Találatok a következő kifejezésre: Mennyire számít szülésnek, ha (5 db)

Vajúdás, normál szülés szempontjából a harmadik babánál mennyit számít, ha a második császárral született majdnem 4 éve, az elsõ pedig durván 6 éve simán? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Minden szülés egyedi. Nõvérem a harmadikkal vajúdott a legtovább, majdnem 20 órát. 4-6 év óta sokat változott a te tested is, valószínû másképp zajlik majd ez a szülés, mint az elõzõ szülések.

Minden szülés egyedi. Nõvérem a harmadikkal vajúdott a legtovább, majdnem 20 órát. 4-6 év óta sokat változott a te tested is, valószínû másképp zajlik majd ez a szülés, mint az elõzõ szülések.

Mennyire számít nehéz szülésnek, ha rövid a köldökzsinór?

A babám 3730 g-mal, 60 cm-vel, 35 cm-es fejkörfogattal született. Túl rövid volt a köldökzsinór és ezért visszahúzta a babát.

Legjobb válasz: Szeintem a méretei elég nagyok voltak, ez már eleve lehet nehéz szülés, de még ezer oka lehet a nehéz szülésnek. De nem igazán értem a kérdést? Nehezen szültél vagy nem??? Miért kéne ezt másnak jobban tudnia? Elvileg nem könnyû kinyomni egy olyan babát, aki ekkora, ráadásul még vissza is tartja a köldök zsinór. De lehetnek kivételek is. Mindenki másképp éli meg.

Szeintem a méretei elég nagyok voltak, ez már eleve lehet nehéz szülés, de még ezer oka lehet a nehéz szülésnek. De nem igazán értem a kérdést? Nehezen szültél vagy nem??? Miért kéne ezt másnak jobban tudnia? Elvileg nem könnyû kinyomni egy olyan babát, aki ekkora, ráadásul még vissza is tartja a köldök zsinór. De lehetnek kivételek is. Mindenki másképp éli meg.
Szia! Nem tudom. Nekem 4100 g-mal, 59 cm-vel, 37 cm-es fejkörkerülettel született a kisfiam. Nem volt rövid a köldökzsinór, csak Õ rövidítette le azzal, hogy a nyaka köré tekerte. Ezért a kitolás hosszabb lett, mert mindig visszahúzta a zsinór. De végül gátvédelemmel megszületett úgy, hogy 1, 5 órát töltöttünk a szülõszobán. Úgyhogy nekünk nem nehezítette meg a szülést. Remélem, azért minden rendben veletek, és nem rossz élményként maradt meg benned a szülés!! Boldog babázást! :o)

A gyed-nél a 365 biztosított napba mennyi ideig számít bele a középiskolai tanulmányok után járó 180 nap? Én már 4 éve végeztem és nem tudom hogy még beleszámít e vagy sem. Vagy csak akkor ha a szülést megelőző 2 éven belül végeztem?

Legjobb válasz: A kérdés az, hogy a szülést megelõzõ két évben dolgoztál-e. Ha nem dolgoztál, csupán a négy évvel ezelõtti tanulmányaid képeznek biztosítási alapot, akkor nem beszélhetünk GYED-rõl esetedben, csak alanyi jogon járó GYES-rõl.

A kérdés az, hogy a szülést megelõzõ két évben dolgoztál-e. Ha nem dolgoztál, csupán a négy évvel ezelõtti tanulmányaid képeznek biztosítási alapot, akkor nem beszélhetünk GYED-rõl esetedben, csak alanyi jogon járó GYES-rõl.
4 év elteltével semennyire. A szülést megelõzõ 2 évben kell meglennie a biztositotti jogviszonynak, nálad ez csak munkával és álláskeresésivel lehet meg.


Mennyit fizet az állam a szülés után otthon maradt anyukának, ha 4 órás minimálbéren volt bejelentve? Számít az édesapa bejelentettje?

