Találatok a következő kifejezésre: Mennyire szakad a (610 db)

ELTE-TTK földrajz szakon mennyire húzós a vizsgaidőszak? Mennyire szükséges tanulni évközbe?

Legjobb válasz: Szerintem nem csak az ELTE-n, hanem minden egyetemen és fõiskolán sokat kell tanulni vizsgaidõszakban. Habár én nem földrajz szakos vagyok, de több ismerõsöm is van ezen a szakon, állításuk szerint nagyon nehéz, nem árt folyamatosan tanulni,nem csak vizsgaidõszakban. Persze sok múlik a tanáron is, hiszen elõfordul, hogy hiába tudod, tantárgyismétlés lesz a vége.Fontos az is, hogy bejárj az órákra,hozzáteszem sok tanár nagyon figyeli, hány diákja aktív. Sok szerencsét!!:)

Szerintem nem csak az ELTE-n, hanem minden egyetemen és fõiskolán sokat kell tanulni vizsgaidõszakban. Habár én nem földrajz szakos vagyok, de több ismerõsöm is van ezen a szakon, állításuk szerint nagyon nehéz, nem árt folyamatosan tanulni, nem csak vizsgaidõszakban. Persze sok múlik a tanáron is, hiszen elõfordul, hogy hiába tudod, tantárgyismétlés lesz a vége.Fontos az is, hogy bejárj az órákra, hozzáteszem sok tanár nagyon figyeli, hány diákja aktív. Sok szerencsét!!:)

Műszaki menedzser szak mennyire nehéz, és mennyire kell a matek hozzá?

Legjobb válasz: Nem olyan húzós szak, mint egy mérnöki, de nem kevés matek kell hozzá.

Nem olyan húzós szak, mint egy mérnöki, de nem kevés matek kell hozzá.
mûszaki manager a mérnöki büfészak, szóval kevesebb kell hozzá, mint egy mérnöknek
A matek tudomásom szerint olyan szintû, mint a mérnöki, de ezen kívül kb minden másban könnyebb.
Ha szûklátókörû lennék, most azt mondanám, hogy akit nem vesznek fel mérnökire, az megy mérnök aszisztensnek, akit oda sem, az meg menedzsernek. De én nem vagyok ám olyan. :D Ez a "nem tudom kinyitni a lekváros üveget, ezért megmondom hogy kell" helyzet.

SZOTE-ra (Szeged) szeretnék menni. Orvos szeretnék lenni. Mennyi idő a képzés a bőrgyógyász szakon? És a kozmetológus szakon mennyi? Tehát: ÖSSZESEN hány évet fogok eltölteni az egyetemen?

Legjobb válasz: Hát, azon az oldalon nem hiszem, hogy megtalálja... Mindenesetre az orvosi egyetemen nincsenek szakok, 6 éves általános orvosi képzés van, csak utána, diplomával a kezedben szakosodsz, szakterületenként eltérõ, többéves (a bõr szerintem nem lehet túl hosszú) rezidensi idõ alatt, majd szakvizsgát teszel.

Hát, azon az oldalon nem hiszem, hogy megtalálja... Mindenesetre az orvosi egyetemen nincsenek szakok, 6 éves általános orvosi képzés van, csak utána, diplomával a kezedben szakosodsz, szakterületenként eltérõ, többéves (a bõr szerintem nem lehet túl hosszú) rezidensi idõ alatt, majd szakvizsgát teszel.
Belgyógyász és bõrgyógyász szakképzés is 5 év az egyetem után. A kozmetológiához meg ennyit: http://www.borgyogyasz.hu/egeszseg-betegseg/kozmetologus-bor..
A belgyógyászatot nem tudom hogy kevertem ide, vmiért véletlenül félreolvastam. A lényegen nem változtat. Egyetem után tehát öt év:D Utolsó voltam:D
itt részletesen megtalálod a választ: http://www.szote.u-szeged.hu/AOK/ elsõsorban, az Oktatás menüpont alatt keresd...
A kérdező hozzászólása: 6 év + mennyi idõ? 3-3 év? Több? kevesebb? ugyanennyi???
Szerintem (nem biztos), a 6 év egyetem után még 3 év a rezidensképzés bõrgyógyászok esetében (de lehet, hogy 4, sajnos sehol nem találom, hogy hova van leírva, hogy mi mennyi idõ).
A kérdező hozzászólása: oké, és kozmetológus szak? kb. az is annyi?
Keresgéltem, bár nem listát találtam, hanem konkrét önéletrajzokat: 5 év. A kozmetológus nem külön szak, õ is bõrgyógyász.


A BKF művészeti szakokon mennyire magas színvonalú a képzés? Így, hogy nem lesz állami hely, mekkora túljelentkezés várható? Mennyit ér a diplomája a MOME- hez képest?

Legjobb válasz: Sajnos a BKF-en eddig sem kaptak sok államis helyet a mûvészeti szakokra, de nyilván azért a nullánál több volt, de sajnos most azt a keveset is megvonták. A túljelentkezés eddig is nagyon volt, és szerintem továbbra is igen nagy az érdeklõdés a mûvészeti szakjaik iránt, mert nagyon színvonalas a képzés. Szerintem olvasd el ezt a két linket, ez sokmindent elárul: http://magyar.film.hu/filmhu/magazin/pentek-el-voltam-foglal.. http://www.octogon.hu/sikerrel+debutalt+a+bkf+a+design+termi.. Szinte folyamatosan kiállításaik vannak a hallgatóknak, szóval abszolút elismert a képzés.

