felelõtlenül szexelõ tini és ebbõl következõleg a nemi betegségek és a nem kívánt terhességek. A szex nem bûn sõt teljesen természetes de ha nem akartok idõ elõtt apukák lenni vagy elkapni valamit használjatok óvszert. Ez nem kötözködés csupán jó tanács.
Szerintem mindegyik vágyik rá max nem meri elmondani nehogy a csaj szakítson hogy jajj ez is csak "azt" akarja :)
Èrdekli, mert minden mindenhol ezzel van teli.Persze kiakarja próbálni, mert a haverok is.De egyéntöl függö....
Szerintem nagyon, vagy legalábbis érdekli.
Még a 13 éves is:(
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó, aranyos vagy, de én lány vagyok, és csak kiváncsiságból kérdeztem. :)
Igen. Ebben a korban nagyon is vágynak rá. És sajnos sokan csak arra. :S 14/L
Egy lánynak is fontos tudnia hogy milyen következményekkel jár a felelõtlen védekezés nélküli szex.

Ez az ember a mennybe vagy a pokolba jutna? (elég furcsa kérdés a leírásban bővebben)

Ha egy nagy hatalmú ember mint pl.: valamelyik nagyobb hatású ország elnöke egy másik országba olyan vegyszert juttatna amitől nem tudnának szaporodni akkor ő a pokolba jutna vagy ez nem számítana? Ez persze CSAK FELVETÉS, mielőtt valaki Antikrisztusnak dedikálna...

Legjobb válasz: Feltételezve, hogy létezik menny és pokol is, szerintem inkább az utóbbiba kerülne az emberke. Elvégre Isten kimondta, hogy "szaporodjatok, sokasodjatok", a kereszténység pedig elítél minden olyan dolgot, ami a gyermeknemzést akadályozza. Így kvázi hiába tesz jót ezzel az illetõ - úgy értem, bizonyos tekintetben gátat szab a túlnépesedésnek, ami igen csak nagy probléma manapság-, mégis ellenkezik a Biblia tanításaival.

Feltételezve, hogy létezik menny és pokol is, szerintem inkább az utóbbiba kerülne az emberke. Elvégre Isten kimondta, hogy "szaporodjatok, sokasodjatok", a kereszténység pedig elítél minden olyan dolgot, ami a gyermeknemzést akadályozza. Így kvázi hiába tesz jót ezzel az illetõ - úgy értem, bizonyos tekintetben gátat szab a túlnépesedésnek, ami igen csak nagy probléma manapság-, mégis ellenkezik a Biblia tanításaival.
Ezt nem így kellene megoldani. Nyilván nem egy jó cselekedet. Akkor már egyszerûbb lenne tárgyalni az ország lakóival ez ügyben. A földet viszont meg kell menteni az õ beleegyezésük nélkül is. A többi dolog meg fõleg az õ dolguk. Nem kell õket beengedni más országokba, ha nem hajlandóak alkalmazkodni. Meg kell velük értetni, hogy elõbb utóbb magukat tesznek tönkre és másokat. Természetesen mi nem fogjuk engedni nekik és akkor jön a háború.
Mindenki a poklot érdemelné isteni kegyelem nélkül, mert mindenki követett el bûnt. A kérdés az, hogy elfogadjuk-e Isten bocsánatát a bûneinkre, ami Jézus áldozata által vált lehetõvé.
Szia! Mindenki, aki meghal a pokolba jut a Biblia szerint, mert a pokol (seol, hádész) és a sír váltófogalmak a Bibliában. A jó hír az, hogy mindenki feltámad egyszer a pokolból (sírból), a nagy kérdés, hogy az életre, vagy a halálra. Ez az ember is feltámadhat az életre, ha elfogadja Isten szabadítását, és örökké élhet. Ha nem akar örökké élni, hanem megmarad a bûnös cselekedetei mellett, Isten nem fogja rákényszeríteni. A Biblia szerint minden ember bûnös. A valódi kérdés az, hogy felismeri a bûneit, és meg akar-e szabadulni azoktól. Van olyan nagy hatalmú ember, aki megtért és megváltoztatta az életét Isten szabadítása által. Üdv. Péter
Rossz a kérdés! Az elsõ hívõ válaszoló már utalt rá. Nincs a Bibliában a gonoszok számára fenntartott "tüzes" pokol, sem helyként, sem állapotként. A bûnös ember (és minden ember bûnös) isteni büntetése a halál, nem valamiféle "halhatatlan lélek" általi ilyen-olyan állapot!!
Nincs menny és pokol, valószínûleg börtönbe...
Szerintem az illetõ elnök egész életét kellene megnézni. Ha mondjuk ezt a tettét leszámítva sok emberrel sok jót tett, elfogadja Jézust és megbánja amit tett akkor üdvözülhet. De ha ezt nem teszi meg akkor az ilyen vegyszerezés elég kegyetlen beavatkozásnak tûnik aminek ráadásul ki tudja milyen mellékhatásai vannak ezért valószínû hogy aki ilyet tesz az elkárhozik. Bár szerintem ilyenkor is van rá esély hogy valaki imádkozik érte vagy az élete végén megbánja amit tesz és akkor még üdvözülhet. Persze a legtöbb ember az élete végén már nem nagyon tud megváltozni mert amit egész életében tett azt már nagyon megszokta és egyre nehezebb idõsebb korban változtatni.
Gyakorlati tapasztalatok alapján inkább kapna Nobel Békedíjat, mint hogy börtönbe jutna.
A vallásom szerint a Valhallába mivel legyõzte az ellenségeit