Ha meg tudjátok mondani lebontva az lenne a legjobb. Gyes, Gyed, családi pótlék, anyasági stb. Mit mikortól és meddig kapok? Hol kell kérvényezni ezek folyósítását és mikortól, milyen papírok kellenek hozzá stbstb... Köszönöm!

Legjobb válasz: http://www.profession.hu/kalkulatorok/gyes A családi pótlék 2013-ban az alábbiak szerint alakul: Egy gyermekes család esetén: 12.200.- Ft Egy gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ esetén: 13.700.- Ft Két gyermekes család esetén: 13.300.- Ft gyermekenként Két gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ setén: 14.800.- Ft gyermekenként Három vagy többgyermekes család esetén: 16.000.- Ft gyermekenként Három, ill. több gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ esetén: 17.000.- Ft gyermekenként

http://www.profession.hu/kalkulatorok/gyes A családi pótlék 2013-ban az alábbiak szerint alakul: Egy gyermekes család esetén: 12.200.- Ft Egy gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ esetén: 13.700.- Ft Két gyermekes család esetén: 13.300.- Ft gyermekenként Két gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ setén: 14.800.- Ft gyermekenként Három vagy többgyermekes család esetén: 16.000.- Ft gyermekenként Három, ill. több gyermeket nevelõ egyedülálló szülõ esetén: 17.000.- Ft gyermekenként
Az apa ebben semmit sem számít, csak a családinál, de ennek a pénzbeli értéke 1000 ft.Az összes igényléséhez szükséges a gyerek születési anyakönyvi kivonata, taj kártyája, lakcímkártyája és adókártyája!Elöször is Tgyást kapsz, Az ellátás a szülési szabadság idõtartamára, azaz 168 napon keresztül jár. A kismama dönti el, hogy mikor kezdi meg szülési szabadságát. Indítható a szülés napjától, de akár megkezdhetõ a szülés várható idõpontját megelõzõ 28 nap bármelyikén is. A terhességi gyermekágyi segély összege a napi átlagkereset 70%-a, igénylés a munkahelynél. A Gyes (2 évestõl 3-ig)összege bruttó 28.500 forint, ebbõl az összegbõl 10 százalék nyugdíjjárulék kerül levonásra, így a nettó Gyes 25.650 forint.Ez mindenkinek ennyi.A GYED összegének megállapításánál szerepet játszik az igénybe vevõ egy napi átlagkeresete, összege ugyanis ennek 70 %-a, igénylés a munkahelynél a Tgyás lejárta elött legalább 1 hónappal, mert annyi az átfutási ideje.Családit már leírták elöttem, az anyaságit a lakóhely szerint illetékes Magyar Államkincstár megyei igazgatóságán kell igénybe venni, összege pedig 64.150 ft!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Tatabányán Dr. Málik Zoltán mennyiért rendel? Mennyi nála a terhesgondozás, és a szülés? Sok jót hallottam róla, többek között azt, hogy nem pénzéhes. Ez igaz? Azt mondják hogy a stílusa fura, de az nem számít ha emberséges.

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom biztosra, de ugy emlékszem, hogy 6000 ft nála egy vizsgálat.A szülésért nem kér kimondott összeget, ha adsz akkor adsz, ha nem akkor nem.Ezt rád bizza.Ha gondolod megtudom adni a mobilszámát.