Sajnos a BKF-en eddig sem kaptak sok államis helyet a mûvészeti szakokra, de nyilván azért a nullánál több volt, de sajnos most azt a keveset is megvonták. A túljelentkezés eddig is nagyon volt, és szerintem továbbra is igen nagy az érdeklõdés a mûvészeti szakjaik iránt, mert nagyon színvonalas a képzés. Szerintem olvasd el ezt a két linket, ez sokmindent elárul: http://magyar.film.hu/filmhu/magazin/pentek-el-voltam-foglal.. http://www.octogon.hu/sikerrel+debutalt+a+bkf+a+design+termi.. Szinte folyamatosan kiállításaik vannak a hallgatóknak, szóval abszolút elismert a képzés.
A bkf egyáltalán nem kap állami támogatott helyeket, igy ha a jelentkezési lapodat a bkfnél állami támogatottként jelölted meg és költségtérítésesen nem, akkor nagy valószínûséggel oda nem vesznek fel. Mivel a bkf magán kézen van, ezért a technikai felszereltsége sokkal jobb, viszont ez nem kompenzálja a tehetséget, ami meg a MOMEn található meg. Bár ez természetesen attól függ milyen szakra szeretnél menni. Mivel a BKF egyben üzleti fõiskola is lehet, hogy kapcsolatteremtés terén többet tudnak neked adni, de azért még mindig a MOMEnak van nívósabb neve.

Gazdálkodási és menedzsment szakon mennyire erős a matek?

F?ként olyanok válaszát várom akik oda jártak/járnak. Azért lennék erre kíváncsi, mert mindenki azt mondja, hogy a közgáz karon milyen er?s a matek. Na de melyik szakon?

Legjobb válasz: Kinek mi a nehéz. Ha emelt matekkal mész, akkor nem lesz vele különösebb problémád. Persze ez tanár függõ is, ha akar akkor megbuktat, akármilyen jó vagy. Amúgy a többi közgazdasági szakhoz képest szerintem pont középerõs a matek (sok szakon nehezebb, sok szakon viszont sokkal könnyebb)

Kinek mi a nehéz. Ha emelt matekkal mész, akkor nem lesz vele különösebb problémád. Persze ez tanár függõ is, ha akar akkor megbuktat, akármilyen jó vagy. Amúgy a többi közgazdasági szakhoz képest szerintem pont középerõs a matek (sok szakon nehezebb, sok szakon viszont sokkal könnyebb)
Pécsen az összes közgáz szakon ugyanolyan az elvárás matekból..azt kell mondanom h matekból volt a legtöbb a bukás elsõ évben (sajnos én is köztük voltam).

Népegészségügyi Karra szeretnék jelentkezni érettségi után elõreláthatólag népegészségügyi ellenõrnek Debrecenen kívül hová jelentkezhetnék még? Tapasztalatok esetleg az egyetemekkel kapcsolatban? El lehet vele helyezkedni? Mennyire nehéz a szak?

Legjobb válasz: Népegészségügyi ellenõr szak van még az SE EK-n Budapesten, illetve az PTE EK-n Pécsen, máshol nincs az országban ilyen szak. Véleményt nem tudok mondani, én is a DE NK-ra készülök, csak népegészségügyi MSC-ra idén.

Népegészségügyi ellenõr szak van még az SE EK-n Budapesten, illetve az PTE EK-n Pécsen, máshol nincs az országban ilyen szak. Véleményt nem tudok mondani, én is a DE NK-ra készülök, csak népegészségügyi MSC-ra idén.

Mennyit emelkedhet a ponthatár gazdaságinformatika szakon idén?

Tudom hogy ezt még senki sem tudja, hogy mennyi lesz idén a ponthatár de esetleg nincs véleményetek hogy mennyit emelkedhet idén gazdaságinformatikán a ponthatár pl. tavaly Debrecenben 313 pont volt államin ?! Előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: Szerintem olyan 100 pontot fog emelkedni.Sokan jelentkeztek most ide mert a gazdasági állami helyeket rendesen megnyirbálták,ez meg pont ilyen átmeneti szak... csak így az osztályomon belül van kb. 15 ember aki ezt jelölte elsõnek pedig a változások elõtt senkit sem érdekelt (gazdasági szakokra akartak menni,elég magas pontszámokkal)

Szerintem olyan 100 pontot fog emelkedni.Sokan jelentkeztek most ide mert a gazdasági állami helyeket rendesen megnyirbálták, ez meg pont ilyen átmeneti szak... csak így az osztályomon belül van kb. 15 ember aki ezt jelölte elsõnek pedig a változások elõtt senkit sem érdekelt (gazdasági szakokra akartak menni, elég magas pontszámokkal)
A kérdező hozzászólása: az komoly :/
Szerintem 100 pont irreálisan sok, kb olyan 50 pont ami még valószínû.
A kérdező hozzászólása: Persze ezt még nehéz megmondani hisz a jelentkezõk ponthatáraitól függ :) de azért köszönöm mindenkinek :)

Mennyire nehéz a magyar szak, mint 2. szak egy képi ábrázolás szakosnak?

Pontosabban az 50 kredites magyar modulra gondolok, amit ugye 4 félév alatt kell teljesíteni. Egyébkén szeretem a magyart és 5-re érettségiztem bel?le.

Legjobb válasz: Egy egészen más dolog. Minden szövegelemzésben tudnod kell újat mondanod.

Egy egészen más dolog. Minden szövegelemzésben tudnod kell újat mondanod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!