Mennyire vágynak a nők a szexre?

Remélem, megbocsájtható a "tudatlanságom!" Azért tettem fel a kérdést, mert elvileg egy nő sokkal kevésbé vágyik rá, mint egy férfi. Viszont az utóbbi időben gyakran olvasok arról, hogy ők is ugyanúgy vágynak rá, mint a férfiak, csak nagyon erősen titkolják. Mi az igazság?

Legjobb válasz: " mert elvileg egy nõ sokkal kevésbé vágyik rá, mint egy férfi." Itt bukott meg a hipotézised. XD

" mert elvileg egy nõ sokkal kevésbé vágyik rá, mint egy férfi." Itt bukott meg a hipotézised. XD
Hát én nõként eléggé gyakran vágyom rá.
00:52-es vagyok: Ha nincs senkim, akkor nem annyira vágyom rá, szóval akkor kikapcsol ez az érzés. Akkor sokkal inkább arra vágyom, hogy legyen valaki, aki szeret és akivel lehet csinálni :)
Ha szingli lennék és egy idegenrõl lenne szó nagyon jól kéne kinéznie, nagyon elkéne csábítania, a végletekig húznia az agyam, a lehetõ legtöbb módon kéne kifejeznie (szavak nélkül is) hogy szexuális vonzalmat érez irántam, hogy egyáltalán szóba álljak vele. De mivel barátom van, ilyen meg sem fordul a fejemben. Másra nem is tudnék gerjedni igazán, a legkevésbé sem vágyom "új utakra". A páromra viszont olyan gyorsan és olyan kiszámíthatatlanul betudok indulni, hogy mire észbekap már alattam fekszik teljesen kiszolgáltatva. Elõtte nics mit titkolni, viszont egy idegennel jobb, ha óvatos egy lány, és jól teszi hogy eltitkolja vágyait, nem kell rögtön könnyenkaphatónak mutatkozni, nembiztos hogy bejön az illetõnek. A férfi Igenis kûzdjon meg a "napi adagért". Egyáltalán nemigaz, hogy a nõk kevésbé vágynak rá, annyi különbség van, hogy egy nõ nem gerjed akárkire, a férfiak pedig bárkire képesek lennének.
A kérdező hozzászólása: Az utolsót kérdezném (mármint a 0.52-est), hogy olyankor mi történik, amikor nincs párod? Akkor is vágysz rá, csak nem fekszel le senkivel vagy akkor a vágyad is kikapcsol?
Én imádom a szeretkezést és nagyon sokszor vágyom rá, de csakis a párommal. Idegen emberrel nem tudnék lefeküdni, mert számomra ez összekapcsolódik a szerelemmel. Szóval én nagyon vágyom rá, de csakis kapcsolatban. :) 23/L
Hát ez nállam több mindentõl függ... Elsõsorban a pasitól akivel együtt vagyok. Mennyire izgat fel mennyire szeretem mennyire jó vele stb. Úgy alapból is én az átlagnál jobban szeretem kedvelem és vágyodom a szexre, de megesett már hogy volt olyan barátom, akivel egyszerûen elment az étvágyam:P De eléggé hamar kaptam is egy másikat, akivel úra indulhatott a a bolondulás. Nállatok ez másképp meg mint nállunk. Volt már hogy azt álmodtam, hogy szeretkezek, meg hogy orgazmusom van, meg volt hogy egy nap jóval többszöri alkalomra vágytam mint azt a pasi megtudta tenni.:) Ha szingli vagyok, kb. 2 max 3 hétig bírom szex nélkül ámde nem maszti nélkül:) A lényeg a lényeg, ha van valami ami elõtérbe kerül pl. egy állásiterjú, most nem azt mondom, hogy teljes erõmbõl, nem arra összpontosítok, de egy jó szex csodákra képes:)
Inkább kevésbé függ tõle, de vágyni vágyhat rá éppen olyan erõsen.
A kérdező hozzászólása: Nem sok kapcsolatom volt eddig, azért is kérdeztem. Objektív válaszokat kérnék, ha lehetséges!
Egyénfüggõ, nagyon nehéz lehetett volna erre magadtól rájönni...
Ugyanannyira, mint a férfiak, sõt bizonyos nõk, még a férfiak szexuális étvágyát is felülmúlják!!!!!! Titkolják! ;)