Szia! Nem tudom biztosra, de ugy emlékszem, hogy 6000 ft nála egy vizsgálat.A szülésért nem kér kimondott összeget, ha adsz akkor adsz, ha nem akkor nem.Ezt rád bizza.Ha gondolod megtudom adni a mobilszámát.
elsõ nõgyógyász vizsgálaton vagyok túl, kb 2 órával ezelõtt, szóval gyorsan rágugliztam :) õ volt kiosztva sztk-ra éppen. Õszintén: én így alapból azt éreztem, hogy na ez profi. Gyorsan ment, futószalag effektussal, de úgy el tudta terelni a figyelmemet, hogy el is múlt az idegrángásom. Beszélt, beszéltetett, magamat jól beégettem, mert azt sem tudtam, hova kell menni odabenn és mit csinálni :D de jól kezelt. 19L
A kérdező hozzászólása: De írd ki :D egyébként tényleg sajátos stílusa van, de jó doki :D
Nekem most nem rég volt szerencsém megismerni. Háát..nem volt szimpatikus, jó nagy bunkó , beképzelt az én meglátásom szerint, van nekem is róla személyes tapasztalatom de nem írom ide ki.
Sajnos megtörtént az "eset". Málik doktor az én szülésem után már mindenkit megnézett ultrahangon csak épp az én kisfiamnak kellett sérülten születnie az õ gondatlansága miatt.Igen most nagy gombóc van a torkomban amikor azt olvasom, hogy milyen nagyszerû orvos. Bárcsak én is ezt írhatnám róla! Tiszta szívbõl örülök annak, ha valaki szülés után felhõtlenül boldog. Mi nem lehettünk azok és nem is leszünk soha. Az én kisfiam most 5 éves és nyolc hónapos. Minden nap küzdünk és reménykedünk. Senkinek nem kívánom azt az érzést, hogy ez miért épp velünk történt. Inkább én is áradoznék és dicsérném azt az orvost és mondhatnám, hogy császárral szültem nála. Nekem ez nem adatott meg. Azt gondolom, hogy Málik doktor egy életre tanult az "esetbõl" mi meg csak bizakodunk tovább.
A kérdező hozzászólása: Én is nála szültem. A legjobb orvos, akihez kerülhettem. Elég súlyos dolgokat írt le az elõtted író, kedves utolsó. Lehet hogy megtörtént ez az eset, és ezt sajnálom is, de én nem ezt tapasztaltam a dokival kapcsolatban. Tõlem sem fogadott el semmit. A legkorrektebb orvos, akivel valaha dolgom volt.
Hmm.érdekes amit leírt az elöttem levõ Hölgy! Az én tapasztalatom teljesen más...a kh-ban egy fityinget sem fogadott el, pedig volt h bekerültem 12hetesen hematomával. A szülés alatt is teljesen emberi módon viselkedett. Én pedig ajánlani tudom, mert tényleg nem a pénzre utazik, úgy mint a többi orvos!
Véletlenül tévedtem erre az oldalra és mivel Málik doktorról mindenki csak áradozik ezért nem tudom megállni, hogy én is írjak róla egy pár sort. Már a fél országot bejárta viszonylag fiatal kora ellenére és mindenhonnan elküldték. Elõbb utóbb Tatabányáról is el fog menni csak idõ kérdése és persze valakinek nagyon nagy fájdalma árán. Én Hatvanban szültem nála 2005-ben. Már akkor is 5000ft-ot volt képe bezsebelni minden vizsgálatért amit a kórházban végzett tehát elvileg ingyenesnek kellett volna lennie. Szülés után én sajnos nem adhattam hálapénzt neki, mert a mai napig orvoshoz és méreg drága kezelésekre hordom a kisfiamat azért, hogy egyszer majd autót tudjon vezetni, vagy csak egyáltalán azért, hogy majd a saját gyerekét ölbe vehesse és magához szoríthassa úgy ahogyan én õt. 4600g-al simán megszülesztette velem ez a "jó doktor" és majdnem mind a ketten bele is haltunk! Szülés reggeltõl estig, tágulás nem volt és ez a "nagyszerû orvos" kézzel tágított. A világon nincs attól nagyobb fájdalom. Kínzás volt de szó szerint és soha nem ismert fájdalmakat éltem meg, pedig kemény nõnek tartanak és szültem már egyszer. Aztán este amikor a kisfiú elindult erre a világra elakadt és kiszaggatta