Szerintetek Zámbó Jimmy a Mennybe vagy a Pokolba került?

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûen csak megszûnt létezni. Egyikben sem hiszek.

Szerintem egyszerûen csak megszûnt létezni. Egyikben sem hiszek.
Kukacok és bogarak hasába.
Hát, ha létezne menny és pokol, akkor most biztos a pokolban lenne.
Szerintem a mennybe van és azt énekli "Egy jó Isten mindent megbocsájt nekem" :D
Lánykorában itt lakott a házunkban, de nem fogadta az udvarlásomat, ezért a pokolba kívántam! (Nem vagyok mohokos, õ nézett ki baró roma csajnak, zsemle cicikkel, nagy szemekkel, gömbölyû popsival, aranyló hajzuhataggal).

Mit gondoltok az olyan bizonyságokról, amiben az emberek állításuk szerint a mennyben vagy a pokolban jártak?

Legjobb válasz: Az idegrendszer sok mindenre képes, sokféle képzetet elõ tud idézni az emberben, aztán késõbb önkéntelenül is az általuk ismert világképhez kapcsolva próbálnak magyarázatot találni a jelenségre, majd az általuk ismert sémák közül a legjobban illeszkedõt fogják rá húzni. Így születnek ezek a beszámolók is, nem mondom, hogy szándékos hazugság, szimplán tévedések. Mondom ezt úgy, hogy hívõ ember vagyok, ugyanakkor realista is.

Az idegrendszer sok mindenre képes, sokféle képzetet elõ tud idézni az emberben, aztán késõbb önkéntelenül is az általuk ismert világképhez kapcsolva próbálnak magyarázatot találni a jelenségre, majd az általuk ismert sémák közül a legjobban illeszkedõt fogják rá húzni. Így születnek ezek a beszámolók is, nem mondom, hogy szándékos hazugság, szimplán tévedések. Mondom ezt úgy, hogy hívõ ember vagyok, ugyanakkor realista is.
Egyéb vallásokban, és jóval a kereszténység elõtt is történtek ilyenek. Attól, hogy te nem tudod elképzelni, attól még lehetséges.
Elég ha a szülei mesélnek a mennyországról a gyermek elméje máris beprogramozta, és elképzelte a szerinte létezõt, és arról álmodott lehet, hogy egy mûtét alkalmával. A gyermeknél ugyan úgy mûködik, mint a felnõttnél.
Kedves 4/ Lázár bizonyságként szolgált Jézusnak. Jézus azt mondta: „Ez a betegség nem okozza halálát, hanem Isten dicsõségére lesz, hogy megdicsõüljön általa az Isten Fia.” "Mondta neki Jézus: — A te bátyád feltámad. Mária így szólt: — Oh tudom, hogy feltámad — az utolsó napon. Jézus erre így felelt: — Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz énbennem, — ha meghal is — élni fog. " így imádkozott: „Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. Tudom, hogy mindig meghallgatsz. Csak a köröttem álló nép miatt mondtam, hogy higgyék: te küldtél engem.” Mirõl is van szó? Jézus le tudja gyõzni a halált... Kedves kérdezõ:én elhiszem hogy vannak ma is bizonyságok.Jézus ma is szereti az õ népét... „Nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem azért, hogy megmentsem.” (Jn 12, 47).
Van pokol ugyanugy ahogy van mennyország is, mindkettore ugyanaz a szo van hasznalva, hogy örokké tarto lessz, nem lehet az egyik örökké tarto a masik meg nem örökké tarto, Isten igazságos és ez is az Ö igazságosságát bizonyitja, lehet nem el hinni, lehet félrebeszélni, de ettöl fuggetlenül létezik mindkét hely.
A kérdés nem arra vonatkozott hogy van-e mindkettõ vagy nincs. Arra vonatkozott, hogy lehetnek-e hiteles beszámolók ezek az utazások/látomások/elragadtatások. Nos én jó pár pokoljárást elolvastam, mennybéli járásba csak beleolvastam, de bizton mondhatom, hogy Bibliából nem lehet levezetni a démonkínzós, cellákban rothadó lelkekkel/testekkel? poklot, de a palotákban koronával a fejükön élõ üdvözültek képét sem. Ezt csak is az ítélet napja után tudhatjuk meg, hogy hogy néz ki a két hely.
Csatlakozom Kedves Pierosol válaszához. A Jézusi tanítás szerinti feltámadás nem egybõl a halál után következik be, hanem a halál után akkor , amikor a feltámadás ideje elérkezik. A feltámadást pedig nagy részt a földön való újra élésre valósítja meg, addig halál alvásban van az egyén várva a feltámadásra. Ez a a helyre állított "paradicsomi" földön fog bekövetkezni, mert erre a jelenlegi életre minek keltené fel. Ami itt jelenleg a földön folyik, az az igazi pokol.
Szia, hívõ ember vagyok és szólt már hozzám Isten. De én ezeket az álmokat, látomásokat nem tudom komolyan venni. Nem életszerûek. Mondjuk a bizonyságtevõ személyt mindenképp megvizsgálnám, mennyire õszinte, szavahihetõ, de még akkor is tévedhet. Mondjuk én is tévedhetek...:-)
Szia! Menny vagy pokol a tudat magassága vagy mélysége! Valójában járhat ott valaki, de ez elmén belüli utazás!
mindegyik "színigaz" - valamilyen szinten, mivel mennyország és pokol szubjektív átmeneti mulandó állapotok az ember furcsa álmodó lény azt álmodik, amit akar... meg, amit mások akarnak, hogy álmodjon