belõlem ez a "nagyszerû orvos". Lefejtették nyakáról a köldökzsinórt ami kétszer rá volt tekeredve és újra kellett éleszteni. Inkubátorba tették és közölték velem, hogy megsérült a szeme, a nyaka, bevérzett a füle és elszakadt a felkarjában az idegfonat úgyhogy nem mozgatja a ball karját de él. Ez a "drága orvos tudta, hogy óriási a baba hiszen már túl is hordtam és nem véletlenül jártam 6 hete NST-re. 3D-s képet is vittem neki amin pontosan rajta voltak a paraméterek és egy szóbeli üzenet az azt készítõ doktornõtõl, hogy a baba óriási az anyuka csípõje meg elég keskeny és programozott császárt ajánl. A mi doktorunk a maga stílusába csak legyintett. Persze a pénzt azt mindíg eltette arra nem legyintett soha. Méhnyakrákom és gerincmûtétem is volt ezt is tudta.Így több indok is lett volna a császár mellett. Fogadott orvosom volt és lepecsételte a kiskönyvemet is. Azon a napon úgy mondta utólag, hogy neki sem esett jól bennt maradni velem. Csak nem még hálát várt? Vagy hálapénzt? Ha a férjem nem lett volna bennt akkor a szülõszobán még olyan ember sem lett volna aki rámtegye az oxigént amikor azt ordították, hogy most és ha nem lettem volna erõs mind a ketten meghalunk! Pedig 13-an voltak körülöttem mire megszületett a kisbaba de mindenki tehetetlen volt. Ha a DRÁGA JÓ HALMOS doktor a gyerekorvos nem lett volna olyan gyors és nem menti meg a kisfiamat akkor ma most õt siratnánk. Nade élünk és mindent megteszünk mi szülõk azért, hogy a kisfiú a lehetõ legjobban helyre jöjjön. Málik doktorunkat pedig úgyis utól fogja érni a büntetése akár hol is legyen. Mert dolgozott már sok kórházban és mindenhonnan menesztették. A mi esetünk után azért maradhatott Hatvanban mert nem jelentettük föl. Pedig azt kellett volna csak nekünk nem volt ahhoz lelki erõnk. Pár év múlva meghalt egy kisbaba a hatvani kórházban és mennie kellett. Én a nevemet is bátran vállalom. Szabó István Miklósné vagyok. Vajon a Doktor úr vállalja-e a múltját? Én a helyében már pályát változtattam volna. De hát ami õt motiválja az a pénz és még akkor nem pénzéhes. Tudom a telefonszámát és õ is tudja az enyémet mégsem kérdezte meg öt év alatt egyszer sem, hogy van a kisfiú akit õ tett tönkre. Hát mindenki maga tudja, de én többet nem kérnék belõle. Mindenkinek minden jót kívánok és nagyon megfontolt döntéseket!
Igen, jól tudod, a bánhidai lakótelepen rendel.És a száma is pontos.:) Rendes orvos, segítõkész.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. A száma már meg van, csak most síelni van, és csak hétfõn jön haza. Én még Õt nem ismerem, még nem is láttam, de mivel orvost kellett váltanom, így Õ lesz az áldozat :) A szülésznõm is Õt ajánlotta. Ha jól tudom, a Bánhidai lakótelepen van a magánrendelõje, a 103. alatt, de ez biztosra a jövõhéten derül ki. De azért itt a száma : 06/3O 279 52 65
Egyébként neki hol van magánrendelése?
Ha esetleg kiraknád ide is azt nagyon megköszönném.
Sziasztok ! Én is orvost keresek, ki kell vetetnem a méhemet.Furcsa a stílusa, amikor terhes voltam sajnos többek között õ sem hitte el, hogy erõs alhasi fájdalmaim vannak szinte nap mint nap.Minden orvos azt gondolta, hogy hisztizem, sajnos a méhemben több mioma is van, volt valószínû ez okozta a fájdalmat. Mégis ezek ellenére latolgatom , hogy õt kérem meg a mûtétre, hogy elvállalja-e ki tudja. Nem érdekel ha furcsa a stílusa csak csinálja jól amit kell és passz! A rendelésére elõre be kell jelentkezni? Minden infót értékelek vagy egyébb javaslatot. Köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!