A fenti levezetésbõl pontosan láthatjuk, hogy mennyire isten gyalázó tanítás ez a gondolkodás. A teremtõ sosem gondolta , és nem is támogatja ezt a tanítást, szaktekintélyek is errõl nyilatkoznak.
19/ Nos ezért vannak ma is bizonyságok a pokolról , mert ti el akarjátok hitetni az emberekkel hogy ez a világ a pokol. Ezt azoknak is meg lehet magyarázni akik átélték ezeket a bizonyságokat:http://keresztenyfilmek.com/bizonysagok/384-angelica-zambran.. http://keresztenyfilmek.com/bizonysagok/357-utazas-a-pokolba.. és sorolhatnám azokat , akik nem mernek beszélni róla... (K.Gy)
Nekem a leghajmeresztõbb az volt, hogy egy ecuadori kislány szerint a pokolba engedetlen gyerekek is kerülnek, akik miközben égnek a démnonok kínozzák õket, japán rajzfilmfigurák (!) pl. pokémon stb. képében. Na ez biztos, hogy biblia idézettekkel képtelenség alátámasztani.
A kérdező hozzászólása: És még eszembe jutott, hogy mi van a gyerekekkel, pl. egy kisfiú négy évesen járt a mennyben, õ még biztos nem olvasta a Bibliát :) , mégis beszámolt a Mennyrõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azt én is észrevettem hogy vannak különbségek, pl. valaki csak egy Élet fájáról számolt be, valaki pedig egy egész sor Élet fájáról. A pokollal kapcsolatban pedig sokak szerint emberek égtek a tûz tavában, míg más szerint majd csak az utolsó ítélet után fognak odakerülni. Vagy valaki látott démonokat, akik lerángatták a pokolba, valaki pedig egyáltalán nem látott démonokat. Viszont az is igaz hogy 98%-ban azonos dolgokat mesélnek el. És pl. Gégény Éva bizonyságában állítólag a macska is látta az angyalokat, szóval akkor tényleg ott kellett lenniük. :)
Erre a kérdésre a Biblia tekintélye alapján válaszolhatunk, mert a Biblia bizonyosan állítja, hogy létezik egy nagyon is valóságos és nagyon is rettenetes hely - a büntetés helye - azok számára, akik Krisztust kizárják az életükbõl. Szomorú, hogy olyan gyakran halljuk az embereket könnyelmûen beszélni a pokolról. Sokak számára ez egy olyan dolog, amivel viccelni lehet, mások szitkozódásra használják e szót. A pokol létezésének valóságosságát a Biblia számtalan helyen állítja. Az Úr Jézus Krisztusnak több mondanivalója van a pokolról, mint bárki másnak. Õ az a tanító, akiben leginkább megbízhatunk; teljes szavahihetõségét alátámasztja bûntelen élete, csodálatos szolgálata és az üres sír, amely nem tarthatta Õt fogva. Jézus Krisztust gyakran úgy emlegetik mint "kedves, szelíd Jézus", de ez a meghatározás nehezen egyeztethetõ össze azzal a nyelvhasználattal, amit a Márk evangéliuma 9. részében találunk, ahol a pokol létezésérõl és valóságáról beszél. A következõ kemény állításokat olvassuk: "Ha megbotránkoztat téged az egyik kezed, vágd le, mert jobb, ha csonkán mégy be az életre, mint ha két kézzel mégy a gyehennára, az olthatatlan tûzre, (ahol férgük nem pusztul el és a tûz nem alszik el.) És ha az egyik lábad botránkoztat meg téged, vágd le; mert jobb, ha sántán mégy be az életre, mintha két lábbal vetnek a gyehennára, (ahol férgük nem pusztul el és a tûz nem alszik el.) És ha az egyik szemed botránkoztat meg téged, vájd ki, mert jobb, ha fél szemmel mégy be az Isten országába, mint ha két szemmel vetnek a gyehennára, ahol férgük nem pusztul el és a tûz nem alszik el." Márk 9, 43-48 Egy másik helyen Jézus Krisztus a farizeusokat és írástudókat "kígyók, viperák fajzatának" nevezi, és inti õket: "Hogyan menekülhetnétek meg a gyehennával sújtó ítélettõl?" - (Máté 23, 33). Ezek meglehetõsen erõs kifejezések az Úr Jézus részérõl. Õ nyíltan, kertelés nélkül beszél a pokolról, és leírja milyen az. Ha valaki a pokol létezését és valóságát tagadja, tulajdonképpen a Biblia tekintélyét és az Úr Jézus tekintélyét kérdõjelezi meg. A keresztyén hit egy teljes egészet alkot, ha egy ponton megtámadjuk, az egész tanítás sebezhetõvé válik. Az egész egy csodálatos logikai egységet képez. Ha Jézus Krisztus Isten Fia, ha Õ az örökkévalóságból jött le a mi idõbeliségünkbe, a mennybõl jött le a mi világunkba, meghalt és feltámadt a halálból - akkor bármi, amit mondott, bármely témával kapcsolatosan, méltó arra, hogy meghallgassuk, odafigyeljünk rá, és feltétel nélkül elfogadjuk. Tehát az emberek, akiknek a pokol létezésének és valóságának elfogadása nehézséget okoz, néha nem veszik észre, hogy a valódi probléma számukra az Úr Jézus Krisztus személye: ki Õ, és miért jött a világba. Elképzelhetõ, hogy akik nem jutnak a mennybe, egyszerûen megsemmisülnek, és megszûnnek létezni? Vannak az evangéliumi keresztyének között olyanok, akik a mellett érvelnek, hogy ezek a hagyományos nézetek az ókori görög filozófián alapulnak és, hogy a bibliai leírások lehetõvé tesznek egy másik értelmezést is. Két szövegrész van a Bibliában, amely számomra azt szemlélteti, hogy a pokol örökké tartó büntetést jelent. A Máté 25, 46 a következõ szavakkal összegzi a “juhok és kecskék” felett való ítéletet: "És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre". Ugyanaz a görög szó, aiónion (örök) jelöli a gonoszok büntetését és az igazak jutalmát. Amit az "örök" élet hosszáról állítunk, ugyanazt el kell mondanunk a hitetlenek "örök" büntetésével kapcsolatosan is. Mivel a hivõk "élete" örökké tartó (János 10, 28), így a hitetlenek büntetése is az. Egy másik szövegrészben, a Jelenések 20, 10-ben, János leírja azoknak a sorsát, akik a "tüzes és kénes tóba" vettettek, akik "gyötrõdnek éjjel és nappal örökkön-örökké". Az “éjjel és nappal” kifejezés egy másik körülírása annak a fogalomnak, hogy "örökké". A "kénnel égõ tûz taváról" a Jelenések 19, 20 tudósít. A Biblia legszomorúbb igeversében János leírja, hogy akinek a neve nincs beírva az élet könyvébe, a tûz tavába vetik. A Krisztust visszautasítók örök büntetésének tana teljesen biblikus. Ez nem egy könnyû, nem egy kellemes tanítás. De e tanítás kellemetlen volta nem ok arra, hogy elutasítsuk a bibliai igazságot. # 19/20 Idõpont 07-23 22:55 Privát üzenet
Igen magam is így vélem. Persze csak a bibliának kellene végre már hinni, hiszen az az Isten szava, és mint tudjuk Õ nem hazudik.:)
Errõl már volt kérdés itt, hogy milyen igékkel lehet alátámasztani ezeket a beszámolókat. Hát a pokolbeli utazásokat nem lehet, annyi ellentmondás van közöttük, hogy képtelenség elhinni õket. Egy banális példa: a katolikus pokoljárók mind látták a tisztító tüzet is, a protestáns pokoljárók meg nem. Tehát valaki hazudik.
Te mit gondolsz azokról a bizonyságokról, ahol ufók rabolják el az embereket?
Kedves #5! A Jelenésekben hamis próféákról is szó esik...
Nos csatlakozom az elsõ hozzá szólóhoz. Vegyük csak Lázár esetét. Mint tudjuk Lázár Jó ember volt. Ha a mennyben járt volna, akkor Jézus amikor feltámasztotta négy napos halálából, mesélnie kellett volna errõl az "Útról". De egy szót sem szólt hogy merre járt. Ez egy fontos tanítás lenne és bele kellett volna kerülnie a bibliába.

Szeretnél halálod után szellemként élni a földön adig amíg te akarsz után mehetsz vagy a mennybe vagy a pokolba de azt adíg nem tudhatod hogy hova amíg el nem indulsz?

Itt leszögezném hogy nem hiszek abban hogy van élet a halál után bármilyen formában. Amugy én szeretnék a fejlödésre nagyon kíváncsi lennék, föleg amikor egy olyan bolygót találnak ahol van élet ( ami nagyobb egy baktériumnál ) föleg ha inteligens is, vagy amikor eljutunk egy másik bolygóra esetleg másik galaxisba, és technológiai fejlödést is nagyon megnézném kb 1000 év mulva.

Legjobb válasz: Nem félek a haláltól.Az elmúlások új kezdetet szülnek. Mindennek a vége valami kezdete, hiszen az ember egy folytonos, de változatos körforgás része. Így a halál(még ha nem is jön utána semmi), valakinek valami újat teremt. A halál kérdésérõl csak érdekes elgondolkodni, de valószínûleg ezt sosem fogjuk megtudni. névte2en

Nem félek a haláltól.Az elmúlások új kezdetet szülnek. Mindennek a vége valami kezdete, hiszen az ember egy folytonos, de változatos körforgás része. Így a halál(még ha nem is jön utána semmi), valakinek valami újat teremt. A halál kérdésérõl csak érdekes elgondolkodni, de valószínûleg ezt sosem fogjuk megtudni. névte2en
Szívesen itt maradnák, olyan helyekre nézhetsz el amirõl nem is álmodnál . A haláltól amúgy én se félek csak a szellemi elmúlástól .
Én szeretnék. Egyedül azért rettegek a haláltól, mert ha már nem leszek, annyi mindenrõl lemaradok. Ha ittmaradhatnék szellemként, az tökéletes lenne. Nem nehezedne többé az élet súlya a vállamra, nem lennének kötelezettségek, viszont mindent látnék és hallanék ami érdekel.
Nem. Én a halálom elõtt szeretnék élni normálisan. És minél késõbb meghalni.
Érdekes kérdés, nehezen tudnám megválaszolni. Nem szívesen nézném a gyászoló szeretteim szenvedését úgy, hogy képtelen vagyok velük kapcsolatba lépni és megnyugtatni õket. Volt kiskoromban olyan álmom, amiben kísértet voltam, elég nyomasztó volt, nyilván az sem lenne mindegy milyen lehet a "létezés" egy kísértet számára. De így is valószínû, hogy maradnék, amíg van rá lehetõség, a nemlétet, a megszûnést csak akkor választanám, ha a másik opció elviselhetetlen szenvedés lenne.
maradnék a házamban, akik késõbb itt élnek, azokat rémisztgetném, csak ellennék valahogy
A kérdező hozzászólása: Ez egyértelmü és sajnálom ha felzaklatalak nem állt szándékomban.
Mennék a pokolba inkább.
A kérdező hozzászólása: Senkinek nem adtam piros kezet. 7-es a tiedre zöldet nyomtam, csak annyit szeretnék hozzá füzni hogy látthatnád szereteid boldog pillanatait is, ìgy is fel lehet fogni :) És ha ne adj Isten ök is elhunynak csatlakozhatnának hozzád, ugy ìgy már egész más? Sajnos ezért se hiszek az ilyenbe mert akor mostanra egy lakásban minimum 20 szellem lenne :) De azért nem lenne rossz, már 200 év mulva is szinte megfog változni minden és ugy megnézném ezt az egészet. És igen én is elmennék a világ összes pontjára amiket ugy se fogok soha láttni.

Az egyik bölcsességfogam begyulladt, és szörnyen fáj. Holnap az iskolába mennyek, vagy a fogorvoshoz? És a fogorvos ad igazolást az iskolai hiányzásra?

A bölcsesség fogaim elkezdtek nőni,és ez nagyon fájdalmas.Nagyon nagyra nőttek már.A jobb felső bölcsességfogam mellett van egy gennyes gyulladás,és már utána néztem az interneten,és azt írták,hogy nem mindig kell kivenni a gyulladt bölcsességfogakat.Alig bírom kinyitni a szám,nyelni is fájdalmasan tudok,és a nyirokcsomóm is megduzzadt.Az a furcsa,hogy ezt a fogamat ki tudom tapintani,szóval érzem a felületét,és szerintem egyenesen nő,semmi rendellenesség.

Legjobb válasz: Már rég el kellett volna menned vele orvoshoz. Szóval a helyedben a dokihoz mennék.

Már rég el kellett volna menned vele orvoshoz. Szóval a helyedben a dokihoz mennék.
A kérdező hozzászólása: Jó, megyek, de ezek most kezdtek fájni, egy napja.És köszönöm a választ! :)

A Lindynette20 lerövidítette a menseseteket? Ha igen mennyire? Vagy a vérzés mennyisége csökken?

Most kezdtem el szedni, és arra lennék kíváncsi, hogy amikor a 7 napos szünetben megjön, ugyanolyan lesz-e, mint a tabi el?tt.

Legjobb válasz: Szia! Én is ezt a tablettát szedem... Nekem a 4. szünetmentes napon szokott megjönni és 4 napig is tart, szóval lerövidítette :) A görcseimet annyira talán nem csökkentette mint gondoltam, a mennyisége pedig van, hogy alig jön, van hogy sok jön :)

Szia! Én is ezt a tablettát szedem... Nekem a 4. szünetmentes napon szokott megjönni és 4 napig is tart, szóval lerövidítette :) A görcseimet annyira talán nem csökkentette mint gondoltam, a mennyisége pedig van, hogy alig jön, van hogy sok jön :)
nekem is a 4.napon jön meg, és 3, 3és fél napig tart.nekem csökkentette a vérzés idejét, erõsségét is.a hasam elõtte se nagyon fájt, max.elsõ nap.én már 5éve ezt szedem, nekem bejött.
Szia! Én is ezt a gyógyszert szedem jó ideje. Nekem a mennyisége is csökkent, és többnyire 3 napig tart. A görcseim sem annyira veszélyesek, mint a szedése elõtt. Nekem bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:) Remélem nekem is kevesebb lesz...
én is ezt szedem, nekem már 2, 5 3napig tart. és a szünetben a 5. vagy 6.napon jön meg !
, , , ,
5 éve vagyunk együtt, és átlagban heti 2-3 alkalommal hancúrozunk. :D 24/L és 26/F
Én 19 vok, a barátom 22.8hónapja vunk együtt.Eleinte amikor nagyon keveset tudtunk talizni, szinte ki sem mozdultunk a szobából amikor együtt voltunk, napi kb5-6 alkalom volt, most h szinte együtt lakunk és nagyon fáradtak vunk estére így már lecsökkent az adag heti 4-5 alkalomra...:(
2 és fél éve vagyunk együtt, a barátom 24, én 21, hetente 5-ször szeretkezünk. Petranova
Szia! Mi 20 évesek vagyunk, 4 éve vagyunk együtt, nem lakunk együtt:( de azért heti 3-4 alkalmat összehozunk:D
27, 30. A 9 évet kezdtük, 13 hónapos a kisfiunk és a régi heti 5-10 alkalom havi 3-4re csökkent:(
1 éve bagyunk együtt és úgy általában heti 2-3 alkalom:)
5 éve vagyunk együtt, fél éve lakunk együtt, heti 3-4x. Én 25/L vagyok, a párom 32/F.
3 éve vagyunk együtt, én 16 õ 18 éves, és mivel egy hónapja veszítettük el, még csak kevésszer.Heti 1.
Nos, én 19 éves lány vagyok, a párom 21 éves. Albérletben együtt lakunk. Egy hónap múlva ünnepeljük a negyedik évfordulónkat. Heti 3-4 alkalom az átlagos, de van hogy kevesebb (pl, ha fáradtak vagyunk). Régebben volt, hogy kétszer is együtt voltunk egy nap, de akkor még nem éltünk együtt, meg azóta már elderengett a rózsaszín köd is. De azért imádjuk egymást.
Én 18 vagyok, kb másfél éve élek "aktív" nemi életet... Mostani barátommal csak két hónapja vagyok együtt, eddig egyszer feküdtünk le nem olyan rég, tehát errõl még nem tudok nyilatkozni, õ is 18. Volt barátommal 7 hónapig jártunk, vele hetente 1-2 alkalom volt.
Másfél éve vagyunk együtt, átlagban olyan heti 5 alkalom. De van amikor ennél több de olyan is van h ennél kevesebb.
19-20 es kb mindennap amikor csak van idonk h kenyeztessuk egymast
1 év. heti 2-4, változó. ha nagyon ritkán tudunk hétköznap is találkozni, akkor több, ha csak hétvégén, ami a gyakrabb akkor kevesebb.
1, 5 eve vagyunk egyutt, fel eve egyutt elunk, mindketten 22 evesek atlagban heti 6-7-8, faradtabb heteken 5.
kb heti 3x de van amikor egy nap 2szer is. 4éve vagyunk együtt. 25/L, 40/F
ja és 5 és fél éves kapcsolat
Sajnos a fõsuli miatt 200 km választ el minket, de egy városban lakunk. Csak hétvégén találkozunk. Átlagban 2-3x egy héten. Mindketten 21 évesek vagyunk.
Kicsit több mint 2 éve vagyunk együtt, mindketten 20 évesek. Ez elég változó, mert van olyan idõszak mikor heti 5-10 alkalom, máskor meg csak kb 2-3.
28L 31F 4 éves kapcsolat, 5 hónapos házasság. Heti 4-5 alk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!